2013. szeptember 27., péntek

Kuruc.info: Vélhetően újra a jelenlegi nagykoalíció szerez többséget a vasárnapi osztrák választásokon

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want free Kindle ebooks?

Sign up to receive the best freebie Kindle ebook deals in your email every day.
From our sponsors
Vélhetően újra a jelenlegi nagykoalíció szerez többséget a vasárnapi osztrák választásokon
Sep 27th 2013, 06:26

Parlamenti választásokat tartanak vasárnap Ausztriában. A felmérések szerint vélhetően újra a jelenlegi koalíció szerez kormányzó többséget.

A választásokat megelőző közvélemény-kutatások eredményei szerint mindkét kormánypárt támogatottságának csökkenésére számíthat, együttesen valószínűleg mégis elérik a szavazatok több mint ötven százalékát. A jelenlegi nagyobbik kormánypárt, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) támogatottsága 27, a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) 23 százalék körül ingadozik.

A két nagyobbik ellenzéki párt, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) és a Zöldek várhatóan jobb eredményt ér majd el, mint legutóbb, 2008-ban.

A felmérések alapján minden bizonnyal bekerül a parlamentbe Frank Stronach milliárdos vállalkozó egy éve alapított pártja, a Stronach Csapata. Elveszítheti viszont parlamenti képviseletét a Szövetség Ausztria Jövőjéért (BZÖ), amelyet a néhai Jörg Haider, az FPÖ korábbi vezetője alapított 2005-ben. Kétséges a parlamentbe jutása egy új kispártnak, a jobboldali liberális NEOS-nak is.

Elemzők szerint az SPÖ és az ÖVP együttes többsége csak akkor kerülhet veszélybe, ha minden várakozással ellentétben akár a BZÖ, akár a NEOS mégis átlépi a négy százalékos parlamentbe jutási küszöböt.

A választási kampány fő témái a korrupció elleni harc, a pártfinanszírozási szabályok, az adók és a munkahelyteremtés voltak.

Megközelítőleg 6,4 millió választópolgárt várnak az urnákhoz vasárnap. Ausztriában a 16. életévüket betöltött állampolgárok szavazhatnak a választásokon.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése