2013. november 7., csütörtök

Kuruc.info: Balczó Zoltán és Zakó László Söjtörön

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
7 Best Bike Rides

Commute to the country: the best bike rides to leave the city behind.
From our sponsors
Balczó Zoltán és Zakó László Söjtörön
Nov 7th 2013, 12:04

Balczó Zoltán, az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke, valamint Zakó László országgyűlési képviselő, a Jobbik Zala megyei elnöke Kiút a gyarmati sorsból címmel lakossági fórumot tart Söjtörön, amely november 8-án, 18 órakor lesz az önkormányzati ebédlőben.

Mindenkit szeretettel várnak.

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Balogh megint elővette a komondoros mesét: "megbotlottunk benne, elestünk, közben megüthettem Terikét"

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Balogh megint elővette a komondoros mesét: "megbotlottunk benne, elestünk, közben megüthettem Terikét"
Nov 7th 2013, 12:23

Az élettársát bántalmazó politikus szerint a Fidesz ellen használták fel őt, és a pártnak nem volt más választása, mint hogy kizárja. A félholtra vert Terike szerint egy ilyen embert, mint Balogh, aki ennyit tesz a közösségért, nem lehet félreállítani.

Zoom
Ez már egy másik komondor(kölyök), a "szemtanú" azóta sajnos elpusztult

Politikai kommunikációnak tarta a kizárását a Fideszből az élettársát bántalmazó Balogh József. Fülöpháza polgármestere, akit a napokban gyanúsítottként hallgatott ki az ügyészség, az Indexnek nyilatkozott a kizárása után. Szerinte a Fidesz szinte rá volt kényszerítve arra, hogy kizárja őt a pártból. „Itt szavazatokra megy a játék, engem pedig most felhasználtak a Fidesz ellen. Ezért is léptem ki a frakcióból, hogy ne ártsak a pártnak és azoknak a céloknak, amiket felvállaltunk. Ezt nem érdemelné meg a Fidesz" – magyarázta a kilépése hátteréről.

Balogh József sérelmezte azt is, hogy politikai ügyet csináltak abból, ami szerinte a családi ügyük. „Vannak problémák, de mindenhol vannak problémák" – mondta, hozzátéve, hogy őt és az élettársát, Terikét is több helyről felhívták, hogy nyugodjanak meg, mellettük állnak, és hogy tudják, ilyen minden családban előfordul. A politikus azt elismerte, hogy nem normális, ha egy családban csonttörésig fajul egy vita, de szerinte az ő esetükben „szó sincs arról a horrorról, ami a hírekben áll".

Balogh azt mondta, hogy a vallomását már korábban szerette volna megtenni, de "erre nem volt lehetősége". Azzal érvelt, hogy ha kiállt volna a nyilvánosság elé, "a sajtó biztos, hogy valamilyen irányból elfogultan kezelte volna". Az ügyészségnek pedig addig nem tehetett nyilatkozatot, amíg a mentelmi jogát ki nem adták. De ez sem volt egyszerű, mesélte, mivel közvádas ügyekben a képviselő nem mondhat le a mentelmi jogáról.

Az ügyészségi dokumentum szerint Balogh először négy-öt alkalommal, a közepest meghaladó erővel, ököllel a nő arcába ütött, majd a hajánál fogva megragadta őt, és egy alkalommal a terasz fából készült korlátjához verte a fejét. Az asszony kiáltásaira Balogh József nevelt fia anyja védelmére kelt. A bántalmazás következtében a nő darabos orrcsonttörést, többszörös járomcsont-törést és más sérüléseket szenvedett.Az ügyvédjétől azt a tanácsot kapta, hogy ne beszéljen arról, ami az ügyészségen elhangzott. „Nem helyes, amikor egy házaspár összeveszik, nagyon sajnálatos dolog ez. De néha előfordul, hogy az emberek kihozzák egymást a sodrukból" – folytatta Balogh, de hozzátette, ő is elítéli azt, ha egy vita tettlegességig fajul. Majd ismét elővette a jól ismert komondoros történetet: „Az igazság az, hogy azon a héten, amikor ez a komondoros dolog történt, egész héten keményen dolgoztam. A hét elején parlament, aztán a környéken tartottam előadást a tanyavilágról. Aztán egy lagzira kellett készülni, előkészülni, beszédet írni. Aztán mikor már túl voltunk az egészen, annyira túl voltam pörögve, hogy nem tudtam elaludni a fáradtságtól. Bevettem egy altatót, de az sem segített. Lefeküdtem, de nem sikerült elaludni. Aztán kimentem, azt hittem, épp indul a Terike, mondtam neki, hogy pálinkáztunk, ne vezessen. Elkezdtem behozni Terikét. A komondor nem tudta, mit csinálunk, hogy ez most játék, vagy nem. Így odaugrált, mi meg megbotlottunk, és elestünk. Én is csúnyán beütöttem a könyököm. És közben lehet, hogy megütöttem a Terikét, de csak véletlenül".

Terike arra a kérdésére, hogy szerinte sem lépte-e túl a normális határokat Balogh, csak annyit mondott, hogy egy ilyen embert, mint ő, aki ennyit tesz a közösségért, nem lehet félretenni - áll az Origó összefoglalójában.

Alább olvasható az eredeti riport - szokásunktól eltérően átvesszük teljes terjedelmében, mert valami egészen hihetetlen, hogy tud hazudni és mellébeszélni ez az alak (ugyanakkor néha el-elszólja magát: "Gyurcsány amit tett, az sokkal súlyosabb, mint amit én csináltam") - a mazochista "Terike" lelkes közreműködésével:

Lehet, megütöttem Terikét, de csak véletlenül

Már indultunk volna haza Fülöpházáról, amikor a vak komondoros Balogh József fia üzenetet hozott: várnak minket a házban. A képviselő túláradóan barátságos volt, Terike pedig végig az őt bántalmazó élettársát védte. Elmesélték, mi történt azon az éjszakán, mi lett a vak komondorral, hogyan élik meg a média érdeklődését. Na és persze azt, hogy szerintük Baloghnak miért nem kell lemondania.

Egész nap Balogh Józsefet kerestük Fülöpházán. Kerestük otthon, a polgármesteri hivatalban. Kérdezősködtünk a kocsmában, a boltban, nem volt sehol. Aztán feltűnt egy kék Opel, és mi addigra már megtudtuk, az lesz a polgármester autója. Balogh József élettársával, Terikével és kislányával érkezett a tanyájukra.

Odamentünk a házhoz, csengettünk, kiabáltunk, senki nem nyitott ajtót. A kocsit a bekötőúton tettük le, visszasétáltunk, hogy megpróbáljuk felhívni, hátha csak nem hall minket. Egy percen belül megjelent kismotorral a képviselő nevelt fia:

Üzenetet hoztam a házból. Várnak titeket édesapámék szeretettel egy kis hideg ebédre.

Visszamentünk vele a házhoz, ahol már várt Terike, hogy bekísérjen. Vigyázni kellett, hogy a két kutya ne jusson föl a teraszra. Az egyik egy kölyök komondor. Nem, nem az a kutya. De ez csak utólag derült ki.

Az udvaron a kék Opel mellett egy összetört régi Mercedes állt, ami egy csúnya balesetben lett totálkáros. Balogh és Terike is megsérültek. Elmondták, annyit utaznak, hogy ez már a harmadik autó, amit elhasználtak. Egyébként Terike szokott vezetni. A többiről már a ház étkezőjében ültünk le beszélgetni. Fotót, hangfelvételt nem készíthettünk. Balogh hellyel, szalonnával, kenyérrel, almakompóttal kínált minket. Terike láthatóan feszült volt, sokszor felállt az asztaltól. Többször elmondta, aggódik, hogy rosszakat írunk róluk.

Önök az elsők, akiknek nyilatkozom, és önök lesznek az elsők, akiknek beszámolok majd az ügyről, amikor már olyan szakaszban lesz, hogy beszélhetek róla. Ezt már elhatároztam.

– kezdte Balogh, aki egyébként többször idézett az Index percről percre tudósításából. Valószínűleg ő és ügyvédje is végig nyomon követte, hogy mit írunk. Úgyhogy rögtön a legfrissebb hírre kérdezünk rá először: mit szól ahhoz, hogy a Fidesz kizárta.

Ez egy politikai kommunikáció. Szinte rá van kényszerítve a Fidesz, hogy a Kocsis Máté kiálljon, és ezt mondja, hogy kizártak a pártból. A valóság azonban az, hogy az alapszabály értelmében nekem már akkor megszűnt a párttagságom, amikor kiléptem a frakcióból. Itt szavazatokra megy a játék, engem pedig most felhasználtak a Fidesz ellen. Ezért is léptem ki a frakcióból, hogy ne ártsak a pártnak és azoknak a céloknak, amiket felvállaltunk. Ezt nem érdemelné meg a Fidesz.

Aztán Balogh a politikáról áttért a magánéletre.

Sajnos politikai ügyet csináltak ebből, pedig ez a mi családi ügyünk. Vannak problémák, de mindenhol vannak problémák.

– mondta Balogh, és hozzátette, őt és Terikét is több helyről felhívták, hogy nyugodjanak meg, mellettük állnak, és hogy tudják: ilyen minden családban előfordul. Megkérdezem, családi ügy-e, ha csonttörésig jut egy dulakodás, normális-e, ha egy családban erőszakig fajul egy vita. Balogh azt válaszolta, nem normális, de az ő esetükben

„szó sincs arról a horrorról, ami a hírekben áll!"

Terike helyeselt. És hozzátette, ő is kapott ilyen hívást. Balogh amúgy is szerette volna már korábban megtenni a vallomását. De elmondása szerint erre nem volt lehetősége. Azzal érvelt, hogy ha kiállt volna a nyilvánosság elé, a sajtó biztos, hogy valamilyen irányból elfogultan kezelte volna. Az ügyészségnek pedig addig nem tehetett nyilatkozatot, amíg a mentelmi jogát ki nem adták. De ez sem volt egyszerű, mesélte, mivel közvádas ügyekben a képviselő nem mondhat le a mentelmi jogáról:

Egy politikus nem beszélhet csak úgy bármiről, én ezt csak az ügyészségen tehettem meg.

Igaz az, amit az ügyészség állít? Azok a részletek? És ha igazak, nem merült fel önben a morális felelősség? Hiszen megválasztott képviselő és polgármester? Nem gondolt a lemondásra? – kérdezem tőle vagy tízszer. Terike meg is jegyezte, hogy mindig csak ide térünk vissza.

Nagyon fontos, hogy meg kell ismerni a részleteket. Ha ez így történt volna, ahogy az ügyészségről kikerült részletek mondják, akkor tényleg óriási felelősségem lenne. Akkor lehetne ilyenekről beszélni, hogy lemondani a képviselőségről vagy a polgármesterségről. De itt valami kavarodás lehetett. Mert az én vallomásomban ilyenek nem szerepelnek. De az ügyvédem azt mondta arról, ami az ügyészségen elhangzott, hogy arról ne beszéljek. Nem helyes, amikor egy házaspár összeveszik, nagyon sajnálatos dolog ez. De néha előfordul, hogy az emberek kihozzák egymást a sodrukból.

– ehhez pedig még azt tette hozzá, hogy ha egy ilyen vita tettlegességig fajul, azt ő is elítéli. Egyébként pedig azt állította, ő maga is megszavazta a családon belüli erőszakról szóló törvényt. Furcsa volt ezt hallani Baloghtól. Hiszen náluk is tettlegességig fajult a vita. Pont erről szól a mostani ügy. Szerinte viszont máshogy volt,

Balogh továbbra is kitartott a komondoros történet mellett, és a már ismert történetet mondta el újra, valamivel részletesebben:

Az igazság az, hogy azon a héten, amikor ez a komondoros dolog történt, egész héten keményen dolgoztam. A hét elején parlament, aztán a környéken tartottam előadást a tanyavilágról. Aztán egy lagzira kellett készülni, előkészülni, beszédet írni. Aztán mikor már túl voltunk az egészen, annyira túl voltam pörögve, hogy nem tudtam elaludni a fáradtságtól. Bevettem egy altatót, de az sem segített. Lefeküdtem, de nem sikerült elaludni. Aztán kimentem, azt hittem, épp indul a Terike, mondtam neki, hogy pálinkáztunk, ne vezessen. Elkezdtem behozni Terikét. A komondor nem tudta, mit csinálunk, hogy ez most játék vagy nem. Így odaugrált, mi meg megbotlottunk és elestünk. Én is csúnyán beütöttem a könyököm. És közben lehet, hogy megütöttem a Terikét, de csak véletlenül.

A történet egyetlen szemtanúja tehát a híres vak komondor volt, de az állat azóta már elpusztult. Ezután Balogh témát váltott, és arról kezdett beszélni, hogy ő elsősorban a magyarországi tanyákon élők egyesületének az elnöke. És hogy ő mindent megtett a tanyákon élőkért. Már kérdezem is, hogy ez vajon felmenti-e az alól, hogy egyébként megverte az élettársát. Azt válaszolta, hogy nem mentené fel, ha ez így lenne. De már elmondta, hogy nem úgy volt, ahogy az megjelent. Rákérdezek, hogy csak egy ilyen eset volt-e, a komondoros, vagy már máskor is előfordult.

Terike válaszolt: nem. És hozzátette, hogy milyen rosszindulatú a sajtó. Amiért ő semmilyen segítséget még nem kapott. És amiért mindenki csak azon dolgozik, hogy egy jól működő kapcsolatot tegyen tönkre. Ekkor Balogh is arról kezdett el beszélni, hogy igen kár lenne egy jól működő élettársi kapcsolatot szétverni, márpedig a sajtó szerinte ezt akarja. Olyanok, akik nem látnak bele, csak ártani akarnak, vagy politikai céljaikra szeretnék felhasználni az ügyet.

Megint kérdezek. Nincsenek erkölcsi szempontok is, nem kell ilyeneket mérlegelnie egy választott képviselőnek vagy városvezetőnek? Nem gondolja-e, hogy az, ami történt, amit tett, túl van már azon a határon, ami erkölcsileg elfogadható lenne?

Balogh azt válaszola, igen, vannak erkölcsi szempontok. Majd kikérte magának, hogy ezt a bajai videóbotránnyal hasonlítsam össze. Szerinte az az egész közösséget érinti, itt pedig egy családi ügyről van szó. Érdekes választ adott arra a felvetésre is, hogy miért ne érintené az egész közösséget az, ha megbízott képviselőjük, vezetőjük morálisan elfogadhatatlan dolgot tesz:

Egyrészt amiket leírtak, nem igaz, olyat nem tettem. Ami történt, arról pedig a közösség sok helyen olyan visszajelzést adott, hogy nem gondolja, hogy sok lenne, vagy olyan, ami akármelyik családba ne történhetne meg. Köteles vagyok harcolni az emberekért addig is, amíg nem tisztázódik ez a helyzet. Márpedig tisztázódni fog, bízom benne. Sok sérelem ért engem az utóbbi időben. Lecigányoztak, lezsidóztak.

Mostanában talán nem a cigányozással vagy a zsidózással találkozik, leginkább más miatt támadják, mondom Baloghnak. Hát igen, ez így van – válaszolta –, de most is olyan miatt támadják, ami nem igaz. Viszont ő el fogja mondani a teljes igazságot, és vállalja a felelősséget azért, amit tett, de nem azért, ami le van írva.

Nekem egyetlen egyszer gyűlt meg a bajom a törvénnyel, egy parkolás miatt

– mondta Balogh, majd büszkén mesélte, hogy ügyvédje megdicsérte, amiért ő az első politikus, aki ilyen könnyedén, őszintén, egyenesen beszélt arról, hogy mi történt.

Terike és én is sokat változtattunk az eset és az első nyilatkozatok óta az álláspontunkon. Békésen meg lehet beszélni sok mindent

– tette még hozzá, majd hosszasan beszélt arról, hogy milyen is volt az elpusztult vak komondor. Inkább megkérdezzük Terikét, hogy szerinte sem lépte-e túl a normális határokat Balogh, de ő is csak azt mondta, hogy egy ilyen embert, mint ő, aki ennyit tesz a közösségért, nem lehet félretenni. Balogh egyébként polgármesteri fizetését nem is veszi fel, társadalmi munkában látja el feladatát. Ugyanazok az érvek ismétlődnek, úgyhogy inkább megkérdezem, hogy amit a volt felesége nyilatkozott korábban, arról vajon mi a véleménye?

Az egészből egyetlen szó sem igaz, és ezt gondolják a fiaim is, akik feljelentették akkor az anyjukat. Én mondtam ugyan nekik, hogy én ezt elviselem, ne csináljátok, mégiscsak az anyátokról van szó, de ők azt mondták, hogy de apa, ilyet nem lehet megcsinálni. Végül feljelentették

– válaszolta Balogh. Ha már így előkerültek a családi dolgok, következett a fia nyertes trafikpályázata is. Tagadta, hogy neki ahhoz köze lenne:

A nevelt fiamat is támadják a trafik miatt, pedig nem is volt Fülöpházán másik pályázó. Nekem semmi közöm ahhoz, hogy ő nyert. Szegény gyerek csak próbál megélni, és higgyék el, nem ebből fog meggazdagodni.

Ekkor ismét rákérdezek a politikusi felelősségére, amire azt mondta:

Gyurcsány amit tett, az sokkal súlyosabb, mint amit én csináltam.

Erre részletesen már ki sem tudunk térni, mert Terike közbevágott, és ismét arról beszélt, hogy ahelyett, hogy segítenének nekik a kapcsolatukat helyrehozni, csak támadják őket. Balogh pedig arról kezdett beszélni, hogy ez a tanyavilág más, mint a város. Itt keményebbek az emberek, ezt egy városi nem mindig érti.

Azt egy városi is érti, ha megütik, mondom neki, mire megint csak azt ismételte meg, ki tudja, hányadszorra, hogy nagyon fontos az igazság kiderülése. Márpedig szerinte azok az információk, melyek most járnak körbe, nem fedik a valóságot:

Nem ezt vártam az újságíróktól, rosszul esik. Én nem egy csibész, minden hájjal megkent politikus vagyok, hanem egy egyszerű vidéki ember, aki a közösségért dolgozik, és úgy néz ki, saját magát sem tudja megvédeni a sajtóval szemben.

Korábban írtuk:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Balogh megint elővette a komondoros mesét: "megbotlottunk benne, elestünk, közben megüthettem Terikét"

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Balogh megint elővette a komondoros mesét: "megbotlottunk benne, elestünk, közben megüthettem Terikét"
Nov 7th 2013, 12:23

Az élettársát bántalmazó politikus szerint a Fidesz ellen használták fel őt, és a pártnak nem volt más választása, mint hogy kizárja. A félholtra vert Terike szerint egy ilyen embert, mint Balogh, aki ennyit tesz a közösségért, nem lehet félreállítani.

Zoom
Ez már egy másik komondor(kölyök), a "szemtanú" azóta sajnos elpusztult

Politikai kommunikációnak tarta a kizárását a Fideszből az élettársát bántalmazó Balogh József. Fülöpháza polgármestere, akit a napokban gyanúsítottként hallgatott ki az ügyészség, az Indexnek nyilatkozott a kizárása után. Szerinte a Fidesz szinte rá volt kényszerítve arra, hogy kizárja őt a pártból. „Itt szavazatokra megy a játék, engem pedig most felhasználtak a Fidesz ellen. Ezért is léptem ki a frakcióból, hogy ne ártsak a pártnak és azoknak a céloknak, amiket felvállaltunk. Ezt nem érdemelné meg a Fidesz" – magyarázta a kilépése hátteréről.

Balogh József sérelmezte azt is, hogy politikai ügyet csináltak abból, ami szerinte a családi ügyük. „Vannak problémák, de mindenhol vannak problémák" – mondta, hozzátéve, hogy őt és az élettársát, Terikét is több helyről felhívták, hogy nyugodjanak meg, mellettük állnak, és hogy tudják, ilyen minden családban előfordul. A politikus azt elismerte, hogy nem normális, ha egy családban csonttörésig fajul egy vita, de szerinte az ő esetükben „szó sincs arról a horrorról, ami a hírekben áll".

Balogh azt mondta, hogy a vallomását már korábban szerette volna megtenni, de "erre nem volt lehetősége". Azzal érvelt, hogy ha kiállt volna a nyilvánosság elé, "a sajtó biztos, hogy valamilyen irányból elfogultan kezelte volna". Az ügyészségnek pedig addig nem tehetett nyilatkozatot, amíg a mentelmi jogát ki nem adták. De ez sem volt egyszerű, mesélte, mivel közvádas ügyekben a képviselő nem mondhat le a mentelmi jogáról.

Az ügyészségi dokumentum szerint Balogh először négy-öt alkalommal, a közepest meghaladó erővel, ököllel a nő arcába ütött, majd a hajánál fogva megragadta őt, és egy alkalommal a terasz fából készült korlátjához verte a fejét. Az asszony kiáltásaira Balogh József nevelt fia anyja védelmére kelt. A bántalmazás következtében a nő darabos orrcsonttörést, többszörös járomcsont-törést és más sérüléseket szenvedett.Az ügyvédjétől azt a tanácsot kapta, hogy ne beszéljen arról, ami az ügyészségen elhangzott. „Nem helyes, amikor egy házaspár összeveszik, nagyon sajnálatos dolog ez. De néha előfordul, hogy az emberek kihozzák egymást a sodrukból" – folytatta Balogh, de hozzátette, ő is elítéli azt, ha egy vita tettlegességig fajul. Majd ismét elővette a jól ismert komondoros történetet: „Az igazság az, hogy azon a héten, amikor ez a komondoros dolog történt, egész héten keményen dolgoztam. A hét elején parlament, aztán a környéken tartottam előadást a tanyavilágról. Aztán egy lagzira kellett készülni, előkészülni, beszédet írni. Aztán mikor már túl voltunk az egészen, annyira túl voltam pörögve, hogy nem tudtam elaludni a fáradtságtól. Bevettem egy altatót, de az sem segített. Lefeküdtem, de nem sikerült elaludni. Aztán kimentem, azt hittem, épp indul a Terike, mondtam neki, hogy pálinkáztunk, ne vezessen. Elkezdtem behozni Terikét. A komondor nem tudta, mit csinálunk, hogy ez most játék, vagy nem. Így odaugrált, mi meg megbotlottunk, és elestünk. Én is csúnyán beütöttem a könyököm. És közben lehet, hogy megütöttem a Terikét, de csak véletlenül".

Terike arra a kérdésére, hogy szerinte sem lépte-e túl a normális határokat Balogh, csak annyit mondott, hogy egy ilyen embert, mint ő, aki ennyit tesz a közösségért, nem lehet félretenni - áll az Origó összefoglalójában.

Alább olvasható az eredeti riport - szokásunktól eltérően átvesszük teljes terjedelmében, mert valami egészen hihetetlen, hogy tud hazudni és mellébeszélni ez az alak (ugyanakkor néha el-elszólja magát: "Gyurcsány amit tett, az sokkal súlyosabb, mint amit én csináltam") - a mazochista "Terike" lelkes közreműködésével:

Lehet, megütöttem Terikét, de csak véletlenül

Már indultunk volna haza Fülöpházáról, amikor a vak komondoros Balogh József fia üzenetet hozott: várnak minket a házban. A képviselő túláradóan barátságos volt, Terike pedig végig az őt bántalmazó élettársát védte. Elmesélték, mi történt azon az éjszakán, mi lett a vak komondorral, hogyan élik meg a média érdeklődését. Na és persze azt, hogy szerintük Baloghnak miért nem kell lemondania.

Egész nap Balogh Józsefet kerestük Fülöpházán. Kerestük otthon, a polgármesteri hivatalban. Kérdezősködtünk a kocsmában, a boltban, nem volt sehol. Aztán feltűnt egy kék Opel, és mi addigra már megtudtuk, az lesz a polgármester autója. Balogh József élettársával, Terikével és kislányával érkezett a tanyájukra.

Odamentünk a házhoz, csengettünk, kiabáltunk, senki nem nyitott ajtót. A kocsit a bekötőúton tettük le, visszasétáltunk, hogy megpróbáljuk felhívni, hátha csak nem hall minket. Egy percen belül megjelent kismotorral a képviselő nevelt fia:

Üzenetet hoztam a házból. Várnak titeket édesapámék szeretettel egy kis hideg ebédre.

Visszamentünk vele a házhoz, ahol már várt Terike, hogy bekísérjen. Vigyázni kellett, hogy a két kutya ne jusson föl a teraszra. Az egyik egy kölyök komondor. Nem, nem az a kutya. De ez csak utólag derült ki.

Az udvaron a kék Opel mellett egy összetört régi Mercedes állt, ami egy csúnya balesetben lett totálkáros. Balogh és Terike is megsérültek. Elmondták, annyit utaznak, hogy ez már a harmadik autó, amit elhasználtak. Egyébként Terike szokott vezetni. A többiről már a ház étkezőjében ültünk le beszélgetni. Fotót, hangfelvételt nem készíthettünk. Balogh hellyel, szalonnával, kenyérrel, almakompóttal kínált minket. Terike láthatóan feszült volt, sokszor felállt az asztaltól. Többször elmondta, aggódik, hogy rosszakat írunk róluk.

Önök az elsők, akiknek nyilatkozom, és önök lesznek az elsők, akiknek beszámolok majd az ügyről, amikor már olyan szakaszban lesz, hogy beszélhetek róla. Ezt már elhatároztam.

– kezdte Balogh, aki egyébként többször idézett az Index percről percre tudósításából. Valószínűleg ő és ügyvédje is végig nyomon követte, hogy mit írunk. Úgyhogy rögtön a legfrissebb hírre kérdezünk rá először: mit szól ahhoz, hogy a Fidesz kizárta.

Ez egy politikai kommunikáció. Szinte rá van kényszerítve a Fidesz, hogy a Kocsis Máté kiálljon, és ezt mondja, hogy kizártak a pártból. A valóság azonban az, hogy az alapszabály értelmében nekem már akkor megszűnt a párttagságom, amikor kiléptem a frakcióból. Itt szavazatokra megy a játék, engem pedig most felhasználtak a Fidesz ellen. Ezért is léptem ki a frakcióból, hogy ne ártsak a pártnak és azoknak a céloknak, amiket felvállaltunk. Ezt nem érdemelné meg a Fidesz.

Aztán Balogh a politikáról áttért a magánéletre.

Sajnos politikai ügyet csináltak ebből, pedig ez a mi családi ügyünk. Vannak problémák, de mindenhol vannak problémák.

– mondta Balogh, és hozzátette, őt és Terikét is több helyről felhívták, hogy nyugodjanak meg, mellettük állnak, és hogy tudják: ilyen minden családban előfordul. Megkérdezem, családi ügy-e, ha csonttörésig jut egy dulakodás, normális-e, ha egy családban erőszakig fajul egy vita. Balogh azt válaszolta, nem normális, de az ő esetükben

„szó sincs arról a horrorról, ami a hírekben áll!"

Terike helyeselt. És hozzátette, ő is kapott ilyen hívást. Balogh amúgy is szerette volna már korábban megtenni a vallomását. De elmondása szerint erre nem volt lehetősége. Azzal érvelt, hogy ha kiállt volna a nyilvánosság elé, a sajtó biztos, hogy valamilyen irányból elfogultan kezelte volna. Az ügyészségnek pedig addig nem tehetett nyilatkozatot, amíg a mentelmi jogát ki nem adták. De ez sem volt egyszerű, mesélte, mivel közvádas ügyekben a képviselő nem mondhat le a mentelmi jogáról:

Egy politikus nem beszélhet csak úgy bármiről, én ezt csak az ügyészségen tehettem meg.

Igaz az, amit az ügyészség állít? Azok a részletek? És ha igazak, nem merült fel önben a morális felelősség? Hiszen megválasztott képviselő és polgármester? Nem gondolt a lemondásra? – kérdezem tőle vagy tízszer. Terike meg is jegyezte, hogy mindig csak ide térünk vissza.

Nagyon fontos, hogy meg kell ismerni a részleteket. Ha ez így történt volna, ahogy az ügyészségről kikerült részletek mondják, akkor tényleg óriási felelősségem lenne. Akkor lehetne ilyenekről beszélni, hogy lemondani a képviselőségről vagy a polgármesterségről. De itt valami kavarodás lehetett. Mert az én vallomásomban ilyenek nem szerepelnek. De az ügyvédem azt mondta arról, ami az ügyészségen elhangzott, hogy arról ne beszéljek. Nem helyes, amikor egy házaspár összeveszik, nagyon sajnálatos dolog ez. De néha előfordul, hogy az emberek kihozzák egymást a sodrukból.

– ehhez pedig még azt tette hozzá, hogy ha egy ilyen vita tettlegességig fajul, azt ő is elítéli. Egyébként pedig azt állította, ő maga is megszavazta a családon belüli erőszakról szóló törvényt. Furcsa volt ezt hallani Baloghtól. Hiszen náluk is tettlegességig fajult a vita. Pont erről szól a mostani ügy. Szerinte viszont máshogy volt,

Balogh továbbra is kitartott a komondoros történet mellett, és a már ismert történetet mondta el újra, valamivel részletesebben:

Az igazság az, hogy azon a héten, amikor ez a komondoros dolog történt, egész héten keményen dolgoztam. A hét elején parlament, aztán a környéken tartottam előadást a tanyavilágról. Aztán egy lagzira kellett készülni, előkészülni, beszédet írni. Aztán mikor már túl voltunk az egészen, annyira túl voltam pörögve, hogy nem tudtam elaludni a fáradtságtól. Bevettem egy altatót, de az sem segített. Lefeküdtem, de nem sikerült elaludni. Aztán kimentem, azt hittem, épp indul a Terike, mondtam neki, hogy pálinkáztunk, ne vezessen. Elkezdtem behozni Terikét. A komondor nem tudta, mit csinálunk, hogy ez most játék vagy nem. Így odaugrált, mi meg megbotlottunk és elestünk. Én is csúnyán beütöttem a könyököm. És közben lehet, hogy megütöttem a Terikét, de csak véletlenül.

A történet egyetlen szemtanúja tehát a híres vak komondor volt, de az állat azóta már elpusztult. Ezután Balogh témát váltott, és arról kezdett beszélni, hogy ő elsősorban a magyarországi tanyákon élők egyesületének az elnöke. És hogy ő mindent megtett a tanyákon élőkért. Már kérdezem is, hogy ez vajon felmenti-e az alól, hogy egyébként megverte az élettársát. Azt válaszolta, hogy nem mentené fel, ha ez így lenne. De már elmondta, hogy nem úgy volt, ahogy az megjelent. Rákérdezek, hogy csak egy ilyen eset volt-e, a komondoros, vagy már máskor is előfordult.

Terike válaszolt: nem. És hozzátette, hogy milyen rosszindulatú a sajtó. Amiért ő semmilyen segítséget még nem kapott. És amiért mindenki csak azon dolgozik, hogy egy jól működő kapcsolatot tegyen tönkre. Ekkor Balogh is arról kezdett el beszélni, hogy igen kár lenne egy jól működő élettársi kapcsolatot szétverni, márpedig a sajtó szerinte ezt akarja. Olyanok, akik nem látnak bele, csak ártani akarnak, vagy politikai céljaikra szeretnék felhasználni az ügyet.

Megint kérdezek. Nincsenek erkölcsi szempontok is, nem kell ilyeneket mérlegelnie egy választott képviselőnek vagy városvezetőnek? Nem gondolja-e, hogy az, ami történt, amit tett, túl van már azon a határon, ami erkölcsileg elfogadható lenne?

Balogh azt válaszola, igen, vannak erkölcsi szempontok. Majd kikérte magának, hogy ezt a bajai videóbotránnyal hasonlítsam össze. Szerinte az az egész közösséget érinti, itt pedig egy családi ügyről van szó. Érdekes választ adott arra a felvetésre is, hogy miért ne érintené az egész közösséget az, ha megbízott képviselőjük, vezetőjük morálisan elfogadhatatlan dolgot tesz:

Egyrészt amiket leírtak, nem igaz, olyat nem tettem. Ami történt, arról pedig a közösség sok helyen olyan visszajelzést adott, hogy nem gondolja, hogy sok lenne, vagy olyan, ami akármelyik családba ne történhetne meg. Köteles vagyok harcolni az emberekért addig is, amíg nem tisztázódik ez a helyzet. Márpedig tisztázódni fog, bízom benne. Sok sérelem ért engem az utóbbi időben. Lecigányoztak, lezsidóztak.

Mostanában talán nem a cigányozással vagy a zsidózással találkozik, leginkább más miatt támadják, mondom Baloghnak. Hát igen, ez így van – válaszolta –, de most is olyan miatt támadják, ami nem igaz. Viszont ő el fogja mondani a teljes igazságot, és vállalja a felelősséget azért, amit tett, de nem azért, ami le van írva.

Nekem egyetlen egyszer gyűlt meg a bajom a törvénnyel, egy parkolás miatt

– mondta Balogh, majd büszkén mesélte, hogy ügyvédje megdicsérte, amiért ő az első politikus, aki ilyen könnyedén, őszintén, egyenesen beszélt arról, hogy mi történt.

Terike és én is sokat változtattunk az eset és az első nyilatkozatok óta az álláspontunkon. Békésen meg lehet beszélni sok mindent

– tette még hozzá, majd hosszasan beszélt arról, hogy milyen is volt az elpusztult vak komondor. Inkább megkérdezzük Terikét, hogy szerinte sem lépte-e túl a normális határokat Balogh, de ő is csak azt mondta, hogy egy ilyen embert, mint ő, aki ennyit tesz a közösségért, nem lehet félretenni. Balogh egyébként polgármesteri fizetését nem is veszi fel, társadalmi munkában látja el feladatát. Ugyanazok az érvek ismétlődnek, úgyhogy inkább megkérdezem, hogy amit a volt felesége nyilatkozott korábban, arról vajon mi a véleménye?

Az egészből egyetlen szó sem igaz, és ezt gondolják a fiaim is, akik feljelentették akkor az anyjukat. Én mondtam ugyan nekik, hogy én ezt elviselem, ne csináljátok, mégiscsak az anyátokról van szó, de ők azt mondták, hogy de apa, ilyet nem lehet megcsinálni. Végül feljelentették

– válaszolta Balogh. Ha már így előkerültek a családi dolgok, következett a fia nyertes trafikpályázata is. Tagadta, hogy neki ahhoz köze lenne:

A nevelt fiamat is támadják a trafik miatt, pedig nem is volt Fülöpházán másik pályázó. Nekem semmi közöm ahhoz, hogy ő nyert. Szegény gyerek csak próbál megélni, és higgyék el, nem ebből fog meggazdagodni.

Ekkor ismét rákérdezek a politikusi felelősségére, amire azt mondta:

Gyurcsány amit tett, az sokkal súlyosabb, mint amit én csináltam.

Erre részletesen már ki sem tudunk térni, mert Terike közbevágott, és ismét arról beszélt, hogy ahelyett, hogy segítenének nekik a kapcsolatukat helyrehozni, csak támadják őket. Balogh pedig arról kezdett beszélni, hogy ez a tanyavilág más, mint a város. Itt keményebbek az emberek, ezt egy városi nem mindig érti.

Azt egy városi is érti, ha megütik, mondom neki, mire megint csak azt ismételte meg, ki tudja, hányadszorra, hogy nagyon fontos az igazság kiderülése. Márpedig szerinte azok az információk, melyek most járnak körbe, nem fedik a valóságot:

Nem ezt vártam az újságíróktól, rosszul esik. Én nem egy csibész, minden hájjal megkent politikus vagyok, hanem egy egyszerű vidéki ember, aki a közösségért dolgozik, és úgy néz ki, saját magát sem tudja megvédeni a sajtóval szemben.

Korábban írtuk:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Balczó Zoltán és Zakó László Söjtörön

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
7 Best Bike Rides

Commute to the country: the best bike rides to leave the city behind.
From our sponsors
Balczó Zoltán és Zakó László Söjtörön
Nov 7th 2013, 12:04

Balczó Zoltán, az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke, valamint Zakó László országgyűlési képviselő, a Jobbik Zala megyei elnöke Kiút a gyarmati sorsból címmel lakossági fórumot tart Söjtörön, amely november 8-án, 18 órakor lesz az önkormányzati ebédlőben.

Mindenkit szeretettel várnak.

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Egy bécsi cigány család hagyományőrzése

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
7 Best Bike Rides

Commute to the country: the best bike rides to leave the city behind.
From our sponsors
Egy bécsi cigány család hagyományőrzése
Nov 7th 2013, 11:40

Egy boszniai cigány család megfogta az Isten lábát: húsz évvel ezelőtt Ausztriába jöttek, és itt is maradhattak. Mikor négy gyermekük közül az egyik, fogyatékos (!) fiuk elérte a 17 éves kort, szülei úgy gondolták, itt az ideje, hogy feleséget szerezzenek számára.

Elutaztak hát hajdani boszniai lakhelyükre, és ott némi alkudozást követően 2500 euróért egy 13 (!) éves kislányt vásároltak neki. A gyereket magukkal hozták Bécsbe, s lakásukban az egyik szobát, franciaággyal az ifjú pár kapta meg. Azonban a „nemzetközi helyzet egyre fokozódott", mikor a kislány áldott állapotba került. Irány tehát ismét Bosznia, ahol megszületett a kis unoka, majd néhány nap múlva megint utazás vissza Bécsbe.

Azonban az osztrák császárváros bürokratikus pókhálójában csakhamar fennakadt a család, és a nagyszülőket bíróság elé állították. A vád szerint nem csak feleségnek vásárolták meg a kislányt, hanem egyben gondozónak is. A cigány nagyapa azzal védekezett, állítólag nem tudta, hogy Ausztriában a törvények tiltják az ilyesmit, a cigányság körében ez természetes dolog, része ősrégi hagyományrendszerüknek. A pénz amúgy nem az ifjú mátka ára, hanem eljegyzési ajándék! (Ha nem ismerte a törvényt, miért Boszniába ment ágyasért? Csak azért nem ausztriai cigánylányt vett a fiának, mert az drágább áru lett volna? És főként: mért nem vitte szülni a gyermeklányt osztrák kórházba?)

A fiatalok amúgy is szeretik egymást! - mentegetőzött a vén bűnöző. Közben orvosok vizsgálják, hogy az újszülött szintén nem fogyatékos-e. Első fokon a nagyszülők büntetése 5-5 év börtön, de az ítélet még nem jogerős.

Tarnóczy Szabolcs - a Kronen Zeitung 2013. 11. 6-i cikke alapján

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Amerika döntött: "a legmagasabb rangú magyar vezetőknek" is el kell ítélniük a vasárnapi szoboravatást

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
7 Best Bike Rides

Commute to the country: the best bike rides to leave the city behind.
From our sponsors
Amerika döntött: "a legmagasabb rangú magyar vezetőknek" is el kell ítélniük a vasárnapi szoboravatást
Nov 7th 2013, 11:25

Az Egyesült Államok elítéli a Horthy-szobor vasárnapi avatását, és szükségesnek tartja, hogy a legmagasabb rangú magyar vezetők is határozottan és egyértelműen ítéljék el a történteket.

Az USA határozottan elítéli a szoboravatást - közölte a budapesti amerikai nagykövetség csütörtöki közleményében. Felidézték, hogy a budapesti Szabadság téren lévő református templom előtt november 3-án felavatták Magyarország második világháború alatti vezetőjének, "a náci-szövetséges Horthy Miklósnak a mellszobrát".

A nagykövetség a Jobbikhoz - "egy etnikai gyűlölettel és antiszemitizmussal azonosított magyar politikai párthoz" - köti "a szégyenletes esemény" megrendezését.

A képviselet közleménye szerint "azok, akik ezt az eseményt szervezték és azon részt vettek, köztük néhány magyar parlamenti képviselő, nemcsak saját intoleranciájuknak vitték hírét, hanem Magyarországról is drámaian negatív képet festettek".

Habár a jelentős számú ellentüntető megmutatta, hogy erős az ellenállás a szervezők nézeteivel szemben, és a magyar kormány egyes tagjai hangot adtak helytelenítésüknek, egy ilyen esemény szükségessé teszi, hogy a legmagasabb rangú magyar vezetők is gyorsan, határozottan és egyértelműen ítéljék el a történteket - áll a közleményben.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Parkolj bunkón! (31.)

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
7 Best Bike Rides

Commute to the country: the best bike rides to leave the city behind.
From our sponsors
Parkolj bunkón! (31.)
Nov 7th 2013, 11:20

Olvasónk írja:

Az eset tegnap reggel 09:40-45 körül történt.  Az 51-es villamos a drága rend őrei miatt negyed órát álldogált. Mikor előkerültek a sünjeink (egy hölgyemény és egy ifiúr), egy pasit kísértek oda a kocsihoz, akinél egy táska volt. Nem volt bilincsben, nem álltak mellette, hanem a pasi előtt mentek.  Kinyitották az ajtót, hátra beültették.

Az ott álló utasokra rá sem hederítettek, még csak elnézést sem kértek, hogy az embereket feltartották. Szó nélkül beszálltak a kocsiba. Nagyon flegmák voltak, úgy viselkedtek, mintha nekik mindent meg lehetne tenni, számukra nem jelent semmit, hogy embereket tartanak fel.  Mikor elindultak, akkor felvillantották egy másodpercre a villogót, és elszáguldottak.

Szolgáltak és védtek.

A fotó ne tévessze meg Önöket, a villogó nem működött!

Zoom
Zoom

Egy másik eset:

A felvétel tegnap délután készült Miskolcon, a Mátyás király utcai ABC és a mellette lévő iskolaudvar bejárata közötti járdán. A bolt parkolója félig üres volt.

Zoom
Az előző rész itt található.

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: "A zsidóknak Kánaán volt Horthy Magyarországán élni"

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Curious about the benefits of meditation?

In just a few minutes daily, this course will teach you how to relax and relieve stress. Even with a full schedule, you will want to make time for this!
From our sponsors
"A zsidóknak Kánaán volt Horthy Magyarországán élni"
Nov 7th 2013, 11:14

A Magyarok Világszövetségének közleménye:

A mai magyar valóság megdöbbentő lelete mutatkozott meg 2013. november 3-án Budapesten, amikor a Szabadság téri Hazatérés Templomának református gyülekezete az egyház belterületén felállította Horthy Miklós mellszobrát. Annak a Horthy Miklósnak a szobrát, aki 1920-1944 között Magyarország kormányzója volt, és református emberként döntő szerepet játszott abban, hogy a ma neki szobrot állító gyülekezet temploma felépülhessen.

Amíg a templomot teljesen megtöltő gyülekezet a hálaadó istentiszteletet hallgatta, a templom előtt lármásan zajongó csőcselék gyűlt össze, szélsőséges politikai erők hívására. A fenyegetőző, ordibáló, a zsidók sérelmeit emlegető, Horthy Miklóst és szoborállítóit gyalázóktól a karhatalom kellett az imádkozó-emlékező gyülekezetet megvédje.

A mai Magyarország e döbbenetes látleletével kapcsolatban a Magyarok Világszövetsége az alábbiakat kívánja a magyar nemzet és a világ nyilvánosságának tudomására hozni:

Elfogadhatatlannak és megengedhetetlennek tartjuk, hogy a 90%-ban keresztény Magyarországon szitkozódó csőcseléket vezényeljenek egy templomban imádkozó gyülekezet ellen. Ami történt, az a keresztény erkölccsel összeegyeztethetetlen, a magyar nép lelkétől idegen, közösség elleni izgatás, aminek Magyarországon nem szabad megismétlődnie.

A Magyarok Világszövetsége Horthy Miklós kormányzót – minden ismert hibájával együtt – a XX. századi Magyarország legnagyobb politikusának, igazi államférfiúnak tartja. Személyével és a nevével fémjelzett korszakkal kapcsolatban a következőket tartja fontosnak emlékezetbe idézni:

- Horthy Miklós nem a zsidók ellen lépett szövetségre a hitleri Németországgal, hanem Magyarország érdekében, amelynek polgárai között az igen jelentős számra duzzadt zsidó népcsoport tagjait is ott találjuk.

- Az, hogy Magyarországnak a szovjetellenes háborúból való kilépését a Zsidó Világkongresszus akadályozta meg, mára közismert. Tették ezt arra való hivatkozással, hogy Magyarország kilépése esetén Németország katonailag megszállná az országot, és ezzel végveszélybe sodorná a Magyarországon biztonságban élő 800 ezer zsidót.

- A magyar történelemírás még adós annak a feltárásával, hogy Magyarország milyen indítékkal és pontosan kinek a követelésére üzent hadat a Szovjetuniónak, és ebben a döntésben mekkora szerepe volt a Magyarországon biztonságban élő 800 ezer zsidó féltésének a hadba lépés további halogatásával kockáztatott német katonai megszállástól.

- A Horthy Miklós kormányozta Magyarországon azért duzzadt pár év alatt 800 ezer főre a zsidó népcsoport, mert a pár százezres őshonos zsidó mellé ide menekült több százezer zsidó a környező, németek által megszállt országokból (Ausztria, Lengyelország), és meg nem szállt országokból (Szlovákia, Románia, Jugoszlávia). Amint azt a Horthy-Magyarországra menekülő zsidók egyike, amúgy fontos személy, a Bécsben elhunyt Almási (Blumgrund) János ismételten elmondta, itt a zsidóknak Kánaán volt élni, szemben Csehszlovákiával, ahonnan ők menekültek.

- Amíg tényleges kormányzói hatalma megengedte, Magyarország 1944. március 19-én bekövetkezett német megszállásáig Horthy Miklós a legelszántabban védte a magyarországi zsidókat, szükség esetén a hadsereg bevetésével is, lásd a Koszorús Ferenc vezérezredes vezette hadművelet, amellyel megakadályozták a budapesti zsidóság deportálását. A zsidóság hálájának kézzelfogható eredményeként Horthy Miklóst vádlottként meg sem idézték a nürnbergi perben. 12 éves portugáliai száműzetése idején pedig a hálás zsidóság – élén a Chorin családdal – folyósította Magyarország egykori kormányzójának az életjáradékot.

- Horthy Miklós kormányzása idején 1920 és 1930 között hivatalos népszámlálási adatok szerint 700 ezer fővel gyarapodott Magyarország népessége, ami kiemelkedő és az ország gyarapodásáról mindent elmondó mutató.

- A vasárnapi csőcselék támadásának egyik legaljasabb – háttérben meghúzódó, felkészült politikai boszorkánykonyhára valló – fogása az volt, hogy Horthy Miklós kormányzót egy lapra tette a kommunista Kádár Jánossal, hirdetve, hogy egyiküknek sem jár szobor Magyarországon, és álságosan „megfeledkezve" arról, hogy Horthy Miklóst nem szovjet tankokkal, sem más idegen hatalom segítségével ültették a kormányzói székbe, hanem odaemelték őt életútja, hadvezéri sikerei és a magyar nép tisztelete.

A Magyarok Világszövetsége kiáll a Szabadság téri Hazatérés Temploma református gyülekezete, annak presbitériuma és lelkésze mellett, és köszönetet mond nekik Horthy Miklós kormányzó emlékének ápolásáért, az egyik legfőbb magyar érték, a méltányosság gyakorlásáért.

Visszataszítónak tartjuk a Református Egyház azon vezetőinek és papjainak magatartását, akik – ahelyett, hogy védelmükbe vennék a csőcselékkel megtámadott, segítséget kérő gyülekezetet, elhatárolódnak és fegyelmi eljárást indítanak a gyülekezet lelkésze ellen. Arra kérjük a pálcát törőket, hogy ne feledjenek el két dolgot:

- A Magyarországi Református Egyház mai elsőszámú vezetője a mostanihoz hasonló Horthy-emlékhely kialakításának volt tevőleges részvevője anélkül, hogy haja szála görbült volna. Óvakodjanak tehát a kettős mércétől!

- A Szabadság téri Hazatérés templomának református gyülekezete és annak lelkésze, dr. Hegedűs Loránt püspök, a XX. századi magyar reformáció kiemelkedő alakja, Ravasz László püspök utóda oltalma alatt áll.

A Magyarok Világszövetsége szánalmasnak tartja a budapesti Horthy Miklós-szobor ellen tiltakozók silány történelmi ismereteit, és ezt a kommunizmus máig húzódó áldatlan örökségének tartja. Különösen aggasztó a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) azonos hangnemű, és hasonlóan hiányos ismereteket tanúsító megszólalása ez ügyben.

A Magyarok Világszövetsége nyitott a magyar-zsidó együttélés súlyos kérdéseinek megvitatására. Ebben a szellemben kész helyt adni és részt venni egy kerekasztalon, amely megvitatja a magyar nemzet és a zsidó népcsoport együttélésének neuralgikus kérdéseit. A zsidóság tömegeinek a XIX. század elején bekövetkezett beáramlásától a kiegyezés által meghozott emancipáción át a magyarellenes népirtást jelentő, Kun Béla vezette Tanácsköztársaságig, és Trianontól a holokauszton és a kommunizmuson át a mai Magyarországig.

A Magyarok Világszövetsége felhívással fordul a Horthy Miklós kormányzó által alapított Vitézi Rend mai szerveződéseihez, és kéri, hogy vegyék tevőlegesen védelmükbe Horthy Miklós kormányzó emlékét, és mindazokat, akik a legfontosabb magyar értékek mentén – igazság, tisztesség, méltányosság – a magyar nemzet jövőjét a hagyományok tiszteletével, a tudás eszközeivel és az erkölcs megtartó erejével alakítják.

Budapest, 2013. november 6-án

A Magyarok Világszövetsége

A kiadmányt hitelesíti:

Patrubány Miklós István Ádám elnök

(MVSZ Sajtószolgálat)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Letölthető Budaházy legújabb műsora

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
New Thought, New You!

How to create a joyful life of Health, Wealth, Love & Prosperity. This online course is taught by Rev. Scott DeMarco. Enroll today for just $125.
From our sponsors
Letölthető Budaházy legújabb műsora
Nov 7th 2013, 10:48

Budaházy György vendége ebben az adásban régi barátja és bajtársa, Kemenár Zoltán volt, akivel megemlékeztek az I. bécsi döntésről, és felelevenítették az ezredforduló idején a Magyar Revíziós Mozgalomban együtt eltöltött időket.

Zoom
MRM-rendezvény a Nyugatinál

Nem feledkeztek el felhánytorgatni a szlovák rendőrség 2008. november 1-i dunaszerdahelyi terrorakcióját, de kitárgyalták Zoli október 23-i elhurcolásának ügyét is. Végül felhívták a figyelmet a HVIM közeljövőben tartandó rendezvényeire is.

Zoom
Kemenár a tévében

A műsorban szó esik még többek között a naprendszerben található magyar vonatkozású égitestekről, Vona Gábor törökországi útjáról, a Fidesz legújabb nemzetárulásáról és a két Arany Hajnal-tag életébe kerülő liberális hisztériakeltésről is.

A teljes adás és a beszélgetés videója külön is letölthető a műsor internetes oldaláról.

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions