2013. október 7., hétfő

Kuruc.info: Ketten ölhették meg a soroksári nőt

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Ketten ölhették meg a soroksári nőt
Oct 8th 2013, 05:15

A helyszínelés és a nyomozás adatai alapján több jel utal arra, hogy legalább két "ember" végzett a soroksári K. Krisztinával. Kátay Elek, az ORFK nyomozó osztályának volt vezetője értékelte, miből lehet erre következtetni.

– Az, hogy az áldozatnak külön–külön összekötözték a két kezét és a két lábát, egyértelműen több emberes elkövetésre utal – nyilatkozta a volt gyilkossági főrendőr, Kátay Elek. – Egy védekező nő hihetetlen erőket tud mozgósítani. Lefogni és közben megkötözni egy ember szinte biztos, hogy nem képes. Arról nem beszélve, hogy egy rúgkapáló, harapó, karmoló nő testén számos nyom marad a tettesről, például bőrfoszlányok a körme alatt, akit így sokkal könnyebb a későbbiekben azonosítani.

Kátay Elek hozzátette: munkája során több olyan támadással találkozott, amikor valakit futás közben, hátulról kigáncsoltak, majd a sértettet a hátára térdelve fojtották meg kézzel vagy zsineggel. Egy ilyen elkövetésnél azonban semmi értelme a kéz és a láb összekötözésének.

A rendőrök még több szakértői véleményre várnak. A helyszínen és a környéken talált anyagmaradványok értékelése és az arról szóló szakértői vélemény elkészítése rendszerint több mint két hetet vesz igénybe.

– A DNS és az ujjnyom vizsgálatának eredménye általában másfél hét alatt megvan – mondta Kátay Elek. – Tehát amennyiben a bűnügyi nyilvántartóban szerepel bármelyik nyom gazdája, azt már tudják a nyomozók.

(Bors nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Nagyobb termés, magasabb felvásárlási árak a szekszárdi borvidéken

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Nagyobb termés, magasabb felvásárlási árak a szekszárdi borvidéken
Oct 8th 2013, 04:54

A szüret felénél tartanak a termelők; jellemzően a cabernet fajták vannak még a tőkéken. Az MTI által megkérdezett borászok 10-15 százalékkal nagyobb termésre, a magasabb savtartalommal párhuzamosan az elmúlt évekhez képest alacsonyabb mustfokú szőlőre számítanak.

Pálos Miklós, a Twickel Szőlőbirtok szőlészeti vezetője elmondta: a korai fagy miatt egy-két mélyebben fekvő területen kényszerből szüreteltek, de a szőlő mennyisége és minősége is megfelelő. Közepes, "normális magyar" évjárat alakul - tette hozzá. A magasabb savtartalomnak és a kevesebb cukortartalomnak köszönhetően jó rozék, könnyedebb, hosszan eltartható borok készülhetnek - jegyezte meg.

A kétszáz hektáros szőlőültetvényt művelő pincészetnél, ahol merlot, cabernet, és a kékfrankos egy részének szürete van hátra, a következő napok időjárásában bíznak, amikor a várható napsütés hatására nőhet a szőlő cukortartalma.

Módos Ernő, a Ferger-Módos borászat borásza arról számolt be, hogy a kadarka mustfoka, beltartalmi értéke, beszíneződése gyengébb a tavalyinál, a kékfrankos-, merlot-, cabernet-termés azonban reménykeltő, merlot-ból például 19-20 mustfok közötti szőlőt szüreteltek. Az eddig betakarított fajtákat rozé, illetve könnyű, gyümölcsös vörösborok alapanyagának használják fel; az idei évjáratot élénk savú, illatos borok jellemzik majd - tette hozzá.

Ismertetése szerint oportóból, zweigeltből hektáronként 7-8 tonna termett, és merlot-ból is e körüli mennyiség várható. A kékfrankos és a cabernet nyolc tonna körüli átlagot hozhat - tette hozzá.

Nagy István, a bátaszéki hegyközség elnöke elmondta: a szekszárdi borvidék területének 58 százalékát adó területen a termelők a fehér fajták szüretelésével már végeztek, kevés kékfrankos, merlot és a cabernet-fajták szedése van hátra.

Kékfrankosból és merlot-ból az átlagosnál nagyobb a termés, a cabernet-ből valamelyest kevesebbet várnak. Ismertetése szerint a felvásárlási árak 5-10 százalékkal magasabbak a tavalyinál; a kékfrankos kilogrammjáért 120, chardonnay-ért 110, merlot-ért 120-125 forintot kínálnak. Egy hektárnyi szőlőterület önköltsége 700 ezer forint, ha el lehet érni egymillió forintos bevételt, a 300 ezer forintos jövedelem jónak számít - jegyezte meg.

A szőlő idei magasabb savtartalma országosan jellemző - mondta az MTI-nek Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára, hozzátéve: sokan attól tartottak, hogy a hőségnapok csökkentik a savakat a szőlőben, ez azonban nem következett be.

A szeptemberi esős időszak nem segítette a beérést, így azok járnak jól, akik még kint tudják tartani a jó egészségi állapotban lévő szőlőjüket - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a borászatok legutóbbi adatközlése alapján a hazai óborkészlet nagysága 1,9 millió hektoliter, a tavalyival megegyező mennyiség.

Ezek a borok az áthúzódó időszak ellátására szolgálnak, az lenne az optimális, ha a készlet a belső fogyasztással megegyezően, 2,3-3 millió hektoliter között lenne - mondta a főtitkár.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Új atomerőműveket létesít Irán

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Új atomerőműveket létesít Irán
Oct 8th 2013, 05:34

Iráni szakértők kijelölték a Perzsa-öböl és a Kaszpi-tenger partján építendő újabb atomerőművek helyét - közölte kedden Ali Akbar Szalehi, az iráni atomenergia-ügyi hivatal vezetője.

A volt külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy országa a "déli irányt részesíti előnyben", mert az ott épülő új atomerőműveknek kettős rendeltetésük lesz: egyrészt áramot termelnek majd az országnak, másrészt pedig árammal táplálják a tengerparton épülő, tengervizet sótlanító berendezéseket. Szalehi szeptember 23-án jelentette be, hogy átvette a busehri atomerőmű felügyeletét az oroszoktól, és a létesítmény kibővítését tervezi ugyancsak Moszkva segítségével.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Demokrácia van: éjjel nem szabad zavarni a sorozatgyilkos urakat - kijöhet az ötödik cigány is

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Demokrácia van: éjjel nem szabad zavarni a sorozatgyilkos urakat - kijöhet az ötödik cigány is
Oct 8th 2013, 05:21

Nagybevásárlást tartott Rostás Elemér (51) és fia, Henrik (26) egy családtagja a szökés előtt pár órával – mondták a helyiek, akik szerint már ekkor a menekülésre készült a két sorozatgyilkos cigány. Négy nappal az ároktői bandatagok lelépése után még mindig rejtély, hová lettek Rostásék.

– Április óta ezt fújom, hogy el fognak menekülni! – háborgott a polgármester, Vargáné Kerékgyártó Ildikó, aki szerint egy törvénymódosítással elkerülhető lehetett volna mindez. – Sajnálom a rendőröket, itt voltak napi 24 órában, ám éjjel a jogszabály szerint nem zavarhatták őket, mert nekik is jár a nyugalom. A környező településeken pedig megszaporodtak a lopások. A bűnözők ugyanis kiszagolták, hogy minden egyenruhás Ároktőn van – sóhajtott a polgármester.

Eddig a helyiek szerint a két retek remekül elvolt otthon, órákon át súlyzóztak az udvaron. Annak, hogy Rostásék kereket oldottak, K. András, az ötödik bandatag örülhet a legjobban. Ugyanis az október 21-i tárgyaláson egy szagmintával foglalkozó szakértőt hívtak vissza.

– Az ügyésznek indítványoznia kell, hogy a vádlottak távollétében folytassák az eljárást – mondta Fridman Róbert ügyvéd. Ha elnapolják a tárgyalást, november 23-án kijöhet az ötödik bandatag is.

(Blikk nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: 180 Margit-szigetnyi földet és csak idén 1,6 milliárdos "támogatást" kaphattak ajándékba Simicskáék

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
180 Margit-szigetnyi földet és csak idén 1,6 milliárdos "támogatást" kaphattak ajándékba Simicskáék
Oct 8th 2013, 05:45

Bár egyelőre még nem tette közzé a pályázat nélkül kiadott állami termőföldek használóinak névsorát a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA), várhatóan igazi nagyágyúk is szerepelhetnek benne, legalábbis cégeiken keresztül.

Az ország egyik legbefolyásosabb üzletembere, a Fidesz egykori pártpénztárnoka, Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó társaságoknak is juthatott a pályázat nélkül kiadott földekből.

Simicska ugyanis idén júniusba vásárolta be magát a Mezort Zrt.-be, ötvenszázalékos tulajdonrészével ő lett a legnagyobb tulajdonos Nyerges Zsolt ugyancsak kormány közeli üzletember és ügyvéd előtt. A Mezort-cégcsoportba tartozó Dél-Balatoni Agro Kft. pedig két éve kapott használatra Fejér megyei földeket a Nemzeti Földalaptól pályázat nélkül.

Azt, hogy ebből mennyi földet is kaptak Simicskáék, csak a listából fog kiderülni. De a kifizetett terület alapú támogatásból az derül ki, hogy jelenleg valamivel több mint 18 ezer hektár (180 Margit-sziget nagyságú) termőföld felett rendelkezik a Simicska Lajosék tulajdonában álló cégcsoport. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal adatai szerint az idei első félévben ugyanis 582 millió forintot fizettek ki ilyen jogcímen a cégcsoport öt cégének. A szakértők szerint hektáronként 32 ezer forintot kasszírozhatnak a földhasználók az első félévben, és ugyanekkora összegre számíthatnak a második félévben is, ebből számolható vissza a terület nagysága.

De Simicska cégei nemcsak terület alapú támogatásra jogosultak, hanem különféle állatjóléti juttatásokra, állattartó telepek korszerűsítésére, mezőgazdasági utak fejlesztésére is kaptak pénzeket. Idén fél év alatt összesen 1,6 milliárd forint támogatást kaptak.

(Blikk nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: 180 Margit-szigetnyi földet és csak idén 1,6 milliárdos "támogatást" kaphattak ajándékba Simicskáék

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
180 Margit-szigetnyi földet és csak idén 1,6 milliárdos "támogatást" kaphattak ajándékba Simicskáék
Oct 8th 2013, 05:45

Bár egyelőre még nem tette közzé a pályázat nélkül kiadott állami termőföldek használóinak névsorát a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA), várhatóan igazi nagyágyúk is szerepelhetnek benne, legalábbis cégeiken keresztül.

Az ország egyik legbefolyásosabb üzletembere, a Fidesz egykori pártpénztárnoka, Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó társaságoknak is juthatott a pályázat nélkül kiadott földekből.

Simicska ugyanis idén júniusba vásárolta be magát a Mezort Zrt.-be, ötvenszázalékos tulajdonrészével ő lett a legnagyobb tulajdonos Nyerges Zsolt ugyancsak kormány közeli üzletember és ügyvéd előtt. A Mezort-cégcsoportba tartozó Dél-Balatoni Agro Kft. pedig két éve kapott használatra Fejér megyei földeket a Nemzeti Földalaptól pályázat nélkül.

Azt, hogy ebből mennyi földet is kaptak Simicskáék, csak a listából fog kiderülni. De a kifizetett terület alapú támogatásból az derül ki, hogy jelenleg valamivel több mint 18 ezer hektár (180 Margit-sziget nagyságú) termőföld felett rendelkezik a Simicska Lajosék tulajdonában álló cégcsoport. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal adatai szerint az idei első félévben ugyanis 582 millió forintot fizettek ki ilyen jogcímen a cégcsoport öt cégének. A szakértők szerint hektáronként 32 ezer forintot kasszírozhatnak a földhasználók az első félévben, és ugyanekkora összegre számíthatnak a második félévben is, ebből számolható vissza a terület nagysága.

De Simicska cégei nemcsak terület alapú támogatásra jogosultak, hanem különféle állatjóléti juttatásokra, állattartó telepek korszerűsítésére, mezőgazdasági utak fejlesztésére is kaptak pénzeket. Idén fél év alatt összesen 1,6 milliárd forint támogatást kaptak.

(Blikk nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Demokrácia van: éjjel nem szabad zavarni a sorozatgyilkos urakat - kijöhet az ötödik cigány is

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Demokrácia van: éjjel nem szabad zavarni a sorozatgyilkos urakat - kijöhet az ötödik cigány is
Oct 8th 2013, 05:21

Nagybevásárlást tartott Rostás Elemér (51) és fia, Henrik (26) egy családtagja a szökés előtt pár órával – mondták a helyiek, akik szerint már ekkor a menekülésre készült a két sorozatgyilkos cigány. Négy nappal az ároktői bandatagok lelépése után még mindig rejtély, hová lettek Rostásék.

– Április óta ezt fújom, hogy el fognak menekülni! – háborgott a polgármester, Vargáné Kerékgyártó Ildikó, aki szerint egy törvénymódosítással elkerülhető lehetett volna mindez. – Sajnálom a rendőröket, itt voltak napi 24 órában, ám éjjel a jogszabály szerint nem zavarhatták őket, mert nekik is jár a nyugalom. A környező településeken pedig megszaporodtak a lopások. A bűnözők ugyanis kiszagolták, hogy minden egyenruhás Ároktőn van – sóhajtott a polgármester.

Eddig a helyiek szerint a két retek remekül elvolt otthon, órákon át súlyzóztak az udvaron. Annak, hogy Rostásék kereket oldottak, K. András, az ötödik bandatag örülhet a legjobban. Ugyanis az október 21-i tárgyaláson egy szagmintával foglalkozó szakértőt hívtak vissza.

– Az ügyésznek indítványoznia kell, hogy a vádlottak távollétében folytassák az eljárást – mondta Fridman Róbert ügyvéd. Ha elnapolják a tárgyalást, november 23-án kijöhet az ötödik bandatag is.

(Blikk nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Új atomerőműveket létesít Irán

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Új atomerőműveket létesít Irán
Oct 8th 2013, 05:34

Iráni szakértők kijelölték a Perzsa-öböl és a Kaszpi-tenger partján építendő újabb atomerőművek helyét - közölte kedden Ali Akbar Szalehi, az iráni atomenergia-ügyi hivatal vezetője.

A volt külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy országa a "déli irányt részesíti előnyben", mert az ott épülő új atomerőműveknek kettős rendeltetésük lesz: egyrészt áramot termelnek majd az országnak, másrészt pedig árammal táplálják a tengerparton épülő, tengervizet sótlanító berendezéseket. Szalehi szeptember 23-án jelentette be, hogy átvette a busehri atomerőmű felügyeletét az oroszoktól, és a létesítmény kibővítését tervezi ugyancsak Moszkva segítségével.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Nagyobb termés, magasabb felvásárlási árak a szekszárdi borvidéken

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Nagyobb termés, magasabb felvásárlási árak a szekszárdi borvidéken
Oct 8th 2013, 04:54

A szüret felénél tartanak a termelők; jellemzően a cabernet fajták vannak még a tőkéken. Az MTI által megkérdezett borászok 10-15 százalékkal nagyobb termésre, a magasabb savtartalommal párhuzamosan az elmúlt évekhez képest alacsonyabb mustfokú szőlőre számítanak.

Pálos Miklós, a Twickel Szőlőbirtok szőlészeti vezetője elmondta: a korai fagy miatt egy-két mélyebben fekvő területen kényszerből szüreteltek, de a szőlő mennyisége és minősége is megfelelő. Közepes, "normális magyar" évjárat alakul - tette hozzá. A magasabb savtartalomnak és a kevesebb cukortartalomnak köszönhetően jó rozék, könnyedebb, hosszan eltartható borok készülhetnek - jegyezte meg.

A kétszáz hektáros szőlőültetvényt művelő pincészetnél, ahol merlot, cabernet, és a kékfrankos egy részének szürete van hátra, a következő napok időjárásában bíznak, amikor a várható napsütés hatására nőhet a szőlő cukortartalma.

Módos Ernő, a Ferger-Módos borászat borásza arról számolt be, hogy a kadarka mustfoka, beltartalmi értéke, beszíneződése gyengébb a tavalyinál, a kékfrankos-, merlot-, cabernet-termés azonban reménykeltő, merlot-ból például 19-20 mustfok közötti szőlőt szüreteltek. Az eddig betakarított fajtákat rozé, illetve könnyű, gyümölcsös vörösborok alapanyagának használják fel; az idei évjáratot élénk savú, illatos borok jellemzik majd - tette hozzá.

Ismertetése szerint oportóból, zweigeltből hektáronként 7-8 tonna termett, és merlot-ból is e körüli mennyiség várható. A kékfrankos és a cabernet nyolc tonna körüli átlagot hozhat - tette hozzá.

Nagy István, a bátaszéki hegyközség elnöke elmondta: a szekszárdi borvidék területének 58 százalékát adó területen a termelők a fehér fajták szüretelésével már végeztek, kevés kékfrankos, merlot és a cabernet-fajták szedése van hátra.

Kékfrankosból és merlot-ból az átlagosnál nagyobb a termés, a cabernet-ből valamelyest kevesebbet várnak. Ismertetése szerint a felvásárlási árak 5-10 százalékkal magasabbak a tavalyinál; a kékfrankos kilogrammjáért 120, chardonnay-ért 110, merlot-ért 120-125 forintot kínálnak. Egy hektárnyi szőlőterület önköltsége 700 ezer forint, ha el lehet érni egymillió forintos bevételt, a 300 ezer forintos jövedelem jónak számít - jegyezte meg.

A szőlő idei magasabb savtartalma országosan jellemző - mondta az MTI-nek Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára, hozzátéve: sokan attól tartottak, hogy a hőségnapok csökkentik a savakat a szőlőben, ez azonban nem következett be.

A szeptemberi esős időszak nem segítette a beérést, így azok járnak jól, akik még kint tudják tartani a jó egészségi állapotban lévő szőlőjüket - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a borászatok legutóbbi adatközlése alapján a hazai óborkészlet nagysága 1,9 millió hektoliter, a tavalyival megegyező mennyiség.

Ezek a borok az áthúzódó időszak ellátására szolgálnak, az lenne az optimális, ha a készlet a belső fogyasztással megegyezően, 2,3-3 millió hektoliter között lenne - mondta a főtitkár.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Ketten ölhették meg a soroksári nőt

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Ketten ölhették meg a soroksári nőt
Oct 8th 2013, 05:15

A helyszínelés és a nyomozás adatai alapján több jel utal arra, hogy legalább két "ember" végzett a soroksári K. Krisztinával. Kátay Elek, az ORFK nyomozó osztályának volt vezetője értékelte, miből lehet erre következtetni.

– Az, hogy az áldozatnak külön–külön összekötözték a két kezét és a két lábát, egyértelműen több emberes elkövetésre utal – nyilatkozta a volt gyilkossági főrendőr, Kátay Elek. – Egy védekező nő hihetetlen erőket tud mozgósítani. Lefogni és közben megkötözni egy ember szinte biztos, hogy nem képes. Arról nem beszélve, hogy egy rúgkapáló, harapó, karmoló nő testén számos nyom marad a tettesről, például bőrfoszlányok a körme alatt, akit így sokkal könnyebb a későbbiekben azonosítani.

Kátay Elek hozzátette: munkája során több olyan támadással találkozott, amikor valakit futás közben, hátulról kigáncsoltak, majd a sértettet a hátára térdelve fojtották meg kézzel vagy zsineggel. Egy ilyen elkövetésnél azonban semmi értelme a kéz és a láb összekötözésének.

A rendőrök még több szakértői véleményre várnak. A helyszínen és a környéken talált anyagmaradványok értékelése és az arról szóló szakértői vélemény elkészítése rendszerint több mint két hetet vesz igénybe.

– A DNS és az ujjnyom vizsgálatának eredménye általában másfél hét alatt megvan – mondta Kátay Elek. – Tehát amennyiben a bűnügyi nyilvántartóban szerepel bármelyik nyom gazdája, azt már tudják a nyomozók.

(Bors nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Gázolajszállító hajó feneklett meg a Dunán

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Gázolajszállító hajó feneklett meg a Dunán
Oct 7th 2013, 19:55

Megfeneklett Dunaföldvárnál egy több mint egymillió liter gázolajat szállító szerb tankerhajó - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfő este az MTI-vel.

Petróczi Tímea közleményében azt írta: nem sokkal dél után jelezte a Patrik nevű, szerb felségjelű önjáró tankerhajó kapitánya a hajózási diszpécserszolgálatnak, hogy a Duna 1562. folyókilométerénél, a dunaföldvári kikötőbe behajózás után, a pontonra állás közben a hajó a folyómederben fennakadt.

Az 1,565 millió liter szállítókapacitású hajó 1,2 millió liter gázolajat szállított. Jelenleg a katasztrófavédelem, a rendőrség és a közlekedési hatóság keresi a megoldást a gázolaj biztonságos átfejtésére - írta a szóvivő.

A hajó nem kapott léket, és a legénység négy tagja közül sem sérült meg senki.

Az OKF közleménye szerint a mostani baleset helyszínétől mintegy kétszáz méterre tavaly is történt egy hasonló baleset.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Magyar videóinstalláció bűvölte el Moszkvát

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Magyar videóinstalláció bűvölte el Moszkvát
Oct 7th 2013, 19:56

A magyar csapat nyerte meg az első helyet az Art Vision videóinstallációs versenyben, amelyet a Fénykör Moszkvai Nemzetközi Fesztivál keretében tartottak.

Az első helyet a Videomapping Hungary nyerte, a második helyen Cyber Tiger (Oroszország) végzett, a harmadikon pedig a Luca Agnani (Olaszország) – közölték a szervezők.

Összesen 11 ország 26 résztvevője indult a versenyben, amelyet a Manyezs kiállító csarnok homlokzatán láthatott a közönség.

(OH)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Magyar videóinstalláció bűvölte el Moszkvát

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Magyar videóinstalláció bűvölte el Moszkvát
Oct 7th 2013, 19:56

A magyar csapat nyerte meg az első helyet az Art Vision videóinstallációs versenyben, amelyet a Fénykör Moszkvai Nemzetközi Fesztivál keretében tartottak.

Az első helyet a Videomapping Hungary nyerte, a második helyen Cyber Tiger (Oroszország) végzett, a harmadikon pedig a Luca Agnani (Olaszország) – közölték a szervezők.

Összesen 11 ország 26 résztvevője indult a versenyben, amelyet a Manyezs kiállító csarnok homlokzatán láthatott a közönség.

(OH)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Gázolajszállító hajó feneklett meg a Dunán

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Gázolajszállító hajó feneklett meg a Dunán
Oct 7th 2013, 19:55

Megfeneklett Dunaföldvárnál egy több mint egymillió liter gázolajat szállító szerb tankerhajó - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfő este az MTI-vel.

Petróczi Tímea közleményében azt írta: nem sokkal dél után jelezte a Patrik nevű, szerb felségjelű önjáró tankerhajó kapitánya a hajózási diszpécserszolgálatnak, hogy a Duna 1562. folyókilométerénél, a dunaföldvári kikötőbe behajózás után, a pontonra állás közben a hajó a folyómederben fennakadt.

Az 1,565 millió liter szállítókapacitású hajó 1,2 millió liter gázolajat szállított. Jelenleg a katasztrófavédelem, a rendőrség és a közlekedési hatóság keresi a megoldást a gázolaj biztonságos átfejtésére - írta a szóvivő.

A hajó nem kapott léket, és a legénység négy tagja közül sem sérült meg senki.

Az OKF közleménye szerint a mostani baleset helyszínétől mintegy kétszáz méterre tavaly is történt egy hasonló baleset.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: További jobbikos felszólalások

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
További jobbikos felszólalások
Oct 7th 2013, 19:50

Videók :: 2013-10-07. 21:50

Külön cikkben:

Az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről: Z. Kárpát Dániel: Volner János: Szilágyi György: Szilágyi György - Józsa István (MSZP): Z. Kárpát Dániel: Magyar Zoltán: Z. Kárpát Dániel:



Szóljon hozzá! ( megjegyzés)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Petike annyira fontos ember, hogy máris hírcsíkba foglalják, amit kimond

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Petike annyira fontos ember, hogy máris hírcsíkba foglalják, amit kimond
Oct 7th 2013, 18:47

Extra :: 2013-10-07. 20:47

Petike annyira fontos ember, hogy máris hírcsíkba foglalják, amit kimond

Rákosista szervilizmus a "köz"tévében Szijjártó ma reggeli szereplése során:

Zoom
Videó mazochistáknak itt.


Szóljon hozzá! ( megjegyzés)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Győzött az agybaj Hannoverben: nincs több cigánypecsenye, mert az elnevezés "rasszista"

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Győzött az agybaj Hannoverben: nincs több cigánypecsenye, mert az elnevezés "rasszista"
Oct 7th 2013, 19:33

Nem használják többé a cigánypecsenye elnevezést a németországi Hannoverben az önkormányzati fenntartású étkezdékben, a városvezetés ezzel egy helyi civil szervezet kezdeményezésére reagál.

A Forum für Sinti und Roma (Fórum a szintikért és romákért) nevű egyesület eredetileg a cigánymártás (Zigeunersauce) kifejezés ellen tiltakozott a húsételekhez használt csípős szósz gyártóinál. A szervezet arra hivatkozott, hogy a négercsók kifejezést sem használják már, a cigánymártás pedig "ugyanúgy rasszista", ezért legfőbb ideje új elnevezést keresni a szósznak. Azt tanácsolták, hogy változtassák például pikáns mártásra vagy paprikamártásra a termék nevét.

Az élelmiszeripari vállalatok elutasították a kérést. A mártások előállításával foglalkozó cégeket is képviselő, ínyenc élelmiszerek gyártóinak szövetsége (Kulinaria Deutschland) közölte: a cigánymártás elnevezést több mint 100 éve használják már, és nem találnak benne semmi kivetnivalót.

A hannoveri városvezetés viszont úgy döntött, hogy az önkormányzati fenntartású menzákon a cigánypecsenye helyett a magyaros vagy pusztai pecsenye elnevezést használják - számolt be hétfőn online kiadásában a Hannoversche Allgemeine Zeitung című lap.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Karzai: haszna nincs a NATO-beavatkozásnak, ellenben rengeteg szenvedést okozott az országnak

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Karzai: haszna nincs a NATO-beavatkozásnak, ellenben rengeteg szenvedést okozott az országnak
Oct 7th 2013, 19:47

A NATO egész afganisztáni fellépése rengeteg szenvedést okozott az országnak, és nagyon sok emberéletbe került, haszna viszont nincs, mivel Afganisztán ma sem biztonságos - mondta a BBC-nek az afganisztáni elnök.

Hamid Karzai a brit közszolgálati televízió Newsnight című politikai magazinműsora által hétfő este ismertetett interjúban kijelentette azt is, hogy a NATO-erők hibáztak, amikor hadműveleteiket az afganisztáni falvakra összpontosították, és nem a tálib lázadók pakisztáni menedékhelyeire.

"A terror elleni háborút nem ott vívták, ahol kellett volna" - mondta.

Karzai közölte ugyanakkor, hogy a béke és a biztonság megteremtése az elsődleges célja, és ennek érdekében kész hatalommegosztásról is egyezséget kötni a tálibokkal, akikkel kormánya ennek érdekében már tárgyal.

"A tálibok visszatérése nem fogja akadályozni az előrelépést. Ennek az országnak békére van szüksége, és én kész vagyok kiállni bármilyen ügyért, amely békét hoz Afganisztánnak, beleértve az afgán nők helyzetének javítását" - fogalmazott a BBC-interjúban az afganisztáni államfő.

Hozzátette: nincs kétsége aziránt, hogy egyre több fiatal afgán nő vehet részt a közoktatásban és a felsőoktatásban. Szavai szerint ezt még a tálibok visszatérése sem akadályozza meg, sőt nem is lassíthatja a folyamatot.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Végre: angol nyelvű infografika az erdélyi autonómia szükségességéről (magyar felirattal)

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Végre: angol nyelvű infografika az erdélyi autonómia szükségességéről (magyar felirattal)
Oct 7th 2013, 19:16

Videók :: 2013-10-07. 21:16

Végre: angol nyelvű infografika az erdélyi autonómia szükségességéről (magyar felirattal)



Szóljon hozzá! ( megjegyzés)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Végre: angol nyelvű infografika az erdélyi autonómia szükségességéről (magyar felirattal)

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Végre: angol nyelvű infografika az erdélyi autonómia szükségességéről (magyar felirattal)
Oct 7th 2013, 19:16

Videók :: 2013-10-07. 21:16

Végre: angol nyelvű infografika az erdélyi autonómia szükségességéről (magyar felirattal)



Szóljon hozzá! ( megjegyzés)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Karzai: haszna nincs a NATO-beavatkozásnak, ellenben rengeteg szenvedést okozott az országnak

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Karzai: haszna nincs a NATO-beavatkozásnak, ellenben rengeteg szenvedést okozott az országnak
Oct 7th 2013, 19:47

A NATO egész afganisztáni fellépése rengeteg szenvedést okozott az országnak, és nagyon sok emberéletbe került, haszna viszont nincs, mivel Afganisztán ma sem biztonságos - mondta a BBC-nek az afganisztáni elnök.

Hamid Karzai a brit közszolgálati televízió Newsnight című politikai magazinműsora által hétfő este ismertetett interjúban kijelentette azt is, hogy a NATO-erők hibáztak, amikor hadműveleteiket az afganisztáni falvakra összpontosították, és nem a tálib lázadók pakisztáni menedékhelyeire.

"A terror elleni háborút nem ott vívták, ahol kellett volna" - mondta.

Karzai közölte ugyanakkor, hogy a béke és a biztonság megteremtése az elsődleges célja, és ennek érdekében kész hatalommegosztásról is egyezséget kötni a tálibokkal, akikkel kormánya ennek érdekében már tárgyal.

"A tálibok visszatérése nem fogja akadályozni az előrelépést. Ennek az országnak békére van szüksége, és én kész vagyok kiállni bármilyen ügyért, amely békét hoz Afganisztánnak, beleértve az afgán nők helyzetének javítását" - fogalmazott a BBC-interjúban az afganisztáni államfő.

Hozzátette: nincs kétsége aziránt, hogy egyre több fiatal afgán nő vehet részt a közoktatásban és a felsőoktatásban. Szavai szerint ezt még a tálibok visszatérése sem akadályozza meg, sőt nem is lassíthatja a folyamatot.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Győzött az agybaj Hannoverben: nincs több cigánypecsenye, mert az elnevezés "rasszista"

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Győzött az agybaj Hannoverben: nincs több cigánypecsenye, mert az elnevezés "rasszista"
Oct 7th 2013, 19:33

Nem használják többé a cigánypecsenye elnevezést a németországi Hannoverben az önkormányzati fenntartású étkezdékben, a városvezetés ezzel egy helyi civil szervezet kezdeményezésére reagál.

A Forum für Sinti und Roma (Fórum a szintikért és romákért) nevű egyesület eredetileg a cigánymártás (Zigeunersauce) kifejezés ellen tiltakozott a húsételekhez használt csípős szósz gyártóinál. A szervezet arra hivatkozott, hogy a négercsók kifejezést sem használják már, a cigánymártás pedig "ugyanúgy rasszista", ezért legfőbb ideje új elnevezést keresni a szósznak. Azt tanácsolták, hogy változtassák például pikáns mártásra vagy paprikamártásra a termék nevét.

Az élelmiszeripari vállalatok elutasították a kérést. A mártások előállításával foglalkozó cégeket is képviselő, ínyenc élelmiszerek gyártóinak szövetsége (Kulinaria Deutschland) közölte: a cigánymártás elnevezést több mint 100 éve használják már, és nem találnak benne semmi kivetnivalót.

A hannoveri városvezetés viszont úgy döntött, hogy az önkormányzati fenntartású menzákon a cigánypecsenye helyett a magyaros vagy pusztai pecsenye elnevezést használják - számolt be hétfőn online kiadásában a Hannoversche Allgemeine Zeitung című lap.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions