2013. december 29., vasárnap

[Lapszemle] Erdogan vízágyúkkal védi hatalmát - Devizahitelek: Róna Péter szerint a bankoknak nem volt joguk az ilyen kölcsönök szétterítésére - Itt az adócsaló állampapír - A kormány a nyugdíjasok mellett áll? - Államosítás, népátvágás, de van még jövõnk - Nem késlekedik a kormány: január 5-én már kibuczsidók ropják a holotáncot a Müpában - Bûn az önvédelem? - Bill Gates gyermek-rabszolgákkal kereskedõ korporációkat is finanszíroz - Assad, az évembere, és nem csak hogy marad, hanem a világ egyetlen reménye is a terrorizmus elleni harcban

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás

"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


Pap Gábor - Szkíta kereszténység


Videó: http://www.youtube.com/watch?v=20lbMegGkcA




Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Erdogan vízágyúkkal védi hatalmát
2013/12/28 HVG - Bal - Rad

Török rohamrendőrök vízágyút vetettek be pénteken a Recep Tayyip Erdogan miniszterelnök és kormánya lemondását követelő tüntetők ellen Isztambulban.


Egyes hírügynökségi jelentések szerint a kemény rendőri fellépés már azelőtt megindult, hogy a tüntetések megkezdődtek. A kabinet lemondását követelő mintegy tízezer demonstráló közül egyesek válaszul kövekkel és petárdákkal dobálták meg a rendőröket. A megmozdulást eredetileg a Taksim térre hirdették meg, de az ezer fővel felvonuló biztonsági erők elzárták azt a tüntetők elől, sőt a közeli mellékutcákban és egy bevásárlóutcában is üldözték a demonstrálókat.

Júliusban a téren a rendőrök brutálisan levertek egy tüntetést, amely eredetileg a tér melletti Gezi park beépítése ellen indult, de később országszerte kormányellenes demonstrációkká fajult. A török rendőrség fellépése akkor heves bírálatokat szült mind bel-, mind külföldön, és egyes híradások a mostani eseményekkel kapcsolatban a júliusihoz hasonló brutalitásról számoltak be.

Péntek este Ankarában, Izmirben, Mersinben és Antakyában is tüntettek a kormány ellen, de ott békésen zajlottak a demonstrációk. Ezekkel párhuzamosan ezrek vonultak utcára a kormány mellett is. A pénteki tüntetés oka az a megvesztegetési botrány, amely miatt a héten Recep Tayyip Erdogan kormányfő átfogó kormányátalakításra kényszerült. A botrány december 17-én tört ki, amikor ötven embert, köztük Erdoganhoz közel álló, ismert üzletembereket vettek őrizetbe egy pályázati csalások és megvesztegetések gyanújával 14 hónapja indult, nagyrészt titokban lefolytatott vizsgálat eredményeképpen. A tüntetők a botrányra utalva pénteken azt skandálták a rendőröknek: "Kapjátok el a tolvajokat!" Ez volt a harmadik jelentős demonstráció a héten a korrupciós üggyel kapcsolatban.

A kormánnyal szembeni indulatokat tovább tüzelte, hogy az ügyben eljáró egyik ügyész csütörtökön azt állította, hogy a rendőrség beavatkozott a nyomozásba és akadályozta azt. A botrány vádlottjai között van három miniszter fia is, a tárcavezetők ezért szerdán beadták lemondásukat. Ezt követően Erdogan szerda éjjel a 26 fős török kabinet tíz tagját leváltotta.

Politikai elemzők egyetértettek abban, hogy az őrizetbe vételek mögött a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) és Fethullah Gülen hitszónok befolyásos vallási mozgalma közötti rejtett harc állhat. Mindkét tömörülés iszlamista, de éveken át tartó szoros szövetségük az utóbbi időben felbomlani látszik.

Mindazonáltal ez az első eset, hogy ilyen méretű botrány érinti Recep Tayyip Erdogan miniszterelnök közvetlen környezetét, ráadásul teljesen váratlanul, néhány hónappal a jövő év első erőpróbája, az önkormányzati választások előtt.

Bal-Rad komm: Döbrögink török cimbije kellemetlen helyzetbe került! TERMÉSZETESEN ÁRTATLANUL, mások hibájából! Menesztett is gyorsan néhány udvaroncot, a többi magától futott.
A Nagy Török Országátalakitó RAGASZKODIK HATALMÁHOZ!


Mint magyar kollégája!
Akinek-mint a Nemzet Patkányának-ellentétben a török haverral, SEMMI FÉLNIVALÓJA NINCS!
Hiszen Magyarországon korrupciós botrány szóba sem jöhet! Hiszen ahol egy országot sikerült ellopni-ott kizárt a korrupció!
Márpedig Magyarországot ellopták!
Hogy kik lopták el?
Hát nem mindegy?!
A magyar nép ilyen hülyeségekkel nem izgatja önmagát!
Még valami megzavarná az évvégi ünnepi készülődés nyugalmát.

Hát ki a fenének hiányzik a vizágyú meg a gumibot? Abba bele lehet betegedni!


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Devizahitelek- Róna Péter szerint a bankoknak nem volt joguk az ilyen kölcsönök szétterítésére
2013. december 23., 10:03 magyartudat.com

A bankok egyetlenegy szerződést sem köthettek volna, amellyel az árfolyamkockázatot az ügyfelekre terhelik a tőkepiaci törvény szabályainak betartása nélkül. A Kúriának ezért azt kellett volna vizsgálnia, a bankoknak joguk volt-e az ilyen kölcsönök szétterítésére - mondta a Magyar Nemzetnek Róna Péter közgazdász.


Az egyetemi tanár szerint a bankoknak nem volt joguk az ilyen kölcsönök szétterítésére. 'A hitelintézeti törvény értelmében lehet forintban és devizában is hitelezni, de a kettőt nem lehet keverni. Ezzel szemben az adós forintot kapott, miközben például svájci frankban tartják nyilván a hitelét' - mondta Róna Péter.

Véleménye szerint közérdekű per indítása lett volna a célszerű. Úgy véli, a pénzügyi felügyeletnek kellett volna lépnie, de nem tudott, mert a konstrukciót jóváhagyta. 'Ez most a jegybank dolga lenne ahelyett, hogy a Kúriával foglalkozna'.

Ugyanakkor Róna leszögezi, hogy a közérdekű pert nem érdemes összekeverni azzal, hogy a bíróságnak milyen eszközei vannak a szerződések módosítására, amikor valamelyik félnek lényegesen sértik a jogos érdekét a megállapodást követő események. A szakember szerint, 'ha közérdekű per indulna ebben az ügyben, akkor elsősorban azt kellene vizsgálni, hogy a bankok milyen jogosítvány alapján kötöttek ilyen megállapodásokat'.


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Itt az adócsaló állampapír

Amiről mindenki azt gondolta, hogy mégsem fogják bevezetni, az adócsalókat és pénzmosókat kiszolgáló állampapírt, most meglepetésszerűen mégis bevezették.

Aki nem ismerné a terméket: ha van legalább ötmillió forintod és nem akarod leadózni (mert adózzanak a hülyék és a csórók ugye), akkor inkább tedd be adócsaló állampapírba 5 évre és tisztára mosva kapod vissza az állam asszisztálása mellett. Berakod a bankba, a bank nem jelenti le a neved és ha eltelt az öt év, visszakapod a pénzed egy igazolással együtt, hogy te ezt már tisztára mostad.


Az egész termék egy agyrém, ami nekifutásból szembeköpi mindazt, amit közös teherviselésnek és tisztességes adózásnak nevezünk. Azt, hogy ilyet be lehet vezetni az országban, mutatja, hogy már tényleg nem vagyunk jobbak, mint a közép-ázsiai diktatúrák. Lassan újra lehet követelni a közös teherviselést, mint 1848-ban.

Az egészben az a legpofátlanabb, hogy nem a már elcsalt pénz hazahozatalára biztatnak, mint az eddigi lehetőségek, hanem egyenesen egy állandósult adóelkerülésre. Miért adózzak, ha elég 5 évre állampapírt venni és felvenni a pénzt utána tisztán kamatokkal együtt, természetesen. Ja, nem mondtam még: kamatadóval sem terhelik a szegény adócsalókat. A korrupciós pénzeket is jól el lehet ide dugni, hiszen el is évül az ügy, mire visszakapja az, aki betette. (Gondolom, ilyesmi miatt találták ki maguknak, semmi másért.)

Mindegy, ha téged érdekel, "A nemzetgazdasági miniszter 62/2013. (XII. 17.) NGM rendelete a Stabilitás Megtakarítási Számla vezetésére" néven jelent meg a rendelet a Magyar Közlönyben.

Azért felhívnám a figyelmedet, hogy mire letelik az öt év, nem egy, hanem két választás is lesz és nagyon remélem, hogy lesz, aki számon kéri ezt a pénzt azokon, akik élnek ezzel a lehetőséggel. S talán azért az Uniónak is lesz egy-két szava hozzá, ilyen illegális pénzmosási lehetőséget csak a legeldurvultabb offshore országok kínálnak, nem uniós tagállamok.

Kapcsolódó:
   Ángyán felmérte a teljes földmutyit

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Fidesz: A kormány a nyugdíjasok mellett áll
2013. december 28., szombat 14:25 MNO

A kormány a nyugdíjasok mellett áll 2014-ben is, mint ahogy a kormányváltás óta mindig, így a nyugdíjak jövőre is megőrzik értéküket - jelentette ki Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője szombati sajtótájékoztatóján.


A szóvivő elmondta, hogy január 1-jétől inflációkövető, 2,4 százalékos nyugdíjemelés lép életbe, ez az öregségi nyugdíjakra és a nyugdíjszerű ellátásokra egyaránt vonatkozik, így 2,8 millió embert érint. Az öregségi nyugdíjak átlagosan havi 2520 forinttal emelkednek, és 2,4 százalékkal nőnek a rokkantsági és rehabilitációs ellátások, valamint a baleseti járadék is. A korhatár előtti nyugdíjban részesülők ellátása átlagosan havi 3360 forinttal nő.

2010 óta minden évben emelték a nyugdíjat

Ugyancsak január 1-jétől több mint nettó ötezer forinttal, közel nettó 40 ezer forintra emelkedik az emelt összegű ápolási díj, és bevezetik a kiemelt ápolási díjat, amelynek összege közel nettó 48 ezer forint lesz. Az ápolási díjak emelése közel 18 ezer családot érint, és erre 1,7 milliárd forintot különített el a kormány - fejtette ki Zsigó Róbert. A szóvivő felidézte, hogy az előző kormány idején, 2002 és 2008 között évről évre egyre kisebb mértékű nyugdíjkorrekciók voltak, 2007-ben már egyenesen csökkent a nyugdíjak reálértéke, 2009-ben pedig erőteljes értékvesztés következett be.

Jövőre is a nyugdíjasok mellett állnak

Hozzátette, hogy a jelenlegi kabinet a kormányváltás évében átalakította a nyugdíjrendszert, és azóta minden évben nyugdíjemelést hajtott végre. Idén ennek mértéke átlagosan 5,2 százalék volt. Az öregségi nyugdíjak átlagos összege 2013-ban 112 781 forint volt, ami 8 százalékkal magasabb az előző évinél. Az inflációt meghaladó mértékű nyugdíjemelés következtében az idén már nemcsak az összege, hanem az értéke is nőtt a nyugdíjaknak, több mint 3 százalékkal - sorolta a szóvivő.

Rezsicsökkentés

Zsigó Róbert kitért arra is, hogy az idős emberek megélhetését a rezsicsökkentéssel is segíti a kormány. Ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy a novemberi csökkentésről szóló számlákat decemberben kell megkapni, januártól pedig egyszerűsített számlát kell kiállítaniuk a szolgáltatóknak. Hozzáfűzte, hogy a Fidesz-frakció januárban napirendjére tűzi a harmadik rezsicsökkentés kérdését.

Az adócsalási váddal kapcsolatban szombatra szervezett tüntetésre reagálva, kérdésre válaszolva a szóvivő azt mondta: az úgynevezett NAV-os ügy a legjobb helyen van, hiszen a rendőrség, az ügyészség vizsgálja, és ha kiderül, hogy valóban valami "disznóság" történt, akkor van létjogosultsága annak, hogy politikai vizsgálat is legyen. Hozzátette: úgy tűnik, a baloldal és a Jobbik is "színjátékot játszott" ebben az ügyben, hiszen vizsgálóbizottságot követeltek, és amikor a bizottság felállításáról döntöttek, nem szavazták azt meg. Hozzátette: a Fidesz szerint az adócsalóknak a börtönben, rács mögött van a helyük.

Kapcsolódó:
   35 tonna ételt osztottak szét a Blahán
   Közbeszerzünk, közben szerzünk

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

ÁLLAMOSÍTÁS - NÉPÁTVÁGÁS, DE VAN MÉG JÖVŐNK
2013.12.28 10:08 Hídfő.net

Sokan még az úgynevezett baloldalon is megelégedéssel hallják, amikor Orbán államosított ezt vagy azt, de valójában ez akkora népámítás, hogy azt csak azok tudják, akik a megfelelő alapállásból szemlélik mindezt.

Alapvetően arra kell felhívnunk a figyelmet, hogy egy állam - beleértve a kapitalista államokat is -, gazdasági stabilitását kizárólag az állami tulajdon és megrendelés, valamint a közszféra adja. A magán -verseny- szektor soha nem stabil. Termelékeny és produktív lehet, de stabil soha. Franciaország meghatározta, hogy mekkorának kell lennie egy kapitalista berendezkedésű országban az állami tulajdon aránynak ahhoz, hogy az ország stabil maradjon gazdaságilag. Ezt ők 35 százalékban állapították meg. Ezt az értéket el is fogadja valamennyi kapitalista ország, és ha megnézzük a kimutatásokban az állami tulajdon hányadot, az atlantista országokban nagyjából ezt az arányt fogjuk látni.

Jelen helyzetünkben, Orbán államosításának kezdetén ez az érték Magyarországon volt az európai államok közül a legalacsonyabb, 6 százalék! Vagyis valamennyi állam közül minket árusítottak ki és loptak szét a legalaposabban. A maradék 6 % pedig nagyrészt inproduktívnak nevezhető tulajdon, olyan értelemben, hogy pénzt nem termelő erdőkben, rossz minőségű földekben, kihasználatlan bányajogokban voltak. Csak kis részben álltak termelő egységekből. Még azokhoz képest is rosszul álltunk, akik alapvetően kapitalista országok. Az egykor 100% állami tulajdonú volt szocialista országokról már ne is beszéljünk. Orbánék államosítása után ez az érték még a 10 százalékot sem éri el.

Mi a leglényegesebb, amit ezzel kapcsolatosan tudnunk kell? Az, hogy Orbánék államosításának szándéka nem az ország szociális irányba való elmozdítása, hanem a kapitalista kizsákmányoló rendszer stabilizálása. Azzal, hogy pár százalékot emelkedik az állami tulajdon aránya, még senkinek nem lesz több munkahelye. Minden marad a régiben, a külsős nyugati cégek gigászi összegekért bedolgoznak, az állam csak felügyeleti tulajdont vásárolt vissza. Nincsenek új gyártó sorok, állami fejlesztések, sem szociális lakásépítés, semmi nincs, csak a bársonyszékben más ül. Így legalább propaganda célokból lehet pár ezer forintot csökkenteni a rezsin, de szigorúan csak addig a határig, amely még csak az extraprofithoz nyúl hozzá, de a profitot nem érinti. Semmi az ég világon nem változik meg. A kizsákmányoló rendszer marad.

Ahogy Thürmerék jelszava nagyon helyesen megállapítja, a rendszerrel van a baj. A mai rendszer helyett pedig teljesen alapjaitól kell egy újat felépíteni, mert a mai rendszer annyira nemzetidegen, hogy gyakorlatilag nincs is rendszer. A rendszer feladata, hogy segítse, támogassa, és felemelje azokat, akik a rendszeren belül élnek. A jelenlegi rendszer célja, hogy profit termelést biztosítsa a kapitalista egyének és konglomerátumok számára. Vagyis a rendszer nem megreformálható, nem javítható, csak lecserélhető, egy népiszocialista rendszerre, mert más nincs. Minden régi elv elcsépelt, tönkrement, lehet az hungarista vagy kommunista. Csak egy új, a népet szisztematikusan és radikálisan képviselő szocialista rendszer lehet a jövő. Nincs más kiút. Vagy ez, vagy az egyre szűkülő szociális háttér, megszűnő kórházakkal és óvodákkal, egyre nehezebben finanszírozható iskolákkal, és egyre nehezebb élettel - vagy pedig leváltani a rendszert. M inden a nyugati kapitalista "Európához" köt minket, de csak látszólag. Mert a valóságban csak a pártjaink kötnek minket Brüsszelhez. Semmi más.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Nem késlekedik a kormány: január 5-én már kibuczsidók ropják a holotáncot a Müpában
2013-12-27. 14:09 MTI - Kuruc.info

"A holokauszt jelenünkre gyakorolt hatását" tükrözi az izraeli Kibbutz Contemporary Dance Company Aide memoire című előadása, amelyet a holokauszt emlékév részeként január 5-én és 6-án láthat a "magyar" közönség a Művészetek Palotájában.

"Eltáncolni a felfoghatatlant, szembenézni a feldolgozhatatlannal" - az Aide Memoire az új generációk tapasztalataiból és érzelmeiből kiindulva szemléli a "tragédiát". A 20 éve bemutatott, a világ minden táján jelen lévő zsidók színe előtt nagy sikerrel játszott koreográfia nem az ún. holokausztot festi le, hanem "tudatos asszociációkra építve a máról is szól, az erőszakról, a háborúkról" - derül ki a Művészetek Palotája (Müpa) PR-irodájának közleményéből.


Kibbutz Contemporary Dance Company

A Kibbutz Contemporary Dance Company művészeti vezetője és koreográfusa, Rami Be'er egy kibucban nőtt fel, "holokauszt-túlélő" szülők gyermekeként, családjában azonban évtizedekig nem beszéltek "a múlt e sötét fejezetéről".

"Amikor úgy éreztem, készen állok arra, hogy szembenézzek a holokauszt rettenetével, megszületett az Aide Memoire, amelyben a csapdába zártság érzését igyekeztem megjeleníteni" - idézi a koreográfust a Müpa ajánlója.

Kapcsolódó:
   Új holokudarc: lassan beismerik, hogy Majdanekben sem volt elgázosítás; 1,5 millió "áldozatból" 78 ezer lett
   Béres Erika: Mítosztalanítás



Az SZDSZ ifjúsági rohamcsapata a Fidesz, sikerrel vitte véghez mindazt, amire az anya pártja az SZDSZ nem volt képes! Az ördögi cionista terv tökéletesre sikerült. Hazánk az EU gyarmata lett és a terrorista Izrael csatlós, alávetett állama. Orbán Viktor a magyar történelem egyik legnagyobb hazaárulója. Gyurcsány és Bajnai teljesítményükkel elbújhatnak mögötte, pedig ők is nagyon igyekeztek... (Magyar Hunor/Magyar Hajnal)



Györgyi Kincses: KÉRJÜK OSSZÁTOK FACEBOOKON ÉS A TWITTEREN !!!!!

GÁZA / PALESZTINA CSENDBEN SZENVED ! ALIG VAN VÍZ, ÁRAM ÉS GÁZ MERT IZRAEL MINDENT EL ÉS LEZÁR ELÖLÜK A SAJÁT HAZÁJUKBAN ! MEGNYÍTOTTÁK A GÁTAKAT HOGY GÁZÁT ELÖNTSE A VÍZ ÉS KÖZBEN BOMBÁZZÁK...

Below is an example Facebook and Twitter status. PLEASE POST!

Facebook:
Gaza is literally suffering in silence. They went through hardly any gas, electricity or fuel. Then went through flooding and Israeli bombs. WHERE IS THE INTERNATIONAL COMMUNITY! #SaveGaza

Twitter:
Gaza is literally suffering in silence. They went through hardly any gas, electricity or fuel, flooding and then Israeli bombs. #SaveGaza


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Bűn az önvédelem?
2013/12/28 Hazai Pálya - Nemzeti InternetFigyelő

Vácszentlászló és Emőd távol van egymástól. Ami a tragikus közbiztonsági állapotokon túl mégis összeköti őket, az két férfi: egy borosgazda és egy "ezermester". Mindketten meg akarták védeni magukat a bűnözőkkel szemben, mindkettőjükre lecsapott a rendőrség.


A Pest megyei Vácszentlászlón csakúgy, mint az ország megannyi településén, folyamatosak a vagyon elleni bűncselekmények. Ezt és az állami szervek tétlenségét elégelte meg az a borosgazda, aki - miután sokadszor vált a bűnözők áldozatává - úgy döntött, fagyállót önt a hordóiba, hogy a bort folyamatosan megdézsmálók kilétére végre fény derüljön. A gazda azt várta, hogy a fagyállós borból fogyasztók orvoshoz mennek, így fedve fel kilétüket, azzal azonban nem számolt, hogy az egyik tolvaj annyit iszik a lopott italból, hogy belehal...

Az eset következtében V. Pál Gyula rendőrkézre kerített egy, a falu egészét rettegésben tartó, bűnbandát. A vácszentlászlóiak azóta előre köszönnek neki, hősnek tartják, hiszen fellépésével elérte azt, amit a hatóságok éveken keresztül nem sikerült. Tettét másként értékeli a rendőrség: emberöléssel gyanúsítják, amiért akár 15 év börtönt is kaphat. A Jobbik jogi segítséget ajánlott a gazdának, aki épp a rendőrség és a kormány tehetetlensége miatt vált a bűnözők áldozatává. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője, sajtóközleményében hangsúlyozta, a Jobbik szükségesnek tartja, hogy segítséget nyújtson minden olyan honfitársunknak, aki az állami szervek helyett kénytelen saját maga gondoskodni a személy- és vagyonbizonságáról. A vácszentlászlói eset tipikus látlelet napjaink közbiztonságának és igazságszolgáltatásának tarthatatlan állapotáról, a rendőrség tehetetlenségéről, a kormány alkalmatlanságáról - szögezte le a szóvivő.

Ezalatt a Borsod megyei Emőd és Nyékládháza között egy 72 éves bácsi akarta megvédeni magát és 93 éves édesanyját a bűnözőkkel szemben. Korábban többször betörtek már hozzájuk, ezért úgy döntött, vesz egy kispuskát az ónodi vásárban, hogy ha kell, megvédhesse magát az életükre törőkkel szemben. Az eset a rendőrség tudomására jutott: a bácsira az addig soha nem látott TEK kommandósai törtek rá hajnalban, a sárba fektették, és a hátára térdelve megbilincselték. A bűnözők eközben valahol máshol tevékenykedhettek, senkitől sem zavartatva.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Bill Gates kitér a válasz elől, mikor megkérdezték, miért vásárolt 500.000 Monsanto részvényt
G. Attila 2013, február 14 NaturaHírek

Bill Gates, a multi-milliárdos, elsősorban a Microsoft cég megalkotójaként ismert. Ezzel a hatalmas vagyonnal vissza is vonult a Microsoft éléről, és pénzét inkább a génmanipulációs technológiákba, geomérnöki munkákba, kísérleti védőoltásokba fekteti, és sok időt tölt Monsanto dicsőitésével is. Szerinte az ő technológiája lenne a válasz a világ élelmezésének megoldására.

Nem meglepő tehát, hogy mára Gates tulajdonában 500.000 Monsanto részvény van, értékük 23.000.000 USD (vagy több). Ez ugyanaz a cég, amely rabszolgákat tartott Argentínában, ahol a munkavállalók kénytelenek voltak 14 + órát dolgozni naponta, miközben fizetésüket visszatartották. Ez ugyanaz a masszív pénzügyi szervezet, amely az FDA adatainak megmásításán dolgozó cégeket finanszíroz, és a szó szoros értelmében hamis FDA jelentéseket támogat a genetikailag módosított ételekkel, magvakkal, terményekkel (GMO) kapcsolatban, és természetesen az sem meglepő, hogy ezeket a terményeket összefüggésbe hozták már számos egészségügyi problémával is.

És eddig még figyelembe sem vettük a mezőgazdasági termelők öngyilkosságainak számát Indiában, az ottani hírhedt "öngyilkosok övében ", ahol Monsanto miatt a GMO terméshozam állandóan csődbe megy.

Bill Gates gyermek-rabszolgákkal kereskedő korporációkat is finanszíroz

És ha ez nem lenne elég, a Bill és Melinda Gates Alapítvány összeállt a Cargill céggel is, hogy a harmadik világba GMO szóját pumpáljon. A Cargill, a 133 milliárd dolláros vállalat történelmében természetesen szintén találunk emberi jogok megsértésével kapcsolatos incidenseket. Cargillt a Nemzetközi Munkajogi Alap is beperelte Malin folytatott gyermekkereskedelme miatt, ahol a gyermekeket a kakaóbab ültetvényeken napi 12-14 óra munkavégzésre kényszerítették fizetés, élelem vagy alvás nélkül. A vállalat továbbra Üzbegisztántól vásárol gyapotot, ahol köztudott, hogy gyermek rabszolgamunkát használnak a termesztésben.

Bill Gates saját maga forgatott filmet Monsanto GMO-inak hírdetéséhez, mint "megoldást" a világ éhezésére, annak ellenére, hogy az Egyesült Nemzetek elismeri, hogy a génmanipulált terményekkel nem lehet küzdeni az éhezés ellen olyan hatékonyan, mint a hagyományos gazdálkodással. A nemzetközi Mezőgazdasági Tudás, Tudomány és Technológia Fejlesztési Alap (IAASTD), 900 tudósból és kutatókból álló testülete a világ éhezését megoldó kérdéseket vizsgálta. Az eredményeket a nagyszabású tanulmány nagyon egyszerűen közölte: a 900 tudós egyetértett abban, hogy a GMO-növények nem nyújtanak megoldást a világméretű éhínségre. Mindez már 2008-ban kiderült, jóval azelőtt, hogy Bill Gates azt állítva, hogy a génmanipulált élelmiszer lenne a válasz, figyelmen kívül hagyta ezt a mindenki számára könnyen hozzáférhető információt.

Még az "Aggódó Tudósok Uniója" (Union of Concerned Scientists) is megvizsgálta az a GMO növények terméshozamát, és végül is ugyanarra a konklúzióra jutottak. A génmódosított növények hozama hosszú távon nem növekszik, a túlzott költségek ellenére sem. Nem is beszélve a rendkívül káros környezetre és egészségre gyakorolt hatásukról. A hiányzó tudományos támogatás annyira nyilvánvaló volt a GMO-növények létjogosultságánál, hogy az Európai Unió, egy 2009-es jelentésében le is írta ezt.

Sok környezetvédő csoport bírálta Gates-et ezekért a lépésekért. Az egyik ilyen csoport, a közösségi "Alliance for Global Justice" kijelentette, hogy
"Monsanto szerte a világon nyílvánvalóan semmibe veszi a kistermelők érdekeit és jólétét.... Ez pedig súlyos kétségeket vet fel a Gates alapítvány afrikai mezőgazdasági fejlesztéseivel szemben ..."

Akkor Bill Gates, aki a média által angyalként és emberszerető emberként van beállítva, miért pumpál milliókat bele ezekbe a műveletekbe? És miért állítja azt, hogy a GMO-kkal meg lehet oldani a a világméretű éhínség problémáit?


Megkérdezték Bill Gates-et: miért

Amikor Gates a Reddit cimű társadalmi megosztó online oldalon a "Kérdezz tőlem bármit" beírás után nyílt interjút adott az internetet használó nagyközönségnek, az a kérdés, hogy: "Miért vásárolt 500.000 Monsanto részvényt?" megválaszolatlan maradt.

A bejegyzés nagyfokú visszajelzést kapott az oldalra bejelentkezettek körében, sokan sürgették Gates-et, hogy legyen szíves méltassa válaszra a kérdezőt. De amint várható volt, válasz nem érkezett.


Kapcsolódó:
   Putyin: A mai nyugati mocskos civilizáció felülmúlja az ókori Róma züllött társadalmát

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Assad, az évembere, és nem csak hogy marad, hanem a világ egyetlen reménye is a terrorizmus elleni harcban
2013/12/29 Szíriai Hírek

Még 2 nap és véget ér egy véres év, az egész emberiség, de főként a közel-keleti és a szír ember számára. egy év mely azzal kezdődött, hogy mindenhol minél hangosabban azt kellet hallanunk hogy közel-keleten van egy vérengző diktátor, aki szokás szerint minden ok nélkül öli a békés, demokráciára vágyó népét, kinek napjai nem csak hogy megvannak számlálva, de meg is kell gyorsítani ezt a számlálást, azzal hogy mindent mindenkinek el kell követnie, hogy bukjon.


A fiatal vezérről, ki apja után vette át Szíria uralmát 2000-ben sok mindent lehetett sejteni, közismert volt mindig a kiállása olyan ügyekért, melyeket a legtöbben már rég elfelejtettek, vagy egyenesen ellene harcoltak. köztudott volt, hogy jobban jobb ajánlatokat kapott nap mint nap, hogy békét kössön Izraellel, csak feledje el a Golánt, hatalmas gáz, és olaj üzletek megkötésével országa lehetett volna az arab világ csodája, melyeket elutasított.. mindenki sejtette hogy nem egy mindennapi államfőről van szó, mindenki tudta hogy a láng mely benne ég, szinte egyik másik államfőben sem lobog már esztendők óta.. de senki sem sejtette volna, hogy 3 év világháború után ellene, és kis országa ellen, nem csak hogy győztesen jön ki, hanem erősebben is mint valaha. veszélyesebben is mint valaha, és mi több Európa egyetlen reményeként a terrorizmus elleni harcban, melyet maga az EU is még nem rég felelőtlenül támogatott, régi hódító álmai elérése érdekében.. Dr. Bashar Al-Assad vo lt az az ember ki ellen még sosem látott kampányt indítottak egyesek, és 2013-as év kezdetével, már sokan ünnepelték bukásának közeledését.. csak hogy hiába, oly annyira bebizonyosodott hogy képtelenek a nyugati zsoldosok elérni bármit Szíriában, hogy maga az USA avatkozott be személyesen, mikor flottái elérték a szír partokat, azzal hogy vegyi vegyi fegyvert vetett be szírek ellen, majd megvádolva a szíreket azzal, hogy saját maguk követték el saját maguk ellen, meg is akarta támadni az országot.. csak hogy vissza kellett fordulnia, a kínai és orosz flotta megérkezésével.. és bár ez a történet olvasóinknak már talán ismerős, de ami nem ismerős még talán, az az hogy December elején látogattak ki Szíriában, a nyugat európai fő nemzet biztonsági vezetők, németek, franciák, spanyolok, meg angolok, abban a reményben, hogy még is más módon tudják megközelíteni a szír olaj meg gáz mezőket, azzal hogy újra szövetkeznek Assad elnökkel, azok a szörnyek ellen, kikek kreáltak, hogy elp usztítsák Szíriát. és bár szír források szerint, a tárgyalások igen csak sikeresek voltak, és eredményesek is lesznek, a közös terrorizmus elleni harcban, de csak a napokban szivárgott ki, avagy karácsony tájékán annak a milliárd dolláros üzleteknek a híre, melyeket a szírek az oroszokkal kötöttek meg, és nem azokkal kik Szíriára szabadították a vahabita terrort, a szír tengerpartokon talált olaj, és gáz kitermeléssel kapcsolatos jogokról..

És bár persze nem zökkenő mentes lesz még ez a folyamat, mivel egyes rendszerek vesztüket érzik a régióban, ha Assad marad, és nem közellenség többé, hanem egy terrorizmus ellen harcoló hős, kit támogatni kell, vagy legrosszabb esetben is, nem ellene harcolni, a nyugati titkos szolgálatok nézetéből manapság, USA visszavonulása után a régióból. főleg hogy a szírekre szabadított ördög, nem csak hogy határokat sem ismer, de köztudott hogy hite szerint, minden más vallású, vagy más nézettel rendelkező muszlimot is, halálra ítélt csupán a hite miatt. és ezt London is nagyon jól ismeri, meg Madrid is.. és már a butaság csúcsa lett volna, hogy továbbra is ezeket a mozgalmakat erősítik meg, melyeknek alvó sejtjeik hemzsegnek minden európai fővárosban, (mindegyikben). nem beszélve arról hogy egyre jobban látják is át sokan, hogy kik is valóban azok a szír menekültek, nagy számuk legalább is azért menekült, mert részt vett nem kevés illegális dologban, vagy gyilkosságokban, gyakran vallási alapon, legtöbbször keresztények ellen, és láss csodát, ki is támogatta , és fogadja be ezeket? ..... elég a bicskei menekült táborba tenni egy sétát, persze leginkább azoknak javasoljuk kik azért kapják fizetésüket, hogy minket is figyeljenek. miközben van akit jobban kéne.

2014-ben, miután a szírek elsöprő többsége Assad elnököt fogja újra szavazni Szíriában, sorban fognak rákényszerülni ezek az európai fővárosok, megnyitni a szíriai arab köztársaság nagykövetségeit. és ez ugyan akkor, azzal is járni fog, hogy automatikusan elindul majd a patkány vadászat Európában is, ugyan úgy ahogy Szíriában. és egyáltalán nem kizárt, hogy azok a rendszerek lesznek az új célpontok, melyek belebuktak a Szíria elleni háborúban, mint Szaúd-Arábia és Törökország. (persze Izrael kivétel, de semmi kép sem jelent a cionista államnak semmi jót Assad maradása). pont ezért ma ezek a rendszerek élet halál harcot vívnak Szíria ellen. melyet tapasztalhatunk az egyre betegebb kivégzésekben, tömeges gyilkosságokban, és szírek elrettentésében minden adott módon. mely csupán a kudarcukat mutatja be, mivel egyetlen egy város részben sem tudnak jelentősebb ideig benn maradni..

Persze manapság már nem lehet olyanról hallani, hogy Assadnak távoznia kell. persze gyakran lehet még hallani, hogy csúnya gonosz diktátor, de egyre gyakrabban halhatunk ilyeneket Assad elnök, ellenzékéről, mely minden gondolkodásra képes ember szerint is, a legrosszabb példája annak, hogy milyeneknek nem szabad semmi áron hatalomhoz jutniuk.. és bár ez volt a cél hogy a legrosszabbak uraljanak, de minél tovább ellen állt a szír hadsereg, meg a szír állam, úgy lepleződtek le ezeknek a lényeknek, kik nagy részben szélsőséges őrültök, vagy hazaáruló öltönyös új gazdag senkik, kik a szélsőséges őrültek tetteit próbálják leplezni, oly annyira hogy már napnál is világosabb az ami történik, és ki felelős valóban a közel 200.000 szír ember életéről.

Közelednek a szavazásoknak a napjaik Szíriában, és egyes hírszerzések szerint, Assad újra szavazása, a népe által. azzal fog járni hogy több európai külügyminiszter is veszíteni fogja a pozícióját, de ami fontosabb az az hogy a terrorizmus rákjának szülőméhe Szaúd-Arábia, még soha nem látott kampánnyal fog küzdeni ellene, mely simán romokban is döntheti a szent föld népe ébredésével együtt, a vahabita királyságot, és annak a babiloni tornyait, melyek egy céllal lettek létre hozva: hogy a fényt eltakarják.

Közeledik 2014, mi szírek megmutattok az egész világnak hogy mit jelent ellenállni, és mit jelent minden adott erővel harcolni, minden téren az igazságért, a hazáért, meg azért a vezérért, mely az egész világnak bemutatta hogy milyennek kell lennie egy igazi államfőnek, és bár a legtöbben gyenge fiatal tudatlan elnöknek hitték, még csak pár évvel ezelőtt, de ő volt az első a világ történelem során, ki térdre kényszerítette a nyugatot, háború nélkül, majd szövetségeseivel együtt, egy igen csak okos döntések és csaták folyamán, át is vették az uralmat azon a régión, mely szomorú módon nem igen akar nyugalmat látni már évszázadok óta..

Assad elnök meg bebizonyította, hogy nem csak a neve oroszlán, de ő valójában a közel-kelet oroszlánja, sőt lehet az egész év oroszlánja is kis bolygónkon.

Damaszkuszban a háború , meg a végtelen szaúdi vahabita merénylet ellenére is, szinten napi szinten érkeznek delegációk a világ összes tájáról, megpróbálni helyre állítani a kapcsolatokat Damaszkusszal, és a jövő bár homályos részleteiben, és folyton igyekszik a sötét oldalt valami új hazugságot, gonoszságot kitalálni, (lásd a tegnapi libanoni robbantás, mellyel a szír államod vádolták egyből), de tiszta szemmel lehet látni mit fog hozni az Oroszlán ébredésének a kora.

"Az Assad szó ha valaki nem tudná, arabul Oroszlánt jelent."

Locations of visitors to this page
Programajánló

Törökországi Nagykörút

Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya

Zöld Kapu Vendéglő, étterem Óbuda hangulatával HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000
HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel



Magyar Menedék Könyvesház
Nemzeti Webáruház, Könyvesbolt
Norman Vincent Peale - A pozitív gondolkodás ereje - gyüjteményes díszkiadvány díszdobozban CD melléklettelGönczi Tamás - Nimród gyűrűje
Bunyevácz Zsuzsa - Félni csak...kinek is lehet?Kozsdi Tamás - A Magyar Korona könyve
Zele Richárd - Móricz János legendáriumának nyomábanGönczi Tamás - Piliscsillag Napcsillag
Juhász Zsolt - A magyar nyelv mint útikönyv II.Igor Janke - Hajrá magyarok! - Az Orbán Viktor-sztori egy lengyel újságíró szemével
Obrusánszky Borbála - Hunok Hungárok MagyarokNyirő József - Karácsony a havason
Skrabski Fruzsina - Elhallgatott gyalázat DVDMolnár V. József - Örökség
Maderspach Viktor - Karaván a havasokbanCzakó Gábor - Hitemről
Koltay Gergely - Álmaink útján CDBogár László - Háttérképek
Kuliffay Hanna - Az igazság haszontalanságaSusan George - Lugánói tanulmány 2.
Balogh Béla - A végső valóságDr. Eben Alexander - A mennyország létezik
Marton Veronika - Hol rejtőznek a magyar táltosok?Magyar Trikolór naptár - A Magyar Trikolór tizenkét hónapja 2014
Grandpierre Attila - Apám szíve dobog bennemDr. Gerardo Pena Mattheus - Tayos 2.
Tácsi István - A magyarok Istene, az ősi napisten újra fénylik I-II.Színia Bodnár Erika - Abrakadabra
Pataki János - Székelyföld - A legendák világa 2013Raffay Ernő - Szabadkőműves béklyóban
Pap Gábor - Az Atilla-kincs vallomásaPeter Sheldon Drábik János - Hazugság, hogy Obama elkergeti Orbán Viktort
Mindenféle orvosságoknak rend szedéseTóth Gyula - A kitalált középkoron túl
Edmond Bordeaux Székely - A kortalan kutatása I.Agnes Golenya Purisaca - Perun innen és túl
Vetráb József Kadocsa - Égre nyíló lélek-ajtóGrandpierre Attila - Az Élő Világegyetem Könyve 2012
Hosszú Gábor - Rovás AtlaszKalemandra - Teremtészet
Maurer Teodóra - Onody Gyula - Koppány - Somogy hercegeKozsdi Tamás - A magyar ősemlékezet és az Arvisura világkép
Dr. Szádeczky Lajos - A Csíki székely krónikaMichelangelo Naddeo - A 10.000. éves magyar kontinuitás
Berta Tibor - Az időkód II.  - Jézuspasszport