2013. december 27., péntek

[Lapszemle] Vona Gábor jót evett egy zsidó étteremben - Több tízezer kisbolt nem nyit már ki januártól - Újabb bizonyítékok támasztják alá a Moszad szeptember 11-i merényletekben játszott szerepét - Betiltaná az unió a dán fahéjas csigát - Mákoskalács-elvonókúra - Mi a baj a szódabikarbónával? Tényleg betiltják? - Az EU tényleg betiltja a gyógynövényeket? - Az Unio betiltja az egészséget Európában? - A csodálatos parlagfû - A parlagfû védelmében - azaz mit is tud ez a csodás növény, és mit tudnak a gyógyszerek

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


Jelenczki IstvánJanuárban az MTV-n Az igazság soha nem késő című dokumentumfilm

Örömmel adjuk tovább a hírt, hogy az MTV 1 új időpontban, mégis csak műsorra tűzi Jelenczki István AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ I-III. című dokumentumfilmjét. A film az 1991 őszén Zétényi Zsolt által benyújtott, és az országgyűlés által elfogadott igazságtételi törvény sorsát mutatja be.

A film egymást követő két napon kerül sugárzásra az alábbi időpontokban:

2014.01.02. csütörtök 21.50. első és második rész,
2014.01.03. péntek 22.15. harmadik rész.



Az iskola törölte Krisztust a Csendes Éjből
DECEMBER 27, 2013 foxnews.com - Idők jelei

Egy New Yorki iskolakerület döntése komoly ellenérzéseket váltott ki a szülőkből, miután a karácsonyi műsor során előadott Csendes Éj szövegét átírták, hogy az ne tartalmazzon utalásokat Krisztusra.

"Számomra ez sértő," mondta Robet Dowd, az egyik szülő, a WCBS csatornának.

A szülők és a koncert más hallgatói megdöbbenve vették tudomásul, hogy a mindenki számára ismert karácsonyi dalból hiányoztak a Jézusra utaló részek, mint például a "Szent Fiú", a "Szent Szülepár" vagy a "Krisztus megszabadít". A törölt részeket a "mennyei álom ölén" szavakkal pótolták.

Susan Agruso, az iskola igazgatója azt mondta, hogy a szöveget azért változtatták meg, mert nem akarták megsérteni a hallgatóság nem keresztény tagjait.

"A kórusvezető szerint a dal így nem sértette más hitek követőit," nyilatkozta az igazgatónő egy lapnak.

Az iskola december 17-i közgyűlését elárasztották a tiltakozó szülők.

"A Csendes Éj egy vallásos ének," mondta Kevin McDonald, az egyik szülő a gyűlésen. "Ez egy vallásos himnusz, ami Jézus születését meséli el."

Az Oktatási Bizottság azóta egy bocsánatkérést is közzétett a honlapján, kijelentve, hogy az előadás őket is sértette.

"Az Oktatási Bizottság nem hagyta jóvá ezt a döntést és nem is tiszte a koncertre szánt dalok felülvizsgálata," áll a nyilatkozatban. "Úgy tudjuk, hogy a munkatársak nem tiszteletlenségből hozták a döntést."

Jelenczki István

Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Vona Gábor jót evett egy zsidó étteremben
2013.12.26. 18:00 Hír24

Vacsoracsata a t.házból - a Hír24 ünnepi, gasztropolitikai videósorozata. A mai részben a főjobbikos tetkót villant, szüzet pirít és radikalizmusról beszél.

Sorozatunk első részében Bajnai Gordon főzött halászlét, miközben rezsizett és orbánozott.

A második részben Vadai Ágnes, a DK színeiben aszalt gyümölcsös pulykamellet mutatott és a baloldali összefogásról beszélt.


Ezúttal a Jobbik pártelnökéhez mentünk. Vona Gábor meglepetésünkre nem hagyományos magyar ételt főzött, amikor arra kértük, készítsen el egy, Vonáéknál szokásos karácsonyi menüt. A videóból kiderül, miért kuszkusz és görögsaláta kerül az asztalra, és hogy igaz-e a legenda a Jobbik-elnökről és a zsidó étteremről.

Kapcsolódó:
   Lemondott és kilépett a Jobbikból az elnök!
   Kilépett három alapító a Jobbikból: Kovács Dávid, Nagy Ervin és Fári Márton
   Kilépett a Jobbikból Lenhardt Balázs (is)
   Szegedi Csanád kilépett a Jobbikból
   Szegedi Márton is kilépett a Jobbikból
   Rozgonyi Ernő is kilépett a Jobbikból
   A vásárhelyi polgármester-választáson harmadik, Kovács Sándor kilépett a Jobbikból
   Vörös Gyula győri képviselő kilépett a Jobbikból
   Választás elé állította a párt, kilépett a Jobbikból a képviselő
   Kiss Attila is kilépett a Jobbikból
   Kilépett a Jobbikból a csendőrség újraálmodója is
   Kilépett a Jobbikból Lévai György a Jobbik helyi képviselőjelöltje
   Kilépett pártjából Polgár Károly, a Jobbik mohácsi önkormányzati képviselője
   Három alelnök is kilépett a Jobbikból a Magyar Gárda miatt
   Lemondott és kilépett a pártból a jobbikos képviselő Boruzs Imre
   Listavezető volt, most kilépett a Jobbikból Gál Péter Pál
   Kizárták a Jobbikból Endrésiket és Kisgergelyt
   Kizárták a Jobbikból a párt szentendrei önkormányzati képviselőjét
   Varanyi Sándor: erkölcsi és morális válság van a debreceni Jobbikban, kizárták
   Egymást nyírják a Jobbikban



*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Több tízezer kisbolt nem nyit már ki januártól
2013.12.26. 16:04 lorincimagazin

A XVIII. kerületben mintegy kétszáz - országosan harmincezer - kereskedő döntött úgy, hogy év végén becsukja a boltot. Bár Magyarország a fideszesek szerint Jobban Teljesít, a gyér forgalom mellett akkora terhet jelent az új pénztárgépek bevezetése, hogy azon még a kilátásba helyezett ötvenezer forintos állami támogatás sem segít.


Harminckétezer kisvállalkozó már nem is rendelte meg az új, online adatkapcsolatra képes pénztárgépet, inkább lehúzzák a rolót - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményéből. Az átállás költségeit lehetetlen kigazdálkodni a csekélyke forgalomból, amit a kisebb üzletek bonyolítanak. Sok helyen már magát sem tartotta el az üzlet, nekik egyáltalán nem éri meg beruházniuk az új kasszára. Akik viszont talpon maradnak, azoknak muszáj beépíteniük az árakba az online adatkapcsolat terheit. Az adatátvitel havonta 2300 forintba kerül, s az új gépek karbantartásigénye is növeli majd a kiadásokat.

Ráadásul az ötvenezer forintos állami támogatás is elszállhat, mert azt csak azok kaphatják meg, akiknél még az idén működni kezdenek az új gépek. A NAV tájékoztatása szerint 120 ezernél valamivel több megrendelést regisztráltak, de eddig csak kicsivel több, mint tízezer kassza lett bekötve. Márpedig szilveszterig már csak két munkanap van, így mintegy százezer kereskedő bukhatja az állami támogatást.

Kapcsolódó:
   Elbaltázott átállás: leáll az ország január elsején?

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Újabb bizonyítékok támasztják alá a Moszad szeptember 11-i merényletekben játszott szerepét - állítja egy amerikai politikai elemző
2013-12-26. 13:00 Kuruc.info

Az USA kormányát irányító izraeli lobbi igyekszik eltitkolni annak a 28 oldalas dokumentumnak a létezését, mely eredetileg a 2001. szeptember 11-i terrortámadások hátterét vizsgáló jelentés része volt - írja Gordon Duff politikai elemző a Press TV honlapján megjelent cikkében.

A szerző rámutat, hogy a jelentés szóban forgó részletét George Bush parancsára távolították el, mivel abban az izraeli titkosszolgálatoknak a szeptember 11-i terrorakciók megszervezésében és végrehajtásában játszott szerepéről volt szó.

A Kongresszus elé terjesztett jelentés eltávolított, 28 oldalas részlete "A külföldi támogatásra vonatkozó források" címet viselte. Gordon Duff cikkében rámutatott, hogy a legbefolyásosabb izraeli lobbiszervezet, az AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) az elmúlt években óriási erőfeszítéseket tett az eltávolított jelentésrészletben szereplő információk kiszivárgásának megakadályozása érdekében.

A szerző tudomására jutott információk szerint viszont most két kongresszusi képviselő - a demokrata Stephen Lynch és a republikánus Walter Jones - nemrégiben hozzájutott a 800 oldalas jelentés egészéhez, beleértve az eltitkolt részt is. A dokumentumban szereplő tényeket állítólag sokkolónak találták, mivel az derült ki belőlük, hogy a szeptember 11-i terrortámadások tetteseit nem Afganisztánban és nem is Irakban kellett volna keresni.

"A teljes amerikai adminisztráció, a Kongresszus, a Pentagon, a CIA, az NSA és több más szervezet vezetői mind tudták, hogy mi szerepel a kongresszusi jelentésben. Mindegyikük hazudott a 9/11-es bizottságnak. Ugyanakkor olyan intézkedéseket léptettek életbe, amelyek révén elnyomták a szabadságot az országban, és százezreket mészároltak le szerte a világon, ezreket raboltak el és kínoztak meg. Tették mindezt hazugságokra alapozva" - írja cikkében Gordon Duff. Az elemző cikkében arra is rámutat, hogy a zsidó lobbicsoportok a lelepleződés elkerülése érdekében most zűrzavart keltenek, és olyan információkat terjesztenek, melyek szerint a jelentés eddig titkosított részében valójában a szaúd-arábiai titkosszolgálatoknak a szeptember 11-i merényletekben játszott szerepéről van szó.


Hogy pontosan miféle információk szerepelnek az eltitkolt jelentésben, egyelőre nem tudható. Egyáltalán nem zárható ki azonban, hogy például szó esik benne magas rangú amerikai titkosügynökök és bin Laden között, még a '90-es években, Los Angelesben és Washingtonban lezajlott találkozókról. Vagy éppen arról, hogy egy Dmitrij Khalezov nevű, nukleáris kérdésekben járatos orosz titkosügynök 2007-ben az FBI-nak elárulta: 2001. szeptember 12-én Bangkokban moszados kémekkel találkozott, akik mint sikeres moszados akciót "ünnepelték" az előző napi merényletet. (Ugyanezen a napon Benjamin Netanjahu is arról beszélt, hogy ami történt, "kedvező Izrael szempontjából".) Az amerikai politikai elemző szerint az egyik moszados kém, egy bizonyos Mike Harari arra akarta rábeszélni az orosz ügynököt, hogy csatlakozzon a Bali szigetén tervezett merénylet előkészületeihez. (2002. október 12-én a 202 halálos áldozatot követelő terrorakció Bali szigetén be is következett.)

Gordon Duff úgy tudja, hogy az orosz kém, Dmitrij Khalezov azt is elmondta az FBI ügynökeinek, hogy Harari felfedte előtte: nukleáris robbanóanyagot is felhasználtak a New York-i ikertornyok lerombolásához, a Pentagon elleni támadáshoz pedig rakétát vetettek be, amit egy Victor Bout nevű, ugyancsak Bangkokban székelő fegyverkereskedő segítségével juttattak el Amerikába. 2008-ban Boutot Bangkokban letartóztatták, azzal a váddal, hogy fegyvereket juttatott el a kolumbiai lázadóknak.

Perge Ottó

Kapcsolódó:
   Egyre több amerikai kételkedik a hivatalos 9/11-mesében
   A világ egyik legnagyobb hazugsága: a 9/11-WTC-s átverés - egy kiváló dokumentumfilm



*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Betiltaná az unió a dán fahéjas csigát
2013. december 27. péntek, 09:27 Kurír

Valószínűleg idén élvezhették utoljára kedvenc nemzeti süteményüket, a fahéjas tekercset a dánok. Az Európai Bizottság ugyanis az egyik elengedhetetlen alapanyag, a fahéj, betiltását tervezi. A fűszernövény egyik fajtája mérgező lehet, ha túl sokat használnak belőle.

Kanelsnegler - így hívják dánul a fahéjas tekercset, amely jövőre tiltólistára kerülhet Brüsszelben. Elkészítéséhez ugyanis rengeteg fahéj kell, annak is a legelterjedtebb, cassia nevű fajtája. Ez azonban rendkívül sokat tartalmaz kumarinból, a fahéj egy természetes összetevőjéből, amely nagy mennyiségben mérgező vegyület. A szokásos felhasználás nem jelenthet problémát, de aki evett már igazi dán fahéjas tekercset, az tudja, hogy abban elképzelhetetlen mennyiségben van az egzotikus fűszerből.

Dániában, persze, háborognak. Mint Hardy Christensen, a Dániai Pékszövetség Elnöke a Daily Mail-nek mondta, véget ér a fahéjas tekercs korszaka. ,,Kétszáz éve sütünk tésztát és tekercseket fahéjjal. Senkinek nem lett eddig semmi baja" - mondja a cukrász. El sem tudja képzelni, hogy fogják betartani az uniós szabályozást, amely kilónként 15 mg kumarin tartalmat engedélyez.


Betiltaná az unió, mert mérgező a fahéj?

Sokan a dán kormányt hibáztatják és a svédek példáját emlegetik. Ők hagyományos és szezonális ételnek minősítették a fahéjas süteményeiket, és ezzel a határérték háromszorosára, 50 mg-ra kaptak jóváhagyást az EU-tól. A dánok azonban csak jövő februárig kaptak átmeneti felmentést a korlátozás alól. Bár az ország lakói kifogásolják azt is, hogy a kumarin káros hatásáról ellentmondásos bizonyítékok vannak és szerintük a kövérség előbb végezne azzal, aki halálos mennyiséget enne a kockázatos hozzávalót tartalmazó péksüteményekből.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Mákoskalács-elvonókúra
Kiss János 2005. augusztus 10. MKDSZ

Hát kérem, amin egy-két éve a fél ország röhögött, bosszankodott, vagy éppen dühöngött, arról most kiderült, hogy nem egy félresikerült agit-prop ökörség volt. Akkor azt hittük, az "ehetünk-e az unióban mákosgubát?" című reklámdömpinggel az emberek elhülyítését célozzák meg, és a fontosabb dolgokról akarják elterelni vele a figyelmünket. Hogy azért-e, mert az embereket valóban foglalkoztató kérdésekre nem tudtak, vagy nem akartak válaszolni, azt döntse el ki-ki, a maga vérmérséklete szerint.

Pedig az EU-csatlakozás népszavazásának másnapján Medgyessy "Come Back" Péter ex-miniszterelnök a félelmek eloszlatására mákosgubát osztott a Felvonulási téren. Hogy a mákosguba-őrület nem éppen népi kezdeményezésként indult, hanem a kormány béna EU-propagandája ültette el a köztudatban, akkor, ott, mintha nem hangzott volna el. Mindegy. A lényeg, hogy megígérték nekünk.

Okosok most kitalálták, hogy január 1-től egy kivételével az összes nálunk honos mák termesztését betiltják. Mert kábítószer készítésére alkalmasak. Hamar rájöttek, nem mondom. Eddig bizonyára kábultan néztek ki a fejükből az EU-csatlakozás okozta mámoros bódulat hatására, azelőtt meg nem foglalkoztak ilyen hülyeségekkel. Sajna, most magukhoz tértek, és elkezdtek gondolkozni, mivel is lehetne még csesztetni a népet?

Annyi mindent elvettek már tőlünk, végülis minek még az a sok zabálás is? Folyton csak a mákos bejgli, mákosguba, mákospite, mákosrétes! Hogy a mákostésztáról ne is beszéljünk! Azt már a mexikói 6:0 után száműzni kellett volna a magyarok étrendjéből! Bezzeg a régi szép időkben ez is máshogy volt. A legenda szerint a 48-49-es szabadságharc után az osztrákok sörrel koccintottak az aradi kivégzések estéjén, erre válaszul a magyarok 150 évig nem ütötték össze a korsóikat. Manapság meg a mexikói fiaskó után - amit ráfogtak a játékosokkal megetetett tésztára (is) - még mindig azt esszük minden lelkiismeret furdalás nélkül. Hát most majd nem fogjuk. Megmutatjuk a sok mákvirágnak, hogy milyen a magyarok istene. 150 évig nem eszünk mákot, és kész! Megelőzzük a kábitószerfogyasztás további terjedését, és ápoljuk a nemzeti hagyományokat. Dupla haszon.

Természetesen a termelők legtöbbje a betiltandó tizennégy fajta valamelyikét termeszti és a január 1-i változásokról még nem is hallott. Valószínűleg olyat se hallottak még, hogy valaki az ő mákjukkal megszórt guba elfogyasztásától vált volna kábítószerfüggővé. Hogy szerencsétlen termelőkkel mi lesz, azt senki nem tudja. Egyébként kíváncsi lennék, mi fog történni akkor, ha a megmaradt mákfajtát valamikor a jövőben megtámadja egy fertőzés és kipusztul. Vagy ha abból az egy fajtából akármilyen okból nem lehet majd kellő mennyiséget termelni. Itt állunk majd karácsonykor mákosbejgli nélkül. Bár nem is. Majd jó pénzért behozzuk külföldről. Lehetőleg nem mérgezetten, mint a paprikát. Valakinek biztosan haszna lesz ebből is.

Remélem, ezután a korszakalkotó ötlet után kivonják a forgalomból egy kivételével az összes ragasztót is. A poén kedvéért az az egy megmaradt lehetne a Technokol Rapid. Hígítót se szeretnék látni az üzletek polcain. És mindenki beláthatja, hogy a recept nélkül kapható gyógyszerek nagy része is feketelistára kell kerüljön, hiszen azokat alkohollal is be lehet szedni, ami nem jó. A barack is pusztuljon! Nem elég, hogy a termelők állandóan a felvásárlási árakra, meg a beígért állami támogatások elmaradására panaszkodnak, még pálinkát is készítenek belőle.

És mi lesz akkor, ha én sutyiban tiltott mákkal töltött bejglit eszem? Tessék mondani, az már kábítószer-fogyasztásnak minősül? Ha igen, akkor inkább megelőzöm a lebukást, és magam megyek el a rendőrségre önfeljelentést tenni. Hátha megtudom, milyen a mákosbejglielvonó-kúra.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Mi a baj a szódabikarbónával? Tényleg betiltják?
2013.05.15.08:17 nyugat.hu

"...mert gyalázat, hogy a szódabikarbónánkat készül elvenni tőlünk az EU." De tényleg így van ez? Micsoda nemzeti vágta lett a románok által bedobott mics-ügyből.

Szeretem az olyan, forrásmegjelölés nélküli írásokat, amelyek az EU állítólagos intézkedéseivel szemben, nemzeti hevülettel - a tények ismertetése (ismerete?) nélkül riogatnak. Bizonyára sokan emlékeznek még arra, amikor a fél ország attól rettegett, hogy a labancok miatt nem lehet majd mákosgubát enni, aztán jöttek azzal, hogy az EU betiltja a gyógynövényeket (2011-es hírharsona), most pedig kedvenc közösségi oldalamon jön szembe velem a hír, ezrek osztják és lájkolják, hogy nélkülözhetetlen és őshonos konyhai matériánkat, a szódabikarbónát is el akarják venni tőlünk.


Szódabikarbóna

A magyar nőkhöz címzett honlapon tényleg nem kevesebbet állítanak, minthogy "az Európai Bizottság betiltja több tartósítószer, így a szódabikarbóna élelmiszer-adalékanyagként való felhasználását. Nyilvánvaló, hogy ismét egy olyan intézkedésre kerül sor, amely amellett, hogy gazdasági hátrányt okoz, hagyományokat nem tisztelve, lehetetlenné teszi nemzetek ételspecialitásának elkészítését."

Gyorsan utánakeres: mi van?

És tényleg: micsoda kavarás, zagyvaság honol a nemzeti ütőerekben, magyar nők fórumain, szkíta motorosok honlapjain... micsoda nemzeti vágta lett ebből a románok által bedobott mics-ügyből. Merthogy az egész botrány a román nemzeti húsipar egyik húzótermékén bukott ki, és most azt védelmezi mind ki magyar.

A fórumozók mindenesetre rémeket látnak, és a betiltás jeleként értékelik, hogy sem a boltban sem a patikákban nincs már szódabikarbóna. Utánanéztem, Szombathelyen van.

A szódabikarbónás mics tényleg veszélybe került

Ami biztos, hogy az ortodox húsvét hírszegény hetében nagy riadalmat keltett Romániában, hogy a nemzeti eledelüknek számító mititeit (vagy micit) betilthatja az Európai Bizottság, mert az nem felel meg a brüsszeli élelmiszer-biztonsági normáknak. A mics ugyanis szódabikarbónát tartalmaz, ez adja a kolbászkák jellegzetesen ruganyos állagát. (A termékből évi 22 ezer tonna fogy Romániában - nem piskóta.)

Ahogy kibetűzgettem a neten, szó sincs arról, hogy eztán betiltanák úgy ahogy van a szódabikarbónát, hanem csak arról folyik a vita, hogy az EU szabályozni kívánja az olyan húskészítmények (!!!!) eladását (hangsúlyozom: húskészítmények) amelyek nátrium-bikarbonátot tartalmaznak. (Június elsejétől ugyanis a szódabikarbónát húskészítményekben megtiltott tartósítószerek és antioxidánsok közé sorolják).

Valószínűleg maradhat a mics olyannak, amilyennek szeretik

Az Európai Unió azonban elfogadhatja a román Ponta-kabinet azon kezdeményezését, miszerint a micset nemzeti ételként védik le. Ezt nemrég Frederic Vincent, az egészségügyért és fogyasztópolitikáért felelős EU-biztos jelentette ki.

Apropó, miért kell szódabikarbóna a micsbe?

A mics nyersen ledarált marhahús, sertéscomb bárányhús és fűszerek keveréke, a szódabikarbóna lágyítja, tartósítja a nyers húst, attól válik roppanóssá. Más kérdés, hogy veszélye többek között nem is fogyasztásában rejlik, hanem például abban, hogy állítólag a szódabikarbónával remekül el lehet nyomni a rohadó hús jellegzetes, ám nem éppen kellemes szagát.

Egy biztos, mi magyar anyák megnyugodhatunk: ahogy nagyanyáink, ha ipari méretekben nem akarunk nyers húsos kolbászkákat árulni, nyugodtan vásárolhatunk eztán is szódabikarbónát, bevehetjük gyomorégésre, súrolhatunk vele kádat, és dobhatunk belőle sütőpor helyett a muffinos masszába.

Pár napja, telefonos megkeresés után hivatalos levélben fordultunk az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézethez. A válaszra azóta is várunk. (Ha megkapjuk, azonnal kitesszük honlapunkra.) Addig is, az alábbi kérdéseket tettük fel:

- Valóban készül-e arra az EB, hogy betiltsa a szódabikarbónát? Ha betiltják, csak hús-készítményekben, vagy tényleg élelmiszerboltokban és patikákban sem lehet majd kapni?

- Mi a magyarázat, miért? Szabad vagy nem szabad húskészítményekben használni? És ha nem, akkor miért nem?

- Káros-e vagy egészséges (milyen mértékben) a szódabikarbóna élelmiszerekben történő felhasználása? Például, ha sütőpor helyett használjuk, gyomorégésre vagy fogmosáshoz?

- Olyan információkat is olvasni, miszerint a húskészítményekben a szódabikarbóna azért veszélyes, mert remekül el lehet nyomni vele a rohadó hús jellegzetes, ám nem éppen kellemes szagát. Igaz ez?

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Az EU tényleg betiltja a gyógynövényeket?
Piac&Profit - eletforma.hu - fenyportal.hu

Egy európai direktíva értelmében, amely a gyógy- és aromanövényeket a gyógyszer kategóriába sorolták. Az új jogszabály szerint a naturista gyógyszereket az orvosságokhoz hasonlóan hosszadalmas és költséges bevizsgálást követően lehet csak forgalomba hozni.

Februárban kaptam először felhívást, levelet arról, hogy talán betiltják a gyógynövényeket és gyógynövény alapú készítményeket. Nem akartam elhinni! Egy újságíró kolléganőmmel is utánanéztünk, és többen azt gondoltuk, hogy csakis egy összeesküvés-elméletről lehet szó, annyire ostoba nem lehet egyik kormányzat sem, hogy évezeredes hagyományokat, tapasztalatokat sutba dob. Sajnos a valóság mást mutat...

Áprilistól eltűnhetnek a drogériák polcairól a gyógynövénykészítmények egy európai direktíva értelmében, amely a gyógy- és aromanövényeket a "gyógyszer" kategóriába sorolta. Az új jogszabály szerint a naturista gyógyszereket az orvosságokhoz hasonlóan hosszadalmas és költséges bevizsgálást követően lehet csak forgalomba hozni. Heidi Stevenson angol természetgyógyász tavaly kezdett aláírásokat gyűjteni, hogy megakadályozza a sokak szerint egyértelműen a gyógyszerlobbinak köszönhető új törvény életbe lépését.

A népi gyógyászat több száz - ezer - éve fordul segítségért a fákhoz, füvekhez, virágokhoz prevenciós céllal és a betegségek mellékhatások nélküli gyógyítása érdekében is. Napjainkig közel kétszáz növényről bizonyosodott be, hogy jótékonyan hat valamilyen testi, lelki problémára. Most mégis előfordulhat, hogy a tisztán gyógynövényeket tartalmazó hazai készítmények tavasztól eltűnnek a polcokról. A felhördülést kiváltó irányelvet (2004/24/EK) 2004-ben fogadta el az Európai Unió, és hét évet adott a tagállamoknak a rendelkezés bevezetésére. Az irányelv által előírt költségek és rendszerek ugyanakkor, úgy tűnik, kezelhetetlenek a kisvállalkozásként működő gyártók számára, amelyek a növényi termékek elsődleges szállítói - hangsúlyozza Heidi Stevenson. Az angol természetgyógyász szerint a szabályozás túlkapás, és bár méltánylandó a törekvés a fogyasztó megfelelő tájékoztatására, a direktívában kijelölt út elfogadhatatlan.

A gyógyteák végnapjai

Magyarországon 2005-ben készült el az a törvény, amely a "növényi gyógyszer" kategória felállításával száműzheti az évszázados tapasztalatokon és hagyományokon alapuló készítményeket. Eszerint ugyanis a jövőben a gyógyszerekével azonos módon ítélik meg a gyógynövényeket és a gyógynövény alapú készítményeket, így azokat csak a medicinákéhoz hasonló, hosszadalmas és költséges bevizsgálást követően lehet forgalomba hozni. Pedig manapság, amikor az emberek többsége egészségtelen, feszültségekkel teli és megbetegedésekhez vezető életet él, nagyon fontos, hogy mind többen segítsék szervezetük regenerálódását természetes módon is.

A helyes életmódhoz éppúgy hozzátartozik a természetes füvekből készült feszültségoldó vagy immunerősítő gyógytea fogyasztása, mint a rendszeres testmozgás. Különösen, amikor a kormányok egészségügyi kiadásai az egekbe szöknek, és az országok gazdasági mutatói szorosan összekapcsolódnak a társadalom egészségi állapotával. Lényeges lenne tehát, hogy mind többen találjanak vissza a természetes életmódhoz, amelynek része a gyógyfüvek ismerete és használata is. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legutóbb 2008 novemberében a Pekingi Nyilatkozatban szólították fel a kormányokat arra, hogy tegyék a nemzeti egészségügy részévé a hagyományos gyógyítást, és becsüljék meg a népi gyógyítók tudását. A nyilatkozat arra ösztönzi az orvosokat, egészségü gyi intézményeket, hogy működjenek együtt a népi gyógyítókkal, olvasható Gyuri bácsi - Szabó György -, a híres bükki füvesember honlapján.

Gyógynövényből növényi gyógyszer

Ennek épp az ellenkezője történik az unió 27 tagállamában, így hazánkban is. 2011. április 1-jétől gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények már nem hozhatók forgalomba gyógyhatásra való hivatkozással. Ez érinti az Országos Gyógyszerészeti Intézet által korábban "gyógytermékként" regisztrált növényeket tartalmazó kapszulákat, oldatokat, teakeverékeket, egykomponensű teákat. Mintegy 300-350 ilyen termékről lehet szó - véli Bernáth Jenő, a Budapesti Corvinus Egyetem kertészettudományi karának professzora a Natúrsziget internetes oldalon megjelent cikkben. Hiába javasolná az orvos kiegészítő kúraként például a fokhagymatablettát, ha a beteg sehol nem tudja megvásárolni. A kamilla- vagy a hársfatea is eltűnhet a jövő hónaptól a gyógynövényboltokból.

A szabadgyökök okozta káros oxidációs folyamatoktól a sejteket védő szőlőmagkapszula vagy a szívizomzatra jótékony galagonyatea sem lesz könnyen beszerezhető a drogériákban, ahol kizárólag a vitaminok, illetve az ásványi anyagokat tartalmazó termékek maradnak. Az előbbieket - amennyiben gyógyszerkönyvi minőséget képviselnek, és ezt hatósági bevizsgálás igazolja - gyógyszerként a patikákban kell keresnünk. A bevizsgálás viszont rendkívül drága és bonyolult eljárás, így a kisebb cégek valószínűleg kiszorulnak a piacról. A gyártó dönthet úgy is, hogy étrend-kiegészítővé vagy élelmiszerré minősítteti a korábban gyógyhatású készítményként forgalmazott termékét, ekkor viszont a dobozokon nem szerepelhet a gyógyító hatásra vonatkozó utalás. Persze a világhálón ezután is lehet tájékozódni arról, hogy melyik növény mire jó, a beszerzése viszont jóval nehezebb lesz. Ráadásul azok, akik eddig is jobbára a gyógyszerekben hittek, ezután igazolva is látják vélelmeiket.

Eltérő reakciók

A magyar jogszabály lehetővé teszi, hogy a korábban már legyártott termékek lejárati idejükig, de legfeljebb még két évig forgalomban legyenek. 2011. március 31-éig a gyártóknak arra is van lehetőségük, hogy egyszerűsített eljárás keretében kérjék készítményeik átminősítését növényi gyógyszerré. A jogszabály 2005-ös módosítása óta viszont egyetlen hazai termék átminősítése sem történt meg, válaszolta a gyógy- és aromanövények tanszék professzora a Natúrsziget portál kérdésére, amely "Védjük Meg Kamillát!" jelszóval csatlakozott Stevenson kampányához. Még ez is olyan többletráfordítást és adminisztrációs terhet jelent, amit, úgy tűnik, a kisebb hazai cégek nem vállaltak. A szakember szerint a megszűnő 300-350 termékből legfeljebb két-három sikeres átminősítésére lehet számítani a határidő végéig. A gyógynövénypiac védelme érdekében az unió egyes tagállamai igyekeztek törvényes kiskapukat hagyni ott, ahol a direktíva ezt lehetővé teszi. Az unió például konkrétan nem határoz za meg a növényi gyógyszerré való átminősítési folyamat lépéseit, így a tagállamokon múlik, hogy az mennyire szigorú vagy bonyolult. Bernáth Jenő szerint az is védené a piacot, ha az élelmiszerré történő átsorolásnak is lennének minőségi feltételei annak érdekében, hogy csak olyan gyógynövényteák, teakeverékek legyenek forgalmazhatók élelmiszerként, amelyek a biológiai hatásért felelős anyagokat garantáltan tartalmazzák. Ez növelné a vásárlók bizalmát.

Kapcsolódó:
   A 4 leghatékonyabb salaktalanító gyógynövény
   Lechner Judit biokertész: A magyarok virágoskertje
   Fűszeres, virágos kalendárium, a tizenkét hónap történései a kertben
   Kárpát-medence a földi paradicsomkert

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Az Unio betiltja az egészséget Európában?
Új uniós szabályozás miatt betilthatnák a kerti veteményest
2013. október 10. csütörtök, 18:01 ÚjÁsz

Nemzetközi online petíciót kezdeményezett május elején egy német civil csoport az új európai vetőmagszabályozás-tervezet ellen, ami veszélyeztetheti a tájfajtákat és a mezőgazdasági sokféleséget. Tiltakozó levelük szerint a brüsszeli szabályozás az agrokémiai ipar érdekeit szolgálja. Napjainkban tíz nagyvállalat uralja a világ vetőmagpiacának háromnegyedét.

Vetőmag-nagyvállalatok lobbizták ki

A petíció kezdeményezői szerint az Európai Unió Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Főigazgatóságának rendelkezése maga után vonná számos hagyományos és ritka gyümölcs-, zöldség- és gabonafajta eltűnését a piacról. A helyi adottságokhoz valamint biotermesztéshez alkalmazkodott, változatos fajták használatát az unió által javasolt bürokratikus szabályrendszer megnehezítené.

Az új uniós vetőmag-szabályozás tervezete elősegíti, hogy a vetőmagpiac néhány vetőmagipari vállalat kezében összpontosuljon, ezáltal a mezőgazdasági nagyvállalatok befolyása tovább erősödne, kiszorítva a kistermelőket és a biogazdálkodókat a piacról - állítja a tiltakozók csoportja. A szabályozás értelmében csak génbankokon keresztül lehetne elérni a változatos fajtákat és kötelezővé tennék a fajtabejelentéseket.

A petíció követelései közt szerepel az, hogy a jelenlegi regisztrációs kritériumokat enyhítsék az olyan növényfajták esetében, amelyek sokféleségükből adódóan alkalmasak a biotermesztésre, mivel így az egyes földrajzi régiók mezőgazdasága a klímaváltozáshoz, az új kártevőkhöz és a betegségekhez való alkalmazkodóképessége megmarad, és továbbra is lehetővé teszi a környezetbarátabb életmódot.

A jelenlegi, vetőmag regisztrációra vonatkozó kritériumok alapján bizonyos, veteményre szánt növényfajták regisztrációs kérelmét rutinszerűen elutasítják. A német tiltakozócsoport szerint alig van már néhány olyan növényfajta, amelyeket kifejezetten a biogazdálkodás számára hoztak volna létre a sokféleségük alapján. Az ökológiai gazdálkodásnak azonban szüksége van olyan növényekre, amelyek vegyszerek nélkül is elég erősek és ellenállók, ez pedig kizárólag széleskörű, természetes génkészlettel lehetséges.

Szőcs-Buruss: Franciaország az első áldozat

Szőcs-Boruss Miklós Attila, a kolozsvári székhelyű Ecoruralis Egyesület vezetője lapunknak elmondta, a vetőmag-nagyvállalatok sikeres lobbijának az eredménye a szóban forgó uniós intézkedéscsomag, ami, ha elnyeri az Európai Parlament támogatását, két éven belül teljesen felszámolná a térség kisgazdaságait, a helyi termelőket és a biogazdálkodást.

A termelők nem vihetik piacra az árut, ha a vetőmag nem szerepel a nemzeti regiszterben, márpedig a bevizsgálás nagyon költséges, a háztáji gazdaságok számára teljesen lehetetlen feladat. Szőcs szerint Franciaország az intézkedés ötletadója és egyben az első áldozata is, ahol már néhány éve érvényben van egy olyan nemzeti szabályozás, amely teljesen eltüntette a kisgazdákat a piacról.

Büntetnék a piaci zöldségárusokat is

Elképzelhető például akár az is, hogy két éven belül a kolozsvári nagypiacon ellenőrök bírságolják a hóstátiakat, ha nem tudják igazolni, hogy az a vetőmag, amiből a kifejlett terményt árusítják, nemzetközi regiszterben bevizsgált állományból származik.

Ugyanis a szabályzat értelmében egészségügyi kockázatnak számít valamennyi termény, ami nem bevizsgált vetőmagból származik.

Olyan terményekről van szó, amelyeket az emberiség évszázadok óta egészséggel fogyaszt, és amelyek genetikai sokféleségük révén alkalmazkodtak a kontinens különböző földrajzi feltételeihez, valamint a klímaváltozásokhoz. "A kisgazdák és az egészséges, hagyományos zöldségek teljes körű eltűnésével kell számolnunk ebben az esetben" - fogalmazott Szőcs, aki szerint még van lehetőség a szabályozás módosítására, ami a kistermelőket is kedvezményezze.

"Ha sikerül új határozatokat beépíteni a meglévő, még vita alatt álló intézkedéscsomagba, és ezek a határozatok a biodiverzitást, a kisgazdák érdekeit szavatolják, akkor nem kell attól tartanunk, hogy Európaszerte felszámolják a termelői piacokat" - összegzett Szócs. Hozzátette, nagyon fontos, hogy egészségünk érdekében minél több európai polgár társuljon a német tiltakozócsoport által kezdeményezett petícióhoz. Az online petíció magyar nyelven is elérhető, és 2013. október 31-ig írhatják alá mindazok, akik életben tartanák a biogazdálkodást és a kistermelői gazdálkodást.

A petícióhoz itt lehet csatlakozni!

ujasz.hu - fusz.hu

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A csodálatos parlagfű

Riport Dr. Weixl-Várhegyi László természetgyógyásszal a parlagfűről

A parlagfű latin neve: Ambrosia artemisifolia, a hármaslevelű parlagfűé pedig: Ambrosia trifida. Azt mondják rájuk, hogy gaz, pedig ez nem igaz. Gaz, csak az emberek között van, mert van rendes ember, meg gazember. Növények között nincsen gaz, csak haszonnövény és gyomnövény. A parlagfű nem gyomnövény, mint ahogy az ürömfélék családjába tartozó többi növény sem az. Az ürömfélék hasznos növények, gyógyításra és ételek, italok készítésére használják őket.

http://diabetika.info/gyogyithato-a-rak-mindig-is-gyogyithato-volt/



Kapcsolódó:
   A Parlagfű, mint csodaszer (avagy a gyógyszergyárak ellensége)
   A Gyógyító Parlagfű
   Parlagfű jótékony hatásai
   Istenek Eledele - A csodálatos parlagfű
   Támad a parlagfű
   Itt az idő a parlagfűirtásra!

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A parlagfű védelmében - azaz mit is tud ez a csodás növény, és mit tudnak a gyógyszerek
2010, május 20 - 09:06 AntalVali.com

Soha nem találkoztam, és nem beszéltem sem Lajos Atyával, sem Várhegyi Lászlóval, holott mindkettőjükről tudom, hogy kiváló szakemberek. Ezért döbbentett meg ez az írás, ugyanis szóról szóra ezt vallom én is hosszú évek óta.

Emiatt a filozófiám miatt jött létre ez az oldal is. És lám, most szinte mindent megtaláltam a saját filozófiámból egy írásba besűrítve. AV

A parlagfű latin neve: Ambrosia artemisifolia, a hármaslevelű parlagfűé pedig: Ambrosia trifida. Azt mondják rájuk, hogy gaz, pedig ez nem igaz. Gaz, csak az emberek között van, mert van rendes ember, meg gazember. Növények között nincsen gaz, csak haszonnövény és gyomnövény. A parlagfű nem gyomnövény, mint ahogy az ürömfélék családjába tartozó többi növény sem az. Az ürömfélék hasznos növények, gyógyításra és ételek, italok készítésére használják őket. Például a likőrök, borok közül nagyon finom az ürmösbor, vagy a likőr. Az egyéb hasznosságot illetően csak később adok magyarázatot.

Még 1973-ban, amikor először találkoztam személyesen Lajos Atyával, a lazarista missziós pappal Adonyban, úgy tudtam, hogy a parlagfű haszontalan gyomnövény. Szerencsére nem voltam rá allergiás, de más pollenekre sem. Különös véletlen folyamán ismerkedtünk meg. Dunaújvárosban voltam közlekedési rendőr és Adonyban ellenőriztem a forgalmat, a kivilágítatlan kerékpárosokat. Esti szürkület volt már és láttam, hogy egy idős úr kerékpárja hiányosan van felszerelve, mert nem volt hátsó világítása. Lajos Atya volt az, de nem büntettem meg, hanem csak figyelmeztettem, mert halkan és tisztelettudóan beszélt velem, aki akár az unokája is lehettem volna. Sokáig beszélgettünk, mert a szerénysége mögött egy nagy tudású, intelligens embert ismertem meg, s még a tréfa sem állt tőle távol, amikor azt mondta, hogy a Jóisten vigyáz rá, még akkor is, ha nem jó a világítás a kerékpárján.

Lajos Atyával, a magyar újkori természetgyógyászat úttörőjével a megismerkedésünk után többször is találkoztam - kerestem a vele való találkozási lehetőségeket! -, mert a végtelen egyszerűsége és a hatalmas tudása lenyűgözött. Addig is sokat tudtam a természet törvényeiről, mert reál beállítottságú is vagyok, s akkor már mérnök voltam, meg az anyai nagyapám, Vincze Ágoston, állandóan járta velem a Heves megyei kis faluban, Fedémesen az erdőket, mezőket és szedtük a gyógynövényeket, meg a gombákat. Apai nagyapám Weixl János pedig egész életét az előszállási (Fejér Megye) állatorvos, Dr. Eglesz Mihály mellett töltötte, mint felcser. Mindkettőjüktől sokat hallottam a természet erejéről, szépségéről, az állatok öngyógyító tevékenységeiről, a növények gyógyító és tápláló hatásairól. Olyan bölcsen beszéltek ezekről a dolgokról, hogy azok felkeltették a figyelmemet és haláluk után is egyre többet olvastam, tanultam ezekről a természetes dolgokról, erdő, mező növényeiről és állat airól.

Lajos Atya is megerősített abban, hogy a természet törvényei Isten törvényei, és azok változatlanok, örök törvények. Azt mondta, hogy a közlekedési törvényeket át lehet hágni büntetlenül, ha nincs rendőr a közelben, és akkor megúszta a felelősségre vonást, de ha valaki a természet törvényeit hágja át, akkor az saját magát bünteti meg!!! A természet úgy működött évmilliókkal ezelőtt, ahogy ma működik, és úgy fog működni évmilliók múlva is. Bölcsen mondta, hogy semmi új nincs a Nap alatt, mert amit ma felfedeznek, az már régóta létezik, csak az ember most ért el oda, hogy megismerjen olyan dolgokat, tényeket, amelyet eddig eszközök, vagy tudás híján nem ismert fel, vagy meg.

Beszélgetéseink során szóba került a parlagfű is, mint allergén növény. Lajos Atya védelmébe vette, és elmondta róla, hogy régi gyógynövény könyvek leírják több gyógyító tulajdonságát, de meg is lehet enni, mert nagyon sok vitamint tartalmaznak a levelei és a virága, meg a pollenje is. Ezért szeretik legelni az állatok is. Elmondta, hogy a múlt századelőn az előkelő szalonokban az ambrózia illat volt az úri, és az előkelő illat. Ez pedig a parlagfű, az ambrosia artemisifolia illata volt. Aromaolaját aroma mécsesekben hevítették, de lehetett kapni a szárított, összesodrott leveleiből készített füstölőt is.

Tőle tudtam meg azt is, hogy amikor a spanyolok és a portugálok felfedezték és kisajátították az Új Világot, azaz az Amerikai földrészt, akkor keresztényi szellemben kiirtották az őslakosokat (inkák, aztékok, toltékok, stb). Amikor az angolok is vérszemet kaptak, hogy nekik is kell az új világból, ők sem kímélték az őslakos indiánokat, és kíméletlenül öldösték azokat, szintén a keresztényi szellemiségre hivatkozva. A franciák is erős nemzetté váltak és látták, hogy lemaradnak az Új Világ elosztásánál, ezért ők is részt követeltek Amerikából, de nekik már csak néhány Közép-amerikai rész és Kanada jutott, de Kanadát megosztották egymás között az angolokkal. Az angolokkal ellentétben a franciák nem öldösték ok nélkül az őslakosokat, ezért azok hálából egy csomó titkukat megosztották velük.

Ilyen titok volt a parlagfű titka is.

A parlagfű egy ősi, nagyon intelligens növény, sok tekintetben az embernél is intelligensebb. A parlagfűnek az a természetben a feladata, hogy megóvja a földet a kiszáradástól!! Ahol parlagon van egy földdarab, ott elszaporodik, hogy megóvja az adott föld területét. Ahogy megóvta, azután átadja a helyét más növényeknek, amelyek az így megóvott talajon már képesek voltak megmaradni és szaporodni. Olyan ez, mintha valaki nyerne a lottón 1 milliárdot és neki csak 100 millió kellene, és a maradék 900 milliót elosztaná a rászorulók között. A valamennyi parlagfű képes erre az önzetlen cselekedetre, s vajon hány ember lenne képes erre? Ezért irtja a balga ember és irtatja sok balga hatóság kül- és belhonban egyaránt? Ők ugyanis nem lennének képesek ilyen nemes cselekedetekre!

A búzára, a búzából készült ételekre a lakosság 90 %-a, a szarvasmarha tejére és az ilyen tejjel készült tejtermékekre a lakosság 80 %-a allergiás és mégsem irtják ki sem a teheneket, sem a búzát a földeken. Ezt az érzékenységet nem allergiának hívják, hanem glutén- és laktóz érzékenységnek! Ugye mekkora csúsztatás! Nagyon sokan allergiásak a pollenekre (ürömfű, repce, paréj, libatop, stb), s nemcsak a parlagfű pollenjeire, s mégis a parlagfű van kikiáltva fő ellenségnek! Legalább annyi ember allergiás az állati szőrökre, különösen a kutya- és macskaszőrökre és ezen állatok ürülékeire, mint a parlagfű pollenjeire, s mégsem irtatják ki hatóságilag sem a kutyákat, sem a macskákat, pedig más tekintetben, csak Budapesten az utcai megszáradt kutyagumik szállóporától évente 3-4 kisgyermek meg is vakul!

10 évvel ezelőtt két kisbusznyi allergiás gyermek lett kirándultatva Dobogókőre. A gyermekek allergiás betegek voltak, s Dobogókőn a parlagfűben játszottak, pedig akkor volt a virágzása, és senki sem prüszkölt, senki sem váladékozott tőle! Sokan szedtek csokorba parlagfüvet, hogy otthon büszkélkedjenek vele, hogy már nem allergiásak a parlagfűre. Ahogy a buszok beértek a Flórián tér közelébe, szegény gyermekek elkezdtek prüszkölni, köhögni. Vajon miért? Azért mert az autók kipufogó gázai lemarták a pollenek védőburkát, amely védőburok alatt a polleneknek a bogáncsra hasonlító kis karmai vannak. Ezek a kis karmocskák irritálták a légutak nyálkahártyáit. Addig, amíg ép volt a védőburok, addig nem allergizáltak!!! Akkor most ki a hibás, a parlagfű, amelynek a pollenje védőburokkal van ellátva, hogy ne sértse meg a légutak nyálkahártyáit, vagy a a kipufogó gázok, amelyek lebontják (lemarják) a védőburkot? Nem az autókat kellene inkább irtani, vagy a városokból kitiltani? Vajo n miért erőltetik még a kőolajszármazékokból nyert hajtóanyagokkal üzemelő motorok gyártását, üzemeltetését, amikor van, vannak sokkal környezetkímélőbb, környezettisztább üzemanyagok, hajtóanyagok is? A válasz: a gyógyszeriparnak óriási üzlet az orvostudomány által gyógyíthatatlannak kikiáltott allergiás betegségek gyógyszeres kezelése!!!!!!!!! Ma már a lakosság 30 %-a allergiás, vagy asztmás, s ők biztos gyógyszerfogyasztók! Mellesleg a légutak nyálkahártyáit a tej- és tejtermékek teszik védtelenné a magas kazein tartalmukkal (300-szor több a kazein a tehéntejben, mint az emberi tejben, s a kazeint az asztalosipar ragasztásra használja!!)! A tejet nem fogyasztók nem allergiásak a pollenekre, s így a parlagfű pollenjeire sem!!

Tagja vagyok a Palocsa Egyesületnek. Ezzel az egyesülettel még a múlt évezred utolsó éveiben Alcsútdobozon (Fejér Megye), egy több hektáros területet hagytunk parlagon, szándékosan, hogy mi lesz ezzel a földdarabbal a természet törvényei szerint. Első évben teljes területét beterítette a parlagfű (hogy honnan tudta meg, hogy ott van egy üres földdarab?). A második évben már a parlagfű több, mint 50 %-ban visszaszorult és átadta a helyét más növénykultúráknak (megjelent a lóhere, a gyermekláncfű, az útilapu (bojtorján), a lósóska, fehér üröm, máriatövis, paréj, libatop, stb). A következő évben már 20 % alá esett vissza a parlagfű aránya az adott területen, pedig senki sem irtotta!! Öt év elteltével pedig mindössze az eredeti terület 1-2 %-án volt csak parlagfű!! Nem kell tehát irtani, visszafogja az önmagát is a szaporodásban, ha nincs megműveletlen terület, mert neki az a teremtéstől rendelt feladata, hogy megóvja a termőföldet a kiszáradástól, s teszi a "dolgát"!

Az a tény, hogy az orvostudomány gyógyítani nem tud, csak kezelni, régóta ismert. "Medicus curat, natura sanat." Csak a beteg tudja saját magát meggyógyítani. Az orvos csak kezel (kúrál), a (saját) természet gyógyít. Hippokratész és Galénusz óta semmi sem változott. De a gyógyszeripartól sem várhatjuk el egészségünket. Az is egy iparág - méghozzá jövedelmezőbb, mint a hadiipar -, amely a gyógyszerek eladásából él. Ha a gyógyszerek meggyógyítanának, nem csak szimptómákat szüntetnének meg vagy enyhítenének, rövidesen minden beteg egészséges lenne, és senki nem venne többé gyógyszert. Mindenki előtt világos, hogy egészséges nép egyidejűleg "halott gyógyszeripart" jelentene.

Ehhez nézzünk meg néhány idézetet.
(...)



Locations of visitors to this page
Programajánló

Törökországi Nagykörút

Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya

Zöld Kapu Vendéglő, étterem Óbuda hangulatával HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000
HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel



Magyar Menedék Könyvesház
Nemzeti Webáruház, Könyvesbolt
Norman Vincent Peale - A pozitív gondolkodás ereje - gyüjteményes díszkiadvány díszdobozban CD melléklettelGönczi Tamás - Nimród gyűrűje
Bunyevácz Zsuzsa - Félni csak...kinek is lehet?Kozsdi Tamás - A Magyar Korona könyve
Zele Richárd - Móricz János legendáriumának nyomábanGönczi Tamás - Piliscsillag Napcsillag
Juhász Zsolt - A magyar nyelv mint útikönyv II.Igor Janke - Hajrá magyarok! - Az Orbán Viktor-sztori egy lengyel újságíró szemével
Obrusánszky Borbála - Hunok Hungárok MagyarokNyirő József - Karácsony a havason
Skrabski Fruzsina - Elhallgatott gyalázat DVDMolnár V. József - Örökség
Maderspach Viktor - Karaván a havasokbanCzakó Gábor - Hitemről
Koltay Gergely - Álmaink útján CDBogár László - Háttérképek
Kuliffay Hanna - Az igazság haszontalanságaSusan George - Lugánói tanulmány 2.
Balogh Béla - A végső valóságDr. Eben Alexander - A mennyország létezik
Marton Veronika - Hol rejtőznek a magyar táltosok?Magyar Trikolór naptár - A Magyar Trikolór tizenkét hónapja 2014
Grandpierre Attila - Apám szíve dobog bennemDr. Gerardo Pena Mattheus - Tayos 2.
Tácsi István - A magyarok Istene, az ősi napisten újra fénylik I-II.Színia Bodnár Erika - Abrakadabra
Pataki János - Székelyföld - A legendák világa 2013Raffay Ernő - Szabadkőműves béklyóban
Pap Gábor - Az Atilla-kincs vallomásaPeter Sheldon Drábik János - Hazugság, hogy Obama elkergeti Orbán Viktort
Mindenféle orvosságoknak rend szedéseTóth Gyula - A kitalált középkoron túl
Edmond Bordeaux Székely - A kortalan kutatása I.Agnes Golenya Purisaca - Perun innen és túl
Vetráb József Kadocsa - Égre nyíló lélek-ajtóGrandpierre Attila - Az Élő Világegyetem Könyve 2012
Hosszú Gábor - Rovás AtlaszKalemandra - Teremtészet
Maurer Teodóra - Onody Gyula - Koppány - Somogy hercegeKozsdi Tamás - A magyar ősemlékezet és az Arvisura világkép
Dr. Szádeczky Lajos - A Csíki székely krónikaMichelangelo Naddeo - A 10.000. éves magyar kontinuitás
Berta Tibor - Az időkód II.  - Jézuspasszport