2013. október 7., hétfő

Kuruc.info: A Fidesz házilag gyártott felméréssel próbálja támadni a Jobbik plakátkampányát

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Make fitness a way of life

Sign up at a 24 Hour Fitness near you for a 7 day free trial. Join a class and find a community!
From our sponsors
A Fidesz házilag gyártott felméréssel próbálja támadni a Jobbik plakátkampányát
Oct 7th 2013, 11:41

A Jobbik óriásplakát-kampánya nyomán elindult a társadalmi vita és az ellenkampány. A Fidesz-fiókintézményként működő, Navracsics Tiborhoz köthető Nézőpont Intézet máris sietve tagadja azt, amit korábban balliberális elemzők is kimutattak, így már nem csak Kubatov Gábor tudja pontosan: a fiatalok körében már a Jobbik a legnépszerűbb párt.

"Érdekes módon" a szeptember elején készített közvélemény-kutatásuk eredményét eddig nem tették közzé, de most, hogy a Jobbik egy ilyen óriásplakáttal kampányol, gyorsan előhúztak egy ilyen "kutatást", ami esetleg még hírértékű lehetett volna, ha a kampánytól függetlenül, korábban előjön vele a Nézőpont Intézet, vitába szállva a többi kimutatással.

A korábbi, nem a Fidesz igazát alátámasztani hivatott felmérések ennek persze ellentmondanak.

1. Racionális Lázadó Hallgatók, I. kötet. Készítette: Aktív Fiatalok Magyarországon Kutatócsoport. Megkérdezettek száma: 1700 egyetemista. Adatfelvétel: 2011. dec. - 2012. febr. Kiadta: Belvedere Meridionale

Ez volt az első ilyen közvélemény-kutatás, ami a Jobbikot hozta ki a legnépszerűbbnek a fiatalok körében, ezeken az eredményeken csámcsogott a legtöbbet a balos sajtó is. Sajnos magát a kötetet pénzért lehet csak megrendelni a neten. Adatok:

Jobbik 33%
LMP 29%
Fidesz 24%
MSZP 7%
DK 5%

2. Magyar Egyetemisták és Főiskolások Magyarországon - Gyorsjelentés (2. hullám)
Ezt is az előző "cég"adta ki, ennek az előnye, hogy a teljes jelentés olvasható a világhálón, illetve hogy nagyon friss.
Itt már van némi változás, de itt is a Jobbik a legerősebb hallgatók körében. Szerencsére itt a E2014-PM-et is mérték, ami az előzőből kimaradt, illetve itt az LMP-t is szakadás után mérték. Adatok (ezek az adatok a teljes hallgatói népesség, százalékos megoszlása):

Jobbik 17,3%
Fidesz 16,00%
E14-PM 13,7%
LMP 7,7%
MSZP 3,1%
DK 1,0%

3. A Tárkinak is van korosztályra vezetett kutatása, ezt elemezte az Iránytű Intézet. Itt 40%-ra hozták a Jobbikot a fiatalok körében.
4. Iránytű Intézetnek van egy elemzése, ami a korcsoporttal foglalkozik, és nem feltétlenül az egyetemista/nem egyetemista vonalon halad. A 3. és 4. oldalon 18-24, 25-29 és 30-39 éves korig bezárólag lehet találni adatokat. Ezekben mind a Jobbik vezet a fiatalok körében (3. és 4. ábra).

(Kuruc.info)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése