2014. április 11., péntek

[Lapszemle] Hol, mikor és kinek készült a Szent Korona? - Sok milliárdos bankcsapdába csalták a magyarokat a devizahitellel? - Schiffer András a magyarországi zsidóság józan hangja? - A Donbassi Népi Milícia visszafordította az amerikai zsoldosokat - Kárpátaljaiak nyilatkozata - Dollár helyett euróért szállítana olajat, ''bedöntheti a dollárt, és vele együtt akár az amerikai gazdaságot is'' - Nyolc ok, amiért az Új Világrend gyûlöli Szíriát - Bukik-e a Fidesz?

Kedves Olvasó!

Klubtagok számára lehetőség van a régi hagyományos hírlevélre is, ehhez kérek egy levélkét az admin@nemzetihirhalo.hu címre! Legyen benne az azonosítója: 016499 és hogy kéri a teljes régi hírlevelet!

Egyébként ez a hírlevél is rendben a honlapon olvasható:
http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/hirlevelek-egyben/2014-aprilis/apr-11

Köszönöm!
a mindenes


József Attila
Nem, nem, soha!

Szép kincses Kolozsvár, Mátyás büszkesége,
Nem lehet, nem, soha! Oláhország éke!
Nem teremhet Bánát a rácnak kenyeret!
Magyar szél fog fúni a Kárpátok felett!

Ha eljő az idő - a sírok nyílnak fel,
Ha eljő az idő - a magyar talpra kel,
Ha eljő az idő - erős lesz a karunk,
Várjatok, Testvérek, ott leszünk, nem adunk!

Majd nemes haraggal rohanunk előre,
Vérkeresztet festünk majd a határkőre
És mindent letiprunk! - Az lesz a viadal!! -
Szembeszállunk mi a poklok kapuival!

Bömbölve rohanunk majd, mint a tengerár,
Egy csepp vérig küzdünk s áll a magyar határ
Teljes egészében, mint nem is oly régen
És csillagunk ismét tündöklik az égen.

A lobogónk lobog, villámlik a kardunk,
Fut a gaz előlünk - hisz magyarok vagyunk!
Felhatol az égig haragos szózatunk:
Hazánkat akarjuk! vagy érte meghalunk.

Nem lész kisebb Hazánk, nem, egy arasszal sem,
Úgy fogsz tündökölni, mint régen, fényesen!
Magyar rónán, hegyen egy kiáltás zúg át:
Nem engedjük soha! soha Árpád honát!

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=jKQJkqNs


Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Hol, mikor és kinek készült a Szent Korona?

A Szent Korona tudományos vizsgálatának elgondolkodtató eredményei:

Varga Géza írástörténész elemzése szerint a Szent Koronát 531 táján készítették a mervi oázisban (ma Irán), a szabírhunok nesztoriánus vezetője számára. Elméletét a forrásokban ránk maradt egyértelmű híradásokon, a stíluspárhuzamokon és hasonló megfontolásokon túl arra is alapozza, hogy a koronán székely írásjelek párhuzamait találjuk, amelyeket az akkor a tájon uralkodó hunok is használtak. Ezek a jelek genetikus kapcsolatban vannak a kereszténység előtti ősvallás jelképeivel, amelyek közül többet átvett a kereszténység is.

1983-ban Ludvig Rezső aranyművest kérték fel a Szent Korona szakértői elemzésére. A Szent Korona kézbe vétele során megállapította, hogy a Szent Korona művészettörténeti szempontból nemhogy a nyugati királydiadémok típusaitól üt el teljes mértékben, de még a bizánci császári fejfedők jellemzőire is csak részben hasonlít a felépítése. A keleti kopt egyház ikonábrázolásainak emberalakjai és motívumai tükröződnek inkább vissza államiságunk legfontosabb jelképén. Erre a megállapításra szolgált bizonyítékul az 1970-ben feltárt időszámításunk szerit 707-ben Egyiptomban épült farasi templom maradványai. A régészek az egyik falfreskón Szűz Mária képét fedezték fel a Szent Koronával a fején. Ereklyénk apostolábrázolásai pedig egy az egyben a farasi építmény hasonló figuráira emlékeztetnek.


A kutatók ma már tisztában vannak azzal, hogy a Szent Korona régebbi a 707-es időpontnál, s kopt keresztények műve. A kopt vallás és kultúra különösen népszerű volt a késő- és posztparthus korban, s a keleti sztyeppei népek körében, így nem túlzás azt állítani, hogy hun-szkíta-pártus aranyműves műhelyben készült a Szent Korona valamikor az III. század körüli időben (hiszen thébai Remete Szent Pál apostol életének jelenetei és apostoltársainak képei szerepelnek a Szent Koronán . Az 1000 körüli Kárpát-medencei államalapításnál a II. Szilveszter pápa által megküldött korona csak visszakerült a jogos tulajdonosaihoz. A farasi templom falán tanulmányozható Mária kép arra is rávilágít, hogy jogtalan a Szent Koronával kapcsolatban két összeillesztett különálló darabról beszélni (corona graeca és latina, azaz az abroncs és a keresztpánt), lévén hazánk szakrális jelképe mindig is egy volt és oszthatatlan. Bebizonyosodott továbbá, hogy a Szűz Máriához történő országfelajánlásában I . István királyunk régi hagyomány szerint járt el, hisz az országot jelképező fejék és Jézus édesanyja már a VIII. század elején is összekapcsolódott.


Koronánk keleti eredetét még egy dolog igazolja. A farasi templom közelében található az ókori Egyiptom Thébai nevű városa, ahol a szkíta származású Remete Szent Pál született. A Szent Korona ikonjai az ő életét mesélik el az egyes apostolképek hátterében. Nagy Lajos királyunk minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy Velencéből - az apostolról elnevezett magyar Pálos Rend tagjainak közreműködésével - Magyarországra hozathassa a III. században elhunyt szent földi maradványait. Végül 1381-ben siker koronázta nemes uralkodónk erőfeszítéseit, s a pálosok Budára hozták (h)ősünk csontjait, s a török dúlásáig ezt az ereklyét meg is őrizték. A Szent Korona készítésének pontos éve manapság már meghatározhatatlan, de Remete Szent Pál személye a siker felé vezető legfontosabb adalék a későbbi korszakalkotó kutatók számára...

torsalqvist.freeblog.hu - netpolgar.blog

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Sok milliárdos bankcsapdába csalták a magyarokat a devizahitellel?

A magyar családok egy részét közvetve, egy részét közvetlenül fosztották ki a devizahitelekkel, az egyik internetes portál véleménye szerint. A devizahitelekkel ellehetetlenítették a magyar társadalmat. A történet még 2008-ban kezdődött.

A forint árfolyam alakításának, azaz a forint elleni spekulációnak az előzménye az intervenciós sáv eltörlése (2008. február 26. Magyar Állam és a Monetáris Tanács egyetértésében), valamint az Európai Közösség (EU) és az IMF által (2008. november), Magyarország számára biztosított 20 milliárd euró forrás.

Az akkori jegybank elnöke Simor András és Veres János pénzügyminiszter tisztában volt azzal a ténnyel, hogy a forint a spekuláció középpontjába kerülhet.A Magyar Nemzeti Bank feladat az lett volna, hogy a lehetőségek szerint gondoskodjon arról, hogy a forint minél stabilabb lehessen és és felügyelje a pénzügyi közvetítő rendszer stabilitását is!

A magyar jegybank nem lehet nyereségorientált pénzintézet...ezzel szemben azonban az történt, hogy a devizabefektetések által Magyar Nemzeti Bank számára, a forint gyengülése árfolyam típusú nyereséget hozott, a forint erősödése pedig veszteséggel járt.A Magyar Nemzeti Bank a deviza érdekeltségei következtében a forint árfolyamváltozása, azaz gyengülése "1000, azaz ezer milliárdos" a mérlegadatokban tetten érhető NYERESÉGET állított elő !

A Magyar Nemzeti Bank az ezen időszakra vonatkozó vizsgálatot megtagadta!

Az eredeti cikk szerint a Demokratikus Koalíció aktivistái, azért igyekeznek ilyen bőszen belefolyni a devizahitel károsultjainak ügyében, mert szét akarják verni, a devizahiteles mozgalmakat.

"... a fogalomtalan, vitaképtelen, súlyosan ismerethiányos "új" személyek akik a devizahitelesekre az eddigi tevékenységük alapján, mint megélhetési forrásra tekintettek és tekintenek továbbra is, azok legalább olyan aljas, ha nem aljasabb emberek, mint a devizahitelezésért elsődlegesen felelős magát demokratikus ellenzéknek nevező - folyamatos hatalmi viszálykodástól hangos - alakulóban lévő leendő formáció tagjai!"

A cikk Falus Zsolt Ferenc írás alapján keletkezett! - hitelek.org

Kapcsolódó:
   A küszöbön áll a devizahitel ügy megoldása
   Bedőlt és semmissé nyilvánított devizahitelek!
   Újabb javaslat a devizahitel problémájának megoldására
   Jótanácsok autó devizahiteleseknek!
   Meg lehet támadni az autóhitel szerződéseket!
   Ezek a jogaid ha autó devizahiteles vagy!
   A Habsburgok belőlünk gazdagodtak

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Schiffer András a magyarországi zsidóság józan hangja?
Molnár István 2014.04.11 07:32 Hídfő.net

Az LMP társelnökének a napokban volt egy szereplése az ATV-ben, ami igencsak kiverte a biztosítékot azok közt, akik a hivatásos rettegésből évek óta kézzel fogható profitot kovácsolnak. A megszólalás amellett, hogy mindenki számára egyértelmű dolgokat feszeget, mégis fordulópontot jelent a belpolitikában.

Schiffer András kijelentette, hogy a baloldali pártok által erőltetett "emlékezetpolitikai vita" vezetett a látványos választási vereséghez és ahelyett, hogy levonnák a megfelelő következtetéseket, tovább folytatják ugyanazt a retorikát, ami a választási vereséghez vezetett. Schiffer nyíltan kimondta, hogy a baloldal veresége kizárólag annak köszönhető, hogy a megélhetési viszonyok javítása helyett XX. századi történésekkel foglalkoztak, a német megszállási emlékmű kapcsán folytatott baloldali retorika pedig egy alaptalanul túlfokozott hisztéria. A műsorvezető Kálmán Olga többszöri próbálkozással próbálta visszaterelni Schiffert a baloldal által erőltetett retorikai elemek (önsajnáltatás, nácizás) használatára, amit az LMP társelnöke szándékosan nem vett fel. Ez láthatólag komoly gondot okozott a megszokott társalgási sablonok használatához szokott műsorvezetőnek.

Schiffer láthatóan a baloldalon felállított tabuk döntögetésébe kezdett, ugyanis azt is szóvá tette, hogy a magyar választóknak elege van a megszokott sablonból, miszerint egyik oldal fasisztázik, másik oldal kommunistázik - a választókat pedig nem a zsidóság történelmének kormány általi megítélése, hanem a munkahelyteremtés és létbiztonság érdekli. A műsorvezető ennek hallatán már látványosan próbálkozva sem tudta palástolni a felháborodást; hogy merészeli egy nem szélsőjobboldali politikus kijelenteni, hogy ma Magyarországon nem a zsidóság történelme az elsődlegesen fontos téma a közéletben?

Schiffert azóta - mint kiderült - nácizzák, görénynek, aljas sunyi kis mocsoknak nevezték, valamint lincseléssel fenyegették meg a baloldalon. Mindezt miért? - mert zsidóként fel merte vetni azt az elképzelést, miszerint a magyar politikában nem a holokausztkérdés sulykolása az elsődleges, és az ennek kapcsán szervezett megmozdulásokat túlfokozott hisztériának kell tartani. Kálmán Olga még a beszélgetés elején erőtlen próbálkozást tett arra, hogy az LMP szószólóját visszaterelje a szokványos sablonokhoz: "túlélők százezreinek lelkébe tipornak" - a szokványos önsajnáltatás elővételével. Ennek kapcsán Schiffer kijelentette, hogy ő is a "túlélők" leszármazottja, és ennek ellenére mondja, amit mond.

Ezzel bekövetkezett egy belpolitikai fordulat. Félreértések elkerülése végett: nem az LMP védelmében kívánunk fellépni. Győrkös István, a Magyar Nemzeti Arcvonal vezetője évtizeddel ezelőtt előrevetítette a polgári társadalmi rend összeomlását, és az átmenet kapcsán a zsidóság várható reakcióját is megállapította. Ami akkor elhangzott, annak a Schiffer által elmondottak maradéktalanul megfelelnek. A mai belpolitikában ugyanis azt láthatjuk, hogy a zsidóság (pontosabban a zsidóságot képviselő szervezetek) a végsőkig követik fanatikus vezetőiket, akik képtelenek felmérni a helyzet alakulását, és nem látják, hogy a holokauszt-kérdés kapcsán felfokozott hisztéria milyen következményekkel jár a magyarországi zsidóságra nézve. A hazai zsidó szervezetek mostanra gyakorlatilag nyíltan szembefordultak a magyar kormánnyal, és ennek során ellenzéki erőkkel fonódnak össze, miközben a kormánynak ultimátumokat szabnak. A felfokozott hisztériában pedig egymást akadályozzák meg a helyzet józan kiértékelésében.

Ahogy Schiffer is fogalmazott: a választásokon a Jobbik azért kapott több, az MSZP pedig kevesebb szavazatot a korábbi választásokhoz képest, mert az embereket nem a történelemkönyvek, hanem a mai valóság problémái foglalkoztatják. A baloldal pedig megrekedt a történelemkönyvekben. A Schiffer által elmondottak szintén az általunk várt forgatókönyvnek feleltethetőek meg: a magyarországi zsidóságon belül túl kevesen vannak, akik képesek a reális helyzetértékelésre, különösen a zsidó politikusok körében, ami számukra katasztrofális következményekkel fog járni.



Schiffer egyike azoknak a "túlélők leszármazottjainak", aki a jelek szerint képes a reális helyzetértékelésre (még ha érdekből is teszi), és ezt a mainstreammel szemben is hajlandó felvállalni. A zsidóság mai helyzetéről pedig mindent elárul, hogy egy politikus ezt származása ellenére sem teheti meg anélkül, hogy célkeresztbe kerülne. Az LMP társelnöke gyakorlatilag az egyetlen olyan zsidó származású politikus, aki ma a zsidóság érdekét képviselni tudná Magyarországon.

A zsidó vallási szervezetek, a többnyire a zsidóságot foglalkoztató kérdésekkel kampányoló pártok vezetői (Gyurcsány, Mesterházy, Bajnai) képtelenek felmérni, hogy mekkora vihar közeleg, és közéleti tevékenységükkel valójában nem emlékeznek a holokausztra, hanem előidézik azt. Ami a magyarországi zsidóságnak leginkább árt, az a holokausztozás, az önsajnáltatás, a magyar nép kollektív megbélyegzése. Ezek mind a kisebbség ellen fordítják a többségi társadalmat és gondoskodnak arról, hogy származással egyébként soha nem foglalkozó emberek is megtanulják zsigerből gyűlölni a zsidókat. A Mazsihisz, a DK tevékenysége ezt idézi elő. Kevesebb baloldal, több szélsőjobboldal. Lehet a válságra fogni, de nem érdemes. Ami történik, az annak a következménye, hogy mára a csapból is holokauszt folyik.

Schiffer ezzel az ATV-s megszólalással nem átveszi a szélsőjobboldali retorikát, hanem egy új politikát kezdett meg, ami annak előszelét jelenti, hogy a zsidó közéleti szereplők visszavehetnek a többségi társadalom követeléseit semmibe vevő fanatizmusból. Igaz, ehhez nagyban hozzájárult, hogy az LMP alig lépte át a parlamenti belépési küszöböt, vagyis az ő mondanivalójuk sem érdekelt senkit, most pedig új retorikával igyekeznek szavazatokat szerezni. Emiatt tekinthető hatalmas áttörésnek a Jobbik választási eredménye: üzenet volt ez, amit a magyar választók küldtek a többségi társadalomra és a magyar közéletre rátelepedő agresszív kisebbségnek. Vajon engedik-e kitörni Schiffert saját körei az általuk megszabott viselkedéskódexből? Egyelőre úgy tűnik, hogy nem. A kormány már hozzákezdett az LMP külföldi támogatásainak megnyirbálásához. Ha ebben szerepe volt Schiffer felszólalásának, akkor a kormány a magyarországi zsidóság sorsát megpecsételte.

Igaz, ez a probléma nem a többségi társadalmat kell foglalkoztassa. A magyarságnak saját sorsa felől kell rendelkeznie, a zsidóságnak pedig - ha túl akar élni - olyan vezetőket kell kitermelnie, akik képesek reálisan felmérni a helyzetet és tudatosítani azt, hogy jobb, ha nem telepednek rá a többségi társadalom politikájára, gazdaságára és kultúrájára. Ez lenne az egyetlen, ami lehetővé tenne egyfajta "békés együttélést". Igaz, Gyurcsányék már évtizedeket fektettek abba, hogy mindezt ellehetetlenítsék. Ezekért az évtizedekért pedig valakinek majd vezekelnie kell.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A Donbassi Népi Milícia visszafordította az amerikai zsoldosokat
2014.04.10 11:55 Hídfő.net

A már említett amerikai biztonsági cég, a Greystone Ltd. közel 100 katonát próbált meg bejuttatni Donyeckbe, ám a helyi Népi Milícia akciócsoportjai ezt megakadályozták. A zsoldosoknak szégyen-szemre vissza kellett fordulniuk.


A Donbassi Népi Milícia akciócsoportjai megakadályozzák a Greystone zsoldosok bejutását Donyeckbe

A Greystone Ltd. 2004 óta toboroz irreguláris csapatokat a világ minden tájáról, hogy azok aztán a megfelelő kiképzés után bevezthetőek legyenek az Egyesült Államok érdekeinek védelmében szerte a világon. Ezen szabadcsapatok eddigi legismertebb fellépése Líbia és Szíria voltak, de mostanra már bizonyos, hogy az ukrán Majdan-téri "forradalomban" is képviselték magukat. Ezek voltak azok a zsoldosok, akik Jobboldali Szektor tagokkal kiegészülve a "forradalom" alatt felporszívózták magas rangú állami tisztségviselők irodáit és lakásait, elhordva onnan minden iratot.

"Pontosan 100 Jobboldali Szektorost és 100 Greystone alkalmazottat fordítottunk vissza, akik buszokban érkeztek. A Greystone emberei ukrán rendőröknek voltak öltözve, de eléggé feltűnő volt, hogy csak angolul beszélnek." - nyilatkozta Szergej Zijplakov, a helyi Népi Milícia vezetője.

Kapcsolódó:
   Donyeckben több ezren veszik fel a harcot a nyugati megszállókkal
   Leszakadnak Ukrajnáról a lengyel területek is
   Mit keresnek ukrán katonák Magyarországon?
   "Amerikai állampolgár vagyok!" - orosz felkelők elfogtak egy ukrán "rendőrt"
   Atlantista zsoldosok a Szabadság téren

Harkovban nincs, aki leverje az oroszbarát tüntetőket

A volt ukrán speciális egység, a Berkut harkovi egysége, teljes létszámában átállt az oroszbarát lakosság oldalára.

Néhány nappal ezelőtt a korábban feloszlatott Berkut katonái, akik most az ukrán rendőrségben kellett dolgozzanak, megtagadták az új kijevi vezetőség utasításait, mi szerint le kellett volna verniük a város központjában zajló tüntetéseket és ostromolni kellett volna a városi regionális közigazgatási épületet. Így a Belügyminisztérium feloszlatta a 300 fős egységet.

2014.04.10. 19:34 deres.tv

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Felhívás! Martonyi és a Fidesz is lemondott a kárpátaljai magyarok autonómiájáról, de az ott élők nem!
Támogassátok aláírásotokkal a kárpátaljai magyar civil szervezetek petícióját!


Kárpátaljaiak nyilatkozata

A kárpátaljai magyar civil szervezetek és történelmi egyházak nyilatkozata

Mi, az Ukrajnában élő őshonos magyar nemzetiségű lakosság által létrehozott civil szervezetek és történelmi egyházközösségek képviselői, aggodalommal figyeljük az országban zajló eseményeket. Az utóbbi időben Kárpátalján felfegyverzett radikális elemek jelentek meg, akik félelmet keltenek bennünk és gyermekeinkben, tovább csökkentik biztonságérzetünket. Aggasztó, hogy folytatódnak a magyarság elleni uszítások, és az ukrán médiában mind több, a történelmi tényeket meghamisító írás jelenik meg.

A kialakult konfliktusok békés rendezését támogatjuk, és abban bízunk, hogy az ország új vezetése az európai értékekre és a demokratikus szabadságjogokra alapozva tiszteletben tartja a nemzeti kisebbségek egyéni és kollektív jogait. Elvárjuk, hogy a kárpátaljai magyarokat államalkotó, őshonos nemzetnek tekintsék, és ennek megfelelően biztosítsák számunkra a kulturális és regionális önrendelkezést. Az állam ennek teremtse meg a törvényi kereteit, biztosítsa annak érvényesítését és anyagi feltételeit. Mi, kárpátaljai magyarok, szeretnénk továbbra is itt élni magyarként, törvénytisztelő állampolgárként egy jogállamban.

Ennek érdekében kérjük, hogy az állam biztosítsa számunkra:

- az esélyegyenlőséget az élet minden területén;
- anyanyelvünk és kultúránk használatának, megóvásának és fejlődésének jogi és anyagi feltételeit;
- az anyanyelvű oktatás lehetőségét az óvodától az egyetemig;
- az államnyelv elsajátításának lehetőségét azon a szinten, amely az egyén társadalmi érvényesülését segíti. (Az ukrán nyelv oktatását ne politikai, hanem szakmai/módszertani alapon végezzék. Fogadják el, hogy mint minden embernek, nekünk is egy anyanyelvünk van, így számunkra az ukrán nyelv második nyelv, és ennek megfelelően oktassák, dolgozzák ki az oktatás tartalmi és követelményi rendszerét, és ez alapján kérjék számon az oktatás minden szintjén és a továbbtanuláskor.);
- a kettős állampolgárság intézményének elismerését Ukrajnában, ami elősegíti az ország európai uniós integrációját;
- a kisebbségi civil szervezetek, a történelmi egyházközösségek és az általuk létrehozott kulturális/oktatási intézmények törvényileg garantált anyagi támogatását.

Hisszük és valljuk, hogy Isten akarata a népek, nemzetek békés egymás mellett élése, és a politika irányítóinak is, mint minden embernek, legfontosabb feladata a Mindenható akaratának keresése, teljesítése. Mi, kereszt(y)ény kárpátaljai magyarok, akik több, mint 1100 éve itt élünk békében más nemzetiségekkel együtt, szeretnénk továbbra is itt élni, békében és szeretetben gyarapodni.
Imádkozunk, és kérünk mindenkit, hogy imádkozzon és tegyen azért, hogy legyen minél hamarabb béke Ukrajnában, és a gonosz erők ne tudják a tüzet szítani az itt élő nemzetek között.

Beregszász, 2014. március 28.

Advance Kárpátaljai Tanácsadó és Fejlesztő Központ
Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat
Biokultúra Szövetség
Cserkészliliom a Keresztény Ifjúságért Jótékonysági Alapítvány
Dorcas Segélyszervezet Kárpátaljai Kirendeltsége
Esélyt az Életnek Jótékonysági Alapítvány
GENIUS Jótékonysági Alapítvány
Gordiusz Magyar Diákszövetség
Háló Kárpátaljai Megyei Katolikus Egyesület
II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Hallgatói Önkormányzata
II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Öregdiák Szövetsége
Kárpátalja Völgyeiben és Hegyein Falusi Zöld Turizmus és Agroturizmus Fejlesztéséért Civil Szervezet
Kárpátaljai Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet
Kárpátaljai Katolikus Szent Márton Egyesület
Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség
Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet
Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete
Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség
Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetsége
Kárpátaljai Magyarok Protestáns Tudományos Egyesülete
Kárpátaljai Református Egyház
Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet
Kezünkben a Jövő Alapítvány
Komjáthy Benedek Alapítvány
Lehoczky Tivadar Intézet
Magyar Értelmiségiek Kárpátaljai Közössége
Mezőgecsei Hagyományőrzők és Falufejlesztők Egyesülete
Momentum Doctorandus Kárpátaljai Magyar Doktoranduszok Szervezete
Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegye Beregszászi Magyar Esperesi Kerület
Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye, Bereg-Ugocsai Esperesi Kerület
Nieuwleusen Kárpátaljáért Területi Jótékonysági Alapítvány
Pro Agricultura Carpatika Megyei Jótékonysági Alapítvány
Pro Cultura Subcarpathica
Pulzus Kulturális és Információs Központ
Rákóczi Szövetség Beregszászi Szervezete
Sámuel Jótékonysági Alapítvány
Spectator Társadalomkutató Műhely
Szent Márton Karitász Kárpátaljai Megyei Jótékonysági Alapítvány
Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda

KÉRJÜK A KÁRPÁTALJÁN ÉLŐKET, HOGY CSATLAKOZZANAK A NYILATKOZATHOZ!
http://www.peticiok.com/karpataljaiak_nyilatkozata

Kapcsolódó:
   Volt már egyszer autonómia Székelyföldön
   
*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Dollár helyett euróért szállítana olajat Oroszország - "bedöntheti a dollárt, és vele együtt akár az amerikai gazdaságot is"
2014-04-10. 16:30 MTI - Kuruc.info

Az orosz állami Gazprom Neft olajipari konszern előrehaladott tárgyalásokat folytat ázsiai ügyfeleivel arról, hogy az olajszállításokat dollár helyett euróban számolják el.

A Gazprom földgázipari konszern olajipari érdekeltsége, a Gazprom Neft a Reuters hírügynökség megkeresésére csütörtökön adott email válaszüzenetében közölte, hogy a dollár ejtésének a gondolata az esetleges újabb nyugati szankciók bevezetése miatt vetődött fel. A Gazprom Neft tárgyalásokat folytatott partnereivel és azok 95 százaléka hajlandó az átállásra. A Gazprom Neft napi 30 ezer hordó olajat szállít ázsiai ügyfeleinek. A Reuters értesülése szerint a Gazprom Neft három japán és egy kínai ügyfele nyilatkozott úgy, hogy kapott megkeresést az ügyben. Kettő közülük még foglalkozik a javaslattal, egy pedig közölte, hogy korábban is euróban egyenlítette ki a számlát, és nem lát benne semmi problémát.

Vlagyimir Putyin elnök arra sürgette az orosz vállalatokat, hogy az Európával és az Egyesült Államokkal elmérgesedő viszony miatt forduljanak inkább az ázsiai piacok felé. Igor Szuvalov első miniszterelnök-helyettes pedig csütörtökön közölte, hogy Oroszországnak megvannak a potenciális energiaipari együttműködő partnerei a nyugati olaj- és gázkereskedelem kiváltására. A Voice of Russia, az orosz kormány nemzetközi rádió műsorszóró szolgáltatásának hírportálja egy március végi cikkében azt írta, hogy Oroszország bedöntheti a dollárt és vele együtt akár az amerikai gazdaságot is, ha euróban vagy jüanban kezdi értékesíteni olaját.

Egy ilyen lépés az európai országoknak is kedvezne - mutatott rá a hírportál -, mivel nem kellene a devizapiacokon szert tenniük az olaj- és földgázvásárlásokhoz szükséges dollárra. Oroszország erős energiapiaci szereplő, elsősorban Európában. Olaj- és gázszállításait vásárlói dollárban, és csak elenyésző részben euróban egyenlítik ki. Oroszország erősíti azokat a devizákat, amelyeket fizetőeszközként fogad el olaj- és gázszállításai ellenében. A globális energiapiaci "játékszabályok" már régóta érvényben vannak és Oroszország el is fogadta azokat. Mivel azonban saját nyersanyagkészleteit értékesíti, a szabályokat akár meg is változtathatja. A Rosneft és a Gazprom állami vállalatok 2008-ban már meg is vizsgálták egy ilyen lépés lehetőségét. Ilyesmire azonban természetesen csak szélsőséges helyzetben kerülhetne sor - írja a Voice of Russia.

Kapcsolódó:
   A BRICS országok beállítják a kétpólusú világot
   Hamarabb bevezetik a vámunió közös pénznemét

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Nyolc ok, amiért az Új Világrend gyűlöli Szíriát

1. Szíria jegybankja az állam tulajdonában és ellenőrzése alatt van.
2. Szíriának nincs adóssága a Nemzetközi Valutaalapnál.
3. Szíriában nincs megengedve a génmanipulált vetőmag (GMO).
4. Szíria lakossága jól tájékozott az Új Világrendet illetően.
5. Szíria hatalmas olaj-és gázkészletekkel rendelkezik - és ez már ok a háborúra.
6. Szíria határozottam állást foglalt a cionizmus és Izrael ellen.
7. Szíria a Közel-Kelet egyik utolsó szekularizált muszlim állama.
8. Szíria büszkén őrzi saját politikai és kulturális nemzeti identitását.



Az izreali 10-es csatornán, egy izraeli katonai szakértő: Assad megnyerte a háborút, és ha csak negyed ennyit kellett volna Izraelnek harcolnia, mint ma Szíria, Izrael már nem is létezett volna!

Botrányt robbantott ki a napokban, egy izraeli katonai szakértő véleménye, a szíriai háborúról, mikor élőadásban közölte, hogy Bashar Al-Assad, ki ellen a fél világ harcol, még mindig Szíria elnöke, és erősebbnek tünik mint valaha, nem beszélve arról, hogy bármit is csinálunk ellene, ő mindig okosabb nálunk, és a rombolás ellenére is amit Szíriába értek el, minden nagyon úgy néz ki, hogy Bashar Al-Assad mindent irányításba tart, a hadserege viszont az egész világot meglepte azzal, hogy mennyire egyben tudott maradni 3 év háború után is, meg mennyire hűségesek a katonái a vezetőségükhöz, mely igen csak váratlan volt, annak az embernek a hadseregétől, kiről már 3 ével ezelőtt is, azt hittük hogy rövid időn belül megfog bukni!

folytatta a szakértő hogy: Szíria erős, és tartani kell tőle, meg szövetségesétől a Hezbollah-tol, a Hezbollah mikor csak fenyeget minket, mindenki a főldalá menekül a határos részeken Libanonnal.
A Nyugat elveszítette a háborút. és ez ellen nem lehet már mit csinálni, Assad végleges győzelme csak időkérdése, ennél többet nem tud senki sem csinálni ellene, bármennyire is megakarunk barátainkal szabadulni tőle.

Szíriai Hírek 2014/03/07

Friss kép a török-szír határmenti, utolsó közel-keleti örmény város "Kaszab" frontjáról, ahol a lakosok is együtt harcolnak a szíriai arab hadsereg oldalán, az USA és annak csatlósai által támogatott terroristák ellen, kiket sajnos a mai napig sok újságban szabadság harcosoknak hívnak, annak ellenére is hogy a legtöbbjük nem is szíriai.
2014,04,10

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Bukik-e a Fidesz?
       
Az alábbi jegyzetet a FaceBook-on kaptuk a képpel együtt: "Elbukta a FIDESZ a 2014-es választásokat. Egyetlen egy jelöltjük sem indulhat a választási törvény szerint, mivel az ajánlóíveik másolásra kerültek, hogy a kis pártokhoz eljussanak - közvetítőkön keresztül, üzleti alapon -, hogy át tudják másolni az adatokat a jelöltjeik részére, hogy szükséges számú jelöltet tudjanak állítani az állami támogatások megszerzéséhez.


Az alábbi aláírásgyűjtő ajánlóívet, mint bizonyítékot a nálunk tárolt teljes FIDESZ listából (106 választó kerület) anonimizáltan emeltük ki. A teljes anyagot, mint bizonyítékot megküldtük mind az NVB, mind pedig a hatóságok, valamint a sajtó részére.

A választások törvényes megtartására a fentiek okán már nincs mód. Jelenleg a nagypolitikában illetve a hatóságoknál válságstábok keresik a megoldást az őket irányító oligarcha érdekében.

Az ügyet egyre nehezebb eltussolniuk, ugyan vannak kétségbeesett próbálkozások, igyekeznek lokalizáltan kezelni a helyzetet, ezért láthatjátok, hogy a médiában egyes választókörzetek külön-külön jelentenek be visszaéléseket, illetve tesznek feljelentéseket.

A felderítők mennek hosszú éjjen át...

Az Apostoli Magyar Királyság Nemzetbiztonsági Szakszolgálatának emberei már korábban beépültek a köztársaság titkosszolgálati és rendvédelmi szerveibe. Az így szerzett információk tették lehetővé, hogy tudomást szerezzünk előre a készülő választási csalásról, valamint nemzetközi segítséget is kaptunk az uniós és más titkosszolgálatoktól annak érdekében, hogy le tudjuk leplezni ezt a bűnszervezetben elkövetett bűncselekmény-sorozatot. A TEMPO Párt a választáson történő elindulásával be tudott épülni a hálózatba, megszerezve a bizonyítékokat az illegitim köztársaság végső megszüntetésének érdekében. 2014. március 2-án este értük tetten az egyik ajánlóív-hamisító társaságot Budán a Hunyadi János utca 9. szám alatt "működő" Gong Kávézóban, mely alapján jelentettük be kifogásunkat az NVB-hez, melyet törvénysértő módon a bizonyítékok ellenére elutasítottak - az NVB egyik vezetője személyesen arról tájékoztatott bennünket, hogy a feljelentési köztelezettségüknek sem tettek elege t -. A kifogás másolatban intézkedés végett annak feljelents tartalma miatt megküldésre került a rendvédelmi szervekhez. A választási csalásról a világ összes fontosabb országának kormánya már értesült.

Külön köszönjük mindenkinek, aki a fenti operatív akcióban részt vett, legyen az képviselőjelölt, aktivista vagy titkosszolgálati munkatárs, akik egyre nagyobb számban győzik meg egymást a törvényes rend helyreállításának szükségességéről a valódi Magyar Állam, az Apostoli Magyar Királyság teljes térnyerése érdekében."

Forrás: Emberiseg.hu, Google - BeregiHírek

Ahogyan szavaztál, úgy bánjanak veled

Mi vár azokra, akik nem a Fideszre szavaztak? Avagy: hány millió magyar miniszterelnöke lesz Orbán Viktor? Részlet a kormánypárt debreceni kampányzárójáról. Kóczián Rudolf versét előadja Dánielfy Zsolt, a debreceni Csokonai Színház színésze, debreceni önkormányzati képviselő (Fidesz), a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetettje (2014 március 15-én vette át Balog Zoltán minisztertől) + a vers után: emlékeztető - Kubatov Gábor, a Fidesz országos párt-igazgatójának 2010-ben kiszivárgó titkos felvétele. (Pacsirta Rádió)

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=o16QwTdMUdo

Mikola István Beszéd a Fidesz kongresszuson, 2006. március 19.

"Mert ha négy évre nyerni tudunk, és utána, mondjuk az ötmillió magyarnak állampolgárságot tudnánk adni, és ők szavazhatnának - 20 évre minden eldőlne ebben az országban.
Még erről:
   Két összeillő ember - Fidesz-kongresszus
   A Fidesz most éri utol a 2006-ban előreszaladt Mikolát


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése