2013. szeptember 27., péntek

Kuruc.info: Jobbik: A turizmus méltatlanul mellékszereplője a nemzetgazdaságnak - a turizmus világnapjára

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
Jobbik: A turizmus méltatlanul mellékszereplője a nemzetgazdaságnak - a turizmus világnapjára
Sep 27th 2013, 09:02

Az ünnepelt világnapok legtöbbször az adott eseménynek a figyelem középpontjába hozását jelenti, ami önmagában is a terület méltatlan helyzetére történő utalással ér fel. A turizmus – bár a hazai GDP 9 százalékához járul hozzá – méltatlanul mellékszereplője a nemzetgazdaságnak - írja a világnapra kiadott közleményében Zakó László, a Jobbik turisztikai és vendéglátó kabinetének elnöke.

A turizmus-vendéglátás szektorban a legalacsonyabbak a bérek, az itt tevékenységet végző vállalkozásokat sújtják leginkább a kényszeres bírságolással járó ellenőrzések, miközben hazánk valódi arcának megmutatásáért leginkább felelős területéről van szó. Minden országmarketingre fordított forint ablakon kidobott pénz akkor - folytatja Zakó -, amikor térdig járunk a szemétben, a vasúti menetrend még hozzávetőleges tájékoztatásra sem alkalmas, mindennaposak a gépkocsifeltörések, a kerékpárlopások, nincs nemzeti légitársaságunk, az ÁFA mértéke az egekben van, óriási a szakmában az elvándorlás, illetve a fluktuáció. A belföldi turizmus mutatószámainak enyhe javulását félreértelmezve a kormány nem veszi figyelembe az általános elszegényedést, azt, hogy egy egyszerű magyar család lassan már a megyéjét sem tudja elhagyni még szabadsága idejére sem.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom felhívja a kormányzat figyelmét, hogy a turizmus-vendéglátás remélt gazdasági fellendülésével nem összeegyeztethető a „trafiktörvény" dohánytermékek beszerzési módját taglaló fejezetei, a köztéri illemhelyek száma és állapota, a rendőrség lesből történő „vadászata", a színvonalas konferenciaközpontok hiánya, de az Artisjus nagyon magas szerzői jogdíjának mértéke vagy a HACCP felesleges alkalmazása sem.

A szakma mihamarabb várja a kormánytól a minden érintettnek biztonságot nyújtó turizmustörvényt, a fojtogató szorítások enyhítését és a nyugodt munkavégzés lehetőségének biztosítását - zárul a nemzeti ellenzék pártjának közleménye.

(Kuruc.info)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése