2013. szeptember 27., péntek

Kuruc.info: A kivándorolt magyarok hazahívása helyett nemzetbiztonsági kockázatot jelentő szervezettel dédelgetné a "menekülteket" a forradalmi kétharmad

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
A kivándorolt magyarok hazahívása helyett nemzetbiztonsági kockázatot jelentő szervezettel dédelgetné a "menekülteket" a forradalmi kétharmad
Sep 27th 2013, 10:27

Ismét a menekültügyi problémákról tartott sajtótájékoztatót Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselő, valamint Kőszeghy Csanád Ábel, a nemzeti ellenzék önkormányzati képviselője, ma délelőtt. Ennek egyik fő apropója egy olyan törvényjavaslat Országgyűlés elé kerülése volt, amely szerint a magyar állam azt segítené elő, hogy a kivándorló magyarságot külföldiekkel kívánják pótolni a népességfogyás megállítása végett.


Kőszeghy Csanád Ábel emlékeztetett: a Jobbik hónapok óta követeli a debreceni menekülttábor zárttá tételét, hiszen a városban szabadon mászkáló bevándorlók óriási problémákat okoznak a helyi lakosoknak – majd ismertette: a nemzeti párt két fáklyás felvonulást, valamint több sajtótájékoztatót is tartott azért, hogy nyomást gyakoroljon a döntéshozókra.

Júliusban olyan ígéret is elhangzott, hogy mintegy 160 fegyveres biztonsági őr vigyázna a menekültekre, és a tábor létszáma is 600 főre csökkenne – hívta föl a figyelmet Kőszeghy, majd hozzátette: tájékoztatást kérünk arról, hogy hány fő tartózkodik most a menekülttáborban, és hányan vannak menekültügyi őrizetben, hiszen elvárható lenne, hogy folyamatosan értesítsék a debreceni lakosságot a befogadó állomáson tartózkodók létszámáról.

A nagy újításként beharangozott menekültügyi őrizetet csak három napra rendelhetik el, annak meghosszabbítása bírósági úton történhet maximum fél évvel – hangsúlyozta a képviselő, majd hozzáfűzte: a tavalyi statisztika szerint a menekültek csupán 10 százaléka kap valamilyen menekültstátuszt, hiszen a többiekről végül kiderül, hogy nem politikai menekültek, hanem kizárólag gazdasági előnyök miatt érkeznek hazánkba.

Nemrégiben három nigériai férfi vert meg és fosztott ki egy magyar családapát minden ok nélkül Debrecenben, majd ezzel szinte egy időben az új vámosszabadi menekülttáborban szintén három nigériai verekedett össze– folytatta Kőszeghy, majd rámutatott: ezek a tények, de azt is hozzá kell tennem, hogy a debreceni lakosokkal beszélgetve kiderült, a helyzet mit sem változott a menekülttábor környékén, csupán üres ígéretek hangoztak el mind a városvezetés, mind a Belügyminisztérium részéről.


A nemzeti párt önkormányzati képviselője végül elmondta még: "A héten itt járt az ARD német közszolgálati televízió is, hogy riportot készítsen a menekültügyi helyzetről városunkban. Megkérdezték a tábor közelében élőket, de a debreceni politikusokat is próbáltak megszólaltatni, ám saját állításuk szerint egyedül én voltam hajlandó nyilatkozni nekik".

Kulcsár Gergely arra hívta föl a figyelmet, hogy egy olyan törvényjavaslat került az Országgyűlés elé, amely a Nemzetközi Bevándorlási Szervezet (IOM) alapokmányának becikkelyezéséről szólt. A képviselő ismertette: a szervezet célja, hogy a bevándorlókat anyagilag, valamint szolgáltatások terén is segítsék – majd nyomatékosította: a Jobbik szerint elfogadhatatlan, hogy ezzel a lépéssel is segítsük, hogy a megélhetés reményében kivándorló magyarságot külföldi betelepítettekkel pótolják.

A honatya úgy véli: nem szabad a hanyatló nyugati államok útjára lépni, hiszen láthatjuk Németország, Ausztria, Olaszország, Nagy-Britannia példáján is, hogy milyen súlyos társadalmi gondokat és feszültséget okoz a bevándorlás kérdése.

Kulcsár Gergely az IOM hazai szervezetének arról az akciójáról is beszélt, amikor a Kanadából hazatoloncolt cigányokat kellett támogatni, majd kérdést tett föl: a külföldre vándorolt magyar emberek miért nem kaphatnak ilyen támogatásokat, hogy hazajöjjenek? A nemzeti párt képviselője azt is hozzátette: ennek a szervezetnek a tagjai diplomáciamentességet élveznek, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag érinthetetlenek, holott maga a szervezet nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet.


A honatya végül a Jobbik megoldási javaslatait ismertette: elsősorban a kivándorolt magyarokat kell hazahívni, akik anyagi okokból kényszerültek kivándorolni. Ha az IOM valóban nemzetbiztonsági kockázatot jelent, akkor ki kell utasítani a szervezetet országból. Ezen kívül pedig követeljük, hogy tegyenek eleget annak az ígéretnek, amelyet maga Pintér Sándor is megígért egy bizottsági ülésen, azaz nyilvánítsák zárttá a debreceni menekülttábort – zárta a sajtótájékoztatót Kulcsár Gergely.

(Kuruc.info)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése