2013. október 19., szombat

Kuruc.info: WBC: Nemesapáti Norbert junior világbajnok

Kuruc.info
Kuruc.info hírek 
WBC: Nemesapáti Norbert junior világbajnok
Oct 19th 2013, 09:06

A Feja Promotion pénteki budapesti rendezvényén két WBC (Boksz Világtanács) junior világbajnoki címmérkőzést hozott tető alá a magyar vállalkozás, és mindkét öv Magyarországon is maradt.

Zoom

Magyarország legnagyobb profi ökölvívó reménysége, a még mindig csak 18 éves Nemesapáti Norbert a WBC nagyközépsúlyú junior „Silver" világbajnoki övéért küzdhetett a januárban még Robert Stieglitz (WBO világbajnok) ellen csatázó lengyel Michal Nieroda (12 győzelem, 5 vereség) ellen. Nemesapáti már a nyitó menetben egy testütéssel padlóztatta ellenfelét, végig komoly fölényben bokszolt, végül az 5. menetben TKO-val abszolválta a találkozót. A magyar versenyző új rekordja: 9 mérkőzés, 9 győzelem – ebből 8 KO/TKO. A Lurdy Ház nevű bevásárlóközpontban rendezett bokszgálán könnyűsúlyban a junior világbajnoki övért csapott össze a WBC által kijelölt két magyar hölgy, Chamie Gina (5 győzelem – 0 vereség) és Hornyák Veronika (4 győzelem, 1 vereség). A találkozót végig a szíriai felmenőkkel is rendelkező 23 éves egykori amatőr és profi kick-boksz világbajnok Chamie irányította, és a 6. menetben kiütéssel megnyerte a rangos vb-övet.

Zoom

A Boksz Világtanács (WBC) a legnagyobb presztízzsel rendelkező profi boksz világszervezet, amelynek égisze alatt 2002 óta nem rendeztek hazánkban címmérkőzést. Akkor Kótai Mihály szerzett WBC nemzetközi bajnoki övet nagyváltósúlyban, amely megalapozta a későbbi IBO/WBF-világbajnok ismertségét.

(Feja Promotion)

This entry passed through the Full-Text RSS service — if this is your content and you're reading it on someone else's site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers. Five Filters recommends:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése