2017. április 26., szerda

Soros idejön, utasítja az eu vezetését az meg egyből teljesíti a nem létező világhatalom küldöttjének parancsait. Ennyi. Tényleg olyan európai meg demokratikus dolog fékekért és ellensúlyokért aggódni, meg magukért a hazaáruló libsikért is – amikor ők így állnak mihozzánk?! És ezek oroszoznak! Nem muszáj bedőlni a momentum féle nemúj politikai erőknek, akiknek valahogy túl hamar sikerül feltörniük : előző ballib kormányok embereihez kapcsolódó kapcsolati tőke és szervezettség, pénz, média támogatás. Ismert balliberális politikusok gyerekei tűnnek fel, a liberális hatalmi gépezet működése nemzetbiztonsági kockázatot jelent. E rendszerben az 1% szabadsága “a jog az erőben rejlik” elvenni a 99% szabadságát, ilyenek az erőviszonyok.

Soros idejön, utasítja az eu vezetését az meg egyből teljesíti a nem létező világhatalom küldöttjének parancsait. Ennyi. És ezek oroszoznak!

Tényleg olyan európai meg demokratikus dolog fékekért és ellensúlyokért aggódni, meg magukért a hazaáruló libsikért is - amikor ők így állnak mihozzánk?!

Árukapcsolt termék a liberalizmus minden eleme. Csak szdsz lehet, nem lehet más ez az ideológia. Ami abszolút nem a szabadságról vagy az emberek jogairól szól!!!

Sorost itt garázdálkodni hagyni + az ország érdekei ellen szervezkedő többi háttérhatalmistát szinte korlátlan pénzükkel és nemzetközi kapcsolataikkal, média támogatással szabad versenyben érvényesülni engedni...

LIBERÁLIS demokrácia, ahol a farkas is bemehet a tyúkólba! ÉS amiben az ál nemzeti már nem is radikális párt a szoci - libsi - zöld ugyanazokkal szavaz le az ország érdekét szolgáló, valóban gyökeres változást jelentő törvényeket! Amivel érdekeket sért, szűk körök és klikkek kiskirályságát, törvények felettiségét, helytartóskodását, álcivil ál álújságírói ingyenéletét!!!

A demokráciaexport bombákkal és think tankokkal, az nem a népfelség elvét követi. Az se ha a véleményünket manipulálják álhírekkel, melyeket valójában a fősodratú médiában terjesztenek. Legalább nálunk az állami már egyre kevésbé ilyen. Németországban bebörtönöznének és/vagy megbírságolnának olyan tettekért és kijelentésekért, amiket a kormány, a valódi magyar civilek, és a jobboldali média tesznek nap mint nap. Ezt így egyben hallottam egy balostól, de éppen hogy azt bizonyítja, nyugaton nemcsak véleménykonformizmus hanem nemzetközi törvényekkel körbebástyázott liberális diktatúra épült ki az évek során. Kis lépésekben, a liberalizmus egy folyamat. Ahogy a béka fő a levesben és nem ugrik ki, észre se veszi hogy már nem is tudna mert megfőtt. A liberális hatalmi gépezet működése nemzetbiztonsági kockázatot jelent. E rendszerben az 1% szabadsága "a jog az erőben rejlik" elvenni a 99% szabadságát, ilyenek az erőviszonyok.

A legnézettebb tévéhíradók és politikai műsorok még mindig az rtl klub-on és az atv-n vannak, természetesen mindkettő keményen és vonalasan liberális.

A liberális média úgy viselkedik, mintha ő volna az ellenzék. Újabb és újabb libsipártokkal próbálkoznak, most legújabban a momentummal - hátha besz*pja a magyar nép még egyszer a ballib cumit. Plusz felvásárolták a jobbikot is, elvtelen vezetőkkel lehet ők nem is érzik ezt árulásnak "sose voltunk szélsőségesek" de akkor radikálisok se.

Nincs egyrészt másrészt, nemzetellenesekkel nem bánunk kesztyűs kézzel. Azért nem, mert fordított esetben mi sem számíthattunk szánalomra a kártékonyaktól.

http://latoszogblog.hu/blog/a_baloldal_sirasoja

És milyen európai néppárt az, ami soros kapcsolati tőkéből szerveződik? A magukat választottnak tartók népe!

Féreglista, sorosista birodalmat hazájuk ellenében képviselők és egyebek :

https://kuruc.info/dokumentumok/soroskooptbrusselKuruc.pdf
https://kuruc.info/r/26/171916/

Ez a strasbourgi szabadkőműves lófasz társaság hiányzik nekünk? Meg a tasz félék, melyek ugyanide tartoznak. Ezért csak bérencek és megvezetett hülyék tüntetnek.

"Egymilliárdos "kártérítést" ítélt meg Strassburg Iványi szektájának az adónkból" Forrás: https://kuruc.info/r/2/172101/

Azt kell nézni, MOST ki mit csinál. A szocikkal együtt feljelent minket brüsszelben - strasbourgban - washingtonban, hogy hátha lenyomnak minket és Magyarországot mesterségesen válságba taszítva győzhetnek mégis - VAGY a kormány az ország érdekében igyekszik visszaszorítani a neoliberális befolyást, janicsárképzőt + álcivileket + szajha médiát - akikre nem szavazott senki, illegitim ez a fajta idegen beavatkozás. ÉS rosszindulatú, a tapasztalat eddig megmutatta, mindig is a helyi szdsz-eket segítette ez a nemzetfeletti hálózat hatalomba.

EZEK 2010 előtt sehol és kussban voltak, mert a gazdi akkor a szoclib kormány ellen nem uszította őket, hanem az akkoriban ellenzéki jobboldalt basztatták, na meg a parlamenten kívüli nemzetieket nácizták. Utóbbit 2010 után sem hagyták abba, mondjuk. :3

Melyik jobbik az, aki ifjúsági tábort rendez ahová az lmp-s schiffert és a "független elemző" törököt hívták meg fő elóadónak? Ez így inkább Lmp II.

Zuglóban azért nem indított a Jobbik jelöltet, hogy a ballib nyerhessen? Akár így is lehet, a háttér sose ismert. Rejtett választási együttműködés ennek a neve. A letárgyalása rejtett, amúgy persze nagyon is jól látszik, előző szentendrei időközin is ugyanez volt.

Toroczkai László nem parlamenti képviselő, de ő se írta volna alá a civil és a ceu törvény ELLENI ballib+jobbik közös beadványokat. A két említett jobbikost listáról nem inditják 2018-ban, úgy tudni = kiesnek, egyéniben szavazatot összeszedni a polarizáltan ballib vagy fideszes helyeken nem lehet. Így kell sunyin leépíteni a nemzeti érzelmű tagságot. Csinálta már ezt az mdf is, nem új a módi.

"A Jobbik részérõl Dúró Dóra és Hegedûs Lorántné nem adta nevét a libsik CEU-simogató AB-beadványához" (

Az LMP nevében Hadházy Ákos és Szél Bernadett társelnökök és Ungár Péter elnökségi tag sajtótájékoztatón jelentették be, hogy leadták a szükséges aláírásokat: miután az MSZP mellett a Jobbik is úgy döntött, támogatja a Lex CEU alkotmánybírósági vizsgálatát, összejött a törvényben elõírt parlamenti képviselõk negyede, így a testület elé kerül az ügy.

A nagy kérdés az volt, hogy a Jobbik támogatja-e a javaslatot, mert a párt láthatóan megosztott a kérdésben - fogalmaz a 444 nevû zsidó blog. Támadnák a kormányt oktatás ügyében, ideológiai alapon viszont szemben állnak a CEU-val. Toroczkai László alelnök egyenesen sóval hintené be a Soros-egyetem helyét. Végül a javaslat támogatása mellett döntött a pártvezetés, és egységes kiállást ígértek. Korábban úgy döntött az elnökség, hogy az egész frakció alá kell írja A zsidó spekuláns pénzébõl kitartott lap megszerezte az aláírási íveket, ezen viszont az látszik, hogy végül két jobbikos inkább mégsem adta nevét a tervezethez. Nem meglepõ módon két olyan politikus neve hiányzik az ívrõl - Dúró Dóra és Hegedûs Lorántné - akik a párt radikálisabb szárnyához sorolhatóak.

https://kuruc.info/r/2/171893/
https://kuruc.info/r/2/172103/

Hát persze hogy eljárást indít Brüsszel Soros agymosodájának védelmében

Figyelmeztetõ levelet küld a magyar kormánynak az Európai Bizottság, mert az április elején elfogadott felsõoktatási törvény "indokolatlanul szigorú feltételekhez köti a külföldi egyetemek mûködését Magyarországon". Ez az elsõ szakasza annak az eljárásnak, amelyet uniós kötelezettségek megszegése miatt indít az Európai Unió ellenõrzõ szerve.

Mint ismeretes, a törvény arra kötelezné a budapesti Közép-európai Egyetemet, hogy csak akkor adhat ki amerikai diplomát, ha amerikai kampuszt is nyit, illetve ha az amerikai kormány nemzetközi egyezményben járul hozzá az egyetem mûködéséhez Magyarországon. A jogszabály minden más külföldi egyetemre is hasonló korlátozásokat vezet be, de ez persze senkit sem érdekel.

Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság egyik alelnöke jelentette be szerda délben, hogy megindul az eljárás. „Alapos jogi elemzésnek vetettük alá a törvényt, amelyek alapján fõként a szolgáltatásnyújtás és a letelepedés szabadságát korlátozza" – mondta röviden, és hozzátetette, hogy az uniós alapjogok betartatásáért felelõ másik alelnök, Frans Timmermans beszél majd a részletekrõl az Európai Parlamentben. Délután három órakor kezdõdik a Magyarországi helyzetrõl szóló vita, ahol Orbán Viktor is felszólal majd.

Az Európai Bizottság azt hazudja, "nem a Közép-európai Egyetem miatt indít eljárást, hanem mert olyan problémákat lát a törvényben, amelyek általában korlátozhatják a felsõoktatási intézmények mûködését az Európai Unióban"

A magánpiaci oktatási intézményekre is vonatkozik az az európai uniós alapelv, hogy a szolgáltatások szabad mozgását csak nagyon indokolt esetben lehet korlátozni az EU-ban. Az Európai Bizottság úgy gondolja, hogy a törvény túlságosan korlátoz, amikor például megszabja, hogy egy egyetemet hogyan hívhatnak, illetve, hogy csak akkor végezhet külföldön is oktatási tevékenységet, ha az anyaországában is végez hasonlót.

A Világkereskedelmi Szervezet (WTO) szabályaiba is ütközhetnek ezek a megkötések, ami miatt pedig az EU-nak kell tartania a hátát a világszervezet felé. A WTO-ban az Európai Bizottság képviseli az egész Európai Uniót, és a kereskedelmi biztos, a svéd Cecilia Malström háttérbeszélgetéseken már most jelezte, hogy változtatni kellene a magyar szabályokon, ha az EU el akarja kerülni a konfliktust a WTO-val.

A magyar kormánynak két hónapon belül reagálnia kell a bizottság aggályaira egy hivatalos levélben. A magyar válasz fényében ezután eldöntik, hogy van-e rá szükség, hogy változtassanak a törvényen. Ha igen, akkor a bizottság egy következõ levélben felszólítja majd a kormányt, hogy végezze el a módosításokat. Újabb két hónapja lesz rá a kormánynak, hogy rendezze a helyzetet. Ha nem teszi, az Európai Unió Bíróságára kerül az ügy.

Az Európai Bizottság elkészítette a válaszait a nemzeti konzultáció állításaira is, amelyek sok helyen „nem felelnek meg a valóságnak, és félrevezetõek – mondta Dombrovskis. – Fontos, hogy helyretegyük a dolgokat, és közzétegyük a saját válaszainkat a kérdõívre" – jelentette ki.

Ahogy Borbély Zsolt Attila erdélyi politológus, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alelnöke mondta :

"Kedves István, örülök, hogy nem fogsz nemzetárulózni, ez mindenképpen becsülendõ dolog. Persze okot sem fogok erre adni. Én sem téged neveztelek nemzetárulónak, hanem a Jobbik több lépését, amihez persze sajnos neved és szavazatodat adtad. Azt neveztem egyébként nemzetárulásnak, hogy a CEU-ügyben Soros és Gyurcsány oldalára álltatok. Nem tudom, hányan veszik be a magyarázkodásodat az alkotmánybíróságról meg a jogállamról, de elárulok valamit. Mióta elkeseredett hangú. felháborodott vallomásomat közzétettem e fórumon nem gyõzök reagálni a volt Jobbik-szimpatizánsok gratulációira. Egyetértésükrõl biztosítanak Göteborgból, Csíkszeredából, Sepsiszentgyörgyõl, Aradról, Temesvárról, Bánhegyesrõl, Budapestrõl, a Felvidékrõl, a Délvidékrõl s még hosszan sorolhatnám. Politikai megnyilatkozásaimat a Facebookon általában 5-10-15 ember szokta egyetértõleg Like-al jutalmazni, a tegnapi szöveg 200-nál tart. Alatta nyugodtan elolvashatod a levélfolyamot, néhány aktív Jobbikos politikust leszámítva senki nem szállt vitába az általam írottakkal. Ez a fõ probléma, István. Hogy olyan útra léptetek, melyen a nemzetben gondolkodó tábor nem fog követni benneteket. Hála Istennek, egyébként, mert az lenne a szomorú, ha gondolkodó értelmiségiek bevennék az egyre gyengébb lábakon álló hivatalos propagandátokat, hogy a kormány mást sem tesz csak lop és rombol, hogy ellenségképet kreál (nem kreál, felveszi a harcot az ellenségekkel, nagy különbség!) hogy, Orbán = Gyurcsány és hasonló valótlanságok. Nem én választottam új utat, hanem ti, és ez egyre nyilvánvalóbb lesz egyre több embernek. csak a vak nem látja. Jövõre pedig jön a hidegzuhany, amikor nemhogy nem fogtok gyõzni, de itt és most Szotyori kollegád mintájára fogadok veled, hogy kevesebb szavazatot fogtok elérni, mint 2014-ben. És ott álltok majd egy heterogén, értékrendjében zavaros szavazóbázissal, egy elkeseredett tagsággal és egy hitelét vesztett vezetõséggel. Kár értetek, nagyon kár."

Amúgy még akkor is veszélyes a liberális álvicil és média világ, ha mi azt hisszük nem értünk egyet vele és annyival lerendezzük. Az ember közösségben él, ahol a csoportnyomás is hat, a liberális kevesek agresszív - asszertív élcsapatának hatására a közgondolkodás is manipulálható. A liberális propagandát nemcsak a tévében látod vagy a neten olvasod, hanem Pistától meg Julitól hallod, akik azonban szintén médiahatások alatt állnak. Csoport dinamika a részbeni magyarázat arra is, hogy miért van Budapesten több ballib szavazó mint vidéken. Médiavezéreltebbek, kevésbé tudatosak, minél tájékozottabbnak hiszik magukat annál inkább, hiszen csak kizárólag a liberalisták kínálatából válogatják össze "saját" véleményüket. A felsőoktatás ceu-n kívüli része sem épp jobboldaliságáról híres, presszionálva vannak a ballib világhoz. NEM a kormányhoz.

Nem menő dolog saját jövőnk ellehetetlenítőit, idegen gyarmatosítókat, az ország kifosztására szövetkezőket sztárolni csak mert menő szidni a Fideszt. Ha van miért, az sem jelenti hogy a másik banda jobb lenne. Ezek legelább tudnak korrigálni, meg a népre hallgatni. Lám, visszavonták az előző jegyzetben említett hároméves munkaidőkeret törvényt is. Nem, ez nem a jÓbik érdeme. :)

Soros idejön, utasítja az eu vezetését az meg egyből teljesíti a nem létező világhatalom küldöttjének parancsait. Ennyi.

Tényleg olyan európai meg demokratikus dolog fékekért és ellensúlyokért aggódni, meg magukért a hazaáruló libsikért is - amikor ők így állnak mihozzánk?!

Nem muszáj bedőlni a momentum féle nemúj politikai erőknek, akiknek valahogy túl hamar sikerül feltörniük : előző ballib kormányok embereihez kapcsolódó kapcsolati tőke és szervezettség, pénz, média támogatás...

http://www.hidfo.ru/2015/09/uj-balliberalis-politikai-ero-robbanhat-be-magyarorszagra/
http://www.hidfo.ru/2017/03/balliberalis-gyokerek-megalakult-az-uj-ellenzeki-part/

Új balliberális politikai erő robbanhat be Magyarországra

Annak ellenére, hogy az ellenzék véleményformálói szerint Magyarországon a kormány kiterjedt propagandát folytat, a tények épp ennek ellenkezőjét mutatják: a kormány elveszíti a negyedik hatalmi ágat, miközben a külföldről mozgatott ellenzék monopóliumhoz jut.

A közvélemény-kutató intézetek rendszerint a pártok támogatottságának arányaiból valószínűsítik az országgyűlési választások kimenetelét. Az információ alapú társadalomban azonban a jelenlegi helyzet mindig átmeneti állapot – a médiában uralkodó erőviszonyok meghatározó szerepet töltenek be a politikai viszonyok formálásában. A pártok támogatottságának mai állásából semmilyen biztos következtetést nem vonhatunk le a 2018-as országgyűlési választások várható eredményeire vonatkozóan, a médiaviszonyok alapján azonban valószínűsíteni lehet a pártok támogatottságát befolyásoló új trendet.

Az információáramlás módja és sebessége a különböző korcsoportok esetében jelentős eltérést mutat, míg az 1980 után született Y generáció és Z nemzedék – ha egyes kutatások szerint passzivitásban is figyeli – gyakorlatilag valós időben követi a közéleti események alakulását. Ezzel összhangban, a közvélemény formálásának oroszlánrésze ma már nem a televízióban, hanem okos-telefonokon és a világhálón zajlik, míg a hagyományosnak nevezhető információtovábbítási módszerek háttérbe szorulnak. A politikai viszonyok alakulásának hosszú távú trendjét így nem az összes médiafelület (TV, rádió, nyomtatott sajtó, stb.) eléréseinek száma alapján lehet valószínűsíteni, hanem elsősorban azt kell vizsgálni, ki és milyen arányban tudja a saját maga által feldolgozott információt eljuttatni a fiatalok kezében lévő okostelefonra – mert ha 2018-ban nem is, 2-3 parlamenti ciklus elteltével az a politikai erő nyeri az országgyűlési választásokat, amely most legnagyobb arányban tudja elérni a fiatalokat az online sajtón és közösségi alkalmazásokon keresztül.

A fentiek alapján – az Y és Z nemzedék fokozott figyelembe vételével – kijelenthető, hogy Magyarországon egy minden eddiginél erősebb alapokon álló liberális médiamonopólium épül. Ez a folyamat 2012 nyarán kezdődött a Heti Világgazdaság és Index közti határok elmosódásával, majd 2014-2015-ben a kormánymédia egy részében végrehajtott puccsokkal folytatódott. Miközben közhelynek számít a magyar társadalom jobbra tolódását emlegetni, mára az Y és Z nemzedék esetében a jobboldali sajtóelérés perifériára szorult. A hazánkban épülő liberális médiamonopólium elsöprően magas arányban tudja elérni azokat a fiatalokat, akik életkoruk alapján a következő 2-3 parlamenti ciklus alatt fognak politikailag aktívvá válni.

A kormánymédia nem ér el a fiatalokhoz, de ha elér, számukra érthetetlennek és nevetségesnek hat. Ez részben visszavezethető arra, hogy a liberális média véleményformáló hatása erősebb, és elsődleges erőként formálja a fiatalok éppen aktuális kormányról alkotott véleményét – részben arra, hogy a kormánymédia újságírói és "dizájnerei" maguk is valamely idősebb generáció képviselői. Eközben a "fiatalok közt legnépszerűbb" jobboldali ellenzék máig nem tudott erős online médiát felépíteni, a gazdasági érdekközösségekkel kötött kompromisszum pedig épp a véleményformáló erejű tartalom megjelenését akadályozza.

Az alábbi grafikon alapján látható, ki uralja a negyedik hatalmi ágat Magyarországon:

Az olvasó véleményét azonos politikai preferencia mentén formáló lapok olvasóközönségei értelemszerűen nem teljesen fedik egymást, így bizalmas jellegű adatok nélkül pontos elérés nem állapítható meg – de az nagy vonalakban látható, hogy az információs technológiát aktívan használó generációk számára a liberális sajtó tízszer akkora médiabirodalmat képvisel, mint a kormánymédia, vagy a jobboldali ellenzéki sajtó.

A fentiek még figyelemfelhívóbb vonatkozása, hogy a meghatározó liberális közéleti portálok jelenleg senkit nem támogatnak. 2012 óta egy szemmel látható, erőteljes összpontosulás zajlik, melynek során Magyarország – és Kelet-Közép-Európa – legnagyobb liberális médiamonopóliuma épül, de ez a médiaerő egyelőre semmilyen politikai erőt nem támogat. Propagandát biztosítanak a kormány eltávolítására törekvő, Soros György alapítványi hátteréhez köthető "civil" megmozdulásoknak, de alapjaiban véve se a Demokratikus Koalíciót, se a Magyar Szocialista Pártot nem mutatják be komolyan vehető politikai erőként – ami arra utal, hogy valaki ezt a jelenleg összpontosuló médiabirodalmat egy később megjelenő, új politikai erő számára építi.

Kövér László hetekkel ezelőtt kijelentette; könnyen lehet, hogy jelenleg folytatják külföldi tanulmányaikat olyan személyek, akiket idegen érdekközösségek majd visszaküldenek Magyarországra és beinjektálnak a magyar politikai életbe, hogy így biztosítsák saját fennhatóságukat hazánk felett. Ez az állítás megalapozottnak tűnik, mert teljes mértékben kizártnak tekinthető, hogy valaki politikai célok nélkül építsen médiamonopóliumot – főként olyat, ami a többségi társadalom elvárásaival ellentétes tartalmakat közöl, így profitszerzés céljából sem a leghatékonyabb médiaeszköz. A most összpontosuló liberális médiamonopólium idővel támogatni fog valakiket, akik talán már itt vannak az országban, talán még külföldi tanulmányaikat folytatják, és évek múlva fognak látszólag új politikai erőként belépni a magyar közéletbe. Addigra mind a kormány, mind pedig a jobboldali ellenzék lépéseket kell tegyen arra, hogy a liberalizmus fennhatóságát a negyedik hatalmi ág felett megszüntesse – mert akkor, amikor megjelenik a Nyugat által egységesen elfogadhatónak tartott balliberális civil vezető, akinek minden lépéséről valós időben tudósít a liberális sajtó, már késő lesz.

Balliberális gyökerek: megalakult az új ellenzéki párt

Balliberális gyökerekből táplálkozik a Momentum Mozgalom, a pártalapításban ismert politikusok gyermekei vállaltak vezető szerepet – áll a Magyar Idők beszámolójában. A MoMo közéleti megítélésében Soros György megítélése jelenti a fő választóvonalat.

A Soros György féle Open Society Foundation-ről semleges vagy pozitív kontextusban beszélő sajtóorgánumok semleges vagy pozitív hangnemben beszélnek a Momentum Mozgalomról, az OSF-t negatív kontextusba helyező sajtó pedig negatív kontextusban beszél az újonnan megalakított pártról. Bár az új politikai szervezet próbálja leplezni külföldi támogatottságát, a fentiekből látható, hogy Soros György személye jelenti a fő választóvonalat az új párt megítélésében.

A nyílt társadalom elgondolását és államellenes szemléletet képviselő sajtóban itt olvasható hosszas jellemzés a pártvezetőről, aki alig, hogy megérkezett Magyarországra, máris pártot alapított és teljes sajtótámogatást kapott hozzá.Új balliberális politikai erő robbanhat be Magyarországra

A Magyar Idők azonban részleteket is közöl a nemrég alakult pártról: „Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti képviselője Haris Évát, a szocialista párt választmányának egykori elnökhelyettesét nevezte meg mint a mozgalom egyik fő szervezőjét. A politikus kijelentette: „az MSZP-n belül már hónapok óta nyílt titok volt, hogy Haris Éva gründol valamit, és milyen érdekes, hogy a Momentum mögött éppen Haris Éva meg a pénze tűnik fel. Ez számomra világosan Éva műve, mert ingatlanmogul férje segítségével megvan az a képessége, hogy finanszírozzon egy új alakulatot." – írták.

Amellett, hogy az új párt mögött egy oligarcha-gyanús személy áll, a lap kitér arra is, hogy ez az új balliberális párt még mindig a régi módszerekkel próbálkozik, vagyis megpróbálja elhitetni az emberekkel, hogy a semmiből építkező fiatalok közösségéről van szó, akik valamiféle támogatók nélküli, új erőt jelentenek. „Lehet, hogy sokakkal még el lehet hitetni, hogy nulláról lehet hálózatot építeni, de mi tudjuk, hogy az kegyetlenül sok pénzbe kerül. A hálózatépítést aranyos, helyes, munkanélküli, fizetés nélküli szabadságon lévő fiatalok pont nem tudják megcsinálni. Ez bizony több száz milliós tétel, amelyet nem lehet csak úgy leakasztani a falról."

Az újonnan alakult párt megítélése láthatatlanul is összefügg Soros György személyével: azok a nagy sajtóorgánumok, amelyek Soros Györgyről pozitív alakként beszélnek, támogatják a Momentumot – akik elítélik Soros tevékenységét, azok pedig nem. Miközben egy új magyarországi párt – amennyiben demokratikus úton akar érvényesülni – elsősorban a magyarországi szavazókkal kellene megismertesse magát, a Momentum vezetői már a megalakulás pillanata előtt külföldi sajtóorgánumokban népszerűsítették magukat. Könnyen tetten érhető liberális gyökerek, Soros György patáival: még formát se öltöttek a párt belpolitikai célkitűzései, de hogy külpolitika terén mit fognak tőlük elvárni a támogatóik, az már a párttá alakulás előtt kiderült.

Balliberális gyökerekből táplálkozik a Momentum

Magyar Idők http://magyaridok.hu/belfold/balliberalis-gyokerekbol-taplalkozik-momentum-1462900/

Főképp ismert, balliberális politikusok gyermekei vállaltak vezető szerepet a Momentum Mozgalom létrehozásában. Az egyelőre kérdéses, hogy a MoMo pontosan milyen forrásokból finanszírozza a gördülékenyen haladó hálózatépítést, mint ahogy az is, miből fizették az olimpiaellenes kampányt. A hazai ellenzéki pártok jelentős része komoly anyagi problémákkal küzd, ezért képtelenek pénzügyi támogatásra, a hozzájuk kötődő „civileket" pedig köztudottan külföldről pénzelik. Tény ugyanakkor, hogy az Index és a Soros-pénzből működő 444.hu hathatós, permanens támogatást nyújt a mozgalomnak.

Évek óta vártak a megfelelő „pillanatra"
Szükség volt egy új, fiatal értelmiségi elitcsapatra
Felkészítették a Momentum tagjait
Kik pénzelik őket?
A szocialista párt választmányának egykori elnökhelyettese látja el őket tanácsokkal
Fekete-Győr András elnök megvilágosodása
Ismert balliberális politikusok gyerekei tűnnek fel

Egy, a Momentumhoz hasonló szervezet létrehozásának gondolata már évekkel ezelőtt megfogalmazódott. Az ok kézenfekvő volt: a balliberális garnitúra elhasználódott, a kormányzati hatalom megszerzésére esélye sincs, ezért nem érdemes rá sem pénzt, sem energiát áldozni. Ez már akkor világossá vált, amikor a kiszemelt személy, Bajnai Gordon nem tudta végrehajtani az akkori mestertervet: mindenkit összefogni és „Együtt" leváltani Orbán Viktor kormányát. Ezt főképp az úgynevezett politikai bölények, az örökös túlélők befolyása, a fiatalabb generáció gyenge minősége tette lehetetlenné. Ezen a ponton háttérbeszélgetéseink során leszögezték, nem Bajnai Gordonnal volt probléma, aki meggyőződésük szerint „kiváló koponya",

ám az említett okokból még a tengerentúli Soros-segítség is kevésnek bizonyult.

Szerintük amennyiben a volt kormányfő számlájára bármit írni lehet, az az, hogy nem bizonyult lelkileg stabilnak, „ütésállónak".

A hazai olimpia megakadályozását dobbantónak használták

Ha pedig valami összeomlott, azt ismét fel lehet, fel kell építeni.

Szükség volt tehát egy új, fiatal értelmiségi elitcsapatra, amely a Fidesz mintájára párttá alakul és politikai hatalomra tör. Ezt nevezték el Momentum Mozgalomnak (MoMo), amely az olimpiaellenes akciójával országos ismertséget szerzett.

Rövid idő alatt negyedmillió aláírást szedtek össze a jól szervezett kampányban.

A mozgalom tagjai fiatalok, iskolázottak, tájékozottak és intelligensek. Ahogy forrásunk fogalmazott: „a legfontosabb, hogy megvan bennük a kellő motiváció, az akarat" a hatalom, a befolyás megszerzésére. Hozzátette:

„ez természetesen egy hosszú távú elképzelés, ám meghatározó értelmiségi, pénzügyi körök számára reménnyel kecsegtető befektetés".

Az világosan látszik, hogy a Momentum tagjait felkészítették, kommunikációs tréningeken vettek részt. Ezek a képzések kiterjedtek a sajtó kezelésére, az üzenetek világos, közérthető megfogalmazására is.

Az is nyilvánvaló, hogy a Momentum számos sajtóorgánum részéről kap kiemelt – ahogy mostanában mondani szokás: kritika nélküli – támogatást.

Vélhetően senki nem csodálkozik, ha a 444.hu-t, a magát függetlennek nevező, Soros-pénzből működtetett internetes felületet, illetve az Indexet emeljük ki példaként, de persze hosszasan sorolhatnánk a MoMo által megigézett médiumokat.

Háttérbeszélgetéseinken az is egyértelműen kiderült, hogy

a Momentum már ismert tagjai, vezetői korántsem esnek távol az egykori szocialista, szabad demokrata politikai elittől, illetve a velük korábban erősen szimpatizáló amerikai és európai balliberális fősodortól.

A politika természetének megfelelően tehát semmi más nem történik – amint azt már fent említettük –, mint hogy megpróbálják újraépíteni az Országgyűlésből kihullott SZDSZ-t és a Gyurcsány Ferenccel megterhelt, zsákutcában vergődő, atomizálódott baloldalt.

De kikkel és kiknek a segítségével történik mindez? A balliberális oldal nem igazán képes anyagilag támogatni a szerveződést, hiszen komoly pénzügyi problémákkal küzd. A hozzájuk közel álló „civilek" is csupán Soros György dollárinjekcióival működnek.

Egyelőre a sajtó is csak találgat, néhány név azonban már nyilvánosságra került a lehetséges háttéremberek közül.

Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti képviselője Haris Évát, a szocialista párt választmányának egykori elnökhelyettesét nevezte meg mint a mozgalom egyik fő szervezőjét.

A politikus kijelentette: „az MSZP-n belül már hónapok óta nyílt titok volt, hogy Haris Éva gründol valamit, és milyen érdekes, hogy a Momentum mögött éppen Haris Éva meg a pénze tűnik fel. Ez számomra világosan Éva műve, mert ingatlanmogul férje segítségével megvan az a képessége, hogy finanszírozzon egy új alakulatot. (…) Lehet, hogy sokakkal még el lehet hitetni, hogy nulláról lehet hálózatot építeni, de mi tudjuk, hogy az kegyetlenül sok pénzbe kerül. A hálózatépítést aranyos, helyes, munkanélküli, fizetés nélküli szabadságon lévő fiatalok pont nem tudják megcsinálni. Ez bizony több száz milliós tétel, amelyet nem lehet csak úgy leakasztani a falról" – nyilatkozta Szanyi Tibor.

Haris Éva sem tétlenkedett, nyílt levélben válaszolt az MSZP-s politikusnak. Nem is akárhogy. Nézzük, mit is felelt, íme, betűhíven: „Ha még senki nem mondta volna, lefőtt a kávéd, sem Rád, sem a Hozzád hasonlókra nincs már szüksége Magyarországnak. Tudom, hogy most minden manővert megpróbálsz, hogy EP-képviselő maradhass, ha adhatok egy tanácsot, ez nem jó track, a Fidesz nem fog megvenni. Én évekkel ezelőtt visszavonultam, tedd Te is ezt. Add át a terepet azoknak a fiataloknak, akik képzettebbek, intelligensebbek, elegánsabbak és józanabbak mint Te" – fakadt ki.

A Momentummal való kapcsolatát Haris elismerte, majd tovább ostorozta a szocialistákat.

Mint írta (mármint Szanyinak): „Furcsa, hogy Neked nem tűnt fel éveken keresztül, hogy az MSZP-ben is a fiatalokkal foglalkoztam, valószínűleg aludtál, amikor az ifjúsági előterjesztéseket mantráztam. Az sem tűnt fel, hogy fiatalokkal létrehoztuk a Klubnext mozgalmat. Igaz, erre Ti soha nem voltatok vevők, mert még a koporsóból is a képviselői igazolványt akarjátok lengetni, nem akartátok a saját utánpótlásotokat kinevelni. Így találkoztam a Momentummal is, talán kicsit korábban, mint mások, és azonnal láttam, hogy azok közül az ifjúsági csoportok közül, amelyeknek figyelem és néha segítem a tevékenységét, mennyivel elszántabbak, mennyivel kiforrottabbak."

De kik is azok a fiatalok, akik miatt Haris Éva és Szanyi Tibor így hajba kapott? Elsőként ejtsünk néhány szót Fekete-Győr Andrásról. Már csak azért is, mert ő a párttá szerveződő mozgalom elnöke.

A borostás fiatalemberről az Indexnek valamiért Orbán Viktor jutott eszébe.

Tény, hogy mindketten jogi diplomát szereztek. Fekete-Győr egyik nyilatkozatában fontosnak tartotta leszögezni, hogy 2010-ben a Fideszre szavazott, ám – mint mondta – hamar kiábrándult. 2014-ben a párizsi Nemzetközi Kereskedelmi Kamaránál volt szakmai gyakorlaton, 2015-ben Budapesten a General Electricnél dolgozott követeléskezelőként. Saját bevallása szerint 2014 januárjában történt meg nála a politikai fordulat.

Éppen egy indexes videót nézett, amikor rájött, hogy az MSZP–Együtt–DK–PM–Liberálisok által akkor összekovácsolt alakulat mennyire reménytelen helyzetben van.

Állítólag ekkor döntötte el, hogy létrehoz egy politikai közösséget, majd pedig egy pártot, amely alternatívát nyújt.

Hajnal Miklós

Nem elhanyagolható körülmény azonban, hogy Fekete-Győr kikkel rakta le a mozgalom alapjait. Kezdjük talán Hajnal Miklóssal, aki a szombati tisztújításig elnökségi tag volt, és akit a mozgalom agyaként emlegetnek. Ő a Soros György által alapított Közép-európai Egyetemen volt kutatósegéd. Jelenleg politológiát és közgazdaságtant tanul Oxfordban, júniusban végez.

Mécs Imre egykori szabaddemokrata politikus, volt szocialista országgyűlési képviselő egyik fia is a Momentumot erősíti

Mécs János is a Momentumot erősíti. Róla a legfontosabb, ami elmondható, hogy Mécs Imre fia. Mint köztudott, Mécs Imre az SZDSZ egyik emblematikus politikusaként vált ismertté, 2006-ban azonban már az MSZP színeiben indult a parlamenti választásokon.

Az elnökségi tagok sorában foglalt helyet szombatig Csala Dániel, az ő neve alatt jegyezték be tavaly november 3-án a mozgalmat. Fekete-Győrhöz hasonlóan ő is jogász végzettségű. Jelenleg saját, 2014-ben bejegyzett kft.-jét, a Trip-estet igazgatja. A cég fő tevékenységi köre ingatlanok bérbeadása. A társaságban felbukkan egy Daniel Roichman nevű izraeli állampolgár is, kézbesítési megbízottként pedig az az Albecz Zsuzsanna van feltüntetve, aki a Momentum egyik alapítója.

Albecz Zsuzsanna egyébként a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szerzett diplomát, az Izraeli Kulturális Intézet, illetve a Szochnut–ZSOIK Alapítvány munkatársa. (A Szochnut – The Jewish Agency For Israel – elsődleges célja, hogy kapcsolatot teremtsen Izrael és a diaszpóra zsidósága között. Eredetileg cionista szándékkal hozták létre csaknem száz éve, a mai napig is az Izraelben letelepedni vágyók legfőbb segítője.)

Donáth László evangélikus lelkész, volt MSZP-s parlamenti képviselő lánya is tag

Szintén az elnökség tagja volt hétvégéig Donáth Anna Júlia, akinek édesapja nem más, mint Donáth László evangélikus lelkész, egykori szocialista országgyűlési képviselő. Donáth Anna szociológusi tanulmányait részben Amszterdamban folytatta. 2016-ban a Soros György birodalmához tartozó Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületnél helyezkedett el.

Soproni Tamás jelenleg is a Momentum elnökségi tagja. Róla köztudott, hogy a 2014-es önkormányzati választáson éppen a Fekete-Győr által reménytelennek tartott Együtt–MSZP–PM–DK jelöltjeként indult Budapesten, a VI. kerület 7-es számú választókörzetében. A mozgalom aktivistáinak koordinátoraként ténykedik, emellett saját fordítócégét is működteti.

Radnóti Sándor filozófus, volt SZDSZ-es politikus fia a mozgalom külpolitikai koordinátora

A Momentum tagjai között felbukkan Radnóti Sándor filozófus, a Soros Alapítvány könyvpályázati zsűrijének egykori elnöke, volt SZDSZ-es politikus fia, Radnóti András is mint külpolitikai koordinátor. A fiatalemberről, aki több külföldi egyetemen tanult, egyebek mellett azt érdemes tudni, hogy Göncz Kinga európai parlamenti képviselő irodájában munkálkodott.

(Csak emlékeztetőül: Göncz Kinga a Medgyessy-kormányban az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium államtitkára volt, majd 2004-ben, Gyurcsány Ferenc kormányra kerülése után a tárca vezetője lett. Gyurcsány 2006-ban, a választások után őt bízta meg a Külügyminisztérium irányításával, később ő volt az MSZP listavezetője az EP-választáson.) A fiatal Radnóti 2013 telén egy nem túl terjedelmes írásban vázolta fel Bajnai Európa-politikájának lehetséges irányait, tanácsokat adva a volt kormányfőnek.

Tabajdi Csaba volt szocialista EP-képviselő fia is a Momentumban tevékenykedik

És akkor ejtsünk szót Tabajdi Péterről, Tabajdi Csaba szocialista politikus fiáról is, aki szintén a mozgalomban tüsténkedik, bár korábban az MSZP informatikai rendszerén munkálkodott.

Zárt ajtók mögött alakult párttá a MOMO

Zárt ajtók mögött és teljes titoktartás mellett alakult párttá és bejelentette a jövő évi országgyűlési választásokon való indulását szombaton az úton-útfélen a nyitottság és átláthatóság politikáját hangsúlyozó Momentum Mozgalom. Az országos pártpolitizálásra készülő egyesület elnöke Fekete-Győr András maradt.

Ekkora befolyása van a liberális sajtónak Magyarországra

http://www.hidfo.ru/2017/04/ekkora-befolyasa-van-a-liberalis-sajtonak-magyarorszagra/

A Publicus Intézet reprezentatív méréséből kiderült, hogy öt hónap alatt másfél millió ember véleménye változott olyan irányba, mint amit a liberális sajtóorgánumok összehangolt módon, hónapok óta propagálnak.

Az Index.hu beszámolója szerint a Publicus Intézet végzett egy reprezentatív felmérést, melynek eredményei szerint ma a választók 26%-a úgy gondolja, hogy a magyar kormány külpolitikája Oroszország érdekeit képviseli. Tavaly novemberben ez az érték még csak 9 százalék volt, ami azt jelenti, hogy öt hónap alatt közel másfél millió embernek változott meg a véleménye ezzel kapcsolatban.

Tegnap szintén az Index egy publicisztikája ismerte be, hogy az ellenzéki mozgalmak és a nagyobb sajtóorgánumok az utóbbi hónapok során megpróbálják azt a képet rögzíteni az emberekben, hogy a magyar kormányfő Oroszország érdekeit szolgálja, és ez egy összehangolt stratégia a részükről. Ennek a propagandatevékenységnek a hatása kezd láthatóvá válni a Publicus Intézet áprilisi kutatásának eredményeiben.
Másfél millió ember véleményét manipulálta a Bilderberg-csoport szponzorának kezében lévő hírportál.

A fentiek alapján látható, hogy ma a külföldi érdekközösségek kezében lévő liberális sajtóorgánumok képesek a magyar közélet formálására olyan mértékben, hogy az alkalmas az országgyűlési választások kimenetelének befolyásolására.

Nemzetbiztonsági szempontból egyértelmű, megkérdőjelezhetetlen határvonalat lehet húzni azon a téren, hogy a demokratikus választások kimenetelét magyarországi eredetű tényezők befolyásolják, vagy külföldi beavatkozás eredményeként változnak meg az emberek választási preferenciái. Mivel a Publicus méréseiből egyértelműen kitűnik, hogy a külföldi érdekközösségek a médián keresztül képesek a magyarországi demokratikus választások befolyásolására, ezeknek a sajtóorgánumoknak a működése nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

http://latoszogblog.hu/blog/a_baloldal_sirasoja

A baloldal sírásója

2017. április 16.

Címkék: USA, civil szervezetek, Soros György, CEU

Schmidt Mária történész

„If you want to make the world a better place,
take a look at yourself, and make a change."

Michael Jackson: „Man in the Mirror"

Esettanulmány

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy hatalmas bányavidék a közeli Trepcában, ahol mintegy 40 bányából nyertek ki aranyat, ezüstöt, cinket, ólmot és kadmiumot. Ezek a bányák munkát adtak az ott élőknek. Egyikük, a koszovói Zvecan különösen gazdag lelőhellyel rendelkezett. Történt egyszer, hogy az 1995-ben alapított International Crisis Group (ICG), a nagytekintélyű, független, szakértőkből álló kutató és elemző intézet, amelyet azért hoztak létre és működtetnek, hogy elkerülhessük a háborúkat és egy békésebb világot építhessünk fel és amelynek igazgatótanácsában fiával együtt maga a nagy filantróp, a mellékállású emberbarát Soros György is helyet foglal, és persze bőkezű adományokkal biztosítja a működését, kiderítette, hogy Koszovó jövője szempontjából döntő fontosságú lenne a trepcai termelés felfuttatása. Az ottani természeti kincsek kiaknázása ugyanis nagy szerephez jut majd, ha Koszovó önállóvá válik. Az ICG független szakemberei szerint ugyanakkor, felettébb sajnálatos módon, az ottani kitermelés alulfinanszírozott, az üzemek rosszul vezetettek, a természetre és az egészségre károsak. Ja, és az ott élőket Belgrád kizsákmányolja. „Trepca Koszovo Berlini Fala. Hosszú idők óta a koszovói albánok ellenállásának és a szerb elnyomásnak a szimbóluma."− érveltek szakmailag. Aztán kitört a koszovói háború.

Pár hónappal később a bevonuló ENSZ-erők helyi vezetője: Bernard Kouchner, aki az ugyancsak Soros által pénzelt Orvosok Határok Nélkül mozgalomból jött, megdöbbenve fedezte fel, hogy a trepcai bányákban és a zvecani gyárban végzett munka milyen ártalmas az egészségre, főleg ami a gyerekeket és a terhes anyákat illeti. Az ENSZ-erők ezért haladéktalanul kisajátították a bányákat és a feldolgozó üzemeket. Majd egy nagyvonalú gesztussal minden koszovói tulajdont. A véletlenek egybeesése miatt alakulhatott úgy, hogy Soros magánbefektető cége pont akkor kapott lehetőséget, hogy 50 millió dollárt fektessen be a területen. Ezzel párhuzamosan az USA kormánya 100 millió dolláros határig kötelezettséget vállalt a balkáni befektetésekre.

Sorost 16 másik jelentkező közül választották ki, feltételezhetően nyílt és fair közbeszerzési eljárásban. Lett tehát finanszírozás Zvecanban, azzal a nyilvánvaló céllal, hogy a bányászat ne károsítsa tovább az ott dolgozók egészségét, különös tekintettel a terhes anyákra és a gyerekekre. Mindez a nyílt társadalom elvárásainak és a független szakértők iránymutatásainak megfelelően történt, ahogy máshol is, minden alkalommal, ahol az események happy enddel zárulnak. Ezt a történetet egy korábbi cikk alapján azért idéztem fel, http://www.antiwar.com/rep/szamuely/szamuely50.html mert nem olyan rég és nem is olyan messze tőlünk esett meg, akkor, amikor sokan közülünk még nem sejtették, hogy Soros és hálózata mindenhol hasonló módszerekkel, hasonló recept szerint, hasonló célokat szem előtt tartva működik. Amikor az üzlet már nem elég lukratív, odébb állnak, és csapot-papot otthagynak. A bányákat és a ráépülő üzemeket Koszovó nemrég vette állami tulajdonba, amit az észak-koszovói szerbek nem hajlandóak tudomásul venni.

A recept

A recept egyszerű. Szemelj ki egy megszerzésre érdemes üzleti célt. Küldd oda a civiljeidet, destabilizáld a területet, szervezz hozzá megfelelő médiahátszelet, kreálj káoszt, és ha megvan, te legyél az, aki megszervezi a segítséget az újjáépítéshez és közben kimazsolázza a legjövedelmezőbb üzleteket. Bontsd le a határokat, hogy azok ne akadályozzák a mozgásodat. Bontsd le a nemzeti szuverenitást, hogy az ott lakók, vagyis a helyiek érdekei ne hátráltassanak. Vedd meg a szakértőket, pénzzel, ösztöndíjjal, díjjal, hírnévvel, elismeréssel, hájpolással, kit, mivel kell és lehet. Nevezd őket szakértőknek, függetleneknek, demokratának, nyitottaknak. Akadályozd meg, hogy beszédhelyzetük kiderüljön, hogy szakmai alkalmatlanságuk napfényre kerüljön, ahogy ez az általános felmelegedésre vonatkozó adatok másodszori, nyilvánvaló és szervezett meghamísításának kipattanásakor történt. Vedd meg tehát a helyi médiát, tv-t, rádiót, napi és hetilapokat, valamint az interneteseket, nevezd őket is függetleneknek, és fizesd meg őket azért, hogy az általad meghatározott célokért dolgozzanak. Díjazd és sztárold őket is. A Soros pénzzel kitömött médiumok arról ismerszenek meg, határon innen és túl, hogy a régi lenini taktikát követve mindig személyre támadnak. Sohasem az üggyel, az állításokkal, a felvetésekkel vitatkoznak, azok cáfolatával nem fárasztják sem magukat, sem a nagyérdeműt. Ők a személyeket félemlítik, és ha ez nem elég, semmisítik meg, ezért újságírói, aktivistái a karaktergyilkosságok specialistái.

A Soros-féle civilnek nevezett szervezetek, amiket szintén úri módon eltart, ugyancsak mind „függetlenek" és persze a „szakértelem" letéteményesei. Előszeretettel hivatkoznak magukra illetve egymásra „objektívként"is. Lelkesen és zokszó nélkül csatasorba állíthatóak minden olyan alkalommal, minden olyan célért, amit a Soros birodalom számukra kijelöl. Soros hatalma és példátlan befolyása ezekből a mindent behálózó segédcsapatokból, ezekből a határokon átívelő hálózatokból áll. Őket mozgatja szervezetten és koordináltan. Esetenként az USA külpolitikai érdekeivel összhangban, esetenként azokkal ellentétesen, sokszor azokat kiszolgálva, máskor a helyi vezetőkkel kötött időleges megállapodások mentén, de mindig pontosan körülhatárolható busás anyagi haszon reményében. Végül is üzletember, pontosabban olyan spekuláns, aki mások tönkretételével keres pénzt, halmoz fel busás nyereséget.

A Szovjet birodalomból Soros birodalom lett

A háttérben zajló nagy játszmák, amiket szuperhatalmak, regionális erőközpontok és helyi kijáróik játszanak, gyakran nem sejlenek fel számunkra, de bizonyos idő elteltével azért összeáll a kép. A lényeg mindig ugyanaz: új befolyási övezetek birtokbavétele, vagy a már meglévők megtartása. Így volt ez a szovjet birodalom összeomlása után keletkezett hatalmi, befolyási vákuum esetében is. A mából visszanézve megállapíthatjuk, hogy régiónkban az 1990-es évtized elejére aránylag zökkenésmentesen, kevés véráldozat árán zajlott le a befolyási övezetek cseréje.

A nyolcvanas évtized jelentős változásokat hozott a bipoláris világ két szuperhatalmának viszonyában. Ronald Reagan új külpolitikai doktrínát fogadtatott el. A feltartóztatáson alapuló defenzív nemzetstratégiai célt, ami évtizedekre meghatározta az USA hozzáállását a szovjetek expanziós kísérleteihez, a Szovjetunió visszaszorítására és a kommunizmus megdöntésére irányuló szándék váltotta fel. A lengyel Szolidaritás, és a számukra nyújtott egyértelmű USA támogatás, az afgán mudzsahedinek felfegyverzése, valamint a tény, hogy Teng Hsziao-ping kinyitotta Kínát a világ felé és elindította azon az úton, mely újra világhatalmi pozícióhoz juttatta, a szovjet blokk és így Magyarország számára is új feltételeket és feladatokat jelentett. Az addigra technokrata bürokratákkal feltöltött magyar pártvezetés egy olyan pilot projekt beindítását kezdeményezte a szovjeteknél, amivel a szocializmus reformálhatóságának határait akarták kitapogatni. Ennek egyik első lépése az volt, hogy 1982-ben csatlakozhattunk a Világbankhoz illetve az IMF-hez, 1984-ben pedig az ideológiai egyneműség feloldása is napirendre került. A párt legfelsőbb szintjével szorosan együttműködve, megkezdhette magyarországi működését Soros György frissen létrehozott alapítványa. Mely többek között engem is támogatott.

Soros az OTP-t szerette volna, nagyon

Amikor 1984-ben Soros György a szocialista Magyarországon megjelent, a szovjet uralom még stabilnak és kikezdhetetlennek tűnt. Fél évtizeddel később, 1990-ben, amikorra hál' Isten megbuktak a kommunisták, a már széles támogatotti kört maga mögé gyűjtött Soros a teljes magyar államadósság átvételére jelentkezett be, cserébe a magyar ipar, vagyis a nemzeti vagyon színe-javának átengedését kérte. Antall József, első szabadon választott miniszterelnökünk azonban kikosarazta.

A Soros által addigra már helyzetbe hozott megmondóemberek ekkor elsöprő erejű médiakampányt indítottak annak érdekében, hogy a kommunisták által felhalmozott adósságot demokratikussá vált hazánk zokszó nélkül fizesse vissza, könnyítésre, elengedtetésre ne is gondoljon. Ugyanezek a megmondóemberek az adósságtörlesztést szem előtt tartva azt szorgalmazták, hogy régiónkban egyedül nálunk ne kerüljön sor reprivatizációra, vagyis ne adjuk vissza az államosított javakat az eredeti tulajdonosoknak. Helyette az elvtársak által már megkezdett privatizáció folytatását szorgalmazták, aminek igenlése összekötötte az egykori demokratikus ellenzékieket, értsd: SZDSZ, és a vadprivatizációban már jelentős tőkére szert tevő egykori elvtársakat, és így a minél teljesebb és gyorsabb privatizáció a posztkommunista tábor egyik fő követelésévé vált. Ma már vitán felül áll, hogy úgy a vad-, mint az ezt követő privatizációk zöme a közvagyon áron aluli kiárusítását jelentette.

Már Boross Péter volt a miniszterelnök, amikor Soros rástartolt a legnagyobb magyar lakossági bank, az OTP ár alatti kivásárlására. Szándéka Boross, majd az új, immár szocialista Horn Gyula ellenállásán megbukott. Az MSZP−SZDSZ kormányban, a koalíciós partner SZDSZ hathatós támogatásával nyomatékosítva, Soros újra napirendre vetette az OTP igencsak nyomott áron történő bekebelezését, ami azt jelentette volna, hogy a legnagyobb magyar pénzintézetet, és így a magyar gazdaság feletti ellenőrzést is megszerezhette volna. Horn ezt megakadályozta.

A magyar tapasztalat

Soros nálunk próbálta ki, hogyan, milyen szervezetekbe érdemes befektetnie, milyen hálózatot kell létrehoznia ahhoz, hogy érdekeit minél hatékonyabban képviselhesse. Egyértelművé vált a számára, hogy a nemzeti elkötelezettségűek, az olyanok, mint Antall, vagy Boross, vagyis az MDF, és a szocialisták nemzeti szárnya, majd a Demokratikus Charta ügyében tanúsított ellenszegülése óta a FIDESZ is, holmi ósdi, nemzeti érdekekre hivatkozva hátráltatják üzleti tevékenységét.

Kiépítette és egyre bővítette tehát hálózatát azokból a véleményformáló csoportokból, amelyek egy része lelkesen, más része óvatlanul, néhányan tudatosan, többen a gyorsan jövő kézzelfogható előnyökért, éltek a Soros által számukra nyújtott lehetőségekkel. Úgy is mondhatnánk, hogy Soros megvette az értelmiség egy részét, mindenekelőtt a liberálisokat, de csurrantott-cseppentett másoknak is. A magyar kulturális és társadalomtudományi életben a Soros által támogatottak jelentős, sőt domináns pozíciókat foglaltak el. Médiafölényüket kihasználva évtizedekre kánonállító helyzetbe kerültek.

Soros megtévesztő, ártatlannak látszó célok mentén vonzott be sokakat, pl. esélyegyenlőség, cigányprogram, kórházi eszközök, és mindenekelőtt az emberi jogok védelmére hivatkozva. Az emberi jogokat Soros és aktivistái olyan gumifogalommá változtatták, ami tetszés szerint tágítható, bővíthető, és alkalmazható. Mára főleg a migránsok jogait védik, és újabban egyesek az állatokra is kiterjesztenék. Mindez csak részben fedi el, ha egyáltalán, a tényt, hogy Soros hálózatán keresztül primer politikai céljait akarja érvényesíteni, melyek mindig és mindenhol azonnal pénzre, mégpedig sok pénzre váltható üzleti hasznot hoznak a számára.

Abban is sok, összehangolt munka van, hogy Soros nevének említésekor a mai, fiatal generáció a nemes célokért küzdő önzetlen emberbarátot látja, nem pedig azt a kíméletlen valutaspekulánst, aki 1988-ban Franciaország legnagyobb bankját akarta tönkretenni, majd megszerezni, 1992-ben pedig bedöntötte a brit fontot. Ez az akciója a hatalmas nyereségen kívül egyfajta pénzügyi celebstátuszt is szerzett a számára, amit a mai napig igen nagy élvezettel tölt be. 1998-ban a rubelt is a padlóra küldte, ami a magyar gazdaságnak is jelentős károkat okozott. A Financial Timesban publikált nyílt levelében amellett érvelt, hogy az orosz gazdaság felülértékelt, valójában működésképtelen, és követelte, hogy a rubelt legalább 15−20 %-kal értékeljék le. Ennek hatására a rubel összeomlott, 60%-kal leértékelődött, Oroszország fizetésképtelenné vált. Orosz emberek millióinak fizetése, nyugdíja és persze megtakarítása lett oda, ahogy fél évtizeddel előbb a briteké.

Ha valaki azt keresi, miért vált viselhetetlenné Soros és az általa pénzelt szervezetek tevékenysége Oroszországban, a gyökerek itt kereshetők. De egy évvel korábban spekulatív támadást intézett Malajzia, Thaiföld és Japán ellen is. A maláj elnök szerint Soros egy olyan bűnöző, aki lerombolta azt, amit a malájok negyven éven keresztül építettek. „Amikor pénzt csinálok, nem vagyok tekintettel a társadalmi következményekre"− magyarázta ezzel kapcsolatban emberbarátilag Soros. Ja, és ha már Sorosról az emberbarátról beszélünk, aki irántunk, magyarok iránt, állítólag megkülönböztetett elköteleződést érez, akkor nem árt felidézni, hogy 2008-ban, a pénzügyi válság legnehezebb óráiban, Soros és üzletfelei ellenséges kivásárlási támadást indítottak a forint és az OTP ellen. Ezeket a kísérleteket visszavertük és a Pénzügyi Felügyelet rekord összegű, félmilliárd forintos büntetéssel sújtotta Soros cégét, amit ő persze könnyedén kifizetett.

Jó azonban, ha mindig szem előtt tartjuk, mire számíthatunk tőle, ki is ő valójában. Egy olyan spekuláns, aki a globális üzleti, pénzügyi körök egy meghatározott csoportjának üzleti érdekeit képviseli kíméletlen nyomulással, ezer hangszeren játszva, akadályt nem ismerő módon. Az csak természetes, hogy Sorosról az általa szponzorált „mérvadó" sajtó, emberbarátként, filantrópként ír. De milyen emberbarát az, aki sorozatban tette tönkre az európai illetve ázsiai valutákat, kisemberek megtakarításait, nyugdíját, fizetését söpörte el spekulációival, hogy hatalmas hasznot fölözhessen le? Vagyona off shore adóparadicsomokban, a kajmán szigeteken és a holland Antillákon van bejegyezve, vagyis a szegényekért aggódó, balos alapítványok legfőbb támasza adóelkerülő gyakorlatot folytat. Régiónkban aránylag kis pénz befektetésével óriási befolyásra tett szert. Akkorára, hogy saját értékelése szerint sikerült a Szovjetbirodalomból Soros birodalmat csinálnia.

Soros és a baloldal egy és ugyanaz

Az USA-ban pont egy évtizeddel magyarországi alapítványának útra indítását követően, 1994-ben kezdett hálózatának kiépítésébe. Civiljei akkor, első körben a könnyű drogok legalizálása mellett kampányoltak. Ezt követően kerültek sorra az úgynevezett baloldali ügyek (politikailag korrekt kánon, környezetvédelem, feminizmus, homoszexuálisok jogai, egyneműek házassága, migráció támogatása, iszlámbarátság, rasszizmus, az amerikai fehérek elleni hadjáratok, prostitúció legalizálása, stb.). Mindezt olyan kiváló hatásfokkal és olyan eredményesen tette, nemcsak az USA-ban, de Európában, így hazánkban is, hogy mára Soros és a baloldal egy és ugyanazzá vált.

A mai „baloldali ügyek és témák" azok, amik mellé Soros hálózata odaáll, amiket támogat, képvisel, és amiknek érvényre juttatását minden eszközzel szorgalmazza. Soros tehát foglyul ejtette a baloldalt, mely mára gátlástalanul kiszolgálja a globális nagyvállalatok és globális pénzügyi szereplők érdekeit. Ez az oka annak, hogy a baloldal élén már csak jól fésült üzletembereket, bankárokat, nagyvállalati menedzsereket, illetve olyan politikusokat látunk, akikből előbb-utóbb nagyvállalati lobbisták lesznek (Clinton, Schröder, Blair, Kern, Macron, Schulz, Gyurcsány, Bajnai).

Ahhoz, hogy Soros kivásárolhassa a baloldalt, és mellékesen a liberalizmust is, szükséges feltétel volt az USA Demokrata Pártjának megvásárlása, amit még a Saturday Night Live szatirikus műsor írói is tényként kezelnek. Műsorukban ezért Sorosról, mint „a Demokrata Párt tulajdonosáról" beszélnek. A Demokrata Párt feletti befolyás megszerzésének egyik mérföldköve a 2002-es McCain-Feingold féle pártfinanszírozási törvény elfogadtatása volt, (Bipartisan Campaign Reform Act of 2002) ami megtiltotta, hogy nagy cégektől, pl. a szakszervezetektől, amelyek hagyományosan a Demokrata Párt legnagyobb támogatói voltak, kampánypénzeket fogadjanak el. A republikánusokat ez sokkal kevésbé érintette, mert ők mindig is elsősorban a gazdag magánszemélyek támogatásaira számítottak. Így a Soros által létrehozott kampánytámogatással és szervezéssel foglalkozó szervezetek életfontosságúvá váltak a Demokrata Párt számára. Mint pl. az 1998-ban alapított MoveOn.org, a 2005-ben létrehozott kaliforniai Courage Campaign, illetve a 2003-ban alapított Center for American Progress (CAP), (Bajnai Gordon Együtt mozgalmának támogatója) melynek vezetője az a John Podesta volt, akit utoljára Hillary Clinton kampányfőnökeként azonosíthattunk be. Mára százával vannak olyan Soroshoz köthető „civil" szervezetek az amerikai Demokrata Párt körül, melyek szervezési, pénzszerzési, politikai feladatokat látnak el.

Soros első komolyabb olyan politikacsináló akciója az USA-ban, melynek személyesen is az élére állt, a George W. Bush újraválasztása elleni kampány volt, amibe 24 millió dollárral szállt be. Ez a kísérlete kudarcba fulladt. Barack Husszein Obama megválasztatásával azonban az a rendkívüli helyzet állt elő, hogy Soros céljai, balliberális ideológiai nézetei az USA hivatalos politikájává váltak. Az Obamát megelőző időszakban, ahogy most Trump alatt is, Soros hálózata számtalan esetben állt az Amerika-ellenes erők oldalára, ez a legszembetűnőbben abban nyilvánul meg, ahogy a nyugati baloldal Izrael-ellenes, palesztinbarát szervezeteit támogatja. Soros soha nem támogatta Izraelt, amit azzal indokol, hogy: „Izraelnek van elég támogatója." Amikor nem az ő embere ül a Fehér Házban, akkor úgy látja, hogy: „Az USA a legnagyobb akadálya egy biztonságos és igazságos világrendnek"és fontosnak tartja azt is, hogy „Az USA adja fel a privilégiumait."

Skyfall

Engem Soros a 2012-ben bemutatott 23. Bond film, a Skyfall főszereplőjére, a Javier Bardem által alakított gonosz, de csúcsokos Silvara emlékeztet, aki megszállottan és elhivatottan tör világuralomra. Soros is megszállottan, és ahogy ő maga mondja: egyfajta messianisztikus elhivatottsággal akarja megvalósítani azt a globális világrendet, azt a globális társadalmat, amely egy globális gazdasági rendet működtet. Számunkra mindez nagyon is ismerősen cseng. Igen, majdnem fél évszázadunk ment rá egy hasonlóan utópikus világmegváltó projektre, amit hasonlóan „elhivatott" emberek kényszerítettek ránk.

Soros szerint, neki elég pénze van ahhoz, hogy ne vonatkozzon rá semmilyen játékszabály, és ahhoz is, hogy azokat a szabályokat, amik nem tetszenek neki, megváltoztassa. „Engem a változás érdekel"− mondja. És azt is büszkén jelenti ki, hogy: „Szeretem a felforgató akciókat, amiket gyakran alkalmazok is." Valóban, szereti és gyakran alkalmazza is őket. Mindenki előtt világos, hogy Soros „civiljei" vagyis hálózata állt a színes forradalmak mögött Ukrajnában, Grúziában, de Janukovics megbuktatásában is benne volt a keze, ahogy az arab tavaszban is.

Orbánt is meg akarta és akarja buktatni, meg persze Trumpot is. A módszer mindenhol azonos. Befolyást vásárol az értelmiségi világban, a tudományos, az egyetemi és a pénzügyi megmondóemberek között és a médiában. Politikai pártokat, civil szervezeteket épít ki, vesz át. Hálózatot szervez belőlük és fedőszervekként használja őket. Káoszt és nyugtalanságot szít. Minden eszközzel meggyengíti a regnáló hatalmat. Ha kell választási csalásra hivatkozik, ha gazdasági nehézségek vannak, arra, ha valami más ürügyet talál, arra. Nagy demonstrációkat szerveztet, vagy ha mások kezdik szervezni, pillanatok alatt rászívják magukat és átveszik az irányítást az ő emberei. A Facebook, a Twitter és a mobilok elterjedése miatt semmi perc alatt hatalmas tömegek mozgósíthatóak, mobilizálhatóak, könnyebb dolga van tehát, mint régen. Huszonöt éve képzi, neveli aktivista hálózatát és médiáját, akiknek segítségével ezekből a demonstrációkból kiindulva, ezekre hivatkozva megpróbálja a rendszert destabilizálni. Radikális utcai harcosaival rendzavarást provokál, hogy káoszt teremtsen. Fontos az is, hogy az a képzet keletkezzen: a regnáló hatalom mindjárt megadja magát, vagy már meg is dőlt, nem ura a helyzetnek. De legalább annyira fontos az az üzenet is, hogy a demonstrálók nincsenek egyedül, mellettük az egész társadalom, sőt az egész világ. Méghozzá a „fejlett", „mérvadó" része. Ők is úgy gondolkoznak, cselekszenek, ahogy te, mert te, és a hozzád hasonlók a történelem „jó" oldalán álltok, a haladást képviselitek.

Nálunk ez az érvelés csak a fiatalokra hat, mi, idősebbek túl jól ismerjük a „haladókat" és azokat, akik a történelmi szükségszerűségről papolnak. Amikor a testvérháborút, a vallásháborút, a határvillongásokat, a gazdasági válságot, a pénzügyi összeomlást, a rend felszámolását sikeresen előidézték, Soros a rendcsináló szerepében lép fel és segélyt, kötszert és gyógyszert ad, meg osztja az észt, befektet(!), kivásárol és stabilizál, és ami a lényeg: új politikai garnitúrát hoz helyzetbe, olyat, amelyik a „nyitott társadalom" magasztos célját követi, vagyis Soros kottájából játszik. Ilyenkor igazán elemében van. Ahogy ő mondja: „A világnak szüksége van lelkiismeretre, és az én alapítványi hálózatom az."

Európa destabilizálása az Európai Unió szétbomlasztása igazi nagy falat a számára, de most ez van soron. A 2008-as gazdasági és pénzügyi megtorpanás okozta elbizonytalanodás, az európai politikai elit elfáradása, önmagában is pont elég nehézséget okozott, amit azonban a Soros által támogatott és a hálózata által szervezett migrációs krízis szakítópróba elé állít. A fenti recept figyelembevételével, igazán nem nehéz bekalibrálni a Soros által kitűzött célt. A migrációs nyomás fenntartásával és fokozásával kettészakítani az Uniót, a behozott, integrálhatatlan muszlim tömegekkel destabilizálni Európa nyugati felét, keleti felét pedig pénzügyileg kiszárítani. Az így ellenállásra képtelen kontinensből aztán igazi nyitott társadalmat szervezhetnek majd Soros szervezetei: a „civilek", az összes ballib segítségével. Ehhez persze az kell, hogy nyitottságuk oltárán feláldozzák maradék identitásukat, és lemondjanak mindenről, ami azzá tette őket, amik.

Még szerencse, hogy Soroson és aktivistáin kívül mások is vannak a pályán. Azok, akik nem dőlnek be a progresszív, világmegváltó szirénhangoknak, és pontosan tudják, hogy hívószavaik: a demokrácia, a fékek és egyensúlyok, az emberi jogok, a szólásszabadság és a tanszabadság az ő szájukból pont annyit ér, mint az egykori kommunistákéból. Vagyis: semmit. Hiteltelenek, és álságosak. Nem tűrik a vitát, a nyílt beszédet, az érveket. Sajnálom a balosokat. A Sorossal kötött frigyükbe bevitték mindenüket, amijük maradt. A kisemberek vágyait, törekvéseit. Cserbenhagyták őket és lemondtak érdekeik képviseletéről és védelméről. Sorostól cserébe pedig nem kaptak mást csak pénzt. Az pedig soha nem elég, és mindig többen vannak, akik igényt tartanak rá, mint ahányan kapni akarnak belőle. És miután elfogy, nem marad semmijük, és odalett az önbecsülésük is.

A 2010-es Fidesz győzelem nem várt akadályokat gördített a hazánkban 2002 óta feltartóztathatatlanul terjeszkedő Soros birodalom elé. A magyarországi ellenszél azért is bírt és bír különös jelentőséggel, mert, mint említettem, Soros emberbaráti operációja innen indult, és a CEU révén itt van utánpótlásképző bázisa is. Ha a CEU-ra ugyanazok a törvények vonatkoznak majd, mind a többi egyetemre, az azt az üzenetet hordozza, hogy Soros György mégsem mindenható, és nem is sebezhetetlen. Ez pedig amilyen jó hír a számunkra, annyira tűrhetetlen az ő és aktivistái számára.

A sorosizmus

Már utaltam rá, hogy Soros évek óta nyílt politikacsinálóvá vált az USA-ban is. Hatalmas összegekkel támogatta Hillary Clintont, Trump győzelmét személyes kudarcként élte meg, ezért célul tűzte ki a megbuktatását. Szervezetei napi szinten próbálják destabilizálni az USA megválasztott elnökét, folyamatosan támadják, kétségbe vonják legitimitását, alkalmasságát, hazája iránti lojalitását. Mindezt az általa térségünkben már többször sikerrel alkalmazott és szervezeteivel jól begyakorlott receptet követve teszik. Hasonlóan ahhoz, ahogy Macedóniában, vagy éppen Szerbiában. A színes forradalmakban, Grúziától, Ukrajnáig elég tapasztalatot gyűjtöttek. Ahogy a Balkánon is, hiszen Soros alapítványai 2003 februárjától Belgrádban képezték ki azokat az aktivistákat, diákokat, civileket, akik a „békés forradalom" projektjét kivitelezték és Sevardnadze helyett Saakasvilit ültették Grúzia élére. De nem volt ez másként Juscsenko megbuktatásánál, vagy az Orbán ellen indított destabilizációs kísérletek esetében sem.

Soros oktatási, vagy pontosabban képzési programjai, befolyásolási projektjeinek egy jelentős része arra irányul, hogy a világ legkülönbözőbb helyein a sorosista világnézetet vallók nyerjék a választásokat. Ezért hatalmas összegeket áldoz azoknak a „populista" politikusoknak a meggyengítésére, akik szembeszegültek a tömeges bevándoroltatással, és a globális világerők térnyerésével, és kiállnak nemzetük szuverenitása mellett.

A Soros agytrösztnek számító Open Society Foundation „bizalmas" dokumentumaiból egyértelműen látszik, hogy például az Athena Intézeten keresztül, melyben Meszerics Tamás (LMP) együtt dolgozik Szelényi Zsuzsannával (Együtt), csak 2013-ban 35 ezer dollárt költöttek a magyar populista hangok ellehetetlenítésére. További 100 ezer dollárt kaptak az unió különböző „független" intézetei arra, hogy régiónk populizmusa ellen harcoljanak. Soros összesen 6 millió dollárt adott 90 különböző intézetnek arra, hogy a bevándorlást igenlő pártok mellett kampányoljanak a 2014-es európai uniós választásokon.

http://dailycaller.com/2017/04/05/leaked-docs-show-how-soros-spends-big-to-keep-populists-out-of-power-in-europe

A Wikileaksre kirakott fent idézett dokumentumokról érdekes módon egyetlen beszámoló sem jelent meg sem a New York Times-ban, sem a CNN-en, de még csak a Washington Post, vagy a CBS News híreiben sem.

Soros mintegy száz országban van jelen. Amit képvisel, és amit hálózatának tagjai képviselnek, az a nemzeti szuverenitás lebontása, a globális cégek érdekeinek képviselete, a „fejlett nyugat" szempontjainak elsőbbsége. És egy olyan ideológiai mix: a sorosizmus, ami mára elszívta a levegőt a baloldaltól és a liberalizmustól. Ami helyette van, az a Soros-féle utópikus, globalista értékvilág, ahol a „világ proletárjai" helyett a „világ globalistái" egyesülnek üzleti érdekeik képviseletére. Megvásárolták maguknak a baloldalt és a liberalizmust, értékeiket kisajátították és átpozícionálták, hogy a globális migráció és a globális piac érdekeinek szolgálatába állítsák. Mindenki, aki továbbra is kitart a nemzeti szuverenitás, a nemzeti érdekek képviselete mellett, vagyis azokat a rétegeket, tömegeket akarja szolgálni, akik választott képviselőiken keresztül tudják csak érdekeiket érvényesíteni, azokat populista, fasiszta, náci jelzőkkel illetik. Legyőzésükre és kiiktatásukra pedig egyaránt mozgósítják velük szembe hatalmas pénzügyi erejüket, és civileknek álcázott harcra kiképzettjeiket. Ezt tapasztalta meg a migrációs válság óta régiónkban Románia, Macedónia, Lengyelország, Szlovákia és mi is, már sokadszor. De kapott ízelítőt belőle az USA is, nem is olyan régen, Fergusonban, St. Louis elővárosában, ahol 2014 nyarán Soros dollármilliókat költött arra, hogy az egész USA-ból odaszervezze fizetett agitátorait, a balos Berkeley egyetemtől a New Yorki Brooklynig. Heteken át tartó tüntetéseket, zavargásokat rendeztek, hatalmas médiakampánnyal kísérve, hogy bizonyítsák: Fergusonban intézményesült a rasszizmus. Kampányuk nem érte el a kívánt célt, mert a szinte csak feketék lakta városrészben újraválasztották azt a fehér polgármestert, akit Sorosék, főrasszistának kiáltottak ki.

A CEU

Amikor a Közép-európai Egyetem Budapestre költözött, alig néhány évvel a vasfüggöny lebontását követően, sokan, köztük én is, ezt a nyugatosodás, az amerikai egyetemi szabadság és színvonal Budapestre érkezéseként üdvözöltük. Annak bizonyítékát láttuk benne, hogy a hidegháborúban aratott amerikai győzelem következményeként a kommunizmus alatt egyneművé gyalult és kötelezően marxistává parancsolt egyetemi szféra számára is eljött végre a szabad gondolkodás ideje. Hiszen, főleg a társadalomtudományok területén, a pártállam rigorózusan ragaszkodott ahhoz, hogy világnézeti monopóliuma érvényesüljön.

Nagyon hamar kiderült azonban, hogy a CEU nemhogy nem járul hozzá a társadalomtudományi gondolkodás plurálissá válásához, hanem az amúgy is hatalmas helyzeti előnyből induló posztkommunisták egyoldalú támogatójává válva, mindösszesen annyi történt, hogy a marxisták újabb, most már nyugati képviselői is megérkeztek hozzánk. Minden kiszuperált amerikai, kanadai, izraeli és nyugat-európai marxista biztos pozícióra és néhány kellemes évre számíthatott a CEU társadalomtudományi tanszékein. Michael Ignatieff, a CEU rektora és harcostársai azt a tényt, hogy a magyar törvényeknek megfelelően kellene a CEU-nak is működnie, úgy próbálják feltűntetni, mintha a tanszabadság, vagy az egyetemi autonómia került volna Magyarországon veszélybe. Erről szó sincs. Az azonban igaz, hogy az angolszász egyetemek iránti egykori rajongásunk megszűnt. Ennyi év tapasztalatával a hátunk mögött sokkal kritikusabbakká váltunk az irányukba. Ugyanis az elmúlt negyedszázad alatt jóval többen lettünk, akik beszélünk angolul, a világháló pedig lehetővé teszi számunkra, hogy széleskörűen tájékozódjunk. Ezt a vasfüggöny mögé zárva nem tehettük meg. Olvassuk, halljuk tehát, hogy az amerikai és brit egyetemeken nem tűrik az ellenvéleményt, hogy nem engedik szólni, előadni azokat, akikkel a militáns sorosisták nem értenek egyet.

Nálunk is ezt csinálták azok a militáns ifjúkommunisták, akik a kommunista párt támogatását maguk mögött tudva elüldöztek minden nem kommunistát a magyar egyetemekről, főiskolákról már a múlt század negyvenes éveinek végén. Nem akarjuk ezt újra megélni, még ha ma ez is a „fejlettség" kritériuma. Ahogy nem akarunk „safe spaceket" sem, ahova behúzódhatnak azok, pl. a CEU-n, akik nem akarnak meghallgatni másokat. Nem akarjuk, hogy szabotázsakciókra szakosodó politikai aktivistákat képezzenek egyetemeinken, ahogy azt a CEU-n és újabban a Harvardon is teszik.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4380842/Harvard-University-start-anti-Trump-Resistance-School.htm

A mából visszanézve, Soros támogatása felért egy halálos öleléssel. Kifacsarta és a maga képére formálta az egyetemét is, ahogy a politikai baloldallal is tette. Először a magukat liberálisoknak nevező SZDSZ tűnt el a magyar politikai palettáról, most pedig az egykori szocialisták megmaradása is kérdésessé vált. De még mindig nem értik, milyen következményekkel jár Lendvai Ildikónak, a Magyar Szocialista Párt egykori elnökének kinyilatkoztatása: „Az ellenzék Soros oldalán áll." Nem értik, hogy az a politikus, aki sorosistává válik, megpecsételi a sorsát.

Soros György idős ember, augusztus 12-én lesz 87 éves. Megélte a Holokausztot, amiről egy helyen azt nyilatkozta: „1944 életem legboldogabb időszaka volt. Nagyon pozitív élmény volt. Hittem magamban, hittem apámban, és tudtam, nem történhet velem semmi." Nem történt. Egy világbirodalmat gründolt össze. Teméntelen pénze van, hatalma szinte korlátlan. De semmi sem tart örökké. Egyszer minden véget ér.



Soros idejön, utasítja az eu vezetését az meg egyből teljesíti a nem létező világhatalom küldöttjének parancsait. Ennyi. Tényleg olyan európai meg demokratikus dolog fékekért és ellensúlyokért aggódni, meg magukért a hazaáruló libsikért is – amikor ők így állnak mihozzánk?! És ezek oroszoznak! Nem muszáj bedőlni a momentum féle nemúj politikai erőknek, akiknek valahogy túl hamar sikerül feltörniük : előző ballib kormányok embereihez kapcsolódó kapcsolati tőke és szervezettség, pénz, média támogatás. Ismert balliberális politikusok gyerekei tűnnek fel, a liberális hatalmi gépezet működése nemzetbiztonsági kockázatot jelent. E rendszerben az 1% szabadsága “a jog az erőben rejlik” elvenni a 99% szabadságát, ilyenek az erőviszonyok.

Soros idejön, utasítja az eu vezetését az meg egyből teljesíti a nem létező világhatalom küldöttjének parancsait. Ennyi. És ezek oroszoznak!

Tényleg olyan európai meg demokratikus dolog fékekért és ellensúlyokért aggódni, meg magukért a hazaáruló libsikért is - amikor ők így állnak mihozzánk?!

Árukapcsolt termék a liberalizmus minden eleme. Csak szdsz lehet, nem lehet más ez az ideológia. Ami abszolút nem a szabadságról vagy az emberek jogairól szól!!!

Sorost itt garázdálkodni hagyni + az ország érdekei ellen szervezkedő többi háttérhatalmistát szinte korlátlan pénzükkel és nemzetközi kapcsolataikkal, média támogatással szabad versenyben érvényesülni engedni...

LIBERÁLIS demokrácia, ahol a farkas is bemehet a tyúkólba! ÉS amiben az ál nemzeti már nem is radikális párt a szoci - libsi - zöld ugyanazokkal szavaz le az ország érdekét szolgáló, valóban gyökeres változást jelentő törvényeket! Amivel érdekeket sért, szűk körök és klikkek kiskirályságát, törvények felettiségét, helytartóskodását, álcivil ál álújságírói ingyenéletét!!!

A demokráciaexport bombákkal és think tankokkal, az nem a népfelség elvét követi. Az se ha a véleményünket manipulálják álhírekkel, melyeket valójában a fősodratú médiában terjesztenek. Legalább nálunk az állami már egyre kevésbé ilyen. Németországban bebörtönöznének és/vagy megbírságolnának olyan tettekért és kijelentésekért, amiket a kormány, a valódi magyar civilek, és a jobboldali média tesznek nap mint nap. Ezt így egyben hallottam egy balostól, de éppen hogy azt bizonyítja, nyugaton nemcsak véleménykonformizmus hanem nemzetközi törvényekkel körbebástyázott liberális diktatúra épült ki az évek során. Kis lépésekben, a liberalizmus egy folyamat. Ahogy a béka fő a levesben és nem ugrik ki, észre se veszi hogy már nem is tudna mert megfőtt. A liberális hatalmi gépezet működése nemzetbiztonsági kockázatot jelent. E rendszerben az 1% szabadsága "a jog az erőben rejlik" elvenni a 99% szabadságát, ilyenek az erőviszonyok.

A legnézettebb tévéhíradók és politikai műsorok még mindig az rtl klub-on és az atv-n vannak, természetesen mindkettő keményen és vonalasan liberális.

A liberális média úgy viselkedik, mintha ő volna az ellenzék. Újabb és újabb libsipártokkal próbálkoznak, most legújabban a momentummal - hátha besz*pja a magyar nép még egyszer a ballib cumit. Plusz felvásárolták a jobbikot is, elvtelen vezetőkkel lehet ők nem is érzik ezt árulásnak "sose voltunk szélsőségesek" de akkor radikálisok se.

Nincs egyrészt másrészt, nemzetellenesekkel nem bánunk kesztyűs kézzel. Azért nem, mert fordított esetben mi sem számíthattunk szánalomra a kártékonyaktól.

http://latoszogblog.hu/blog/a_baloldal_sirasoja

És milyen európai néppárt az, ami soros kapcsolati tőkéből szerveződik? A magukat választottnak tartók népe!

Féreglista, sorosista birodalmat hazájuk ellenében képviselők és egyebek :

https://kuruc.info/dokumentumok/soroskooptbrusselKuruc.pdf
https://kuruc.info/r/26/171916/

Ez a strasbourgi szabadkőműves lófasz társaság hiányzik nekünk? Meg a tasz félék, melyek ugyanide tartoznak. Ezért csak bérencek és megvezetett hülyék tüntetnek.

"Egymilliárdos "kártérítést" ítélt meg Strassburg Iványi szektájának az adónkból" Forrás: https://kuruc.info/r/2/172101/

Azt kell nézni, MOST ki mit csinál. A szocikkal együtt feljelent minket brüsszelben - strasbourgban - washingtonban, hogy hátha lenyomnak minket és Magyarországot mesterségesen válságba taszítva győzhetnek mégis - VAGY a kormány az ország érdekében igyekszik visszaszorítani a neoliberális befolyást, janicsárképzőt + álcivileket + szajha médiát - akikre nem szavazott senki, illegitim ez a fajta idegen beavatkozás. ÉS rosszindulatú, a tapasztalat eddig megmutatta, mindig is a helyi szdsz-eket segítette ez a nemzetfeletti hálózat hatalomba.

EZEK 2010 előtt sehol és kussban voltak, mert a gazdi akkor a szoclib kormány ellen nem uszította őket, hanem az akkoriban ellenzéki jobboldalt basztatták, na meg a parlamenten kívüli nemzetieket nácizták. Utóbbit 2010 után sem hagyták abba, mondjuk. :3

Melyik jobbik az, aki ifjúsági tábort rendez ahová az lmp-s schiffert és a "független elemző" törököt hívták meg fő elóadónak? Ez így inkább Lmp II.

Zuglóban azért nem indított a Jobbik jelöltet, hogy a ballib nyerhessen? Akár így is lehet, a háttér sose ismert. Rejtett választási együttműködés ennek a neve. A letárgyalása rejtett, amúgy persze nagyon is jól látszik, előző szentendrei időközin is ugyanez volt.

Toroczkai László nem parlamenti képviselő, de ő se írta volna alá a civil és a ceu törvény ELLENI ballib+jobbik közös beadványokat. A két említett jobbikost listáról nem inditják 2018-ban, úgy tudni = kiesnek, egyéniben szavazatot összeszedni a polarizáltan ballib vagy fideszes helyeken nem lehet. Így kell sunyin leépíteni a nemzeti érzelmű tagságot. Csinálta már ezt az mdf is, nem új a módi.

"A Jobbik részérõl Dúró Dóra és Hegedûs Lorántné nem adta nevét a libsik CEU-simogató AB-beadványához" (

Az LMP nevében Hadházy Ákos és Szél Bernadett társelnökök és Ungár Péter elnökségi tag sajtótájékoztatón jelentették be, hogy leadták a szükséges aláírásokat: miután az MSZP mellett a Jobbik is úgy döntött, támogatja a Lex CEU alkotmánybírósági vizsgálatát, összejött a törvényben elõírt parlamenti képviselõk negyede, így a testület elé kerül az ügy.

A nagy kérdés az volt, hogy a Jobbik támogatja-e a javaslatot, mert a párt láthatóan megosztott a kérdésben - fogalmaz a 444 nevû zsidó blog. Támadnák a kormányt oktatás ügyében, ideológiai alapon viszont szemben állnak a CEU-val. Toroczkai László alelnök egyenesen sóval hintené be a Soros-egyetem helyét. Végül a javaslat támogatása mellett döntött a pártvezetés, és egységes kiállást ígértek. Korábban úgy döntött az elnökség, hogy az egész frakció alá kell írja A zsidó spekuláns pénzébõl kitartott lap megszerezte az aláírási íveket, ezen viszont az látszik, hogy végül két jobbikos inkább mégsem adta nevét a tervezethez. Nem meglepõ módon két olyan politikus neve hiányzik az ívrõl - Dúró Dóra és Hegedûs Lorántné - akik a párt radikálisabb szárnyához sorolhatóak.

https://kuruc.info/r/2/171893/
https://kuruc.info/r/2/172103/

Hát persze hogy eljárást indít Brüsszel Soros agymosodájának védelmében

Figyelmeztetõ levelet küld a magyar kormánynak az Európai Bizottság, mert az április elején elfogadott felsõoktatási törvény "indokolatlanul szigorú feltételekhez köti a külföldi egyetemek mûködését Magyarországon". Ez az elsõ szakasza annak az eljárásnak, amelyet uniós kötelezettségek megszegése miatt indít az Európai Unió ellenõrzõ szerve.

Mint ismeretes, a törvény arra kötelezné a budapesti Közép-európai Egyetemet, hogy csak akkor adhat ki amerikai diplomát, ha amerikai kampuszt is nyit, illetve ha az amerikai kormány nemzetközi egyezményben járul hozzá az egyetem mûködéséhez Magyarországon. A jogszabály minden más külföldi egyetemre is hasonló korlátozásokat vezet be, de ez persze senkit sem érdekel.

Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság egyik alelnöke jelentette be szerda délben, hogy megindul az eljárás. „Alapos jogi elemzésnek vetettük alá a törvényt, amelyek alapján fõként a szolgáltatásnyújtás és a letelepedés szabadságát korlátozza" – mondta röviden, és hozzátetette, hogy az uniós alapjogok betartatásáért felelõ másik alelnök, Frans Timmermans beszél majd a részletekrõl az Európai Parlamentben. Délután három órakor kezdõdik a Magyarországi helyzetrõl szóló vita, ahol Orbán Viktor is felszólal majd.

Az Európai Bizottság azt hazudja, "nem a Közép-európai Egyetem miatt indít eljárást, hanem mert olyan problémákat lát a törvényben, amelyek általában korlátozhatják a felsõoktatási intézmények mûködését az Európai Unióban"

A magánpiaci oktatási intézményekre is vonatkozik az az európai uniós alapelv, hogy a szolgáltatások szabad mozgását csak nagyon indokolt esetben lehet korlátozni az EU-ban. Az Európai Bizottság úgy gondolja, hogy a törvény túlságosan korlátoz, amikor például megszabja, hogy egy egyetemet hogyan hívhatnak, illetve, hogy csak akkor végezhet külföldön is oktatási tevékenységet, ha az anyaországában is végez hasonlót.

A Világkereskedelmi Szervezet (WTO) szabályaiba is ütközhetnek ezek a megkötések, ami miatt pedig az EU-nak kell tartania a hátát a világszervezet felé. A WTO-ban az Európai Bizottság képviseli az egész Európai Uniót, és a kereskedelmi biztos, a svéd Cecilia Malström háttérbeszélgetéseken már most jelezte, hogy változtatni kellene a magyar szabályokon, ha az EU el akarja kerülni a konfliktust a WTO-val.

A magyar kormánynak két hónapon belül reagálnia kell a bizottság aggályaira egy hivatalos levélben. A magyar válasz fényében ezután eldöntik, hogy van-e rá szükség, hogy változtassanak a törvényen. Ha igen, akkor a bizottság egy következõ levélben felszólítja majd a kormányt, hogy végezze el a módosításokat. Újabb két hónapja lesz rá a kormánynak, hogy rendezze a helyzetet. Ha nem teszi, az Európai Unió Bíróságára kerül az ügy.

Az Európai Bizottság elkészítette a válaszait a nemzeti konzultáció állításaira is, amelyek sok helyen „nem felelnek meg a valóságnak, és félrevezetõek – mondta Dombrovskis. – Fontos, hogy helyretegyük a dolgokat, és közzétegyük a saját válaszainkat a kérdõívre" – jelentette ki.

Ahogy Borbély Zsolt Attila erdélyi politológus, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alelnöke mondta :

"Kedves István, örülök, hogy nem fogsz nemzetárulózni, ez mindenképpen becsülendõ dolog. Persze okot sem fogok erre adni. Én sem téged neveztelek nemzetárulónak, hanem a Jobbik több lépését, amihez persze sajnos neved és szavazatodat adtad. Azt neveztem egyébként nemzetárulásnak, hogy a CEU-ügyben Soros és Gyurcsány oldalára álltatok. Nem tudom, hányan veszik be a magyarázkodásodat az alkotmánybíróságról meg a jogállamról, de elárulok valamit. Mióta elkeseredett hangú. felháborodott vallomásomat közzétettem e fórumon nem gyõzök reagálni a volt Jobbik-szimpatizánsok gratulációira. Egyetértésükrõl biztosítanak Göteborgból, Csíkszeredából, Sepsiszentgyörgyõl, Aradról, Temesvárról, Bánhegyesrõl, Budapestrõl, a Felvidékrõl, a Délvidékrõl s még hosszan sorolhatnám. Politikai megnyilatkozásaimat a Facebookon általában 5-10-15 ember szokta egyetértõleg Like-al jutalmazni, a tegnapi szöveg 200-nál tart. Alatta nyugodtan elolvashatod a levélfolyamot, néhány aktív Jobbikos politikust leszámítva senki nem szállt vitába az általam írottakkal. Ez a fõ probléma, István. Hogy olyan útra léptetek, melyen a nemzetben gondolkodó tábor nem fog követni benneteket. Hála Istennek, egyébként, mert az lenne a szomorú, ha gondolkodó értelmiségiek bevennék az egyre gyengébb lábakon álló hivatalos propagandátokat, hogy a kormány mást sem tesz csak lop és rombol, hogy ellenségképet kreál (nem kreál, felveszi a harcot az ellenségekkel, nagy különbség!) hogy, Orbán = Gyurcsány és hasonló valótlanságok. Nem én választottam új utat, hanem ti, és ez egyre nyilvánvalóbb lesz egyre több embernek. csak a vak nem látja. Jövõre pedig jön a hidegzuhany, amikor nemhogy nem fogtok gyõzni, de itt és most Szotyori kollegád mintájára fogadok veled, hogy kevesebb szavazatot fogtok elérni, mint 2014-ben. És ott álltok majd egy heterogén, értékrendjében zavaros szavazóbázissal, egy elkeseredett tagsággal és egy hitelét vesztett vezetõséggel. Kár értetek, nagyon kár."

Amúgy még akkor is veszélyes a liberális álvicil és média világ, ha mi azt hisszük nem értünk egyet vele és annyival lerendezzük. Az ember közösségben él, ahol a csoportnyomás is hat, a liberális kevesek agresszív - asszertív élcsapatának hatására a közgondolkodás is manipulálható. A liberális propagandát nemcsak a tévében látod vagy a neten olvasod, hanem Pistától meg Julitól hallod, akik azonban szintén médiahatások alatt állnak. Csoport dinamika a részbeni magyarázat arra is, hogy miért van Budapesten több ballib szavazó mint vidéken. Médiavezéreltebbek, kevésbé tudatosak, minél tájékozottabbnak hiszik magukat annál inkább, hiszen csak kizárólag a liberalisták kínálatából válogatják össze "saját" véleményüket. A felsőoktatás ceu-n kívüli része sem épp jobboldaliságáról híres, presszionálva vannak a ballib világhoz. NEM a kormányhoz.

Nem menő dolog saját jövőnk ellehetetlenítőit, idegen gyarmatosítókat, az ország kifosztására szövetkezőket sztárolni csak mert menő szidni a Fideszt. Ha van miért, az sem jelenti hogy a másik banda jobb lenne. Ezek legelább tudnak korrigálni, meg a népre hallgatni. Lám, visszavonták az előző jegyzetben említett hároméves munkaidőkeret törvényt is. Nem, ez nem a jÓbik érdeme. :)

Soros idejön, utasítja az eu vezetését az meg egyből teljesíti a nem létező világhatalom küldöttjének parancsait. Ennyi.

Tényleg olyan európai meg demokratikus dolog fékekért és ellensúlyokért aggódni, meg magukért a hazaáruló libsikért is - amikor ők így állnak mihozzánk?!

Nem muszáj bedőlni a momentum féle nemúj politikai erőknek, akiknek valahogy túl hamar sikerül feltörniük : előző ballib kormányok embereihez kapcsolódó kapcsolati tőke és szervezettség, pénz, média támogatás...

http://www.hidfo.ru/2015/09/uj-balliberalis-politikai-ero-robbanhat-be-magyarorszagra/
http://www.hidfo.ru/2017/03/balliberalis-gyokerek-megalakult-az-uj-ellenzeki-part/

Új balliberális politikai erő robbanhat be Magyarországra

Annak ellenére, hogy az ellenzék véleményformálói szerint Magyarországon a kormány kiterjedt propagandát folytat, a tények épp ennek ellenkezőjét mutatják: a kormány elveszíti a negyedik hatalmi ágat, miközben a külföldről mozgatott ellenzék monopóliumhoz jut.

A közvélemény-kutató intézetek rendszerint a pártok támogatottságának arányaiból valószínűsítik az országgyűlési választások kimenetelét. Az információ alapú társadalomban azonban a jelenlegi helyzet mindig átmeneti állapot – a médiában uralkodó erőviszonyok meghatározó szerepet töltenek be a politikai viszonyok formálásában. A pártok támogatottságának mai állásából semmilyen biztos következtetést nem vonhatunk le a 2018-as országgyűlési választások várható eredményeire vonatkozóan, a médiaviszonyok alapján azonban valószínűsíteni lehet a pártok támogatottságát befolyásoló új trendet.

Az információáramlás módja és sebessége a különböző korcsoportok esetében jelentős eltérést mutat, míg az 1980 után született Y generáció és Z nemzedék – ha egyes kutatások szerint passzivitásban is figyeli – gyakorlatilag valós időben követi a közéleti események alakulását. Ezzel összhangban, a közvélemény formálásának oroszlánrésze ma már nem a televízióban, hanem okos-telefonokon és a világhálón zajlik, míg a hagyományosnak nevezhető információtovábbítási módszerek háttérbe szorulnak. A politikai viszonyok alakulásának hosszú távú trendjét így nem az összes médiafelület (TV, rádió, nyomtatott sajtó, stb.) eléréseinek száma alapján lehet valószínűsíteni, hanem elsősorban azt kell vizsgálni, ki és milyen arányban tudja a saját maga által feldolgozott információt eljuttatni a fiatalok kezében lévő okostelefonra – mert ha 2018-ban nem is, 2-3 parlamenti ciklus elteltével az a politikai erő nyeri az országgyűlési választásokat, amely most legnagyobb arányban tudja elérni a fiatalokat az online sajtón és közösségi alkalmazásokon keresztül.

A fentiek alapján – az Y és Z nemzedék fokozott figyelembe vételével – kijelenthető, hogy Magyarországon egy minden eddiginél erősebb alapokon álló liberális médiamonopólium épül. Ez a folyamat 2012 nyarán kezdődött a Heti Világgazdaság és Index közti határok elmosódásával, majd 2014-2015-ben a kormánymédia egy részében végrehajtott puccsokkal folytatódott. Miközben közhelynek számít a magyar társadalom jobbra tolódását emlegetni, mára az Y és Z nemzedék esetében a jobboldali sajtóelérés perifériára szorult. A hazánkban épülő liberális médiamonopólium elsöprően magas arányban tudja elérni azokat a fiatalokat, akik életkoruk alapján a következő 2-3 parlamenti ciklus alatt fognak politikailag aktívvá válni.

A kormánymédia nem ér el a fiatalokhoz, de ha elér, számukra érthetetlennek és nevetségesnek hat. Ez részben visszavezethető arra, hogy a liberális média véleményformáló hatása erősebb, és elsődleges erőként formálja a fiatalok éppen aktuális kormányról alkotott véleményét – részben arra, hogy a kormánymédia újságírói és "dizájnerei" maguk is valamely idősebb generáció képviselői. Eközben a "fiatalok közt legnépszerűbb" jobboldali ellenzék máig nem tudott erős online médiát felépíteni, a gazdasági érdekközösségekkel kötött kompromisszum pedig épp a véleményformáló erejű tartalom megjelenését akadályozza.

Az alábbi grafikon alapján látható, ki uralja a negyedik hatalmi ágat Magyarországon:

Az olvasó véleményét azonos politikai preferencia mentén formáló lapok olvasóközönségei értelemszerűen nem teljesen fedik egymást, így bizalmas jellegű adatok nélkül pontos elérés nem állapítható meg – de az nagy vonalakban látható, hogy az információs technológiát aktívan használó generációk számára a liberális sajtó tízszer akkora médiabirodalmat képvisel, mint a kormánymédia, vagy a jobboldali ellenzéki sajtó.

A fentiek még figyelemfelhívóbb vonatkozása, hogy a meghatározó liberális közéleti portálok jelenleg senkit nem támogatnak. 2012 óta egy szemmel látható, erőteljes összpontosulás zajlik, melynek során Magyarország – és Kelet-Közép-Európa – legnagyobb liberális médiamonopóliuma épül, de ez a médiaerő egyelőre semmilyen politikai erőt nem támogat. Propagandát biztosítanak a kormány eltávolítására törekvő, Soros György alapítványi hátteréhez köthető "civil" megmozdulásoknak, de alapjaiban véve se a Demokratikus Koalíciót, se a Magyar Szocialista Pártot nem mutatják be komolyan vehető politikai erőként – ami arra utal, hogy valaki ezt a jelenleg összpontosuló médiabirodalmat egy később megjelenő, új politikai erő számára építi.

Kövér László hetekkel ezelőtt kijelentette; könnyen lehet, hogy jelenleg folytatják külföldi tanulmányaikat olyan személyek, akiket idegen érdekközösségek majd visszaküldenek Magyarországra és beinjektálnak a magyar politikai életbe, hogy így biztosítsák saját fennhatóságukat hazánk felett. Ez az állítás megalapozottnak tűnik, mert teljes mértékben kizártnak tekinthető, hogy valaki politikai célok nélkül építsen médiamonopóliumot – főként olyat, ami a többségi társadalom elvárásaival ellentétes tartalmakat közöl, így profitszerzés céljából sem a leghatékonyabb médiaeszköz. A most összpontosuló liberális médiamonopólium idővel támogatni fog valakiket, akik talán már itt vannak az országban, talán még külföldi tanulmányaikat folytatják, és évek múlva fognak látszólag új politikai erőként belépni a magyar közéletbe. Addigra mind a kormány, mind pedig a jobboldali ellenzék lépéseket kell tegyen arra, hogy a liberalizmus fennhatóságát a negyedik hatalmi ág felett megszüntesse – mert akkor, amikor megjelenik a Nyugat által egységesen elfogadhatónak tartott balliberális civil vezető, akinek minden lépéséről valós időben tudósít a liberális sajtó, már késő lesz.

Balliberális gyökerek: megalakult az új ellenzéki párt

Balliberális gyökerekből táplálkozik a Momentum Mozgalom, a pártalapításban ismert politikusok gyermekei vállaltak vezető szerepet – áll a Magyar Idők beszámolójában. A MoMo közéleti megítélésében Soros György megítélése jelenti a fő választóvonalat.

A Soros György féle Open Society Foundation-ről semleges vagy pozitív kontextusban beszélő sajtóorgánumok semleges vagy pozitív hangnemben beszélnek a Momentum Mozgalomról, az OSF-t negatív kontextusba helyező sajtó pedig negatív kontextusban beszél az újonnan megalakított pártról. Bár az új politikai szervezet próbálja leplezni külföldi támogatottságát, a fentiekből látható, hogy Soros György személye jelenti a fő választóvonalat az új párt megítélésében.

A nyílt társadalom elgondolását és államellenes szemléletet képviselő sajtóban itt olvasható hosszas jellemzés a pártvezetőről, aki alig, hogy megérkezett Magyarországra, máris pártot alapított és teljes sajtótámogatást kapott hozzá.Új balliberális politikai erő robbanhat be Magyarországra

A Magyar Idők azonban részleteket is közöl a nemrég alakult pártról: „Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti képviselője Haris Évát, a szocialista párt választmányának egykori elnökhelyettesét nevezte meg mint a mozgalom egyik fő szervezőjét. A politikus kijelentette: „az MSZP-n belül már hónapok óta nyílt titok volt, hogy Haris Éva gründol valamit, és milyen érdekes, hogy a Momentum mögött éppen Haris Éva meg a pénze tűnik fel. Ez számomra világosan Éva műve, mert ingatlanmogul férje segítségével megvan az a képessége, hogy finanszírozzon egy új alakulatot." – írták.

Amellett, hogy az új párt mögött egy oligarcha-gyanús személy áll, a lap kitér arra is, hogy ez az új balliberális párt még mindig a régi módszerekkel próbálkozik, vagyis megpróbálja elhitetni az emberekkel, hogy a semmiből építkező fiatalok közösségéről van szó, akik valamiféle támogatók nélküli, új erőt jelentenek. „Lehet, hogy sokakkal még el lehet hitetni, hogy nulláról lehet hálózatot építeni, de mi tudjuk, hogy az kegyetlenül sok pénzbe kerül. A hálózatépítést aranyos, helyes, munkanélküli, fizetés nélküli szabadságon lévő fiatalok pont nem tudják megcsinálni. Ez bizony több száz milliós tétel, amelyet nem lehet csak úgy leakasztani a falról."

Az újonnan alakult párt megítélése láthatatlanul is összefügg Soros György személyével: azok a nagy sajtóorgánumok, amelyek Soros Györgyről pozitív alakként beszélnek, támogatják a Momentumot – akik elítélik Soros tevékenységét, azok pedig nem. Miközben egy új magyarországi párt – amennyiben demokratikus úton akar érvényesülni – elsősorban a magyarországi szavazókkal kellene megismertesse magát, a Momentum vezetői már a megalakulás pillanata előtt külföldi sajtóorgánumokban népszerűsítették magukat. Könnyen tetten érhető liberális gyökerek, Soros György patáival: még formát se öltöttek a párt belpolitikai célkitűzései, de hogy külpolitika terén mit fognak tőlük elvárni a támogatóik, az már a párttá alakulás előtt kiderült.

Balliberális gyökerekből táplálkozik a Momentum

Magyar Idők http://magyaridok.hu/belfold/balliberalis-gyokerekbol-taplalkozik-momentum-1462900/

Főképp ismert, balliberális politikusok gyermekei vállaltak vezető szerepet a Momentum Mozgalom létrehozásában. Az egyelőre kérdéses, hogy a MoMo pontosan milyen forrásokból finanszírozza a gördülékenyen haladó hálózatépítést, mint ahogy az is, miből fizették az olimpiaellenes kampányt. A hazai ellenzéki pártok jelentős része komoly anyagi problémákkal küzd, ezért képtelenek pénzügyi támogatásra, a hozzájuk kötődő „civileket" pedig köztudottan külföldről pénzelik. Tény ugyanakkor, hogy az Index és a Soros-pénzből működő 444.hu hathatós, permanens támogatást nyújt a mozgalomnak.

Évek óta vártak a megfelelő „pillanatra"
Szükség volt egy új, fiatal értelmiségi elitcsapatra
Felkészítették a Momentum tagjait
Kik pénzelik őket?
A szocialista párt választmányának egykori elnökhelyettese látja el őket tanácsokkal
Fekete-Győr András elnök megvilágosodása
Ismert balliberális politikusok gyerekei tűnnek fel

Egy, a Momentumhoz hasonló szervezet létrehozásának gondolata már évekkel ezelőtt megfogalmazódott. Az ok kézenfekvő volt: a balliberális garnitúra elhasználódott, a kormányzati hatalom megszerzésére esélye sincs, ezért nem érdemes rá sem pénzt, sem energiát áldozni. Ez már akkor világossá vált, amikor a kiszemelt személy, Bajnai Gordon nem tudta végrehajtani az akkori mestertervet: mindenkit összefogni és „Együtt" leváltani Orbán Viktor kormányát. Ezt főképp az úgynevezett politikai bölények, az örökös túlélők befolyása, a fiatalabb generáció gyenge minősége tette lehetetlenné. Ezen a ponton háttérbeszélgetéseink során leszögezték, nem Bajnai Gordonnal volt probléma, aki meggyőződésük szerint „kiváló koponya",

ám az említett okokból még a tengerentúli Soros-segítség is kevésnek bizonyult.

Szerintük amennyiben a volt kormányfő számlájára bármit írni lehet, az az, hogy nem bizonyult lelkileg stabilnak, „ütésállónak".

A hazai olimpia megakadályozását dobbantónak használták

Ha pedig valami összeomlott, azt ismét fel lehet, fel kell építeni.

Szükség volt tehát egy új, fiatal értelmiségi elitcsapatra, amely a Fidesz mintájára párttá alakul és politikai hatalomra tör. Ezt nevezték el Momentum Mozgalomnak (MoMo), amely az olimpiaellenes akciójával országos ismertséget szerzett.

Rövid idő alatt negyedmillió aláírást szedtek össze a jól szervezett kampányban.

A mozgalom tagjai fiatalok, iskolázottak, tájékozottak és intelligensek. Ahogy forrásunk fogalmazott: „a legfontosabb, hogy megvan bennük a kellő motiváció, az akarat" a hatalom, a befolyás megszerzésére. Hozzátette:

„ez természetesen egy hosszú távú elképzelés, ám meghatározó értelmiségi, pénzügyi körök számára reménnyel kecsegtető befektetés".

Az világosan látszik, hogy a Momentum tagjait felkészítették, kommunikációs tréningeken vettek részt. Ezek a képzések kiterjedtek a sajtó kezelésére, az üzenetek világos, közérthető megfogalmazására is.

Az is nyilvánvaló, hogy a Momentum számos sajtóorgánum részéről kap kiemelt – ahogy mostanában mondani szokás: kritika nélküli – támogatást.

Vélhetően senki nem csodálkozik, ha a 444.hu-t, a magát függetlennek nevező, Soros-pénzből működtetett internetes felületet, illetve az Indexet emeljük ki példaként, de persze hosszasan sorolhatnánk a MoMo által megigézett médiumokat.

Háttérbeszélgetéseinken az is egyértelműen kiderült, hogy

a Momentum már ismert tagjai, vezetői korántsem esnek távol az egykori szocialista, szabad demokrata politikai elittől, illetve a velük korábban erősen szimpatizáló amerikai és európai balliberális fősodortól.

A politika természetének megfelelően tehát semmi más nem történik – amint azt már fent említettük –, mint hogy megpróbálják újraépíteni az Országgyűlésből kihullott SZDSZ-t és a Gyurcsány Ferenccel megterhelt, zsákutcában vergődő, atomizálódott baloldalt.

De kikkel és kiknek a segítségével történik mindez? A balliberális oldal nem igazán képes anyagilag támogatni a szerveződést, hiszen komoly pénzügyi problémákkal küzd. A hozzájuk közel álló „civilek" is csupán Soros György dollárinjekcióival működnek.

Egyelőre a sajtó is csak találgat, néhány név azonban már nyilvánosságra került a lehetséges háttéremberek közül.

Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti képviselője Haris Évát, a szocialista párt választmányának egykori elnökhelyettesét nevezte meg mint a mozgalom egyik fő szervezőjét.

A politikus kijelentette: „az MSZP-n belül már hónapok óta nyílt titok volt, hogy Haris Éva gründol valamit, és milyen érdekes, hogy a Momentum mögött éppen Haris Éva meg a pénze tűnik fel. Ez számomra világosan Éva műve, mert ingatlanmogul férje segítségével megvan az a képessége, hogy finanszírozzon egy új alakulatot. (…) Lehet, hogy sokakkal még el lehet hitetni, hogy nulláról lehet hálózatot építeni, de mi tudjuk, hogy az kegyetlenül sok pénzbe kerül. A hálózatépítést aranyos, helyes, munkanélküli, fizetés nélküli szabadságon lévő fiatalok pont nem tudják megcsinálni. Ez bizony több száz milliós tétel, amelyet nem lehet csak úgy leakasztani a falról" – nyilatkozta Szanyi Tibor.

Haris Éva sem tétlenkedett, nyílt levélben válaszolt az MSZP-s politikusnak. Nem is akárhogy. Nézzük, mit is felelt, íme, betűhíven: „Ha még senki nem mondta volna, lefőtt a kávéd, sem Rád, sem a Hozzád hasonlókra nincs már szüksége Magyarországnak. Tudom, hogy most minden manővert megpróbálsz, hogy EP-képviselő maradhass, ha adhatok egy tanácsot, ez nem jó track, a Fidesz nem fog megvenni. Én évekkel ezelőtt visszavonultam, tedd Te is ezt. Add át a terepet azoknak a fiataloknak, akik képzettebbek, intelligensebbek, elegánsabbak és józanabbak mint Te" – fakadt ki.

A Momentummal való kapcsolatát Haris elismerte, majd tovább ostorozta a szocialistákat.

Mint írta (mármint Szanyinak): „Furcsa, hogy Neked nem tűnt fel éveken keresztül, hogy az MSZP-ben is a fiatalokkal foglalkoztam, valószínűleg aludtál, amikor az ifjúsági előterjesztéseket mantráztam. Az sem tűnt fel, hogy fiatalokkal létrehoztuk a Klubnext mozgalmat. Igaz, erre Ti soha nem voltatok vevők, mert még a koporsóból is a képviselői igazolványt akarjátok lengetni, nem akartátok a saját utánpótlásotokat kinevelni. Így találkoztam a Momentummal is, talán kicsit korábban, mint mások, és azonnal láttam, hogy azok közül az ifjúsági csoportok közül, amelyeknek figyelem és néha segítem a tevékenységét, mennyivel elszántabbak, mennyivel kiforrottabbak."

De kik is azok a fiatalok, akik miatt Haris Éva és Szanyi Tibor így hajba kapott? Elsőként ejtsünk néhány szót Fekete-Győr Andrásról. Már csak azért is, mert ő a párttá szerveződő mozgalom elnöke.

A borostás fiatalemberről az Indexnek valamiért Orbán Viktor jutott eszébe.

Tény, hogy mindketten jogi diplomát szereztek. Fekete-Győr egyik nyilatkozatában fontosnak tartotta leszögezni, hogy 2010-ben a Fideszre szavazott, ám – mint mondta – hamar kiábrándult. 2014-ben a párizsi Nemzetközi Kereskedelmi Kamaránál volt szakmai gyakorlaton, 2015-ben Budapesten a General Electricnél dolgozott követeléskezelőként. Saját bevallása szerint 2014 januárjában történt meg nála a politikai fordulat.

Éppen egy indexes videót nézett, amikor rájött, hogy az MSZP–Együtt–DK–PM–Liberálisok által akkor összekovácsolt alakulat mennyire reménytelen helyzetben van.

Állítólag ekkor döntötte el, hogy létrehoz egy politikai közösséget, majd pedig egy pártot, amely alternatívát nyújt.

Hajnal Miklós

Nem elhanyagolható körülmény azonban, hogy Fekete-Győr kikkel rakta le a mozgalom alapjait. Kezdjük talán Hajnal Miklóssal, aki a szombati tisztújításig elnökségi tag volt, és akit a mozgalom agyaként emlegetnek. Ő a Soros György által alapított Közép-európai Egyetemen volt kutatósegéd. Jelenleg politológiát és közgazdaságtant tanul Oxfordban, júniusban végez.

Mécs Imre egykori szabaddemokrata politikus, volt szocialista országgyűlési képviselő egyik fia is a Momentumot erősíti

Mécs János is a Momentumot erősíti. Róla a legfontosabb, ami elmondható, hogy Mécs Imre fia. Mint köztudott, Mécs Imre az SZDSZ egyik emblematikus politikusaként vált ismertté, 2006-ban azonban már az MSZP színeiben indult a parlamenti választásokon.

Az elnökségi tagok sorában foglalt helyet szombatig Csala Dániel, az ő neve alatt jegyezték be tavaly november 3-án a mozgalmat. Fekete-Győrhöz hasonlóan ő is jogász végzettségű. Jelenleg saját, 2014-ben bejegyzett kft.-jét, a Trip-estet igazgatja. A cég fő tevékenységi köre ingatlanok bérbeadása. A társaságban felbukkan egy Daniel Roichman nevű izraeli állampolgár is, kézbesítési megbízottként pedig az az Albecz Zsuzsanna van feltüntetve, aki a Momentum egyik alapítója.

Albecz Zsuzsanna egyébként a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szerzett diplomát, az Izraeli Kulturális Intézet, illetve a Szochnut–ZSOIK Alapítvány munkatársa. (A Szochnut – The Jewish Agency For Israel – elsődleges célja, hogy kapcsolatot teremtsen Izrael és a diaszpóra zsidósága között. Eredetileg cionista szándékkal hozták létre csaknem száz éve, a mai napig is az Izraelben letelepedni vágyók legfőbb segítője.)

Donáth László evangélikus lelkész, volt MSZP-s parlamenti képviselő lánya is tag

Szintén az elnökség tagja volt hétvégéig Donáth Anna Júlia, akinek édesapja nem más, mint Donáth László evangélikus lelkész, egykori szocialista országgyűlési képviselő. Donáth Anna szociológusi tanulmányait részben Amszterdamban folytatta. 2016-ban a Soros György birodalmához tartozó Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületnél helyezkedett el.

Soproni Tamás jelenleg is a Momentum elnökségi tagja. Róla köztudott, hogy a 2014-es önkormányzati választáson éppen a Fekete-Győr által reménytelennek tartott Együtt–MSZP–PM–DK jelöltjeként indult Budapesten, a VI. kerület 7-es számú választókörzetében. A mozgalom aktivistáinak koordinátoraként ténykedik, emellett saját fordítócégét is működteti.

Radnóti Sándor filozófus, volt SZDSZ-es politikus fia a mozgalom külpolitikai koordinátora

A Momentum tagjai között felbukkan Radnóti Sándor filozófus, a Soros Alapítvány könyvpályázati zsűrijének egykori elnöke, volt SZDSZ-es politikus fia, Radnóti András is mint külpolitikai koordinátor. A fiatalemberről, aki több külföldi egyetemen tanult, egyebek mellett azt érdemes tudni, hogy Göncz Kinga európai parlamenti képviselő irodájában munkálkodott.

(Csak emlékeztetőül: Göncz Kinga a Medgyessy-kormányban az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium államtitkára volt, majd 2004-ben, Gyurcsány Ferenc kormányra kerülése után a tárca vezetője lett. Gyurcsány 2006-ban, a választások után őt bízta meg a Külügyminisztérium irányításával, később ő volt az MSZP listavezetője az EP-választáson.) A fiatal Radnóti 2013 telén egy nem túl terjedelmes írásban vázolta fel Bajnai Európa-politikájának lehetséges irányait, tanácsokat adva a volt kormányfőnek.

Tabajdi Csaba volt szocialista EP-képviselő fia is a Momentumban tevékenykedik

És akkor ejtsünk szót Tabajdi Péterről, Tabajdi Csaba szocialista politikus fiáról is, aki szintén a mozgalomban tüsténkedik, bár korábban az MSZP informatikai rendszerén munkálkodott.

Zárt ajtók mögött alakult párttá a MOMO

Zárt ajtók mögött és teljes titoktartás mellett alakult párttá és bejelentette a jövő évi országgyűlési választásokon való indulását szombaton az úton-útfélen a nyitottság és átláthatóság politikáját hangsúlyozó Momentum Mozgalom. Az országos pártpolitizálásra készülő egyesület elnöke Fekete-Győr András maradt.

Ekkora befolyása van a liberális sajtónak Magyarországra

http://www.hidfo.ru/2017/04/ekkora-befolyasa-van-a-liberalis-sajtonak-magyarorszagra/

A Publicus Intézet reprezentatív méréséből kiderült, hogy öt hónap alatt másfél millió ember véleménye változott olyan irányba, mint amit a liberális sajtóorgánumok összehangolt módon, hónapok óta propagálnak.

Az Index.hu beszámolója szerint a Publicus Intézet végzett egy reprezentatív felmérést, melynek eredményei szerint ma a választók 26%-a úgy gondolja, hogy a magyar kormány külpolitikája Oroszország érdekeit képviseli. Tavaly novemberben ez az érték még csak 9 százalék volt, ami azt jelenti, hogy öt hónap alatt közel másfél millió embernek változott meg a véleménye ezzel kapcsolatban.

Tegnap szintén az Index egy publicisztikája ismerte be, hogy az ellenzéki mozgalmak és a nagyobb sajtóorgánumok az utóbbi hónapok során megpróbálják azt a képet rögzíteni az emberekben, hogy a magyar kormányfő Oroszország érdekeit szolgálja, és ez egy összehangolt stratégia a részükről. Ennek a propagandatevékenységnek a hatása kezd láthatóvá válni a Publicus Intézet áprilisi kutatásának eredményeiben.
Másfél millió ember véleményét manipulálta a Bilderberg-csoport szponzorának kezében lévő hírportál.

A fentiek alapján látható, hogy ma a külföldi érdekközösségek kezében lévő liberális sajtóorgánumok képesek a magyar közélet formálására olyan mértékben, hogy az alkalmas az országgyűlési választások kimenetelének befolyásolására.

Nemzetbiztonsági szempontból egyértelmű, megkérdőjelezhetetlen határvonalat lehet húzni azon a téren, hogy a demokratikus választások kimenetelét magyarországi eredetű tényezők befolyásolják, vagy külföldi beavatkozás eredményeként változnak meg az emberek választási preferenciái. Mivel a Publicus méréseiből egyértelműen kitűnik, hogy a külföldi érdekközösségek a médián keresztül képesek a magyarországi demokratikus választások befolyásolására, ezeknek a sajtóorgánumoknak a működése nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

http://latoszogblog.hu/blog/a_baloldal_sirasoja

A baloldal sírásója

2017. április 16.

Címkék: USA, civil szervezetek, Soros György, CEU

Schmidt Mária történész

„If you want to make the world a better place,
take a look at yourself, and make a change."

Michael Jackson: „Man in the Mirror"

Esettanulmány

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy hatalmas bányavidék a közeli Trepcában, ahol mintegy 40 bányából nyertek ki aranyat, ezüstöt, cinket, ólmot és kadmiumot. Ezek a bányák munkát adtak az ott élőknek. Egyikük, a koszovói Zvecan különösen gazdag lelőhellyel rendelkezett. Történt egyszer, hogy az 1995-ben alapított International Crisis Group (ICG), a nagytekintélyű, független, szakértőkből álló kutató és elemző intézet, amelyet azért hoztak létre és működtetnek, hogy elkerülhessük a háborúkat és egy békésebb világot építhessünk fel és amelynek igazgatótanácsában fiával együtt maga a nagy filantróp, a mellékállású emberbarát Soros György is helyet foglal, és persze bőkezű adományokkal biztosítja a működését, kiderítette, hogy Koszovó jövője szempontjából döntő fontosságú lenne a trepcai termelés felfuttatása. Az ottani természeti kincsek kiaknázása ugyanis nagy szerephez jut majd, ha Koszovó önállóvá válik. Az ICG független szakemberei szerint ugyanakkor, felettébb sajnálatos módon, az ottani kitermelés alulfinanszírozott, az üzemek rosszul vezetettek, a természetre és az egészségre károsak. Ja, és az ott élőket Belgrád kizsákmányolja. „Trepca Koszovo Berlini Fala. Hosszú idők óta a koszovói albánok ellenállásának és a szerb elnyomásnak a szimbóluma."− érveltek szakmailag. Aztán kitört a koszovói háború.

Pár hónappal később a bevonuló ENSZ-erők helyi vezetője: Bernard Kouchner, aki az ugyancsak Soros által pénzelt Orvosok Határok Nélkül mozgalomból jött, megdöbbenve fedezte fel, hogy a trepcai bányákban és a zvecani gyárban végzett munka milyen ártalmas az egészségre, főleg ami a gyerekeket és a terhes anyákat illeti. Az ENSZ-erők ezért haladéktalanul kisajátították a bányákat és a feldolgozó üzemeket. Majd egy nagyvonalú gesztussal minden koszovói tulajdont. A véletlenek egybeesése miatt alakulhatott úgy, hogy Soros magánbefektető cége pont akkor kapott lehetőséget, hogy 50 millió dollárt fektessen be a területen. Ezzel párhuzamosan az USA kormánya 100 millió dolláros határig kötelezettséget vállalt a balkáni befektetésekre.

Sorost 16 másik jelentkező közül választották ki, feltételezhetően nyílt és fair közbeszerzési eljárásban. Lett tehát finanszírozás Zvecanban, azzal a nyilvánvaló céllal, hogy a bányászat ne károsítsa tovább az ott dolgozók egészségét, különös tekintettel a terhes anyákra és a gyerekekre. Mindez a nyílt társadalom elvárásainak és a független szakértők iránymutatásainak megfelelően történt, ahogy máshol is, minden alkalommal, ahol az események happy enddel zárulnak. Ezt a történetet egy korábbi cikk alapján azért idéztem fel, http://www.antiwar.com/rep/szamuely/szamuely50.html mert nem olyan rég és nem is olyan messze tőlünk esett meg, akkor, amikor sokan közülünk még nem sejtették, hogy Soros és hálózata mindenhol hasonló módszerekkel, hasonló recept szerint, hasonló célokat szem előtt tartva működik. Amikor az üzlet már nem elég lukratív, odébb állnak, és csapot-papot otthagynak. A bányákat és a ráépülő üzemeket Koszovó nemrég vette állami tulajdonba, amit az észak-koszovói szerbek nem hajlandóak tudomásul venni.

A recept

A recept egyszerű. Szemelj ki egy megszerzésre érdemes üzleti célt. Küldd oda a civiljeidet, destabilizáld a területet, szervezz hozzá megfelelő médiahátszelet, kreálj káoszt, és ha megvan, te legyél az, aki megszervezi a segítséget az újjáépítéshez és közben kimazsolázza a legjövedelmezőbb üzleteket. Bontsd le a határokat, hogy azok ne akadályozzák a mozgásodat. Bontsd le a nemzeti szuverenitást, hogy az ott lakók, vagyis a helyiek érdekei ne hátráltassanak. Vedd meg a szakértőket, pénzzel, ösztöndíjjal, díjjal, hírnévvel, elismeréssel, hájpolással, kit, mivel kell és lehet. Nevezd őket szakértőknek, függetleneknek, demokratának, nyitottaknak. Akadályozd meg, hogy beszédhelyzetük kiderüljön, hogy szakmai alkalmatlanságuk napfényre kerüljön, ahogy ez az általános felmelegedésre vonatkozó adatok másodszori, nyilvánvaló és szervezett meghamísításának kipattanásakor történt. Vedd meg tehát a helyi médiát, tv-t, rádiót, napi és hetilapokat, valamint az interneteseket, nevezd őket is függetleneknek, és fizesd meg őket azért, hogy az általad meghatározott célokért dolgozzanak. Díjazd és sztárold őket is. A Soros pénzzel kitömött médiumok arról ismerszenek meg, határon innen és túl, hogy a régi lenini taktikát követve mindig személyre támadnak. Sohasem az üggyel, az állításokkal, a felvetésekkel vitatkoznak, azok cáfolatával nem fárasztják sem magukat, sem a nagyérdeműt. Ők a személyeket félemlítik, és ha ez nem elég, semmisítik meg, ezért újságírói, aktivistái a karaktergyilkosságok specialistái.

A Soros-féle civilnek nevezett szervezetek, amiket szintén úri módon eltart, ugyancsak mind „függetlenek" és persze a „szakértelem" letéteményesei. Előszeretettel hivatkoznak magukra illetve egymásra „objektívként"is. Lelkesen és zokszó nélkül csatasorba állíthatóak minden olyan alkalommal, minden olyan célért, amit a Soros birodalom számukra kijelöl. Soros hatalma és példátlan befolyása ezekből a mindent behálózó segédcsapatokból, ezekből a határokon átívelő hálózatokból áll. Őket mozgatja szervezetten és koordináltan. Esetenként az USA külpolitikai érdekeivel összhangban, esetenként azokkal ellentétesen, sokszor azokat kiszolgálva, máskor a helyi vezetőkkel kötött időleges megállapodások mentén, de mindig pontosan körülhatárolható busás anyagi haszon reményében. Végül is üzletember, pontosabban olyan spekuláns, aki mások tönkretételével keres pénzt, halmoz fel busás nyereséget.

A Szovjet birodalomból Soros birodalom lett

A háttérben zajló nagy játszmák, amiket szuperhatalmak, regionális erőközpontok és helyi kijáróik játszanak, gyakran nem sejlenek fel számunkra, de bizonyos idő elteltével azért összeáll a kép. A lényeg mindig ugyanaz: új befolyási övezetek birtokbavétele, vagy a már meglévők megtartása. Így volt ez a szovjet birodalom összeomlása után keletkezett hatalmi, befolyási vákuum esetében is. A mából visszanézve megállapíthatjuk, hogy régiónkban az 1990-es évtized elejére aránylag zökkenésmentesen, kevés véráldozat árán zajlott le a befolyási övezetek cseréje.

A nyolcvanas évtized jelentős változásokat hozott a bipoláris világ két szuperhatalmának viszonyában. Ronald Reagan új külpolitikai doktrínát fogadtatott el. A feltartóztatáson alapuló defenzív nemzetstratégiai célt, ami évtizedekre meghatározta az USA hozzáállását a szovjetek expanziós kísérleteihez, a Szovjetunió visszaszorítására és a kommunizmus megdöntésére irányuló szándék váltotta fel. A lengyel Szolidaritás, és a számukra nyújtott egyértelmű USA támogatás, az afgán mudzsahedinek felfegyverzése, valamint a tény, hogy Teng Hsziao-ping kinyitotta Kínát a világ felé és elindította azon az úton, mely újra világhatalmi pozícióhoz juttatta, a szovjet blokk és így Magyarország számára is új feltételeket és feladatokat jelentett. Az addigra technokrata bürokratákkal feltöltött magyar pártvezetés egy olyan pilot projekt beindítását kezdeményezte a szovjeteknél, amivel a szocializmus reformálhatóságának határait akarták kitapogatni. Ennek egyik első lépése az volt, hogy 1982-ben csatlakozhattunk a Világbankhoz illetve az IMF-hez, 1984-ben pedig az ideológiai egyneműség feloldása is napirendre került. A párt legfelsőbb szintjével szorosan együttműködve, megkezdhette magyarországi működését Soros György frissen létrehozott alapítványa. Mely többek között engem is támogatott.

Soros az OTP-t szerette volna, nagyon

Amikor 1984-ben Soros György a szocialista Magyarországon megjelent, a szovjet uralom még stabilnak és kikezdhetetlennek tűnt. Fél évtizeddel később, 1990-ben, amikorra hál' Isten megbuktak a kommunisták, a már széles támogatotti kört maga mögé gyűjtött Soros a teljes magyar államadósság átvételére jelentkezett be, cserébe a magyar ipar, vagyis a nemzeti vagyon színe-javának átengedését kérte. Antall József, első szabadon választott miniszterelnökünk azonban kikosarazta.

A Soros által addigra már helyzetbe hozott megmondóemberek ekkor elsöprő erejű médiakampányt indítottak annak érdekében, hogy a kommunisták által felhalmozott adósságot demokratikussá vált hazánk zokszó nélkül fizesse vissza, könnyítésre, elengedtetésre ne is gondoljon. Ugyanezek a megmondóemberek az adósságtörlesztést szem előtt tartva azt szorgalmazták, hogy régiónkban egyedül nálunk ne kerüljön sor reprivatizációra, vagyis ne adjuk vissza az államosított javakat az eredeti tulajdonosoknak. Helyette az elvtársak által már megkezdett privatizáció folytatását szorgalmazták, aminek igenlése összekötötte az egykori demokratikus ellenzékieket, értsd: SZDSZ, és a vadprivatizációban már jelentős tőkére szert tevő egykori elvtársakat, és így a minél teljesebb és gyorsabb privatizáció a posztkommunista tábor egyik fő követelésévé vált. Ma már vitán felül áll, hogy úgy a vad-, mint az ezt követő privatizációk zöme a közvagyon áron aluli kiárusítását jelentette.

Már Boross Péter volt a miniszterelnök, amikor Soros rástartolt a legnagyobb magyar lakossági bank, az OTP ár alatti kivásárlására. Szándéka Boross, majd az új, immár szocialista Horn Gyula ellenállásán megbukott. Az MSZP−SZDSZ kormányban, a koalíciós partner SZDSZ hathatós támogatásával nyomatékosítva, Soros újra napirendre vetette az OTP igencsak nyomott áron történő bekebelezését, ami azt jelentette volna, hogy a legnagyobb magyar pénzintézetet, és így a magyar gazdaság feletti ellenőrzést is megszerezhette volna. Horn ezt megakadályozta.

A magyar tapasztalat

Soros nálunk próbálta ki, hogyan, milyen szervezetekbe érdemes befektetnie, milyen hálózatot kell létrehoznia ahhoz, hogy érdekeit minél hatékonyabban képviselhesse. Egyértelművé vált a számára, hogy a nemzeti elkötelezettségűek, az olyanok, mint Antall, vagy Boross, vagyis az MDF, és a szocialisták nemzeti szárnya, majd a Demokratikus Charta ügyében tanúsított ellenszegülése óta a FIDESZ is, holmi ósdi, nemzeti érdekekre hivatkozva hátráltatják üzleti tevékenységét.

Kiépítette és egyre bővítette tehát hálózatát azokból a véleményformáló csoportokból, amelyek egy része lelkesen, más része óvatlanul, néhányan tudatosan, többen a gyorsan jövő kézzelfogható előnyökért, éltek a Soros által számukra nyújtott lehetőségekkel. Úgy is mondhatnánk, hogy Soros megvette az értelmiség egy részét, mindenekelőtt a liberálisokat, de csurrantott-cseppentett másoknak is. A magyar kulturális és társadalomtudományi életben a Soros által támogatottak jelentős, sőt domináns pozíciókat foglaltak el. Médiafölényüket kihasználva évtizedekre kánonállító helyzetbe kerültek.

Soros megtévesztő, ártatlannak látszó célok mentén vonzott be sokakat, pl. esélyegyenlőség, cigányprogram, kórházi eszközök, és mindenekelőtt az emberi jogok védelmére hivatkozva. Az emberi jogokat Soros és aktivistái olyan gumifogalommá változtatták, ami tetszés szerint tágítható, bővíthető, és alkalmazható. Mára főleg a migránsok jogait védik, és újabban egyesek az állatokra is kiterjesztenék. Mindez csak részben fedi el, ha egyáltalán, a tényt, hogy Soros hálózatán keresztül primer politikai céljait akarja érvényesíteni, melyek mindig és mindenhol azonnal pénzre, mégpedig sok pénzre váltható üzleti hasznot hoznak a számára.

Abban is sok, összehangolt munka van, hogy Soros nevének említésekor a mai, fiatal generáció a nemes célokért küzdő önzetlen emberbarátot látja, nem pedig azt a kíméletlen valutaspekulánst, aki 1988-ban Franciaország legnagyobb bankját akarta tönkretenni, majd megszerezni, 1992-ben pedig bedöntötte a brit fontot. Ez az akciója a hatalmas nyereségen kívül egyfajta pénzügyi celebstátuszt is szerzett a számára, amit a mai napig igen nagy élvezettel tölt be. 1998-ban a rubelt is a padlóra küldte, ami a magyar gazdaságnak is jelentős károkat okozott. A Financial Timesban publikált nyílt levelében amellett érvelt, hogy az orosz gazdaság felülértékelt, valójában működésképtelen, és követelte, hogy a rubelt legalább 15−20 %-kal értékeljék le. Ennek hatására a rubel összeomlott, 60%-kal leértékelődött, Oroszország fizetésképtelenné vált. Orosz emberek millióinak fizetése, nyugdíja és persze megtakarítása lett oda, ahogy fél évtizeddel előbb a briteké.

Ha valaki azt keresi, miért vált viselhetetlenné Soros és az általa pénzelt szervezetek tevékenysége Oroszországban, a gyökerek itt kereshetők. De egy évvel korábban spekulatív támadást intézett Malajzia, Thaiföld és Japán ellen is. A maláj elnök szerint Soros egy olyan bűnöző, aki lerombolta azt, amit a malájok negyven éven keresztül építettek. „Amikor pénzt csinálok, nem vagyok tekintettel a társadalmi következményekre"− magyarázta ezzel kapcsolatban emberbarátilag Soros. Ja, és ha már Sorosról az emberbarátról beszélünk, aki irántunk, magyarok iránt, állítólag megkülönböztetett elköteleződést érez, akkor nem árt felidézni, hogy 2008-ban, a pénzügyi válság legnehezebb óráiban, Soros és üzletfelei ellenséges kivásárlási támadást indítottak a forint és az OTP ellen. Ezeket a kísérleteket visszavertük és a Pénzügyi Felügyelet rekord összegű, félmilliárd forintos büntetéssel sújtotta Soros cégét, amit ő persze könnyedén kifizetett.

Jó azonban, ha mindig szem előtt tartjuk, mire számíthatunk tőle, ki is ő valójában. Egy olyan spekuláns, aki a globális üzleti, pénzügyi körök egy meghatározott csoportjának üzleti érdekeit képviseli kíméletlen nyomulással, ezer hangszeren játszva, akadályt nem ismerő módon. Az csak természetes, hogy Sorosról az általa szponzorált „mérvadó" sajtó, emberbarátként, filantrópként ír. De milyen emberbarát az, aki sorozatban tette tönkre az európai illetve ázsiai valutákat, kisemberek megtakarításait, nyugdíját, fizetését söpörte el spekulációival, hogy hatalmas hasznot fölözhessen le? Vagyona off shore adóparadicsomokban, a kajmán szigeteken és a holland Antillákon van bejegyezve, vagyis a szegényekért aggódó, balos alapítványok legfőbb támasza adóelkerülő gyakorlatot folytat. Régiónkban aránylag kis pénz befektetésével óriási befolyásra tett szert. Akkorára, hogy saját értékelése szerint sikerült a Szovjetbirodalomból Soros birodalmat csinálnia.

Soros és a baloldal egy és ugyanaz

Az USA-ban pont egy évtizeddel magyarországi alapítványának útra indítását követően, 1994-ben kezdett hálózatának kiépítésébe. Civiljei akkor, első körben a könnyű drogok legalizálása mellett kampányoltak. Ezt követően kerültek sorra az úgynevezett baloldali ügyek (politikailag korrekt kánon, környezetvédelem, feminizmus, homoszexuálisok jogai, egyneműek házassága, migráció támogatása, iszlámbarátság, rasszizmus, az amerikai fehérek elleni hadjáratok, prostitúció legalizálása, stb.). Mindezt olyan kiváló hatásfokkal és olyan eredményesen tette, nemcsak az USA-ban, de Európában, így hazánkban is, hogy mára Soros és a baloldal egy és ugyanazzá vált.

A mai „baloldali ügyek és témák" azok, amik mellé Soros hálózata odaáll, amiket támogat, képvisel, és amiknek érvényre juttatását minden eszközzel szorgalmazza. Soros tehát foglyul ejtette a baloldalt, mely mára gátlástalanul kiszolgálja a globális nagyvállalatok és globális pénzügyi szereplők érdekeit. Ez az oka annak, hogy a baloldal élén már csak jól fésült üzletembereket, bankárokat, nagyvállalati menedzsereket, illetve olyan politikusokat látunk, akikből előbb-utóbb nagyvállalati lobbisták lesznek (Clinton, Schröder, Blair, Kern, Macron, Schulz, Gyurcsány, Bajnai).

Ahhoz, hogy Soros kivásárolhassa a baloldalt, és mellékesen a liberalizmust is, szükséges feltétel volt az USA Demokrata Pártjának megvásárlása, amit még a Saturday Night Live szatirikus műsor írói is tényként kezelnek. Műsorukban ezért Sorosról, mint „a Demokrata Párt tulajdonosáról" beszélnek. A Demokrata Párt feletti befolyás megszerzésének egyik mérföldköve a 2002-es McCain-Feingold féle pártfinanszírozási törvény elfogadtatása volt, (Bipartisan Campaign Reform Act of 2002) ami megtiltotta, hogy nagy cégektől, pl. a szakszervezetektől, amelyek hagyományosan a Demokrata Párt legnagyobb támogatói voltak, kampánypénzeket fogadjanak el. A republikánusokat ez sokkal kevésbé érintette, mert ők mindig is elsősorban a gazdag magánszemélyek támogatásaira számítottak. Így a Soros által létrehozott kampánytámogatással és szervezéssel foglalkozó szervezetek életfontosságúvá váltak a Demokrata Párt számára. Mint pl. az 1998-ban alapított MoveOn.org, a 2005-ben létrehozott kaliforniai Courage Campaign, illetve a 2003-ban alapított Center for American Progress (CAP), (Bajnai Gordon Együtt mozgalmának támogatója) melynek vezetője az a John Podesta volt, akit utoljára Hillary Clinton kampányfőnökeként azonosíthattunk be. Mára százával vannak olyan Soroshoz köthető „civil" szervezetek az amerikai Demokrata Párt körül, melyek szervezési, pénzszerzési, politikai feladatokat látnak el.

Soros első komolyabb olyan politikacsináló akciója az USA-ban, melynek személyesen is az élére állt, a George W. Bush újraválasztása elleni kampány volt, amibe 24 millió dollárral szállt be. Ez a kísérlete kudarcba fulladt. Barack Husszein Obama megválasztatásával azonban az a rendkívüli helyzet állt elő, hogy Soros céljai, balliberális ideológiai nézetei az USA hivatalos politikájává váltak. Az Obamát megelőző időszakban, ahogy most Trump alatt is, Soros hálózata számtalan esetben állt az Amerika-ellenes erők oldalára, ez a legszembetűnőbben abban nyilvánul meg, ahogy a nyugati baloldal Izrael-ellenes, palesztinbarát szervezeteit támogatja. Soros soha nem támogatta Izraelt, amit azzal indokol, hogy: „Izraelnek van elég támogatója." Amikor nem az ő embere ül a Fehér Házban, akkor úgy látja, hogy: „Az USA a legnagyobb akadálya egy biztonságos és igazságos világrendnek"és fontosnak tartja azt is, hogy „Az USA adja fel a privilégiumait."

Skyfall

Engem Soros a 2012-ben bemutatott 23. Bond film, a Skyfall főszereplőjére, a Javier Bardem által alakított gonosz, de csúcsokos Silvara emlékeztet, aki megszállottan és elhivatottan tör világuralomra. Soros is megszállottan, és ahogy ő maga mondja: egyfajta messianisztikus elhivatottsággal akarja megvalósítani azt a globális világrendet, azt a globális társadalmat, amely egy globális gazdasági rendet működtet. Számunkra mindez nagyon is ismerősen cseng. Igen, majdnem fél évszázadunk ment rá egy hasonlóan utópikus világmegváltó projektre, amit hasonlóan „elhivatott" emberek kényszerítettek ránk.

Soros szerint, neki elég pénze van ahhoz, hogy ne vonatkozzon rá semmilyen játékszabály, és ahhoz is, hogy azokat a szabályokat, amik nem tetszenek neki, megváltoztassa. „Engem a változás érdekel"− mondja. És azt is büszkén jelenti ki, hogy: „Szeretem a felforgató akciókat, amiket gyakran alkalmazok is." Valóban, szereti és gyakran alkalmazza is őket. Mindenki előtt világos, hogy Soros „civiljei" vagyis hálózata állt a színes forradalmak mögött Ukrajnában, Grúziában, de Janukovics megbuktatásában is benne volt a keze, ahogy az arab tavaszban is.

Orbánt is meg akarta és akarja buktatni, meg persze Trumpot is. A módszer mindenhol azonos. Befolyást vásárol az értelmiségi világban, a tudományos, az egyetemi és a pénzügyi megmondóemberek között és a médiában. Politikai pártokat, civil szervezeteket épít ki, vesz át. Hálózatot szervez belőlük és fedőszervekként használja őket. Káoszt és nyugtalanságot szít. Minden eszközzel meggyengíti a regnáló hatalmat. Ha kell választási csalásra hivatkozik, ha gazdasági nehézségek vannak, arra, ha valami más ürügyet talál, arra. Nagy demonstrációkat szerveztet, vagy ha mások kezdik szervezni, pillanatok alatt rászívják magukat és átveszik az irányítást az ő emberei. A Facebook, a Twitter és a mobilok elterjedése miatt semmi perc alatt hatalmas tömegek mozgósíthatóak, mobilizálhatóak, könnyebb dolga van tehát, mint régen. Huszonöt éve képzi, neveli aktivista hálózatát és médiáját, akiknek segítségével ezekből a demonstrációkból kiindulva, ezekre hivatkozva megpróbálja a rendszert destabilizálni. Radikális utcai harcosaival rendzavarást provokál, hogy káoszt teremtsen. Fontos az is, hogy az a képzet keletkezzen: a regnáló hatalom mindjárt megadja magát, vagy már meg is dőlt, nem ura a helyzetnek. De legalább annyira fontos az az üzenet is, hogy a demonstrálók nincsenek egyedül, mellettük az egész társadalom, sőt az egész világ. Méghozzá a „fejlett", „mérvadó" része. Ők is úgy gondolkoznak, cselekszenek, ahogy te, mert te, és a hozzád hasonlók a történelem „jó" oldalán álltok, a haladást képviselitek.

Nálunk ez az érvelés csak a fiatalokra hat, mi, idősebbek túl jól ismerjük a „haladókat" és azokat, akik a történelmi szükségszerűségről papolnak. Amikor a testvérháborút, a vallásháborút, a határvillongásokat, a gazdasági válságot, a pénzügyi összeomlást, a rend felszámolását sikeresen előidézték, Soros a rendcsináló szerepében lép fel és segélyt, kötszert és gyógyszert ad, meg osztja az észt, befektet(!), kivásárol és stabilizál, és ami a lényeg: új politikai garnitúrát hoz helyzetbe, olyat, amelyik a „nyitott társadalom" magasztos célját követi, vagyis Soros kottájából játszik. Ilyenkor igazán elemében van. Ahogy ő mondja: „A világnak szüksége van lelkiismeretre, és az én alapítványi hálózatom az."

Európa destabilizálása az Európai Unió szétbomlasztása igazi nagy falat a számára, de most ez van soron. A 2008-as gazdasági és pénzügyi megtorpanás okozta elbizonytalanodás, az európai politikai elit elfáradása, önmagában is pont elég nehézséget okozott, amit azonban a Soros által támogatott és a hálózata által szervezett migrációs krízis szakítópróba elé állít. A fenti recept figyelembevételével, igazán nem nehéz bekalibrálni a Soros által kitűzött célt. A migrációs nyomás fenntartásával és fokozásával kettészakítani az Uniót, a behozott, integrálhatatlan muszlim tömegekkel destabilizálni Európa nyugati felét, keleti felét pedig pénzügyileg kiszárítani. Az így ellenállásra képtelen kontinensből aztán igazi nyitott társadalmat szervezhetnek majd Soros szervezetei: a „civilek", az összes ballib segítségével. Ehhez persze az kell, hogy nyitottságuk oltárán feláldozzák maradék identitásukat, és lemondjanak mindenről, ami azzá tette őket, amik.

Még szerencse, hogy Soroson és aktivistáin kívül mások is vannak a pályán. Azok, akik nem dőlnek be a progresszív, világmegváltó szirénhangoknak, és pontosan tudják, hogy hívószavaik: a demokrácia, a fékek és egyensúlyok, az emberi jogok, a szólásszabadság és a tanszabadság az ő szájukból pont annyit ér, mint az egykori kommunistákéból. Vagyis: semmit. Hiteltelenek, és álságosak. Nem tűrik a vitát, a nyílt beszédet, az érveket. Sajnálom a balosokat. A Sorossal kötött frigyükbe bevitték mindenüket, amijük maradt. A kisemberek vágyait, törekvéseit. Cserbenhagyták őket és lemondtak érdekeik képviseletéről és védelméről. Sorostól cserébe pedig nem kaptak mást csak pénzt. Az pedig soha nem elég, és mindig többen vannak, akik igényt tartanak rá, mint ahányan kapni akarnak belőle. És miután elfogy, nem marad semmijük, és odalett az önbecsülésük is.

A 2010-es Fidesz győzelem nem várt akadályokat gördített a hazánkban 2002 óta feltartóztathatatlanul terjeszkedő Soros birodalom elé. A magyarországi ellenszél azért is bírt és bír különös jelentőséggel, mert, mint említettem, Soros emberbaráti operációja innen indult, és a CEU révén itt van utánpótlásképző bázisa is. Ha a CEU-ra ugyanazok a törvények vonatkoznak majd, mind a többi egyetemre, az azt az üzenetet hordozza, hogy Soros György mégsem mindenható, és nem is sebezhetetlen. Ez pedig amilyen jó hír a számunkra, annyira tűrhetetlen az ő és aktivistái számára.

A sorosizmus

Már utaltam rá, hogy Soros évek óta nyílt politikacsinálóvá vált az USA-ban is. Hatalmas összegekkel támogatta Hillary Clintont, Trump győzelmét személyes kudarcként élte meg, ezért célul tűzte ki a megbuktatását. Szervezetei napi szinten próbálják destabilizálni az USA megválasztott elnökét, folyamatosan támadják, kétségbe vonják legitimitását, alkalmasságát, hazája iránti lojalitását. Mindezt az általa térségünkben már többször sikerrel alkalmazott és szervezeteivel jól begyakorlott receptet követve teszik. Hasonlóan ahhoz, ahogy Macedóniában, vagy éppen Szerbiában. A színes forradalmakban, Grúziától, Ukrajnáig elég tapasztalatot gyűjtöttek. Ahogy a Balkánon is, hiszen Soros alapítványai 2003 februárjától Belgrádban képezték ki azokat az aktivistákat, diákokat, civileket, akik a „békés forradalom" projektjét kivitelezték és Sevardnadze helyett Saakasvilit ültették Grúzia élére. De nem volt ez másként Juscsenko megbuktatásánál, vagy az Orbán ellen indított destabilizációs kísérletek esetében sem.

Soros oktatási, vagy pontosabban képzési programjai, befolyásolási projektjeinek egy jelentős része arra irányul, hogy a világ legkülönbözőbb helyein a sorosista világnézetet vallók nyerjék a választásokat. Ezért hatalmas összegeket áldoz azoknak a „populista" politikusoknak a meggyengítésére, akik szembeszegültek a tömeges bevándoroltatással, és a globális világerők térnyerésével, és kiállnak nemzetük szuverenitása mellett.

A Soros agytrösztnek számító Open Society Foundation „bizalmas" dokumentumaiból egyértelműen látszik, hogy például az Athena Intézeten keresztül, melyben Meszerics Tamás (LMP) együtt dolgozik Szelényi Zsuzsannával (Együtt), csak 2013-ban 35 ezer dollárt költöttek a magyar populista hangok ellehetetlenítésére. További 100 ezer dollárt kaptak az unió különböző „független" intézetei arra, hogy régiónk populizmusa ellen harcoljanak. Soros összesen 6 millió dollárt adott 90 különböző intézetnek arra, hogy a bevándorlást igenlő pártok mellett kampányoljanak a 2014-es európai uniós választásokon.

http://dailycaller.com/2017/04/05/leaked-docs-show-how-soros-spends-big-to-keep-populists-out-of-power-in-europe

A Wikileaksre kirakott fent idézett dokumentumokról érdekes módon egyetlen beszámoló sem jelent meg sem a New York Times-ban, sem a CNN-en, de még csak a Washington Post, vagy a CBS News híreiben sem.

Soros mintegy száz országban van jelen. Amit képvisel, és amit hálózatának tagjai képviselnek, az a nemzeti szuverenitás lebontása, a globális cégek érdekeinek képviselete, a „fejlett nyugat" szempontjainak elsőbbsége. És egy olyan ideológiai mix: a sorosizmus, ami mára elszívta a levegőt a baloldaltól és a liberalizmustól. Ami helyette van, az a Soros-féle utópikus, globalista értékvilág, ahol a „világ proletárjai" helyett a „világ globalistái" egyesülnek üzleti érdekeik képviseletére. Megvásárolták maguknak a baloldalt és a liberalizmust, értékeiket kisajátították és átpozícionálták, hogy a globális migráció és a globális piac érdekeinek szolgálatába állítsák. Mindenki, aki továbbra is kitart a nemzeti szuverenitás, a nemzeti érdekek képviselete mellett, vagyis azokat a rétegeket, tömegeket akarja szolgálni, akik választott képviselőiken keresztül tudják csak érdekeiket érvényesíteni, azokat populista, fasiszta, náci jelzőkkel illetik. Legyőzésükre és kiiktatásukra pedig egyaránt mozgósítják velük szembe hatalmas pénzügyi erejüket, és civileknek álcázott harcra kiképzettjeiket. Ezt tapasztalta meg a migrációs válság óta régiónkban Románia, Macedónia, Lengyelország, Szlovákia és mi is, már sokadszor. De kapott ízelítőt belőle az USA is, nem is olyan régen, Fergusonban, St. Louis elővárosában, ahol 2014 nyarán Soros dollármilliókat költött arra, hogy az egész USA-ból odaszervezze fizetett agitátorait, a balos Berkeley egyetemtől a New Yorki Brooklynig. Heteken át tartó tüntetéseket, zavargásokat rendeztek, hatalmas médiakampánnyal kísérve, hogy bizonyítsák: Fergusonban intézményesült a rasszizmus. Kampányuk nem érte el a kívánt célt, mert a szinte csak feketék lakta városrészben újraválasztották azt a fehér polgármestert, akit Sorosék, főrasszistának kiáltottak ki.

A CEU

Amikor a Közép-európai Egyetem Budapestre költözött, alig néhány évvel a vasfüggöny lebontását követően, sokan, köztük én is, ezt a nyugatosodás, az amerikai egyetemi szabadság és színvonal Budapestre érkezéseként üdvözöltük. Annak bizonyítékát láttuk benne, hogy a hidegháborúban aratott amerikai győzelem következményeként a kommunizmus alatt egyneművé gyalult és kötelezően marxistává parancsolt egyetemi szféra számára is eljött végre a szabad gondolkodás ideje. Hiszen, főleg a társadalomtudományok területén, a pártállam rigorózusan ragaszkodott ahhoz, hogy világnézeti monopóliuma érvényesüljön.

Nagyon hamar kiderült azonban, hogy a CEU nemhogy nem járul hozzá a társadalomtudományi gondolkodás plurálissá válásához, hanem az amúgy is hatalmas helyzeti előnyből induló posztkommunisták egyoldalú támogatójává válva, mindösszesen annyi történt, hogy a marxisták újabb, most már nyugati képviselői is megérkeztek hozzánk. Minden kiszuperált amerikai, kanadai, izraeli és nyugat-európai marxista biztos pozícióra és néhány kellemes évre számíthatott a CEU társadalomtudományi tanszékein. Michael Ignatieff, a CEU rektora és harcostársai azt a tényt, hogy a magyar törvényeknek megfelelően kellene a CEU-nak is működnie, úgy próbálják feltűntetni, mintha a tanszabadság, vagy az egyetemi autonómia került volna Magyarországon veszélybe. Erről szó sincs. Az azonban igaz, hogy az angolszász egyetemek iránti egykori rajongásunk megszűnt. Ennyi év tapasztalatával a hátunk mögött sokkal kritikusabbakká váltunk az irányukba. Ugyanis az elmúlt negyedszázad alatt jóval többen lettünk, akik beszélünk angolul, a világháló pedig lehetővé teszi számunkra, hogy széleskörűen tájékozódjunk. Ezt a vasfüggöny mögé zárva nem tehettük meg. Olvassuk, halljuk tehát, hogy az amerikai és brit egyetemeken nem tűrik az ellenvéleményt, hogy nem engedik szólni, előadni azokat, akikkel a militáns sorosisták nem értenek egyet.

Nálunk is ezt csinálták azok a militáns ifjúkommunisták, akik a kommunista párt támogatását maguk mögött tudva elüldöztek minden nem kommunistát a magyar egyetemekről, főiskolákról már a múlt század negyvenes éveinek végén. Nem akarjuk ezt újra megélni, még ha ma ez is a „fejlettség" kritériuma. Ahogy nem akarunk „safe spaceket" sem, ahova behúzódhatnak azok, pl. a CEU-n, akik nem akarnak meghallgatni másokat. Nem akarjuk, hogy szabotázsakciókra szakosodó politikai aktivistákat képezzenek egyetemeinken, ahogy azt a CEU-n és újabban a Harvardon is teszik.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4380842/Harvard-University-start-anti-Trump-Resistance-School.htm

A mából visszanézve, Soros támogatása felért egy halálos öleléssel. Kifacsarta és a maga képére formálta az egyetemét is, ahogy a politikai baloldallal is tette. Először a magukat liberálisoknak nevező SZDSZ tűnt el a magyar politikai palettáról, most pedig az egykori szocialisták megmaradása is kérdésessé vált. De még mindig nem értik, milyen következményekkel jár Lendvai Ildikónak, a Magyar Szocialista Párt egykori elnökének kinyilatkoztatása: „Az ellenzék Soros oldalán áll." Nem értik, hogy az a politikus, aki sorosistává válik, megpecsételi a sorsát.

Soros György idős ember, augusztus 12-én lesz 87 éves. Megélte a Holokausztot, amiről egy helyen azt nyilatkozta: „1944 életem legboldogabb időszaka volt. Nagyon pozitív élmény volt. Hittem magamban, hittem apámban, és tudtam, nem történhet velem semmi." Nem történt. Egy világbirodalmat gründolt össze. Teméntelen pénze van, hatalma szinte korlátlan. De semmi sem tart örökké. Egyszer minden véget ér.