2013. szeptember 22., vasárnap

Kuruc.info: Merkeléknek nincs abszolút többségük, kiesett a "német SZDSZ", nagykoalíció jöhet

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Curious about the benefits of meditation?

In just a few minutes daily, this course will teach you how to relax and relieve stress. Even with a full schedule, you will want to make time for this!
From our sponsors
Merkeléknek nincs abszolút többségük, kiesett a "német SZDSZ", nagykoalíció jöhet
Sep 23rd 2013, 05:27

Az Angela Merkel vezette álkonzervatívok győztek a németországi parlamenti (Bundestag-) választáson, és csupán öt mandátummal maradtak el az abszolút többségtől a hétfő hajnalban kihirdetett előzetes hivatalos végeredmény szerint.

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetsége a szavazatok 41,5 százalékát szerezte meg, ez 311 mandátumot jelent a 630 fős Bundestagban. Az abszolút többséghez - 316 mandátumhoz - 42,5 százalék kellett volna.

A CDU/CSU 23 éve, 1990 óta a legjobb eredménnyel nyerte meg a választást, a pártszövetség akkor 43,8 százalékot szerzett.

A "konzervatívok" a legutóbbi, 2009-es választáson 33,8 százalékkal végeztek az első helyen, az a második legrosszabb eredmény volt az uniópártok történetében.

A Bundestagba bekerült pártok vezetőinek a közszolgálati televíziókban sugárzott fórumán Merkel hangsúlyozta: a hivatalos előzetes végeredmény kihirdetéséig a konzervatívok nem találgatnak arról, hogy milyen összetételű kormány alakulhat. Az azonban biztos, hogy kisebbségi kormány nem lesz. "Nem játszunk va banque-ot" (nem teszünk fel mindent egy lapra) - mondta Merkel.

Késő esti eredménybecslések szerint a CDU/CSU pártszövetség fölényesen, 42 százalék körüli eredménnyel győzött, de a korábbi becslésekkel ellentétben nem szerzett abszolút többséget. A konzervatívok eddigi koalíciós partnere, a liberális FDP kiesett a törvényhozás alsóházából.

Merkel nem tartja felelősnek a konzervatívokat a liberálisok kudarcáért. Helyes döntés volt arra biztatni a támogatókat, hogy egyéniben és listán is a konzervatívokra szavazzanak - mondta az FDP politikusainak arra a kérésére utalva, hogy a CDU/CSU hívei a közös kormányzás folytatása érdekében adják a listás szavazatukat a liberális pártnak. A külföldi autósokra kivetendő autópályadíj elképzelésével kapcsolatban, amelyről vita alakult ki a CDU és a bajor testvérpárt, a CSU között, Merkel azt mondta: a német autósokat nem lehet tovább terhelni, és az is világos, hogy több pénz kell az úthálózat fejlesztéséhez. "A többit megbeszéljük egymás között" - mondta Merkel, megjegyezve, hogy ezen az ügyön nem múlik majd a kormányalakítás. Azokkal a találgatásokkal kapcsolatban, hogy ciklus felénél visszavonulhat, a német kormányt 2005 óta vezető politikus hangsúlyozta: a 2017-es választásig kancellár akar maradni. Az euróövezeti válságról szólva kiemelte, hogy a reformokat folytatni kell.

Peer Steinbrück, a szociáldemokraták (SPD) kancellárjelöltje hangsúlyozta: "Merkel térfelén pattog a labda", a konzervatívoknak kell gondoskodniuk a stabil kormány megalakításáról. Hozzátette: pártjának azt tanácsolná, hogy ne lépjen koalícióra a konzervatívokkal, ha végül mégiscsak megszerzik az abszolút többséget. Steinbrück és Jürgen Trittin, a Zöldek kampányát vezető duó tagja egyaránt kizárta, hogy összefogjanak a reformkommunista Baloldallal, amennyiben a három párt együttes eredménye elég egy többségi támogatással bíró kormány megalakításához.

Bernd Riexinger, a Baloldal társelnöke úgy vélte: az SPD és a Zöldek elrontották a választási kampányt, hiszen azt ígérték, hogy együtt leváltják a Merkel-kormányt, pedig erre nem volt esélyük, és elhatárolódtak a Baloldaltól, holott hárman elérhették volna a baloldali kormányváltást. Ezt a politikát tartósan nem lehet folytatni, "a következő évek kérdése az lesz, hogy van-e baloldali alternatívája a Merkel-projektnek" - mondta Riexinger.

Az SPD, a Zöldek és a Baloldal összefogása mellett elméletileg az is lehetséges, hogy a konzervatívok a Zöldekkel alakítsanak kormányt. A környezetvédő párt ettől elzárkózik. A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a CDU/CSU felújítja a 2005-2009 közötti nagykoalíciót az SPD-vel.

Az FDP nem lépte át az 5 százalékot

A CDU/CSU 2009 óta a liberális Szabad Demokrata Párttal (FDP) kormányzott, amely a vasárnapi választáson 4,8 százalékot szerzett, és így 64 év után kiesett a szövetségi gyűlésből. Az FDP a legtöbb kormányzati tapasztalattal rendelkező német párt, eddig 52 évig volt kormányon, többnyire a "konzervatívok" koalíciós partnereként, és 2009-ben még rekordnak számító 14,6 százalékot ért el.

"Ezek a legkeserűbb és legtragikusabb órák a német Szabad Demokrata Párt történetében" - mondta Philipp Rösler pártelnök. Hozzátette: vállalja a felelősséget a súlyos választási vereségért.

A Baloldal lett a harmadik legnagyobb német párt

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) a szavazatok 25,7 százalékát nyerte el, képviselőcsoportjuk 192 fős lesz. A 150 éve alapított párt javított a négy éve 23 százalékon elért történelmi mélyponthoz képest.

A Baloldal 8,6 százalékot szerzett a 2009-es 11,9 százalék után, és 64 képviselőt küldhet a Bundestagba.

A Zöldek is gyengültek, a 2009-es 10,7 százalékkal szemben 8,4 százalékos eredményt értek el, ami 63 mandátumot jelent.

Más párt nem lépte át az 5 százalékos bejutási küszöböt. A bejutásra leginkább esélyesnek tartott euroszkeptikus Alternatíva Németországnak (AfD) a szavazatok 4,7 százalékát szerezte meg.

Az 5 százalék alatti eredményt elérő pártokra adott szavazatok aránya kiugróan magas, 15,8 százalékos, így rendkívül alacsonyra süllyedt az a szavazatarány, amelyet elérve a "konzervatívok" abszolút többséget szerezhettek volna (42,5 százalék).

Összesen 44,3 millióan szavaztak, a választási részvételi arány 71,5 százalékos volt, 0,8 százalékponttal emelkedett a 2009-es történelmi mélyponthoz, 70,8 százalékhoz képest.

Az uniópártok vezető testületei hétfőn értékelik a választási eredményeket. Várakozások szerint felkérik a szociáldemokratákat a koalíciós tárgyalások megkezdésére. A CDU/CSU legutóbb a 2005-2009-es ciklusban kormányzott együtt az SPD-vel, a kancellár akkor is Angela Merkel, a CDU elnöke volt.

Vasárnap Hessenben tartományi választásokat is tartottak. A "konzervatív-liberális" koalíció elveszítette a többséget a wiesbadeni tartományi gyűlésben, de az FDP az első eredménybecslésekkel szemben mégsem esett ki, az előzetes hivatalos végeredmény szerint a szavazatok 5 százalékát szerezte meg. A CDU 38,3 százalékot, az SPD 30,7 százalékot, a Zöldek 11,1 százalékot, a Baloldal 5,2 százalékot szerzett a tartományi választáson.

Hessenben is véget ért a "keresztény-liberális" koalíció

Az országos voksoláshoz hasonlóan a szintén vasárnap rendezett hesseni tartományi választások is kudarcot hoztak a Szabad Demokrata Pártnak: akárcsak a berlini alsóházból, a wiesbadeni tartományi gyűlésből is kibukott az eddig kormánypártként működő FDP. A közszolgálati televízió (ARD, ZDF) eredménybecslései szerint a liberális párt az érvényes szavazatoknak csupán 4,8 százalékát szerezte meg a gazdagnak számító tartományban, így nem jutott be a Landtagba. A győzelmet a kereszténydemokrata unió (CDU) mondhatja magáénak, valószínűleg 39 százalék fölötti eredménnyel. A CDU-nak azonban - az FDP-t elveszítve - mindenképpen új koalíciós partner után kell néznie.

A szociáldemokraták (SPD) is javítottak 2009-hez képest: várhatóan a szavazatok 31 százalékát gyűjtik be. Ez azonban kevés lesz az áhított piros-zöld (SPD-Zöldek) koalícióhoz, ugyanis a környezetvédő párt csak 10,4 százalékra számíthat, ami több mint 3 százalékkal rosszabb az öt évvel ezelőtti elért rekordjuknál. A két párt kormányzásához szükség volna harmadik partnerre is, ám az SPD listavezetője, Thorsten Schdfer-Gümbel korábban kategorikusan kizárta a "reformkommunista" Baloldallal való bármilyen összefogás lehetőségét. Utóbbi párt 5,5 százalék körüli szavazati arányt ért el Hessenben. Mivel korábban tartományi (Hamburg, Saar-vidék) és kommunális (Köln) szinten hamar kiderült, hogy a CDU és a Zöldek közös kormányzása előbb-utóbb szakításhoz vezet, Hessenben a legvalószínűbbnek egy CDU-SPD nagykoalíció tűnik - vélik megfigyelők.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: A Fidesz jelöltje nyert Baján

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want free Kindle ebooks?

Sign up to receive the best freebie Kindle ebook deals in your email every day.
From our sponsors
A Fidesz jelöltje nyert Baján
Sep 23rd 2013, 05:04

Magabiztos győzelmet aratott a Fidesz jelöltje a bajai időközi önkormányzati választáson.

A Fidesz jelöltje, Kovács Csaba a szavazatok 46,9 százalékát szerezte meg. Második helyen Teket Melinda, az egyesített baloldal, az MSZP, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció (DK) közös jelöltje végzett.

A Fidesz jelöltjére 467-en voksoltak, míg a három baloldali párt közös jelöltje 406 szavazatot kapott. A voksoláson a jobbikos Markó György lett a harmadik, az LMP-s Ikotity István a negyedik: a Jobbik jelöltje a szavazatok 8, míg az LMP jelöltje a voksok 4 százalékát kapta. A választókörzet szavazásra jogosult polgárainak 34 százaléka, 996 ember élt szavazati jogával, illetve adott le érvényes szavazatot. A szavazatok összeszámolása azért húzódott el, mert az egyik szavazókörben többször újraszámolták a voksokat.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Clintonné elnök akar lenni

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
The Vegan Vegetarian Online Cooking School

Learn how to cook vegan in the comfort of your home with this cooking course. Enroll today for just $74!
From our sponsors
Clintonné elnök akar lenni
Sep 23rd 2013, 04:55

Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter első ízben jelentette ki nyíltan, hogy fontolóra vette az indulást a 2016-os elnökválasztáson.

Clinton, aki 2008-ban alulmaradt Barack Obamával szemben a Demokrata Párt hivatalos elnökjelöltségéért folytatott küzdelemben, a New York magazin weblapján vasárnap megjelent interjújában elmondta: még nem döntötte el, hogy versenybe száll-e a Fehér Házért, de az üggyel kapcsolatban egyszerre kíván "pragmatikus és realista" lenni.

"Egyáltalán nem sietek. Úgy gondolom, hogy egy ilyen komoly döntést nem lehet könnyedén meghozni, és azt nem is kell a közeljövőben meghozni" - mondta.

Szavai szerint a külügyminiszterként "az első sorból" szerzett tapasztalatainak köszönhetően tisztában van azokkal a politikai és kormányzati kihívásokkal, amelyekkel az ország vezetőinek szembe kell nézniük.

"Mindent megteszek majd, bármilyen pozícióban is találjam magam, azon értékek és annak a politikának a támogatása érdekében, amelyekről úgy gondolom, hogy hasznosak az országnak" - nyilatkozta Hillary Clinton, hozzátéve, hogy továbbra is mérlegeli azokat a tényezőket, amelyek befolyásolni fogják majd a 2016-tal kapcsolatos döntését.

A Clinton-családnak a magazin által megszólaltatott bizalmasai szerint a toronymagasan legnépszerűbb demokrata politikus el fog indulni a választáson.

Hillary Clinton elmondta, hogy a külügyminisztériumból való februári távozása óta sok időt tölt a férjével, Bill Clintonnal. Állítása szerint jelenleg a volt elnök sem arra összpontosít, hogy rávegye az indulásra.

Bill Clinton a CNN hírtelevíziónak nyilatkozva azt állította: nem tudja, mit tesz majd a felesége három év múlva.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Clintonné elnök akar lenni

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
The Vegan Vegetarian Online Cooking School

Learn how to cook vegan in the comfort of your home with this cooking course. Enroll today for just $74!
From our sponsors
Clintonné elnök akar lenni
Sep 23rd 2013, 04:55

Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter első ízben jelentette ki nyíltan, hogy fontolóra vette az indulást a 2016-os elnökválasztáson.

Clinton, aki 2008-ban alulmaradt Barack Obamával szemben a Demokrata Párt hivatalos elnökjelöltségéért folytatott küzdelemben, a New York magazin weblapján vasárnap megjelent interjújában elmondta: még nem döntötte el, hogy versenybe száll-e a Fehér Házért, de az üggyel kapcsolatban egyszerre kíván "pragmatikus és realista" lenni.

"Egyáltalán nem sietek. Úgy gondolom, hogy egy ilyen komoly döntést nem lehet könnyedén meghozni, és azt nem is kell a közeljövőben meghozni" - mondta.

Szavai szerint a külügyminiszterként "az első sorból" szerzett tapasztalatainak köszönhetően tisztában van azokkal a politikai és kormányzati kihívásokkal, amelyekkel az ország vezetőinek szembe kell nézniük.

"Mindent megteszek majd, bármilyen pozícióban is találjam magam, azon értékek és annak a politikának a támogatása érdekében, amelyekről úgy gondolom, hogy hasznosak az országnak" - nyilatkozta Hillary Clinton, hozzátéve, hogy továbbra is mérlegeli azokat a tényezőket, amelyek befolyásolni fogják majd a 2016-tal kapcsolatos döntését.

A Clinton-családnak a magazin által megszólaltatott bizalmasai szerint a toronymagasan legnépszerűbb demokrata politikus el fog indulni a választáson.

Hillary Clinton elmondta, hogy a külügyminisztériumból való februári távozása óta sok időt tölt a férjével, Bill Clintonnal. Állítása szerint jelenleg a volt elnök sem arra összpontosít, hogy rávegye az indulásra.

Bill Clinton a CNN hírtelevíziónak nyilatkozva azt állította: nem tudja, mit tesz majd a felesége három év múlva.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: A Fidesz jelöltje nyert Baján

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want free Kindle ebooks?

Sign up to receive the best freebie Kindle ebook deals in your email every day.
From our sponsors
A Fidesz jelöltje nyert Baján
Sep 23rd 2013, 05:04

Magabiztos győzelmet aratott a Fidesz jelöltje a bajai időközi önkormányzati választáson.

A Fidesz jelöltje, Kovács Csaba a szavazatok 46,9 százalékát szerezte meg. Második helyen Teket Melinda, az egyesített baloldal, az MSZP, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció (DK) közös jelöltje végzett.

A Fidesz jelöltjére 467-en voksoltak, míg a három baloldali párt közös jelöltje 406 szavazatot kapott. A voksoláson a jobbikos Markó György lett a harmadik, az LMP-s Ikotity István a negyedik: a Jobbik jelöltje a szavazatok 8, míg az LMP jelöltje a voksok 4 százalékát kapta. A választókörzet szavazásra jogosult polgárainak 34 százaléka, 996 ember élt szavazati jogával, illetve adott le érvényes szavazatot. A szavazatok összeszámolása azért húzódott el, mert az egyik szavazókörben többször újraszámolták a voksokat.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Merkeléknek nincs abszolút többségük, kiesett a "német SZDSZ", nagykoalíció jöhet

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Curious about the benefits of meditation?

In just a few minutes daily, this course will teach you how to relax and relieve stress. Even with a full schedule, you will want to make time for this!
From our sponsors
Merkeléknek nincs abszolút többségük, kiesett a "német SZDSZ", nagykoalíció jöhet
Sep 23rd 2013, 05:27

Az Angela Merkel vezette álkonzervatívok győztek a németországi parlamenti (Bundestag-) választáson, és csupán öt mandátummal maradtak el az abszolút többségtől a hétfő hajnalban kihirdetett előzetes hivatalos végeredmény szerint.

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetsége a szavazatok 41,5 százalékát szerezte meg, ez 311 mandátumot jelent a 630 fős Bundestagban. Az abszolút többséghez - 316 mandátumhoz - 42,5 százalék kellett volna.

A CDU/CSU 23 éve, 1990 óta a legjobb eredménnyel nyerte meg a választást, a pártszövetség akkor 43,8 százalékot szerzett.

A "konzervatívok" a legutóbbi, 2009-es választáson 33,8 százalékkal végeztek az első helyen, az a második legrosszabb eredmény volt az uniópártok történetében.

A Bundestagba bekerült pártok vezetőinek a közszolgálati televíziókban sugárzott fórumán Merkel hangsúlyozta: a hivatalos előzetes végeredmény kihirdetéséig a konzervatívok nem találgatnak arról, hogy milyen összetételű kormány alakulhat. Az azonban biztos, hogy kisebbségi kormány nem lesz. "Nem játszunk va banque-ot" (nem teszünk fel mindent egy lapra) - mondta Merkel.

Késő esti eredménybecslések szerint a CDU/CSU pártszövetség fölényesen, 42 százalék körüli eredménnyel győzött, de a korábbi becslésekkel ellentétben nem szerzett abszolút többséget. A konzervatívok eddigi koalíciós partnere, a liberális FDP kiesett a törvényhozás alsóházából.

Merkel nem tartja felelősnek a konzervatívokat a liberálisok kudarcáért. Helyes döntés volt arra biztatni a támogatókat, hogy egyéniben és listán is a konzervatívokra szavazzanak - mondta az FDP politikusainak arra a kérésére utalva, hogy a CDU/CSU hívei a közös kormányzás folytatása érdekében adják a listás szavazatukat a liberális pártnak. A külföldi autósokra kivetendő autópályadíj elképzelésével kapcsolatban, amelyről vita alakult ki a CDU és a bajor testvérpárt, a CSU között, Merkel azt mondta: a német autósokat nem lehet tovább terhelni, és az is világos, hogy több pénz kell az úthálózat fejlesztéséhez. "A többit megbeszéljük egymás között" - mondta Merkel, megjegyezve, hogy ezen az ügyön nem múlik majd a kormányalakítás. Azokkal a találgatásokkal kapcsolatban, hogy ciklus felénél visszavonulhat, a német kormányt 2005 óta vezető politikus hangsúlyozta: a 2017-es választásig kancellár akar maradni. Az euróövezeti válságról szólva kiemelte, hogy a reformokat folytatni kell.

Peer Steinbrück, a szociáldemokraták (SPD) kancellárjelöltje hangsúlyozta: "Merkel térfelén pattog a labda", a konzervatívoknak kell gondoskodniuk a stabil kormány megalakításáról. Hozzátette: pártjának azt tanácsolná, hogy ne lépjen koalícióra a konzervatívokkal, ha végül mégiscsak megszerzik az abszolút többséget. Steinbrück és Jürgen Trittin, a Zöldek kampányát vezető duó tagja egyaránt kizárta, hogy összefogjanak a reformkommunista Baloldallal, amennyiben a három párt együttes eredménye elég egy többségi támogatással bíró kormány megalakításához.

Bernd Riexinger, a Baloldal társelnöke úgy vélte: az SPD és a Zöldek elrontották a választási kampányt, hiszen azt ígérték, hogy együtt leváltják a Merkel-kormányt, pedig erre nem volt esélyük, és elhatárolódtak a Baloldaltól, holott hárman elérhették volna a baloldali kormányváltást. Ezt a politikát tartósan nem lehet folytatni, "a következő évek kérdése az lesz, hogy van-e baloldali alternatívája a Merkel-projektnek" - mondta Riexinger.

Az SPD, a Zöldek és a Baloldal összefogása mellett elméletileg az is lehetséges, hogy a konzervatívok a Zöldekkel alakítsanak kormányt. A környezetvédő párt ettől elzárkózik. A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a CDU/CSU felújítja a 2005-2009 közötti nagykoalíciót az SPD-vel.

Az FDP nem lépte át az 5 százalékot

A CDU/CSU 2009 óta a liberális Szabad Demokrata Párttal (FDP) kormányzott, amely a vasárnapi választáson 4,8 százalékot szerzett, és így 64 év után kiesett a szövetségi gyűlésből. Az FDP a legtöbb kormányzati tapasztalattal rendelkező német párt, eddig 52 évig volt kormányon, többnyire a "konzervatívok" koalíciós partnereként, és 2009-ben még rekordnak számító 14,6 százalékot ért el.

"Ezek a legkeserűbb és legtragikusabb órák a német Szabad Demokrata Párt történetében" - mondta Philipp Rösler pártelnök. Hozzátette: vállalja a felelősséget a súlyos választási vereségért.

A Baloldal lett a harmadik legnagyobb német párt

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) a szavazatok 25,7 százalékát nyerte el, képviselőcsoportjuk 192 fős lesz. A 150 éve alapított párt javított a négy éve 23 százalékon elért történelmi mélyponthoz képest.

A Baloldal 8,6 százalékot szerzett a 2009-es 11,9 százalék után, és 64 képviselőt küldhet a Bundestagba.

A Zöldek is gyengültek, a 2009-es 10,7 százalékkal szemben 8,4 százalékos eredményt értek el, ami 63 mandátumot jelent.

Más párt nem lépte át az 5 százalékos bejutási küszöböt. A bejutásra leginkább esélyesnek tartott euroszkeptikus Alternatíva Németországnak (AfD) a szavazatok 4,7 százalékát szerezte meg.

Az 5 százalék alatti eredményt elérő pártokra adott szavazatok aránya kiugróan magas, 15,8 százalékos, így rendkívül alacsonyra süllyedt az a szavazatarány, amelyet elérve a "konzervatívok" abszolút többséget szerezhettek volna (42,5 százalék).

Összesen 44,3 millióan szavaztak, a választási részvételi arány 71,5 százalékos volt, 0,8 százalékponttal emelkedett a 2009-es történelmi mélyponthoz, 70,8 százalékhoz képest.

Az uniópártok vezető testületei hétfőn értékelik a választási eredményeket. Várakozások szerint felkérik a szociáldemokratákat a koalíciós tárgyalások megkezdésére. A CDU/CSU legutóbb a 2005-2009-es ciklusban kormányzott együtt az SPD-vel, a kancellár akkor is Angela Merkel, a CDU elnöke volt.

Vasárnap Hessenben tartományi választásokat is tartottak. A "konzervatív-liberális" koalíció elveszítette a többséget a wiesbadeni tartományi gyűlésben, de az FDP az első eredménybecslésekkel szemben mégsem esett ki, az előzetes hivatalos végeredmény szerint a szavazatok 5 százalékát szerezte meg. A CDU 38,3 százalékot, az SPD 30,7 százalékot, a Zöldek 11,1 százalékot, a Baloldal 5,2 százalékot szerzett a tartományi választáson.

Hessenben is véget ért a "keresztény-liberális" koalíció

Az országos voksoláshoz hasonlóan a szintén vasárnap rendezett hesseni tartományi választások is kudarcot hoztak a Szabad Demokrata Pártnak: akárcsak a berlini alsóházból, a wiesbadeni tartományi gyűlésből is kibukott az eddig kormánypártként működő FDP. A közszolgálati televízió (ARD, ZDF) eredménybecslései szerint a liberális párt az érvényes szavazatoknak csupán 4,8 százalékát szerezte meg a gazdagnak számító tartományban, így nem jutott be a Landtagba. A győzelmet a kereszténydemokrata unió (CDU) mondhatja magáénak, valószínűleg 39 százalék fölötti eredménnyel. A CDU-nak azonban - az FDP-t elveszítve - mindenképpen új koalíciós partner után kell néznie.

A szociáldemokraták (SPD) is javítottak 2009-hez képest: várhatóan a szavazatok 31 százalékát gyűjtik be. Ez azonban kevés lesz az áhított piros-zöld (SPD-Zöldek) koalícióhoz, ugyanis a környezetvédő párt csak 10,4 százalékra számíthat, ami több mint 3 százalékkal rosszabb az öt évvel ezelőtti elért rekordjuknál. A két párt kormányzásához szükség volna harmadik partnerre is, ám az SPD listavezetője, Thorsten Schdfer-Gümbel korábban kategorikusan kizárta a "reformkommunista" Baloldallal való bármilyen összefogás lehetőségét. Utóbbi párt 5,5 százalék körüli szavazati arányt ért el Hessenben. Mivel korábban tartományi (Hamburg, Saar-vidék) és kommunális (Köln) szinten hamar kiderült, hogy a CDU és a Zöldek közös kormányzása előbb-utóbb szakításhoz vezet, Hessenben a legvalószínűbbnek egy CDU-SPD nagykoalíció tűnik - vélik megfigyelők.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Ismét brutálisan összevertek és kiraboltak a cigányok egy idős asszonyt Tarnaörsön - elfogták az egyik retket

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Buy Bulbs, Seeds, and Plants

Our mission is to bring you top quality flower bulbs, perennial plants and other horticultural products exclusively over the internet, at the most economical prices.
From our sponsors
Ismét brutálisan összevertek és kiraboltak a cigányok egy idős asszonyt Tarnaörsön - elfogták az egyik retket
Sep 22nd 2013, 20:21

Félholtra vertek egy idős asszonyt a cigányfertőzött Tarnaörsön, Heves megyében. A 78 éves nő egyedül élt, egy rokona találta meg. A házat teljesen feldúlták, pénzt kerestek. A szomszédok szerint már előző nap is betörtek az asszonyhoz, de akkor nem bántották és nem vittek el semmit. Elmondásuk szerint nagyon félnek.

2013. szeptember 20-án egy 78 éves asszonyt tarnaörsi otthonában ismeretlen tettesek bántalmaztak, majd lakását átkutatták és azt követően elmenekültek a helyszínről. Az idős asszonyt sérülései ellátására kórházba szállították - áll a rendőrség közleményében.


A félholtra vert asszony a támadás után

A nyomozás során információ merült fel arra vonatkozólag, hogy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható egy 20 éves kiskörei férfi.

Száva Rudolfot a nyomozók még aznap, 2013. szeptember 20-án 22 órakor lakásán elfogták és előállították a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták.

A cigány az idős asszonytól készpénzt valamint arany ékszert rabolt el, amelyet a nyomozók felkutattak és lefoglaltak.


A néni kiszaggatott fülbevalója

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a cigány ellen - őrizetbe vétele mellett – csak testi sértés és rablás elkövetésének "megalapozott gyanúja" miatt indított eljárást.


Olvasóink információi szerint ezt a retket fogták el

(Kuruc.info)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Milliókra büntették Demszkyt szabálytalan szobáztatás miatt a horvát hatóságok

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
2012 Intl Green Construction Code

Sign up for the most comprehensive introductory course available on the web for the 2012 International Green Construction Code (IgCC). Just $29.
From our sponsors
Milliókra büntették Demszkyt szabálytalan szobáztatás miatt a horvát hatóságok
Sep 22nd 2013, 19:37

A nyár folyamán a horvát idegenforgalmi szervek nagy erőkkel ellenőrzést tartottak az isztriai Kusariban, a Demszky Gáborhoz köthető ingatlanon.


A panorámás, hatalmas ház értékéről csak annyit, hogy korábbi hírek szerint tulajdonosa 1 millió euróért eladná

Az ellenőrzés során nem kevés bejelentetlen (idegenforgalmi adót, azaz IFA-t) nem fizető nyaralót találtak. Az átfogó razzia során szobákat pecsételtek le, s eljárást indítottak a vendégeket be nem jelentő Demszky ellen, melynek következtében forintban számolva milliós büntetést róttak ki a horvát idegenforgalmi szabályokat évek óta, folyamatosan megszegő volt budapesti polgármesterre.

Demszky gyakran tartózkodik Kusariban, évek óta adja ki szobáit, az ebből adódó bevétele jelentős tétel számára, hiszen nyugdíjasként tengeti napjait Kusariban, ahol egyik telek- illetve házszomszédja az a Mesterházy Ernő, akit Demszky "kijárós" embereként ismertek a városházán, s amúgy az egyik korrupciós ügy vádlottja.

A barátság az elmúlt évek alatt megromlott, csakúgy, mint üzleti kapcsolatuk is. Az Új Ász kíváncsian várta a volt főpolgármester véleményét az ügyben, aki Budapest élén nem volt ilyen elnéző az adók be nem fizetése ügyében. Ám hiába kérdezték, nem kívánt reagálni a hírre, amit a környezetében nyaraló magyarok viszont megerősítettek.

(Új Ász nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Milliókra büntették Demszkyt szabálytalan szobáztatás miatt a horvát hatóságok

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
2012 Intl Green Construction Code

Sign up for the most comprehensive introductory course available on the web for the 2012 International Green Construction Code (IgCC). Just $29.
From our sponsors
Milliókra büntették Demszkyt szabálytalan szobáztatás miatt a horvát hatóságok
Sep 22nd 2013, 19:37

A nyár folyamán a horvát idegenforgalmi szervek nagy erőkkel ellenőrzést tartottak az isztriai Kusariban, a Demszky Gáborhoz köthető ingatlanon.


A panorámás, hatalmas ház értékéről csak annyit, hogy korábbi hírek szerint tulajdonosa 1 millió euróért eladná

Az ellenőrzés során nem kevés bejelentetlen (idegenforgalmi adót, azaz IFA-t) nem fizető nyaralót találtak. Az átfogó razzia során szobákat pecsételtek le, s eljárást indítottak a vendégeket be nem jelentő Demszky ellen, melynek következtében forintban számolva milliós büntetést róttak ki a horvát idegenforgalmi szabályokat évek óta, folyamatosan megszegő volt budapesti polgármesterre.

Demszky gyakran tartózkodik Kusariban, évek óta adja ki szobáit, az ebből adódó bevétele jelentős tétel számára, hiszen nyugdíjasként tengeti napjait Kusariban, ahol egyik telek- illetve házszomszédja az a Mesterházy Ernő, akit Demszky "kijárós" embereként ismertek a városházán, s amúgy az egyik korrupciós ügy vádlottja.

A barátság az elmúlt évek alatt megromlott, csakúgy, mint üzleti kapcsolatuk is. Az Új Ász kíváncsian várta a volt főpolgármester véleményét az ügyben, aki Budapest élén nem volt ilyen elnéző az adók be nem fizetése ügyében. Ám hiába kérdezték, nem kívánt reagálni a hírre, amit a környezetében nyaraló magyarok viszont megerősítettek.

(Új Ász nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Ismét brutálisan összevertek és kiraboltak a cigányok egy idős asszonyt Tarnaörsön - elfogták az egyik retket

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Buy Bulbs, Seeds, and Plants

Our mission is to bring you top quality flower bulbs, perennial plants and other horticultural products exclusively over the internet, at the most economical prices.
From our sponsors
Ismét brutálisan összevertek és kiraboltak a cigányok egy idős asszonyt Tarnaörsön - elfogták az egyik retket
Sep 22nd 2013, 20:21

Félholtra vertek egy idős asszonyt a cigányfertőzött Tarnaörsön, Heves megyében. A 78 éves nő egyedül élt, egy rokona találta meg. A házat teljesen feldúlták, pénzt kerestek. A szomszédok szerint már előző nap is betörtek az asszonyhoz, de akkor nem bántották és nem vittek el semmit. Elmondásuk szerint nagyon félnek.

2013. szeptember 20-án egy 78 éves asszonyt tarnaörsi otthonában ismeretlen tettesek bántalmaztak, majd lakását átkutatták és azt követően elmenekültek a helyszínről. Az idős asszonyt sérülései ellátására kórházba szállították - áll a rendőrség közleményében.


A félholtra vert asszony a támadás után

A nyomozás során információ merült fel arra vonatkozólag, hogy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható egy 20 éves kiskörei férfi.

Száva Rudolfot a nyomozók még aznap, 2013. szeptember 20-án 22 órakor lakásán elfogták és előállították a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták.

A cigány az idős asszonytól készpénzt valamint arany ékszert rabolt el, amelyet a nyomozók felkutattak és lefoglaltak.


A néni kiszaggatott fülbevalója

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a cigány ellen - őrizetbe vétele mellett – csak testi sértés és rablás elkövetésének "megalapozott gyanúja" miatt indított eljárást.


Olvasóink információi szerint ezt a retket fogták el

(Kuruc.info)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: A Vörös-tengerbe pottyant egy amerikai harci helikopter

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
A Vörös-tengerbe pottyant egy amerikai harci helikopter
Sep 22nd 2013, 18:51

A Vörös-tengerbe zuhant vasárnap egy amerikai harci helikopter öt emberrel a fedélzetén, a legénység tagjai után még folyik a kutatás – jelentette be az amerikai haditengerészet.

A szerencsétlenség érintettje a HSC-6 (Helicopter Sea Combat Squadron) helikopterszázad egyik MH-60S Knighthawk típusú helikoptere, amely az amerikai haditengerészet egyik legkorszerűbb, irányított rakétákkal felszerelt rombolóosztályához tartozó USS William P. Lawrence-en teljesített szolgálatot - olvasható a bahreini központú 5. flotta közleményében.

"A helikopter öttagú személyzetéről még nincs semmi információ" - közölte a haditengerészet, hozzátéve, hogy "a balesetet nem ellenséges tevékenység okozta". A legénység utáni kutatásban repülőgépek és kisebb hajók is részt vesznek. A baleset oka még ismeretlen, azonban kivizsgálására nyomozás indul.

A USS William P. Lawrence romboló egyike a Vörös-tengeren tartózkodó USS Nimitz atommeghajtású repülőgép-hordozót kísérő öt hajónak, amelyek csak a parancsra várnak, ha esetleg szükség volna rájuk egy esetleges Szíria elleni katonai csapásnál.

A Nimitz eddig az Indiai-óceánon tartózkodott, néhány héttel ezelőtt vezényelték az Arab-tengerre. Az Indiai-óceánon felváltotta volna a Truman repülőgép-hordozó, de úgy döntött a katonai vezetés, hogy az is maradjon az Arab-tengeren, növelendő az amerikai jelenlétet a Perzsa-öböl térségében.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions