2013. december 18., szerda

[Lapszemle] Ceausescu holokauszt-üzlete: Zsidókat csirkefarmért - Bruttó 6,6 milliárd, plusz mûködtetés: kezdõdhet a legújabb holomúzeum építése - Bûncselekmények visszaszorítása helyett helybõvítés a börtönökben - Mérnökök háborúja - Putyin hadat üzent az offshore-cégeknek - A rettegett tatárjárás, ahogyan talán még nem hallottad - Rendkívüli leletre bukkantak a régészek

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


Erdély autonómiájáért!
Terjesztésre!


Videó: https://www.youtube.com/watch?v=1M4FhIjtCKs




Legendárium: itt az új székely rajzfilmsorozat!


A székelyföldi legendákból a könyv, a térkép és a társasjáték után már rajzfilmsorozat is készült. A Székelyföldi Legendárium ötletgazdája, Fazakas Szabolcs a Hír TV Paletta című műsorának vendége volt. (MNO)
Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Zsidókat csirkefarmért - Ceausescu holokauszt-üzlete
2013.12.17. | 09:56 Székely Hídmondó/atv - Erdély.ma

"Az olaj, a zsidók és a németek a mi legfontosabb export áru- cikkeink" - mondta Nicolae Ceauşescu a hatvanas évek végén egy szigorúan bizalmas beszélgetésen, számol be a Hetek című felekezeti lap nyomán az atv.hu.

Forrás: www.atv.hu

Románia helyzete 1958-ban kezdett megváltozni, miután a Szovjetunió kivonta csapatait az országból, a párt vezetése nyitást kezdeményezett a nyugati országok felé, s szándékuk komo- lyságának bizonyítására ismét megkönnyítették a zsidók és más etnikumhoz tartozók kivándorlását.

A kiutazásnak kemény ára volt: akik ilyen dokumentumokat igényeltek, azokat elbocsátották a munkahelyükről, a diákokat pedig kizárták az egyetemekről. A kiutazási kérelmek ennek ellenére rövid idő alatt elérték a 100 ezres nagyságrendet, és a román diplomácia komoly bonyodalmakról számolt be a pártvezetésnek. Románia és Izrael olyan megoldást keresett, amelynek segítségével feltűnés nélkül le tudták bonyolítani a zsidók kivándorlását.

Izrael titkosszolgálati úton megüzente: kész előre meghatározott összeget fizetni minden egyes zsidóért, akit a román hatóságok emigrálni engednek. Románia először visszautasította az ajánlatot, mivel provokációt sejtett a háttérben, később azonban beleegyezett az üzletbe: elsőként 500 zsidó emigrálásáért cserébe egy csirkefarmot építettek Romániában. Miután a farm elnyerte a román pártvezetők tetszését, továbbiakat rendelt ugyanezért az "árért". 1960 közepére a belügyminisztérium rendelkezett a legnagyobb állatfarmokkal az országban, a termelt javakat nyugatra exportálták, az ezekből származó jövedelem elérte az évi 8-10 millió dollárt.

1958 és 1965 között 107?540 zsidó emigrált Romániából Izraelbe, 1968 és 1989 között Románia 40.577 zsidót adott el Izraelnek 112 millió dollárért.

A román rendőrökön röhög a világ
2013. december 16. hétfő, 16:20 Délhír

Két nevetséges fénykép járta be a világhálót, okot adva arra, hogy már megint a román "leleményességen" röhögjön a fél világ, ha nem az egész.

A nagy sikert aratott két fotón egy-egy román rendőrautó látható, nem szokványos helyzetben. Az egyik a mozgássérülteknek fenntartott helyen parkol, a másik pedig dugig van töltve káposztával.




*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Bruttó 6,6 milliárd, plusz működtetés: kezdődhet a legújabb holomúzeum építése - a kipaterolt lakók szerződéseit titkosították
2013-12-17. 09:06 NOL - Kuruc.info

Palánkkal vették körbe a területet, megjelentek az első munkagépek, a szolgálati lakásokból ma az utolsó család is kiköltözik. Elkezdődött az építkezés a használaton kívüli Józsefvárosi pályaudvarnál, ahol a tervek szerint áprilisban megnyílik a vészkorszak áldozatainak emléket állító új központ, a Sorsok Háza - írja a Nol.

A gyér világítású folyosón még most, december közepén is kint van a felhívás, amely augusztus 2-ára, péntek 17 órára gyűlésre invitálja a lakókat. A legfőbb napirendi pont: "Tájékoztató a MÁV Zrt. tulajdonában álló épület lakásainak rendelkezésre bocsátásáról, a lakók elhelyezési lehetőségeiről és a lakhatási megoldásokról".


A huszonhárom lakásból a legkisebb 16, a legnagyobb 104 négyzetméteres - mondja egy középkorú férfi. A "nap huszonnégy órájában" pakol a gyerekeivel, a szobákban kupacokban halmozódik az elszállításra váró holmi. "Harminc évvel ezelőtt, amikor ideköltöztünk a feleségemmel, egy bőrönddel és egy hűtőgéppel jöttünk. Ennyi volt az összes vagyonunk" - meséli.

A férfi nem szeretné viszontlátni nevét az újságban. Úgy tudja, nemcsak velük, hanem minden lakóval aláírattak egy záradékot arról, hogy öt évig nem beszélhetnek a szerződés részleteiről. Konkrétumok említése nélkül annyit azért elárul, hogy kezdetben hatalmas volt a különbség a kártalanításként felajánlott összeg és aközött, amit a családja kért. Hónapokig tartó tárgyalás után sikerült valahol középtájon megállapodniuk. Akadtak, akik nem bírták idegekkel, és gyorsabban beadták a derekukat - ők rosszabbul jártak.

A család egy külső kerületben lévő házat nézett ki magának. A többi lakó szétszóródott: egy magányosan élő néni idősotthonba ment, és volt olyan is, aki vidékre költözött, jó messzire a fővárostól. A férfi, amikor kikísér a kapuhoz, nosztalgiával mutatja az előkertben lévő növényeket: "Nézze, ezeket mind én ültettem..."

A beruházásra ötmilliárd forintot (áfával együtt mintegy 6,6 milliárdot [a "bűvös" szám - a szerk.]) szán a kormány, ebből az idén 440 milliót lehet felhasználni. A szakmai koncepció kidolgozására Lázár János miniszterelnökségi államtitkár Schmidt Máriát, a Terror Háza Múzeum főigazgatóját kérte fel. A kivitelezés és a pénzügyi kérdések Fürjes Balázs, a budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztos hivatalának hatáskörébe tartoznak.

Fürjes Balázs hivatalától korábban azt az információt kapta a lap, hogy a szóban forgó összeg csak a beruházás "megvalósítási költségeinek fedezetéül" szolgál. Az intézmény fenntartásához és működtetéséhez szükséges pénzről "a beruházás megvalósításával párhuzamosan, megfelelő időben, külön döntés" születik majd. (Schmidt Mária a közelmúltban a Nolnak nyilatkozva kijelentette: a kormányzat "eltökéltségét látva" biztos abban, hogy elegendő forrás áll majd rendelkezésére.)

Most, hogy szemmel láthatóan elkezdődtek a munkálatok, szerették volna megtudni, melyik cég kapott megbízást a kivitelezésre, illetve mennyi pénzbe került a lakók kártalanítása, mi szükség volt a szerződésben az "ötéves titkosításról" szóló záradékra. Fürjes Balázs munkatársa a későbbiekre ígért tájékoztatást.

A "rasszista szélsőjobboldal" kifogásaival a Népszabadság nem kíván foglalkozni, az új emlékközpontot - mint írják - "mértékadó helyekről" is kemény bírálatok érik. Nehéz elképzelni például, hogyan lehet röpke néhány hónap alatt tartalmi és technikai szempontból egyaránt színvonalasan elvégezni egy ilyen hatalmas, aprólékos előkészítést igénylő munkát. Schmidt Mária szeptemberben létrehozott ugyan egy nemzetközi tanácsadó testületet, de ez aligha jelent garanciát. Heisler András, a Mazsihisz (Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége) elnöke, a grémium tagja legalábbis közölte: a szűkös határidők miatt gyors döntésekre van szükség, ilyen rohamtempó mellett a tanácsadó testület nem tud érdemben részt venni az "operatív munkában".

Schmidt Mária levélben keresett meg magyar értelmiségieket, kérve, osszák meg gondolataikat az "iskolás korosztályokat megszólító új emlékhellyel és oktatási központtal" kapcsolatban. A kezdeményezés nem aratott osztatlan sikert. Konrád György író például elutasította a részvételt. Válaszlevelében így indokolta döntését: "Nehéz volna megszabadulnom attól az érzéstől, hogy ez a sietős kiállításrendezés nem a százezernyi hetven évvel ezelőtt meggyilkolt zsidó gyerekről, hanem a mai magyar kormányról szól. Ha ez a kormány a gyerekek emlékének ápolásának ilyen nagy összeget szentel, akár a gyerekek szellemi örökségét elgondolva, azt javasolnám, hogy ezt az összeget fordítsa inkább a ma élő, rosszul táplált magyar gyerekek étkeztetésére" - írja az álszent zsidó.

Kapcsolódó:
   Martonyi legundorítóbb beszéde: "A holokauszt a legnagyobb nemzeti trauma számunkra"
   Emlékeztetőül: a gójok létezésének értelme a zsidók szolgálata
   Bizonyíték az Országházból: két perc alatt kijátszható a Fidesz Kuruc-ellenes cenzúrája
   Deutsch megelégelte az olvasói visszajelzéseket: segít "Géza ügyésznek" a Gárda sorsára juttatni portálunkat
   A sátánisták követelik egy "gyerekeknek szóló interaktív ismeretterjesztő kijelző" felállítását a keresztény emlékmű mellett
   Illuminati 2013 - A Sátán Zsinagógája
   Víz alatt a Gázai övezet: 1 millió 600 ezer palesztin villanyáram, fűtőanyag és élelem nélkül

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Bűncselekmények visszaszorítása helyett helybővítés a börtönökben
2013, december 11 - 07:32 MTI - alfahir.hu

A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka szerint a már megvalósult és a következő két évre tervezett bővítésekkel a jelenlegi 144 százalékról 110 százalékra csökken az intézetek zsúfoltsága.

Csóti András az MTI-nek adott interjújában jelentős előrelépésnek nevezte, hogy múlt héten Pécsen 24 helyet adtak át, e hét csütörtökön Kecskeméten 35-tel, míg a jövő héten Budapesten, a Gyorskocsi utcában százzal bővül a helyek száma. A pécsi fejlesztéssel kapcsolatban elmondta: bár elsőre az nem tűnik soknak, a meglévő helyek negyedét jelenti a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.

A vezérőrnagy szerint a büntetés-végrehajtás évtizedes problémája a túlzsúfoltság. Jövőre további 1200, 2015-ben pedig 2300 új helyet alakítanak ki, egy részüket már meglévő büntetés-végrehajtási intézetben, például Pálhalmán és Állampusztán. A fejlesztési koncepció Északkelet-Magyarországra koncentrál. Jövőre ötszáz személyes börtönt alakítanak ki Szirmabesenyőn, 2015-re pedig egy ezer fős büntetési-végrehajtási intézetet terveznek építeni ugyanabban a régióban.

Csóti András szólt arról, hogy a tervek között "alacsony biztonsági fokozatú" intézet kialakítása is szerepel, ott rövid időtartamú szabadságvesztésre ítéltek és gondatlanságból elkövetett bűncselekmények elítéltjei, valamint az együttműködő fogvatartottak töltenék büntetésüket.

A helybővítésekkel párhuzamosan a büntetés-végrehajtási állomány számát is növelik; az idén kialakított új helyek esetében ez már megtörtént. Ugyanakkor a vezérőrnagy rámutatott: azzal, hogy elsősorban meglévő intézeteket bővítenek, kisebb a létszámigény, mint egy új börtön építésekor.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Mérnökök háborúja
2013.12.14. 15:29 szkr

Nem lehet lenyugodni. Miközben a nyelvoktatásról szóló rendeletről valóságos cikkháború alakult ki a kormányzat és az online oldalak között, október óta a háttérben zajlik egy még komolyabb ütközet. Míg a nyelvoktatásnál vélhetően végül nem lesz igaza a jogosan paranoidoknak (vagy nem úgy), addig viszont a mérnökök között egyre reálisabbnak tűnik, hogy Magyarországon megszűnik a hivatásuk, mint olyan.

Persze az élet eddig se volt habostorta a mérnököknek. Munkájuk gyakorlatilag nincs, ahogy választásuk se nagyon: vagy csatlakoznak egy magyar kkv-hoz és reménykednek, hogy lesz lehetőségük dolgozni, vagy (a kormány tervei szerint legalábbis) csatlakoznak az állami tervezőirodákhoz és dolgoznak röhejesen kevés pénzért, amiért cserébe közepes munkát várnak majd el tőlük.

Ami történik, nagyon egyszerűen: államosítani fogják a 2014-2020-as uniós pénzek felhasználásának megtervezését és ezzel végleg kicsinálják a magyar mérnököket.

Hála a jóságosistennek azért a helyzet ennél egy fokkal bonyolultabb (de tényleg csak eggyel): a kormányzati érvelés szerint ugyanis, ha nem tennék ezt, akkor kénytelenek lennének nemzetközi pályázatot kiírni, amit kénytelenek lennének a kevesebbet kérő külföldinek ítélni, emiatt pedig a magyar mérnökök munka nélkül maradnának. Hogy miért nem lehet végre olyan törvényt hozni, ami előnyben részesíti a magyar vállalkozókat, rejtély. Az EU elleni szabadságharcot már rég megette a fene.

Hol vagytok, mérnökök?

Azzal párhuzamosan, hogy állami tervezőirodák nyílnak majd, ahol a mérnökök közszolgaként tervezhetik meg a különböző beruházásokat, a legtöbb kis- és középvállalkozás lehúzhatja a rolót. Önmagában azzal, hogy van egy állami intézmény, ami összefogja a dolgokat, még nem lenne baj, de mind tudjuk, hogy az ilyesmi jelenleg csak káoszhoz, félig kidolgozott ötletek katasztrofális megvalósításához, végül pedig az államnak a rosszul járó emberek miatt besegítő független szakemberek kihasználásához vezet (helló, Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, az is egy sikertörténet, nem igaz?).

Anno a rendszerváltás előtt ugyanilyen módon dolgoztak a mérnökök és akkor sem működött. A demokrácia eljövetelével viszont elérkezett a magánvállalkozások ideje is. A folyamatosan fejlődő technológiai elvárások miatt az amúgy is nulláról kezdő kkv-k folyamatosan vissza kellett forgassák a profitjukat, miközben a megbízások száma állandóan csökkent. Mostanra ott tartunk, hogy szigorúan szakmai szempontból még jó is, hogy csak a Közgép nyer az állami beruházásokon, mert annyi munka nincs, hogy egynél több céget ellásson.

A mérnökök persze kiakadtak. Vagy legalábbis azok, akik benne mozognak ebben az egészben, a fiatalok mélyen hallgatnak. A most megjelent Mérnök Újságnak már a címlapja is csodálatos, belül pedig Kovács István írt egy hosszabbat arról, hogy mit is jelent a gyakorlatban ez a kormányhatározat. Viszont amellett, hogy pontos leírást ad arról, hogy miért faszság, amit a kormány csinál, azt is kiválóan leírja, hogy mi a baj a mérnöktársadalommal.

Az, hogy az állam le akarja nyúlni a most még független szakembereket, egy dolog, az viszont egy másik, hogy most derül csak ki, hogy mennyire inkompetens ebből a szempontból. Az állami tervezőirodáknál nincsenek megfelelő számítógépek és programok, nincsenek megfelelően felkészült, tapasztalattal rendelkező szakemberek, de még a szakirodalom is hiányzik (amit ugye a kkv-knak a semmiből kellett összehozniuk maguknak). Mi történt? Az állami tervezőirodánál dolgozó mérnökök a saját költségükön, a volt irodájuk infrastruktúráját kihasználva tudták csak elvégezni a feladatot. Mi lett ennek a következménye? Az állam sikertörténetként könyvelte el a dolgot anélkül, hogy akár csak tervbe vette volna a megfelelő irodai struktúra kialakítását.

Ez persze nem új, az állam, amit lehet, úgyis elbasz, minden projektje olyan, mint a köztévé: lehet, hogy jó az ötlet, de a megvalósítás minimum katasztrofális. A kérdés inkább az, hogy eközben hol vannak a fiatalok? Annak idején az orvosi szakma azért ment át a közbeszédbe, mert a rezidensek és orvostanhallgatók kiálltak és tiltakoztak. Másra nyilván még nem jók, viszont ez az egyik legfontosabb munka, amit egy ilyen válság idején el kell végezni. Lehet valaki a világ legtapasztaltabb, legjobb kapcsolatokkal rendelkező embere egy témában, de ha képtelen arra, hogy átvigye a közvéleményt alakító újságok/csatornák/rádiók ingerküszöbét, akkor szinte mindegy, hogy kivel tud egyezkedni. Itt kéne, hogy bejöjjenek a képbe a fiatalok, akiktől senki nem várja, hogy legyen öt éves gyakorlati tapasztalatuk, azt viszont igen, hogy szívükön viseljék a szakmájuk sorsát.

Lesz-e még, aki trombitál?

Addig viszont marad a kétségbeesett tiltakozás és a remény, hogy senki nem fogja vállalni a munkát és ezzel az árulást. Viszont sajnos az embernek gyerekei vannak és/vagy egzisztenciája, amit fenntartana vagy létrehozna végre. Felszólíthatjuk a mérnököket arra, hogy ne vállalják a feladatot, de azért ideje lenne elgondolkozni a mozgósításon is. Tudom én, hogy a BME-n illik lenézni a bölcsészeket, de ha már van ott is kommunikációs képzés, akkor illene kihasználni az ő tudásbázisukat is.

Ha viszont erre nem képesek a mérnökök, akkor javaslom, hogy ha minden törekvésük ellenére átültetik a gyakorlatba ezt a határozatot, akkor a Mérnök Újság a címlap kivételével teljesen üresen jelenjen meg. És talán nem ártana elküldeni néhány újságírónak is egy rövid leírással, hogy tudják, mi történik.


Ezek a nyugati géniuszok a saját problémájukat nem tudják megoldani....úgy tartják fenn a hatalmukat, hogy más országokat rabolnak ki és gyilkolják le a civileket. Európát is megcsinálták.....lett belőle egy koldusok Európája. (Milan Mitrovic)

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Putyin hadat üzent az offshore-cégeknek

Az orosz államfő bejelentette, hogy meg fogják adóztatni az orosz tulajdonban levő offshore-vállalatokat.

Vlagyimir Putyin a gazdasági növekedés lassulása miatti bevételhiányt az orosz tulajdonban levő offshore-cégek megadóztatásával akarja betömni. Az orosz államfő évértékelő beszédében felpanaszolta, hogy a szakértői becslések szerint tavaly 111 milliárd dollár értékű orosz áru kivitele - az export ötöde - és az ország 50 milliárd dollár értékű külföldi befektetéseinek a fele offshore-cégeken keresztül realizálódott.


Kijelentette, hogy a jövőben a külföldön bejegyezett, de orosz tulajdonban levő vállalatoknak otthon kell adót fizetniük, s a kormány ki fogja alakítani az ehhez szükséges rendszert. Emellett a külföldön bejegyezett vállalatok nem kaphatnak állami támogatást és állami megbízásokat - hívta fel a figyelmet a Russia Beyond the Headlines. Nem kívánják akadályozni offshore cégek létrehozását vagy működését, de elvárják, hogy adójuk hazájuk költségvetési bevételeit gyarapítsa.

Részlet a 2013 májusban a Dumában (az orosz parlamentben) elmondott Putyin-beszédből: "Oroszországban oroszok élnek. Ha bármely kisebbség, bárhonnan, Oroszországban akar élni, itt dolgozni és Oroszországban lenni, beszélnie kell oroszul, és tiszteletben kell tartaniuk az orosz törvényeket. Ha inkább más törvényeket, tisztelnek, akkor azt tanácsoljuk, nekik, hogy menjen azokra a helyekre, ahol ez az állami jog. Oroszországnak nem kellenek ezek a kisebbségek. ezeknek a kisebbségeknek, kell Oroszország, és nem adunk nekik kiváltságokat, ne próbálják megváltoztatni a törvényeinket, hogy illeszkedjen az ő vágyakhoz, nem számít, mennyire hangosan kiabálnak "hátrányos megkülönböztetést". Jobb ha tanulunk az öngyilkossági statisztikákból Amerikában, Angliában, Hollandiában és Franciaországban, ha túl akarjunk élni, mint nemzet. Az orosz szokások és hagyományok nem kompatibilisek sok kisebbség primitív kultúrájával. Ez a tiszteletreméltó törvényhozó testület, az új törvények megal kotásánál, az Orosz nemzeti értékeket kell szem előtt tartania, megjegyezve, hogy a kisebbségek, akik ide jönnek nem oroszok!"

A képviselők öt teljes percig álló ovációval fogadták a beszédet!

Miután Oroszországban megszűnik az adóelkerülési lehetőség, nehogy ezek az orosz offshore lovagok áttelepüljenek Magyarországra. Mert itt aztán nem számít, hogy adózik, vagy nem adózik! Az offshore lovagok nyerik a legtöbb állami pályázatot, és ömlik hozzájuk az állami támogatás is. Ők is kiváltságosok nálunk, akárcsak a külföldi multik, akik kapják a nagy összegű adókedvezményeket, beruházási támogatásokat. A legtöbbet eddig valószínűleg a Dunaújvárosban letelepedett Hankook kapta (36 milliárd forintot). Akiknek kevés jut, azok a magyar vállalkozások, akiknek meg még ennél is kevesebb, az a magyar társadalom.

A ciprusi adóparadicsom bebukott, és a mi lovagjaink nem hazafelé vették az irányt, hanem más, unión kívüli adóparadicsomokba. A többség állítólag Szingapúrra. Természetesen következmények nélkül...

Békéscsaba, 2013. december 17.
Anton

Emlékeztető: "Tekintve, hogy a kommunizmus alatt nem léteztek jelentős magánvagyonok, ezért megkockáztatható az állítás, hogy a 242 milliárd dollárnyi offshore pénz nagy része a privatizáció során került magánkézbe. Az ország ezzel kétszeresen is pórul járt: a gyakran érték alatt dobra vert állami javak nem is maradtak az országban, hanem adómentesen külföldön fialtak tovább. Magyarországnak maradt a folyamatos eladósodás, hitelfelvételek és megszorítások ördögi köre - kormányzatoktól függetlenül." (Részlet Morvay Péter: Magyarország elrablása című írásából)

A teljes írás elérhető ITT !

Kapcsolódó:
   A birodalmak nem nőnek az égig - Kína bekeményít

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A rettegett tatárjárás, ahogyan talán még nem hallottad

Kedves Barátaim!

Az elmúlt napokban-itt a Face-on gyalázatos vádak érték a magyarságot és a magyarság történelmét. Úgy döntöttem, hogy minden áldott nap-időt és energiát nem sajnálva- a magyarság igaz történelméről írok egy-egy nagyon rövid fejezetet. Sajnos napjainkban, minél rövidebb az írás, annál nagyobb az esélye, hogy el is olvassák. Nem "megmondó" és bölcs emberként, csupán egyszerű, hazáját féltő magyarként. Az elmúlt 70 esztendő megtette a hatását, agymosott liberálissá vált a világunk... gyújtsunk gyertyát a sötétségben és erősítsük a nemzettudatot! Kérlek benneteket, hogy minél többen osszátok meg szerény írásaimat, talán hasznára válik olvasóinak...

A legfontosabb! A célom a figyelem felkeltése és a kölcsönös érvek ütköztetése. Senkit nem akarok megbántani a hitében, és megosztani sem szeretnék. Az sem biztos, hogy igazam van, de én úgy ítélem meg, hogy szükség van az igazságomra!

Olvassátok és kérlek, hogy osszátok is meg! Nagy szükségünk van a példaképekre! A mai írásom a "tatárjárás korába" vezet...

A rettegett tatárjárás, ahogyan talán még nem hallottad:

Az első hírek hozója Juliánus barát volt. Őt még IV. Béla király küldte Ázsiába, hogy az ott élő magyarokat megkeresse. A barát közvetlenül a tatárjárás előtt tért vissza hosszú útjáról és jelentette királyának, hogy megtalálta a magyarokat. Beszélt velük, és méghozzá magyarul... Julianus még azt is elmondta, hogy Ázsiából egy kegyetlen, vad rokonnép tört be Európába és pusztítva, hatalmas erővel tör hazánk felé...

1237-ben a mongolok kánja fenyegető levelet intézett a magyar királyhoz:
"Én a Kán, az égi király küldötte- akinek hatalom adatott a földön a nekem meghódolókat felemelni és az ellenem állókat elnyomni- csodálkozom feletted Magyarország dicső királya. Én midőn többedik alkalommal küldök hozzád követet, miért nem küldesz vissza közülük senkit, de még válaszlevelet sem küldesz nekem? Tudom, hogy gazdag és hatalmas király vagy és te magad is Attila király származottja vagy. Rokonként, nehéz önként alám vetned magadat, mégis üdvösebb lenne neked és országodnak, ha önként behódolnál nekem és engednél tovább isteni utamon..."

IV. Béla, a fenyegetésre fittyet hányva befogadta a kunok "segédnépét", a bátor kunokat, hogy segítségükkel megállíthassák a tatárok hordáit. A mongolok kánja éktelen haragra gerjedt és 1241 tavaszán öt felöl intézett véres támadást magyarjaink ellen. A muhi pusztán ütközött meg a két fősereg... a tatárok minden irgalom nélkül gyilkolták le fiainkat és semmisítették meg a király hadát, sőt IV. Bélát is fiatal lovagjainak kellett kivágniuk a mongolok gyűrűjéből. A vesztes csata után, amerre a tatárok jártak kiirtották a népet, a foglyaikat is - végül jórészt leöldösték és felégették amit csak lehetett. Batu kán haragja az egekig ért!

Egy bencés szerzetes így írt 1242-ben: "Magyarországot 350 évi fenállása után megsemmisítették a tatárok."
A krónikás azonban tévedett, IV. Béla király a tatárok eltakarodása után - talán erre azon okuk vezetett, hogy meghalt Ügedej nagykán, minden mongolok ura?- hozzálátott az ország újjáépítéshez, az "új honalapításhoz". 1250-ben újabb tatár mozgolódásról kap hírt a király.

Így ír erről a római pápának: "Napról napra jönnek újabb hírek a mongolokról, akik most már nemcsak ellenünk készülnek, akiket leginkább gyűlölnek, mert annyi kapott sebünk közepette sem törtünk igájukba, míg minden más nép, amelynek minden erejüket neki feszítették, meghódolt és adófizetőjükké vált. A mongolok most már nem csak ellenünk, hanem az egész kereszténység ellen szervezkednek..."

"Megkerestük a keresztény világ három legfőbb hatalmát: felkerestük az Apostoli Szentszéket, amely az egész keresztény világ ura, megkerestük a császári udvart, és megkerestük a francia udvart is, de sehonnan sem kaptunk segítséget- csak szavakat..."

A levélből kitűnik, hogy a tatárok az általuk megtámadott országok közül egyedül csak hazánkkal nem bírtak úgy elbánni, mint ahogyan Batu kán tervezte, noha országunk semmiféle külhoni segítséget nem kapott. A második tatárjárást is átvészeltük és önerőnkből kezdték meg őseink az országunk példátlan gyors újjáépítését, hogy mi majdan 700 esztendő múlva - még mindig magyarként -megszülethessünk...

Zetényi-Csukás Ferenc

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Rendkívüli leletre bukkantak a régészek - Fotó
2013. december 13. 18:10 HEOL

Előkelő szarmata női sírt tártak fel Fedémes és Eger között a gázszállító vezeték nyomvonalában a Dobó István Vármúzeum régészei.

Egy késő bronzkori telep (Kr. e. 14-9. század) maradványai kerültek elő. Több ház, tárolóhelyiség és szemetes gödrök voltak a telepen. Az ásatásokat igazán érdekessé a bronzkori telep környezetében feltárt előkelő szarmata női sír tette.

Eger és Fedémes között 1970-ben kiépített gázszállító vezeték rekonstrukciójához kapcsolódóan végeztek feltárásokat a közelmúltban az egri Dobó István Vármúzeum régészei. Összesen 24 kilométernyi szakaszon vált szükségessé a vezetékek cseréje, ez a terület pedig régészeti lelőhelyet is érintett, így a régészeti szakemberek kutatták át a föld mélyét mielőtt a munkásoknak átadták volna a területet november elején. Tóth Zoltán népvándorláskoros régész és Bilicz Enikő munkáját ásatásvezetőként Gutay Mónika, a Dobó István Vármúzeum munkatársai irányította. Ő számolt be a heol.hu-nak eredményeikről.


Beküldött fotó

- Ez az egyetlen sír esett a gázszállító vezeték nyomvonalába. A szarmata nő maradványait a jelenkori felszíntől számítva 1,7 méter mélyen találták meg. A humuszolás során, a sír tetejéről egy lándzsahegy látott napvilágot. Az elhunyt nőt dél-északi tájolással, több melléklettel temették el. A halottat valamilyen szerves anyagba, szövetbe vagy bőrbe csavarhatták a temetéskor. Erre utalhat valószínűleg a csontváz alatt és felett található vékony feketés réteg - osztotta meg az ásatásvezető.
Elmondta azt is: az Egerbakta mellett előkerült temetkezés több szempontból is figyelmet érdemel. Heves megyéből eddig ez a sír tekinthető a legészakabbi szarmata kori lelőhelynek.

A régészeti feltárásról a Heves Megyei Hírlapban hamarosan részletesen beszámolunk.

Locations of visitors to this page
Programajánló

Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya

Zöld Kapu Vendéglő, étterem Óbuda hangulatával HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000
HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel



[Lapszemle] Ceausescu holokauszt-üzlete: Zsidókat csirkefarmért - Bruttó 6,6 milliárd, plusz mûködtetés: kezdõdhet a legújabb holomúzeum építése - Bûncselekmények visszaszorítása helyett helybõvítés a börtönökben - Mérnökök háborúja - Putyin hadat üzent az offshore-cégeknek - A rettegett tatárjárás, ahogyan talán még nem hallottad - Rendkívüli leletre bukkantak a régészek

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


Erdély autonómiájáért!
Terjesztésre!


Videó: https://www.youtube.com/watch?v=1M4FhIjtCKs




Legendárium: itt az új székely rajzfilmsorozat!


A székelyföldi legendákból a könyv, a térkép és a társasjáték után már rajzfilmsorozat is készült. A Székelyföldi Legendárium ötletgazdája, Fazakas Szabolcs a Hír TV Paletta című műsorának vendége volt. (MNO)
Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Zsidókat csirkefarmért - Ceausescu holokauszt-üzlete
2013.12.17. | 09:56 Székely Hídmondó/atv - Erdély.ma

"Az olaj, a zsidók és a németek a mi legfontosabb export áru- cikkeink" - mondta Nicolae Ceauşescu a hatvanas évek végén egy szigorúan bizalmas beszélgetésen, számol be a Hetek című felekezeti lap nyomán az atv.hu.

Forrás: www.atv.hu

Románia helyzete 1958-ban kezdett megváltozni, miután a Szovjetunió kivonta csapatait az országból, a párt vezetése nyitást kezdeményezett a nyugati országok felé, s szándékuk komo- lyságának bizonyítására ismét megkönnyítették a zsidók és más etnikumhoz tartozók kivándorlását.

A kiutazásnak kemény ára volt: akik ilyen dokumentumokat igényeltek, azokat elbocsátották a munkahelyükről, a diákokat pedig kizárták az egyetemekről. A kiutazási kérelmek ennek ellenére rövid idő alatt elérték a 100 ezres nagyságrendet, és a román diplomácia komoly bonyodalmakról számolt be a pártvezetésnek. Románia és Izrael olyan megoldást keresett, amelynek segítségével feltűnés nélkül le tudták bonyolítani a zsidók kivándorlását.

Izrael titkosszolgálati úton megüzente: kész előre meghatározott összeget fizetni minden egyes zsidóért, akit a román hatóságok emigrálni engednek. Románia először visszautasította az ajánlatot, mivel provokációt sejtett a háttérben, később azonban beleegyezett az üzletbe: elsőként 500 zsidó emigrálásáért cserébe egy csirkefarmot építettek Romániában. Miután a farm elnyerte a román pártvezetők tetszését, továbbiakat rendelt ugyanezért az "árért". 1960 közepére a belügyminisztérium rendelkezett a legnagyobb állatfarmokkal az országban, a termelt javakat nyugatra exportálták, az ezekből származó jövedelem elérte az évi 8-10 millió dollárt.

1958 és 1965 között 107?540 zsidó emigrált Romániából Izraelbe, 1968 és 1989 között Románia 40.577 zsidót adott el Izraelnek 112 millió dollárért.

A román rendőrökön röhög a világ
2013. december 16. hétfő, 16:20 Délhír

Két nevetséges fénykép járta be a világhálót, okot adva arra, hogy már megint a román "leleményességen" röhögjön a fél világ, ha nem az egész.

A nagy sikert aratott két fotón egy-egy román rendőrautó látható, nem szokványos helyzetben. Az egyik a mozgássérülteknek fenntartott helyen parkol, a másik pedig dugig van töltve káposztával.




*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Bruttó 6,6 milliárd, plusz működtetés: kezdődhet a legújabb holomúzeum építése - a kipaterolt lakók szerződéseit titkosították
2013-12-17. 09:06 NOL - Kuruc.info

Palánkkal vették körbe a területet, megjelentek az első munkagépek, a szolgálati lakásokból ma az utolsó család is kiköltözik. Elkezdődött az építkezés a használaton kívüli Józsefvárosi pályaudvarnál, ahol a tervek szerint áprilisban megnyílik a vészkorszak áldozatainak emléket állító új központ, a Sorsok Háza - írja a Nol.

A gyér világítású folyosón még most, december közepén is kint van a felhívás, amely augusztus 2-ára, péntek 17 órára gyűlésre invitálja a lakókat. A legfőbb napirendi pont: "Tájékoztató a MÁV Zrt. tulajdonában álló épület lakásainak rendelkezésre bocsátásáról, a lakók elhelyezési lehetőségeiről és a lakhatási megoldásokról".


A huszonhárom lakásból a legkisebb 16, a legnagyobb 104 négyzetméteres - mondja egy középkorú férfi. A "nap huszonnégy órájában" pakol a gyerekeivel, a szobákban kupacokban halmozódik az elszállításra váró holmi. "Harminc évvel ezelőtt, amikor ideköltöztünk a feleségemmel, egy bőrönddel és egy hűtőgéppel jöttünk. Ennyi volt az összes vagyonunk" - meséli.

A férfi nem szeretné viszontlátni nevét az újságban. Úgy tudja, nemcsak velük, hanem minden lakóval aláírattak egy záradékot arról, hogy öt évig nem beszélhetnek a szerződés részleteiről. Konkrétumok említése nélkül annyit azért elárul, hogy kezdetben hatalmas volt a különbség a kártalanításként felajánlott összeg és aközött, amit a családja kért. Hónapokig tartó tárgyalás után sikerült valahol középtájon megállapodniuk. Akadtak, akik nem bírták idegekkel, és gyorsabban beadták a derekukat - ők rosszabbul jártak.

A család egy külső kerületben lévő házat nézett ki magának. A többi lakó szétszóródott: egy magányosan élő néni idősotthonba ment, és volt olyan is, aki vidékre költözött, jó messzire a fővárostól. A férfi, amikor kikísér a kapuhoz, nosztalgiával mutatja az előkertben lévő növényeket: "Nézze, ezeket mind én ültettem..."

A beruházásra ötmilliárd forintot (áfával együtt mintegy 6,6 milliárdot [a "bűvös" szám - a szerk.]) szán a kormány, ebből az idén 440 milliót lehet felhasználni. A szakmai koncepció kidolgozására Lázár János miniszterelnökségi államtitkár Schmidt Máriát, a Terror Háza Múzeum főigazgatóját kérte fel. A kivitelezés és a pénzügyi kérdések Fürjes Balázs, a budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztos hivatalának hatáskörébe tartoznak.

Fürjes Balázs hivatalától korábban azt az információt kapta a lap, hogy a szóban forgó összeg csak a beruházás "megvalósítási költségeinek fedezetéül" szolgál. Az intézmény fenntartásához és működtetéséhez szükséges pénzről "a beruházás megvalósításával párhuzamosan, megfelelő időben, külön döntés" születik majd. (Schmidt Mária a közelmúltban a Nolnak nyilatkozva kijelentette: a kormányzat "eltökéltségét látva" biztos abban, hogy elegendő forrás áll majd rendelkezésére.)

Most, hogy szemmel láthatóan elkezdődtek a munkálatok, szerették volna megtudni, melyik cég kapott megbízást a kivitelezésre, illetve mennyi pénzbe került a lakók kártalanítása, mi szükség volt a szerződésben az "ötéves titkosításról" szóló záradékra. Fürjes Balázs munkatársa a későbbiekre ígért tájékoztatást.

A "rasszista szélsőjobboldal" kifogásaival a Népszabadság nem kíván foglalkozni, az új emlékközpontot - mint írják - "mértékadó helyekről" is kemény bírálatok érik. Nehéz elképzelni például, hogyan lehet röpke néhány hónap alatt tartalmi és technikai szempontból egyaránt színvonalasan elvégezni egy ilyen hatalmas, aprólékos előkészítést igénylő munkát. Schmidt Mária szeptemberben létrehozott ugyan egy nemzetközi tanácsadó testületet, de ez aligha jelent garanciát. Heisler András, a Mazsihisz (Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége) elnöke, a grémium tagja legalábbis közölte: a szűkös határidők miatt gyors döntésekre van szükség, ilyen rohamtempó mellett a tanácsadó testület nem tud érdemben részt venni az "operatív munkában".

Schmidt Mária levélben keresett meg magyar értelmiségieket, kérve, osszák meg gondolataikat az "iskolás korosztályokat megszólító új emlékhellyel és oktatási központtal" kapcsolatban. A kezdeményezés nem aratott osztatlan sikert. Konrád György író például elutasította a részvételt. Válaszlevelében így indokolta döntését: "Nehéz volna megszabadulnom attól az érzéstől, hogy ez a sietős kiállításrendezés nem a százezernyi hetven évvel ezelőtt meggyilkolt zsidó gyerekről, hanem a mai magyar kormányról szól. Ha ez a kormány a gyerekek emlékének ápolásának ilyen nagy összeget szentel, akár a gyerekek szellemi örökségét elgondolva, azt javasolnám, hogy ezt az összeget fordítsa inkább a ma élő, rosszul táplált magyar gyerekek étkeztetésére" - írja az álszent zsidó.

Kapcsolódó:
   Martonyi legundorítóbb beszéde: "A holokauszt a legnagyobb nemzeti trauma számunkra"
   Emlékeztetőül: a gójok létezésének értelme a zsidók szolgálata
   Bizonyíték az Országházból: két perc alatt kijátszható a Fidesz Kuruc-ellenes cenzúrája
   Deutsch megelégelte az olvasói visszajelzéseket: segít "Géza ügyésznek" a Gárda sorsára juttatni portálunkat
   A sátánisták követelik egy "gyerekeknek szóló interaktív ismeretterjesztő kijelző" felállítását a keresztény emlékmű mellett
   Illuminati 2013 - A Sátán Zsinagógája
   Víz alatt a Gázai övezet: 1 millió 600 ezer palesztin villanyáram, fűtőanyag és élelem nélkül

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Bűncselekmények visszaszorítása helyett helybővítés a börtönökben
2013, december 11 - 07:32 MTI - alfahir.hu

A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka szerint a már megvalósult és a következő két évre tervezett bővítésekkel a jelenlegi 144 százalékról 110 százalékra csökken az intézetek zsúfoltsága.

Csóti András az MTI-nek adott interjújában jelentős előrelépésnek nevezte, hogy múlt héten Pécsen 24 helyet adtak át, e hét csütörtökön Kecskeméten 35-tel, míg a jövő héten Budapesten, a Gyorskocsi utcában százzal bővül a helyek száma. A pécsi fejlesztéssel kapcsolatban elmondta: bár elsőre az nem tűnik soknak, a meglévő helyek negyedét jelenti a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.

A vezérőrnagy szerint a büntetés-végrehajtás évtizedes problémája a túlzsúfoltság. Jövőre további 1200, 2015-ben pedig 2300 új helyet alakítanak ki, egy részüket már meglévő büntetés-végrehajtási intézetben, például Pálhalmán és Állampusztán. A fejlesztési koncepció Északkelet-Magyarországra koncentrál. Jövőre ötszáz személyes börtönt alakítanak ki Szirmabesenyőn, 2015-re pedig egy ezer fős büntetési-végrehajtási intézetet terveznek építeni ugyanabban a régióban.

Csóti András szólt arról, hogy a tervek között "alacsony biztonsági fokozatú" intézet kialakítása is szerepel, ott rövid időtartamú szabadságvesztésre ítéltek és gondatlanságból elkövetett bűncselekmények elítéltjei, valamint az együttműködő fogvatartottak töltenék büntetésüket.

A helybővítésekkel párhuzamosan a büntetés-végrehajtási állomány számát is növelik; az idén kialakított új helyek esetében ez már megtörtént. Ugyanakkor a vezérőrnagy rámutatott: azzal, hogy elsősorban meglévő intézeteket bővítenek, kisebb a létszámigény, mint egy új börtön építésekor.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Mérnökök háborúja
2013.12.14. 15:29 szkr

Nem lehet lenyugodni. Miközben a nyelvoktatásról szóló rendeletről valóságos cikkháború alakult ki a kormányzat és az online oldalak között, október óta a háttérben zajlik egy még komolyabb ütközet. Míg a nyelvoktatásnál vélhetően végül nem lesz igaza a jogosan paranoidoknak (vagy nem úgy), addig viszont a mérnökök között egyre reálisabbnak tűnik, hogy Magyarországon megszűnik a hivatásuk, mint olyan.

Persze az élet eddig se volt habostorta a mérnököknek. Munkájuk gyakorlatilag nincs, ahogy választásuk se nagyon: vagy csatlakoznak egy magyar kkv-hoz és reménykednek, hogy lesz lehetőségük dolgozni, vagy (a kormány tervei szerint legalábbis) csatlakoznak az állami tervezőirodákhoz és dolgoznak röhejesen kevés pénzért, amiért cserébe közepes munkát várnak majd el tőlük.

Ami történik, nagyon egyszerűen: államosítani fogják a 2014-2020-as uniós pénzek felhasználásának megtervezését és ezzel végleg kicsinálják a magyar mérnököket.

Hála a jóságosistennek azért a helyzet ennél egy fokkal bonyolultabb (de tényleg csak eggyel): a kormányzati érvelés szerint ugyanis, ha nem tennék ezt, akkor kénytelenek lennének nemzetközi pályázatot kiírni, amit kénytelenek lennének a kevesebbet kérő külföldinek ítélni, emiatt pedig a magyar mérnökök munka nélkül maradnának. Hogy miért nem lehet végre olyan törvényt hozni, ami előnyben részesíti a magyar vállalkozókat, rejtély. Az EU elleni szabadságharcot már rég megette a fene.

Hol vagytok, mérnökök?

Azzal párhuzamosan, hogy állami tervezőirodák nyílnak majd, ahol a mérnökök közszolgaként tervezhetik meg a különböző beruházásokat, a legtöbb kis- és középvállalkozás lehúzhatja a rolót. Önmagában azzal, hogy van egy állami intézmény, ami összefogja a dolgokat, még nem lenne baj, de mind tudjuk, hogy az ilyesmi jelenleg csak káoszhoz, félig kidolgozott ötletek katasztrofális megvalósításához, végül pedig az államnak a rosszul járó emberek miatt besegítő független szakemberek kihasználásához vezet (helló, Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, az is egy sikertörténet, nem igaz?).

Anno a rendszerváltás előtt ugyanilyen módon dolgoztak a mérnökök és akkor sem működött. A demokrácia eljövetelével viszont elérkezett a magánvállalkozások ideje is. A folyamatosan fejlődő technológiai elvárások miatt az amúgy is nulláról kezdő kkv-k folyamatosan vissza kellett forgassák a profitjukat, miközben a megbízások száma állandóan csökkent. Mostanra ott tartunk, hogy szigorúan szakmai szempontból még jó is, hogy csak a Közgép nyer az állami beruházásokon, mert annyi munka nincs, hogy egynél több céget ellásson.

A mérnökök persze kiakadtak. Vagy legalábbis azok, akik benne mozognak ebben az egészben, a fiatalok mélyen hallgatnak. A most megjelent Mérnök Újságnak már a címlapja is csodálatos, belül pedig Kovács István írt egy hosszabbat arról, hogy mit is jelent a gyakorlatban ez a kormányhatározat. Viszont amellett, hogy pontos leírást ad arról, hogy miért faszság, amit a kormány csinál, azt is kiválóan leírja, hogy mi a baj a mérnöktársadalommal.

Az, hogy az állam le akarja nyúlni a most még független szakembereket, egy dolog, az viszont egy másik, hogy most derül csak ki, hogy mennyire inkompetens ebből a szempontból. Az állami tervezőirodáknál nincsenek megfelelő számítógépek és programok, nincsenek megfelelően felkészült, tapasztalattal rendelkező szakemberek, de még a szakirodalom is hiányzik (amit ugye a kkv-knak a semmiből kellett összehozniuk maguknak). Mi történt? Az állami tervezőirodánál dolgozó mérnökök a saját költségükön, a volt irodájuk infrastruktúráját kihasználva tudták csak elvégezni a feladatot. Mi lett ennek a következménye? Az állam sikertörténetként könyvelte el a dolgot anélkül, hogy akár csak tervbe vette volna a megfelelő irodai struktúra kialakítását.

Ez persze nem új, az állam, amit lehet, úgyis elbasz, minden projektje olyan, mint a köztévé: lehet, hogy jó az ötlet, de a megvalósítás minimum katasztrofális. A kérdés inkább az, hogy eközben hol vannak a fiatalok? Annak idején az orvosi szakma azért ment át a közbeszédbe, mert a rezidensek és orvostanhallgatók kiálltak és tiltakoztak. Másra nyilván még nem jók, viszont ez az egyik legfontosabb munka, amit egy ilyen válság idején el kell végezni. Lehet valaki a világ legtapasztaltabb, legjobb kapcsolatokkal rendelkező embere egy témában, de ha képtelen arra, hogy átvigye a közvéleményt alakító újságok/csatornák/rádiók ingerküszöbét, akkor szinte mindegy, hogy kivel tud egyezkedni. Itt kéne, hogy bejöjjenek a képbe a fiatalok, akiktől senki nem várja, hogy legyen öt éves gyakorlati tapasztalatuk, azt viszont igen, hogy szívükön viseljék a szakmájuk sorsát.

Lesz-e még, aki trombitál?

Addig viszont marad a kétségbeesett tiltakozás és a remény, hogy senki nem fogja vállalni a munkát és ezzel az árulást. Viszont sajnos az embernek gyerekei vannak és/vagy egzisztenciája, amit fenntartana vagy létrehozna végre. Felszólíthatjuk a mérnököket arra, hogy ne vállalják a feladatot, de azért ideje lenne elgondolkozni a mozgósításon is. Tudom én, hogy a BME-n illik lenézni a bölcsészeket, de ha már van ott is kommunikációs képzés, akkor illene kihasználni az ő tudásbázisukat is.

Ha viszont erre nem képesek a mérnökök, akkor javaslom, hogy ha minden törekvésük ellenére átültetik a gyakorlatba ezt a határozatot, akkor a Mérnök Újság a címlap kivételével teljesen üresen jelenjen meg. És talán nem ártana elküldeni néhány újságírónak is egy rövid leírással, hogy tudják, mi történik.


Ezek a nyugati géniuszok a saját problémájukat nem tudják megoldani....úgy tartják fenn a hatalmukat, hogy más országokat rabolnak ki és gyilkolják le a civileket. Európát is megcsinálták.....lett belőle egy koldusok Európája. (Milan Mitrovic)

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Putyin hadat üzent az offshore-cégeknek

Az orosz államfő bejelentette, hogy meg fogják adóztatni az orosz tulajdonban levő offshore-vállalatokat.

Vlagyimir Putyin a gazdasági növekedés lassulása miatti bevételhiányt az orosz tulajdonban levő offshore-cégek megadóztatásával akarja betömni. Az orosz államfő évértékelő beszédében felpanaszolta, hogy a szakértői becslések szerint tavaly 111 milliárd dollár értékű orosz áru kivitele - az export ötöde - és az ország 50 milliárd dollár értékű külföldi befektetéseinek a fele offshore-cégeken keresztül realizálódott.


Kijelentette, hogy a jövőben a külföldön bejegyezett, de orosz tulajdonban levő vállalatoknak otthon kell adót fizetniük, s a kormány ki fogja alakítani az ehhez szükséges rendszert. Emellett a külföldön bejegyezett vállalatok nem kaphatnak állami támogatást és állami megbízásokat - hívta fel a figyelmet a Russia Beyond the Headlines. Nem kívánják akadályozni offshore cégek létrehozását vagy működését, de elvárják, hogy adójuk hazájuk költségvetési bevételeit gyarapítsa.

Részlet a 2013 májusban a Dumában (az orosz parlamentben) elmondott Putyin-beszédből: "Oroszországban oroszok élnek. Ha bármely kisebbség, bárhonnan, Oroszországban akar élni, itt dolgozni és Oroszországban lenni, beszélnie kell oroszul, és tiszteletben kell tartaniuk az orosz törvényeket. Ha inkább más törvényeket, tisztelnek, akkor azt tanácsoljuk, nekik, hogy menjen azokra a helyekre, ahol ez az állami jog. Oroszországnak nem kellenek ezek a kisebbségek. ezeknek a kisebbségeknek, kell Oroszország, és nem adunk nekik kiváltságokat, ne próbálják megváltoztatni a törvényeinket, hogy illeszkedjen az ő vágyakhoz, nem számít, mennyire hangosan kiabálnak "hátrányos megkülönböztetést". Jobb ha tanulunk az öngyilkossági statisztikákból Amerikában, Angliában, Hollandiában és Franciaországban, ha túl akarjunk élni, mint nemzet. Az orosz szokások és hagyományok nem kompatibilisek sok kisebbség primitív kultúrájával. Ez a tiszteletreméltó törvényhozó testület, az új törvények megal kotásánál, az Orosz nemzeti értékeket kell szem előtt tartania, megjegyezve, hogy a kisebbségek, akik ide jönnek nem oroszok!"

A képviselők öt teljes percig álló ovációval fogadták a beszédet!

Miután Oroszországban megszűnik az adóelkerülési lehetőség, nehogy ezek az orosz offshore lovagok áttelepüljenek Magyarországra. Mert itt aztán nem számít, hogy adózik, vagy nem adózik! Az offshore lovagok nyerik a legtöbb állami pályázatot, és ömlik hozzájuk az állami támogatás is. Ők is kiváltságosok nálunk, akárcsak a külföldi multik, akik kapják a nagy összegű adókedvezményeket, beruházási támogatásokat. A legtöbbet eddig valószínűleg a Dunaújvárosban letelepedett Hankook kapta (36 milliárd forintot). Akiknek kevés jut, azok a magyar vállalkozások, akiknek meg még ennél is kevesebb, az a magyar társadalom.

A ciprusi adóparadicsom bebukott, és a mi lovagjaink nem hazafelé vették az irányt, hanem más, unión kívüli adóparadicsomokba. A többség állítólag Szingapúrra. Természetesen következmények nélkül...

Békéscsaba, 2013. december 17.
Anton

Emlékeztető: "Tekintve, hogy a kommunizmus alatt nem léteztek jelentős magánvagyonok, ezért megkockáztatható az állítás, hogy a 242 milliárd dollárnyi offshore pénz nagy része a privatizáció során került magánkézbe. Az ország ezzel kétszeresen is pórul járt: a gyakran érték alatt dobra vert állami javak nem is maradtak az országban, hanem adómentesen külföldön fialtak tovább. Magyarországnak maradt a folyamatos eladósodás, hitelfelvételek és megszorítások ördögi köre - kormányzatoktól függetlenül." (Részlet Morvay Péter: Magyarország elrablása című írásából)

A teljes írás elérhető ITT !

Kapcsolódó:
   A birodalmak nem nőnek az égig - Kína bekeményít

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A rettegett tatárjárás, ahogyan talán még nem hallottad

Kedves Barátaim!

Az elmúlt napokban-itt a Face-on gyalázatos vádak érték a magyarságot és a magyarság történelmét. Úgy döntöttem, hogy minden áldott nap-időt és energiát nem sajnálva- a magyarság igaz történelméről írok egy-egy nagyon rövid fejezetet. Sajnos napjainkban, minél rövidebb az írás, annál nagyobb az esélye, hogy el is olvassák. Nem "megmondó" és bölcs emberként, csupán egyszerű, hazáját féltő magyarként. Az elmúlt 70 esztendő megtette a hatását, agymosott liberálissá vált a világunk... gyújtsunk gyertyát a sötétségben és erősítsük a nemzettudatot! Kérlek benneteket, hogy minél többen osszátok meg szerény írásaimat, talán hasznára válik olvasóinak...

A legfontosabb! A célom a figyelem felkeltése és a kölcsönös érvek ütköztetése. Senkit nem akarok megbántani a hitében, és megosztani sem szeretnék. Az sem biztos, hogy igazam van, de én úgy ítélem meg, hogy szükség van az igazságomra!

Olvassátok és kérlek, hogy osszátok is meg! Nagy szükségünk van a példaképekre! A mai írásom a "tatárjárás korába" vezet...

A rettegett tatárjárás, ahogyan talán még nem hallottad:

Az első hírek hozója Juliánus barát volt. Őt még IV. Béla király küldte Ázsiába, hogy az ott élő magyarokat megkeresse. A barát közvetlenül a tatárjárás előtt tért vissza hosszú útjáról és jelentette királyának, hogy megtalálta a magyarokat. Beszélt velük, és méghozzá magyarul... Julianus még azt is elmondta, hogy Ázsiából egy kegyetlen, vad rokonnép tört be Európába és pusztítva, hatalmas erővel tör hazánk felé...

1237-ben a mongolok kánja fenyegető levelet intézett a magyar királyhoz:
"Én a Kán, az égi király küldötte- akinek hatalom adatott a földön a nekem meghódolókat felemelni és az ellenem állókat elnyomni- csodálkozom feletted Magyarország dicső királya. Én midőn többedik alkalommal küldök hozzád követet, miért nem küldesz vissza közülük senkit, de még válaszlevelet sem küldesz nekem? Tudom, hogy gazdag és hatalmas király vagy és te magad is Attila király származottja vagy. Rokonként, nehéz önként alám vetned magadat, mégis üdvösebb lenne neked és országodnak, ha önként behódolnál nekem és engednél tovább isteni utamon..."

IV. Béla, a fenyegetésre fittyet hányva befogadta a kunok "segédnépét", a bátor kunokat, hogy segítségükkel megállíthassák a tatárok hordáit. A mongolok kánja éktelen haragra gerjedt és 1241 tavaszán öt felöl intézett véres támadást magyarjaink ellen. A muhi pusztán ütközött meg a két fősereg... a tatárok minden irgalom nélkül gyilkolták le fiainkat és semmisítették meg a király hadát, sőt IV. Bélát is fiatal lovagjainak kellett kivágniuk a mongolok gyűrűjéből. A vesztes csata után, amerre a tatárok jártak kiirtották a népet, a foglyaikat is - végül jórészt leöldösték és felégették amit csak lehetett. Batu kán haragja az egekig ért!

Egy bencés szerzetes így írt 1242-ben: "Magyarországot 350 évi fenállása után megsemmisítették a tatárok."
A krónikás azonban tévedett, IV. Béla király a tatárok eltakarodása után - talán erre azon okuk vezetett, hogy meghalt Ügedej nagykán, minden mongolok ura?- hozzálátott az ország újjáépítéshez, az "új honalapításhoz". 1250-ben újabb tatár mozgolódásról kap hírt a király.

Így ír erről a római pápának: "Napról napra jönnek újabb hírek a mongolokról, akik most már nemcsak ellenünk készülnek, akiket leginkább gyűlölnek, mert annyi kapott sebünk közepette sem törtünk igájukba, míg minden más nép, amelynek minden erejüket neki feszítették, meghódolt és adófizetőjükké vált. A mongolok most már nem csak ellenünk, hanem az egész kereszténység ellen szervezkednek..."

"Megkerestük a keresztény világ három legfőbb hatalmát: felkerestük az Apostoli Szentszéket, amely az egész keresztény világ ura, megkerestük a császári udvart, és megkerestük a francia udvart is, de sehonnan sem kaptunk segítséget- csak szavakat..."

A levélből kitűnik, hogy a tatárok az általuk megtámadott országok közül egyedül csak hazánkkal nem bírtak úgy elbánni, mint ahogyan Batu kán tervezte, noha országunk semmiféle külhoni segítséget nem kapott. A második tatárjárást is átvészeltük és önerőnkből kezdték meg őseink az országunk példátlan gyors újjáépítését, hogy mi majdan 700 esztendő múlva - még mindig magyarként -megszülethessünk...

Zetényi-Csukás Ferenc

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Rendkívüli leletre bukkantak a régészek - Fotó
2013. december 13. 18:10 HEOL

Előkelő szarmata női sírt tártak fel Fedémes és Eger között a gázszállító vezeték nyomvonalában a Dobó István Vármúzeum régészei.

Egy késő bronzkori telep (Kr. e. 14-9. század) maradványai kerültek elő. Több ház, tárolóhelyiség és szemetes gödrök voltak a telepen. Az ásatásokat igazán érdekessé a bronzkori telep környezetében feltárt előkelő szarmata női sír tette.

Eger és Fedémes között 1970-ben kiépített gázszállító vezeték rekonstrukciójához kapcsolódóan végeztek feltárásokat a közelmúltban az egri Dobó István Vármúzeum régészei. Összesen 24 kilométernyi szakaszon vált szükségessé a vezetékek cseréje, ez a terület pedig régészeti lelőhelyet is érintett, így a régészeti szakemberek kutatták át a föld mélyét mielőtt a munkásoknak átadták volna a területet november elején. Tóth Zoltán népvándorláskoros régész és Bilicz Enikő munkáját ásatásvezetőként Gutay Mónika, a Dobó István Vármúzeum munkatársai irányította. Ő számolt be a heol.hu-nak eredményeikről.


Beküldött fotó

- Ez az egyetlen sír esett a gázszállító vezeték nyomvonalába. A szarmata nő maradványait a jelenkori felszíntől számítva 1,7 méter mélyen találták meg. A humuszolás során, a sír tetejéről egy lándzsahegy látott napvilágot. Az elhunyt nőt dél-északi tájolással, több melléklettel temették el. A halottat valamilyen szerves anyagba, szövetbe vagy bőrbe csavarhatták a temetéskor. Erre utalhat valószínűleg a csontváz alatt és felett található vékony feketés réteg - osztotta meg az ásatásvezető.
Elmondta azt is: az Egerbakta mellett előkerült temetkezés több szempontból is figyelmet érdemel. Heves megyéből eddig ez a sír tekinthető a legészakabbi szarmata kori lelőhelynek.

A régészeti feltárásról a Heves Megyei Hírlapban hamarosan részletesen beszámolunk.

Locations of visitors to this page
Programajánló

Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya

Zöld Kapu Vendéglő, étterem Óbuda hangulatával HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000
HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel