2014. január 12., vasárnap

[Lapszemle] Államférfiak a trianoni békeparancsról: A BÉKEFERTÕZÉSRÕL! - 1954, Operation Susannah: egy hamis zászló alatti izraeli mûvelet részletei - Újabb ajándék a toleráns Izraeltõl: Európába deportálják a nem kívánatos afrikai bevándorlókat - Egyre nagyobb a baj az EU-ban - a magyarok is aggódnak - Már nem titok: az Európai Egyesült Államok a tét - Történész: nincs bizonyíték, hogy a Monarchia a háborúra készült - Tulajdonosuk tudta nélkül lehet fényképezni az iPhone-okkal, Blackberry-kkel

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


Zöld Kapu Vendéglő: Hírek a konyhából

Aktuális finomságaink megújultak, bár az illusztráció pont nem ilyen étket ábrázol (Murphy, hogy nem találtunk hozzá képet), jellemzően aszalt gyömölcsökkel, gesztenye pürével, dióval, mogyoróval dolgozunk.

Zöld Kapu Vendéglő, aktuális ajánlataink bővebben


A képen kedvcsinálónak: Etyeki bélszíntokány, vöröshagymán pirítjuk a vesepecsenyecsíkokat, teszünk hozzá füstölt tarját és savanyú uborkát, fűszerezzük majorannával, tejfellel és cseppnyi fehérborral pároljuk, burgonyafánkkal adjuk fel.


Várjuk szeretettel Önöket! Foglaljon asztalt ide kattintva.
Cím: 1034 Óbuda Szőlő utca 42 Térkép, útvonal tervezés
Telefon: 06-1-387-70-28 Drótposta cím: zoldkapuvendeglo@gmail.com
Asztalfoglalás: zoldkapufoglalas@gmail.com
Honlap, Csülök csárda részleg, Facebook, Twitter, Google+
Nyitva: minden nap 10-22 óráig




A Hírháló ajánlata: Török Nyelvoktatás

Ez az oldal azért jött létre, hogy akik törökül szeretnének megtanulni, azoknak ne legyenek ilyen gondjai. A legtöbb nyelviskolában a nyelvtanulás nelvvizsga-központú. Ez az egyik oka annak, hogy sok tanuló valós élethelyzetekben több száz órányi nyelvtanulás után sem mer megszólalni. Ezzel szemben én már a kezdetektől a beszélt, élő török nyelvet tanítom. Ezáltal nyelvtanfolyamainkon már néhány órai töröktanulás után is vidáman társalgunk, természetesen az addig elsajátított tudászinten.

Részletek: www.torokoktatas.com
Nyelvtanfolyamra jelentkezni telefonon, vagy emailben lehet:
Telefon: +36 30 410 51 24, Email: info@torokoktatas.com
Jelentkezéskor hivatkozzon a Nemzeti Hírhálóra, mert megéri!

Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Államférfiak a trianoni békeparancsról: A BÉKEFERTŐZÉSRŐL!
2013 dec. 05 betyarvilag.hu

Amit a történetírás eltagad előlünk, a nyertesek oldaláról néhány meghatározó vélemény. Még a nyomorult Lenin is kritikával illette a békediktátumot! (betyarvilag.hu)


Andrej Hlinka páter, a legnagyobb szlovák párt, a Szlovák Néppárt vezetője 1925. június 4-én a következőket mondta:
"Mindannyiunk lelkében lobogjon a magyar haza emléke, mert ezer esztendős magyar uralom alatt nem szenvedtünk annyit, mint a cseh uralom hat éve alatt."

Vladimir Iljics Lenin:
"Rájuk erőszakolták a békét, de ez a béke uzsorás béke, gyilkosok és mészárosok békéje... hallatlan béke, rabló béke...ez nem béke, ezek olyan feltételek, amelyeket útonállók késsel a kezükben diktálnak a védtelen áldozatoknak."

André Tardieu, háromszoros francia miniszterelnök, a La paix című könyvében:
"Azért nem lehetett a magyaroktól elszakított Felvidéken népszavazást tartani, mert akkor nem jött volna létre Csehszlovákia a lakosság ellenszavazata következtében."

Tomás Garrigue Masaryk, Csehszlovákia első elnöke:
"Választanunk kellett Csehszlovákia megteremtése vagy a népszavazás között."

Lord Viscount Rothermere, a Daily Mail kiadója és főszerkesztője a 1927. június 21-i számában megjelent (Magyarország helye a nap alatt - Hungary s Place in the Sun) című cikkében a következőket írta:
"Két fiam esett el a háborúban. Nemes eszmékért áldozták az életüket és nem azért, hogy e dicső nemzettel ilyen igazságtalanul elbánjanak. Addig nem lesz nyugalom Európában, amíg revízió alá nem veszik a galád és ostoba trianoni szerződést."

Francesco Nitti, olasz miniszterelnök, 1924. szeptemberében:
"Trianonban egy országot sem tettek tönkre gonoszabbul, mint Magyarországot. De ezt az országot lélekben eros emberek lakják, akik nem nyugosznak bele hazájuk rombolásába. Magyarország megcsonkítása annyira becstelen, hogy senki nem vállalja érte a felelősséget. Mindenki úgy tesz, mintha nem tudna róla, mindenki szemérmesen hallgat.

A népek önrendelkezési jogára való hivatkozás csak hazug formula..., a leggonoszabb módon visszaéltek a győzelemmel... Nincsen olyan francia, angol vagy olasz, aki elfogadná hazája számára azokat a feltételeket, amelyeket Magyarországra kényszerítettek.."

Herbert Henry Asguit, aki 8 évig volt angol miniszterelnök, 1925-ben:
"Ez a béke nem államférfiak munkája, hanem súlyos és végzetes tévedések eredménye."

Artur Neville Chamberlain, angol miniszterelnök:
"A trianoni szerzodés eredménye Európában nem béke, hanem az új háborútól való félelem."

Stanley Baldwin, angol miniszterelnök:
"Európa békéje a trianoni békeszerződés napján szűnt meg."

Lloyd George, angol miniszterelnök, 1929. október 7-én mondott beszédében:
     "Csak az alattomos zsidó érdeket látom
      minden minden háttér munkában , amit
      Magyarország ellen tettek 1920 június 4-én !"

"Az egész dokumentáció, melyet szövetségeseink a béketárgyaláson rendelkezésünkre bocsátottak, csaló és hazug volt."

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

1954, Operation Susannah - egy hamis zászló alatti izraeli művelet részletei
2014-01-10. 13:39 Kuruc.info

Néhány alapvető kérdés

Mielőtt belevágnánk a címben szereplő művelet részleteibe, van néhány alapvető kérdés, melyeket végig kell gondolni.
Az első kérdés az, hogy mi is az a hamis zászló alatti művelet.

A hamis zászló alatti művelet (false-flag operation) azt jelenti, hogy valaki úgy hajt végre valamit, hogy közben bizonyítékokat gyárt és terít azért, hogy a felelősséget másra kenje.

Ilyen műveletet végrehajthatnak belföldi céllal azért, hogy a megrémített nép a kormányzathoz fusson védelemért, és gondolkodás nélkül elfogadja a kormányzat hazug érvelését, hogy a biztonság csak akkor teremthető meg, ha a nép beleegyezik a szabadságjogok megkurtításába.

Ilyen műveletet végrehajthatnak külföldi céllal azért, hogy a kormányzat egy külső - akár kitalált vagy felnagyított - ellenség ellen felbőszítse a népet, és a nép követelje az "agresszor" elleni válaszcsapást, annak megbüntetését. Ennek egy válfaja az, amikor egy harmadik játékos ugraszt össze két felet, majd a háttérből figyel, és elégedetten dörzsöli a tenyerét.

A második kérdés az, hogy mindig két oldal van-e, ahol az egyik a jó, a másik a rossz.

Nem. Aki nem tud kilépni az ellentétpárokból való gondolkodásból, például azt mondja, hogy "Izrael rossz, ergo a Muszlim Testvériség jó", vagy a másik oldalról nézve azt mondja, hogy "A Muszlim Testvériség rossz, ergo Izrael jó", azt előbb-utóbb valamelyik játékos csőbe fogja húzni.

Az 1948-as háborúban mind a Muszlim Testvériség tagjai, mind az egyiptomi hadsereg katonái - köztük egy Gamal Nasszer nevű tiszt is - Izrael ellen harcoltak. 1952-ben a Szabad Tisztek Mozgalma megdöntötte az egyiptomi király hatalmát, majd kikiáltották a köztársaságot, és Nasszer lett Egyiptom miniszterelnöke, később elnöke. Azonban csak azért, mert 1948-ban együtt harcoltak az izraeliek ellen, még nem lettek barátok, ugyanis az iszlám törvény, a saría bevezetésén dolgozó Muszlim Testvériség szemben állt a világias és szocialista elemeket ötvöző Nasszer-kormánnyal.

A harmadik kérdés az, hogy minden művelet hamis zászló alatti művelet-e.

Nem. Előfordul, hogy a műveletet tényleg az hajtotta végre, aki végrehajtotta. Az is előfordul, hogy a műveletet tényleg az hajtotta végre, aki végrehajtotta, majd azt kezdi terjeszteni, hogy csak úgy tűnik, hogy ő hajtotta végre, mert valójában az ellensége által végrehajtott, hamis zászló alatti műveletről van szó azért, hogy őt lejárassák.
Mivel létezik szimpla, meg csavart, meg duplán csavart művelet is, ezért óvakodjunk attól, hogy első felindultságunkban, információhiányos állapotban akár "X", akár "Y", akár "Z" oldalára álljunk. Ellenben ha bizonyos idő elteltével, tárgyi bizonyítékok, vallomások és visszaemlékezések alapos vizsgálata során bebizonyosodott, hogy ki a felelős, akkor nyugodtan nevén nevezhetjük az elkövetőt.

Az izraeli Operation Susannah esetében ez utóbbiról van szó.

Rövid bemutatás

Az Operation Susannah egy kudarcba fulladt izraeli hamis zászló alatti művelet volt, melyet 1954 nyarán, Egyiptomban hajtottak végre. Egyik alternatív elnevezése Lavon-ügy (Lavon Affair), mert abban az időben Pinhasz Lavon volt Izrael védelmi minisztere, bár a műveletért nem őt terheli a felelősség. Másik alternatív elnevezése "szerencsétlen ügylet" (angolul: unfortunate business; héberül: ??? ?????, Esek HaBish), mert az izraeli cenzúra miatt az izraeli közvéleményben és sajtóban a dolgot nem lehetett nevén nevezni.


Pinhasz Lavon (balról), a háttérben Simon Peresz. A kép 1954-ben készült

Ezen hamis zászló alatti művelet részeként az izraeli katonai hírszerzés emberei, valamint általuk toborzott, egyiptomi állampolgárságú zsidók bombákat helyeztek el egyiptomi, amerikai és brit tulajdonú civil célpontokban. A támadássorozattal kapcsolatos felelősséget a Muszlim Testvériségre, az egyiptomi kommunistákra, "meg nem nevezett gonosztevőkre", vagy "helyi nacionalistákra" akarták kenni azzal a céllal, hogy az erőszak és instabilitás légkörét alakítsák ki, ami arra ösztönözné a brit kormányzatot, hogy csapatait továbbra is a Szuezi-csatorna egyiptomi zónájában állomásoztassa.

Miután Izrael ötvenegy évig tagadta, hogy köze lenne hozzá, 2005-ben megtörtént a hivatalos elismerés, amikor Mose Kacav izraeli elnök kitüntette a még életben lévő résztvevőket.

Részletes leírás: http://kuruc.info/r/9/122516/

Kapcsolódó:
   1962, Operation Northwoods - egy lefújt amerikai önmerénylet-sorozat terve
   Bűzlő hídblokád ránthatja mélybe a republikánusok nagyágyúját

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Újabb ajándék a toleráns Izraeltől: Európába deportálják a nem kívánatos afrikai bevándorlókat
2014-01-11. 11:51 Kuruc.info

Izrael féltékenyen őrködik saját államának zsidó jellege fölött, ezért igyekszik korlátozni az Afrikából érkező bevándorlók számát. Azonban ha bármely más nemzet fia emeli fel a szavát az országába áramló idegenekkel szemben, az rasszistának minősül.

Izrael a világon az egyetlen ország, amely úgy igyekszik megszabadulni az afrikai menedékkérőktől, hogy egy másik államba küldi őket. Ők ugyanis ezt is megtehetik - de ehhez persze szükség van egy bárgyú partnerre is, aki ebbe belemegy... most éppen a svédek azok.


Afrikai bevándorlók Tel-Avivban

Gideon Sa'ar izraeli belügyminiszter kedden bejelentette: több tucat Eritreából érkező menedékkérő önként elhagyta Izraelt, és Svédországba utazott. Hogy pontosan hány főről lehet szó, arról a belügyminiszter nem adott tájékoztatást. Sajtóinformációk szerint többségük nő, és vannak közöttük, akiket korábban bántalmaztak, Izraelben bebörtönöztek, illetve emberkereskedők áldozatai voltak. Svédország az ENSZ Menekültügyi Hivatalának kérésére hajlandónak mutatkozott a menekültek befogadására.

Az izraeli belügyminisztérium arról adott tájékoztatást, hogy a Svédországba igyekvő afrikaiak ígéretet tettek: nem térnek vissza Izraelbe. Induláskor mindegyikük 3500 dollárt kapott kézhez.

Jogvédő csoportok ugyanakkor bírálják a bevándorlók Svédországba exportálását. "A Svédországba küldött menedékkérők nem a belügyminisztérium önkéntes távozást megcélzó programjának keretében távoztak, hanem az ENSZ Menekültügyi Hivatala erőfeszítéseinek eredményeképpen" - közölte Oded Feller, egy izraeli polgárjogi szervezet vezetője. A jogvédő szavaiból az derült ki, hogy Svédország 50 afrikait fogadott be. "Izrael az egyedüli ország a világon, amely nem ismeri el az eritreai menedékkérőket menekültekként, és más államok úgy érzik, Izrael nem teljesíti a menekültügyi nemzetközi egyezmények előírásait" - fogalmazott Oded Feller.

Mint arról beszámoltunk, tízezernél is több afrikai bevándorló és menedékkérő az elmúlt vasárnap kezdett sztrájkba, illetve tüntetett Tel-Aviv különböző pontjain a hatóságok megkülönböztető bánásmódja ellen tiltakozva. Az ENSZ Menekültügyi Hivatala is bírálta az izraeli állami szervek magatartását, hangsúlyozva, hogy Izrael nem tesz eleget az 1951-ben született menekültügyi konvenció előírásainak. Izrael ugyanis nem ismeri el sok ezer afrikai menekültstátusát, sőt az illegálisan az országba érkezett személyek közül többeket bebörtönöztek, vagy korlátozták szabad mozgásukat.

Az eritreai bevándorlók Svédországba távozásának híre a tiltakozások kezdete utáni harmadik napon terjedt el, noha az utazásra néhány héttel korábban került sor. A belügyminisztérium közleménye rámutat, hogy "több tucat Eritreából beszivárgó személy távozott Svédországba az elmúlt hetekben, az önkéntes távozást célzó program részeként." "Ez az első alkalom, hogy a beszivárgókat Svédországba küldjük. Az akciót egyeztettük a svéd kormánnyal, miután megegyezés született a belügyminiszter és az ENSZ menekültügyi főbiztosa között. A beszivárgók önként távoztak, a Bevándorlási Hivatal pénzügyi támogatásával, amelynek összege 3500 dollár volt fejenként" - olvasható az izraeli belügyminisztérium szóvivőjének közleményében.

A tájékoztatóból kiderült, hogy 2013-ban 2612, korábban Afrikából Izraelbe érkező bevándorló hagyta el a zsidó államot az "önkéntes távozást célzó program" keretében. Közülük 1955-en Eritreából és Szudánból származtak.
Benjamin Netanjahu miniszterelnök hétfőn megerősítette kormánya álláspontját, mely szerint az országba illegálisan érkező személyeket a jövőben is kitoloncolják. "Világossá akarom tenni, hogy a tüntetés és a sztrájk nem old meg semmit. Miként képesek voltunk lezárni a határokat az illegálisan érkező menekültek előtt, mi eltökéltek vagyunk abban, hogy eltávolítjuk azokat, akik a határok lezárása előtt érkeztek Izraelbe" - jelentette ki a miniszterelnök.

Perge Ottó - Háárec nyomán



PSZICHIÁTRIA: Halálipar - Fajgyűlölet létrehozása

A legkegyetlenebb fajgyűlölőket az EUGENIKA nevű pszichiátriai áltudomány ösztönözte. Dél-afrikai apartheid, Ku Klux Klan és az egyesült államokbeli kisebbségeken való kísérletezés. Az EUGENIKA mentségként szolgált az igazságtalanságokra, embertelenségekre, és milliók emberi méltóságának megtagadására.





Mandela életműve: Gazdasági összeomlás és a fehér kisebbség legyilkolása Dél-Afrikában (videó)

A Nobel béke-díjas "szent" hatalomra kerülése óta 70 ezer fehér nőt, férfit és gyermeket mészároltak le a fajgyűlölettel tüzelt dél-afrikai négerek. A gazdaság romokban, a lakosság negyede AIDS-es, de a liberalizmus ünnepel, hiszen nyoma sincs már a régi európai értékeknek.

Videóval: Harcunk.info

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Egyre nagyobb a baj az EU-ban - a magyarok is aggódnak
Szabó Zsuzsanna 2014. január 12., vasárnap 9:01 Napi.hu

A gazdasági válság miatti bizonytalanság alaposan megnyirbálta az EU vezetésébe vetett hitet Európa-szerte - derül ki a Gallup legfrissebb felméréséből. Főleg a válság által leginkább sújtott tagállamokban következett be drasztikus visszaesés. Magyarországon 2008-hoz képest ugyan jelentősen erodálódott az uniós vezetéssel elégedettek aránya, de 2012-től újra javulás mutatkozott.

A válság okozta bizonytalanság alaposan meggyengítette az EU vezetésébe vetett hitet a legtöbb uniós tagállamban a Gallup legfrissebb felmérése szerint. A legnagyobb kiabrándulás nem meglepő módon a megszorítások miatt szenvedő tagállamokban tapasztalható, ám a probléma nem kizárólag gazdasági okokra vezethető vissza - mutat rá a közvélemény-kutató a felmérésében. Ez folyamatos trend már az EU-tisztviselők első, 1979-es népszavazáson történt megválasztása óta. Az uniós vezetés elismertségének aránya 2008 és 2013 között Spanyolországban például 32, Írországban pedig 23 százalékkal zuhant, de Svédországban 17, Finnországban 14, Hollandiában 11, és Dániában 10 százalékpontos esést mért a Gallup.

A közvélemény-kutató szerint a bevándorlás miatti aggodalom, a radikális jobboldali pártok erősödése, valamint Magyarország mellett az Ausztriában, Franciaországban, Görögországban, Olaszországban és Hollandiában tapasztalható folyamatok arról tanúskodnak, hogy a lakosságnak egy jelentős része úgy gondolja, hogy az EU nem képes kielégítő válaszokat adni az aggodalmaikra. Összességében, a felmérésben szereplő 27 tagállamból mindtegy 23-ban vannak kisebbségben az uniós vezetéssel elégedettek (Horvátország nem volt része a felmérésnek).

Az EU elfogadottsága Görögországban (19 százalék), Cipruson (21 százalék) és Spanyolroszágban (27 százalék) a legalacsonyabb, de az Egyesült Királyságban (29 százalék), Svédországban (30 százalék) és a Cseh Köztársaságban (30 százalék) is kritikusan alacsony.

Ezzel szemben az uniós vezetés elfogadottsága Luxembourgban a legnagyobb, 67 százalékos, de 50 százalék felett van még Németországban (59 százalék), Belgiumban (56 százalék) is - Dániában 50 százalékos ez az arány.

Magyarországon a lakosság körében az uniós vezetéssel elégedettek aránya 2013-ban 37 százalékos volt a 2008-as 44-hez képest. A magyarok körében egy jelentős kiábrándulás 2010 és 2012 között mutatkozott, amikor is az elfogadottság aránya 40 százalékról zuhant be 26 százalékra, 2012 és 2013 között viszont jelentős, 11 százalékpontos javulást mért a Gallup.

A fiataloknál még tartja magát az EU

A 15-30 éves korosztály körében azonban - a rekord szintű munkanélküliségi ráták ellenére - az EU-vezetés támogatása továbbra is inkább jellemzőbb. Bár ebben a korcsoportban is csökkent az elfogadottság az elmúlt években, de 14 tagállamban a fiatalok többsége továbbra is a támogatók között van. A fiatalok körében az EU-vezetés támogatottságának legnagyobb arányát Belgiumban (75 százalék), Németországban (74 százalék), Dániában (71 százalék) mérték, míg a legalacsonyabbat Görögországban (19 százalék), Cipruson (30 százalék) és Olaszországban (34 százalék) mérték.

Utóbbi tagállam esetében azonban érdekesség, hogy a válság által szintén súlyosan érintett országban a teljes lakosság körében 2008-hoz képest 9 százalékpontos támogatottságnövekedést mértek - ehhez a Gallup szerint a belpolitikai válság is hozzájárult. A fiatalok körében azonban jelentős kiábrádulás látszik: 2008 és 2013 között 14 százalékpontot esett a mutató, ráadásul még 2012 és 2013 között is jelentős, 16 százalékpontos zuhanást mutat a felmérés.

A periféria többi országa közül Portugáliában a fiatalok körében jelentősebb az EU támogatottsága: míg a teljes lakosság körébben az 31 százalékos volt az elégedettek aránya 2013-ban, addig a 15-30 éves korosztálynál 46 százalék. Érdekes továbbá, hogy míg a teljes lakosság körében 3 százalékponttal csökkent az unió támogatottsága, addig a válság ellenére a fiatalok körében ugyan ilyen mértékkel nőtt.

Görögországban mind a teljes lakosság körében, mind a fiatalok körében 19 százalékos az EU támogatottsága, de - 2009 és 2013 között - a fiatalok körében volt drasztikusabb a kiábrándulás: míg a teljes lakosság körében 13 százalékpontos volt a visszaesés, addig a fiatalok körében 42.

Spanyolországban szintén a fiatalok körében volt nagyobb az EU támogatottsága 2013-ban (teljes lakosság 27, fiatalok 39 százalék), a kiábrándulás mindkét csoport esetében jelentős volt, a teljes lakosság körében 32, a fiatalok körében 34 százalékkal csökkent az EU-támogatók aránya.

A fiatalok körében jelentős zuhanást mértek még 2008 és 2013 között Magyarország mellett Franciaországban (-17 százalékpont), Finnországban (-15 százalékpont) és Írországban (-18 százalékpont). Franciaországban és Finnországban a fiatalok körében ezzel az EU-támogatók kisebbségbe kerültek: előbbi esetében a 2008-as 64 százalékos arány 47-re, utóbbi esetében 64-ről 49 százalékra zuhant. Írországban viszont a nagy esés ellenére a fiatalok többsége még mindig az EU-támogatók közé tartozik: 86 százalékról 68 százalékra olvadt az arány.

Magyarországon 2008-ban még a 15-30 évesek többsége (53 százalék) volt elégedett az EU-vezetéssel, 2013-ban viszont már csak 41 százalék, ami 12 százalékpontos esést jelent. A fiatalok körében 2011-ben volt egy nagyobb hullámvölgy, amikor 33 százalékra süllyedt a mutató.

Kapcsolódó:
   Az MNB is bukott az aranytartalékon
   Visszaszólt Londonnak az EU
   Meghalt Ariel Saron, volt izraeli miniszterelnök
   Megfordult az irány Európában
   Lassult a gazdasági növekedés az EU-ban
   Andor: a mobilitás önmagában nem oldja meg a munkanélküliséget

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Már nem titok: az Európai Egyesült Államok a tét
2014.01.10. | 11:04 atv - Komlómédia

A tavaszi uniós választásokon már az Európai Egyesült Államokról kell szavaznia a választóknak az Európai Bizottság alelnöke szerint. Viviane Reding véleményét a Telegraphban megjelent írás szerint a legbefolyásosabb brüsszeli diplomaták is osztják. A tavaszi kampány erős lesz, igénybe veszi majd a választói szívet is - ígéri az EU.

Az euroszkepticizmus ellen a legjobb fegyver, ha az EU idei kampánya arról szól, hogyan alakuljon a politikai unió Európai Egyesült Államokká - nyilatkozták befolyásos brüsszeli diplomaták a Telegraphnak. Az átalakulást szorgalmazza Viviane Reding is, aki nem csak az Európai Bizottság alelnöke, de a leghosszabb ideje szolgáló uniós biztos is. Reding szerint a tavaszi választások zászlajára az unió "igazi politikai közösséggé alakulását" kell tűzni. Az Európai Egyesült Államok kormányaként a bizottság működne, törvényhozóként pedig kétkamarás parlamentre - a most is létező Európai Parlament mellett a tagállamok szenátusának felállítására - tett javaslatot az igazságügyi és alapjogi kérdésekért felelős alelnök. Reding elképzelése szerint az unió egy szuperállamként működne a tagállami kormányok felett, míg a tagállamok kormányzatainak politikai hatalma csökkenne, feladataik és hatáskörük a most létező, angolszász megyei kormányzatokkal volna megegyező. A bizottság szupremác iával bí rna a tagállami kormányzatok felett, az Európai Parlament képviselői is kiszorítanák a tagállami parlamentek képviselőit a terv szerint, melyet egyébként az uniós intézmények többsége támogat. A nemzeti vezetők szerepe, így az Európai Tanácsé is csökkenne, csupán konzultatív erővel bírnának, mint a brit felsőház képviselői.

Nigel Farage, a Szabadság és Demokrácia Európájának társelnöke szerint Reding végre felfedte az igazi kérdést a brit választók előtt. "A hatalmon lévő EU-diplomatáknak ez az egy ajánlata van: vagy unió, vagy semmi. Május 25-én erről fognak dönteni a brit választók az urnáknál. És egészen biztos vagyok benne, hogy nemet mondanak majd erre a centralizálási mániára." Reding elképzelése jelzi a növekvő szakadékot is az unió és Nagy-Britannia között: míg az EU nagyon szeretné, ha a britek közelítenének a politikai társuláshoz, Nagy-Britannia inkább csökkentené az unió erejét és hatását. Azt feltételezzük, hogy London kilép az unióból, ezért inkább nem a britek érzékenységével foglalkozunk - nyilatkozta a lapnak egy uniós tisztségviselő. Elképzelhető, hogy Nagy-Britanniát már le is írták, az aggodalom viszont okkal nő, ahogy az EU-ellenesség uralkodóvá válik: Franciaországban, Görögországban és Hollandiában a közvélemény-kutatási eredmények szerint euroszkeptikus pártok vezetik a listá kat. Reding és a szenior diplomaták válasza erre az, hogy az eurozónában tapasztalt megszorítások helyett inkább a szélesebb, grandiózusabb tervekre irányítanák a figyelmet. "A kérdés most lépett a döntés fázisába, hiszen alig több mint négy hónap múlva az európai polgárok ismét arról szavaznak majd, milyen Európában kívánnak élni. Most az forog kockán, milyen lesz a következő évek Európája. Ezért életbevágóan fontos, hogy elmenjenek az emberek szavazni. Az euroszkeptikusok elleni egyetlen fegyver, ha megmutatjuk a szavazóknak, hogy valóban számít a döntésük" -nyilatkozta a Telegraphnak a bizottság alelnöke. A tavaszi uniós választásokra az EU soha nem látott erősségű kampányt ígér, olyat ami "egyszerre hat a szívre és az észre".

José Manuel Barroso, a bizottság elnöke Athénban arról beszélt, hogy az első világháború százéves évfordulóját is arra használja majd az EU, hogy emlékeztesse a szkeptikusok, szélsőjobboldaliak és Európa-ellenes populista pártok táborát, a politikai erő, ami mögött állnak, újra háborúba sodorhatja egész Európát. "A mai napig nem jött létre más olyan politikai formáció, ami jobban bizonyította volna, hogy képes úgy szervezni az életet, hogy abban egyre kevesebb barbárság kapjon teret. Erre különösen fel kell hívnunk a figyelmet akkor, amikor az első világháború kezdetére emlékezünk. Soha nem vehetjük biztosra a békét, a demokráciát vagy a szabadságot. Erre kell emlékeztetni májusban azokat az európaiakat, akiket arra kérünk, válasszanak." Reding és Barroso elképzelését nem minden kormány támogatja, többen nem kívánják emelni a tétet. "Ez a túlzott föderalista vízió nem segít azon államok többségének, akik egy jobban működő, megreformált Európai Uniót támogatnának" - mondta a Teleg raphnak egy másik európai diplomata.



Az Európai Unió egy Titanic mintájú rabszolga szállító - Vezér-Szörényi László, Jakab István

Percről percre változnak az aktuális világtörténelem eseményei, nem kell látnoki képesség, hogy lássuk, hogy a világot irányító maroknyi óriás vállalat újabb akcióra készül: Európát Amerika szabadkereskedelmi övezetévé szeretnék gyarmatosítani, s az olajlobby Irán és Szíria felé kacsintgat.



*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Erről gondoskodtunk...
Történész: nincs bizonyíték, hogy a Monarchia a háborúra készült
MTI - Somló VédPajzs Szövetség hírportál

A nagyhaboru.blog.hu történelmi portálon közzétett cikk szerint nem bizonyítja a Potiorek-levél, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia már 1914 előtt egy évvel a Szerbia elleni háborúra készült volna.

A Pollmann Ferenc hadtörténész által jegyzett írás hangsúlyozza: ez a levélből csak a benne szereplő állítások félreértésével vagy szándékos félreértelmezésével olvasható ki.

A honlap megjegyezte, hogy a szerb média néhány napja hírt adott a Monarchia hadi készülődését "leleplező" Potiorek-levélről, egyelőre azonban nem jelent meg az eredeti levél teljes terjedelemben.

Az 1913. május 28-án, vagyis 14 hónappal a háború kitörése előtt keletkezett levél szerzője Oskar Potiorek táborszernagy, Bosznia-Hercegovina legfőbb katonai parancsnoka, címzettje pedig Leon Bilinski, a Monarchia közös pénzügyminisztere, Bosznia-Hercegovina ügyeinek legfőbb civil politikus felügyelője.

A történész utalt arra, a szerb média szerint az derül ki a levélből, hogy az 1914. évi támadás valódi oka nem a Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös és hitvese elleni gyilkos merénylet volt, a levélben azonban erre vonatkozólag nem található információ.

A szakértő közzétette, hogy Potiorek azt írta: "fő feladatunkat abban kell látnunk, hogy módszeresen készüljünk a néhány éven belül bekövetkező nagy háborúra". Ez a "nagy háború" bizonyosan nem egy Szerbia elleni háború, hanem egy kontinentális, a nagyhatalmak részvételével zajló széles körű összecsapás, amelyben Potiorek szerint nyilvánvalóan Szerbia a Monarchiával szemben fog részt venni. Azaz a bosznia-hercegovinai tartományfőnök a levél tanúsága szerint a Szerbia elleni háborút az elkövetkező "nagy háború" keretén belül tartja valószínűsíthetően bekövetkezőnek - magyarázza a történész.

Hozzátette, a Monarchia katonai és politikai döntéshozói közül többen már 1914 előtt évek óta és következetesen vallották: Szerbia kizárólag fegyveres erővel kényszeríthető arra, hogy felhagyjon Monarchia-ellenes politikájával, közéjük tartozott Potiorek táborszernagy is, aki azonban semmiképpen sem gyakorolhatott meghatározó befolyást a Monarchia külpolitikájának alakítására.


Pollmann Ferenc felhívja a figyelmet arra: a levél közzétevői számára kínálkozhatott volna kézenfekvőbb bizonyíték is arra, hogy a Monarchia kész volt háborút kezdeni Szerbia ellen a szarajevói gyilkosság kínálta alkalom előtt. 1913 októberében, amikor Szerbia vonakodott kiüríteni a londoni békeszerződés által az újonnan létrejött albán államhoz tartozónak ítélt területeket, Ausztria-Magyarország elhatározta, hogy akár fegyverrel is kikényszeríti a szerződés végrehajtását. Ultimátumban követelte Szerbiától, hogy vonuljon ki Észak-Albániából, és értésére adta, hogy a nyolcnapos határidő lejárta után mozgósítja haderejét, de mivel a szerbek végül engedtek, a háború elmaradt - ismertette a tanulmányban a szerző.

A történész úgy látja: Szerbia nyíltan Monarchia-ellenes politikájára vonatkozóan - amely bizonyos ponton túl már Ausztria-Magyarország integritását is fenyegette - a Potiorek-levél több konkrét utalást is tartalmaz.

Emlékeztetett arra: Szerbia a dualista állam délszláv területeinek elszakítását tekintette legfontosabb feladatának. Ausztria-Magyarország tehát készült a háborúra, mert döntéshozói arra a következtetésre jutottak: diplomáciai úton Szerbiát nem tudják a maga vállalta ígéretei betartására kényszeríteni.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Tulajdonosuk tudta nélkül lehet fényképezni az iPhone-okkal, Blackberry-kkel
2011.12.02. 06:30 PCforum

Az iPhone, Blackberry és Windows Phone készülékek segítségével azok tulajdonosa tudta és jóváhagyása nélkül lehet fotókat készíteni, az azokon folytatott beszélgetéseket lehallgatni és a velük elküldött üzeneteket naplózni. Legalábbis ez derül ki egy a WikiLeaks által csütörtökön nyilvánosságra hozott, többszáz dokumentumot magában foglaló, kiszivárgott információhalmazból, amelyek többek között a különböző hírszerző ügynökségek praktikáit leplepezik le.

"A jelenlévők közül kinek van iPhone-ja, Blackberry-je, vagy ki használja a Gmail-t?", vezette fel a fenti információk lelepezését is magában foglaló beszédét Julian Assange, a WikiLeaks alapítója azon a csütörtökön, Londonban megtartott tájékoztatón, ahol az új dokumentumokat bemutatták. "Maguk mind megszívták", folytatta, "a helyzet ugyanis az, hogy a hírszerző ügynökségek beszállítói ebben a pillanatban is árulnak [a felhasználók] tömeges megfigyelését lehetővé tevő rendszereket ezekhez a termékekhez".


Assange szerint az iPhone-, a Blackberry- és a Gmail-felhasználók biztosan nincsenek biztonságban

Az Assange és oknyomozó újságírók által a tájékoztatón megosztott információk szerint a szóban forgó megfigyelések akkor is elvégezhetők a készülékekkel, ha azok éppen készenléti állapotban vannak. Ez azt jelenti, hogy az érintett telefonokkal akkor is készíttethetők felvételek a környezetről beépített kamerájukkal, meghatározható a helyzetük beépített GPS berendezésükkel és lehallgathatók a közelükben folytatott beszélgetések, ha azokat tulajdonosuk úgymond kikapcsolta.

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=Cy_ZuO75NLY

Sőt, a kiszivárgott dokumentumokból kiderül az is, hogy a különböző kémszervezetek nem csak megfigyelni tudják a telefonok tulajdonosait, de manipulálni tudják a készülékeken megjelenő információkat is. A beérkezett üzenetek szövegét például átírhatják, vagy olyan emailt hamisíthatnak rájuk, amelyeket valójában azok látszólagos feladója soha nem is küldött el - ezzel nem csak dezinformálva a címzettet, de akár hamis bizonyítékot is hamisítva a készülékekre.


Magyarország is szerepel a PC-s és mobilos lehallgatószoftvereket gyártó nemzetek térképén

Assange elmondása szerint a világ 25 országában mintegy 160 cég gyárt olyan szoftvereket és berendezéseket, amelyek segítségével ezek a műveletek elvégezhetők. A szóban forgó cégek részletes listáján egyébként egy magyar vállakozás is szerepel, ami az oldal szerint az internet és a mobilok lehallgatására alkalmas megoldásokat is szállít, nyilvánvalóan akár kormányzati ügynökséges részére is. Utóbbiak pedig - állítják szakértők - egyre inkább válogatás nélkül be ezeket a megfigyelőrendszereket, gyakorlatilag a teljesen ártatlan polgárokkal szemben is.

Videó: http://vimeo.com/32963871

"Egyre inkább azt látjuk, hogy [a hírszerző ügynökségek] tömegesen figyelik meg az egész lakosságot, anélkül, hogy a bűncselekményeknek akár csak a gyanúja is felmerülne. Az adatokat lehallgatják és lementik, csak azért, mert úgy gondolják, hogy egy nap talán használni lehet majd azokat valamire", közölte Steven Murdoch, a londoni tájékoztatót megrendező Cambridge Security Group egyik tagja.

Az új információk egyébként alig néhány nappal egy hasonló botrány kirobbanását követően érkeznek, amelyben kiderült, hogy világszerte akár több tíz- vagy százmillió mobilkészülék - köztük az Apple iOS-alapú termékei, illetve Androidot futtató telefonok - is egy olyan szoftverrel előtelepítve kerültek a felhasználókhoz, amely az utóbbiak által folytatott hívásokról, üzenetcserékről és egyéb tevékenységekről is rendszeresen küldött és küld jelenleg is adatokat a készülékek gyártói, valamint a mobilszolgáltatók számára.

A szóban forgó, "Carrier IQ" nevű szoftver jelenlétéről ráadásul a gyártók a legtöbb esetben semmilyen módon sem tájékoztatták a felhasználókat, a kémprogram eltávolítására vagy kikapcsolására pedig számos esetben utóbbiaknak nem volt ill. jelenleg sincs lehetőségük.

Locations of visitors to this page
Programajánló


Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya
HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000
HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése