2013. szeptember 22., vasárnap

Kuruc.info: Szabó Máté szerint nem nyaltuk kellően csillogóra a menekültek hátsóját

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Szabó Máté szerint nem nyaltuk kellően csillogóra a menekültek hátsóját
Sep 22nd 2013, 18:15

Az alapvető jogok biztosának munkatársai alapjogi visszásságokat tártak fel a menekültek elhelyezését biztosító Csongrád megyei nagyfai sátortáborban - közölte a biztos hivatala vasárnap az MTI-vel.

A közleményben azt írták, Szabó Máté ombudsman munkatársai be nem jelentett ellenőrzést végeztek a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai részlegének területén felállított sátortáborban, amelyet a menekülteknek létesítettek. A helyszíni vizsgálat az illegális határátlépők előállításával kapcsolatban nem állapította meg alapjogok sérelmét, de a sátortábor üzemeltetésében látott kifogásolni valót.

A közlemény szerint a júliusi és az augusztusi hőségriasztás idején hiányoztak a külföldieknek kiosztott élelmiszer és ivóvíz hűtését, illetve megfelelő körülmények között való tárolását biztosító feltételek. Ez nemcsak az egészséghez, hanem – az étkezést napkeltétől napnyugtáig tiltó iszlám ramadán időszakára figyelemmel – a vallásszabadsághoz való alapjoggal összefüggő visszásságot is okozott. Veszélyeztette a tulajdonhoz való alapjog érvényesülését, hogy nem biztosították az értéktárgyak, készpénz letéti őrzését.

A közlemény szerint ugyancsak alkalmas alapvető jogsérelem okozására az, hogy nincs jogszabályban rögzítve a menedékkérők számára biztosítandó napi étkezés minimális energiatartalma. Az alapvető jogok biztosa ezért a belügyminiszter, valamint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatójának intézkedését kezdeményezte.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy Magyarországon az idén már májusig több mint háromszor annyian kértek menedéket, mint tavaly egész évben. Az elmúlt év azonos időszakához képest pedig megtízszereződött a menedékjogi kérelmek száma.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése