2013. szeptember 27., péntek

Kuruc.info: Kínai gyerekrabló hálózatot göngyölítettek fel

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Kínai gyerekrabló hálózatot göngyölítettek fel
Sep 28th 2013, 05:42

A közbiztonsági minisztérium tájékoztatása szerint a tizenegy tartományban végrehajtott átfogó műveletben egy olyan hálózatot göngyölítettek fel, amely gyerekeket rabolt, vett és adott el.

A csoport főképpen a délnyugat-kínai Jünnan és Szecsuán tartománybeli gyerekekre vetette ki "hálóját", az elrabolt gyerekeket később más tartományokba szállították.

A gyerekrablás nagyon komoly problémát jelent Kínában, ahol a rendőrség gyakran folytat a mostanihoz hasonló akciót, hogy lecsapjon a gyerekekkel üzérkedőkre.

Az egy gyermeket engedélyező családpolitika, a fiúgyerekek hagyományos előnyben részesítése, a szegénység, a törvények nem ismerete, valamint a csecsemők és a gyerekek eladásából remélt törvénytelen haszon mind erősíti az illegális gyerekkereskedelmet.

Kínában tervezik, hogy olyan törvényeket vezetnek be, amelyek büntetik a gyerekeket vásárlókat és azokat a szülőket is, akik saját gyerekeiket bocsátják áruba.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: 34 év után először beszélt egymással iráni és amerikai elnök - az USA azonnal tájékoztatta Izraelt a "botlásról"

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
34 év után először beszélt egymással iráni és amerikai elnök - az USA azonnal tájékoztatta Izraelt a "botlásról"
Sep 28th 2013, 05:13

Barack Obama bejelentette pénteken, hogy telefonon beszélt iráni partnerével, Haszan Róhánival. Az amerikai elnök azt is közölte: bízik benne, hogy megállapodás születhet Teherán nukleáris programjáról.

Több mint három évtizede ez volt az első telefonos kapcsolatfelvétel a két ország vezetői között. A 15 perces, tolmács segítségével lefolytatott beszélgetés tényét az iráni elnöki hivatal is megerősítette. Amerikai hivatalos tájékoztatás szerint a kapcsolatfelvételt Haszan Róháni kezdeményezte, aki az ENSZ-közgyűlés New York-i tanácskozásáról és az Egyesült Államokból távozóban szót kívánt váltani Barack Obamával.

Susan Rice amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó a CNN-nel közölte: az iráni elnök jelezte, jó néven venné ha Barack Obama felhívná őt. Rice a kérést "meglehetősen meglepetésszerűnek", a Róháni kívánsága szerint létrejött beszélgetést pedig "szívélyesnek" és "konstruktívnak" minősítette. Az amerikai elnök a Fehér Házból sugárzott, pénteki televíziós beszédében elmondta: Róhánival egyetemben arra utasította kormányát, hogy törekedjen a megállapodásra az iráni nukleáris programmal kapcsolatban. Az amerikai elnök ígéretet tett rá, hogy az Egyesült Államok szoros egyeztetést folytat majd az ügyben szövetségeseivel, köztük Izraellel, amely a létét fenyegető veszélyt lát abban a lehetőségben, hogy Irán nukleáris fegyverre tehet szert.

"Miközben biztosan lesznek fontos akadályok az előremozdulás útjában, és a siker semmiképpen sem szavatolt, hiszek benne, hogy átfogó megoldásra tudunk jutni" - mondta Obama. "Maga az a tény, hogy 1979 óta ez volt az első kommunikáció egy amerikai és egy iráni elnök között, jól mutatja, hogy milyen mély az országain közötti gyanakvás, de ugyancsak rámutat arra a perspektívára, hogy meghaladjuk ezt a nehéz történetet." Obama ugyanakkor szót ejtett arról is, hogy Iránnak az ellene bevezetett gazdasági szankciók visszavonásához "jelentőségteljes, átlátható és ellenőrizhető" lépésekkel kell bizonyítania atomprogramjának békés jellegét. Mint mondta, ennek a problémának a megoldása jelentős lépést jelenthetne az Egyesült Államok és Irán közötti új, a kölcsönös érdekeken és kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolatok felé. Ez szerinte segítene Teheránnak a nemzetközi közösséggel és a régiójával fennálló viszonyának javításában is.

Természetesen az izraeli kormányt azonnal tájékoztatták az amerikaiak

Egy amerikai kormányzati tisztségviselő szerint Obama aggodalmát fejezte ki partnerének három amerikai állampolgár iráni fogva tartása miatt. Az Egyesült Államok elnöke gratulált Róháninak választási győzelméhez és a két vezető a másik nyelvén köszönt el egymástól. "Hálámat fejezem ki az ön vendégszeretete és telefonhívása miatt. Jó napot, elnök úr!" - írta a beszélgetést követően a Twitter mikroblogoldalon Róháni, majd közvetlenül ezt az üzenetet küldte az amerikai elnöknek: "Reménykedünk abban, amit a P5+1-től és különösen az ön kormányától fogunk látni az elkövetkező hetekben." Az amerikai kormány egy névtelenül nyilatkozó tisztségviselője közölte, hogy a két elnök telefonbeszélgetésének tartalmáról mind az amerikai kongresszus, mind az izraeli kormány tájékoztatást kapott. Az illetékes szerint Izrael "teljes mértékben jogosult kételkedni" az iráni vezetés ígéretivel kapcsolatban.

Az iráni ENSZ-képviselet szóvivője szerint Róháni és Obama a telefonbeszélgetés alatt hangsúlyozta a különböző regionális kérdésekben történő együttműködés fontosságát. Azt is megerősítették, hogy politikai akaratra van szükség a Nyugat és Teherán között az iráni nukleáris program miatt kialakult szembenállás leküzdésére. A két elnök személyes kapcsolatfelvétele a nagy várakozások dacára - Róháni döntése nyomán - elmaradt az ENSZ-közgyűlésben, de John Kerry amerikai és Mohamad Dzsavad Zarif iráni külügyminiszter áttörést ért el azzal, hogy a több évtizedes szünet után csütörtökön érdemi kétoldalú találkozót tartott. Az eszmecserét azután hozták tető alá, hogy az iszlám köztársaság és a P5+1 csoport - az ENSZ BT öt állandó tagja és Németország - vezető diplomatái megállapodtak: megpróbálnak egy év alatt megegyezni Irán nukleáris programjáról.

Fontos az átmeneti költségvetés elfogadása

Obama elnök pénteki beszédében kitért az amerikai belpolitika legégetőbb problémájára, és arra szólította fel a republikánus többségű képviselőházat, hogy három napon belül fogadja el az átmeneti költségvetést. Ha a kongresszus október 1-ig nem tud megállapodni az év végéig szóló, áthidaló büdzséről, akkor az amerikai szövetségi kormány fizetésképtelenné válhat.

Az elnök hangsúlyozta, hogy az egészségügyi reformnak, amelytől a republikánusok - a büdzsé jóváhagyásának feltételeként - meg akarják vonni a finanszírozást, semmi köze az államháztartási hiányhoz. Sürgette, hogy a képviselőház kövesse a szenátus példáját, amely pénteken elfogadta az átmeneti költségvetést. Barack Obama a kormány fizetésképtelenné tételénél is károsabbnak nevezte annak lehetőségét, hogy a kongresszus október közepéig nem szavazza meg az amerikai adósságlimit megemelését.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Az ENSZ BT elfogadta a szíriai vegyi fegyverek megsemmisítéséről szóló határozatot

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
Az ENSZ BT elfogadta a szíriai vegyi fegyverek megsemmisítéséről szóló határozatot
Sep 28th 2013, 04:59

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa egyhangúlag elfogadta a szíriai vegyi fegyverek megsemmisítéséről szóló határozatot helyi idő szerint péntek este New Yorkban.

"A mai történelmi jelentőségű határozat hosszú idő óta az első reményteljes hír Szíriáról" - mondta Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár a BT-ben felszólalva közvetlenül a határozat elfogadása után. Ban Ki Mun bejelentette, hogy november közepén tartják meg Genfben a második Szíria-konferenciát. Emlékeztetett arra, hogy a szíriai kormány kész delegációt küldeni Genfbe, és az "ellenzék" is "hajlandóságot mutatott" az együttműködésre.

John Kerry amerikai külügyminiszter a BT-ben felszólalva azt hangoztatta, a határozat elfogadása azt mutatja, hogy a diplomácia elég erős ahhoz, hogy "hatástalanítsa a háború legszörnyűbb fegyverét" Szíriában. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint a BT-határozat összhangban van a Genfben tető alá hozott amerikai-orosz megállapodásokkal. Leszögezte, hogy a dokumentum nem nyújt ugyan lehetőséget a Szíria elleni szankciók automatikus bevezetésére, de az ENSZ BT kész lesz arra, hogy büntetőintézkedéseket foganatosítson a BT-határozat megsértése esetén.

A hetekig tartó orosz-amerikai diplomáciai egyeztetések után elfogadott BT-határozat arra kötelezi Szíriát, hogy helyezze nemzetközi ellenőrzés alá vegyi fegyvereit, és tegye lehetővé a fegyverszakértők számára a fegyverraktárakhoz való akadálytalan hozzáférést. A BT-határozat szerint amennyiben Damaszkusz ennek nem tesz eleget, illetve újabb vegyifegyver-támadás történik az országban vagy illetéktelen kezekbe adják a mérges gázokat, az ENSZ Alapokmányának hetedik fejezetével összhangban a nemzetközi közösség szankciókkal vagy akár erő alkalmazásával kikényszerítheti a követelések végrehajtását, de csak egy újabb, erről szóló BT-határozat elfogadása után. (Ahogy Izrael esetében is szokták, ugye - a szerk.)

A BT-határozat elfogadását az kényszerítette ki, hogy augusztus 21-én ideggáztámadás történt Damaszkusz egyik elővárosában, és erről helyszíni vizsgálódásaik során bizonyítékokat gyűjtöttek össze az ENSZ vegyifegyver-szakértői. Feltehetően több ideggáztámadás is történt a két és fél éve dúló szíriai polgárháború során, és az ENSZ szakemberei jelenleg is Szíriában vannak, vizsgálják a többi esetet.

A BT-határozat elfogadása előtt másfél órával hagyta jóvá a vegyi fegyvereket tiltó nemzetközi szerződés végrehajtásának felügyeletére hivatott szervezet (OPCW) végrehajtó tanácsa a szíriai vegyi fegyverek nemzetközi ellenőrzés alá helyezéséről és megsemmisítéséről kidolgozott amerikai-orosz menetrendet. A közel két héttel ezelőtt kidolgozott menetrend elfogadása előfeltétele volt annak, hogy a BT megszavazza a szíriai határozattervezetet. A hágai székhelyű szervezetben jóváhagyott menetrend értelmében az OPCW szakértői már kedden elindulnak Szíriába, és október végéig elkészítik jelentésüket a szíriai ideggázokról. A terv szerint november 1-jéig kell megsemmisíteni a vegyi fegyvert gyártó berendezéseket, és a jövő év közepéig fel kell számolni a raktárakban őrzött, becslések szerint mintegy ezer tonna ideggázt.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Az ENSZ BT elfogadta a szíriai vegyi fegyverek megsemmisítéséről szóló határozatot

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
Az ENSZ BT elfogadta a szíriai vegyi fegyverek megsemmisítéséről szóló határozatot
Sep 28th 2013, 04:59

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa egyhangúlag elfogadta a szíriai vegyi fegyverek megsemmisítéséről szóló határozatot helyi idő szerint péntek este New Yorkban.

"A mai történelmi jelentőségű határozat hosszú idő óta az első reményteljes hír Szíriáról" - mondta Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár a BT-ben felszólalva közvetlenül a határozat elfogadása után. Ban Ki Mun bejelentette, hogy november közepén tartják meg Genfben a második Szíria-konferenciát. Emlékeztetett arra, hogy a szíriai kormány kész delegációt küldeni Genfbe, és az "ellenzék" is "hajlandóságot mutatott" az együttműködésre.

John Kerry amerikai külügyminiszter a BT-ben felszólalva azt hangoztatta, a határozat elfogadása azt mutatja, hogy a diplomácia elég erős ahhoz, hogy "hatástalanítsa a háború legszörnyűbb fegyverét" Szíriában. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint a BT-határozat összhangban van a Genfben tető alá hozott amerikai-orosz megállapodásokkal. Leszögezte, hogy a dokumentum nem nyújt ugyan lehetőséget a Szíria elleni szankciók automatikus bevezetésére, de az ENSZ BT kész lesz arra, hogy büntetőintézkedéseket foganatosítson a BT-határozat megsértése esetén.

A hetekig tartó orosz-amerikai diplomáciai egyeztetések után elfogadott BT-határozat arra kötelezi Szíriát, hogy helyezze nemzetközi ellenőrzés alá vegyi fegyvereit, és tegye lehetővé a fegyverszakértők számára a fegyverraktárakhoz való akadálytalan hozzáférést. A BT-határozat szerint amennyiben Damaszkusz ennek nem tesz eleget, illetve újabb vegyifegyver-támadás történik az országban vagy illetéktelen kezekbe adják a mérges gázokat, az ENSZ Alapokmányának hetedik fejezetével összhangban a nemzetközi közösség szankciókkal vagy akár erő alkalmazásával kikényszerítheti a követelések végrehajtását, de csak egy újabb, erről szóló BT-határozat elfogadása után. (Ahogy Izrael esetében is szokták, ugye - a szerk.)

A BT-határozat elfogadását az kényszerítette ki, hogy augusztus 21-én ideggáztámadás történt Damaszkusz egyik elővárosában, és erről helyszíni vizsgálódásaik során bizonyítékokat gyűjtöttek össze az ENSZ vegyifegyver-szakértői. Feltehetően több ideggáztámadás is történt a két és fél éve dúló szíriai polgárháború során, és az ENSZ szakemberei jelenleg is Szíriában vannak, vizsgálják a többi esetet.

A BT-határozat elfogadása előtt másfél órával hagyta jóvá a vegyi fegyvereket tiltó nemzetközi szerződés végrehajtásának felügyeletére hivatott szervezet (OPCW) végrehajtó tanácsa a szíriai vegyi fegyverek nemzetközi ellenőrzés alá helyezéséről és megsemmisítéséről kidolgozott amerikai-orosz menetrendet. A közel két héttel ezelőtt kidolgozott menetrend elfogadása előfeltétele volt annak, hogy a BT megszavazza a szíriai határozattervezetet. A hágai székhelyű szervezetben jóváhagyott menetrend értelmében az OPCW szakértői már kedden elindulnak Szíriába, és október végéig elkészítik jelentésüket a szíriai ideggázokról. A terv szerint november 1-jéig kell megsemmisíteni a vegyi fegyvert gyártó berendezéseket, és a jövő év közepéig fel kell számolni a raktárakban őrzött, becslések szerint mintegy ezer tonna ideggázt.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: 34 év után először beszélt egymással iráni és amerikai elnök - az USA azonnal tájékoztatta Izraelt a "botlásról"

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
34 év után először beszélt egymással iráni és amerikai elnök - az USA azonnal tájékoztatta Izraelt a "botlásról"
Sep 28th 2013, 05:13

Barack Obama bejelentette pénteken, hogy telefonon beszélt iráni partnerével, Haszan Róhánival. Az amerikai elnök azt is közölte: bízik benne, hogy megállapodás születhet Teherán nukleáris programjáról.

Több mint három évtizede ez volt az első telefonos kapcsolatfelvétel a két ország vezetői között. A 15 perces, tolmács segítségével lefolytatott beszélgetés tényét az iráni elnöki hivatal is megerősítette. Amerikai hivatalos tájékoztatás szerint a kapcsolatfelvételt Haszan Róháni kezdeményezte, aki az ENSZ-közgyűlés New York-i tanácskozásáról és az Egyesült Államokból távozóban szót kívánt váltani Barack Obamával.

Susan Rice amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó a CNN-nel közölte: az iráni elnök jelezte, jó néven venné ha Barack Obama felhívná őt. Rice a kérést "meglehetősen meglepetésszerűnek", a Róháni kívánsága szerint létrejött beszélgetést pedig "szívélyesnek" és "konstruktívnak" minősítette. Az amerikai elnök a Fehér Házból sugárzott, pénteki televíziós beszédében elmondta: Róhánival egyetemben arra utasította kormányát, hogy törekedjen a megállapodásra az iráni nukleáris programmal kapcsolatban. Az amerikai elnök ígéretet tett rá, hogy az Egyesült Államok szoros egyeztetést folytat majd az ügyben szövetségeseivel, köztük Izraellel, amely a létét fenyegető veszélyt lát abban a lehetőségben, hogy Irán nukleáris fegyverre tehet szert.

"Miközben biztosan lesznek fontos akadályok az előremozdulás útjában, és a siker semmiképpen sem szavatolt, hiszek benne, hogy átfogó megoldásra tudunk jutni" - mondta Obama. "Maga az a tény, hogy 1979 óta ez volt az első kommunikáció egy amerikai és egy iráni elnök között, jól mutatja, hogy milyen mély az országain közötti gyanakvás, de ugyancsak rámutat arra a perspektívára, hogy meghaladjuk ezt a nehéz történetet." Obama ugyanakkor szót ejtett arról is, hogy Iránnak az ellene bevezetett gazdasági szankciók visszavonásához "jelentőségteljes, átlátható és ellenőrizhető" lépésekkel kell bizonyítania atomprogramjának békés jellegét. Mint mondta, ennek a problémának a megoldása jelentős lépést jelenthetne az Egyesült Államok és Irán közötti új, a kölcsönös érdekeken és kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolatok felé. Ez szerinte segítene Teheránnak a nemzetközi közösséggel és a régiójával fennálló viszonyának javításában is.

Természetesen az izraeli kormányt azonnal tájékoztatták az amerikaiak

Egy amerikai kormányzati tisztségviselő szerint Obama aggodalmát fejezte ki partnerének három amerikai állampolgár iráni fogva tartása miatt. Az Egyesült Államok elnöke gratulált Róháninak választási győzelméhez és a két vezető a másik nyelvén köszönt el egymástól. "Hálámat fejezem ki az ön vendégszeretete és telefonhívása miatt. Jó napot, elnök úr!" - írta a beszélgetést követően a Twitter mikroblogoldalon Róháni, majd közvetlenül ezt az üzenetet küldte az amerikai elnöknek: "Reménykedünk abban, amit a P5+1-től és különösen az ön kormányától fogunk látni az elkövetkező hetekben." Az amerikai kormány egy névtelenül nyilatkozó tisztségviselője közölte, hogy a két elnök telefonbeszélgetésének tartalmáról mind az amerikai kongresszus, mind az izraeli kormány tájékoztatást kapott. Az illetékes szerint Izrael "teljes mértékben jogosult kételkedni" az iráni vezetés ígéretivel kapcsolatban.

Az iráni ENSZ-képviselet szóvivője szerint Róháni és Obama a telefonbeszélgetés alatt hangsúlyozta a különböző regionális kérdésekben történő együttműködés fontosságát. Azt is megerősítették, hogy politikai akaratra van szükség a Nyugat és Teherán között az iráni nukleáris program miatt kialakult szembenállás leküzdésére. A két elnök személyes kapcsolatfelvétele a nagy várakozások dacára - Róháni döntése nyomán - elmaradt az ENSZ-közgyűlésben, de John Kerry amerikai és Mohamad Dzsavad Zarif iráni külügyminiszter áttörést ért el azzal, hogy a több évtizedes szünet után csütörtökön érdemi kétoldalú találkozót tartott. Az eszmecserét azután hozták tető alá, hogy az iszlám köztársaság és a P5+1 csoport - az ENSZ BT öt állandó tagja és Németország - vezető diplomatái megállapodtak: megpróbálnak egy év alatt megegyezni Irán nukleáris programjáról.

Fontos az átmeneti költségvetés elfogadása

Obama elnök pénteki beszédében kitért az amerikai belpolitika legégetőbb problémájára, és arra szólította fel a republikánus többségű képviselőházat, hogy három napon belül fogadja el az átmeneti költségvetést. Ha a kongresszus október 1-ig nem tud megállapodni az év végéig szóló, áthidaló büdzséről, akkor az amerikai szövetségi kormány fizetésképtelenné válhat.

Az elnök hangsúlyozta, hogy az egészségügyi reformnak, amelytől a republikánusok - a büdzsé jóváhagyásának feltételeként - meg akarják vonni a finanszírozást, semmi köze az államháztartási hiányhoz. Sürgette, hogy a képviselőház kövesse a szenátus példáját, amely pénteken elfogadta az átmeneti költségvetést. Barack Obama a kormány fizetésképtelenné tételénél is károsabbnak nevezte annak lehetőségét, hogy a kongresszus október közepéig nem szavazza meg az amerikai adósságlimit megemelését.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Kínai gyerekrabló hálózatot göngyölítettek fel

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Kínai gyerekrabló hálózatot göngyölítettek fel
Sep 28th 2013, 05:42

A közbiztonsági minisztérium tájékoztatása szerint a tizenegy tartományban végrehajtott átfogó műveletben egy olyan hálózatot göngyölítettek fel, amely gyerekeket rabolt, vett és adott el.

A csoport főképpen a délnyugat-kínai Jünnan és Szecsuán tartománybeli gyerekekre vetette ki "hálóját", az elrabolt gyerekeket később más tartományokba szállították.

A gyerekrablás nagyon komoly problémát jelent Kínában, ahol a rendőrség gyakran folytat a mostanihoz hasonló akciót, hogy lecsapjon a gyerekekkel üzérkedőkre.

Az egy gyermeket engedélyező családpolitika, a fiúgyerekek hagyományos előnyben részesítése, a szegénység, a törvények nem ismerete, valamint a csecsemők és a gyerekek eladásából remélt törvénytelen haszon mind erősíti az illegális gyerekkereskedelmet.

Kínában tervezik, hogy olyan törvényeket vezetnek be, amelyek büntetik a gyerekeket vásárlókat és azokat a szülőket is, akik saját gyerekeiket bocsátják áruba.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Összecsaptak a rendőrök és palesztin tüntetők Jeruzsálem óvárosában, Ciszjordániában és a Gázai-övezetben is

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Összecsaptak a rendőrök és palesztin tüntetők Jeruzsálem óvárosában, Ciszjordániában és a Gázai-övezetben is
Sep 27th 2013, 19:13

A második intifáda kitörésének tizenharmadik évfordulóján összecsaptak a rendőrök és palesztin tüntetők Jeruzsálem óvárosában, Ciszjordániában és a Gázai-övezetben is – közölte a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapja.

Radikális palesztin fiatalok újabb intifáda, vagyis népfelkelés kirobbantására szólítottak fel és kövekkel dobálták az izraeli rendőröket a pénteki nagyima után. A rendfenntartók tömegoszlató fegyvereket vetettek be a zavargások helyszínein, valamint őrizetbe vettek tizenkét tiltakozót.

Összetűzések voltak Jeruzsálem óvárosában a Damaszkuszi kapunál és a város több más részén, valamint Ciszjordániában, Hebronban és Náblusztól északra egy katonai ellenőrző pontnál.

A Gázai övezetben több ezres tömeg demonstrált Izrael ellen, Simon Peresz államfő és Benjámin Netanjahu miniszterelnök képmásait égették, majd egy körülbelül háromszáz fős tüntető csoport elindult Izrael irányába, de a határnál az izraeli biztonsági erők visszaverték őket.

Jeruzsálemben azért is tiltakoztak a palesztinok, mert az utóbbi időben egyre több zsidó csoport látogat el az óvárosban az al-Aksza mecset előtti térre, ahol már többször zavargásokhoz vezetett zsidók provokatív megjelenése vagy imádkozása. Tizenhárom évvel ezelőtt éppen az robbantotta ki a második palesztin intifádát, hogy az akkor miniszterelnök-jelölt Ariel Saron ellátogatott a Templom-hegyre, és ott elmondott beszédével felbőszítette a palesztinokat.

Izrael 1967-ben foglalta el az 1948 és 1967 között Jordániához tartozó Kelet-Jeruzsálemet, benne az óvárossal. Itt található az arabok által Haram as-Sarífnak hívott Mecsetek tere, az iszlám harmadik legszentebb helye, amely otthont ad az al-Aksza mecsetnek, valamint a Sziklatemplomnak is.

A zsidók számára is különös jelentőségű ez a néhány száz négyzetméteres terület, mert ezen a helyen állt a 70-ben lerombolt jeruzsálemi szentély, emiatt a helyet Templom-hegynek hívják, és szakrális jelentőséggel bír.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Rendelje meg a Kuruc.info legjobb matricáit!

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
Rendelje meg a Kuruc.info legjobb matricáit!
Sep 27th 2013, 19:06

A Kuruc.info plakátpályázatának matricaként legjobb öt alkotását rendelheti meg, mellyel óriásplakáton való megjelenésükhöz is hozzájárul.

A győztes alkotást és lehetőség szerint egy másikat is szeretnénk közterületi óriásplakáton megjeleníteni, ehhez olvasóink támogatását is kérjük. A nyomtatás és egy jobb hely havi bérleti díja együtt kb. ötvenezer forint. Egy olyan támogatói rendszert is kialakítottunk, hogy öt grafikából matricákat készítettünk, melyek darabjai 1000 forintos támogatói áron (+ postaköltség), egyfajta "téglajegyként" megvásárolhatók, és erről számlát is küld a gyártó. A fizetés alapesetben postai utánvétellel történik, ez esetben a postaköltség 910 forint, de kérés esetén lehetőség van előre utalásra, ez esetben a postaköltség csak 360 forint. Kérjük, támogassa az internetcenzúrával szembeni fellépésünket egy vagy több ilyen matrica megrendelésével, akár barátaival közösen (egy postázással)!

Küldje el megrendelését a matrica(csiga)kuruc.info címre!

Amit a megrendelő levélben le kell írjon:
- postázási név és cím,
- ellenőrző telefonszám (kivéve, ha előre utalja a teljes pénzt majd még postázás előtt, így az utánvétel díját nem kell kifizetni, csak egy 360 forintos postaköltséget szükséges utalni az x ezer forinttal együtt),
- hogy hány ezer forintot szán a matricákra (egyúttal portálunkra).
Megjelölheti a kért matricák sorszámát és darabszámát, de nem kötelező.

1.:
Zoom
2.:
Zoom
3.:
Zoom
Mit szólna egy ilyen óriásplakáthoz "társadalmi célú hirdetésként" a trafikmutyi közepette? Az Ön megrendelésén is múlhat...
4.:
Zoom
5.:
Zoom

 A képek mellesleg szabadon felhasználhatóak; kifejezetten örülnénk is, ha némelyik pl. pólóra nyomva köszönne vissza.

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Levágott magyar fejekből építenék a járdát a tarnaörsi cigányok

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want free Kindle ebooks?

Sign up to receive the best freebie Kindle ebook deals in your email every day.
From our sponsors
Levágott magyar fejekből építenék a járdát a tarnaörsi cigányok
Sep 27th 2013, 18:55

A Heves megyei Tarnaörsön egy cigánybűnöző kalapáccsal verte szét egy 78 éves néni fejét. Az áldozat egyik hozzátartozója vérbe fagyva talált rá. A cigányok fenyegetőznek, a közbiztonság romokban, Pintér szerint nincs nagy probléma.

A jobbikos Sneider Tamás a film végén meglepő bejelentést tesz. Az N1TV a bűncselekmény helyszínén forgatott.

A film a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hangi hatásokat tartalmaz.

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Kucsera Zsuzsa: Boldogság, lábhoz!

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Kucsera Zsuzsa: Boldogság, lábhoz!
Sep 27th 2013, 19:30

Szegény, szegény Willy, szegény Daisy! Bolyongásuknak nem akar vége szakadni. Brüsszelből jöttek ők, békére, nyugalomra vágyva, fájdalom, mindhiába. Talán tíz esztendeje annak, hogy elhagyták otthonukat, s idejöttek Magyarországra. A jó ég a megmondhatója, miért pont ide. Először Zala megye egyik falujába költöztek. Szép falu, jó falu, ám megbocsáthatatlan hibája mutatkozott. Erre nem számítottak. Valaki folyton fát vágott, s ez még nem elég, téli hajnalokon, munkába indulta előtt járatta kocsija motorját, hogy bemelegedjen. Bizony, bizony.

Nem is bírták soká, nekiindultak felkutatására csöndesebb tájéknak. Addig-addig keresgéltek, mígnem nyomára bukkantak egy piciny falunak. Vörös színű faház pompázott az elején, előtte mező, szemközt akácos halom, kukoricaföld, mögötte zsombékos, csöndes, sötétzöld égerekkel, lábuknál törékeny, sárga íriszek nyújtóznak, őzek dajkálják apró gidáikat. Mellette üres porta feszülettel, amit azért ki lehet bírni, ha az ember nem néz oda.

Aztán egy ház, hallgatag, mert lakatlan, az öreg néne nem sokkal odaköltöztük után, talán, hogy ne zavarja őket, kötelességtudóan elhalálozott. Minden rendben volt tehát.

Aztán beütött a ménkű. Ez a bizonyos ménkű bennünk, kettőnkben öltött testet. Bár a világra se jöttünk volna, sóhajtják manapság, de sajnos későn. Ami történt, megtörtént, már nincs mit tenni. Visszamenni Brüsszelbe, vagy ha nem is oda, vissza Belgiumba, ahonnan menekültek volt, mikor még bizakodva tekintettek a jövőbe.

Meglehet, mi is menekültünk, az egyre betegebb Budapestről, amelyen, mint lassan ölő méreg, úrrá lett a bénító, idegen szellem, a másoké, akiket gyanútlanul magunkhoz engedtünk.

Már itt voltunk, amikor intett bennünket egy illető: abban a házban nem lehet lakni, szólott, s igaza volt. A figyelmeztetés mögött nem jószándék, hanem anyagi érdek lapult, de a jóslat csaknem megvalósult. Két borzalmas év várt ránk. Túléltük.

S most Willy és Daisy házának kerítésén ott a kifüggesztett tábla: eladó. A dolgot rábízták valakire, s ez a valaki magyarul nem áll szóba senki emberfiával. Elvégre nem kerülhet alattvaló kezébe egy kóser otthon, bárha magyar föld tartja a hátán, magyar kéz építette, akkor sem.


Való igaz, lármásak vagyunk. Zajaink az élet neszei, szerintem otthonosak, s épp ezért kellemesek a fülnek. Mármint a magyarénak. Mik hát ezek? Edénycsörömpölés, a kút nyikorgása. Csattan a tuskón a lezuhanó fejsze, reccsen a fa, zümmög fűrész, már ez is nehezen tűrhető, de megtetejezi mindezt, ami kibírhatatlan: ugat a kutya.

Őrület. Hol egyikük, hol másikuk ordít reá: shut up! (Kuss!)

Szóltunk, ugyan ne bíbelődjenek az idomítással, ez a kutya csak magyarul ért, azért, mert itt nemzették, itt született, itt dajkáltuk kölyökként, s ez számára az egész világ, méghozzá gyönyörű, illatokkal teljes, máskor olyan szagokkal terhes, amelyek ellenállhatatlanok, addig kell ugatni, amíg teljesen el nem oszlik, s még egy kicsit, ráadásként. Nincs mese: ugatni muszáj.

Magam sem gondolnám másképp.

Lássuk, milyen mindez a mi szemünkben.

Dolgozni kell. Egész nap. Vízhordás, favágás, tűzrakás, ásás, ültetés, palántázás, gyomlálás, kapálás, kaszálás, sütés-főzés, mosogatás, mosás, takarítás, befőzés, savanyúságkészítés, szüretelés, krumpliszedés, vajköpülés, túrócsinálás, kenyérdagasztás, diószedés, menetelés. Utóbbi szerves része az életünknek, ahogy Sanya, a villanyszerelő mondta, amikor azt kérdezte valaki: mit csináltok ti álló nap, hogy sosincs nyugtod? Megtudod, ha nagyon akarod, felelt Sanya. Neked nem kell tenned semmit, elég, ha jössz utánam. No, igen.

Sosincs kész semmi, soha nem ér véget egyetlen dolog sem. Ahogy elvégzed az egyiket, máris nyomában kóricál a másik, és vinnyog a következő. Mindenre sor kerül, és minden kezdődik elölről.

Jó ez. Miközben hullott almát farigcsálok, hallgatom a langyos szélben lehulló levelek suhogását, a visszatérő cinkék csivitelése mellett a szarvasok bőgését. Egy-egy ragadozómadár vitorlázik fölöttem vijjogva, a tücskök nappal még vígan ciripelnek, de ahogy hidegednek az esték, egyre bágyadnak a kis páncélos lovagok is, ha volt megnyert tücsökkisasszony, jó, ha nem, már őszi ködökké párállanak a szerelmi remények.

Nem ülök egy irodában neonfényben, nem hordok szórólapot ócska vackok megvásárlására buzdítót, nem nyomogatom a pénztárgombot, és nem pucolok lábmosót tíz órán keresztül. A munkámnak mégis értelme van, akár a szabad levegőn, akár benn a házban, ahol nincs semmi divatos.

Az ágyon írásos párnák, bolhapiacon föllelt, lenből kézzel szövött terítő, a fürdőszobában kendervászon törölköző. Az ablakban csupor tetején ómama csipkéje fedőnek, benne édes tej, a szekrényekben illatos füvek, ahogy a padláslépcső szögein is: levendula, zsálya, rozmaring. Üvegekben lestyán, bazsalikom, kapor, kakukkfű. Lopótökben, kiskaskában komló, zsákban dió, mogyoró. A kökényért, csipkebogyóért már egy kicsit messzebb kell menni, s visszatérvén olyan az ember, mintha sündisznók záporoztak volna rá, a hajunk tüskéktől tépett, ráfogjuk, hogy ez most a menő, bozótszabta, szélfútta fazon.

Zoom

Itt nem vész kárba semmi. Az almából lekvár, süteménybe való reszelék, almalé lesz, a héjából, csutkájából ecet erjed, a végképp használhatatlan pedig visszatér a földbe, bölcsőül jövendő csíráknak. A kályhából kikotort hamu forró vízzel nyakon loccsantva mosogatásra, mosásra szolgál, a fölösleget visszaszármaztatjuk a növényeknek táplálék gyanánt. Az eső a csatorna vízlopóján hordóba csurog, olyan lágy hogy kicsúszik az edény a markomból, ha mosogatok vele. A fűrészpor a kitaposott útra kerül, puha a lábnak és öntörvényű csúszásgátló. A kertben rózsa virít, s Bözsi néni virágja olyan, mint egy lila tűzijáték, másika meg rózsaszín tombolás. Ambrózia is tenyész, abból nincs sok, csak amennyi téli estéken teához elegendő. Lehetne több is, de akkor megbüntetnének, mert elterjesztették, hogy öl, butít és nyomorba dönt. Holott nincs benne egy szemernyi bűn sem, a parlagon hagyott földeket megvédi a kiszáradástól. Gyógynövény.

Szemét is alig akad. Szinte csak a kötelezően megvásárolt műanyag zacskó és társai, amelyek nélkül a kenyeres nem mer kiszolgálni, mert fejét veszi a Köjál, vagy tudom is én, hogy becézi manapság magát.

Szóval ilyen itt.

Más is akad, muzsika a templomban, képek a volt iskola falán, lepucolt, kijavított, újjászületett feszületek, mert ez a csöpp falu már-már szunnyadni kezdett, mint hófúvásban az eltévedt vándor. Nem szabad elaludnia, föl kell rázni, akarja is, csak gyönge a lélek ebben az őrületes hidegben, ebben a szeretet nélküli üres fagyban, amely a pénz hideg és közönyös leheletéből gomolyog elő.

Amely azt suttogja: egyszer élsz. Megszülettél és meghalsz. Ami utadba akad, használd ki, élvezd! Ha mást letarolsz vele? Hát Istenem. A nyeszlettek, érzelgősök hulljanak. Daisy és Willy elhitték. Nem veszik észre, hogy amikor a kutya ugat, az egy más tartomány. A hangja áthatol a falaikon. Ők, ha megpróbálnák ugyanezt, púp nőne a homlokukon. Nem tűnik föl, hogy a denevér vacsorája számukra elérhetetlen, mert fülük süket az ultrahangokra. Nézik a televíziót, és nem tűnődnek el azon, hogy miért nem tévednek el az elektromos jelek az ilyen-olyan sugárzások miriádjaival telített légkörben.

Azt hiszik talán, ha kikapcsolják a tévét, megszűnt az adás? Számukra igen, mert vevőkészüléküket üzemen kívül helyezték. Nem ismerték fel, hogy az ember is ilyesfajta, s mindenkinek az a valósága, amelyik rezgésszámra, hullámhosszra állítja be magát. Alacsony rezgés, nagy hullámhossz, anyag, pénz, közömbösség, önzés. A másik élete zavaró tényező. El kell hát határolnia magát, amennyire csak lehet. Tán épp ezért borították be zöld műanyaggal a kerítést. Szeretik magukat karanténban tudni. Dolgozniok nem kell, régebben még előfordult, hogy Willy kirázott egy fehér asztalterítőt. Ebből tudtam, hogy saját kezűleg vágtak fel valami pászkát, de ha azt nem is, mégis maguk főzték meg a teát, reszeltek sajtot, vagy mit tudom én, mit csináltak. Hosszú ideje felhagytak ezzel is, étterem, kávéház, fagylaltozó. Telik a nyugdíjból. Mosogasson más.

Ha én zajongok, szőnyeget püfölök, az ő életüket keserítem. Eszükbe sem jut, milyen Magyarországon a léc alatt élni. A lécet az okosok létminimumnak híjják, de nem az elnevezés a fontos. Az a fontos, hogy hálás szívvel, másoknak is jót akarva élsz-e, vagy nem. A boldogság egy a teljességgel, vagyis a félelemnek, amely hiányos egész, nincs helye benne. Félni a nyugalom elvesztésétől annyi, mint örökös idegességben élni. Rettegni a haláltól nem más, mint hinni az élet egyszeri és megismételhetetlen voltában, s tökéletesen megfeledkezni arról, hogy nincs egyéb, mint lecke és feladat. Aki nem tanulja meg most, annak föladják még egyszer, eladdig, míg sikeres a vizsga. Amikor már nem zengő érc vagy pengő cimbalom, eljött az ő ideje a jóra. Azzal is tudni kell helyesen élni.

Az élet szép annak, aki maga is az. A csúnyának sosem. A más kárára élőnek az, hogy egyszer majd ő szenved kárt. És nem tudja, miért.

A boldogság nem kezesbárány és nem hűséges belga eb, nem jön parancsra lábhoz.

Ne mondd többé: shut up! Még a kutyának se!

Azt mondom: Dontvörribíhepi. Mert én sem tudok angolul.

Isten veletek Daisy és Willy, világosítsa meg elméteket a Nap fénye, ne takarjátok el a fejetek búbját, mert ott lép testetekbe Isten, ha ti is úgy akarjátok.

Nem kötelező, de nagyon ajánlom.

Kucsera Zsuzsa

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions