2013. november 21., csütörtök

[Lapszemle] Fejétõl bûzlik a hal... - Medián: több a biztos szavazó, és gyengült a Fidesz - Így teljes a takarékok államosítása: a tulajdonosi jogokat is felfüggesztik - Schmidt és Fürjes Tel-Avivban: ''A holokauszt magyar bûn'' - 9/11 és a Gladio hadmûvelet - Arabok és zsidók bajtársak: az évad ''kacsahíre'' vagy nagy játszma kezdete? - Amirõl nem eshet szó a ''szabad'' nyugati médiában: gyermekmolesztáló ultraortodox zsidók

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


Ángyán, Hadházy, Horváth: zászlót bontott a TESZ
2013. november 20. 22:19 Mandiner

Szerdán Ángyán József bejelentette a Tisztesség és Emberség Szövetségének megalakulását. A rendezvényen megszólalt Hadházy Ákos és Horváth András is.

Videó: http://bambuser.com/v/4114945

Az Élőlánc Magyarországért, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ, a Váralja Szövetség és a Gazdálkodó Családok Egyesülete hozta létre Tisztesség és Emberség Szövetséget - ezt Ángyán József jelentette be szerdán Budapesten. Az eseményen Ács Sándorné, a vidékfejlesztési központ vezetője, és Ertsey Attila, az Élőlánc Magyarországért elnökségi tagja mellett Hadházy Ákos, a szekszárdi trafikosztást leleplező volt fideszes önkormányzati képviselő és Horváth András volt adóellenőr is szót kapott.



Kiáltvány!

Az elmúlt két évtizedben történt nemzetközi tudományos kutatások eredménye alapján a következő információk kerültek napvilágra:

1. Ornella Semino nevével fémjelzett nemzetközi genetikus csoport kutatási eredménye kimondja, hogy az európai ősgén 35-40.000 éves, és ezeket az ősgéneket a legnagyobb arányban a Kárpát-medencei magyarság-székelység hordozza magában. Forrás: www.sciencemag.org 2000 nov. 10. 1155-1159 o.

2. A Sorbonne Egyetem ősnyelvet kutató csoportja megvizsgálta az összes ismert élő és holt nyelvet abból a szempontból, hogy azok milyen mértékben tartalmazzák az ősnyelv etimonjait, azaz ősgyökeit. A kutatási eredmény megállapította, hogy a földön egykor létező ősnyelvből a magyar nyelv őrizte meg messze a legtöbbet, az ősgyökök 68%-át.

3. Radioizotópos vizsgálatokkal bebizonyították, hogy a tatárlakai leletek legalább 7000 évesek, ami az újkőkori írásbeliségünket bizonyítja itt a Kárpát-medencében. Keletkezésük 1000-1500 évvel megelőzi a hasonló képjeleket tartalmazó sumér agyagtáblákat, és a sumerológusok széles körben elterjedt írásbeliség darabjainak tartják őket. Forrás: Radics Géza: Eredetünk és őshazánk.

Összegezve: Nemzetközi tudósokból álló kutató csoportok egymástól függetlenül megállapították, hogy Európa szívében a Kárpát-medencében él egy 35.000-40.000 éves őslakosság, melynek mind a genetikája, mind a nyelve és mind az írásossága a legősibb helyben maradt és máig megőrzött kultúrát jelenti. Őrzőik pedig a Kárpát-medencei magyarok és nemzetrészeik.

Az ősnép helyzete napjainkban: 1989-óta a 3. köztársaság nagyobb emberi és anyagi kárt okozott a magyar népnek, mint a II. világháború. Az elmúlt 23 év alatt a belső-magyarországi területet vizsgálva a magát magyarnak vallók lélekszáma körül-belül 1.000.000 fővel csökkent, ezen kívül 400-500 ezer magyar hagyta el az országot, hogy külföldön megélhetést találjon magának. Ez idő alatt a közvagyon 95-98%-a került idegen kézbe. A magyarság helyzete végveszélybe került ezért:

A fentiek ismeretében a Kárpát-medencét, mint az ősi múltnak védelmet adó anyaölet, a magyar nyelvet beszélő és a magyar kultúrát éltető embert, valamint az összes tárgyi és szellemi hagyatékot a világörökség részének tekintjük!

Ezennel minden magyar embert és szervezetet, valamint minden az ősi tudást tisztelő más nyelvet beszélő embert és szervezetet felkérünk arra, hogy a Kárpát-medencei magyarságot a VILÁGÖRÖKSÉG részének nyilvánítsa és cselekedeteit, megnyilvánulásait eszerint alakítsa!

A VILÁGÖRÖKSÉGET jelentő magyar népet megtartani akkor tudjuk, ha mentesítjük a megszállók ideológiájától, kettős mércéjétől, gazdasági, szellemi és lelki megszállásától.

Ezért a következő lépéseket kell megtennünk a magyarság és az ősi magyar kultúra megőrzéséhez:
1. Minden vélt vagy valós államadósság eltörlése.
2. A kilakoltatások azonnali leállítása.
3. Munkával fedezett közpénzrendszer bevezetése.
4. Alapjövedelem bevezetése. Minimum 150.000Ft/hó alapjövedelem járjon minden 18 életévet betöltött magyar állampolgárnak, aki a Szent Korona Alkotmánya szerint él és cselekszik.
5. A magyar munkaerő a magyar termelés és a magyar piac vámokkal való megvédése.
6. A népképviseletet és a rend helyreállítását szolgáló Tizedes-rendszer újra építése.

Az ébredést a tudatosulást az önszerveződést és a közös kép megalkotását az Égi Magyarországról a
www.elokozossegek.hu honlap segíti. Áldás szálljon minden magyarra!

Kapcsolódó:
   A magyar nép, a MAG NÉPe! A MAGyar az ŐSnyelv!
   Jorge E. Blinkorn: Ébredj magyar nép!
   A szénizotópos mérések alapján 34.000 évesre saccolt híres boszniai Nap Piramisban székely-magyar rovásírással íródott feliratokat találtak


Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Fejétől bűzlik a hal...
2013. november 20. SVPSZ

Orbánról a keresőben: "Orbán Viktor Mihály (Székesfehérvár, 1963. május 31. -) magyar politikus. Országos ismertséget Nagy Imre és társai újratemetésén elmondott beszédével szerzett. 1988-ban a Fidesz egyik alapítója, majd 1993-ig választmányának tagja. 1993 és 2000 között, illetve 2003-tól a párt elnöke. 1990-től országgyűlési képviselő, 1994-ig a Fidesz frakcióvezetője. 1992-től 2000-ig a Liberális Internacionálé, 2002-től az Európai Néppárt egyik alelnöke. 1998 és 2002 között és 2010. május 29-től Magyarország miniszterelnöke."

Egy valamiről sose beszélünk: a választások két fordulósak voltak, a két forduló között lehetett egyezkedni. 1998-ban a választások első fordulóját az MSZP nyerte! A második fordulóra összeborult a Fidesz és a Kisgazdapárt, és nem igazán nagy fölénnyel, de ők nyerték meg a választást. Most nem lesz második forduló, nincs lehetőség egyezkedésre. Az előjelek arra utalnak, hogy nagy Fidesz-győzelem lesz a romák és az új kettős állampolgárok segítségével. Remélhetőleg kétharmad nem jön össze többé, mert így nem parlamenti döntés van, hanem pártdiktátum. Sokaknak jó ez, főleg a maffiózóknak, az offshore lovagok, a tőzsdén szereplő cégek vezéreinek (ők részvényben kapják adómentesen a fizetést!). A kétmilliós fizetésű is, a minimálbéres is 16 százalékkal adózik az igazságtalan egykulcsos adó miatt. Nem helyezték alkotmányos védelem alá a termőföldet, a vízbázist, az egészségügyet és a nyugdíjat. A többi süket duma!

A Fidesz nem engedi a kommunista luxus nyugdíjak becsületes megnyirbálását, csak néhány nem rokontól vontak meg valamennyit. Lehet, hogy attól félnek, a nagyinak vagy a nagypapinak kevesebb pénze marad karácsonyi ajándékra? Az adóhatóságot sem vizsgálhatja bizottság, az érintettség okán. Az offshore (adóelkerülő) lovagok szent tehenek, nem adóznak, de ők lakmároznak a nemzet asztaláról (pályázati pénzek, állami megbízások az övék!).

Kövér László régi kedves mondása: Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna!
Az én kedves régi-új mondásom: Liberális kutyából nem lesz nemzeti szalonna!

Kapcsolódó:
   Az 1700 milliárdos adócsalások ügyében a Fidesz-MSZP együttállás miatt nincs vizsgálóbizottság
   Varga István: a CitiBank kijelentette: a "deviza"-"hitel" csalás, és ebben nem kíván részt venni
   Milliárdos bírságot kaptak a legnagyobb bankok
   Bajnai támogatására kérték a banki dolgozókat
   Kiderült: így kaptak százmilliárdokat a tehetősek a kormánytól
   Nyugdíj feketén-fehéren - 7 tény, amit tudni kell
   Békásmegyeri tragédia: nem volt gyógyszer a mentőknél?

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***


Ebből is látszik, mi is az a bizonyos 2/3!
Medián: több a biztos szavazó, és gyengült a Fidesz
2013. november 20., szerda HVG

A részvétel iránt leginkább elkötelezett, tehát választani tudó "biztos" szavazó jelenleg az összes választópolgár 44 százaléka. Körükben a Fidesz egy hónapon belül négy százalékot veszített támogatottságából, ám még így is a képzeletbeli voksok csaknem felét (48 százalékát) kapná.

Ugyanebben a viszonyítási körben az MSZP - a teljes népességben bekövetkezett erősödése ellenére - az előző havival megegyező, 21 százaléknyi szavazót tudhat maga mögött, míg a Jobbik támogatottsága az októberi megingás után 16 százalékra emelkedett.

Az Együtt 2014 támogatottsága immár fél éve csökkenő tendenciát mutat, ugyanakkor Bajnai Gordon volt miniszterelnök kedveltsége 5 százalékpontot javult.

Az LMP támogatottsága stagnál, a DK viszont számottevően erősödött, a mostani a legmagasabb érték, amit a Gyurcsány-párt esetében mért a Medián.


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Így teljes a takarékok államosítása: a tulajdonosi jogokat is felfüggesztik
2013. november 20. 09:27 Kapcsolat.hu

A Ténytár már korábban írt arról, hogy a takarékszövetkezetek államosítása a trafikmutyinál is komolyabb ügy lehet, amely sok milliárdos tőkét és több százezer tulajdonost érinthet.

Bár a takarékszövetkezeti szféra élesen tiltakozott az átalakítás ellen, az végül - a dohánykereskedelem államosításához képest - viszonylag simán átment.

Ebben a téma összetettségén kívül az is közrejátszott, hogy az integrációs rendszerből való kimaradás súlyos kockázatokkal járt volna a takarékszövetkezetek és szövetkezeti hitelintézetek tekintetében. A korábbi, amúgy is durva centralizáció után most eljött a színvallás ideje: az integrációt kiteljesítő új törvénycsomag a tulajdon formális elvonása nélkül teszi illuzórikussá a takarékszövetkezeti tagok tulajdonosi önállóságát azzal, hogy az integrációs szervezet szinte minden fontos kérdésben dönthet.

Az előzmények: az államosítás és annak menete

Ahogyan már korábban írtuk, az új rendszerben az egyes takarékszövetkezeteknek szinte semmilyen fontos kérdésbe nincs beleszólásuk. Az integrációs törvény gyakorlatilag kizárja az új rendszer tagjait szinte minden stratégia döntésből, és a Postabank tőkeemelése miatt még kisebbségbe is kerültek a korábbi tagok (a Postabank, és így rajta keresztül az állam 51 százalékos részesedéssel rendelkezik). Ráadásul a takarékszövetkezeteknek nem volt választásuk: aki nem csatlakozott az állami irányításhoz, az kizárta magát a rendszerből, és rövid időn belül csődbe mehet.

A szövetkezetek élére mostantól az állam nevezhet ki vezetőket, így könnyen bármelyik szövetkezet szoros állami felügyelet alá kerülhet, és az ott lévő pénzeket is olyan célokra használhatják fel, amely a kormány érdekei mentén húzódik meg.

És ez csak a kezdet...

A nemrég megalkotott és november 1-el között hatályba lépett törvényt máris módosítani akarja a kormánytöbbség. A változtatás elvileg azzal függ össze, hogy a számtalanszor módosított hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló törvényt egy új jogszabállyal váltanák fel. Ez tartalmazna részletes szabályokat - a szövetkezeti jellegükre figyelemmel - ezekre a szervezetekre nézve. Így valóban szükségessé válhat a törvény kiegészítése.

Azonban felmerül a kérdés, hogy ez a szándék miért nem volt világos már a törvény nyári (július 5-ei) elfogadásakor, miért kell most, gyakorlatilag a hatályba lépés pillanatában módosítani a jogszabályt.

Centralizáció!

A kérdés megválaszolásához elég, ha a módosítás valódi okát nézzük. Ez pedig nem más, mint a rendszer további centralizációja.

Az új szabályok szerint ugyanis a takarékszövetkezet biztonságos működése érdekében az Integrációs Szervezet akár a tagok szavazati jogát is felfüggesztheti egy évre. Ezzel gyakorlatilag a tagok tulajdonjogának formális elvonása nélkül a legfontosabb tulajdonosi jogosítványuktól fosztja meg őket: attól, hogy tulajdonosi jogaikkal élve szabadon dönthessenek a szövetkezet ügyeiben.

Einstand?

Egyes blogok már einstandot emlegetnek, s ez nem is túlzás. A valódi einstandon azonban már rég túl vagyunk: az új, integrációs szervezet kialakításával már államosították ezt a szektort. Ezek a szabályok csak a most kialakított, egységes rendszer konzekvenciájának tekinthetők. Amennyiben ugyanis a szervezet integrált egységként akar működni, akkor a szövetkezeti tagok autonómiáját szükségszerűen korlátozni kell. Márpedig a cél egyértelműen egy egységesen működő hitelintézeti rendszer kialakítása volt.

Kolhozosítás?

Ezt a lépést sokan a Kádár-korszak mezőgazdasági szövetkezeti rendszerének kialakításával, az ún. kolhozosítással állítják párhuzamba. Ennek van ugyan némi alapja, de azért a két átalakítás jelentősen eltér egymástól.

A közös vonás mindkét rendszerben, hogy formálisan nem vonta el az egyének tulajdonjogát, azonban a döntési szabadságukat erősen korlátozta. A kolhozosítás nyomán a szövetkezetbe bevitt földből képezett tulajdoni hányad továbbra is a tag tulajdonában maradt, azonban a tulajdonosi döntéseket immáron a szövetkezet hozta. Ebben a rendszerben az integrációs szervezet hozza meg a legfontosabb döntéseket. Annak a biztosítékaként, hogy a tagok az egységes fellépést, illetve a biztonságos működést ne veszélyeztethessék azt rögzíti a törvényjavaslat, hogy az integrációs szervezet akár fel is függesztheti a "renitens" tagok szavazati jogát. Így lényegében itt is elvonják a legfontosabb tulajdonosi jogot - a tulajdon formális elvétele nélkül.

Valódi szövetkezet?

Eléggé korlátozott módon. A szövetkezeti együttműködésnek ugyanis az az alapja, hogy a tagok önszerveződésére épít. Ennek a rendszernek láthatóan nem ez a célja, hanem egy egységes, államilag irányított szervezet létrehozása. Az egyetlen, jelentős szépséghibát "mindössze" az jelenti, hogy ezt magánszemélyek tőkéjéből éri el a kormányzat.

A blogbejegyzés eredetije: Így teljes a takarékok államosítása: a tulajdonosi jogokat is felfüggesztik

Kapcsolódó:
   A Nemzeti Államosítás Kormánya - nem tudnak leállni
   Giró: Amit mi csinálunk az nem államosítás
   Takarékszövetkezetek államosítása: trafikmutyi deluxe
   Olaj ügyek, Orbán 500 milliárdos vagyona
   Kiborultak a rendőrök Orbán és Pintér "titokban" küldött levelén
   Betiltják a rántott húst
   Már a fákat is kivágatja a kormány?


Orbán ma arról beszélt, hogy Magyarország nem teljesít jól, mert kevesebb gyerek születik, mint ahányan meghalnak. De nem csak ez a gond. Orbán kormányzása alatt többen mentek külföldre, mint ahányan születtek. Ezen pedig nem segít az, hogy a kormányfő "életfát" avat Kaposváron. (Facebook)

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A pofátlanság legteteje - "A holokauszt magyar bűn" - Schmidt és Fürjes Tel-Avivban
nov. 14 MTI - Kuruc.info - Betyárvilág

Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója és Fürjes Balázs kormánybiztos a helyi "magyar" (tényleg ez áll az MTI hírében) közösség képviselőinek ismertette szerda este a tel-avivi nagyköveti rezidencián az új józsefvárosi holokauszt-emlékhely terveit.

(A szem a lélek tükre - Betyárok)

Schmidt Mária - aki az intézmény szakmai koordinációjáért felel - elmondta, hogy a Sorsok Házában elsősorban "a fiatalok érzelmi azonosulását, megrendülését" szeretnék elérni úgy, hogy "alulnézetből", vagyis egy gyermek szemszögéből, egy tizenéves számára is érthető módon mutatják be a "holokausztot". A "magyar" zsidók második világháborús sorsát úgy próbálják majd bemutatni, hogy annak magyar és egyúttal "általános emberi üzenete legyen", közben érzékeltetve az emberi sorsok mögötti döntések súlyát. A segítők és embermentők történeteivel jó példát akarnak mutatni a kiállítást megtekintő diákoknak. A látogatóknak egy labirintusban kell majd haladniuk, amivel a zsidók akkori bizonytalan és kiszolgáltatott helyzetét akarják érzékeltetni. A kiállításon alkalmazni fogják a modern technika legújabb vívmányait, és az emlékhely anyagát folyamatosan bővítik az esetleges új információkkal (értsd: hazugságokkal, újabb kitalált történetekkel - a szerk.).


Balog ezúttal - legnagyobb szívfájdalmára - nem lehetett ott



Bajnai sem, de tökéletesen mindegy, hogy éppen kormánypárti vagy "demokratikus ellenzéki" csúszik-mászik a metélt főnökség előtt, ebben a legapróbb különbség sincs köztük - mint ahogy a Schmidttel ápolt viszonyukban sem

Az intézmény létrehozásával hangsúlyozni akarják, hogy "a magyar zsidó közösség és kultúra kiemelt része a magyar kulturális örökségnek és a kortárs magyar kultúrának" - nyalt be Tel-Avivnak Fürjes Balázs. A kormány egyáltalán nem tűr meg semmiféle nemi, faji és vallási megkülönböztetést - szögezte le (kivéve persze azt, ha magyarok ellen irányul zsidók vagy cigányok részéről - tehette volna hozzá).


Schmidt és Fürjes már szeptemberben teljes gőzzel szervezkedett

"A magyar zsidók holokausztja magyar tragédia, magyar bűn, és olyan veszteség, amellyel kapcsolatban Navracsics Tibor (közigazgatási és igazságügyi miniszter) kijelentette, hogy a magyar állam is felelős volt miatta" - folytatta az alázkodást Fürjes Balázs. "Felejteni tilos, emlékezni kötelező" - nyilatkoztatta ki a kormánybiztos (aki ezt valamiért csak az állítólagos zsidó tragédiák kapcsán gondolja így), hozzátéve: mindent elkövetnek azért, hogy a rövid határidő ellenére már jövő áprilisban megnyíljon az új emlékhely.


Lázár a szeptemberi ülésen: az egyik legnagyobb veszély (mármint a holomítoszra) a "relativizálás", az ez elleni küzdelem jegyében hozzák létre az emlékhelyet (az adófizetők újabb milliárdjaiból)

A hallgatóság soraiban helyet foglalt Heisler András, a Mazsihisz elnöke, aki irányt mutatott a gyarmatnak: "fontos, hogy az új budapesti emlékhely együttműködjön a jeruzsálemi Jad Vasem holokauszt-emlékközpont és múzeummal".

Kapcsolódó:
   Milyenek vagyunk Schmidt Mária szerint? Nagyigényűek, lusták
   A holokauszt magyar bűn...
   "Izrael szövetségesei" - komcsik és hitgyülisek társaságában nyalta Gulyás a zsidók seggét Washingtonban
   Törvényben tiltaná Horthy-szobrokat az MSZP
   A budapesti Zsidó Világkongresszus margójára - Öntsünk tiszta vizet a pohárba - Horthyról, Szálasiról végre őszintén
   Hegedűs a háztetőn - Az SZDSZ egykori hangadói ma fideszes véleményformálók
   Minda Zoltán az MSZP és MSZMP ellen

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

9/11 és a Gladio hadművelet - The Truthseeker

"Nagyobb botrány, mint a Watergate". Az USA rendszeres tárgyalásai al-Kaida vezetőkkel. A saját lakossága ellen évtizedek óta folytatott és a "szélsőségesekre" fogott terrort valójában a Fehérház finanszírozza és tervezi meg, erősítették meg a kormány és a CIA vezető tisztviselői. A Gladio néven ismert kampányt a volt CIA vezető, Bill Colby "jelentős hadműveletnek" nevezi. A kormány 'feszültség stratégiája'



*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Arabok és zsidók bajtársak: az évad "kacsahíre" vagy nagy játszma kezdete?
19.11.2013, 19:19 Oroszország Hangja

Szaúd-Arábia hajlandó Izrael rendelkezésére bocsátani katonai reptereit és kész szolgáltatásokat nyújtani, amennyiben Tel-Aviv az Iránra mérendő csapás mellett dönt. Ezt a fantasztikus hírt a napokban a világmédiák terjesztették. Egyébként a szakértők nem tartják kizártnak ezt az eshetőséget.


A brit The Sunday Timesnevének mellőzését kérő hírforrásokra hivatkozva jelenti, hogy az izraeli és a szaúdi titkosszolgálatok szoros kapcsolatot tartanak az iráni nukleáris probléma közös erőszakos megoldásának témájában. Rijad és Tel-Aviv attól tart, hogy Irán és a hat nemzetközi közvetítő (az ENSZ BT állandó tagországai és Németország) esetleges megállapodása nem garantálhatja, hogy Teherán lemond a nukleáris fegyver kifejlesztéséről. Vélhető, hogy Szaúd-Arábia mindenben segédkezni kíván Izraelnek, ami az Iránra mérendő csapást illeti, beleértve légibázisokat, pilóta nélküli gépeket és mentőhelikoptereket. Az utóbbiakra bizonyára a kilőtt izraeli pilóták felkutatása és kimentése érdekében lesz szükség.

Izrael egyáltalán nem rejti véka alá, hogy kiábrándítónak tartja genfi tárgyalásokat az iráni dossziét illetően, valamint Irán és az USA viszonyában tapasztalt enyhülést. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kijelentette, hogy rá nem volt különösebb benyomással a NAÜ soros jelentése, amely egészében véve megerősítette az iráni nukleáris program békés jellegét.

Közben az Iránnal szembeni közös katonai akció kérdésében állítólag folytatott szaúdi-izraeli konzultációkra vonatkozó információk a legellentmondásosabb véleményeket szülték a szakértők körében. Nehéz lenne még elképzelni is az efféle partnerség formátumát - jegyzete meg Oroszország Hangjának nyilatkozva Szergej Gyemigyenko Kelet-kutató szakértő.

Természetesen a közös iráni veszély valamilyen módon mégis közelebb hozza egymáshoz ezt a két országot, de nem annyira, hogy bizonyos stratégiai katonai szövetségre, ill. Irán-ellenes szövetségre lépjenek a titkosszsolgálatok révén. Egy ilyen szövetség elvileg lehetetlen, de ha már fantáziának adunk teret a témában, akkor természetesen egy efféle szövetség a többi arab ország részéről nem fog lelkesedést kiváltani. Az arab világ egyetlen országa sem hajlandó elismerni Izraelt.

Tel-Aviv és Rijad között még kényszerű szövetség sem lehetséges - vallja meggyőződéssel Avigdor Eszkin izraeli politológus. Igaz, Izrael és az arab országok között mindig is voltak és a jövőben is lesznek bizonyos nem hivatalos megállapodások. De közösen csapást mérni Izrael és Szaúd-Arábia nem fog - hangsúlyozza Eszkin.

Soha nem létezett, most sincs és a jövőben sem lesz efféle szövetség. Szaúd-Arábia a vahhábizmus fészke, és amikor arról beszélünk, hogy a Közel-Keleten Izrael létezésével reális szembenállás létezik, akkor éppen olyan erőkről van szó, mint a Hamasz, Szaúd-Arábia, vahhábisták, minden nemű Muzulmán Testvérek, szíriai ellenzék stb,. stb., mindannyian Izrael fő ellenségei. Egyszóval adott helyzetben csak az lehetséges, hogy Izrael és Szaúd-Arábia információkat cserél az iráni kérdésben.

Kapcsolódó:
   Irán egyik szövetségese a háború kirobbanásának veszélyére figyelmeztet, Netanjahu és a Fehérház pedig "egyetért"
   Iránt Kína sem tudja befolyásolni
   Izrael új szövetségeseket keres az Egyesült Államok helyett
   Izrael tesztelte "Dávid parittyáját"


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Amiről nem eshet szó a "szabad" nyugati médiában: gyermekmolesztáló ultraortodox zsidók
2013-11-19. 13:34 Kuruc.info

A New Yorkban élő, 63 esztendős Nuchem Rosenberg rabbi a zsidó ortodoxia egyik ágának tekintett haszidi szekta ismert alakja. Egy újságírónak elmesélte az igazságot a felekezet berkeiben tapasztalható megdöbbentő szexuális visszaélésekről.


Nuchem Rosenberg rabbi

2005-ben Rosenberg rabbi Jeruzsálembe látogatott, és ebből az alkalomból tiszteletét tette a város egyik "legszentebb negyedében" található rituális fürdőházban, egy úgynevezett mikvahban. A vallásos zsidók jeles ünnepek alkalmával (de egyesek például szexuális együttlét előtt és után is) elvégzik a szükséges "tisztálkodást". Amikor Rosenberg rabbi belépett a mikvahba, meglepő látvány fogadta: "Egy nagyjából velem egyidős embert láttam, hosszú, fehér szakállal, egy szent kinézetű embert, aki a gőzben ült. Az ölében, nekem háttal, egy hét év körüli fiú ült. Az idős ember análisan közösült a fiúval" - idézi fel a vérlázító esetet a rabbi.

A döbbenetes beszámolót Rosenberg rabbi azzal folytatja, hogy a fiú arcán félelem tükröződött, ezzel szemben a vén pedofil kéjenc akkor sem ijedt meg, amikor pillantása találkozott a rabbiéval. Úgy viselkedett, minta a lehető legteljesebb rendben lenne mindaz, amit művel. Még csak abba sem hagyta gyalázatos cselekedetét - háborog a rabbi. "Dühös voltam, és kérdőre vontam. Ő leemelte a fiút a péniszéről, és odébb rakta. Azt mondtam ennek az embernek, hogy amit csinál, bűn az Isten előtt ("mishkovzucher"), és megkérdeztem tőle, mit gondol, mit tesz ennek a fiúnak a lelkével? Hiszen teljesen tönkreteszi! Ő pedig egy szivaccsal, amivel a hátát szokta törölgetni, arcon ütött, és még engem vont kérdőre azért, mert megzavartam gyalázatos ténykedése közben. Régóta hallottam már arról, hogy történik ilyesmi, azonban most először láttam a saját szememmel" - számolt be az elképesztő esetről Rosenberg rabbi.


Ebben a rituális fürdőben "tisztálkodott" a "szent kinézetű ember"

Gyakran merülnek fel vádak (sok esetben persze csak a szóbeszéd szintjén) a New York-i és a jelentősebb londoni és izraeli ortodox judaista közösségek berkeiben zajló gyermekmolesztálással kapcsolatban. A feltételezett elkövetők tanárok, rabbik, nagybácsik és apák. Az áldozatok többnyire fiúk. Rosenberg rabbi úgy véli, a brooklyni haszidi közösséghez tartozó fiatal fiúknak hozzávetőleg a fele áldozatul eshetett szexuális zaklatásnak. Ben Hirsch, a Survivors for Justice elnevezésű, az ortodox zsidóság körében megesett szexuális bűncselekmények elszenvedőinek érdekében fellépő szervezet igazgatója szerint azonban a valóságos arány magasabb lehet.

A bűncselekmények feltárása azért is nehéz, mert tönkreteszik, és a közösségből elüldözik azokat az ortodox zsidókat, akik beszélni merészelnek a botrányos esetekről. Dr. Amy Neustein, ortodox (de nem fundamentalista) zsidó szociológus és a Tempest in he Temple: Jewish Communities and Child Sex Scandals (Vihar a templomban: a zsidó közösségek és a gyermekek szexuális bántalmazása) című könyv szerkesztője haszidi zsidó édesanyák beszámolóit gyűjtötte össze, akik elmondták: saját férjük molesztálta a gyermeküket. Ezekben az ügyekben a megvádolt férfiak általában sikerrel mozgósítják a rabbikat és az ortodox politikusokat, az édesanyákat pedig igyekeznek a bíróság segítségével valamiképpen "leválasztani a gyermekről". Egy asszony például mind a hat gyermekével elvesztette a kapcsolatot, beleértve a csecsemőjét is, akit pedig akkoriban még szoptatott.

Hét évvel ezelőtt Rosenberg rabbi blogot kezdett írni a New York-i ortodox zsidó közösségben előforduló szexuális zaklatási ügyekről. Felhívásokat tett közzé a YouTube-on, megjelent a CNN adásában, és az USA-ban, Kanadában, Izraelben és Ausztráliában mondott a valóságot őszintén feltáró beszédeket. Mindezzel azonban óriási gyűlöletet keltett maga ellen, és rágalmak özönét zúdította a saját fejére. Rendszeresen kap halálos fenyegetéseket. Jiddis és héber nyelvű lapokban közzétett hirdetésekben illették a legkülönbözőbb vádakkal, így például azzal, hogy "mérgezett és lázadó beszédeket" mond, ezen kívül pedig "korrupt" és "hazug". Rosenberg rabbit kirekesztették a misvahokból éppúgy, mint a zsinagógákból. "Neki vége van ebben a közösségben - mondja egy neve elhallgatását kérő rabbi - senki sem hajlandó szóba állni vele, szinte hihetetlen, milyen nyomás nehezedik rá."

Az ultraortodox judaizmus közösségeit irányító nagy hatalmú férfiak (és kizárólag férfiak) arra törekednek, hogy híveik vakon kövessék a parancsaikat, és ne vegyék észre mindazokat a szörnyűségeket, melyekről Rosenberg rabbi lerántotta a leplet. Az ultraortodox rabbinátus igyekszik elfedni a bűnöket, elhallgattatni az áldozatokat, és védeni a bűnösöket. Azokat pedig, akik elmondják az igazságot, tönkreteszik és lejáratják. Így azután a hívek is belátják: legjobban teszik, ha maguk is hallgatnak. Amikor Rosenberg rabbi értesítette annak a hét éves kisfiúnak az apukáját, akinek a megrontását a jeruzsálemi mikvahban a saját szemével látta, az édesapa el sem hitte, amit hallott. Majd hihetetlenül megrémült, és bár végül elvitte a fiát egy orvosi vizsgálatra, nem volt bátorsága feljelentést tenni.

Rosenberg rabbi természetesen panaszt tett az izraeli ultraortodox rabbinátusnál, csakhogy nem ért el semmit, mi több, még őt vádolták meg erkölcstelenséggel. Mint kiderült, az a gazember, akit Rosenberg rabbi a jeruzsálemi mikvahban lebuktatott, tagja a rabbinátus erkölcsrendészeti felügyeletének, amely a férfiak és nők közötti erkölcsi normák betartását felügyeli. És ami már tényleg a pofátlanság csúcsa: végül Rosenberg rabbit valaki följelentette, mivel látta őt sétálni egy asszonnyal Jeruzsálem utcáin. "Egy férjezett nővel sétálni az utcán tehát 'bűn', gyerekeket szexuálisan bántalmazni azonban nem" - mondja elkeseredetten Rosenberg rabbi.


Brooklyni mikvah

Michael Lesher, egy vallását gyakorló zsidó, aki bíróságon is védett már szexuálisan bántalmazott gyerekeket, és könyvet is írt a témáról, úgy véli, a bajok gyökere az, hogy politikai megfontolások akadályozzák az ultraortodox szekták körében történt gyermekbántalmazási ügyek alapos feltárását. Elior Chen rabbi nagy port felvert szexuális zaklatási ügyében pedig 2010-ben például azzal védekezett, hogy azért követte el elmondhatatlanul szörnyű tetteit (például székletet etetett az általa egyéb módokon is bántalmazott gyerekekkel), mert szerette volna "megtisztítani" áldozatai lelkét.

És ezek a perverz állatok sajnos nem szűkölködnek a potenciális áldozatokban, mivel a haszidi zsidó családok körében az átlagos gyerekszám roppant magas: egy-egy nő kilenc, tíz, vagy annál is több gyermeknek ad életet. A rabbik ösztönzik is a gyerekvállalást, mondván, minden egyes újszülött egy újabb "csapás Hitlerre". Ugyanakkor a sok gyerek vállalása nem egy esetben szegénységet jelent. Az oktatás színvonala ráadásul az ultraortodox közösségekben roppant alacsony, a szekta tagjai sok esetben csak néhány osztályt végeznek el, a nemeket egymástól elválasztják, szexuális oktatásban pedig a gyerekek egyáltalán nem részesülnek. Szekuláris újságokat a haszidi közösségekhez tartozó személyek nem olvashatnak, de még az internetezés sem engedélyezett a számukra. "A közösség férfi tagjait szándékosan nem oktatják rendesen, ezért műveletlenek. Ez egy infantilizált közösség, gondolkodni sem tanítják meg őket. Egyfajta totalitárius kontroll érvényesül körükben" - vázolja a haszidi s zektán belül uralkodó ijesztő állapotokat Ben Hirsch, a Survivors for Justice elnevezésű jogvédő szervezet igazgatója.

A rabbik pedig korlátlan hatalommal uralkodnak tudatlan és műveletlen követőik fölött. Ha például valaki új autót akar venni, vagy házasodni szeretne, ki kell kérnie a rabbi véleményét. A nőknek nem kell a rabbihoz menniük, de csakis azért, mert őket a legteljesebb mértékben semmibe veszik. Az ortodox haszidi vezetőség pedig vakká tett híveiket alaposan megdézsmálva meg is gazdagodik. Politikai szempontból pedig az ortodox irányzatok fokozatosan jobbra tolódnak. Ami az USA-ban például annyit jelent, hogy híveik a "neoliberalizmus" zászlaja alatt sorakoznak fel. "Minden egyes angol nyelvű ortodox publikáció, amellyel találkoztam, Romny mellett foglalt állást a 2012-es elnökválasztáson, bírálta az államilag finanszírozott egészségügyet, és elítélte a liberálisokat a szegények megvesztegetéséért" - mondja Michael Lesher. Aki nem hallgatja el azt a véleményét sem, mely szerint egyáltalán nem csupán a "szélsőségesekkel" van baj. "Az áldozatok hibáztatása a velük történt szörny űségekért, a bűnök elfedése, a rabbik eszményítése" ugyanis szerinte az ortodoxia egészére jellemző. "Az ortodox baloldal szégyentelenül lassan reagált Baruch Lanner rabbi vagy Mordehai Elon rabbi gyermekmolesztálási ügyére" - teszi hozzá Lesher. (Lanner rabbit, a New Jerseyben található jeshiva iskola igazgatóját 2000-ben állították bíróság elé diákok tucatjainak megerőszakolásának vádjával. Elon rabbit felett pedig, aki nyilvánosan többször is elítélte a homoszexualitást, augusztusban mondták ki az ítéletet fiú tanítványai ellen elkövetett szexuális bűncselekményei miatt.)

"Jönnek hozzám gyerekek a szüleikkel, és a vér folyik az ánuszukból. Mit tehetünk velük?" - kesereg Rosenberg rabbi. Michael Lesher pedig úgy gondolja, hogy kevés a remény a helyzet jobbra fordulására. "Amennyiben az ortodox intézmények továbbra is úgy működnek, mint eddig, a dolgok még rosszabbul fognak menni" - jelenti ki.

Néhány héttel Rosenberg rabbi interjúját követően történt, hogy miközben Brooklyn Williamsburg negyedében sétált az utcán, egy ismeretlen férfi odalépett hozzá, és fehérítőszert löttyintett az arcába. Kórházi kezelésre szorult, és rövid időre a látását is elvesztette. Nem sokkal később ugyanabban a negyedben fiatal fiúk fogták körbe, szidalmazni kezdték, fenyegették, és leköpték. Rosenberg rabbi arra lett volna kíváncsi, vajon az őt bántalmazó fiatalok közül hányan lehettek korábban szexuális bűncselekmény áldozatai?

Perge Ottó - vice.com nyomán

Kapcsolódó:
- "A valódi zsidó" - olvasónk "vakációja" az ortodox metéltek táborában
- Szadista, gyermekkínzó rabbit köröznek, Kanadába szökött
- 11 gyermekes pedofil rabbit ítéltek börtönre Melbourne-ben
- A gyermekmolesztálás mint judaikum: "A megrontás önmagában semmi kárt nem tesz az áldozatban"
- Újabb pedofil zsidó bukott le - rabbinak készült az ortodox iskola tanára
- Újabb szép zsidó szokás: szájjal szívja el a rabbi a körülmetélés során keletkezett vért (újra látható)
- Pedofil rabbikra csapnak le a hatóságok Amerikában
- 32 évet kapott egy pedofil rabbi
- Hétéves kislányt erőszakolt meg a rabbi
- Újabb pedofil rabbi bukott le
- "A brooklyni haszid közösségben nyílt titok a szexuális visszaélések egész sorozata"
- 8 ezer pedofil rabbit kaptak el eddig Amerikában
- Videoösszeállítás Talmud-idézetekből
- Videó: A Talmud szerint a zsidók megronthatnak 3 éves gyerekeket

   Pedofília eltussolásáért elítéltek egy amerikai egyházi vezetőt
   Kártérítenek a pedofil jezsuiták

Locations of visitors to this page
Programajánló


Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya

Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda
HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000

HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel



[Lapszemle] Fejétõl bûzlik a hal... - Medián: több a biztos szavazó, és gyengült a Fidesz - Így teljes a takarékok államosítása: a tulajdonosi jogokat is felfüggesztik - Schmidt és Fürjes Tel-Avivban: ''A holokauszt magyar bûn'' - 9/11 és a Gladio hadmûvelet - Arabok és zsidók bajtársak: az évad ''kacsahíre'' vagy nagy játszma kezdete? - Amirõl nem eshet szó a ''szabad'' nyugati médiában: gyermekmolesztáló ultraortodox zsidók

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


Ángyán, Hadházy, Horváth: zászlót bontott a TESZ
2013. november 20. 22:19 Mandiner

Szerdán Ángyán József bejelentette a Tisztesség és Emberség Szövetségének megalakulását. A rendezvényen megszólalt Hadházy Ákos és Horváth András is.

Videó: http://bambuser.com/v/4114945

Az Élőlánc Magyarországért, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ, a Váralja Szövetség és a Gazdálkodó Családok Egyesülete hozta létre Tisztesség és Emberség Szövetséget - ezt Ángyán József jelentette be szerdán Budapesten. Az eseményen Ács Sándorné, a vidékfejlesztési központ vezetője, és Ertsey Attila, az Élőlánc Magyarországért elnökségi tagja mellett Hadházy Ákos, a szekszárdi trafikosztást leleplező volt fideszes önkormányzati képviselő és Horváth András volt adóellenőr is szót kapott.



Kiáltvány!

Az elmúlt két évtizedben történt nemzetközi tudományos kutatások eredménye alapján a következő információk kerültek napvilágra:

1. Ornella Semino nevével fémjelzett nemzetközi genetikus csoport kutatási eredménye kimondja, hogy az európai ősgén 35-40.000 éves, és ezeket az ősgéneket a legnagyobb arányban a Kárpát-medencei magyarság-székelység hordozza magában. Forrás: www.sciencemag.org 2000 nov. 10. 1155-1159 o.

2. A Sorbonne Egyetem ősnyelvet kutató csoportja megvizsgálta az összes ismert élő és holt nyelvet abból a szempontból, hogy azok milyen mértékben tartalmazzák az ősnyelv etimonjait, azaz ősgyökeit. A kutatási eredmény megállapította, hogy a földön egykor létező ősnyelvből a magyar nyelv őrizte meg messze a legtöbbet, az ősgyökök 68%-át.

3. Radioizotópos vizsgálatokkal bebizonyították, hogy a tatárlakai leletek legalább 7000 évesek, ami az újkőkori írásbeliségünket bizonyítja itt a Kárpát-medencében. Keletkezésük 1000-1500 évvel megelőzi a hasonló képjeleket tartalmazó sumér agyagtáblákat, és a sumerológusok széles körben elterjedt írásbeliség darabjainak tartják őket. Forrás: Radics Géza: Eredetünk és őshazánk.

Összegezve: Nemzetközi tudósokból álló kutató csoportok egymástól függetlenül megállapították, hogy Európa szívében a Kárpát-medencében él egy 35.000-40.000 éves őslakosság, melynek mind a genetikája, mind a nyelve és mind az írásossága a legősibb helyben maradt és máig megőrzött kultúrát jelenti. Őrzőik pedig a Kárpát-medencei magyarok és nemzetrészeik.

Az ősnép helyzete napjainkban: 1989-óta a 3. köztársaság nagyobb emberi és anyagi kárt okozott a magyar népnek, mint a II. világháború. Az elmúlt 23 év alatt a belső-magyarországi területet vizsgálva a magát magyarnak vallók lélekszáma körül-belül 1.000.000 fővel csökkent, ezen kívül 400-500 ezer magyar hagyta el az országot, hogy külföldön megélhetést találjon magának. Ez idő alatt a közvagyon 95-98%-a került idegen kézbe. A magyarság helyzete végveszélybe került ezért:

A fentiek ismeretében a Kárpát-medencét, mint az ősi múltnak védelmet adó anyaölet, a magyar nyelvet beszélő és a magyar kultúrát éltető embert, valamint az összes tárgyi és szellemi hagyatékot a világörökség részének tekintjük!

Ezennel minden magyar embert és szervezetet, valamint minden az ősi tudást tisztelő más nyelvet beszélő embert és szervezetet felkérünk arra, hogy a Kárpát-medencei magyarságot a VILÁGÖRÖKSÉG részének nyilvánítsa és cselekedeteit, megnyilvánulásait eszerint alakítsa!

A VILÁGÖRÖKSÉGET jelentő magyar népet megtartani akkor tudjuk, ha mentesítjük a megszállók ideológiájától, kettős mércéjétől, gazdasági, szellemi és lelki megszállásától.

Ezért a következő lépéseket kell megtennünk a magyarság és az ősi magyar kultúra megőrzéséhez:
1. Minden vélt vagy valós államadósság eltörlése.
2. A kilakoltatások azonnali leállítása.
3. Munkával fedezett közpénzrendszer bevezetése.
4. Alapjövedelem bevezetése. Minimum 150.000Ft/hó alapjövedelem járjon minden 18 életévet betöltött magyar állampolgárnak, aki a Szent Korona Alkotmánya szerint él és cselekszik.
5. A magyar munkaerő a magyar termelés és a magyar piac vámokkal való megvédése.
6. A népképviseletet és a rend helyreállítását szolgáló Tizedes-rendszer újra építése.

Az ébredést a tudatosulást az önszerveződést és a közös kép megalkotását az Égi Magyarországról a
www.elokozossegek.hu honlap segíti. Áldás szálljon minden magyarra!

Kapcsolódó:
   A magyar nép, a MAG NÉPe! A MAGyar az ŐSnyelv!
   Jorge E. Blinkorn: Ébredj magyar nép!
   A szénizotópos mérések alapján 34.000 évesre saccolt híres boszniai Nap Piramisban székely-magyar rovásírással íródott feliratokat találtak


Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Fejétől bűzlik a hal...
2013. november 20. SVPSZ

Orbánról a keresőben: "Orbán Viktor Mihály (Székesfehérvár, 1963. május 31. -) magyar politikus. Országos ismertséget Nagy Imre és társai újratemetésén elmondott beszédével szerzett. 1988-ban a Fidesz egyik alapítója, majd 1993-ig választmányának tagja. 1993 és 2000 között, illetve 2003-tól a párt elnöke. 1990-től országgyűlési képviselő, 1994-ig a Fidesz frakcióvezetője. 1992-től 2000-ig a Liberális Internacionálé, 2002-től az Európai Néppárt egyik alelnöke. 1998 és 2002 között és 2010. május 29-től Magyarország miniszterelnöke."

Egy valamiről sose beszélünk: a választások két fordulósak voltak, a két forduló között lehetett egyezkedni. 1998-ban a választások első fordulóját az MSZP nyerte! A második fordulóra összeborult a Fidesz és a Kisgazdapárt, és nem igazán nagy fölénnyel, de ők nyerték meg a választást. Most nem lesz második forduló, nincs lehetőség egyezkedésre. Az előjelek arra utalnak, hogy nagy Fidesz-győzelem lesz a romák és az új kettős állampolgárok segítségével. Remélhetőleg kétharmad nem jön össze többé, mert így nem parlamenti döntés van, hanem pártdiktátum. Sokaknak jó ez, főleg a maffiózóknak, az offshore lovagok, a tőzsdén szereplő cégek vezéreinek (ők részvényben kapják adómentesen a fizetést!). A kétmilliós fizetésű is, a minimálbéres is 16 százalékkal adózik az igazságtalan egykulcsos adó miatt. Nem helyezték alkotmányos védelem alá a termőföldet, a vízbázist, az egészségügyet és a nyugdíjat. A többi süket duma!

A Fidesz nem engedi a kommunista luxus nyugdíjak becsületes megnyirbálását, csak néhány nem rokontól vontak meg valamennyit. Lehet, hogy attól félnek, a nagyinak vagy a nagypapinak kevesebb pénze marad karácsonyi ajándékra? Az adóhatóságot sem vizsgálhatja bizottság, az érintettség okán. Az offshore (adóelkerülő) lovagok szent tehenek, nem adóznak, de ők lakmároznak a nemzet asztaláról (pályázati pénzek, állami megbízások az övék!).

Kövér László régi kedves mondása: Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna!
Az én kedves régi-új mondásom: Liberális kutyából nem lesz nemzeti szalonna!

Kapcsolódó:
   Az 1700 milliárdos adócsalások ügyében a Fidesz-MSZP együttállás miatt nincs vizsgálóbizottság
   Varga István: a CitiBank kijelentette: a "deviza"-"hitel" csalás, és ebben nem kíván részt venni
   Milliárdos bírságot kaptak a legnagyobb bankok
   Bajnai támogatására kérték a banki dolgozókat
   Kiderült: így kaptak százmilliárdokat a tehetősek a kormánytól
   Nyugdíj feketén-fehéren - 7 tény, amit tudni kell
   Békásmegyeri tragédia: nem volt gyógyszer a mentőknél?

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***


Ebből is látszik, mi is az a bizonyos 2/3!
Medián: több a biztos szavazó, és gyengült a Fidesz
2013. november 20., szerda HVG

A részvétel iránt leginkább elkötelezett, tehát választani tudó "biztos" szavazó jelenleg az összes választópolgár 44 százaléka. Körükben a Fidesz egy hónapon belül négy százalékot veszített támogatottságából, ám még így is a képzeletbeli voksok csaknem felét (48 százalékát) kapná.

Ugyanebben a viszonyítási körben az MSZP - a teljes népességben bekövetkezett erősödése ellenére - az előző havival megegyező, 21 százaléknyi szavazót tudhat maga mögött, míg a Jobbik támogatottsága az októberi megingás után 16 százalékra emelkedett.

Az Együtt 2014 támogatottsága immár fél éve csökkenő tendenciát mutat, ugyanakkor Bajnai Gordon volt miniszterelnök kedveltsége 5 százalékpontot javult.

Az LMP támogatottsága stagnál, a DK viszont számottevően erősödött, a mostani a legmagasabb érték, amit a Gyurcsány-párt esetében mért a Medián.


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Így teljes a takarékok államosítása: a tulajdonosi jogokat is felfüggesztik
2013. november 20. 09:27 Kapcsolat.hu

A Ténytár már korábban írt arról, hogy a takarékszövetkezetek államosítása a trafikmutyinál is komolyabb ügy lehet, amely sok milliárdos tőkét és több százezer tulajdonost érinthet.

Bár a takarékszövetkezeti szféra élesen tiltakozott az átalakítás ellen, az végül - a dohánykereskedelem államosításához képest - viszonylag simán átment.

Ebben a téma összetettségén kívül az is közrejátszott, hogy az integrációs rendszerből való kimaradás súlyos kockázatokkal járt volna a takarékszövetkezetek és szövetkezeti hitelintézetek tekintetében. A korábbi, amúgy is durva centralizáció után most eljött a színvallás ideje: az integrációt kiteljesítő új törvénycsomag a tulajdon formális elvonása nélkül teszi illuzórikussá a takarékszövetkezeti tagok tulajdonosi önállóságát azzal, hogy az integrációs szervezet szinte minden fontos kérdésben dönthet.

Az előzmények: az államosítás és annak menete

Ahogyan már korábban írtuk, az új rendszerben az egyes takarékszövetkezeteknek szinte semmilyen fontos kérdésbe nincs beleszólásuk. Az integrációs törvény gyakorlatilag kizárja az új rendszer tagjait szinte minden stratégia döntésből, és a Postabank tőkeemelése miatt még kisebbségbe is kerültek a korábbi tagok (a Postabank, és így rajta keresztül az állam 51 százalékos részesedéssel rendelkezik). Ráadásul a takarékszövetkezeteknek nem volt választásuk: aki nem csatlakozott az állami irányításhoz, az kizárta magát a rendszerből, és rövid időn belül csődbe mehet.

A szövetkezetek élére mostantól az állam nevezhet ki vezetőket, így könnyen bármelyik szövetkezet szoros állami felügyelet alá kerülhet, és az ott lévő pénzeket is olyan célokra használhatják fel, amely a kormány érdekei mentén húzódik meg.

És ez csak a kezdet...

A nemrég megalkotott és november 1-el között hatályba lépett törvényt máris módosítani akarja a kormánytöbbség. A változtatás elvileg azzal függ össze, hogy a számtalanszor módosított hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló törvényt egy új jogszabállyal váltanák fel. Ez tartalmazna részletes szabályokat - a szövetkezeti jellegükre figyelemmel - ezekre a szervezetekre nézve. Így valóban szükségessé válhat a törvény kiegészítése.

Azonban felmerül a kérdés, hogy ez a szándék miért nem volt világos már a törvény nyári (július 5-ei) elfogadásakor, miért kell most, gyakorlatilag a hatályba lépés pillanatában módosítani a jogszabályt.

Centralizáció!

A kérdés megválaszolásához elég, ha a módosítás valódi okát nézzük. Ez pedig nem más, mint a rendszer további centralizációja.

Az új szabályok szerint ugyanis a takarékszövetkezet biztonságos működése érdekében az Integrációs Szervezet akár a tagok szavazati jogát is felfüggesztheti egy évre. Ezzel gyakorlatilag a tagok tulajdonjogának formális elvonása nélkül a legfontosabb tulajdonosi jogosítványuktól fosztja meg őket: attól, hogy tulajdonosi jogaikkal élve szabadon dönthessenek a szövetkezet ügyeiben.

Einstand?

Egyes blogok már einstandot emlegetnek, s ez nem is túlzás. A valódi einstandon azonban már rég túl vagyunk: az új, integrációs szervezet kialakításával már államosították ezt a szektort. Ezek a szabályok csak a most kialakított, egységes rendszer konzekvenciájának tekinthetők. Amennyiben ugyanis a szervezet integrált egységként akar működni, akkor a szövetkezeti tagok autonómiáját szükségszerűen korlátozni kell. Márpedig a cél egyértelműen egy egységesen működő hitelintézeti rendszer kialakítása volt.

Kolhozosítás?

Ezt a lépést sokan a Kádár-korszak mezőgazdasági szövetkezeti rendszerének kialakításával, az ún. kolhozosítással állítják párhuzamba. Ennek van ugyan némi alapja, de azért a két átalakítás jelentősen eltér egymástól.

A közös vonás mindkét rendszerben, hogy formálisan nem vonta el az egyének tulajdonjogát, azonban a döntési szabadságukat erősen korlátozta. A kolhozosítás nyomán a szövetkezetbe bevitt földből képezett tulajdoni hányad továbbra is a tag tulajdonában maradt, azonban a tulajdonosi döntéseket immáron a szövetkezet hozta. Ebben a rendszerben az integrációs szervezet hozza meg a legfontosabb döntéseket. Annak a biztosítékaként, hogy a tagok az egységes fellépést, illetve a biztonságos működést ne veszélyeztethessék azt rögzíti a törvényjavaslat, hogy az integrációs szervezet akár fel is függesztheti a "renitens" tagok szavazati jogát. Így lényegében itt is elvonják a legfontosabb tulajdonosi jogot - a tulajdon formális elvétele nélkül.

Valódi szövetkezet?

Eléggé korlátozott módon. A szövetkezeti együttműködésnek ugyanis az az alapja, hogy a tagok önszerveződésére épít. Ennek a rendszernek láthatóan nem ez a célja, hanem egy egységes, államilag irányított szervezet létrehozása. Az egyetlen, jelentős szépséghibát "mindössze" az jelenti, hogy ezt magánszemélyek tőkéjéből éri el a kormányzat.

A blogbejegyzés eredetije: Így teljes a takarékok államosítása: a tulajdonosi jogokat is felfüggesztik

Kapcsolódó:
   A Nemzeti Államosítás Kormánya - nem tudnak leállni
   Giró: Amit mi csinálunk az nem államosítás
   Takarékszövetkezetek államosítása: trafikmutyi deluxe
   Olaj ügyek, Orbán 500 milliárdos vagyona
   Kiborultak a rendőrök Orbán és Pintér "titokban" küldött levelén
   Betiltják a rántott húst
   Már a fákat is kivágatja a kormány?


Orbán ma arról beszélt, hogy Magyarország nem teljesít jól, mert kevesebb gyerek születik, mint ahányan meghalnak. De nem csak ez a gond. Orbán kormányzása alatt többen mentek külföldre, mint ahányan születtek. Ezen pedig nem segít az, hogy a kormányfő "életfát" avat Kaposváron. (Facebook)

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A pofátlanság legteteje - "A holokauszt magyar bűn" - Schmidt és Fürjes Tel-Avivban
nov. 14 MTI - Kuruc.info - Betyárvilág

Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója és Fürjes Balázs kormánybiztos a helyi "magyar" (tényleg ez áll az MTI hírében) közösség képviselőinek ismertette szerda este a tel-avivi nagyköveti rezidencián az új józsefvárosi holokauszt-emlékhely terveit.

(A szem a lélek tükre - Betyárok)

Schmidt Mária - aki az intézmény szakmai koordinációjáért felel - elmondta, hogy a Sorsok Házában elsősorban "a fiatalok érzelmi azonosulását, megrendülését" szeretnék elérni úgy, hogy "alulnézetből", vagyis egy gyermek szemszögéből, egy tizenéves számára is érthető módon mutatják be a "holokausztot". A "magyar" zsidók második világháborús sorsát úgy próbálják majd bemutatni, hogy annak magyar és egyúttal "általános emberi üzenete legyen", közben érzékeltetve az emberi sorsok mögötti döntések súlyát. A segítők és embermentők történeteivel jó példát akarnak mutatni a kiállítást megtekintő diákoknak. A látogatóknak egy labirintusban kell majd haladniuk, amivel a zsidók akkori bizonytalan és kiszolgáltatott helyzetét akarják érzékeltetni. A kiállításon alkalmazni fogják a modern technika legújabb vívmányait, és az emlékhely anyagát folyamatosan bővítik az esetleges új információkkal (értsd: hazugságokkal, újabb kitalált történetekkel - a szerk.).


Balog ezúttal - legnagyobb szívfájdalmára - nem lehetett ott



Bajnai sem, de tökéletesen mindegy, hogy éppen kormánypárti vagy "demokratikus ellenzéki" csúszik-mászik a metélt főnökség előtt, ebben a legapróbb különbség sincs köztük - mint ahogy a Schmidttel ápolt viszonyukban sem

Az intézmény létrehozásával hangsúlyozni akarják, hogy "a magyar zsidó közösség és kultúra kiemelt része a magyar kulturális örökségnek és a kortárs magyar kultúrának" - nyalt be Tel-Avivnak Fürjes Balázs. A kormány egyáltalán nem tűr meg semmiféle nemi, faji és vallási megkülönböztetést - szögezte le (kivéve persze azt, ha magyarok ellen irányul zsidók vagy cigányok részéről - tehette volna hozzá).


Schmidt és Fürjes már szeptemberben teljes gőzzel szervezkedett

"A magyar zsidók holokausztja magyar tragédia, magyar bűn, és olyan veszteség, amellyel kapcsolatban Navracsics Tibor (közigazgatási és igazságügyi miniszter) kijelentette, hogy a magyar állam is felelős volt miatta" - folytatta az alázkodást Fürjes Balázs. "Felejteni tilos, emlékezni kötelező" - nyilatkoztatta ki a kormánybiztos (aki ezt valamiért csak az állítólagos zsidó tragédiák kapcsán gondolja így), hozzátéve: mindent elkövetnek azért, hogy a rövid határidő ellenére már jövő áprilisban megnyíljon az új emlékhely.


Lázár a szeptemberi ülésen: az egyik legnagyobb veszély (mármint a holomítoszra) a "relativizálás", az ez elleni küzdelem jegyében hozzák létre az emlékhelyet (az adófizetők újabb milliárdjaiból)

A hallgatóság soraiban helyet foglalt Heisler András, a Mazsihisz elnöke, aki irányt mutatott a gyarmatnak: "fontos, hogy az új budapesti emlékhely együttműködjön a jeruzsálemi Jad Vasem holokauszt-emlékközpont és múzeummal".

Kapcsolódó:
   Milyenek vagyunk Schmidt Mária szerint? Nagyigényűek, lusták
   A holokauszt magyar bűn...
   "Izrael szövetségesei" - komcsik és hitgyülisek társaságában nyalta Gulyás a zsidók seggét Washingtonban
   Törvényben tiltaná Horthy-szobrokat az MSZP
   A budapesti Zsidó Világkongresszus margójára - Öntsünk tiszta vizet a pohárba - Horthyról, Szálasiról végre őszintén
   Hegedűs a háztetőn - Az SZDSZ egykori hangadói ma fideszes véleményformálók
   Minda Zoltán az MSZP és MSZMP ellen

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

9/11 és a Gladio hadművelet - The Truthseeker

"Nagyobb botrány, mint a Watergate". Az USA rendszeres tárgyalásai al-Kaida vezetőkkel. A saját lakossága ellen évtizedek óta folytatott és a "szélsőségesekre" fogott terrort valójában a Fehérház finanszírozza és tervezi meg, erősítették meg a kormány és a CIA vezető tisztviselői. A Gladio néven ismert kampányt a volt CIA vezető, Bill Colby "jelentős hadműveletnek" nevezi. A kormány 'feszültség stratégiája'



*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Arabok és zsidók bajtársak: az évad "kacsahíre" vagy nagy játszma kezdete?
19.11.2013, 19:19 Oroszország Hangja

Szaúd-Arábia hajlandó Izrael rendelkezésére bocsátani katonai reptereit és kész szolgáltatásokat nyújtani, amennyiben Tel-Aviv az Iránra mérendő csapás mellett dönt. Ezt a fantasztikus hírt a napokban a világmédiák terjesztették. Egyébként a szakértők nem tartják kizártnak ezt az eshetőséget.


A brit The Sunday Timesnevének mellőzését kérő hírforrásokra hivatkozva jelenti, hogy az izraeli és a szaúdi titkosszolgálatok szoros kapcsolatot tartanak az iráni nukleáris probléma közös erőszakos megoldásának témájában. Rijad és Tel-Aviv attól tart, hogy Irán és a hat nemzetközi közvetítő (az ENSZ BT állandó tagországai és Németország) esetleges megállapodása nem garantálhatja, hogy Teherán lemond a nukleáris fegyver kifejlesztéséről. Vélhető, hogy Szaúd-Arábia mindenben segédkezni kíván Izraelnek, ami az Iránra mérendő csapást illeti, beleértve légibázisokat, pilóta nélküli gépeket és mentőhelikoptereket. Az utóbbiakra bizonyára a kilőtt izraeli pilóták felkutatása és kimentése érdekében lesz szükség.

Izrael egyáltalán nem rejti véka alá, hogy kiábrándítónak tartja genfi tárgyalásokat az iráni dossziét illetően, valamint Irán és az USA viszonyában tapasztalt enyhülést. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kijelentette, hogy rá nem volt különösebb benyomással a NAÜ soros jelentése, amely egészében véve megerősítette az iráni nukleáris program békés jellegét.

Közben az Iránnal szembeni közös katonai akció kérdésében állítólag folytatott szaúdi-izraeli konzultációkra vonatkozó információk a legellentmondásosabb véleményeket szülték a szakértők körében. Nehéz lenne még elképzelni is az efféle partnerség formátumát - jegyzete meg Oroszország Hangjának nyilatkozva Szergej Gyemigyenko Kelet-kutató szakértő.

Természetesen a közös iráni veszély valamilyen módon mégis közelebb hozza egymáshoz ezt a két országot, de nem annyira, hogy bizonyos stratégiai katonai szövetségre, ill. Irán-ellenes szövetségre lépjenek a titkosszsolgálatok révén. Egy ilyen szövetség elvileg lehetetlen, de ha már fantáziának adunk teret a témában, akkor természetesen egy efféle szövetség a többi arab ország részéről nem fog lelkesedést kiváltani. Az arab világ egyetlen országa sem hajlandó elismerni Izraelt.

Tel-Aviv és Rijad között még kényszerű szövetség sem lehetséges - vallja meggyőződéssel Avigdor Eszkin izraeli politológus. Igaz, Izrael és az arab országok között mindig is voltak és a jövőben is lesznek bizonyos nem hivatalos megállapodások. De közösen csapást mérni Izrael és Szaúd-Arábia nem fog - hangsúlyozza Eszkin.

Soha nem létezett, most sincs és a jövőben sem lesz efféle szövetség. Szaúd-Arábia a vahhábizmus fészke, és amikor arról beszélünk, hogy a Közel-Keleten Izrael létezésével reális szembenállás létezik, akkor éppen olyan erőkről van szó, mint a Hamasz, Szaúd-Arábia, vahhábisták, minden nemű Muzulmán Testvérek, szíriai ellenzék stb,. stb., mindannyian Izrael fő ellenségei. Egyszóval adott helyzetben csak az lehetséges, hogy Izrael és Szaúd-Arábia információkat cserél az iráni kérdésben.

Kapcsolódó:
   Irán egyik szövetségese a háború kirobbanásának veszélyére figyelmeztet, Netanjahu és a Fehérház pedig "egyetért"
   Iránt Kína sem tudja befolyásolni
   Izrael új szövetségeseket keres az Egyesült Államok helyett
   Izrael tesztelte "Dávid parittyáját"


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Amiről nem eshet szó a "szabad" nyugati médiában: gyermekmolesztáló ultraortodox zsidók
2013-11-19. 13:34 Kuruc.info

A New Yorkban élő, 63 esztendős Nuchem Rosenberg rabbi a zsidó ortodoxia egyik ágának tekintett haszidi szekta ismert alakja. Egy újságírónak elmesélte az igazságot a felekezet berkeiben tapasztalható megdöbbentő szexuális visszaélésekről.


Nuchem Rosenberg rabbi

2005-ben Rosenberg rabbi Jeruzsálembe látogatott, és ebből az alkalomból tiszteletét tette a város egyik "legszentebb negyedében" található rituális fürdőházban, egy úgynevezett mikvahban. A vallásos zsidók jeles ünnepek alkalmával (de egyesek például szexuális együttlét előtt és után is) elvégzik a szükséges "tisztálkodást". Amikor Rosenberg rabbi belépett a mikvahba, meglepő látvány fogadta: "Egy nagyjából velem egyidős embert láttam, hosszú, fehér szakállal, egy szent kinézetű embert, aki a gőzben ült. Az ölében, nekem háttal, egy hét év körüli fiú ült. Az idős ember análisan közösült a fiúval" - idézi fel a vérlázító esetet a rabbi.

A döbbenetes beszámolót Rosenberg rabbi azzal folytatja, hogy a fiú arcán félelem tükröződött, ezzel szemben a vén pedofil kéjenc akkor sem ijedt meg, amikor pillantása találkozott a rabbiéval. Úgy viselkedett, minta a lehető legteljesebb rendben lenne mindaz, amit művel. Még csak abba sem hagyta gyalázatos cselekedetét - háborog a rabbi. "Dühös voltam, és kérdőre vontam. Ő leemelte a fiút a péniszéről, és odébb rakta. Azt mondtam ennek az embernek, hogy amit csinál, bűn az Isten előtt ("mishkovzucher"), és megkérdeztem tőle, mit gondol, mit tesz ennek a fiúnak a lelkével? Hiszen teljesen tönkreteszi! Ő pedig egy szivaccsal, amivel a hátát szokta törölgetni, arcon ütött, és még engem vont kérdőre azért, mert megzavartam gyalázatos ténykedése közben. Régóta hallottam már arról, hogy történik ilyesmi, azonban most először láttam a saját szememmel" - számolt be az elképesztő esetről Rosenberg rabbi.


Ebben a rituális fürdőben "tisztálkodott" a "szent kinézetű ember"

Gyakran merülnek fel vádak (sok esetben persze csak a szóbeszéd szintjén) a New York-i és a jelentősebb londoni és izraeli ortodox judaista közösségek berkeiben zajló gyermekmolesztálással kapcsolatban. A feltételezett elkövetők tanárok, rabbik, nagybácsik és apák. Az áldozatok többnyire fiúk. Rosenberg rabbi úgy véli, a brooklyni haszidi közösséghez tartozó fiatal fiúknak hozzávetőleg a fele áldozatul eshetett szexuális zaklatásnak. Ben Hirsch, a Survivors for Justice elnevezésű, az ortodox zsidóság körében megesett szexuális bűncselekmények elszenvedőinek érdekében fellépő szervezet igazgatója szerint azonban a valóságos arány magasabb lehet.

A bűncselekmények feltárása azért is nehéz, mert tönkreteszik, és a közösségből elüldözik azokat az ortodox zsidókat, akik beszélni merészelnek a botrányos esetekről. Dr. Amy Neustein, ortodox (de nem fundamentalista) zsidó szociológus és a Tempest in he Temple: Jewish Communities and Child Sex Scandals (Vihar a templomban: a zsidó közösségek és a gyermekek szexuális bántalmazása) című könyv szerkesztője haszidi zsidó édesanyák beszámolóit gyűjtötte össze, akik elmondták: saját férjük molesztálta a gyermeküket. Ezekben az ügyekben a megvádolt férfiak általában sikerrel mozgósítják a rabbikat és az ortodox politikusokat, az édesanyákat pedig igyekeznek a bíróság segítségével valamiképpen "leválasztani a gyermekről". Egy asszony például mind a hat gyermekével elvesztette a kapcsolatot, beleértve a csecsemőjét is, akit pedig akkoriban még szoptatott.

Hét évvel ezelőtt Rosenberg rabbi blogot kezdett írni a New York-i ortodox zsidó közösségben előforduló szexuális zaklatási ügyekről. Felhívásokat tett közzé a YouTube-on, megjelent a CNN adásában, és az USA-ban, Kanadában, Izraelben és Ausztráliában mondott a valóságot őszintén feltáró beszédeket. Mindezzel azonban óriási gyűlöletet keltett maga ellen, és rágalmak özönét zúdította a saját fejére. Rendszeresen kap halálos fenyegetéseket. Jiddis és héber nyelvű lapokban közzétett hirdetésekben illették a legkülönbözőbb vádakkal, így például azzal, hogy "mérgezett és lázadó beszédeket" mond, ezen kívül pedig "korrupt" és "hazug". Rosenberg rabbit kirekesztették a misvahokból éppúgy, mint a zsinagógákból. "Neki vége van ebben a közösségben - mondja egy neve elhallgatását kérő rabbi - senki sem hajlandó szóba állni vele, szinte hihetetlen, milyen nyomás nehezedik rá."

Az ultraortodox judaizmus közösségeit irányító nagy hatalmú férfiak (és kizárólag férfiak) arra törekednek, hogy híveik vakon kövessék a parancsaikat, és ne vegyék észre mindazokat a szörnyűségeket, melyekről Rosenberg rabbi lerántotta a leplet. Az ultraortodox rabbinátus igyekszik elfedni a bűnöket, elhallgattatni az áldozatokat, és védeni a bűnösöket. Azokat pedig, akik elmondják az igazságot, tönkreteszik és lejáratják. Így azután a hívek is belátják: legjobban teszik, ha maguk is hallgatnak. Amikor Rosenberg rabbi értesítette annak a hét éves kisfiúnak az apukáját, akinek a megrontását a jeruzsálemi mikvahban a saját szemével látta, az édesapa el sem hitte, amit hallott. Majd hihetetlenül megrémült, és bár végül elvitte a fiát egy orvosi vizsgálatra, nem volt bátorsága feljelentést tenni.

Rosenberg rabbi természetesen panaszt tett az izraeli ultraortodox rabbinátusnál, csakhogy nem ért el semmit, mi több, még őt vádolták meg erkölcstelenséggel. Mint kiderült, az a gazember, akit Rosenberg rabbi a jeruzsálemi mikvahban lebuktatott, tagja a rabbinátus erkölcsrendészeti felügyeletének, amely a férfiak és nők közötti erkölcsi normák betartását felügyeli. És ami már tényleg a pofátlanság csúcsa: végül Rosenberg rabbit valaki följelentette, mivel látta őt sétálni egy asszonnyal Jeruzsálem utcáin. "Egy férjezett nővel sétálni az utcán tehát 'bűn', gyerekeket szexuálisan bántalmazni azonban nem" - mondja elkeseredetten Rosenberg rabbi.


Brooklyni mikvah

Michael Lesher, egy vallását gyakorló zsidó, aki bíróságon is védett már szexuálisan bántalmazott gyerekeket, és könyvet is írt a témáról, úgy véli, a bajok gyökere az, hogy politikai megfontolások akadályozzák az ultraortodox szekták körében történt gyermekbántalmazási ügyek alapos feltárását. Elior Chen rabbi nagy port felvert szexuális zaklatási ügyében pedig 2010-ben például azzal védekezett, hogy azért követte el elmondhatatlanul szörnyű tetteit (például székletet etetett az általa egyéb módokon is bántalmazott gyerekekkel), mert szerette volna "megtisztítani" áldozatai lelkét.

És ezek a perverz állatok sajnos nem szűkölködnek a potenciális áldozatokban, mivel a haszidi zsidó családok körében az átlagos gyerekszám roppant magas: egy-egy nő kilenc, tíz, vagy annál is több gyermeknek ad életet. A rabbik ösztönzik is a gyerekvállalást, mondván, minden egyes újszülött egy újabb "csapás Hitlerre". Ugyanakkor a sok gyerek vállalása nem egy esetben szegénységet jelent. Az oktatás színvonala ráadásul az ultraortodox közösségekben roppant alacsony, a szekta tagjai sok esetben csak néhány osztályt végeznek el, a nemeket egymástól elválasztják, szexuális oktatásban pedig a gyerekek egyáltalán nem részesülnek. Szekuláris újságokat a haszidi közösségekhez tartozó személyek nem olvashatnak, de még az internetezés sem engedélyezett a számukra. "A közösség férfi tagjait szándékosan nem oktatják rendesen, ezért műveletlenek. Ez egy infantilizált közösség, gondolkodni sem tanítják meg őket. Egyfajta totalitárius kontroll érvényesül körükben" - vázolja a haszidi s zektán belül uralkodó ijesztő állapotokat Ben Hirsch, a Survivors for Justice elnevezésű jogvédő szervezet igazgatója.

A rabbik pedig korlátlan hatalommal uralkodnak tudatlan és műveletlen követőik fölött. Ha például valaki új autót akar venni, vagy házasodni szeretne, ki kell kérnie a rabbi véleményét. A nőknek nem kell a rabbihoz menniük, de csakis azért, mert őket a legteljesebb mértékben semmibe veszik. Az ortodox haszidi vezetőség pedig vakká tett híveiket alaposan megdézsmálva meg is gazdagodik. Politikai szempontból pedig az ortodox irányzatok fokozatosan jobbra tolódnak. Ami az USA-ban például annyit jelent, hogy híveik a "neoliberalizmus" zászlaja alatt sorakoznak fel. "Minden egyes angol nyelvű ortodox publikáció, amellyel találkoztam, Romny mellett foglalt állást a 2012-es elnökválasztáson, bírálta az államilag finanszírozott egészségügyet, és elítélte a liberálisokat a szegények megvesztegetéséért" - mondja Michael Lesher. Aki nem hallgatja el azt a véleményét sem, mely szerint egyáltalán nem csupán a "szélsőségesekkel" van baj. "Az áldozatok hibáztatása a velük történt szörny űségekért, a bűnök elfedése, a rabbik eszményítése" ugyanis szerinte az ortodoxia egészére jellemző. "Az ortodox baloldal szégyentelenül lassan reagált Baruch Lanner rabbi vagy Mordehai Elon rabbi gyermekmolesztálási ügyére" - teszi hozzá Lesher. (Lanner rabbit, a New Jerseyben található jeshiva iskola igazgatóját 2000-ben állították bíróság elé diákok tucatjainak megerőszakolásának vádjával. Elon rabbit felett pedig, aki nyilvánosan többször is elítélte a homoszexualitást, augusztusban mondták ki az ítéletet fiú tanítványai ellen elkövetett szexuális bűncselekményei miatt.)

"Jönnek hozzám gyerekek a szüleikkel, és a vér folyik az ánuszukból. Mit tehetünk velük?" - kesereg Rosenberg rabbi. Michael Lesher pedig úgy gondolja, hogy kevés a remény a helyzet jobbra fordulására. "Amennyiben az ortodox intézmények továbbra is úgy működnek, mint eddig, a dolgok még rosszabbul fognak menni" - jelenti ki.

Néhány héttel Rosenberg rabbi interjúját követően történt, hogy miközben Brooklyn Williamsburg negyedében sétált az utcán, egy ismeretlen férfi odalépett hozzá, és fehérítőszert löttyintett az arcába. Kórházi kezelésre szorult, és rövid időre a látását is elvesztette. Nem sokkal később ugyanabban a negyedben fiatal fiúk fogták körbe, szidalmazni kezdték, fenyegették, és leköpték. Rosenberg rabbi arra lett volna kíváncsi, vajon az őt bántalmazó fiatalok közül hányan lehettek korábban szexuális bűncselekmény áldozatai?

Perge Ottó - vice.com nyomán

Kapcsolódó:
- "A valódi zsidó" - olvasónk "vakációja" az ortodox metéltek táborában
- Szadista, gyermekkínzó rabbit köröznek, Kanadába szökött
- 11 gyermekes pedofil rabbit ítéltek börtönre Melbourne-ben
- A gyermekmolesztálás mint judaikum: "A megrontás önmagában semmi kárt nem tesz az áldozatban"
- Újabb pedofil zsidó bukott le - rabbinak készült az ortodox iskola tanára
- Újabb szép zsidó szokás: szájjal szívja el a rabbi a körülmetélés során keletkezett vért (újra látható)
- Pedofil rabbikra csapnak le a hatóságok Amerikában
- 32 évet kapott egy pedofil rabbi
- Hétéves kislányt erőszakolt meg a rabbi
- Újabb pedofil rabbi bukott le
- "A brooklyni haszid közösségben nyílt titok a szexuális visszaélések egész sorozata"
- 8 ezer pedofil rabbit kaptak el eddig Amerikában
- Videoösszeállítás Talmud-idézetekből
- Videó: A Talmud szerint a zsidók megronthatnak 3 éves gyerekeket

   Pedofília eltussolásáért elítéltek egy amerikai egyházi vezetőt
   Kártérítenek a pedofil jezsuiták

Locations of visitors to this page
Programajánló


Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya

Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda
HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000

HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel