2013. szeptember 22., vasárnap

Kuruc.info: A Jobbik minden liberális hisztéria ellenére csendőrséget, önfenntartó börtönöket és halálbüntetést ígér

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
A Jobbik minden liberális hisztéria ellenére csendőrséget, önfenntartó börtönöket és halálbüntetést ígér
Sep 22nd 2013, 13:32

A Jobbik rendvédelmi programja garanciát jelentene az erőszakos cselekmények visszaszorítására – mondta Volner János, a párt frakcióvezető-helyettese vasárnap az MTI–nek.


Kormányra kerülése esetén a Jobbik azonnal hozzálátna rendvédelmi programja végrehajtásához, egyebek mellett létrehozná a csendőrséget, önfenntartó módon működtetné a börtönöket, visszaállítaná a halálbüntetést, az emberek életére törő bűnözőket pedig életfogytig tartó kártérítésre kötelezné - tette hozzá.
Volner János emlékeztetett arra, hogy a Nagykőrösön nemrég brutális bűncselekmény történt: ismeretlenek súlyosan bántalmaztak és kiraboltak egy 92 éves asszonyt, aki pár nap múlva belehalt sérüléseibe, a tettesek pedig elmenekültek. A kormányváltás óta a bűnügyi statisztikákban bekövetkezett jelentős romlás, valamint a nagykőrösihez hasonló brutális cselekmények is alátámasztják, hogy a bűnügyi helyzet „azonnali kezelésére" van szükség – hangsúlyozta a politikus.

A program részeként a Jobbik „minden liberális hisztéria ellenére" visszaállítaná a csendőrség intézményét a két világháború közötti eredményes szolgálatszervezési módszerek, de már korszerű eszközök alkalmazásával, magas szintű „személyi kiválasztással".

Önfenntartó börtönöket is létrehoznának - magyarázta -, ahol a munkaképes elítéltek kötelezően és teljes egészében ledolgoznák fogva tartásuk költségeit.

A rendvédelmi program markáns eleme a halálbüntetés visszaállítása – húzta alá Volner János. A politikus megfogalmazása szerint az emberek többsége egyetért a halálbüntetés visszaállításával, ez ügyben „sem az EU, sem egyetlen párt ellenkező véleménye" nem befolyásolja a Jobbikot.

Hatalomra kerülésük esetén úgy módosítanák a törvényeket, hogy egy-egy gyilkosság, rablás, illetve személy elleni támadás elkövetője akár élete végéig is kártérítési kötelezettséggel tartozna a sértettnek, illetve hozzátartozóinak – mondta a nagykőrösi támadás kapcsán még erőteljesebben szorgalmazott programjukról Volner János.

(MTI)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése