2014. január 12., vasárnap

[Lapszemle] Orbán: Közpénzbõl nem lehet Magyar Krónika - Jegyzõkönyv: A Fidesz mellett Balczó és a MIÉP szavazta meg a devizahitelezést - ''Itt vannak a szürke marháim, vigyék a pályázati nyertesek!'' - Tarolt a földpályázatokon Lázár rokona - Ferenczi Krisztina: Az igazság pillanata - Hogyan szerzett vissza a Fidesz több mint félmillió embert? - Ez vár a nyugdíjasokra, vallott a kormány - A Magyar Gárda kivéreztetése I.: A nagy kézmosási kísérlet

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."
Rendszerváltó Kisgazdapárt
2014. 01. 18 Országos nagy gyűlés programja!


Program levezetése:
Megnyitó + Köszöntés - Dr. Horkovics-Kováts János
Himnusz
Levezető elnök megválasztása - javaslatom: ( Dr. Czomba Andrást )
Szavazás

5 vendég felszólalása:
A. Borsos Géza SZNT alapítója 3'
B. Kormos László FNT elnöke 3'
C. Rácz Szabó László délvidékről MPSZ elnöke 3'
D. Gróf Branimir Vuchetich - Horváth nemesi rend elnöke 3'
E. Krakkó Rudolf - Pártiumi autonómia törekvés vezetője 3'

Prof. Hegedűs Miklós beszéde 15'
Szivák István - szervezési kérdések
Politikai összefogás felvezetése Dr. Czomba András
Szavazás
Nagy Ferenc - KGP tiszteletbeli elnöke
--- szünet ---
megyei elnökök felszólalásai
elnöki beszéd - Horkovics
Eskü a Szent Koronára
SzózatMiután Keresztelő Jánost elfogták, Jézus Galileába ment, és hirdette az (Isten országáról szóló) evangéliumot: "Betelt az idő, közel van az Isten országa. Térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban."
Amikor a Galileai-tó partján járt, látta, hogy Simon és testvére, András, akik halászok voltak, éppen hálót vetnek a tengerbe. Jézus megszólította őket: "Jöjjetek utánam, és én emberhalászokká teszlek titeket." Azok rögtön otthagyták hálóikat, és követték őt. Amikor kissé továbbment, meglátta Jakabot, Zebedeus fiát és testvérét, Jánost, amint a hálóikat rendezgették a bárkában. Őket is mindjárt meghívta. Erre otthagyták apjukat, Zebedeust a halászlegényekkel együtt a bárkában, és követték őt.
Mk 1,14-20

Elmélkedés:
A következő napokban Jézus nyilvános működését tárják elénk az evangéliumi szakaszok. Amikor elkezdi hirdetni az Isten országáról szóló örömhírt, azonnal tanítványokat gyűjt maga köré és közösséget hoz létre. Ahol Jézus megjelenik, s ahol elhangzik tanítása, ott rögtön közösség formálódik, melynek középpontja Jézus személye. Ő élteti e közösségeket s azok minden tagját.
Abban az időben a zsidóknál az volt a szokás, hogy a tanítvány keresett magának egy mestert, egy kiváló tanítót, akihez csatlakozott, s akitől tanulni akart. Jézus esetében ez éppen fordítva történt. Ő választott magának olyan személyeket, akikről úgy gondolta, hogy jó tanítványai lehetnek: először két testvérpárt, Pétert és Andrást, valamint Jakabot és Jánost. Meghívásuknál észrevesszük, hogy nem hagy nekik gondolkodási időt.
E halászok nem mérlegelnek, nem kérdeznek jövőbeli feladataikkal kapcsolatban semmit, hanem azonnal döntést hoznak. Jézus meghívó, megszólító szavának oly ereje van, ami azonnali követésre indítja őket.
Miként egykor meghívta az Úr a halászokat, ugyanúgy ma is hív embereket, akiket új feladattal szeretne megbízni. Ha meghalljuk hozzánk szóló szavát, ne késlekedjünk, hanem örömmel csatlakozzunk hozzá, s mi magunk is vigyük hozzá azokat, akik az igazságot keresik.
© Horváth István Sándor

Imádság:
Uram, Jézus, hálás szívvel köszönöm meg azt a kegyelmet, amit a keresztségben kaptam. Segíts engem életem folyamán, mindig az Atya kedves gyermeke maradjak. Lakjék bennem a Szentlélek, ő irányítsa cselekedeteimet és indítson tanúságtételre. Tisztíts meg engem a bűnbánat szentségében, hogy a lelki újjászületés pillanatában újra és újra átérezzem, hogy a mennyei Atya szeretett gyermeke vagyok.

A mai evangélium és elmélkedés szövege itt hallgatható meg:
http://evangelium.katolikus.hu/audio/NE20140113.mp3
Evangelium minden nap
Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Orbán: Közpénzből nem lehet Magyar Krónika

Tüntetők fogadták csütörtökön este a Magyar Krónika című kormánybarát magazin lapindítójára érkezőket. A vállalkozást Kerényi Imre indította el, aki levelében arról írt, ez a lap a jót keresi, és az örömről mesél majd. "Kinyílott a pitypang. Megírom." "Csökkent a rezsim. Megírom." - példálózott. A tüntetők ennek megfelelően érkeztek többek között a "Saját alkotmány. Megírom." "Földet nyertem. Megírom." "Április 16. Megszűnt a rezsim. Megírom." feliratú táblákkal. Orbán szerencsétlennek minősítette Kerényi levelét.

A lapindító értekezleten Orbán Viktor miniszterelnök is megjelent, és elmondta, hogy szükség van egy ilyen lapra, de szerencsétlennek tartotta Kerényinek a vállalkozást beharangozó levelét, kidolgozatlannak a tervet, és kijelentette, a Magyar Krónika nem készülhet közpénzből. Az értekezleten sok más mellett megjelent Koltay Gábor filmrendező, aki az ATV Híradójának azt mondta, szükség van a magyar kultúra értékeinek terjesztésére.

Kerényi levelének nyilvánosságra kerülése után Sándor György meghökkenve olvasta, hogy a megkérdezése nélkül feltüntették a Magyar Krónika szerzői között - számolt be a történtekről a Hvg.hu. A humoralista nem szeretné, ha sérülne közismert hídszerepének a hitelessége, ezért nyílt levélben visszautasítja a felkérést. Szerda reggel megjelent levelét Bencsik Gábor főszerkesztőnek és a Magyar Krónikával is foglalkozó miniszterelnöki megbízottnak, Kerényi Imrének címezte.

A Heti Válaszban lehozott levél szerint Sándor mindig is a híd szerepét töltötte be a két oldal között, és nem szeretne részt venni olyan vállalkozásban, ahol ennek a szerepnek a hitelessége sérülne. Csak akkor tudna részt venni a lap munkájában, ha a baloldalhoz sorolt, tehetséges alkotók is hasonló arányban írnának a Magyar Krónikában Korábban a Heti Válasz felkért újságírói is közölték, hogy nem kívánnak hozzájárulni Kerényiék kormánybarát vállalkozásához. A név szerint felkért Osztovits Ágnes, Ablonczy Bálint, Stumpf András és Borókai Gábor főszerkesztő is nemet mondott.

A Heti Válasz összesítette azokat, akik nemet mondtak a Magyar Krónikában való publikálásra: Balogh Ákos Gergely Mandiner-főszerkesztő, Ráday Mihály operatőr, Vizi E. Szilveszter, az MTA volt elnöke, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, Szinetár Miklós rendező, Hankiss Elemér szociológus, Kovács Ákos előadóművész és feltehetőleg Horkay Hörcher Ferenc egyetemi tanár is.

Keserű Katalin művészettörténész még nem adott választ, Papp Lajos szívsebész, Fricz Tamás politológus és Zalaváry Lajos építész szintén kitérően nyilatkozott, ők még nem döntötték el, részt vesznek-e a Magyar Krónika munkájában. Jankovics Marcell rendező, Kálomista Gábor producer, Pálffy István KDNP-s politikus és Csík János, a Csík zenekar hegedűse viszont örömmel vette a felkérést.

A Hvg.hu arról is beszámolt, hogy Orbán Viktor tartja meg a Magyar Krónika csütörtök esti lapindító értekezletét. Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott ars poeticája szerint a fideszes lap a "jót keresi", és "nem harcol, hanem örömet mond".

A reprezentatívnak szánt Magyar Krónika akkora lesz, mint az alkotmány díszkiadása. Havonta tízezer példányt készítenének belőle, egy részét ingyen kapnák állami vezetők, közkönyvtárak, középiskolai könyvtárak, középiskolák igazgatói, határon túli magyar iskolák és magyar intézmények, valamint hazai polgármesterek.

Forrás: hvg.hu, mixonline.hu

sokkaljobb-kommentár: Kerényi Imre egykor sikeres színházigazgató, rendező volt. Hogy mi történt vele, nem lehet tudni. Lehet, hogy megártott neki a hatalom szele. A Magyar Művészeti Akadémiánál tölt be valami nagyon fontos állást, 600 ezer forintos fizetésért. Hogy mint miniszterelnöki tanácsadó, mennyit kap, azt nem lehet tudni, de azt igen, hogy egy furcsább ötletekkel áll elő. Orbán Viktornak kellene előállni egyetlen ötlettel: meg kell szabadulni ettől a közpénznyelő baromságokat kiötlő embertől.

Az interneten régen volt ennyi mém (gúny), mint ekörül a leendő hírlap körül, ami most már valószínűleg nem jön létre. Orbán Viktor a sajtótájékoztató után ügyesen elkerülte a néhány tüntetőt.

Békéscsaba, 2014. január 10.
F. I. - K. M. - sokkaljobb

Emlékeztető: "Mindenkinek meg kell értenie, hogy ha kormányra kerülünk, nincs több lopás. Annak, aki először belenyúl a kasszába, le lesz vágva a keze..." (Pokorni Zoltán a 2010-es választási kampányban) Kerényinek tegnap még megvolt mind a két keze...

Kapcsolódó:
   Orbán kormánybiztosa: tömeges magyar-cigány esküvők kellenének, nem rossz az az asszimiláció...

Leültette egyszer a tüntetőket a Népszabadságra. Aztán elrendelte, hogy minden polgármesteri hivatalba legyen külön szobája az alkotmány-tákolmánynak, asztallal, székkel. Díszkötésbe adatta ki az alkotmányt, amiből a Fidesz kihagyta a termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj védelmét! De levédte az egykulcsos adót, mert azzal ő fél millióval jár jól havonta. A kieső bevétel miatt kellett az áfát 27 százalékra felemelni!!!! (F.I.)

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Jegyzőkönyv: A Fidesz mellett Balczó és a MIÉP szavazta meg a devizahitelezést
11 jan 2014 lorincimagazin.blog.hu nyomán magyarhajnal.com

A Fidesz kormány mellett a MIÉP, Csurka, Balczó, Lentner, ifj. Hegedűs stb nyomott igent a családokat földönfutóvá tévő tervezetre 2001-ben. A MIÉP, szavazóit és tagságát elárulva ekkora már a Fidesz nem hivatalos külső kiszolgálójaként működött, később erre rá is fizetett. A hasonló járszalagra került Jobbik is efelé tart. A 2001-es szavazás jegyzőkönyve alább. Az akkor elfogadott törvénnyel adtak zöld jelzést a nyakló nélküli devizahitelezésnek, amelynek következtében ma 400 ezer magyar embert fenyeget kilakoltatás (lakásuk már zár alatt), és további 1 milliót érheti utol a végzet 1-2 éven belül. A cél nyilvánvaló volt, a magyar gazdaság megszerzése után a gyarmati megszállás alá került magyarok kiforgatása ingatlanjaikból. Az is egészen biztos, de nem mentség, hogy sok képviselő azt sem tudta miről szavaz. Ilyen emberek "képviselhetnek" másokat, ma is.

A teljes jogszabály ITT érhető el. vagy ITT

Az Orbán kormány (Fidesz-MDF-FKGP, pontosabban a Túri Kovács féle áruló FKGP, mert a kisgazdák szétverése ekkor már folyamatban volt) 2001-ben elérkezettnek látta időt, hogy bevezesse a devizában történő gazdasági műveleteket, kiszolgáltatva az ország gazdaságát a külső körülményeknek. Varga Mihály akkori pénzügyminiszter, jelenlegi gazdasági miniszter így érvelt a devizaliberalizáció és a devizában végezhető gazdasági műveleteket lehetővé tévő törvénytervezet mellett:

"A devizaliberalizáció következtében módosulnak a törvénynek az adófizetés módját előíró szabályai. A külföldön történő számlanyitás szabadságára tekintettel rendezni kell, hogy az adót belföldi bankszámláról és forintban kell teljesíteni. Magyarországon a forint továbbra is a törvényes fizetőeszköz. Ennek megfelelően az adóhatóság sem utal ki devizában, és nem teljesít kiutalást külföldi bankszámlára. Csak a jogszerűen teljesített fizetésekre igaz a fizetés időpontjára vonatkozó hatályos rendelkezés, amely a teljesítés időpontját az adózói bankszámla megterhelésének időpontjával azonosítja. Az előírásoknak meg nem felelő módon teljesített adófizetések esetében a befizetés időpontjának az adóhatóság számláján történő jóváírás minősül.

A forint konvertibilissé válása következtében a belföldi adózók is köthetnek ügyletet devizában, ezért a forgalmi adó- és a fogyasztási adó-elszámolások során tisztázni kell, hogy az adófizető és a visszaigénylő ugyanazon a napon érvényes, a Magyar Nemzeti Bank által közzétett hivatalos devizaárfolyamot köteles alkalmazni." (Varga Mihály, Orbán pénzügyminisztere, 2001)

Látható, az Orbán által személyesen támogatott jogszabály tette lehetővé a családok devizában történő eladósodását. Az előterjesztésben szó sem volt középárfolyamról, meg az árfolyamkockázatok mérsékléséről, Orbánék egyszerűen szabadon engedték a bankokat, a lízingcégeket.

Az illetékes bizottságban egy nem egészen 3!!!! perces ülés keretében a Fidesz-Túri Kovács féle Kisgazda-MDF kormánypárti képviselők átverték a javaslatot, így szabaddá vált az út, hogy a jövőben családok százezrei vállaljanak pénzügyileg életveszélyes kockázatot.

Ezután az első Fidesz kormány, annak koalíciós partnerei és a MIÉP boldogan szavazta meg a devizahiteles jogszabályt 2001 november 12-én.

Jegyzőkönyv még egyszer, itt.

Ettől a ponttól, valamint Járai gyalázatos jegybankelnökségétől kezdődött a magyarok kilátástalan vergődése a devizahitelezés csapdájában. Vicces, de a korabeli MIÉP-es képviselők is megszavazták a törvényt, többek között a már elhunyt Csurka, az ifj. Hegedűs püspök, vagy a Parlament mostani Jobbikos alelnöke, Balczó Zoltán is. Az MSZP-SZDSZ ekkor egyöntetűen elutasította a devizahitelezést lehetővé tevő jogszabályt.
De csak akkor, később ők is lelkesen besoroltak: http://pestisracok.hu/szocialista-paktum-pecsetelte-meg-a-devizahitelesek-sorsat/

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

"Itt vannak a szürke marháim, vigyék a pályázati nyertesek!"
2014. január 10. 08:00 sonline

Itt van háromszázötven szürke marhám, de nincs hozzá elég legelőm; fölajánlom a pályázati nyerteseknek, vigyék az állatokat, nekik úgysem hiszem, hogy van - mutatja Szencz József az állatállományát Gyótapusztán.


A marcali gazdálkodó öt somogyszentpáli birtoktestre pályázott (gyepre, legelőre) a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területeire kiírt földbérlet-hasznosítás során, de egyet sem nyert el. - Az állt a kiírásban, hogy az őshonos állat tartása előnyt jelent - állítja a gazda. - Nos, nekem akad belőle háromszázötven, mégsem nyertem egy centi földet sem. Kíváncsi volnék, hogy akik nyertek, azok mivel tudtak lekörözni? Hiszen állattartó gazdálkodó sem igen van ma már a környéken, hármat ismerek a térségben, de őshonost ők sem tartanak, a falvakban sincsenek már állatok, sokan ajánlják föl úgy a területeiket, hogy csak legeltessek rajta, mert legalább nem kell kaszálni.

Szencz József még 1996-ban vágott a gazdálkodásba, "szürke marhákat azért kezdtem tartani, mert nagyon kedvelem a fajtát, a szüleimnek is volt, és akkoriban úgy gondoltam, hogy meg lehet élni a tenyésztésükből". Mára az állatállománya rohamosan fölszaporodott (évente akár százzal is nő a számuk), a legelőterületek azonban nem tartották ezzel a lépést, e közben piaca sincs a szürke marhának, vagyis nem, vagy csak igen nehezen lehet értékesíteni - ezért lett volna fontos, hogy legelőhöz jusson a nemzeti parkos földek haszonbérleti pályázatán.

- Nagyon szeretnek kint, szabadon lenni, szerencsére jó még az idő ehhez - mutat az állataira. - Amennyi területünk van, az két hónapnyi takarmányra elég, a betakarított szénához még húsz vagon répaszeletet kellett vennünk nemrég. Valamikor a gróf is tartott állatokat Gyótán, aztán nagyon elvadultak ezek a gyepek, és a szürke marha éppen arra jó, hogy ezeket a rossz minőségű legelőket "rendbe tegye". Gyenge, nyolc aranykoronás területek ezek, egy marhát három hektár tudna eltartani, vagyis kellene vagy ezer hektár a mostani állományomhoz. Az öt megpályázott birtoktest is még csak háromszázat adott volna ki, így a meglévőkkel együtt se lenne meg az ezer hektár fele sem.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Tarolt a földpályázatokon Lázár rokona
2014-01-09. 12:30 HVG - Kuruc.info

Több mint 1300 hektár állami földet nyert a hódmezővásárhelyi Gorzsai Mezőgazdasági Zrt., melynek a legnagyobb tulajdonosa Lázár János anyai nagybátyja. A cég, valamint az ellenőrzése alá tartozó korlátolt felelősségű társaságok az állami földbérletpályázatokon eddig 27 pályázatot nyertek. A helyi konkurens, amely Hódmezővásárhely egyik legnagyobb munkáltatója, a pályázatok nagy vesztese lehet.

Egy december eleji lakossági fórumon, ahol Lázár János az új, megnövekedett választókörzetében élőknek mutatkozott be a Csongrád megyei Földeákon, tréfásan tette fel a helyieknek a kérdést, hogy miért nem adtak be földbérletpályázatot a szomszédos állami területekre. Az érintett polgármester magyarázkodott: mára elnéptelenedett a falu, helyben mindösszesen három agrárvállalkozó él, mindegyik az egykori szövetkezet, illetve állami gazdaság romjain építkezett.

Néhányuknak persze eszébe jutott, honnan tudja Lázár, hogy nem pályáztak, amikor a bontások alkalmával nem hozzák nyilvánosságra a pályázók kilétét, és azt is csak késve lehet megtudni, jóval a szerződéskötés után, hogy kik a nyertesek. A miniszterelnökségi államtitkár jól értesült volt: az érintett óföldeáki földekre - akárcsak a környék több településén - a szerződések egy részét már november negyedikén megkötötték. Az erről szóló eredményeket az NFA azonban csak a napokban tette közzé a honlapján, jóval a Lázár-látogatást követően.

Három jogi személy, 27 pályázat

Nem lehet véletlen Lázár jól értesültsége már csak azért sem, mert a legnagyobb gazdálkodó a Hódmezővásárhely környéki Földeákon is az a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt., melynek fő tulajdonosa az államtitkár édesanyjának az unokatestvére, Gyapjas Károly. A zrt.-nek 2001 és 2012 júliusa között maga Lázár is az igazgatósági tagja volt, a vagyonnyilatkozatában szereplő, tulajdonában lévő földeket (kb. 40 ha) is a Gorzsai Zrt. műveli.


Gyapjas Károly (jobbra) átveszi a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől

A cég az NFA honlapjára felkerült friss adatok szerint eredményesen szerepelt az állami földbérletpályázatokon. Az ellenőrzése alá tartozó érdekeltségek nyertes pályázataival együtt összesen 1362 hektár föld használati jogát nyerte el, 27 pályázaton. (A zrt. saját jogon 10 pályázattal 295 hektár földbérlethez jutott. De sikeresen pályázott a zrt. érdekeltségébe tartozó Gorzsai Takarmánytermelő Kft., amely 804 hektár földbérletét kapta meg 10 pályázaton, valamint a Gorzsai Paprikatermelő és Értékesítő Szövetkezet, amely 262 hektárral gyarapította a csoport által művelt birtokot, 7 nyertes pályázaton.)

Az érdekeltségek mind önálló jogi személyként pályáztak, így külön-külön egyikük "nyereménye" sem haladja meg a törvényben meghatározott 1200 hektáros plafont. A területeket Maroslele, Makó, Óföldeák, Földeák körzetében eddig is többségében a hódmezővásárhelyi - egyébként a 3076-os számú tanyát székhelyként megadó - agrárcsoport művelte. A helyieknek eszükbe sem jutott, hogy labdába rúghatnának.

Ángyán József V. földjelentéséből, amely 2013 szeptemberéig dolgozta fel az adatokat, még az derül ki, hogy a megyében a majd 20 ezer hektárnyi megpályáztatott földterületnek csak a töredékét, 1790 hektárt hirdettek eredményesnek. A most napvilágra került adatok azt mutatják, hogy csak a Gorzsai-csoport által vitt földek majd 1400 hektárt tesznek ki. A legutóbbi Ángyán jelentés szerint a "megyei bajnok" a Héjja Testvérek Kft. volt, amely szeptemberig 1172 hektár állami földre köthetett szerződést. Ők most újabb 6 pályázattal még 260 hektár földdel gyarapodtak, így a megyében a Gorzsai-érdekeltségek Héjjáékkal vannak "pariban" az eddig kihirdetett eredmények alapján.

Ahogy az Ángyán-jelentés is utalt rá, ahol van egy erős tőkés társaság, ott a pályázatokon a magángazdaságok nemigen rúgtak labdába. A Gorzsai eddig Maroslelén, Földeákon, Óföldeákon és Makón bérelt földeket, s Makó kivételével mindenütt ő tarolt. De Makón is csak egyetlen helybéli van, a nyertesek között találni egy földeákit is egy szegedi mellett.

Lenyomják az ellenlábast

Mint ahogy arról a Népszabadság májusban beszámolt, Hódmezővásárhely egyik legnagyobb adófizetője, a 2004-ben privatizált Hód-Mezőgazda Zrt. által használt birtokok is bekerültek abba a 200 ezer hektárba, melynek haszonbérletét tavaly meghirdette az állam. Az agrárcég közel 5000 hektárnyi területen gazdálkodik, kétszer annyin, mint a Gorzsai, de kétszer több hódmezővásárhelyit is foglalkoztatott. A Hód-Mezőgazda Zrt. privatizációja miatt 2011-ben (már az elévülési határidőt követően) Lázár János, akkor még mint Hódmezővásárhely polgármestere és a Fidesz frakcióvezetője, valamint Budai Gyula elszámoltatási biztos különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál, de a nyomozás bűncselekmény hiányában megszűnt. Lázár, aki ekkor még a helyi konkurens cég, a Gorzsai Zrt. igazgatósági tagja volt, nem kertelt: szerinte a vásárhelyiek a 2004-es privatizációkor vereséget szenvedtek, most nem fognak.

És ahogy a pályázati eredmények alakulnak, ebben is igaza lesz. A Hód-Mezőgazda Zrt. ugyan szintén nyújtott be pályázatokat állami földre (azokra a területekre, ahol eddig gazdálkodtak), de még nem találni olyan földrészletet, melyet megnyertek volna. Bár már a pályázatok leadási határidejéhez viszonyított kihirdetési határidő is lejárt, a földjeik jelentős részének sorsáról még nem adott hírt az NFA. Ami látszik, hogy Algyőn és Hódmezővásárhelyen, ahol a Hód-Mezőgazda Zrt. művelt földrészleteket, az eddig kihirdetett 47 pályázaton sorra elbuktak. A nyertesek magánszemélyek, a földek méretének többsége 5-15 hektár.

Vásárhelyen a 37 pályázat 33 különböző agrárvállalkozót fed le - a helyiek tehát itt nyertek, igaz, a nagyja hátravan, még 100 hektár fölötti földrészletek várnak "gazdára". Hódmezővásárhelyen egyébként nagyjából 600 hektárt osztottak szét, amit eddig a Hód-Mezőgazda Zrt. művelt. Algyőn a nyertesek között olyan helyi potentátok vannak, mint Kispál Ferenc, a Nemzeti Agrárkamara Csongrád megyei elnöke, a Magosz országos választmányának tagja (a 10 helyben meghirdetett pályázatból 4-et vitt el), vagy Ozgyinné Széll Ibolya, aki rokona Ozgyin Mihálynak, a Magosz helyi szervezete oszlopos tagjának, a Csongrád megyei közgyűlés mezőgazdasági tanácsnokának.

Míg tehát a Gorzsai Zrt. - ha csak különböző érdekeltségein keresztül is - eddig nyerni tudott ott, ahol korábban is művelt földeket (összesen 1362 ha-t), a Hód-Mezőgazda Zrt. Algyőn elveszíti a földbérleti szerződései lejárta után 300 hektár föld művelési jogát, a hódmezővásárhelyi földekkel együtt hozzávetőleg 1000 hektárt. És még az összes eredmény korántsem ismert. Könnyen lehet, hogy a Hód-Mezógazda Zrt gyakorlatilag teljesen ellehetetlenül.

Tőkés vagy nem tőkés?

Lázár János korábban nemcsak a Hód- Mezőgazda Zrt. privatizációját kifogásolta, hanem azt is, hogy a cég tulajdonosa tőkés társaság, nem pedig a helyi gazdák. Pedig a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt.-ben sincs már nyoma, hogy 1993-ban a Gorzsai Állami Gazdaságot a dolgozók vásárolták meg. Az Opten cégadatbázis szerint a zrt.-nek három magánszemély a tulajdonosa, a legnagyobb köztük Gyapjas Károly, Lázár János édesanyjának az unokatestvére. A cég mérete alapján igazi tőkés társaság: 2012-ben 1,877 milliárd forint volt a nettó árbevétele, és 161 millió az adózás utáni eredménye, a tulajdonosok a mérleg alapján - az előző évhez hasonlóan - 100 millió forint körül vettek ki a cégből.

Raskó György agrár-nagyvállalkozó, a Földművelésügyi MInisztérium egykori államtitkára az Antall-, majd a Boross-kormány idején, aki 2008 óta az igazgatóság tagja (előtte bent ült a felügyelőbizottságban) a hvg.hu-nak azt mondta, a földbérletpályázatokat ők is megsínylik: állítása szerint arra készülnek, hogy az eddigi 1800 hektár állami bérletből elveszítenek 600 hektárt. (Nyilván nem számítja közéjük az érdekeltségek nyertes pályázatait, hiszen a már a kihirdetett eredmények szerint is 1356 hektárra szerződést kötöttek.) Az agrár-nagyvállalkozó (egyébként a Lajoskomáromi Győzelem Kft. ügyvezetője) azt tekinti most fontos feladatnak, hogy a földet nyert magángazdákat meggyőzzék, termeljenek a Gorzsai Zrt.-nek, amivel a cég pótolni tudná a - Raskó szerint - kieső területeket.

Kapcsolódó:
   Földmutyi: Lázár részvényes a cégben, ami tarolt

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Ferenczi Krisztina: Az igazság pillanata
2014. január 10. NOL

Az ügyvéd zsebre tette a pályázatokat, az értékelési lapokat, és mindet hazavitte. Azután egymaga jól kitöltötte őket. A kis jelenet a földpályázaton zajlott: mint amikor az iciri-piciri mind megette.

Sarkítva ilyen egyszerűen dőlt el akkor és ott sok-sok ember sorsa. Ha azt is hozzávesszük a népmeseien szép történethez, hogy a Bükki Nemzeti Park a kottáért a központba ment, hogy jól tudja húzni a talpalávalót a fideszes uraknak Borsodban, akkor igazán nincs mit szépítenünk a Vidékfejlesztési Minisztérium egyik főintézménye, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetről kialakult képünkön. Azon, hogy egy erkölcstelenül működő szervezet csicskáztatja a nyomorult pályázókat.

Nincs ok feltételezni, hogy hasonló ne történhetett volna az országban bárhol. Az érintett ügyvéd ugyanis a kottát adó NFA-nak öt megyében végzi ugyanezt a munkát.

Persze az ügyészség is dolgozik. Magán- és közokirat-hamisítás miatt már körvonalazódnak büntetőügyek. Áttörés két év után: bár ezeknek a büntetési tétele alig kicsivel több, mint az ejnye-bejnye. A kormány velejéig romlott működése pedig eleve büntethetetlen. Bombabiztosan beépültek a rendszerbe az ehhez szükséges jogi kellékek. Föl sem merülhet, hogy az igazságszolgáltatás futószáron vezesse a kampányban a kormány embereit vagy a statisztériát.

A komolyabb vádpontok közül a hűtlen kezelés azért kizárt, mert fix áron adtak bérbe milliárdos értékben állami földet 20 évre. "A földhaszonbérleti szerződéseket a nyertesek pályázó személyétől függetlenül azonos feltételekkel kötötték meg, így az esetleges visszaéléssel összefüggésben vagyoni hátrány nem keletkezett" - állapítja meg az ügyészség. Innen nézve pedig igazán nem eltúlzott a több száz azonos tétel ügyvédi díjára darabonként kiutalt közel 60 ezer forint plusz áfa. A hivatali visszaélés pedig azért nem vethető fel a közvéleményt két éve borzoló ügyekben, mert "a pályázat során eljárt személyek nem hivatalos személyek".

Eszerint tehát valamennyi állami földbérletpályázaton a garantált fix ár miatt nem követhet el senki hűtlen kezelést, a hivatali visszaélés pedig azért kizárt, mert az állami vagyonról olyasvalakik diszponálnak, akik nem számítanak hivatali személynek. Ángyán József mindazonáltal kizavarhatja a fideszes államtitkárt a bizottsági ülésről, és elmondhatja neki, hogy szégyellje magát. Legfeljebb az ifjú tehetség kicsit behúzza a nyakát, ahogy kisomfordál, tán a folyosón még az is átfut az agyán, hogy benne van-e ez az ő jó ?zetésében, benn volt-e a pakliban. Hogy hiába nyújtja a kezét, nem kezel vele már senki.

S mégis, a közönség fárad. Mire egy-egy ügy sok-sok év után eljut valahová, a végeredmény már nem érdekel senkit. És erre játszik az egész társulat. Hogy amire elérkezik az igazság pillanata, már ne tudjuk, honnan indultunk el.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Hogyan szerzett vissza a Fidesz több mint félmillió embert?
ROVÓ ATTILA 2014. 01. 08. 11:08 Origo

Már hónapokkal ezelőtt csodafegyverként emlegették a Fideszen belül a rezsicsökkentést, mostanra pedig a támogatottsági adatok is azt mutatják, hogy nem volt túlzó a párt optimizmusa: a közvélemény-kutatók szerint több százezer ember talált vissza hozzájuk az akció miatt.

Mozgalmas hétfő volt a Fideszben 2013. március 11-e. Orbán Viktor kormányfő a parlamentben kért szót, hogy támadja a rezsicsökkentés ellenében ítélő bíróságokat, majd néhány órával később, a Fidesz elnökségi ülése után Rogán Antal és Kósa Lajos jelentette be, hogy aláírásgyűjtésbe kezdenek a rezsicsökkentés megvédéséért.

Az elszántság érthető volt: a Fidesz népszerűsége akkoriban mélypontra süllyedt. A választások után még rekordszintű, 3,2 milliós tábort mért az Ipsos (ez több volt, mint ahányan a pártra szavaztak), 2012 végére azonban ez a szám 1,3-1,5 millióra csökkent. Az Ipsos véleménykutatási igazgatója, Závecz Tibor szerint ez azt jelentette, hogy csak az eltökélt, kemény mag maradt meg a párt mellett.

Orbán Viktor pedig kénytelen volt azon töprengeni, hogyan rázza fel a választások előtt egy évvel az "eltespedt nyájat", hogyan aktivizálják a választóikat. Aligha volt tehát meglepő: mindent megtettek, hogy meglovagolják a népszerűnek bizonyuló, ölükbe hulló lehetőséget.

Az akció bejött, a Fidesz lassan csökkenő támogatottsága akkor hirtelen megugrott, és azóta is tudja magát tartani, jelenleg éppen 25 százalékos támogatottsága, 2-2,2 milliós tábora van a nagyobbik kormánypártnak az Ipsos szerint. (Hasonló trendről számolt be több más közvélemény-kutató is, az adataikat ide kattintva láthatja egyben.) "Ez a sok százezer szavazó nem az ellenzéktől jött át, a kutatásaink szerint 2010 óta nem nagyon van átjárás kormánypártok és ellenzék között, hanem a korábban lemorzsolódott támogatóit szerezte vissza a Fidesz" - mondta az Origónak Závecz Tibor.


Rezsicsökkentést propagáló óriásplakát a budapesti Bécsi úton (Fotó: Pályi Zsófia - Origo)

A közvélemény-kutató cég szerint egyértelműen olyanokról van szó, akik 2010-ben a Fideszre szavaztak, de a kormányváltás nem váltotta be az ehhez fűzött reményüket. "Nem értékalapú szavazókról van szó, hanem olyan 30 év alatti és 50 év feletti, alapfokú végzettségű, kisvárosi, falusi szerény keresetűekről, akik egzisztenciális megerősödést reméltek, de hiába. Őket tudta megszólítani és visszaszerezni a rezsicsökkentés. Gyakorlatilag egy egész társadalmi réteg talált vissza a kormánypárthoz" - magyarázta Závecz.

A kutató azt mondta, ezeknek a szavazóknak nagyon fontos volt az az üzenet, hogy visszakapják, amit a választások óta esetleg elveszítettek, azt pedig, hogy forintosítva nem feltétlenül ez a társadalmi réteg jár a legjobban a rezsicsökkentéssel, elhomályosította az a tény, hogy arányában nekik jelenti a legnagyobb segítséget a könnyítés.

A rezsicsökkentést és a kommunikációs technikák jó alkalmazását említette Sík Endre, a Tárki vezetőkutatója is. A kutató ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy eddig minden választás után viszonylag gyorsan visszaesett a kormánypártok népszerűsége, a Fideszé viszont 2010 után csak lassan indult olvadásnak, ami eleve szilárd bázist és jó kommunikációt feltételez. Így a Fidesznek a megfelelő eszköz megtalálásával már nem volt túl nehéz dolga visszaszerezni a szavazókat. Sík szerint szintén segíti a Fideszt, hogy a mérsékelt jobboldalon nincs alternatívája, így nem fenyegeti az értékelvű szavazók más párthoz való vándorlása.


Március 15-i ünnepségek Budapesten. Lengyelországból mintegy ezer támogató érkezett, hogy meghallgassa Orbán Viktor beszédét a Kossuth téren. (Fotó: Tuba Zoltán - Origo)

A Fideszt és a rezsicsökkentésért felelős politikusait tegnap hiába kerestük, nem sikerült választ kapnunk arra, mit szólnak az akció immár szavazószázezrekben mérhető hatásához. A hozzáállásukat ugyanakkor jól mutatja egy frakciótag korábbi nyilatkozata, ami szerint a pártban minden más háttérbe szorul a csodafegyverként számon tartott rezsicsökkentés mellett. Jelzésértékű lehet az is, hogy a rezsicsökkentés immár a harmadik felvonásánál tart, a párt folyamatosan napirenden tartja az ügyet.

Hogy a választásokig kitarthat-e a lendület, arra Sík Endre azt mondja, méréseik szerint a biztos szavazók köréhez képest kisebb a Fidesz előnye azoknál, akik nem feltétlenül vagy határozottan nem mennének el voksolni. Azaz itt van még tartaléka az ellenzéknek, de még itt is a Fidesz áll nyerésre.

Závecz Tibor arra hívta fel a figyelmet, hogy egymillió olyan ember van jelenleg, aki kormányváltást akar, de mégsem szavaznának az ellenzéki pártokra. "Ezeknek a pártoknak nem sikerül elérni, hogy rájuk voksoljanak a váltást akarók" - mondta az igazgató.

Kapcsolódó:
   Szégyenteljes leleplezés - Avagy: Amit Orbán Viktor nem tett ki a honlapjára állambiztonsági múltjáról


Viktor és Anikó a hatalom védernyője alatti ellenzékiek


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Ez vár a nyugdíjasokra - vallott a kormány
2013. október 4., péntek 7:10 Papp Zsolt, Napi.hu

A nyugdíjkorhatár beinduló emelésével és a nyugdíjak reálértékének befagyasztásával számol a kormány a 2017-ig előretekintő prognózisában. A nyugdíjalap gazdálkodása nullszaldós maradhat némi költségvetési segítséggel, a gazdasági növekedésnek a korhatáremelésnek és az időközben bekövetkezett profiltisztításnak köszönhetően.


A kormány a 2014-es költségvetés részeként elkészítette a 2017-ig előretekintő három éves prognózisát a Nyugdíjbiztosítási Alap gazdálkodásra. A nyugdíjalap jövőre 2964,6 milliárd forintból gazdálkodhat, ez az államháztartási kiadások 17,5 százaléka. A következő években a társadalom elöregedésével a nyugdíjkiadások nőnek, s a becslések szerint már 2015-ben meghaladja a 3000 milliárdot, majd a tervezési ciklus végére a bevételi és kiadási főösszeg eléri a 3391,9 milliárd forintot. Mind jövőre, mind az azt követő években biztosított a nyugdíjalap nullszaldós gazdálkodása - ám ehhez 2015-től növekvő költségvetési transzferre lesz szükség, 2015-ben már 75 milliárdos mankó kell majd.

Kapcsolódó cikkek
   Mindenkinek járjon alapjövedelem Magyarországon!
   ÁNTSZ: néhány héten belül kitör a járvány
   Diplomáciai támadásba lendül Orbán
   Élen az időjárási katasztrófákban Magyarország
   Kiszivárgott: 300 forintért (!) viheti a magyar milliárdos a Raiffeisent
   Felkészülni, holnap indul az áradat - gyűlnek az intő jelek

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A Magyar Gárda kivéreztetése I.: A nagy kézmosási kísérlet
11 jan 2014 magyarhajnal.com

2009-től hivatalosan megszűnt a parancsnoki felelősség: 'A mozgalomban résztvevők tetteikért, tevékenységükért a mindenkori hatályos jogszabályok szerint SAJÁT MAGUK FELELNEK'. Kiss Róbert Országos Főkapitány'. Vagyis a félkatonai szervezetben a főparancsnok (legalábbis 2009-től) nem vállalt felelősséget semmiért, ami önmagában is botrányos.

Alább induló sorozatunkban szemelvényeket közlünk a Magyar Gárda kivéreztetése című, 2010-ben megjelent, de már nyomtatásban elfogyott könyvből a szerző, Reisz Zoltán gárdista engedélyével.

A NAGY, ERKÖLCSTELEN KÉZMOSÁSI KÍSÉRLET:

A Magyar Gárda Mozgalom Országos sajtóirodájának 2009. július 25-i (sok oldalas) közleményéből:

"A MOZGALOMBAN RÉSZTVEVŐK TETTEIKÉRT,TEVÉKENYSÉGÜKÉRT A MINDENKORI HATÁLYOS JOGSZABÁLYOK SZERINT SAJÁT MAGUK FELELNEK. Kiss Róbert Országos Főkapitány"

A közleménnyel gyakorlatilag a Gárda vezetői eleve ki kívántak bújni a gárdával kapcsolatos politikai, erkölcsi, anyagi és egészségkárosítást okozó felelősségük alól!
Ezt a tájékoztatót erkölcstelennek tartom!

Főleg azok részére, akik nem voltak gárdisták vagy nem ismerték a Gárda belső működését: A Gárda mindig is hierarchikus rendszerben, szigorúan katonai parancsok szerint működött. A gárdisták minden cselekedetüket feletteseik parancsára hajtották végre. A gárdisták sok esetben fenyegetések hatására cselekedtek. Hogy lehetséges, hogy egy ilyen rendszerben működő szervezetnél elképzelni, hogy a parancs kiadójának nincs felelőssége a gárdisták parancsra elkövetett tetteiért?

A gárdisták az ütközetek során több esetben szenvedtek komoly sérüléseket (kéztörés, ájulás, mentővel történő újraélesztés, oszlatásokon történő gáz okozta sérülések). Meggyőződésem, hogy egyetlen gárdistában se merült fel a gondolat, hogy ezekért parancsnokai is felelősök!

Magukon a rendezvényeken való nem megjelenést is szankcionálták, inaktivitásra hivatkozva jogtalan kizárásokkal, gárdistából pártoló taggá leminősítéssel büntették a gárdistákat.

Természetesen az idézett közlemény nem jutott minden gárdista tudomására. Ez a felelősség téma egyetlen szakaszgyűlésen, századgyűlésen sem volt megbeszélve a gárdistákkal: a gárdisták kivonulásai, a rendőrséggel való megütközések előtt sem volt erre felhívva a tagok figyelme!

Csak egy példa a megjelenési kényszerre:(levélváltások)
2009. 08. 23.
"Tisztelt Századparancsnok úr! Minek köszönhetem a felmentésemet a tisztség alól?
- talán annak, hogy egy hete elutaztam családommal nyaralni ahová vittem magammal az egyenruhámat, hogy majd megyek a Budapesti avatásra?
- talán annak, hogy vasárnapig ki volt fizetve a szállásunk és mi szombat reggel összepakoltunk, mert Szentendrére kellett menni gárda avatásra? /miközben a 4 és 6 éves gyermekeim sírtak, hogy még ne menjünk haza.
- talán annak, hogy bedagadt bokával is elindultam volna, hogy odaérjek du. 13h-ra és 11h-kor telefonon tudtam meg, hogy az avatás megtörtént?
- talán annak, hogy nem voltam internet közelben, s egy telefont sem kaptam semmiről, sem családi napról, sem éjszakai kivonulásról?
Köszönöm" szakaszvez. helyettes, rajparancsnok

Megjegyzés: Nem volt Jobbikos tag. Minden rangjától megfosztották. Természetesen a következő szakaszgyűlésen a jelenlévő gárdisták egyhangúan elutasítottuk a leváltását, mivel ezt megelőzőleg a szakasz tagjainak véleményét nem kérték ki, magának az eljárásnak a módját sem tartottuk elfogadhatónak. végül szakaszunk döntését a századparancsnok válaszra se méltatta. Helyére egy Jobbik tag került. (Az avatás 13 órára volt tervezve, de a helyszínen váratlanul úgy döntöttek, hogy 11-kor megtartják a rendkívül erős rendőrségi jelenlét miatt, erről ő nem tudhatott)

folytatjuk.

Locations of visitors to this page
Programajánló

Törökországi Nagykörút


Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya
HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000
HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel[Lapszemle] Államférfiak a trianoni békeparancsról: A BÉKEFERTÕZÉSRÕL! - 1954, Operation Susannah: egy hamis zászló alatti izraeli mûvelet részletei - Újabb ajándék a toleráns Izraeltõl: Európába deportálják a nem kívánatos afrikai bevándorlókat - Egyre nagyobb a baj az EU-ban - a magyarok is aggódnak - Már nem titok: az Európai Egyesült Államok a tét - Történész: nincs bizonyíték, hogy a Monarchia a háborúra készült - Tulajdonosuk tudta nélkül lehet fényképezni az iPhone-okkal, Blackberry-kkel

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


Zöld Kapu Vendéglő: Hírek a konyhából

Aktuális finomságaink megújultak, bár az illusztráció pont nem ilyen étket ábrázol (Murphy, hogy nem találtunk hozzá képet), jellemzően aszalt gyömölcsökkel, gesztenye pürével, dióval, mogyoróval dolgozunk.

Zöld Kapu Vendéglő, aktuális ajánlataink bővebben


A képen kedvcsinálónak: Etyeki bélszíntokány, vöröshagymán pirítjuk a vesepecsenyecsíkokat, teszünk hozzá füstölt tarját és savanyú uborkát, fűszerezzük majorannával, tejfellel és cseppnyi fehérborral pároljuk, burgonyafánkkal adjuk fel.


Várjuk szeretettel Önöket! Foglaljon asztalt ide kattintva.
Cím: 1034 Óbuda Szőlő utca 42 Térkép, útvonal tervezés
Telefon: 06-1-387-70-28 Drótposta cím: zoldkapuvendeglo@gmail.com
Asztalfoglalás: zoldkapufoglalas@gmail.com
Honlap, Csülök csárda részleg, Facebook, Twitter, Google+
Nyitva: minden nap 10-22 óráig
A Hírháló ajánlata: Török Nyelvoktatás

Ez az oldal azért jött létre, hogy akik törökül szeretnének megtanulni, azoknak ne legyenek ilyen gondjai. A legtöbb nyelviskolában a nyelvtanulás nelvvizsga-központú. Ez az egyik oka annak, hogy sok tanuló valós élethelyzetekben több száz órányi nyelvtanulás után sem mer megszólalni. Ezzel szemben én már a kezdetektől a beszélt, élő török nyelvet tanítom. Ezáltal nyelvtanfolyamainkon már néhány órai töröktanulás után is vidáman társalgunk, természetesen az addig elsajátított tudászinten.

Részletek: www.torokoktatas.com
Nyelvtanfolyamra jelentkezni telefonon, vagy emailben lehet:
Telefon: +36 30 410 51 24, Email: info@torokoktatas.com
Jelentkezéskor hivatkozzon a Nemzeti Hírhálóra, mert megéri!

Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Államférfiak a trianoni békeparancsról: A BÉKEFERTŐZÉSRŐL!
2013 dec. 05 betyarvilag.hu

Amit a történetírás eltagad előlünk, a nyertesek oldaláról néhány meghatározó vélemény. Még a nyomorult Lenin is kritikával illette a békediktátumot! (betyarvilag.hu)


Andrej Hlinka páter, a legnagyobb szlovák párt, a Szlovák Néppárt vezetője 1925. június 4-én a következőket mondta:
"Mindannyiunk lelkében lobogjon a magyar haza emléke, mert ezer esztendős magyar uralom alatt nem szenvedtünk annyit, mint a cseh uralom hat éve alatt."

Vladimir Iljics Lenin:
"Rájuk erőszakolták a békét, de ez a béke uzsorás béke, gyilkosok és mészárosok békéje... hallatlan béke, rabló béke...ez nem béke, ezek olyan feltételek, amelyeket útonállók késsel a kezükben diktálnak a védtelen áldozatoknak."

André Tardieu, háromszoros francia miniszterelnök, a La paix című könyvében:
"Azért nem lehetett a magyaroktól elszakított Felvidéken népszavazást tartani, mert akkor nem jött volna létre Csehszlovákia a lakosság ellenszavazata következtében."

Tomás Garrigue Masaryk, Csehszlovákia első elnöke:
"Választanunk kellett Csehszlovákia megteremtése vagy a népszavazás között."

Lord Viscount Rothermere, a Daily Mail kiadója és főszerkesztője a 1927. június 21-i számában megjelent (Magyarország helye a nap alatt - Hungary s Place in the Sun) című cikkében a következőket írta:
"Két fiam esett el a háborúban. Nemes eszmékért áldozták az életüket és nem azért, hogy e dicső nemzettel ilyen igazságtalanul elbánjanak. Addig nem lesz nyugalom Európában, amíg revízió alá nem veszik a galád és ostoba trianoni szerződést."

Francesco Nitti, olasz miniszterelnök, 1924. szeptemberében:
"Trianonban egy országot sem tettek tönkre gonoszabbul, mint Magyarországot. De ezt az országot lélekben eros emberek lakják, akik nem nyugosznak bele hazájuk rombolásába. Magyarország megcsonkítása annyira becstelen, hogy senki nem vállalja érte a felelősséget. Mindenki úgy tesz, mintha nem tudna róla, mindenki szemérmesen hallgat.

A népek önrendelkezési jogára való hivatkozás csak hazug formula..., a leggonoszabb módon visszaéltek a győzelemmel... Nincsen olyan francia, angol vagy olasz, aki elfogadná hazája számára azokat a feltételeket, amelyeket Magyarországra kényszerítettek.."

Herbert Henry Asguit, aki 8 évig volt angol miniszterelnök, 1925-ben:
"Ez a béke nem államférfiak munkája, hanem súlyos és végzetes tévedések eredménye."

Artur Neville Chamberlain, angol miniszterelnök:
"A trianoni szerzodés eredménye Európában nem béke, hanem az új háborútól való félelem."

Stanley Baldwin, angol miniszterelnök:
"Európa békéje a trianoni békeszerződés napján szűnt meg."

Lloyd George, angol miniszterelnök, 1929. október 7-én mondott beszédében:
     "Csak az alattomos zsidó érdeket látom
      minden minden háttér munkában , amit
      Magyarország ellen tettek 1920 június 4-én !"

"Az egész dokumentáció, melyet szövetségeseink a béketárgyaláson rendelkezésünkre bocsátottak, csaló és hazug volt."

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

1954, Operation Susannah - egy hamis zászló alatti izraeli művelet részletei
2014-01-10. 13:39 Kuruc.info

Néhány alapvető kérdés

Mielőtt belevágnánk a címben szereplő művelet részleteibe, van néhány alapvető kérdés, melyeket végig kell gondolni.
Az első kérdés az, hogy mi is az a hamis zászló alatti művelet.

A hamis zászló alatti művelet (false-flag operation) azt jelenti, hogy valaki úgy hajt végre valamit, hogy közben bizonyítékokat gyárt és terít azért, hogy a felelősséget másra kenje.

Ilyen műveletet végrehajthatnak belföldi céllal azért, hogy a megrémített nép a kormányzathoz fusson védelemért, és gondolkodás nélkül elfogadja a kormányzat hazug érvelését, hogy a biztonság csak akkor teremthető meg, ha a nép beleegyezik a szabadságjogok megkurtításába.

Ilyen műveletet végrehajthatnak külföldi céllal azért, hogy a kormányzat egy külső - akár kitalált vagy felnagyított - ellenség ellen felbőszítse a népet, és a nép követelje az "agresszor" elleni válaszcsapást, annak megbüntetését. Ennek egy válfaja az, amikor egy harmadik játékos ugraszt össze két felet, majd a háttérből figyel, és elégedetten dörzsöli a tenyerét.

A második kérdés az, hogy mindig két oldal van-e, ahol az egyik a jó, a másik a rossz.

Nem. Aki nem tud kilépni az ellentétpárokból való gondolkodásból, például azt mondja, hogy "Izrael rossz, ergo a Muszlim Testvériség jó", vagy a másik oldalról nézve azt mondja, hogy "A Muszlim Testvériség rossz, ergo Izrael jó", azt előbb-utóbb valamelyik játékos csőbe fogja húzni.

Az 1948-as háborúban mind a Muszlim Testvériség tagjai, mind az egyiptomi hadsereg katonái - köztük egy Gamal Nasszer nevű tiszt is - Izrael ellen harcoltak. 1952-ben a Szabad Tisztek Mozgalma megdöntötte az egyiptomi király hatalmát, majd kikiáltották a köztársaságot, és Nasszer lett Egyiptom miniszterelnöke, később elnöke. Azonban csak azért, mert 1948-ban együtt harcoltak az izraeliek ellen, még nem lettek barátok, ugyanis az iszlám törvény, a saría bevezetésén dolgozó Muszlim Testvériség szemben állt a világias és szocialista elemeket ötvöző Nasszer-kormánnyal.

A harmadik kérdés az, hogy minden művelet hamis zászló alatti művelet-e.

Nem. Előfordul, hogy a műveletet tényleg az hajtotta végre, aki végrehajtotta. Az is előfordul, hogy a műveletet tényleg az hajtotta végre, aki végrehajtotta, majd azt kezdi terjeszteni, hogy csak úgy tűnik, hogy ő hajtotta végre, mert valójában az ellensége által végrehajtott, hamis zászló alatti műveletről van szó azért, hogy őt lejárassák.
Mivel létezik szimpla, meg csavart, meg duplán csavart művelet is, ezért óvakodjunk attól, hogy első felindultságunkban, információhiányos állapotban akár "X", akár "Y", akár "Z" oldalára álljunk. Ellenben ha bizonyos idő elteltével, tárgyi bizonyítékok, vallomások és visszaemlékezések alapos vizsgálata során bebizonyosodott, hogy ki a felelős, akkor nyugodtan nevén nevezhetjük az elkövetőt.

Az izraeli Operation Susannah esetében ez utóbbiról van szó.

Rövid bemutatás

Az Operation Susannah egy kudarcba fulladt izraeli hamis zászló alatti művelet volt, melyet 1954 nyarán, Egyiptomban hajtottak végre. Egyik alternatív elnevezése Lavon-ügy (Lavon Affair), mert abban az időben Pinhasz Lavon volt Izrael védelmi minisztere, bár a műveletért nem őt terheli a felelősség. Másik alternatív elnevezése "szerencsétlen ügylet" (angolul: unfortunate business; héberül: ??? ?????, Esek HaBish), mert az izraeli cenzúra miatt az izraeli közvéleményben és sajtóban a dolgot nem lehetett nevén nevezni.


Pinhasz Lavon (balról), a háttérben Simon Peresz. A kép 1954-ben készült

Ezen hamis zászló alatti művelet részeként az izraeli katonai hírszerzés emberei, valamint általuk toborzott, egyiptomi állampolgárságú zsidók bombákat helyeztek el egyiptomi, amerikai és brit tulajdonú civil célpontokban. A támadássorozattal kapcsolatos felelősséget a Muszlim Testvériségre, az egyiptomi kommunistákra, "meg nem nevezett gonosztevőkre", vagy "helyi nacionalistákra" akarták kenni azzal a céllal, hogy az erőszak és instabilitás légkörét alakítsák ki, ami arra ösztönözné a brit kormányzatot, hogy csapatait továbbra is a Szuezi-csatorna egyiptomi zónájában állomásoztassa.

Miután Izrael ötvenegy évig tagadta, hogy köze lenne hozzá, 2005-ben megtörtént a hivatalos elismerés, amikor Mose Kacav izraeli elnök kitüntette a még életben lévő résztvevőket.

Részletes leírás: http://kuruc.info/r/9/122516/

Kapcsolódó:
   1962, Operation Northwoods - egy lefújt amerikai önmerénylet-sorozat terve
   Bűzlő hídblokád ránthatja mélybe a republikánusok nagyágyúját

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Újabb ajándék a toleráns Izraeltől: Európába deportálják a nem kívánatos afrikai bevándorlókat
2014-01-11. 11:51 Kuruc.info

Izrael féltékenyen őrködik saját államának zsidó jellege fölött, ezért igyekszik korlátozni az Afrikából érkező bevándorlók számát. Azonban ha bármely más nemzet fia emeli fel a szavát az országába áramló idegenekkel szemben, az rasszistának minősül.

Izrael a világon az egyetlen ország, amely úgy igyekszik megszabadulni az afrikai menedékkérőktől, hogy egy másik államba küldi őket. Ők ugyanis ezt is megtehetik - de ehhez persze szükség van egy bárgyú partnerre is, aki ebbe belemegy... most éppen a svédek azok.


Afrikai bevándorlók Tel-Avivban

Gideon Sa'ar izraeli belügyminiszter kedden bejelentette: több tucat Eritreából érkező menedékkérő önként elhagyta Izraelt, és Svédországba utazott. Hogy pontosan hány főről lehet szó, arról a belügyminiszter nem adott tájékoztatást. Sajtóinformációk szerint többségük nő, és vannak közöttük, akiket korábban bántalmaztak, Izraelben bebörtönöztek, illetve emberkereskedők áldozatai voltak. Svédország az ENSZ Menekültügyi Hivatalának kérésére hajlandónak mutatkozott a menekültek befogadására.

Az izraeli belügyminisztérium arról adott tájékoztatást, hogy a Svédországba igyekvő afrikaiak ígéretet tettek: nem térnek vissza Izraelbe. Induláskor mindegyikük 3500 dollárt kapott kézhez.

Jogvédő csoportok ugyanakkor bírálják a bevándorlók Svédországba exportálását. "A Svédországba küldött menedékkérők nem a belügyminisztérium önkéntes távozást megcélzó programjának keretében távoztak, hanem az ENSZ Menekültügyi Hivatala erőfeszítéseinek eredményeképpen" - közölte Oded Feller, egy izraeli polgárjogi szervezet vezetője. A jogvédő szavaiból az derült ki, hogy Svédország 50 afrikait fogadott be. "Izrael az egyedüli ország a világon, amely nem ismeri el az eritreai menedékkérőket menekültekként, és más államok úgy érzik, Izrael nem teljesíti a menekültügyi nemzetközi egyezmények előírásait" - fogalmazott Oded Feller.

Mint arról beszámoltunk, tízezernél is több afrikai bevándorló és menedékkérő az elmúlt vasárnap kezdett sztrájkba, illetve tüntetett Tel-Aviv különböző pontjain a hatóságok megkülönböztető bánásmódja ellen tiltakozva. Az ENSZ Menekültügyi Hivatala is bírálta az izraeli állami szervek magatartását, hangsúlyozva, hogy Izrael nem tesz eleget az 1951-ben született menekültügyi konvenció előírásainak. Izrael ugyanis nem ismeri el sok ezer afrikai menekültstátusát, sőt az illegálisan az országba érkezett személyek közül többeket bebörtönöztek, vagy korlátozták szabad mozgásukat.

Az eritreai bevándorlók Svédországba távozásának híre a tiltakozások kezdete utáni harmadik napon terjedt el, noha az utazásra néhány héttel korábban került sor. A belügyminisztérium közleménye rámutat, hogy "több tucat Eritreából beszivárgó személy távozott Svédországba az elmúlt hetekben, az önkéntes távozást célzó program részeként." "Ez az első alkalom, hogy a beszivárgókat Svédországba küldjük. Az akciót egyeztettük a svéd kormánnyal, miután megegyezés született a belügyminiszter és az ENSZ menekültügyi főbiztosa között. A beszivárgók önként távoztak, a Bevándorlási Hivatal pénzügyi támogatásával, amelynek összege 3500 dollár volt fejenként" - olvasható az izraeli belügyminisztérium szóvivőjének közleményében.

A tájékoztatóból kiderült, hogy 2013-ban 2612, korábban Afrikából Izraelbe érkező bevándorló hagyta el a zsidó államot az "önkéntes távozást célzó program" keretében. Közülük 1955-en Eritreából és Szudánból származtak.
Benjamin Netanjahu miniszterelnök hétfőn megerősítette kormánya álláspontját, mely szerint az országba illegálisan érkező személyeket a jövőben is kitoloncolják. "Világossá akarom tenni, hogy a tüntetés és a sztrájk nem old meg semmit. Miként képesek voltunk lezárni a határokat az illegálisan érkező menekültek előtt, mi eltökéltek vagyunk abban, hogy eltávolítjuk azokat, akik a határok lezárása előtt érkeztek Izraelbe" - jelentette ki a miniszterelnök.

Perge Ottó - Háárec nyománPSZICHIÁTRIA: Halálipar - Fajgyűlölet létrehozása

A legkegyetlenebb fajgyűlölőket az EUGENIKA nevű pszichiátriai áltudomány ösztönözte. Dél-afrikai apartheid, Ku Klux Klan és az egyesült államokbeli kisebbségeken való kísérletezés. Az EUGENIKA mentségként szolgált az igazságtalanságokra, embertelenségekre, és milliók emberi méltóságának megtagadására.

Mandela életműve: Gazdasági összeomlás és a fehér kisebbség legyilkolása Dél-Afrikában (videó)

A Nobel béke-díjas "szent" hatalomra kerülése óta 70 ezer fehér nőt, férfit és gyermeket mészároltak le a fajgyűlölettel tüzelt dél-afrikai négerek. A gazdaság romokban, a lakosság negyede AIDS-es, de a liberalizmus ünnepel, hiszen nyoma sincs már a régi európai értékeknek.

Videóval: Harcunk.info

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Egyre nagyobb a baj az EU-ban - a magyarok is aggódnak
Szabó Zsuzsanna 2014. január 12., vasárnap 9:01 Napi.hu

A gazdasági válság miatti bizonytalanság alaposan megnyirbálta az EU vezetésébe vetett hitet Európa-szerte - derül ki a Gallup legfrissebb felméréséből. Főleg a válság által leginkább sújtott tagállamokban következett be drasztikus visszaesés. Magyarországon 2008-hoz képest ugyan jelentősen erodálódott az uniós vezetéssel elégedettek aránya, de 2012-től újra javulás mutatkozott.

A válság okozta bizonytalanság alaposan meggyengítette az EU vezetésébe vetett hitet a legtöbb uniós tagállamban a Gallup legfrissebb felmérése szerint. A legnagyobb kiabrándulás nem meglepő módon a megszorítások miatt szenvedő tagállamokban tapasztalható, ám a probléma nem kizárólag gazdasági okokra vezethető vissza - mutat rá a közvélemény-kutató a felmérésében. Ez folyamatos trend már az EU-tisztviselők első, 1979-es népszavazáson történt megválasztása óta. Az uniós vezetés elismertségének aránya 2008 és 2013 között Spanyolországban például 32, Írországban pedig 23 százalékkal zuhant, de Svédországban 17, Finnországban 14, Hollandiában 11, és Dániában 10 százalékpontos esést mért a Gallup.

A közvélemény-kutató szerint a bevándorlás miatti aggodalom, a radikális jobboldali pártok erősödése, valamint Magyarország mellett az Ausztriában, Franciaországban, Görögországban, Olaszországban és Hollandiában tapasztalható folyamatok arról tanúskodnak, hogy a lakosságnak egy jelentős része úgy gondolja, hogy az EU nem képes kielégítő válaszokat adni az aggodalmaikra. Összességében, a felmérésben szereplő 27 tagállamból mindtegy 23-ban vannak kisebbségben az uniós vezetéssel elégedettek (Horvátország nem volt része a felmérésnek).

Az EU elfogadottsága Görögországban (19 százalék), Cipruson (21 százalék) és Spanyolroszágban (27 százalék) a legalacsonyabb, de az Egyesült Királyságban (29 százalék), Svédországban (30 százalék) és a Cseh Köztársaságban (30 százalék) is kritikusan alacsony.

Ezzel szemben az uniós vezetés elfogadottsága Luxembourgban a legnagyobb, 67 százalékos, de 50 százalék felett van még Németországban (59 százalék), Belgiumban (56 százalék) is - Dániában 50 százalékos ez az arány.

Magyarországon a lakosság körében az uniós vezetéssel elégedettek aránya 2013-ban 37 százalékos volt a 2008-as 44-hez képest. A magyarok körében egy jelentős kiábrándulás 2010 és 2012 között mutatkozott, amikor is az elfogadottság aránya 40 százalékról zuhant be 26 százalékra, 2012 és 2013 között viszont jelentős, 11 százalékpontos javulást mért a Gallup.

A fiataloknál még tartja magát az EU

A 15-30 éves korosztály körében azonban - a rekord szintű munkanélküliségi ráták ellenére - az EU-vezetés támogatása továbbra is inkább jellemzőbb. Bár ebben a korcsoportban is csökkent az elfogadottság az elmúlt években, de 14 tagállamban a fiatalok többsége továbbra is a támogatók között van. A fiatalok körében az EU-vezetés támogatottságának legnagyobb arányát Belgiumban (75 százalék), Németországban (74 százalék), Dániában (71 százalék) mérték, míg a legalacsonyabbat Görögországban (19 százalék), Cipruson (30 százalék) és Olaszországban (34 százalék) mérték.

Utóbbi tagállam esetében azonban érdekesség, hogy a válság által szintén súlyosan érintett országban a teljes lakosság körében 2008-hoz képest 9 százalékpontos támogatottságnövekedést mértek - ehhez a Gallup szerint a belpolitikai válság is hozzájárult. A fiatalok körében azonban jelentős kiábrádulás látszik: 2008 és 2013 között 14 százalékpontot esett a mutató, ráadásul még 2012 és 2013 között is jelentős, 16 százalékpontos zuhanást mutat a felmérés.

A periféria többi országa közül Portugáliában a fiatalok körében jelentősebb az EU támogatottsága: míg a teljes lakosság körébben az 31 százalékos volt az elégedettek aránya 2013-ban, addig a 15-30 éves korosztálynál 46 százalék. Érdekes továbbá, hogy míg a teljes lakosság körében 3 százalékponttal csökkent az unió támogatottsága, addig a válság ellenére a fiatalok körében ugyan ilyen mértékkel nőtt.

Görögországban mind a teljes lakosság körében, mind a fiatalok körében 19 százalékos az EU támogatottsága, de - 2009 és 2013 között - a fiatalok körében volt drasztikusabb a kiábrándulás: míg a teljes lakosság körében 13 százalékpontos volt a visszaesés, addig a fiatalok körében 42.

Spanyolországban szintén a fiatalok körében volt nagyobb az EU támogatottsága 2013-ban (teljes lakosság 27, fiatalok 39 százalék), a kiábrándulás mindkét csoport esetében jelentős volt, a teljes lakosság körében 32, a fiatalok körében 34 százalékkal csökkent az EU-támogatók aránya.

A fiatalok körében jelentős zuhanást mértek még 2008 és 2013 között Magyarország mellett Franciaországban (-17 százalékpont), Finnországban (-15 százalékpont) és Írországban (-18 százalékpont). Franciaországban és Finnországban a fiatalok körében ezzel az EU-támogatók kisebbségbe kerültek: előbbi esetében a 2008-as 64 százalékos arány 47-re, utóbbi esetében 64-ről 49 százalékra zuhant. Írországban viszont a nagy esés ellenére a fiatalok többsége még mindig az EU-támogatók közé tartozik: 86 százalékról 68 százalékra olvadt az arány.

Magyarországon 2008-ban még a 15-30 évesek többsége (53 százalék) volt elégedett az EU-vezetéssel, 2013-ban viszont már csak 41 százalék, ami 12 százalékpontos esést jelent. A fiatalok körében 2011-ben volt egy nagyobb hullámvölgy, amikor 33 százalékra süllyedt a mutató.

Kapcsolódó:
   Az MNB is bukott az aranytartalékon
   Visszaszólt Londonnak az EU
   Meghalt Ariel Saron, volt izraeli miniszterelnök
   Megfordult az irány Európában
   Lassult a gazdasági növekedés az EU-ban
   Andor: a mobilitás önmagában nem oldja meg a munkanélküliséget

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Már nem titok: az Európai Egyesült Államok a tét
2014.01.10. | 11:04 atv - Komlómédia

A tavaszi uniós választásokon már az Európai Egyesült Államokról kell szavaznia a választóknak az Európai Bizottság alelnöke szerint. Viviane Reding véleményét a Telegraphban megjelent írás szerint a legbefolyásosabb brüsszeli diplomaták is osztják. A tavaszi kampány erős lesz, igénybe veszi majd a választói szívet is - ígéri az EU.

Az euroszkepticizmus ellen a legjobb fegyver, ha az EU idei kampánya arról szól, hogyan alakuljon a politikai unió Európai Egyesült Államokká - nyilatkozták befolyásos brüsszeli diplomaták a Telegraphnak. Az átalakulást szorgalmazza Viviane Reding is, aki nem csak az Európai Bizottság alelnöke, de a leghosszabb ideje szolgáló uniós biztos is. Reding szerint a tavaszi választások zászlajára az unió "igazi politikai közösséggé alakulását" kell tűzni. Az Európai Egyesült Államok kormányaként a bizottság működne, törvényhozóként pedig kétkamarás parlamentre - a most is létező Európai Parlament mellett a tagállamok szenátusának felállítására - tett javaslatot az igazságügyi és alapjogi kérdésekért felelős alelnök. Reding elképzelése szerint az unió egy szuperállamként működne a tagállami kormányok felett, míg a tagállamok kormányzatainak politikai hatalma csökkenne, feladataik és hatáskörük a most létező, angolszász megyei kormányzatokkal volna megegyező. A bizottság szupremác iával bí rna a tagállami kormányzatok felett, az Európai Parlament képviselői is kiszorítanák a tagállami parlamentek képviselőit a terv szerint, melyet egyébként az uniós intézmények többsége támogat. A nemzeti vezetők szerepe, így az Európai Tanácsé is csökkenne, csupán konzultatív erővel bírnának, mint a brit felsőház képviselői.

Nigel Farage, a Szabadság és Demokrácia Európájának társelnöke szerint Reding végre felfedte az igazi kérdést a brit választók előtt. "A hatalmon lévő EU-diplomatáknak ez az egy ajánlata van: vagy unió, vagy semmi. Május 25-én erről fognak dönteni a brit választók az urnáknál. És egészen biztos vagyok benne, hogy nemet mondanak majd erre a centralizálási mániára." Reding elképzelése jelzi a növekvő szakadékot is az unió és Nagy-Britannia között: míg az EU nagyon szeretné, ha a britek közelítenének a politikai társuláshoz, Nagy-Britannia inkább csökkentené az unió erejét és hatását. Azt feltételezzük, hogy London kilép az unióból, ezért inkább nem a britek érzékenységével foglalkozunk - nyilatkozta a lapnak egy uniós tisztségviselő. Elképzelhető, hogy Nagy-Britanniát már le is írták, az aggodalom viszont okkal nő, ahogy az EU-ellenesség uralkodóvá válik: Franciaországban, Görögországban és Hollandiában a közvélemény-kutatási eredmények szerint euroszkeptikus pártok vezetik a listá kat. Reding és a szenior diplomaták válasza erre az, hogy az eurozónában tapasztalt megszorítások helyett inkább a szélesebb, grandiózusabb tervekre irányítanák a figyelmet. "A kérdés most lépett a döntés fázisába, hiszen alig több mint négy hónap múlva az európai polgárok ismét arról szavaznak majd, milyen Európában kívánnak élni. Most az forog kockán, milyen lesz a következő évek Európája. Ezért életbevágóan fontos, hogy elmenjenek az emberek szavazni. Az euroszkeptikusok elleni egyetlen fegyver, ha megmutatjuk a szavazóknak, hogy valóban számít a döntésük" -nyilatkozta a Telegraphnak a bizottság alelnöke. A tavaszi uniós választásokra az EU soha nem látott erősségű kampányt ígér, olyat ami "egyszerre hat a szívre és az észre".

José Manuel Barroso, a bizottság elnöke Athénban arról beszélt, hogy az első világháború százéves évfordulóját is arra használja majd az EU, hogy emlékeztesse a szkeptikusok, szélsőjobboldaliak és Európa-ellenes populista pártok táborát, a politikai erő, ami mögött állnak, újra háborúba sodorhatja egész Európát. "A mai napig nem jött létre más olyan politikai formáció, ami jobban bizonyította volna, hogy képes úgy szervezni az életet, hogy abban egyre kevesebb barbárság kapjon teret. Erre különösen fel kell hívnunk a figyelmet akkor, amikor az első világháború kezdetére emlékezünk. Soha nem vehetjük biztosra a békét, a demokráciát vagy a szabadságot. Erre kell emlékeztetni májusban azokat az európaiakat, akiket arra kérünk, válasszanak." Reding és Barroso elképzelését nem minden kormány támogatja, többen nem kívánják emelni a tétet. "Ez a túlzott föderalista vízió nem segít azon államok többségének, akik egy jobban működő, megreformált Európai Uniót támogatnának" - mondta a Teleg raphnak egy másik európai diplomata.Az Európai Unió egy Titanic mintájú rabszolga szállító - Vezér-Szörényi László, Jakab István

Percről percre változnak az aktuális világtörténelem eseményei, nem kell látnoki képesség, hogy lássuk, hogy a világot irányító maroknyi óriás vállalat újabb akcióra készül: Európát Amerika szabadkereskedelmi övezetévé szeretnék gyarmatosítani, s az olajlobby Irán és Szíria felé kacsintgat.*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Erről gondoskodtunk...
Történész: nincs bizonyíték, hogy a Monarchia a háborúra készült
MTI - Somló VédPajzs Szövetség hírportál

A nagyhaboru.blog.hu történelmi portálon közzétett cikk szerint nem bizonyítja a Potiorek-levél, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia már 1914 előtt egy évvel a Szerbia elleni háborúra készült volna.

A Pollmann Ferenc hadtörténész által jegyzett írás hangsúlyozza: ez a levélből csak a benne szereplő állítások félreértésével vagy szándékos félreértelmezésével olvasható ki.

A honlap megjegyezte, hogy a szerb média néhány napja hírt adott a Monarchia hadi készülődését "leleplező" Potiorek-levélről, egyelőre azonban nem jelent meg az eredeti levél teljes terjedelemben.

Az 1913. május 28-án, vagyis 14 hónappal a háború kitörése előtt keletkezett levél szerzője Oskar Potiorek táborszernagy, Bosznia-Hercegovina legfőbb katonai parancsnoka, címzettje pedig Leon Bilinski, a Monarchia közös pénzügyminisztere, Bosznia-Hercegovina ügyeinek legfőbb civil politikus felügyelője.

A történész utalt arra, a szerb média szerint az derül ki a levélből, hogy az 1914. évi támadás valódi oka nem a Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös és hitvese elleni gyilkos merénylet volt, a levélben azonban erre vonatkozólag nem található információ.

A szakértő közzétette, hogy Potiorek azt írta: "fő feladatunkat abban kell látnunk, hogy módszeresen készüljünk a néhány éven belül bekövetkező nagy háborúra". Ez a "nagy háború" bizonyosan nem egy Szerbia elleni háború, hanem egy kontinentális, a nagyhatalmak részvételével zajló széles körű összecsapás, amelyben Potiorek szerint nyilvánvalóan Szerbia a Monarchiával szemben fog részt venni. Azaz a bosznia-hercegovinai tartományfőnök a levél tanúsága szerint a Szerbia elleni háborút az elkövetkező "nagy háború" keretén belül tartja valószínűsíthetően bekövetkezőnek - magyarázza a történész.

Hozzátette, a Monarchia katonai és politikai döntéshozói közül többen már 1914 előtt évek óta és következetesen vallották: Szerbia kizárólag fegyveres erővel kényszeríthető arra, hogy felhagyjon Monarchia-ellenes politikájával, közéjük tartozott Potiorek táborszernagy is, aki azonban semmiképpen sem gyakorolhatott meghatározó befolyást a Monarchia külpolitikájának alakítására.


Pollmann Ferenc felhívja a figyelmet arra: a levél közzétevői számára kínálkozhatott volna kézenfekvőbb bizonyíték is arra, hogy a Monarchia kész volt háborút kezdeni Szerbia ellen a szarajevói gyilkosság kínálta alkalom előtt. 1913 októberében, amikor Szerbia vonakodott kiüríteni a londoni békeszerződés által az újonnan létrejött albán államhoz tartozónak ítélt területeket, Ausztria-Magyarország elhatározta, hogy akár fegyverrel is kikényszeríti a szerződés végrehajtását. Ultimátumban követelte Szerbiától, hogy vonuljon ki Észak-Albániából, és értésére adta, hogy a nyolcnapos határidő lejárta után mozgósítja haderejét, de mivel a szerbek végül engedtek, a háború elmaradt - ismertette a tanulmányban a szerző.

A történész úgy látja: Szerbia nyíltan Monarchia-ellenes politikájára vonatkozóan - amely bizonyos ponton túl már Ausztria-Magyarország integritását is fenyegette - a Potiorek-levél több konkrét utalást is tartalmaz.

Emlékeztetett arra: Szerbia a dualista állam délszláv területeinek elszakítását tekintette legfontosabb feladatának. Ausztria-Magyarország tehát készült a háborúra, mert döntéshozói arra a következtetésre jutottak: diplomáciai úton Szerbiát nem tudják a maga vállalta ígéretei betartására kényszeríteni.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Tulajdonosuk tudta nélkül lehet fényképezni az iPhone-okkal, Blackberry-kkel
2011.12.02. 06:30 PCforum

Az iPhone, Blackberry és Windows Phone készülékek segítségével azok tulajdonosa tudta és jóváhagyása nélkül lehet fotókat készíteni, az azokon folytatott beszélgetéseket lehallgatni és a velük elküldött üzeneteket naplózni. Legalábbis ez derül ki egy a WikiLeaks által csütörtökön nyilvánosságra hozott, többszáz dokumentumot magában foglaló, kiszivárgott információhalmazból, amelyek többek között a különböző hírszerző ügynökségek praktikáit leplepezik le.

"A jelenlévők közül kinek van iPhone-ja, Blackberry-je, vagy ki használja a Gmail-t?", vezette fel a fenti információk lelepezését is magában foglaló beszédét Julian Assange, a WikiLeaks alapítója azon a csütörtökön, Londonban megtartott tájékoztatón, ahol az új dokumentumokat bemutatták. "Maguk mind megszívták", folytatta, "a helyzet ugyanis az, hogy a hírszerző ügynökségek beszállítói ebben a pillanatban is árulnak [a felhasználók] tömeges megfigyelését lehetővé tevő rendszereket ezekhez a termékekhez".


Assange szerint az iPhone-, a Blackberry- és a Gmail-felhasználók biztosan nincsenek biztonságban

Az Assange és oknyomozó újságírók által a tájékoztatón megosztott információk szerint a szóban forgó megfigyelések akkor is elvégezhetők a készülékekkel, ha azok éppen készenléti állapotban vannak. Ez azt jelenti, hogy az érintett telefonokkal akkor is készíttethetők felvételek a környezetről beépített kamerájukkal, meghatározható a helyzetük beépített GPS berendezésükkel és lehallgathatók a közelükben folytatott beszélgetések, ha azokat tulajdonosuk úgymond kikapcsolta.

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=Cy_ZuO75NLY

Sőt, a kiszivárgott dokumentumokból kiderül az is, hogy a különböző kémszervezetek nem csak megfigyelni tudják a telefonok tulajdonosait, de manipulálni tudják a készülékeken megjelenő információkat is. A beérkezett üzenetek szövegét például átírhatják, vagy olyan emailt hamisíthatnak rájuk, amelyeket valójában azok látszólagos feladója soha nem is küldött el - ezzel nem csak dezinformálva a címzettet, de akár hamis bizonyítékot is hamisítva a készülékekre.


Magyarország is szerepel a PC-s és mobilos lehallgatószoftvereket gyártó nemzetek térképén

Assange elmondása szerint a világ 25 országában mintegy 160 cég gyárt olyan szoftvereket és berendezéseket, amelyek segítségével ezek a műveletek elvégezhetők. A szóban forgó cégek részletes listáján egyébként egy magyar vállakozás is szerepel, ami az oldal szerint az internet és a mobilok lehallgatására alkalmas megoldásokat is szállít, nyilvánvalóan akár kormányzati ügynökséges részére is. Utóbbiak pedig - állítják szakértők - egyre inkább válogatás nélkül be ezeket a megfigyelőrendszereket, gyakorlatilag a teljesen ártatlan polgárokkal szemben is.

Videó: http://vimeo.com/32963871

"Egyre inkább azt látjuk, hogy [a hírszerző ügynökségek] tömegesen figyelik meg az egész lakosságot, anélkül, hogy a bűncselekményeknek akár csak a gyanúja is felmerülne. Az adatokat lehallgatják és lementik, csak azért, mert úgy gondolják, hogy egy nap talán használni lehet majd azokat valamire", közölte Steven Murdoch, a londoni tájékoztatót megrendező Cambridge Security Group egyik tagja.

Az új információk egyébként alig néhány nappal egy hasonló botrány kirobbanását követően érkeznek, amelyben kiderült, hogy világszerte akár több tíz- vagy százmillió mobilkészülék - köztük az Apple iOS-alapú termékei, illetve Androidot futtató telefonok - is egy olyan szoftverrel előtelepítve kerültek a felhasználókhoz, amely az utóbbiak által folytatott hívásokról, üzenetcserékről és egyéb tevékenységekről is rendszeresen küldött és küld jelenleg is adatokat a készülékek gyártói, valamint a mobilszolgáltatók számára.

A szóban forgó, "Carrier IQ" nevű szoftver jelenlétéről ráadásul a gyártók a legtöbb esetben semmilyen módon sem tájékoztatták a felhasználókat, a kémprogram eltávolítására vagy kikapcsolására pedig számos esetben utóbbiaknak nem volt ill. jelenleg sincs lehetőségük.

Locations of visitors to this page
Programajánló


Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya
HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000
HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel