2013. október 11., péntek

Kuruc.info: Magyar állampolgárságú embercsempészeket fogtak az olaszok

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want free Kindle ebooks?

Sign up to receive the best freebie Kindle ebook deals in your email every day.
From our sponsors
Magyar állampolgárságú embercsempészeket fogtak az olaszok
Oct 12th 2013, 05:56

Embercsempészésért letartóztattak két magyar állampolgárt pénteken az északkelet-olaszországi Tarvisio közelében. Autóikban két szomáliai, két eritreai és egy szíriai illegális bevándorlóval léptek be az országba - jelentette az AGI című olasz hírportál.

Az olasz határrendészek figyeltek egy magyar rendszámú autót, amely Ausztriából jövet megállt egy parkolóban, majd oda érkezett egy másik, magyar rendszámú autó is, amelyben a magyar sofőrön kívül az öt illegális bevándorló utazott. Az első autó 37 éves, és a második 45 éves vezetőjét letartóztatták, és illegális bevándorlás segítésének gyanújával őrizet alá helyezték Tolmezzóban.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Volna itt emlékévre váró magyar tragédia is: hatvan éve számolták fel Rákosi internálótáborait

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
The Vegan Vegetarian Online Cooking School

Learn how to cook vegan in the comfort of your home with this cooking course. Enroll today for just $74!
From our sponsors
Volna itt emlékévre váró magyar tragédia is: hatvan éve számolták fel Rákosi internálótáborait
Oct 12th 2013, 05:19

Hatvan éve számolták fel a Rákosi-korszak alföldi internálótáborait. Az évfordulón több helyen megemlékezéseket szerveznek, az egyik helyszín a szolnoki Hetényi Gáza Kórház.

Hatvan éve szüntették meg a magyarországi kényszermunkatáborokat. Szolnokon emléktáblát avattak a Hetényi Géza Kórházban elhunyt kitelepítettek emlékére.

A hortobágyi kényszermunkatáborokban ezrek szenvedtek évekig egy igazságtalan rendszer igazságtalan döntéseitől – mondta Kenyeres Imre, a Hortobágyi Kényszermunkatáborokba Elhurcoltak Egyesületének tisztségviselője az emléktábla avatásán.

Mint a Krónikában elmondta, az emberek elhurcolása 1950. június 23-án kezdődött, a táborok pedig három évig működtek, Nagy Imre miniszterelnök rendelete szerint 1953. október 31-ig kellett őket felszámolni.

„Kötelességünk emlékezni azokra az ártatlan emberekre, akiket jogtalanul hurcolt meg egy aljas rendszer. Ilyen még egyszer nem fordulhat elő" – mondta az avatáson a Hetényi Géza Kórház főigazgatója, Bene Ildikó.

Az internálótáborok megszüntetésének hatvanadik évfordulóján országszerte szerveznek megemlékezéseket azok, akik nem engedik feledésbe merülni a szörnyűségeket.

(Kossuth Rádió)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: A görögöknél még elégedettebbek vagyunk a munkahelyünkkel

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
The Vegan Vegetarian Online Cooking School

Learn how to cook vegan in the comfort of your home with this cooking course. Enroll today for just $74!
From our sponsors
A görögöknél még elégedettebbek vagyunk a munkahelyünkkel
Oct 12th 2013, 04:57

A magyar munkavállalók kevésbé elégedettek a munkájukkal, ennek ellenére jobban kijönnek a főnökükkel, kifejezetten baráti a viszonyuk a kollégákkal és jobbnak tartják a munkakörnyezetüket is az uniós átlagnál - derül ki a Profession.hu Munkahelyi Környezet című kutatásából, amelynek eredményeit az MTI-nek is eljuttatta. A közel 2500 válaszadó közül 38 százalék fizetésével is elégedett volt.

Magyarország csupán 24. az európai uniós országok munkahelyi elégedettséget mérő listáján, amelyet Dánia vezet, Nagy Britannia és Norvégia foglalja el a második és harmadik helyet.

A részleteket tekintve azonban már nem ennyire borúlátóak a magyar válaszadók: 50 százalékuk kifejezetten baráti kapcsolatban van a munkatársakkal és összesen 84 százalék gondolja úgy, hogy a semlegesnél jobb a viszony. A demográfiai adatokból egyértelműen kitűnik, hogy minél idősebb a dolgozó, annál szorosabbak a munkahelyi kapcsolatai.

A Profession.hu megjegyzi: a közhiedelemmel ellentétben a főnökökkel sincs sok helyen komolyabb probléma, a megkérdezettek 64 százaléka a semlegesnél jobbnak ítélte a kapcsolatot és csak 2 százalék számolt be gyűlölködésről. Ezzel ellentétben az Egyesült Államokban a dolgozók alig több mint fele jön ki jól a felettesével és minden ötödik amerikai kifejezetten ártalmasnak tartja főnökét a karrierjére nézve. Nemzetközi felmérések alapján, világszinten 10-ből 4 dolgozó mondott már fel kimondottan a főnöke miatt.

Magyarországon a válaszadók negyede kifejezetten szereti a munkakörnyezetét is, 53 százalék pedig inkább tartja jónak, mint nem megfelelőnek. A vezető beosztásban dolgozók kétharmada kedveli a beosztottjait és csupán százból egy esetben utálják az illetőt. A megkérdezettek 5 százaléka teljes mértékben, 33 százalék pedig "inkább elégedett" a fizetésével.

"A recesszió és az elmúlt évek munkaerő-piaci változásai jól nyomon követhetők a kutatásunk eredményeiben. A munkavállalók egyre inkább reálisan értékelik munkahelyüket és megbecsülik ha korrekt feltételek mellett dolgozhatnak, a vezetők pedig szívesen motiválják a megbízható munkatársakat" - idézi a közlemény Zsédely Krisztiánt, a Profession.hu értékesítési vezetőjét.

A szakértő hozzátette, hogy a borúlátás ettől függetlenül markánsan látszik, hiszen amikor nem konkrétumokról, hanem az összképről van szó, alig pár százalékkal elégedettebbek a magyar válaszadók, mint Európa legrosszabb gazdasági helyzetben lévő országának lakói, a görögök.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Nesze, sánta! Itt egy púp is! - történelmi vereséget szenvedett Hollandiától a magyar válogatott

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
Nesze, sánta! Itt egy púp is! - történelmi vereséget szenvedett Hollandiától a magyar válogatott
Oct 12th 2013, 05:38

A csoda helyett soha nem látott vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott a Hollandia elleni vb-selejtezőn Amszterdamban. A mieink 8–1-re kikaptak, és ezzel minden idők legsúlyosabb kudarcát szenvedték el. Robin van Persie triplázott, és megdöntötte Patrick Kluivert rekordját, míg a magyar csapatból Dzsudzsák Balázs volt eredményes büntetőből. Matematikai esélyünk még mindig van a pótselejtezőt érő második helyre, de még Andorra ellen sem lesz könnyű dolgunk egy ekkora csapás után. Egervári Sándor szövetségi kapitány lemondott a meccs után, lemondását elfogadták.

Zoom
A Himnusz alatt még nem kaptunk gólt...

Némi passzolgatást és egy gyenge magyar akciót követően már a harmadik perc elején vezethetett volna a holland csapat, van der Vaart jobb oldali szögletét Bruma csúsztatta kapura, de a gólvonalon álló Koman kifejelte a labdát.

Az első negyedórát ugyan kihúzta kapott gól nélkül az Egervári-csapat, ám egy perccel később már megzörrent a háló Bogdán mögött, van Persie fejelt a kapuba (1-0). A magyar válogatott gyakorlatilag a félpályát sem lépte át, a hollandok pedig futószalagon gyártották a helyzeteket.

A 25. percben Strootman hasonlóan üresen találta magát egy beadásánál, mint az első gólnál van Persie, és ő is magabiztosan értékesítette a helyzetet (2-0). A játék képe nem változott, a hazaiak perecekre eldugták a labdát, néha - közönség nagy örömére - egy-egy trükköt is bedobtak. A 39. percben Lens szállította az újabb holland gólt (3-0), majd 44(!) másodpercen belül kétszer is a kapufát találták el a hazaiak, előbb Strootmannak, aztán Janmaatnak köszönhetően. Ezt követően Dzsudzsák szabadrúgása révén megvolt az első magyar lehetőség is. A félidőnek azonban ezzel még nem volt vége, ugyanis van Persie a 44. percben egy csodálatos akció végén duplázott (4-0).

Zoom
...utána annál többet

A fordulást követően egy perccel Dzsudzsák büntetőből szépített (4-1), ám nem kellett sokat várni a következő holland találatra: van Persie megszerezte mesterhármasát az 53. percben (5-1) , nemzeti csapatbeli 41. találatát, amivel megelőzte az örökranglistán eddig élen álló, a jelenleg az edzői stábban tevékenykedő Patrick Kluivertet. A hazaiak láthatóan élvezték, hogy ezen a mérkőzésen szinte minden összejön nekik, ugyanakkor a hatodik gólban a legnagyobb szerepet Devecseri játszotta, aki öngólt fejelt (6-1).

Zoom
Nem minden próbálkozásunk landolt a megfelelő kapuban

Négy perccel a vége előtt van der Vaart szabadrúgásból 7-1-re módosította az állást, amely - a két csapat közös történetét tekintve - rekordbeállítás volt a hollandok részéről, ugyanis 1994 júniusában, Eindhovenben ugyanilyen arányban győzték le a magyarokat. Az utolsó percben aztán meg is dőlt a csúcs, Robben sikeres szabadrúgása azt jelentette, hogy a magyar válogatott beállította története legnagyobb különbségű vereségét.

A holland válogatott ezzel rekordot döntött, ugyanis sorozatban kilencedik világbajnoki selejtezőjét nyerte meg, erre még nem volt példa a csapat történetében.

Egervári csak most veszi a kalapját

Története legsúlyosabb vereségét szenvedte el e magyar futballválogatott pénteken este Amszterdamban. 8-1-re kaptunk ki a hazaiaktól vb-selejtező mérkőzésen. Mivel a románok és a törökök is nyertek, így a magyarok a csoport negyedik helyéről várják a vb-selejtező sorozat keddi zárómérkőzését, a Puskás Ferenc Stadionban Andorra ellen. Egervári Sándor együttesének így már csak matematikai esélye van arra, hogy megszerezze a pótselejtezőt érő második helyet.

Egervári Sándor szövetségi kapitány a meccset követő sajtótájékoztatón közölte, hogy a találkozó után jelezte Csányi Sándornak, a magyar szövetség (MLSZ) elnökének, illetve Vági Márton főtitkárnak, hogy a történelmi kudarc miatt távozik posztjáról. A sajtótájékoztatón helyet foglaló Vági Márton főtitkár elmondta, elfogadták a lemondást és kedden az Andorra elleni vb-selejtezőn az eddigi pályaedző, Csábi József irányítja majd az együttest. A válogatottnak nem sikerült a legutóbbi selejtezőkön úgy teljesítenie, ahogyan azt a közönség elvárja - magyarázta meg a lemondást Egervári.

Zoom

A meccsről azt mondta, hogy "a holland csapat ma minden tekintetben felülmúlt minket, kiválóan játszottak, mi azonban gyatra teljesítménnyel asszisztáltunk ehhez."

Mivel a románok és a törökök is nyertek pénteken, így a magyarok a csoport negyedik helyéről várják a selejtezősorozat keddi zárását. Matematikai esélye még maradt a magyar csapatnak a pótselejtezőt érő második hely megszerzésére, de ehhez Törökország nem nyerhet Hollandia, Románia pedig Észtország ellen, utóbbira pedig - az eddigi eredmények alapján - kicsi az esély. Ezzel kapcsolatban Egervári Sándor hozzátette, természetesen boldog lenne, ha a gárda kiharcolná a pótselejtezőt.

Egervári Sándort 2010. július 23-án nevezték ki szövetségi kapitánynak, irányításával a magyar válogatott 34 mérkőzésen 17-szer győzött, 8-szor döntetlent ért el és 9-szer kikapott.

A magyar labdarúgó-válogatott ekkora különbséggel kétszer kapott ki ezt megelőzően: 1908-ban Angliától, 1941-ben pedig Németországtól kapott ki 7-0-ra.

(NSO - MTI nyomán)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Nesze, sánta! Itt egy púp is! - történelmi vereséget szenvedett Hollandiától a magyar válogatott

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
Nesze, sánta! Itt egy púp is! - történelmi vereséget szenvedett Hollandiától a magyar válogatott
Oct 12th 2013, 05:38

A csoda helyett soha nem látott vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott a Hollandia elleni vb-selejtezőn Amszterdamban. A mieink 8–1-re kikaptak, és ezzel minden idők legsúlyosabb kudarcát szenvedték el. Robin van Persie triplázott, és megdöntötte Patrick Kluivert rekordját, míg a magyar csapatból Dzsudzsák Balázs volt eredményes büntetőből. Matematikai esélyünk még mindig van a pótselejtezőt érő második helyre, de még Andorra ellen sem lesz könnyű dolgunk egy ekkora csapás után. Egervári Sándor szövetségi kapitány lemondott a meccs után, lemondását elfogadták.

Zoom
A Himnusz alatt még nem kaptunk gólt...

Némi passzolgatást és egy gyenge magyar akciót követően már a harmadik perc elején vezethetett volna a holland csapat, van der Vaart jobb oldali szögletét Bruma csúsztatta kapura, de a gólvonalon álló Koman kifejelte a labdát.

Az első negyedórát ugyan kihúzta kapott gól nélkül az Egervári-csapat, ám egy perccel később már megzörrent a háló Bogdán mögött, van Persie fejelt a kapuba (1-0). A magyar válogatott gyakorlatilag a félpályát sem lépte át, a hollandok pedig futószalagon gyártották a helyzeteket.

A 25. percben Strootman hasonlóan üresen találta magát egy beadásánál, mint az első gólnál van Persie, és ő is magabiztosan értékesítette a helyzetet (2-0). A játék képe nem változott, a hazaiak perecekre eldugták a labdát, néha - közönség nagy örömére - egy-egy trükköt is bedobtak. A 39. percben Lens szállította az újabb holland gólt (3-0), majd 44(!) másodpercen belül kétszer is a kapufát találták el a hazaiak, előbb Strootmannak, aztán Janmaatnak köszönhetően. Ezt követően Dzsudzsák szabadrúgása révén megvolt az első magyar lehetőség is. A félidőnek azonban ezzel még nem volt vége, ugyanis van Persie a 44. percben egy csodálatos akció végén duplázott (4-0).

Zoom
...utána annál többet

A fordulást követően egy perccel Dzsudzsák büntetőből szépített (4-1), ám nem kellett sokat várni a következő holland találatra: van Persie megszerezte mesterhármasát az 53. percben (5-1) , nemzeti csapatbeli 41. találatát, amivel megelőzte az örökranglistán eddig élen álló, a jelenleg az edzői stábban tevékenykedő Patrick Kluivertet. A hazaiak láthatóan élvezték, hogy ezen a mérkőzésen szinte minden összejön nekik, ugyanakkor a hatodik gólban a legnagyobb szerepet Devecseri játszotta, aki öngólt fejelt (6-1).

Zoom
Nem minden próbálkozásunk landolt a megfelelő kapuban

Négy perccel a vége előtt van der Vaart szabadrúgásból 7-1-re módosította az állást, amely - a két csapat közös történetét tekintve - rekordbeállítás volt a hollandok részéről, ugyanis 1994 júniusában, Eindhovenben ugyanilyen arányban győzték le a magyarokat. Az utolsó percben aztán meg is dőlt a csúcs, Robben sikeres szabadrúgása azt jelentette, hogy a magyar válogatott beállította története legnagyobb különbségű vereségét.

A holland válogatott ezzel rekordot döntött, ugyanis sorozatban kilencedik világbajnoki selejtezőjét nyerte meg, erre még nem volt példa a csapat történetében.

Egervári csak most veszi a kalapját

Története legsúlyosabb vereségét szenvedte el e magyar futballválogatott pénteken este Amszterdamban. 8-1-re kaptunk ki a hazaiaktól vb-selejtező mérkőzésen. Mivel a románok és a törökök is nyertek, így a magyarok a csoport negyedik helyéről várják a vb-selejtező sorozat keddi zárómérkőzését, a Puskás Ferenc Stadionban Andorra ellen. Egervári Sándor együttesének így már csak matematikai esélye van arra, hogy megszerezze a pótselejtezőt érő második helyet.

Egervári Sándor szövetségi kapitány a meccset követő sajtótájékoztatón közölte, hogy a találkozó után jelezte Csányi Sándornak, a magyar szövetség (MLSZ) elnökének, illetve Vági Márton főtitkárnak, hogy a történelmi kudarc miatt távozik posztjáról. A sajtótájékoztatón helyet foglaló Vági Márton főtitkár elmondta, elfogadták a lemondást és kedden az Andorra elleni vb-selejtezőn az eddigi pályaedző, Csábi József irányítja majd az együttest. A válogatottnak nem sikerült a legutóbbi selejtezőkön úgy teljesítenie, ahogyan azt a közönség elvárja - magyarázta meg a lemondást Egervári.

Zoom

A meccsről azt mondta, hogy "a holland csapat ma minden tekintetben felülmúlt minket, kiválóan játszottak, mi azonban gyatra teljesítménnyel asszisztáltunk ehhez."

Mivel a románok és a törökök is nyertek pénteken, így a magyarok a csoport negyedik helyéről várják a selejtezősorozat keddi zárását. Matematikai esélye még maradt a magyar csapatnak a pótselejtezőt érő második hely megszerzésére, de ehhez Törökország nem nyerhet Hollandia, Románia pedig Észtország ellen, utóbbira pedig - az eddigi eredmények alapján - kicsi az esély. Ezzel kapcsolatban Egervári Sándor hozzátette, természetesen boldog lenne, ha a gárda kiharcolná a pótselejtezőt.

Egervári Sándort 2010. július 23-án nevezték ki szövetségi kapitánynak, irányításával a magyar válogatott 34 mérkőzésen 17-szer győzött, 8-szor döntetlent ért el és 9-szer kikapott.

A magyar labdarúgó-válogatott ekkora különbséggel kétszer kapott ki ezt megelőzően: 1908-ban Angliától, 1941-ben pedig Németországtól kapott ki 7-0-ra.

(NSO - MTI nyomán)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: A görögöknél még elégedettebbek vagyunk a munkahelyünkkel

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
The Vegan Vegetarian Online Cooking School

Learn how to cook vegan in the comfort of your home with this cooking course. Enroll today for just $74!
From our sponsors
A görögöknél még elégedettebbek vagyunk a munkahelyünkkel
Oct 12th 2013, 04:57

A magyar munkavállalók kevésbé elégedettek a munkájukkal, ennek ellenére jobban kijönnek a főnökükkel, kifejezetten baráti a viszonyuk a kollégákkal és jobbnak tartják a munkakörnyezetüket is az uniós átlagnál - derül ki a Profession.hu Munkahelyi Környezet című kutatásából, amelynek eredményeit az MTI-nek is eljuttatta. A közel 2500 válaszadó közül 38 százalék fizetésével is elégedett volt.

Magyarország csupán 24. az európai uniós országok munkahelyi elégedettséget mérő listáján, amelyet Dánia vezet, Nagy Britannia és Norvégia foglalja el a második és harmadik helyet.

A részleteket tekintve azonban már nem ennyire borúlátóak a magyar válaszadók: 50 százalékuk kifejezetten baráti kapcsolatban van a munkatársakkal és összesen 84 százalék gondolja úgy, hogy a semlegesnél jobb a viszony. A demográfiai adatokból egyértelműen kitűnik, hogy minél idősebb a dolgozó, annál szorosabbak a munkahelyi kapcsolatai.

A Profession.hu megjegyzi: a közhiedelemmel ellentétben a főnökökkel sincs sok helyen komolyabb probléma, a megkérdezettek 64 százaléka a semlegesnél jobbnak ítélte a kapcsolatot és csak 2 százalék számolt be gyűlölködésről. Ezzel ellentétben az Egyesült Államokban a dolgozók alig több mint fele jön ki jól a felettesével és minden ötödik amerikai kifejezetten ártalmasnak tartja főnökét a karrierjére nézve. Nemzetközi felmérések alapján, világszinten 10-ből 4 dolgozó mondott már fel kimondottan a főnöke miatt.

Magyarországon a válaszadók negyede kifejezetten szereti a munkakörnyezetét is, 53 százalék pedig inkább tartja jónak, mint nem megfelelőnek. A vezető beosztásban dolgozók kétharmada kedveli a beosztottjait és csupán százból egy esetben utálják az illetőt. A megkérdezettek 5 százaléka teljes mértékben, 33 százalék pedig "inkább elégedett" a fizetésével.

"A recesszió és az elmúlt évek munkaerő-piaci változásai jól nyomon követhetők a kutatásunk eredményeiben. A munkavállalók egyre inkább reálisan értékelik munkahelyüket és megbecsülik ha korrekt feltételek mellett dolgozhatnak, a vezetők pedig szívesen motiválják a megbízható munkatársakat" - idézi a közlemény Zsédely Krisztiánt, a Profession.hu értékesítési vezetőjét.

A szakértő hozzátette, hogy a borúlátás ettől függetlenül markánsan látszik, hiszen amikor nem konkrétumokról, hanem az összképről van szó, alig pár százalékkal elégedettebbek a magyar válaszadók, mint Európa legrosszabb gazdasági helyzetben lévő országának lakói, a görögök.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Volna itt emlékévre váró magyar tragédia is: hatvan éve számolták fel Rákosi internálótáborait

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
The Vegan Vegetarian Online Cooking School

Learn how to cook vegan in the comfort of your home with this cooking course. Enroll today for just $74!
From our sponsors
Volna itt emlékévre váró magyar tragédia is: hatvan éve számolták fel Rákosi internálótáborait
Oct 12th 2013, 05:19

Hatvan éve számolták fel a Rákosi-korszak alföldi internálótáborait. Az évfordulón több helyen megemlékezéseket szerveznek, az egyik helyszín a szolnoki Hetényi Gáza Kórház.

Hatvan éve szüntették meg a magyarországi kényszermunkatáborokat. Szolnokon emléktáblát avattak a Hetényi Géza Kórházban elhunyt kitelepítettek emlékére.

A hortobágyi kényszermunkatáborokban ezrek szenvedtek évekig egy igazságtalan rendszer igazságtalan döntéseitől – mondta Kenyeres Imre, a Hortobágyi Kényszermunkatáborokba Elhurcoltak Egyesületének tisztségviselője az emléktábla avatásán.

Mint a Krónikában elmondta, az emberek elhurcolása 1950. június 23-án kezdődött, a táborok pedig három évig működtek, Nagy Imre miniszterelnök rendelete szerint 1953. október 31-ig kellett őket felszámolni.

„Kötelességünk emlékezni azokra az ártatlan emberekre, akiket jogtalanul hurcolt meg egy aljas rendszer. Ilyen még egyszer nem fordulhat elő" – mondta az avatáson a Hetényi Géza Kórház főigazgatója, Bene Ildikó.

Az internálótáborok megszüntetésének hatvanadik évfordulóján országszerte szerveznek megemlékezéseket azok, akik nem engedik feledésbe merülni a szörnyűségeket.

(Kossuth Rádió)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Magyar állampolgárságú embercsempészeket fogtak az olaszok

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want free Kindle ebooks?

Sign up to receive the best freebie Kindle ebook deals in your email every day.
From our sponsors
Magyar állampolgárságú embercsempészeket fogtak az olaszok
Oct 12th 2013, 05:56

Embercsempészésért letartóztattak két magyar állampolgárt pénteken az északkelet-olaszországi Tarvisio közelében. Autóikban két szomáliai, két eritreai és egy szíriai illegális bevándorlóval léptek be az országba - jelentette az AGI című olasz hírportál.

Az olasz határrendészek figyeltek egy magyar rendszámú autót, amely Ausztriából jövet megállt egy parkolóban, majd oda érkezett egy másik, magyar rendszámú autó is, amelyben a magyar sofőrön kívül az öt illegális bevándorló utazott. Az első autó 37 éves, és a második 45 éves vezetőjét letartóztatták, és illegális bevándorlás segítésének gyanújával őrizet alá helyezték Tolmezzóban.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Rémálmomban már láttalak

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
2012 Intl Green Construction Code

Sign up for the most comprehensive introductory course available on the web for the 2012 International Green Construction Code (IgCC). Just $29.
From our sponsors
Rémálmomban már láttalak
Oct 11th 2013, 20:08

Humor :: 2013-10-11. 22:08

Rémálmomban már láttalak

A love story folytatódik. Még nem tudni, hogy belezős horror vagy gyilokpornó lesz belőle, a lényeg annyi, hogy nem akarjuk végignézni.




Szóljon hozzá! ( megjegyzés)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions