2014. január 24., péntek

[Lapszemle] Újabb kárpótlások, emlékmûvek, bocsánatkérések - Döbbenetes valóság a földkérdésben: Hazánk már idegen kézben van! - Áprilisban indulhat a harmadik rezsicsökkentés - Erre nyert újabb milliárdokat a felcsúti polgármester - Március 15-én újra békemenetelnek - ''Rendkívüli válság'' szükséges az ''Új Világrend'' fenntartásához, írja az elit szervezet - Putyin Iránba készül: az USA nagyon nyugtalankodik

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


Gondos Bélával és Szántai Lajossal buszos kirándulás

2014. április 5. szombat
Helyszínek: Tereske: Szent László legenda freskó - Romhány: Rákóczi emlékmű - Szente: Árpádkori templom, kazetták - Cserhátsurány: gótikus templom - Herencsény: kerektemplom átépítve és gótikus templom - Terény: gótikus templom - Nógrádsáp: kerített gótikus templom freskóval

Részletek: egipatrona.hu



Németh Zsolt fizikus, magyarságkutatóval buszos kirándulás a Balaton nyugati felvidékére

2014. április 27. vasárnap

Helyszínek: - Révfülöp: Árpád-kori templomrom - Ecsér: Árpád-kori templomrom - Szigliget: Árpád-kori templomrom - Rezi vár - Hévíz-Egregy: Árpád kori templom

Részletek: egipatrona.hu



Gondos Bélával és Szántai Lajossal buszos kirándulás

2014. június 28. szombat
Helyszínek: Bér: gótikus templom - Egyházasdengeleg: Árpádkori templom - Gyöngyöspata: gótikus templom freskóval és a Jessze oltárral, mely Európában egyedülálló: Jézus családfáját mutatja be - Abasár templomrom: amely alatt Aba Sámuel sírja lehet - Halmajugra: freskós árpádkori templom - Visonta: középkori templom - Verseg: gótikus templom

Részletek: egipatrona.hu
Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Újabb kárpótlások, emlékművek, bocsánatkérések
2014. január 24. SVPSZ

Zajlik a Magyar Holokauszt Emlékév, és ennek megfelelően az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága javaslata alapján Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár döntött a hozzá kapcsolódó Civil Alap - 2014 pályázat nyerteseiről. Az 1,8 milliárd forintból vaskos összeget kapott az ATV, a zsidó gárda, a Tom Lantos Intézet, a Hetek, a Lánchíd Rádió, sőt még Suchman Tamás volt MSZP-s politikus is kap pénzt, akinek hivatali ideje alatt (privatizációért felelős államtitkár volt a Horn-kormányban) szétlopták a nemzeti vagyon jelentős részét. Eltűnt a vagyon is, az ára is...

Rendhagyó osztályfőnöki órák is lesznek 3,5 millió forintért.

A Józsefvárosi pályaudvaron épülő Sorsok Háza az előzetes becslések szerint hatmilliárd forintba kerül. A projekt egyik közreműködője és felelőse Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója. Tevékenységéről Karsai László történész nyilatkozata: "Vagy amikor történészek kérik, hogy Schmidt Mária, a holokauszt tagadásáról és relativizálásáról hírhedett történésznő legyen a józsefvárosi projekt vezetője, akitől azt elvárni, hogy majd érdemben szembenéző, komoly, önvizsgáló oktatási projektet fog letenni az asztalra, ez körülbelül olyan, mint hogyha egy nyilvánosház vezetőnőjétől kérnénk erkölcsi útmutatásokat." A Fidesz nőtagozata bocsánatkérésre szólította fel a történészt.

Mosonmagyaróváron, az 1956-os gyalázatos sortűz városában holokauszt emlékmű és emlékpark lesz. "A közös emlékezés és a megbékélés fontosságát hangsúlyozták a résztvevők a holokauszt hetvenedik évfordulójára Mosonmagyaróváron tervezett emlékparkról tartott tegnapi sajtótájékoztatón. A park és emlékmű megvalósításához pályázaton nyert pénzt a helyi zsidó hitközség, a költségek másik felét pedig közadakozásból kívánják előteremteni." - írja a kisalfold.hu.

Mindezeken túl immár az ENSZ-ben is bocsánatot kért Magyarország ENSZ nagykövete a magyar holokauszt miatt. Ez az elnevezés eléggé kétértelmű, már nem zsidó holokausztot említ, hanem magyar holokausztot. Az elnevezés magyar holokausztként is rendben van, mert mint tudjuk, magyar holokausztból aztán bőven kijutott az országnak, elég csak Trianonra utalni, ahol elrabolták a területünk kétharmadát.

Romániában Antonescu, Csehszlovákiában Tiso plébános országhatárokon belül oldotta meg a zsidó-kérdést, őket soha nem vegzálják se kártérítésért, se bocsánatkérésért. Annyit viszont el kell róluk mondani, hogy nem természetes halállal haltak meg.
Nem kell Ausztriának sem bocsánatot kérnie, pedig az 1939-es Anshlusz után ott is történt ez is, meg az is.


A németek se kerülnek most már szóba a holokauszttal kapcsolatban, egyedül a jelenleg élő magyar társadalom a felelős mindenért. Az a társadalom, amely a 70 évvel ezelőtti történések idején még nem is élt, esetleg pólyás baba volt. Kollektív felelősök lettünk, mint az 1945 után Csehszlovákiában élő magyarok, akiket a Benes-dekrétumok alapján lefasisztáztak, és kitelepítettek a szülőföldjükről.

Annyi bocsánatkérésen, annyi kifizetésen vagyunk már túl, amibe anyagilag is, erkölcsileg is belerokkanunk.
Arról, hogy mi is volt Ausztriában az anslusz, bővebben ITT !

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Döbbenetes valóság a földkérdésben! - Hazánk már idegen kézben van!
2012/04/21 Nemzeti InternetFigyelő

Felhívjuk minden Olvasónk figyelmét. hogy ezt a videót feltétlenül nézzék meg!


Valóságsokk: 70 millió négyzetméter a Benettoné...
http://www.youtube.com/watch?v=9esyu5DMx4k


Hogy kerülhet 70 millió négyzetméter magyar föld olasz kézbe? Ha jogellenes zsebszerződésekről van szó, az ügyészség miért hivatkozik elévülésre? Hogy lehet magáncélból lezárni az állami utakat? Mit tesz ilyenkor a magyar rendőrség? A Valóságsokk Somogy megyében járt.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Áprilisban indulhat a harmadik rezsicsökkentés
2014. 01. 24. 06:57 Origo

A Fidesz frakcióvezetője szerint még nem számolták ki a rezsicsökkentés mértékét, pedig már a rezsi minden elemét megvizsgálták.

Pénteken dönt a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportja a rezsicsökkentés folytatásáról. A Balatonszárszóra kihelyezett ülés előtt Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek adott interjújában azt mondta, hogy a "rezsi minden elemét" megvizsgálták, ez alapján a villamos energia, a gáz és a távhő árát szeretnék csökkenteni.

Az időzítésről annyit árult el, hogy a háromból az egyik még "áprilisban megvalósul", a többi változtatást az év későbbi szakaszaiban tervezik. Kérdésre válaszolva Rogán azt mondta, hogy "nincs célszám", mennyivel akarják csökkenteni a rezsit, mint fogalmazott: "előbb számolni kell, és utána lehet döntéseket hozni".




*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Erre nyert újabb milliárdokat a felcsúti polgármester
2014. január 23., 11:44 Privátbankár, Index, Magyar Nemzet

Mészáros Lőrinc cégének nem ez az első sikeres közbeszerzése, most egy konzorcium tagjaként lett győztes.


25 milliárd forintot nyert közbeszerzésen a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. - derült ki a közbeszerzési értesítőből. A Mészáros Kft. mellett a nyertes konzorcium tagjai még a Duna Aszfalt Kft. és a Békés Drén Kft. A 22 milliárdosra becsült pályázat helyett 25 milliárdos ajánlattal nyertek.

A közbeszerzést az uniós Környezet és Energia Operatív Program keretében írták ki, és a Békés megyei ivóvízminőség-javító projekt megvalósításához szükséges tervek elkészítését és az építési munkákat elvégzését nyerte meg Mészáros Lőrinc családi vállalkozása.

A korábban gázszerelésből élő polgármester cége 2010 óta több mint ötszörösére növelte a forgalmát: 853 millióról 4,6 milliárd forintra emelkedett a nettó árbevétele. Egyebek közt ez a cég építi a felcsúti stadiont is, a felcsúti focicsapat tulajdonjogát birtokló nonprofit alapítvány vezetője is Mészáros Lőrinc.

Kapcsolódó:
   Több tízmilliós kártérítés járhat Mészáros Lőrinc trafikjai után
   Mészáros Lőrinc üstökösként tündököl
   Minden arannyá válik Mészáros Lőrinc kezében

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Március 15-én újra békemenetelnek
Változatlanul Gyurcsányék állnak érdeklődésük homlokterében
2014. január 10. MTI - NOL

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) szerint a 2002 és 2010 közötti kormányok alatt veszteség érte a nemzeti vagyont, a CÖF a felelősség feltárása érdekében a médián keresztül a nyilvánossághoz fordul.

A fórum pénteki budapesti sajtótájékoztatója után Csizmadia László alapító azt is elmondta, hogy március 15-ére várhatóan újra békemenetet hirdetnek.

Az embereknek joguk van megtudni, hogyan gazdálkodtak ebben az időben a közvagyonnal - hangoztatta Csizmadia László, a CÖF alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány elnöke a sajtótájékoztatón.

Emlékeztetett arra, hogy még 2010 márciusában feljelentést tettek az ügyben, de az igazságszolgáltatás "kocogósra vette a tempót". Jelezte, hogy a témában cikksorozatot indítottak a Magyar Hírlapban, amellyel azt kívánják feltárni, hogy a feltételezett vagyonvesztésért kik lehetnek felelősek. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapításait is tartalmazó első írás pénteken már meg is jelent a lapban - közölte.

Azt mondta, a cikksorozattal azt kívánják feltárni, kik a fő felelősök véleményük szerint, "gyaníthatóan, valószínűleg, akik ebben a tevékenységben részt vettek, (...) akik most a hatalomba vissza akarnak jönni és egy zárt részvénytársaságban végezték a magyar állam és az emberek vagyonának a kezelését, úgy tűnik, hogy nagy valószínűséggel számon kérhetők lesznek. Név szerint gondolunk Gyurcsány Ferencre, Bajnai Gordonra, Veres Jánosra és nem kevésbé Mesterházy úrra is".

Közölte, "legfőbb sejtésük az", hogy a 2007-es vagyontörvényt nem szerkezeti váltás és "jobbítás" érdekében fogadták el, hanem azért, mert az "eszköze volt annak, hogy el lehessen tüntetni azokat a szabálytalanságokat, amelyek az elődszervezeteknél és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél is megvalósultak".


A közelgő tavaszi választásokra utalva azt mondta, a CÖF azt üzeni a választópolgároknak, hogy "becsengettek", és mintegy tantestületként értékelhetik majd a korábbi kormányzatok tevékenységét. Arról beszélt, a választóknak lehetőségük lesz arra, hogy még a bírósági ítéletek előtt erkölcsi döntést hozzanak, és "útilaput" kössenek azok talpára, akik a nemzeti vagyon hűtlen kezelésével gyanúsíthatók.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF jogi szakértője azt mondta, a cikksorozat apropóját az adja, hogy a Fővárosi Főügyészség alsóbb szintre helyezte az ügyet, és ezzel úgy döntött, nem kívánja a fokozott ügyészi felügyeletet fenntartani.

Hozzátette: a CÖF ezért döntött úgy, hogy "a nyomozó hatóságnak segítséget nyújt azzal, hogy feltárja az ÁSZ jelentése alapján azokat az esetleges visszaéléseket", amelyek ebben az időszakban történhettek.

Fricz szerint választási csalások várhatók

Fricz Tamás, a CÖF alapítója arról beszélt, egy "magyar demokraták nevű civil szervezet" petíciót intéz vagy már intézett is az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) főtitkárához, és abban arra szólították fel, hogy "a magyarországi áldatlan állapotokra való tekintettel" a tavaszi választásokra különösen figyeljenek oda, mert szerintük választási csalások várhatók.

Közölte, a kezdeményezést teljesen megalapozatlannak és a magyar demokrácia tekintélyét sértőnek tartják. Szerinte az említett "ismeretlen társaság" ezekkel az állításokkal nincs egyedül, mert ellenzéki baloldali pártok vezetői is azt hangoztatják, hogy választási csalásra készül a kormány, illetve a Fidesz.

A CÖF "a szellemi honvédőkkel együtt" egy, az EBESZ főtitkárának írt petícióval, illetve nyílt levéllel válaszol a vádakra - mondta, jelezve: a szervezet által írt állítások "mélységesen torzak és hamisak, beállításaik egyoldalúak és elfogultak", szerintük az abban foglaltak alaptalanul keltenek nemzetközi bizalmatlanságot a magyar parlamenti választásokkal kapcsolatban.

Négyest kapott tőlük a kormány

A sajtótájékoztató végén Csizmadia Lászlót egy újságíró arra kérte, osztályozza az Orbán-kormány elmúlt 3 és fél évét; a CÖF alapítója "4-esre, maximum 4-es alára" értékelte a kormány munkáját.

Csizmadia László a sajtótájékoztató után az MTI-nek arról is beszámolt, hogy várhatóan március 15-ére egy újabb békemenetet hirdetnek majd "az összefogás demonstrálására".

Kapcsolódó:
   Ki felel a lopásért? - Békemenet március 15-én
   Gyurcsány és Bajnai ellen indít kampányt a CÖF
   Dolgozik a török CÖF! Tüntetőkre támadtak és pártirodát rohantak meg Erdogan hívei





Közlemény

A baloldali sajtó nyílt támadást intézett a Békemenet és a CÖF ellen. Állítják, hogy a márciusban tervbe vett összejövetelünk az orosz politika mellett fog demonstrálni.

Céljuk a tisztességes emberek félrevezetése.

A CÖF a józanul gondolkodó állampolgárokkal együtt külön tudja választani a gazdasági együttműködést az azonos politikai nézetektől.

A Békemenet a nemzet érdekeit képviseli, kiáll az identitás, a szuverenitás és a jó kormányzás mellett. Mondanivalónkat nem a szervezők határozzák meg, hanem a résztvevő polgárok hozzánk eljuttatott akarata.


A paksi beruházást a felelős kormány gazdasági döntésének tekintjük

A szocliberális kormányzat által felvett IMF hitel gyökeresen különbözik egy beruházási hiteltől. A Gyurcsány-Bajnai kormány azért kényszerült az IMF hitel felvételére, mert már képtelen lett volna a nyugdíjak kifizetésére, szembesült a hazai bankrendszer összeomlásával, a totális csődhelyzet elkerülése volt a fő céljuk.

A paksi beruházás úgy valósulhat meg, hogy szemben az IMF ötéves hitelével, az orosz fél 30 éves törlesztési lehetőséget biztosít. A működő beruházás nagy biztonsággal önmaga kitermeli a felvett hitelt és kamatait. Tízezer új munkahelyet jelent, 1 %-kal megemeli a GDP-t és a beruházás 40%-a magyar vállalkozók közreműködésével valósul meg.

Üdvözöljük, hogy a kormány felismerte a német gazdasági modell előnyeit, nem követi el azt a hibát, amit a Gyurcsány-Demszky duó produkált, gondolunk itt a 4-es metró krimijére.

A CÖF szerint vége Ady komp-országának, Magyarország nem sodródik, hanem kiépíti a nyugat és kelet közötti gazdasági sztrádát.

CÖF-CÖKA vezetősége


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

"Rendkívüli válság" szükséges az "Új Világrend" fenntartásához, írja az elit szervezet
Január 24, 2014 Infowars.com - Idők jelei

A Washingtoni központú prominens stratégiakutató szervezetnek, az Atlanti Tanácsnak írva, Harlan K. Ullman arra figyelmeztet, hogy egy "rendkívüli válságra" van szükség az "Új Világrend" fenntartásához, aminek kisiklatását a rendszeren kívüli tényezők, mint például Edward Snowden veszélyeztetik.


Az Atlanti Tanács Globális Állampolgár Díjának átadása, 2013, New York City

Az Atlanti Tanács egy igen befolyásos szervezet, amit szoros szálak fűznek a világ számos vezetőjéhez. Jelenleg Brent Scowcroft tábornok, az Egyesült Államok George H.W. Bush elnöksége alatti nemzetbiztonsági főtanácsosa vezeti, aki Barack Obama tanácsadója is volt már.

Harlan K. Ullman a "shock and awe" (sokk és megfélemlítés) elmélet kidolgozója, jelenleg a különböző államfőknek tanácsadói szolgálatot biztosító Killowen Csoport elnöke.

A "Terror elleni háború nem az egyetlen veszély" című cikkében Ullman azt fejtegeti, hogy a világban folyó "tektonikus változások átformálják a nemzetközi geostratégiai rendszert", arra a következtetésre jutva, hogy nem a Kínához hasonló katonai nagyhatalmak, hanem a rendszeren kívüli szereplők, mint Edward Snowden, Bradlay Manning és anonim hekkerek jelentik a legnagyobb veszélyt a "365 éves vesztfáliai rendszer számára", mert arra bátorítják az embereket, hogy vegyék kezükbe sorsuk irányítását és szüntessék meg az állami kontrollt.

"Nagyon kevesen figyeltek fel erre és még kevesebben tettek valamit az ügyben," jegyzi meg Ullman, azon keseregve, hogy az "információs forradalom és a valósidejű globális kommunikáció" letéríti a George H.W. Bush által már több mint két évtizede beharangozott "új világrendet" a vágányról.

"Egy rendkívüli válság nélkül nem sok esély van arra, hogy a megbukott vagy omladozó kormányzás által okozott károk visszafordíthatók vagy korlátozhatók legyenek," írja Ullman, arra célozva, hogy egy másik szeptember 11 jellegű kataklizma lehetővé tenné az állam számára, hogy megerősítse dominanciáját, miközben a "rendszeren kívüli új szereplők jelentette veszélyeket is izolálhatnák, csökkenthetnék és kiküszöbölhetnék".

Ullman tehát arra a következtetésre jutott, hogy az államon kívüli szereplők és egyéni hatalommal rendelkező személyek elmozdítása szükségszerű az új világrend megmentése érdekében. Az anyag tartalmából úgy tűnik, hogy az Atlanti Tanács definíciója szerint az "új világrend" egy globális technokrácia, amit a nagytestvéri kormány és a nagyvállalatok fúziója vezet, és amely alatt az állampolgárok egyéniségét a transzhumanista szingularitás veszi át.

Ullman retorikája némiképp hasonlít a Trilaterális Bizottság társalapító és rendszeres Bilderberg résztvevő Zbigniew Brzezinski által kifejtettekhez, aki 2010-ben a Külkapcsolatok Tanácsa egyik gyűlésén elmondta, hogy a "globális politikai ébredés" és az elit tagjai közötti csatározások hátráltathatják a világkormány felemelkedésére irányuló törekvéseket.

A "rendkívüli válság" előidézésére tett burkolt felszólítás pedig kísértetiesen emlékeztet az Új Amerikai Évszázad Projekt 1997-es kijelentéséhez, amiben afelett siránkoznak, hogy "egy katalizátorként ható súlyos esemény, mint egy új Pearl Harbor hiányában" az amerikai militarizmus kiterjesztése lehetetlen.

2012-ben pedig Patrick Clawson, a befolyásos, Izrael párti Washingtoni Közel-Keleti Politika Intézet (WINEP) tagja vetette fel, hogy az Egyesült Államoknak egy megrendezett provokációra van szüksége az Irán elleni háború elindításához.

Vajon Ullman aggodalma arra enged következtetni, hogy az elit tart az Internet segítségével egyre gyorsabban folyó "globális politikai ébredéstől"?

Időkjelei: A Bibliából tudjuk, hogy az Antikrisztust szinte "az egész világ" követni fogja. A dolgok jelen állása szerint azonban egyre több ember látja meg a világ irányításában rejlő problémákat, így valószínűleg szükség lesz egy megrendezett akcióra a felemelkedő új világrend ellen, amolyan irányított rendszerváltásként, hogy az "Új Világrendet" egy még újabb győzhesse le, ezúttal az Antikrisztus vezetése alatt. Így azok a "felébredtek", akik csupán egy politikai szervezkedést látnak az elit törekvéseiben, teljes vállszélességgel a "megmentő" erő mellé állhassanak majd.

"Mert sok hitető jött e világra, a kik nem vallják a Jézust testben megjelent Krisztusnak. Ez a hitető és az antikrisztus." 2. János 1:7

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Putyin Iránba készül: az USA nagyon nyugtalankodik
24.01.2014, 16:09 Oroszország Hangja

Úgy tűnik, Moszkva hamarosan befejezi Vlagyimir Putyin iráni látogatásának előkészítését. Mindenesetre a jól értesült orosz és iráni források szerint az utazásra a belátható jövőben kerül sor. Valószínűleg, az elnök a Szocsi Téli Olimpia után utazik Iránba.


Az Egyesült Államok egyre jobban nyugtalankodik az orosz politika "iráni vektora" miatt. Washington egyértelműen nem akarja, hogy Oroszország teljes mértékben helyreállítsa gazdasági kapcsolatait Teheránnal, és konkurráljon az amerikai cégekkel. Január 20-tól Irán hozzálátott a nukleáris programja korlátozásáról szóló megállapodás végrehajtásához. Az EU és az Egyesült Államok részben enyhítette a Teherán elleni szankciórendszerét.

Januárjában bejelentették, hogy Oroszország készen áll arra, hogy napi 500 hordó olajat vásároljon Irántól. Valószínűleg egy ilyen megállapodás aláírásra kerülhet az elkövetkező látogatás során. Orosz diplomaták válaszul az Egyesült Államok vádjaira már nem egyszer kijelentették, hogy Moszkva csak az ENSZ Biztonsági Tanácsa Irán elleni szankcióit ismeri el. Az egyoldalú amerikai szankciókat az olaj vásárlásokra és pénzügyi tranzakciókra Teheránnal nem tekinti jogilag kötelező érvényűnek saját magára nézve.

A tervezett olajmegállapodás Moszkva és Teherán között nem egészen adekvát reagálást váltott ki az USA részéről. Jack Lew pénzügyminiszter, Moszkva említése nélkül fenyegetett, hogy Washington büntető intézkedéseket foganatosít azon vállalatokkal szemben, amelyek megkerülik az USA Irán elleni embargóját:

Nagy hiba lenne, ha a világ vezető vállalatai túlbecsülnék Irán nyitottságát az üzleti szféra előtt. A "Hatok" és Irán közös cselekvési terve teljesen konkrét, korlátozott szankciókat tartalmaz. Az olaj- és pénzügyi szankciók egész architektúrája érvényben marad. Bármely céggel szemben, amely átlépi ezt a vonalat, és megsérti a szankciókat, büntető intézkedéseket foganatosítunk, és figyelemmel kísérjük, hogy betartják-e a szankciórendszert.

De Moszkva meg van győződve róla, hogy ha Oroszország vár, amíg az Egyesült Államok és az EU visszavonja a szankciókat, nyugati partnerek felosztják maguk között az iráni piacot.

A davosi Világgazdasági csúcstalálkozó menete arról tanúskodik, hogy Oroszország helyesen kalkulálta ki az időpontot. Davosban telthaz előtt szólalt fel Hassan Rouhani az új iráni elnök. A közönség szinte teljesen az európai és amerikai üzleti élet képviselőiből állt. Az iráni elnök bejelentette, hogy a szankciók enyhítése után Teherán hajlandó lesz partnerségre lépni a nyugati országokkal. Ahogyan a DPA német hírügynökség írta, az európai üzletemberek "már nyalogatják szájukat" az iráni piac megnyitására várva.

Rouhani Svájcban gyakrabban nem a politikusokkal találkozott, hanem inkább az energetikai szektor vezető vállalatainak képviselőivel. Felszólította őket, hogy térjenek vissza Iránba és fektessék be a tőkét gazdaságába.

Locations of visitors to this page
Programajánló

Törökországi Nagykörút


Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya
HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000
HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel



[Lapszemle] Újabb kárpótlások, emlékmûvek, bocsánatkérések - Döbbenetes valóság a földkérdésben: Hazánk már idegen kézben van! - Áprilisban indulhat a harmadik rezsicsökkentés - Erre nyert újabb milliárdokat a felcsúti polgármester - Március 15-én újra békemenetelnek - ''Rendkívüli válság'' szükséges az ''Új Világrend'' fenntartásához, írja az elit szervezet - Putyin Iránba készül: az USA nagyon nyugtalankodik

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


Gondos Bélával és Szántai Lajossal buszos kirándulás

2014. április 5. szombat
Helyszínek: Tereske: Szent László legenda freskó - Romhány: Rákóczi emlékmű - Szente: Árpádkori templom, kazetták - Cserhátsurány: gótikus templom - Herencsény: kerektemplom átépítve és gótikus templom - Terény: gótikus templom - Nógrádsáp: kerített gótikus templom freskóval

Részletek: egipatrona.hu



Németh Zsolt fizikus, magyarságkutatóval buszos kirándulás a Balaton nyugati felvidékére

2014. április 27. vasárnap

Helyszínek: - Révfülöp: Árpád-kori templomrom - Ecsér: Árpád-kori templomrom - Szigliget: Árpád-kori templomrom - Rezi vár - Hévíz-Egregy: Árpád kori templom

Részletek: egipatrona.hu



Gondos Bélával és Szántai Lajossal buszos kirándulás

2014. június 28. szombat
Helyszínek: Bér: gótikus templom - Egyházasdengeleg: Árpádkori templom - Gyöngyöspata: gótikus templom freskóval és a Jessze oltárral, mely Európában egyedülálló: Jézus családfáját mutatja be - Abasár templomrom: amely alatt Aba Sámuel sírja lehet - Halmajugra: freskós árpádkori templom - Visonta: középkori templom - Verseg: gótikus templom

Részletek: egipatrona.hu
Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Újabb kárpótlások, emlékművek, bocsánatkérések
2014. január 24. SVPSZ

Zajlik a Magyar Holokauszt Emlékév, és ennek megfelelően az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága javaslata alapján Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár döntött a hozzá kapcsolódó Civil Alap - 2014 pályázat nyerteseiről. Az 1,8 milliárd forintból vaskos összeget kapott az ATV, a zsidó gárda, a Tom Lantos Intézet, a Hetek, a Lánchíd Rádió, sőt még Suchman Tamás volt MSZP-s politikus is kap pénzt, akinek hivatali ideje alatt (privatizációért felelős államtitkár volt a Horn-kormányban) szétlopták a nemzeti vagyon jelentős részét. Eltűnt a vagyon is, az ára is...

Rendhagyó osztályfőnöki órák is lesznek 3,5 millió forintért.

A Józsefvárosi pályaudvaron épülő Sorsok Háza az előzetes becslések szerint hatmilliárd forintba kerül. A projekt egyik közreműködője és felelőse Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója. Tevékenységéről Karsai László történész nyilatkozata: "Vagy amikor történészek kérik, hogy Schmidt Mária, a holokauszt tagadásáról és relativizálásáról hírhedett történésznő legyen a józsefvárosi projekt vezetője, akitől azt elvárni, hogy majd érdemben szembenéző, komoly, önvizsgáló oktatási projektet fog letenni az asztalra, ez körülbelül olyan, mint hogyha egy nyilvánosház vezetőnőjétől kérnénk erkölcsi útmutatásokat." A Fidesz nőtagozata bocsánatkérésre szólította fel a történészt.

Mosonmagyaróváron, az 1956-os gyalázatos sortűz városában holokauszt emlékmű és emlékpark lesz. "A közös emlékezés és a megbékélés fontosságát hangsúlyozták a résztvevők a holokauszt hetvenedik évfordulójára Mosonmagyaróváron tervezett emlékparkról tartott tegnapi sajtótájékoztatón. A park és emlékmű megvalósításához pályázaton nyert pénzt a helyi zsidó hitközség, a költségek másik felét pedig közadakozásból kívánják előteremteni." - írja a kisalfold.hu.

Mindezeken túl immár az ENSZ-ben is bocsánatot kért Magyarország ENSZ nagykövete a magyar holokauszt miatt. Ez az elnevezés eléggé kétértelmű, már nem zsidó holokausztot említ, hanem magyar holokausztot. Az elnevezés magyar holokausztként is rendben van, mert mint tudjuk, magyar holokausztból aztán bőven kijutott az országnak, elég csak Trianonra utalni, ahol elrabolták a területünk kétharmadát.

Romániában Antonescu, Csehszlovákiában Tiso plébános országhatárokon belül oldotta meg a zsidó-kérdést, őket soha nem vegzálják se kártérítésért, se bocsánatkérésért. Annyit viszont el kell róluk mondani, hogy nem természetes halállal haltak meg.
Nem kell Ausztriának sem bocsánatot kérnie, pedig az 1939-es Anshlusz után ott is történt ez is, meg az is.


A németek se kerülnek most már szóba a holokauszttal kapcsolatban, egyedül a jelenleg élő magyar társadalom a felelős mindenért. Az a társadalom, amely a 70 évvel ezelőtti történések idején még nem is élt, esetleg pólyás baba volt. Kollektív felelősök lettünk, mint az 1945 után Csehszlovákiában élő magyarok, akiket a Benes-dekrétumok alapján lefasisztáztak, és kitelepítettek a szülőföldjükről.

Annyi bocsánatkérésen, annyi kifizetésen vagyunk már túl, amibe anyagilag is, erkölcsileg is belerokkanunk.
Arról, hogy mi is volt Ausztriában az anslusz, bővebben ITT !

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Döbbenetes valóság a földkérdésben! - Hazánk már idegen kézben van!
2012/04/21 Nemzeti InternetFigyelő

Felhívjuk minden Olvasónk figyelmét. hogy ezt a videót feltétlenül nézzék meg!


Valóságsokk: 70 millió négyzetméter a Benettoné...
http://www.youtube.com/watch?v=9esyu5DMx4k


Hogy kerülhet 70 millió négyzetméter magyar föld olasz kézbe? Ha jogellenes zsebszerződésekről van szó, az ügyészség miért hivatkozik elévülésre? Hogy lehet magáncélból lezárni az állami utakat? Mit tesz ilyenkor a magyar rendőrség? A Valóságsokk Somogy megyében járt.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Áprilisban indulhat a harmadik rezsicsökkentés
2014. 01. 24. 06:57 Origo

A Fidesz frakcióvezetője szerint még nem számolták ki a rezsicsökkentés mértékét, pedig már a rezsi minden elemét megvizsgálták.

Pénteken dönt a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportja a rezsicsökkentés folytatásáról. A Balatonszárszóra kihelyezett ülés előtt Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek adott interjújában azt mondta, hogy a "rezsi minden elemét" megvizsgálták, ez alapján a villamos energia, a gáz és a távhő árát szeretnék csökkenteni.

Az időzítésről annyit árult el, hogy a háromból az egyik még "áprilisban megvalósul", a többi változtatást az év későbbi szakaszaiban tervezik. Kérdésre válaszolva Rogán azt mondta, hogy "nincs célszám", mennyivel akarják csökkenteni a rezsit, mint fogalmazott: "előbb számolni kell, és utána lehet döntéseket hozni".




*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Erre nyert újabb milliárdokat a felcsúti polgármester
2014. január 23., 11:44 Privátbankár, Index, Magyar Nemzet

Mészáros Lőrinc cégének nem ez az első sikeres közbeszerzése, most egy konzorcium tagjaként lett győztes.


25 milliárd forintot nyert közbeszerzésen a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. - derült ki a közbeszerzési értesítőből. A Mészáros Kft. mellett a nyertes konzorcium tagjai még a Duna Aszfalt Kft. és a Békés Drén Kft. A 22 milliárdosra becsült pályázat helyett 25 milliárdos ajánlattal nyertek.

A közbeszerzést az uniós Környezet és Energia Operatív Program keretében írták ki, és a Békés megyei ivóvízminőség-javító projekt megvalósításához szükséges tervek elkészítését és az építési munkákat elvégzését nyerte meg Mészáros Lőrinc családi vállalkozása.

A korábban gázszerelésből élő polgármester cége 2010 óta több mint ötszörösére növelte a forgalmát: 853 millióról 4,6 milliárd forintra emelkedett a nettó árbevétele. Egyebek közt ez a cég építi a felcsúti stadiont is, a felcsúti focicsapat tulajdonjogát birtokló nonprofit alapítvány vezetője is Mészáros Lőrinc.

Kapcsolódó:
   Több tízmilliós kártérítés járhat Mészáros Lőrinc trafikjai után
   Mészáros Lőrinc üstökösként tündököl
   Minden arannyá válik Mészáros Lőrinc kezében

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Március 15-én újra békemenetelnek
Változatlanul Gyurcsányék állnak érdeklődésük homlokterében
2014. január 10. MTI - NOL

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) szerint a 2002 és 2010 közötti kormányok alatt veszteség érte a nemzeti vagyont, a CÖF a felelősség feltárása érdekében a médián keresztül a nyilvánossághoz fordul.

A fórum pénteki budapesti sajtótájékoztatója után Csizmadia László alapító azt is elmondta, hogy március 15-ére várhatóan újra békemenetet hirdetnek.

Az embereknek joguk van megtudni, hogyan gazdálkodtak ebben az időben a közvagyonnal - hangoztatta Csizmadia László, a CÖF alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány elnöke a sajtótájékoztatón.

Emlékeztetett arra, hogy még 2010 márciusában feljelentést tettek az ügyben, de az igazságszolgáltatás "kocogósra vette a tempót". Jelezte, hogy a témában cikksorozatot indítottak a Magyar Hírlapban, amellyel azt kívánják feltárni, hogy a feltételezett vagyonvesztésért kik lehetnek felelősek. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapításait is tartalmazó első írás pénteken már meg is jelent a lapban - közölte.

Azt mondta, a cikksorozattal azt kívánják feltárni, kik a fő felelősök véleményük szerint, "gyaníthatóan, valószínűleg, akik ebben a tevékenységben részt vettek, (...) akik most a hatalomba vissza akarnak jönni és egy zárt részvénytársaságban végezték a magyar állam és az emberek vagyonának a kezelését, úgy tűnik, hogy nagy valószínűséggel számon kérhetők lesznek. Név szerint gondolunk Gyurcsány Ferencre, Bajnai Gordonra, Veres Jánosra és nem kevésbé Mesterházy úrra is".

Közölte, "legfőbb sejtésük az", hogy a 2007-es vagyontörvényt nem szerkezeti váltás és "jobbítás" érdekében fogadták el, hanem azért, mert az "eszköze volt annak, hogy el lehessen tüntetni azokat a szabálytalanságokat, amelyek az elődszervezeteknél és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél is megvalósultak".


A közelgő tavaszi választásokra utalva azt mondta, a CÖF azt üzeni a választópolgároknak, hogy "becsengettek", és mintegy tantestületként értékelhetik majd a korábbi kormányzatok tevékenységét. Arról beszélt, a választóknak lehetőségük lesz arra, hogy még a bírósági ítéletek előtt erkölcsi döntést hozzanak, és "útilaput" kössenek azok talpára, akik a nemzeti vagyon hűtlen kezelésével gyanúsíthatók.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF jogi szakértője azt mondta, a cikksorozat apropóját az adja, hogy a Fővárosi Főügyészség alsóbb szintre helyezte az ügyet, és ezzel úgy döntött, nem kívánja a fokozott ügyészi felügyeletet fenntartani.

Hozzátette: a CÖF ezért döntött úgy, hogy "a nyomozó hatóságnak segítséget nyújt azzal, hogy feltárja az ÁSZ jelentése alapján azokat az esetleges visszaéléseket", amelyek ebben az időszakban történhettek.

Fricz szerint választási csalások várhatók

Fricz Tamás, a CÖF alapítója arról beszélt, egy "magyar demokraták nevű civil szervezet" petíciót intéz vagy már intézett is az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) főtitkárához, és abban arra szólították fel, hogy "a magyarországi áldatlan állapotokra való tekintettel" a tavaszi választásokra különösen figyeljenek oda, mert szerintük választási csalások várhatók.

Közölte, a kezdeményezést teljesen megalapozatlannak és a magyar demokrácia tekintélyét sértőnek tartják. Szerinte az említett "ismeretlen társaság" ezekkel az állításokkal nincs egyedül, mert ellenzéki baloldali pártok vezetői is azt hangoztatják, hogy választási csalásra készül a kormány, illetve a Fidesz.

A CÖF "a szellemi honvédőkkel együtt" egy, az EBESZ főtitkárának írt petícióval, illetve nyílt levéllel válaszol a vádakra - mondta, jelezve: a szervezet által írt állítások "mélységesen torzak és hamisak, beállításaik egyoldalúak és elfogultak", szerintük az abban foglaltak alaptalanul keltenek nemzetközi bizalmatlanságot a magyar parlamenti választásokkal kapcsolatban.

Négyest kapott tőlük a kormány

A sajtótájékoztató végén Csizmadia Lászlót egy újságíró arra kérte, osztályozza az Orbán-kormány elmúlt 3 és fél évét; a CÖF alapítója "4-esre, maximum 4-es alára" értékelte a kormány munkáját.

Csizmadia László a sajtótájékoztató után az MTI-nek arról is beszámolt, hogy várhatóan március 15-ére egy újabb békemenetet hirdetnek majd "az összefogás demonstrálására".

Kapcsolódó:
   Ki felel a lopásért? - Békemenet március 15-én
   Gyurcsány és Bajnai ellen indít kampányt a CÖF
   Dolgozik a török CÖF! Tüntetőkre támadtak és pártirodát rohantak meg Erdogan hívei





Közlemény

A baloldali sajtó nyílt támadást intézett a Békemenet és a CÖF ellen. Állítják, hogy a márciusban tervbe vett összejövetelünk az orosz politika mellett fog demonstrálni.

Céljuk a tisztességes emberek félrevezetése.

A CÖF a józanul gondolkodó állampolgárokkal együtt külön tudja választani a gazdasági együttműködést az azonos politikai nézetektől.

A Békemenet a nemzet érdekeit képviseli, kiáll az identitás, a szuverenitás és a jó kormányzás mellett. Mondanivalónkat nem a szervezők határozzák meg, hanem a résztvevő polgárok hozzánk eljuttatott akarata.


A paksi beruházást a felelős kormány gazdasági döntésének tekintjük

A szocliberális kormányzat által felvett IMF hitel gyökeresen különbözik egy beruházási hiteltől. A Gyurcsány-Bajnai kormány azért kényszerült az IMF hitel felvételére, mert már képtelen lett volna a nyugdíjak kifizetésére, szembesült a hazai bankrendszer összeomlásával, a totális csődhelyzet elkerülése volt a fő céljuk.

A paksi beruházás úgy valósulhat meg, hogy szemben az IMF ötéves hitelével, az orosz fél 30 éves törlesztési lehetőséget biztosít. A működő beruházás nagy biztonsággal önmaga kitermeli a felvett hitelt és kamatait. Tízezer új munkahelyet jelent, 1 %-kal megemeli a GDP-t és a beruházás 40%-a magyar vállalkozók közreműködésével valósul meg.

Üdvözöljük, hogy a kormány felismerte a német gazdasági modell előnyeit, nem követi el azt a hibát, amit a Gyurcsány-Demszky duó produkált, gondolunk itt a 4-es metró krimijére.

A CÖF szerint vége Ady komp-országának, Magyarország nem sodródik, hanem kiépíti a nyugat és kelet közötti gazdasági sztrádát.

CÖF-CÖKA vezetősége


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

"Rendkívüli válság" szükséges az "Új Világrend" fenntartásához, írja az elit szervezet
Január 24, 2014 Infowars.com - Idők jelei

A Washingtoni központú prominens stratégiakutató szervezetnek, az Atlanti Tanácsnak írva, Harlan K. Ullman arra figyelmeztet, hogy egy "rendkívüli válságra" van szükség az "Új Világrend" fenntartásához, aminek kisiklatását a rendszeren kívüli tényezők, mint például Edward Snowden veszélyeztetik.


Az Atlanti Tanács Globális Állampolgár Díjának átadása, 2013, New York City

Az Atlanti Tanács egy igen befolyásos szervezet, amit szoros szálak fűznek a világ számos vezetőjéhez. Jelenleg Brent Scowcroft tábornok, az Egyesült Államok George H.W. Bush elnöksége alatti nemzetbiztonsági főtanácsosa vezeti, aki Barack Obama tanácsadója is volt már.

Harlan K. Ullman a "shock and awe" (sokk és megfélemlítés) elmélet kidolgozója, jelenleg a különböző államfőknek tanácsadói szolgálatot biztosító Killowen Csoport elnöke.

A "Terror elleni háború nem az egyetlen veszély" című cikkében Ullman azt fejtegeti, hogy a világban folyó "tektonikus változások átformálják a nemzetközi geostratégiai rendszert", arra a következtetésre jutva, hogy nem a Kínához hasonló katonai nagyhatalmak, hanem a rendszeren kívüli szereplők, mint Edward Snowden, Bradlay Manning és anonim hekkerek jelentik a legnagyobb veszélyt a "365 éves vesztfáliai rendszer számára", mert arra bátorítják az embereket, hogy vegyék kezükbe sorsuk irányítását és szüntessék meg az állami kontrollt.

"Nagyon kevesen figyeltek fel erre és még kevesebben tettek valamit az ügyben," jegyzi meg Ullman, azon keseregve, hogy az "információs forradalom és a valósidejű globális kommunikáció" letéríti a George H.W. Bush által már több mint két évtizede beharangozott "új világrendet" a vágányról.

"Egy rendkívüli válság nélkül nem sok esély van arra, hogy a megbukott vagy omladozó kormányzás által okozott károk visszafordíthatók vagy korlátozhatók legyenek," írja Ullman, arra célozva, hogy egy másik szeptember 11 jellegű kataklizma lehetővé tenné az állam számára, hogy megerősítse dominanciáját, miközben a "rendszeren kívüli új szereplők jelentette veszélyeket is izolálhatnák, csökkenthetnék és kiküszöbölhetnék".

Ullman tehát arra a következtetésre jutott, hogy az államon kívüli szereplők és egyéni hatalommal rendelkező személyek elmozdítása szükségszerű az új világrend megmentése érdekében. Az anyag tartalmából úgy tűnik, hogy az Atlanti Tanács definíciója szerint az "új világrend" egy globális technokrácia, amit a nagytestvéri kormány és a nagyvállalatok fúziója vezet, és amely alatt az állampolgárok egyéniségét a transzhumanista szingularitás veszi át.

Ullman retorikája némiképp hasonlít a Trilaterális Bizottság társalapító és rendszeres Bilderberg résztvevő Zbigniew Brzezinski által kifejtettekhez, aki 2010-ben a Külkapcsolatok Tanácsa egyik gyűlésén elmondta, hogy a "globális politikai ébredés" és az elit tagjai közötti csatározások hátráltathatják a világkormány felemelkedésére irányuló törekvéseket.

A "rendkívüli válság" előidézésére tett burkolt felszólítás pedig kísértetiesen emlékeztet az Új Amerikai Évszázad Projekt 1997-es kijelentéséhez, amiben afelett siránkoznak, hogy "egy katalizátorként ható súlyos esemény, mint egy új Pearl Harbor hiányában" az amerikai militarizmus kiterjesztése lehetetlen.

2012-ben pedig Patrick Clawson, a befolyásos, Izrael párti Washingtoni Közel-Keleti Politika Intézet (WINEP) tagja vetette fel, hogy az Egyesült Államoknak egy megrendezett provokációra van szüksége az Irán elleni háború elindításához.

Vajon Ullman aggodalma arra enged következtetni, hogy az elit tart az Internet segítségével egyre gyorsabban folyó "globális politikai ébredéstől"?

Időkjelei: A Bibliából tudjuk, hogy az Antikrisztust szinte "az egész világ" követni fogja. A dolgok jelen állása szerint azonban egyre több ember látja meg a világ irányításában rejlő problémákat, így valószínűleg szükség lesz egy megrendezett akcióra a felemelkedő új világrend ellen, amolyan irányított rendszerváltásként, hogy az "Új Világrendet" egy még újabb győzhesse le, ezúttal az Antikrisztus vezetése alatt. Így azok a "felébredtek", akik csupán egy politikai szervezkedést látnak az elit törekvéseiben, teljes vállszélességgel a "megmentő" erő mellé állhassanak majd.

"Mert sok hitető jött e világra, a kik nem vallják a Jézust testben megjelent Krisztusnak. Ez a hitető és az antikrisztus." 2. János 1:7

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Putyin Iránba készül: az USA nagyon nyugtalankodik
24.01.2014, 16:09 Oroszország Hangja

Úgy tűnik, Moszkva hamarosan befejezi Vlagyimir Putyin iráni látogatásának előkészítését. Mindenesetre a jól értesült orosz és iráni források szerint az utazásra a belátható jövőben kerül sor. Valószínűleg, az elnök a Szocsi Téli Olimpia után utazik Iránba.


Az Egyesült Államok egyre jobban nyugtalankodik az orosz politika "iráni vektora" miatt. Washington egyértelműen nem akarja, hogy Oroszország teljes mértékben helyreállítsa gazdasági kapcsolatait Teheránnal, és konkurráljon az amerikai cégekkel. Január 20-tól Irán hozzálátott a nukleáris programja korlátozásáról szóló megállapodás végrehajtásához. Az EU és az Egyesült Államok részben enyhítette a Teherán elleni szankciórendszerét.

Januárjában bejelentették, hogy Oroszország készen áll arra, hogy napi 500 hordó olajat vásároljon Irántól. Valószínűleg egy ilyen megállapodás aláírásra kerülhet az elkövetkező látogatás során. Orosz diplomaták válaszul az Egyesült Államok vádjaira már nem egyszer kijelentették, hogy Moszkva csak az ENSZ Biztonsági Tanácsa Irán elleni szankcióit ismeri el. Az egyoldalú amerikai szankciókat az olaj vásárlásokra és pénzügyi tranzakciókra Teheránnal nem tekinti jogilag kötelező érvényűnek saját magára nézve.

A tervezett olajmegállapodás Moszkva és Teherán között nem egészen adekvát reagálást váltott ki az USA részéről. Jack Lew pénzügyminiszter, Moszkva említése nélkül fenyegetett, hogy Washington büntető intézkedéseket foganatosít azon vállalatokkal szemben, amelyek megkerülik az USA Irán elleni embargóját:

Nagy hiba lenne, ha a világ vezető vállalatai túlbecsülnék Irán nyitottságát az üzleti szféra előtt. A "Hatok" és Irán közös cselekvési terve teljesen konkrét, korlátozott szankciókat tartalmaz. Az olaj- és pénzügyi szankciók egész architektúrája érvényben marad. Bármely céggel szemben, amely átlépi ezt a vonalat, és megsérti a szankciókat, büntető intézkedéseket foganatosítunk, és figyelemmel kísérjük, hogy betartják-e a szankciórendszert.

De Moszkva meg van győződve róla, hogy ha Oroszország vár, amíg az Egyesült Államok és az EU visszavonja a szankciókat, nyugati partnerek felosztják maguk között az iráni piacot.

A davosi Világgazdasági csúcstalálkozó menete arról tanúskodik, hogy Oroszország helyesen kalkulálta ki az időpontot. Davosban telthaz előtt szólalt fel Hassan Rouhani az új iráni elnök. A közönség szinte teljesen az európai és amerikai üzleti élet képviselőiből állt. Az iráni elnök bejelentette, hogy a szankciók enyhítése után Teherán hajlandó lesz partnerségre lépni a nyugati országokkal. Ahogyan a DPA német hírügynökség írta, az európai üzletemberek "már nyalogatják szájukat" az iráni piac megnyitására várva.

Rouhani Svájcban gyakrabban nem a politikusokkal találkozott, hanem inkább az energetikai szektor vezető vállalatainak képviselőivel. Felszólította őket, hogy térjenek vissza Iránba és fektessék be a tőkét gazdaságába.

Locations of visitors to this page
Programajánló

Törökországi Nagykörút


Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya
HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000
HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel