2014. április 11., péntek

[Égi Patróna] ''Jézus azt mondta nekik: a feleségem'' - Virágvasárnapi megemlékezés a Szent Anna réten - Törökország: hettiták és pártusok földjén, Szûz Mária emlékhelyén - Törökország: Észak-Mezopotámia - pártus birodalom, Tigris-Eufrátesz köze - Nimród - Jézus - Szûz Mária nyomában


Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

"Jézus azt mondta nekik: a feleségem"
2014, április 11 - 12:25 MTI - alfahir.hu

Tudományos elemzések szerint "valószínűleg" nem modern hamisítvány, hanem valóban ősi dokumentum egy hevesen vitatott papirusztöredék, amelyen Jézus állítólagos feleségéről beszél. A kutatók szerint a szöveg valójában arról szól, ahogy Jézus tanít: nők, azaz feleségek és anyák is lehetnek a tanítványok között.


A névjegyméretű papiruszdarabra írt, kopt nyelvű szövegben egyebek közt ez a mondat olvasható: "Jézus azt mondta nekik: a feleségem". A Harvard Theological Review című szaklapban ismertetett kutatás szerint a töredék valószínűleg a 8. századi Egyiptomból származik.

Eredetét és korát szénizotópos kormeghatározással, illetve a tinta kémiai összetételének vizsgálatával állapították meg - mondta Karen King, a Harvard Egyetem vallástörténésze, a tanulmány szerzője.

Hangsúlyozta: a töredék nem bizonyítja, hogy Jézus nős lett volna, a korai kereszténység legmegbízhatóbb forrásai hallgatnak családi állapotáról. A papirusz esetleg betekintést nyújthat a korai keresztények családi életről szóló vitáiba - tette hozzá.

"A papirusz a 8. vagy a 9. századból ered, tehát semmiképpen sem modern hamisítvány" - közölte a kutató. A kis darabkán egy szöveg nyolc sorának töredéke látható. Úgy tűnik, arról van szó, lehetnek-e anyák és feleségek a tanítványok között - magyarázta.

A szövegben Jézus utal anyjára, feleségére és egy harmadik - Máriának nevezett - nőre, amikor tanítványai arról vitatkoznak, nő is csatlakozhat-e hozzájuk. King fordítása szerint a szöveg így hangzik: "Jézus azt mondta nekik: a feleségem..." Ez az alatta lévő sorban folytatódik: "tanítványom lehet".

King 2012-ben hozta nyilvánosságra az általa Jézus felesége evangéliumának nevezett töredéket. A bejelentés vitát váltott ki vallásos és tudományos körökben, a szerző pedig publikációjával megvárta a kutatások eredményét. Továbbra is úgy véli, az evangélium helyes elnevezése a szövegtöredéknek.

A kutató úgy érvelt, hogy a papiruszdarab a Jézus életéről szóló ősi szövegek közé tartozik. "Jézus és tanítványai között elhangzó beszélgetést örökít meg, ezt általában evangéliumnak tartják" - jelentette ki a kutató.

A tudós 2011-ben kapta a töredéket egy neve elhallgatását kérő adományozótól, aki 1999-ben vásárolta egy gyűjtőtől. Ez utóbbi az egykori NDK-ban jutott a papiruszhoz 1963 körül.

A papírusztöredéket kezdettől nagy kétkedéssel fogadták vallási és tudományos körökben, hamisítványnak valószínűsítve az előkerülésének homályos körülményei, a betűk írásmódja és a nyelvtani hibák miatt.

A friss anyagelemzések sem győzték meg a tudósokat. Leo Depuydt, a Brown Egyetem egyiptológusa a kutatáshoz fűzött kommentárjában, ugyancsak a Harvard Theological Review hasábjain, azt írja, hogy az elemzések nem bizonyítják a dokumentum eredetiségét, mivel ilyen ősi papirusz könnyen beszerezhető napjaink Egyiptomában, a tintáról pedig csak annyi derült ki, hogy annak összetétele hasonlít a hajdanihoz, és azt ma is könnyű előállítani.

A tudós szerint a szövegben "durva" nyelvhelyességi hibák fordulnak elő, és "nem lehet merő véletlen", hogy a "Jézus feleségét" említők kivételével a szavak írásmódja azonos az 1945-ben felfedezett, Tamás evangéliumaként emlegetett ősi szövegével. Szerinte gyanút kelt az is, hogy a töredék tulajdonosa ragaszkodik a névtelenséghez.

Kapcsolódó:
   Bebizonyosodott az, amit már régen tudtunk Jézusról

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Virágvasárnapi megemlékezés Jézus dicsőségéről a
Szent Anna réten


2014. április 13. vasárnap 15. óra Budán a Normafa mellett

JÉZUS ÍGÉRETE MAGYARORSZÁG és a VILÁG számára
"Jézus kérte Natália nővért, hogy indítsanak engesztelő mozgalmat és építsenek kápolnát a Szent Anna réten. Ha ez bekövetkezik, akkor Natália nővér ígéretet kapott arra Jézustól, hogy Magyarország mentesül a II. vh. dúlásától és borzalmaitól, illetve az engesztelő mozgalom révén az egész világban béke fog következni."

Az Úr Jézus szavai a II.vh. előtt:
"Magyarország engeszteléséért, kész vagyok az egész világon könyörülni!"

Varga Zoltán plébános vezetésével Virágszentelés és körmenet a Szent Anna réten


Az ünneplők virágainak megszentelése | Körmenet a Szent Anna réten

Natália nővér:
"Amikor az Üdvözítő az "ünnepélyes" szót kimondta, láttam, hogy valami fényes fehér felhőből csodálatos körmenet indul el. Nem tudnám leírni, milyen volt részleteiben, mert mennyei körmenet volt, s az emberi nyelv nem nagyon alkalmas a mennyei dolgok kifejezésére. Jézus azonban örömmel és megelégedéssel szemlélte ezt a körmenetet. Akkor láttam, hogy angyalok bukkannak föl, és egy királyi trónust hordoznak. A trónuson a Boldogságos Szűz ült, mint Királynő. Királyi palástot és hármas királyi koronát viselt. Koronája különleges kapcsolatban állott a Szentháromsággal, minthogy Ő egyszerre Isten Leánya, Jegyese és Anyja. ....
A körmenetet csodálatos muzsikaszó kísérte....
Megértettem, hogy az égi körmenet azoknak a körmeneteknek mennyei előképe, amelyekkel a Boldogságos Szüzet, mint a Világ Győzelmes Királynőjét fogják ünnepelni mindenütt a világon: a városokban és falvakban, a mezőkön és a hegyeken, az otthonokban és a szívekben."

Szántai Lajos: Jézus győzelmes bevonulása Jeruzsálembe


"...A Szent Korona jogainak helyreállításával, ismét magyar föld lenne minden elcsatolt terület és Jeruzsálem is, mivel Jeruzsálem II. András király uralkodásától a XX. szd. elejéig, IV. Károly uralkodásáig (kb. 800 év) a mindenkori magyar királyság, a Szent Korona területe alá tartozott..."
Részlet: Kárpát-medence a földi paradicsomkert következő részéből

A Biblia szerint Jézus bevonulásának útvonala Betániából az Olajfák hegyén, a Kedron patak völgyében vezető oszágúton, majd az Aranykapun keresztül vezetett a jeruzsálemi templomig.
A Közel-Kelet országaiban az ókorban szokás volt az "arra méltó" személyek útját valamilyen módon befedni. Az Evangéliumok szerint az emberek Jézus számára megadták ezt a tiszteletet. Az útra felsőruháikat és gallyakat terítettek. János apostol pálmaágakat említ, mely az élet, a győzelem, a diadal és a reménység jelképe.
Azokban az országokban, ahol ritka a pálma (mint hazánkban is), helyette Virágvasárnap barkát szentelnek meg a papok.
A néphit betegségektől óvó, gyógyító hatást tulajdonít a megszentelt barkának.

Adományaikat a Jézus kérésére megépítendő kápolnáért köszönjük!

Nemzeti Hírháló Egyesület
www.nemzetihirhalo.hu
Kápolna adomány
elkülönített számla:
OTP: 11742245-20067436
IBAN: HU17 1174 2245 2006 7436 0000 0000
SWIFT: OTPVHUHB
(kérjük, írja rá az adományozó nevét!)
vagy PayPal
(megjegyzésbe: Kápolna adomány)


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Csíksomlyói kirándulás

Az Orbán Balázs Erdélyi Kör, a Nemzeti Hírháló támogatásával 2014-ben is kirándulást szervez a Csíksomlyói búcsúra.

Indulás: 2014.06.05-én, Csütörtökön reggel 6 órakor (Budapest, Hungária krt. Nemzetvédelmi Egyetemmel szemben)


A somlyói nyereg vár ránk!

Program:
Útirány: Püspökladány; Biharkeresztes; Nagyvárad (itt városnézés).
Tovább indulunk Királyhágó érintésével Bánffyhunyad; Kalotaszentkirály (itt szálláshely elfoglalása)

2014. 06.06. Péntek - Indulás reggel 7 óra (román idő szerint) Gyalu; autópálya; Aranyosgyéres; Ludas; Radnót; Marosvásárhelyt kikerülve Korond; Székelyudvarhely; Lövéte (itt szállás elfoglalása)

2014.06.07. Szombat - 7 óra indulás a Búcsúba.
Fakultatívként választható: szombat éjszakai virrasztás a Kegytemplomban (meleg ruhával készülni kell).
Többieknek alvás Lövétén.

2014.06.08. Vasárnap - Indulás reggel 7 óra az 1000 éves határhoz, este visszatérünk Lövétére (szállás elfoglalása).

2014.06.09. Hétfő - Indulás reggel 7 óra Székelyudvarhelyre; Korond (vásárlási lehetőség), majd vissza Székelyudvarhelyre (városnézés), majd tovább indulunk Segesvárra (városnézés); Meggyes; Gyulafehérvár; Déva és Csernakeresztúron szálláshely elfoglalása.

2014.06.10. Kedd - Indulás reggel 7 óra Vajdahunyad várának meglátogatása, majd tovább indulunk Brádra, ahol megtekintjük Kristály-arany múzeumot, majd tovább indulunk Vaskó; Belényes; Kőröstárkány (szálláshely elfoglalása).

2014.06.11. Szerda - indulás reggel 7 óra látogatás a Kiskői-medvebarlangba, majd ezután hazaindulás Nagyváradi vár- Biharkeresztes érintésével (ha belefér az időbe, akkor a Félix-fürdőben 1 órás fürdés is tervbe van véve és Magyarremetén Szent László legendás temploma)

Az autóbuszra csak érvényes baleset biztosítással lehet felszállni.
Az ár (69.000.-Ft) magában foglalja légkondicionált autóbusszal való utazást; szállást félpanziós ellátással, valamint az összes belépőjegy költségét.

Érdeklődni lehet:
hargita1956@yahoo.com email címen
0036-20-370-02-92 telefonszámon
0036-20-933-62-94 telefonszámon

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

TÖRÖKORSZÁG: HETTITÁK és PÁRTUSOK FÖLDJÉN,
SZŰZ MÁRIA EMLÉKHELYÉN GONDOS BÉLÁVAL


8 nap: 2014. május 18-tól 25-ig

1. nap 14:00 körül érkezés Isztambulba, majd tovább utazás autóbusszal. Szállás Ankara

2. nap Ankara: Jelenlegi főváros.
Anatóliai kultúrak múzeuma, mely az Unesco védelme alatt áll. Több, mint 30.000 ékírásos agyagtáblát, táblatöredéket és a "szem-érmés" temetkezés leleteit (hettita, fríg, urartu) őrzik itt.
Hattusas: A Hettita Birodalom központja. A területen az első településnyomok az ie. VI. évezredből valók.
Oroszlános kapu, Király kapu, Szfinxek kapuja, Nagy templom
Yazilikaya: Hettita sziklaszentély, amely Hattuszasztól, a hettiták ókori fővárosától kb. 2 km-re található. Nevének jelentése "Feliratos szikla".
A sziklaszentély mindkét helyiségét a sziklákba vájt lapos domborművekkel díszítették.
Szállás Kappadókia

3. nap Kappadókia: Göreme Nemzeti Park, a Földön egyedülálló és rendkívüli vulkanikus eredetű táj. Pártus Birodalom része, Szent György hazája. A mágusok és az őskereszténység nyomai láthatók a sziklaszentélyekben és a kolostorokban, a csodálatos keresztény freskókon.
Göremei templom völgy, Zelve-i sziklába vájt barlangváros, Tündér kémény sziklák, Uchisar erődje, Derinkuyu: Föld alatti város, ahol több ezer ember élt sok emeletnyi mélységben.
Magtárak, iskolák, templom, bor üzemek, istállók, a mai napig tökéletesen működő szellőző- és vízvezetékrendszer. Mai technológiával sem utánozható építészeti csoda.
Fakultatív: Hőlégballonozás Kappadókia felett és török est
Szállás Kappadokia

4. nap Karavánszeráj: Kereskedő karavánok szállás és pihenőhelye volt.
Kónya: A kerengő dervisek városa.
Mevlana múzeum: A legnagyobb perzsa szúfi misztikus filozófus és költő emlékének szentelt múzeum. Felbecsülhetetlen értékű történelmi ereklyét, műkincseket, kultúrtörténeti relikviákat őriz. Szállás Pamukkale

5. nap Hierapolis: Görögül "Szent város", az Unesco világörökség része.
Hierapoliszban találjuk Kleopátra fürdőjét, melyben a legenda szerint az egyiptomi királynő fürdőzött.
Fakultatív: A forrás fölé épült, márványkővel kirakott ősi uszodában, a látogatók is megmártózhatnak.
Pamukkale: "Gyapotvár", az Unesco világörökség része.
A hófehér mészkőmedencéket a földfelszín alól feltörő, kalcium-hidrogénkarbonátban és szén-dioxidban gazdag, körülbelül 35 °C forrásvíz hozta létre, amikor lezúdult a domboldalon. A helyet már az ókorban is látogatták, mint gyógyfürdőt. Szállás Kuşadasi

6. nap Ephesos: Hetitta nyelven "Apasas". Már az ie.VII. évezredtől lakott volt.
Fénykorában, az isz. I. században lakóinak száma elérte a félmilliót. Róma után a birodalom második legfontosabb városa volt. Minden év áprilisában nagyszabású ünnepségeket tartottak Artemis Istennő tiszteletére, melyeken közel egymillió ember vett részt. Számos fürdőt, középületet építettek, vízvezetékrendszere a legmodernebb volt az ókori világban. Artemisnek templomot emeltek.
A kereszténység korai időszakában, isz. 50 körül Pál apostol éveket töltött a városban és itt írta meg isz. 53-ban első levelét a korintosziakhoz. A várost megemlíti a Jelenések könyve. Az isz. I. század végén 90 és 100 között János evangelista itt töltötte életének utolsó tíz évét és írta meg evangeliumát. Sírja fölé a 6. században templomot emeltek-Szent János bazilika.
Szűz Mária átépített lakóháza:
A hagyomány szerint Szűz Mária Krisztus halála után isz. 37-től isz. 48-ig ebben a házban élt. Egyesek szerint Epheszoszban temették el. A ház mellett található a Szűz Kútja, a legenda szerint vize csodatévő hatású. A ház a római katolikusok, az ortodox keresztények és a muzulmánok számára is fontos zarándokhely. A házat a XX. században három pápa látogatta meg: XXIII.János, VI.Pál, II.János Pál.
Emlékkoszorú elhelyezése
Szűz Mária temploma:
A keresztények számára rendkívül fontos templom, ez volt az első, amelyet Szűz Máriának szenteltek. A 4. században építették, egy ie. 2. században épült bazilika romjaira. 260m hosszú épület volt, kör alakú keresztelőkápolnával. Isz. 431-ben itt tartották meg a harmadik ökumenikus zsinatot.
Szállás Kuşadasi

7. nap Pergamon: Az ie. 282-133-ig a Pergamoni Birodalom fővárosa, melyet a várhegy környékén, gondosan aláfalazott teraszokon építettek. Az alsóbb szinteken állt több híres szentély, valamint színház és a csarnokokkal ellátott könyvtárépület; fent a hegytetőn a királyi palota.
Trója: 9 város épült egymásra az idők során. Más néven a hettita szövegek is megemlítik.
Szállás Çanakkale

8. nap Dardanellák: Komppal átkelés
Rodostó: Márvány tenger, Rákóczi emlékház, Emlékkoszorú elhelyezése
Indulás Isztambulba a reptérre.

Információ: admin@egipatrona.hu, 06-30-648-3543


Fotókkal:
2. nap Ankara


Anatóliai kultúrák múzeuma

Hattusas

Yazilikaya

3. nap Kappadókia



Uchisar erődje

Göremei templombelső

Tündér kémény sziklák

A kereszténység bizonyítékai

Derinkuyu a föld alatti város

Fakultatív: Hajnali hőlégballonozás

Fakultatív: Török est

4. nap Karavánszeráj

Kónya

Mevlána Múzeum

5. nap Hierapolis romjai


Hierapolisi fürdő

Pamukkale

6. nap Szűz Mária átépített lakóháza



Szűz Anyához írt fohászok

Ephesos márvánnyal borított utcái

Hadriánus kapu

Színház-Aréna

7. nap Pergamon


Berlinben látható a Zeusz oltár

Trója 9 szintje

8. nap Dardanellákon átkelés

Márvány tenger

Rodostó: Rákóczi emlékház

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

TÖRÖKORSZÁG: ÉSZAK-MEZOPOTÁMIA
PÁRTUS BIRODALOM, TIGRIS-EUFRÁTESZ köze
NIMRÓD - JÉZUS - SZŰZ MÁRIA NYOMÁBAN
GONDOS BÉLÁVAL

Keleten a Tigris és az Eufrátesz találkozásánál végződött a Termékeny félhold. Ezen a vidéken alakult ki kb. ie. IV. évezred táján a Sumér Birodalom.

10 nap: 2014. szeptember 25-október 04.

1. nap: Budapest-Isztambul-Trabzon
Menetrend szerinti Turkish repülőjárattal Isztambulig, onnan szintén repülővel a Fekete-tenger partján fekvő Trabzonba. Szállás: Trabzon

2. nap: Trabzon: Ie. VIII. szd-ban milétoszi kereskedők alapították. Kiemelkedő központ volt mind a római, mind a bizánci korban.
Hagia Szophia templom a XIII.sz.-ból (gyönyörű mozaik és falfestmények) és az ottomán stílusú Carsi dzsámi.
Trabzon környéki kirándulás: őskeresztény templomok, kolostorok
Sumelai Szűz Mária kolostor: barlangtemplomát 406-ban alapították.
Uzöngöl fennsík páratlan szépségei Szállás: Erzurum

3. nap: Erzurum 1850 m magasan fekszik, a keleti vidék legnépesebb városa. Szeldzsuk és oszmán, kora középkori építészeti emlékek: kétminaretes egykori vallási iskola, Ulu dzsámi.
Kars, majd az örmény határ mellett, az egykori selyemút vonalán található Ani. Középkori örmény királyi főváros, kulturális és kereskedelmi központ volt. Az 1001 templom városaként ismerték. Szent György templom, Szűz Mária templom
Dogubeyazit-tól északra fekszik az 5137 m magas Ararát-hegy, mely Noé bárkájának feltételezett színhelye. Szállás: Dogubeyazit

4. nap: Ishak Pasa Saray palotája: 366 szobás épületkomplexum, mely 99 évig épült.
Muradye-vízesés. Szállás: Van

5. nap: Van városa: Legelső település nyomok Kr.e. 4.000-ből származnak. Kr.e. 17-7. században az Urartu királyságnak Tuspa néven, a bibliai Ararátnak volt fővárosa.
Van tó: Törökország legnagyobb méretű tava. A tóban lévő számtalan szigeten, számos örmény katolikus templomot, monostort alapítotak.
A legjobb állapotban megmaradt kolostor a Szent Kereszt templom a X. szd-ból az Akdamar szigeten.
Cavustepe kalesi középkori romjai
Fakultatív: Akdamar sziget ebéddel. Szállás: Van.

6. nap: Malabadi híd
Hasankeyf: 4.000 éves barlangváros, melyet a Tigris folyó szel ketté. Eredeti neve: Sziklavár. A selyemút kiemelkedő települése.
Bizánci fellegvárként ismert citadella, Zeynel bey türbé, El-rizk és az Ulu dzsámik Szállás: Mardin

7. nap: Mardin: Mezopotámiai síkság ékessége. Óvárosában méz színű kőházak, teherhordó szamarak és a híres bazár Jeruzsálemet idézik.
Mar Hanania monostor: A monofizita szír keresztények pátriárkájának 4.sz-i székhelye.
Mardin tartomány Szíriával határos. Itt található Nusaybin határváros, ahol kb. 300 magyar származású muszlim él.
Diyarbakir: A selyemúton fekvő város történelme Kr.e. 3500- ig nyúlik vissza. Városfala a Kínai Nagy Fal után a másodikként ismert (majdnem 6 km hosszú).
Constantinus által 349-ben épített (ma is viszonylag ép) vár. Belsejében és a város egyes részein szeldzsuk és oszmán-török műemlék, mecsetek, minaretek és dzsámik őrzik a múltat. Lakossága túlnyomó többségben kurd származású.
A terület történelme Kr.e. 9.000-ig nyúlik vissza. Kr.e. 2.000 körül hurri föld volt, majd a Hettita Birodalom része lett. Ezt követően asszír, majd urartu és Kr.e. VII. szd. körül szkíták lakták. Kr.e. 625-ben médek, majd a perzsák Nagy Sándor uralkodása idején hódították meg.
Szállás: Urfa

8. nap: Urfa: Ősi nevén Edessa: Török hagyomány szerint azonos Ur városával. Más történészek szerint Ur a mai Irak déli részén volt.
Az Eufrátesztől 80 km-re fekvő város legalább 8.000 éves múltra tekint vissza, a világtörténelem legrégebbi városai közé tartozik. Az Eufrátesz-Tigris azon egyik települése, mely a mezopotámiai kultúra bölcsőjét alkotta.
Jelenlegi lakosságának többsége kurd.
Itt őrizték Jézus hiteles képmását, a gyógyító erejű Mandyliont (Torinói lepel).
A muszlim hagyomány szerint Nimród itt szerette volna egy hatalmas parittyával Ábrahámot egy gigantikus tűzbe dobni, ám a tűz rózsakerté változott, melynek helyén ma a szent halastó, a Bahkh göl áll.
Látható a római kori vár Nimrud oszlopaival és a szent pontyok tava partján a gyönyörű Halil Rahman dzsámi, mely Ábrahám próféta szülőhelye.

Harran: Teremtés könyvében is említett, a világ egyik legrégebben, folyamatosan, mai napig lakott települése. A Méd Birodalom része volt.
Sumer neve "út, utca, utazás, karaván" értelmű. A párthusok idején teljes önállóságot élvezett. Kr.e. 53-ban a carrhaei csatában, a pártusokkal vívott harcban, a város mellett pusztult el a római Marcus Licinius Crassus hadseregével együtt.
A méhkas alakú házak eredetijei 2300 évvel ezelőtt épültek.

Göbekli Tepe: "Istenek bölcsője"
A világ legősibb kőkör megalitjai, Nimrúd körszentélyei, Kr.e. kb. 12.000-ben. Kizárólag kultuszhelyként, szertartási központként működött. Legalább húsz kőgyűrű rejtőzik egymás mellett, a föld alatt.
A kőoszlopok gigásziak, a legnagyobbak öt és fél méteresek, súlyuk 15 tonna körül van.
Építése után néhány évtizeddel minden oszlopkört betemettek és új, már kisebb kört (olykor azon belül egy még kisebbet) emeltek fölé. Aztán ezeket is föltöltötték, és a közelben új kőkör építésébe kezdtek. Az első kőkörök a legnagyobbak és technikai-művészi értelemben legkidolgozottabbak.
I.e. 8200 táján Göbekli Tepe lassan feledésbe merült.
A mai alakor-búza a legősibb búza fajta, mely a Karaca dag hegy lankáin terem, mely alig 100 kilométerre található Göbekli Tepétől.

Eufrátesz: A rajta épült vízierőmű, melyet Atatürkről neveztek el. A világ egyik legnagyobb ilyen létesítménye.

Nemrút-hegy: Nimród = Az ősi Nap király = Párduc Úr
A páratlan élményű Eufrátesz melletti Naplementében megcsodáljuk a hegy egyik 2206 méteres teraszán a hatalmas, isteneket ábrázoló szobrokat, melyeket a világ 100 csodái között tartanak számon. Épített királyi halomsír.
(Nimród, Hunor, Magor...?!)
A civilizáció egyik bölcsőjének, Mezopotámiának legnagyobb királytemetkezési helye.
Itt található egy 150 m mély akna, melynek alját évente 2x világítja meg a Nap mikor az Oroszlán csillagképben van és mikor az Orionban áll. Érdekessége, hogy ezen az úton halad át a Nap a Tejúton. Az ősi világban ezt a Mennyország kapujaként ismerték.
1800 méterig mikrobusszal megyünk föl, majd 500 m-es gyalogtúrával jutunk fel a csúcsra.
Szállás: Adiyaman

9. nap: Gazyantep: A világ egyik legősibb települése, a Hettitta Birodalom része volt.
A világ 2. legnagyobb mozaik múzeuma és a zeugmai múzeum.
Fakultatív: Eufráteszen hajóval indulunk Halfetibe, az elsüllyedt középkori városba. Szállás: Gazyantep

10. nap: Gazyantepből repülővel Isztambuli átszállással Budapestre.

Utazás: Repülővel Budapestről Isztambulig, onnan átszállással Trabzonba
Visszafelé Gazyantepből Isztambulba, átszállással Budapestre.
Helyben: Légkondicionált autóbusszal a Szír határig és vissza

Előfoglalás kedvezménnyel: A repülőjegy ára a későbbiekben változhat!

Jelentkezés és információ: admin@egipatrona.hu, 06-30-648-3543

Jézus Urunk származása
Nimród aki minden szkíta Napkirálya a magyarság ősapja is krónikáink szerint!
Ha anyai vonalon nyomozunk Jézus urunkat illetően a szkíta-pártus uralkodókhoz érkezünk! Pa-Kur és Arad királyokhoz.


...."utolsó honfoglalásunk" törzsszövetségének egy része, közöttük éppen az "Árpádi törzs" a Kaukázustól délre eső területeiről származott, mely terület Arméniát és Szíriát is magába foglalta, közepén Adiabene tartománnyal és a Van-tó központú tartománnyal. IV. Béla királyunk felesége: Laskarish Mária ide küldte Ottó frátert három társával, hogy keresse fel az ő itt élő rokonait. Ottó fráter a maradvány-magyarokat 1233-ban még itt találta és vélük magyarul beszélt....
...nemcsak Árpád családjának vannak adiabenei vonatkozásai, hanem a Nimródiak másik nagy egyéniségének, az "Isten Fiának" a Názáreti Jézusnak is....
"Urunk megtestesülésének 819. esztendejében Ügyek, Szhkítiának ... Magóg király nemzetségéből való igen nemes vezére, Dentu Magyariában feleségül vette az Abiabene-beli vezérnek Emese nevű leányát. Ettől fia született, aki Álmusnak neveztetett..."
Mindezekből az is következik, hogy az "Árpád-ház" és az adiabenei királyi "ház" között közvetlen rokonság állt fenn, és így a két királyfi, Jézus és Árpád vérrokonok voltak és mindketten az arameus nyelvet, "Az Ige nyelvét" beszélték, amelyen Isten is beszélt Ádámmal....

Forrás és további olvasni való: magyarhon.eu



Az út fotókkal:

2. nap Trabzon: Hagia Sophia templom


Sumela Kolostor Törökországban


Uzungöl fennsík: Hosszú tó

3. nap Erzurum


Ani: Dupla városfal

Ararát-hegy

4. nap Ishak pasa palotája



Muradye vízesés

5. nap Van városa


Van tó

Cavustepe romjai

6. nap Hasankeyf a Tigris folyóval


7. nap Mardin


Diyarbakir városfal

8. nap Urfa


A szent halastó

Harran: Méhkas alakú házak


Göbekli Tepe: A világ legősibb kőkör megalitjai

Eufrátesz

Nemrút hegy

Ilyen lehetett


9. nap Gazyantep


Halfeti