2014. január 3., péntek

[Lapszemle] Egy milliárdos áfacsaló a Karib-tengeren sütteti a hasát - JABIL: ígéretes 2014-es borsodi körkép - Ángyán nagykutyákat talált a földbérlõk között - Holokauszt Emlékközpont: Múzeumpedagógiai programajánló 2013/14 - Marranó kukacok a Vatikán Almájában - Az USA a világbéke legfõbb ellensége?

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


Horváth Sándor
Az Emlékezés Egyeteme
2014: A zsidó befektetők perzsa vására

Már nincsenek magyar államférfiak,
Akik a hazáért élnek és halnak:
Törpe akarnokok, hamis cselédek,
Törvényt hoznak, a rabosított népnek -

Stróman-párt manipulál éjjel-nappal,
Tele a padlás zsiresztény kacattal -
Menekültek voltak apáink egykor -
Hirdeti a médiás szerv-orrv-kón-troll -.

Akinek a magyar zászló csak egy rongy,
Az mondja, hogy INKAL fegyver védje a Hont -
Nekünk hitünk, nyelvünk, írásunk sem volt,
Szól a nemzetáruló, Simon kolomp.

Haynau "Finnugrista," kazár népe,
Szemet vetett Atilla örökére -
Már nincs a törvényben hazaárulás,
Mert kettős állampolgár szab regulát.

Fejünkre nőtt a magyarfób maffia,
Bitang, júdások, sehonnai fia -
Vaskori polip tart bennünket gúzsba:
Megnyomorít a mammonita druzsba -

Nimród csillaga, lépj a Napkapun át,
Áraszd el fénnyel a Kárpát koronát!
Itt az idő, szabaddá tenni: Rajta!
Ne habozz már Testvér, állj végre talpra!


Ma történt: Január 3.
1521. január 3. X. Leó pápa kiközösíti Luthert, aki személyes halálfélelmét nem volt hajlandó a katolikus egyház által áruba bocsátott bűnbocsánattal megváltani, és mélyreható vallási reformot javasolt, amelyet azonban a pápaság anyagi érdekből nem volt hajlandó teljesíteni. Mindez a protestáns egyházszakadáshoz és a Közép-Európát elnéptelenítő vallásháborúk kirobbanásához vezetett. (Vö. 1527. január 5.; 1569. március 28.; 1650. február 14.)
(antidogma.hu)



JÓTÉKONYSÁGI EST
JÉZUS KÉRÉSE ALAPJÁN, A SZENT ANNA RÉTEN MEGÉPÍTENDŐ KÁPOLNÁÉRT


"Világ Győzelmes Királynője!
Most mutasd meg hatalmadat!"


2014. január 18. szombat 16 óra
Helyszín:
Budakalászi Faluház (Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár)
Szentendrei u.9.


Részletek a honlapon:
http://www.egipatrona.hu/index.php/jotekonysagi-est-a-kapolnaert


Fatimai Szűz Anya

Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Egy milliárdos áfacsaló a Karib-tengeren sütteti a hasát
2014. 01. 02. 11:46 ORIGO

Fülest kaphatott egy magas beosztású adóhivatali tisztviselőtől F. Attila, aki cégcsoportján keresztül két és fél milliárd forintnyi adót csalhatott el, írja a Figyelő. Az adócsalót emberölési kísérlet miatt első fokon három és fél évre ítélték, de valamiért nem tartóztatták le, most pedig valahol a Karib-tengeren nyaralhat.


A Figyelő értesülései szerint a NAV egyik magas rangú tisztjét is megvesztegette egy milliárdos áfacsalási ügy gyanúsítottja, aki most a Karib-tengeren sütteti a hasát.

A lap úgy tudja, hogy F. Attila nagyban utazott: két és fél milliárd forinttal rövidítette meg a költségvetést. Egy általa (is) kreált cégcsoport eszmei irányítójaként tonnaszám szerzett be cukrot és étolajat Szlovákiából. A magyar üzletek - többnyire hipermarketek - polcain az után kötöttek ki ezek a termékek, hogy több cégen is átfuttatták őket. A hamis számlákkal nem kevesebb, mint két és fél milliárd forintnyi áfát csaltak ki.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói még nyáron csaptak le a társaságra Komárom- Esztergom megyében. A nagyszabású akció során egyszerre jelentek meg több helyszínen, a kamu cégek strómanként működő ügyvezetőit lekapcsolták, és utóbb vallomásra bírták. Csak a főkolompost, F: Attilát nem sikerült előállítani. Most már egyre több jel vall arra, hogy fülest kaphatott, írja a Figyelő.

F. Attila bűnlajstroma egyébként kivételesen gazdag. Emberölési kísérlet miatt első fokon 3 év 6 hónap börtönre ítélte a bíróság, de sokak nem kis meglepetésére nem helyezték előzetes letartóztatásba. A Fővárosi Ítélőtábla rendelhette volna el az előzetes letartóztatását, de ilyen kényszerintézkedésről nem döntött. A Fővárosi Törvényszék szóvivője a lapnak általánosságban elmondta, ilyen súlyú elsőfokú ítélet után nem jellemző, hogy előzetes letartóztatásba helyeznék a vádlottat. Akit hosszú, netán életfogytiglan tartó börtön fenyeget, azt inkább rács mögött tartanák, mert neki nem lenne veszítenivalója, szökne, ha tudna, magyarázta a szóvivő.

Ez annak az ismeretében furcsa, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség nyomozást folytat, 13 gyanúsítottat már kihallgattak, egy ember előzetes letartóztatásban, három pedig házi őrizetben van, de F. Attila nyomát bottal üti a hatóság.

A másodfokú tárgyalás 2014 tavaszán veszi kezdetét.

F. Attila ellen egyébként egy másik bírósági eljárás is folyik, több mint százmillió forintos, nem adózással összefüggő csalás miatt.

F. Attila házába is bejutottak az adóhatóság munkatársai. Akkor derült fény arra, hogy sem víz-, sem villanyóra nincs felszerelve, vagyis az áramot és a vizet fizetés nélkül használta a csalárd céghálózat egyik szervezője. (Áramlopás miatt fel is jelentették.) A garázsban 16 autó állt, köztük sok luxusautó, összesen 400 millió forintot érnek a NAV szerint.

Miami és Dominika. Ez az a két hely, ahol a felsőbb kapcsolataival szívesen hencegő F. Attila addig is előszeretettel tölti napjait. Pillanatnyilag az élet napos oldalán van, de ez már nem mondható el egyik felsőbb kapcsolatáról, T. Zoltán alezredesről, aki már hűvösre tettek. A Figyelő úgy tudja, hogy a NAV magas rangú tisztje nyomozati ügyekről adott ki információkat F. Attilának és társának, R. Barnabásnak, amiért busás jutalmat várt el.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

JABIL, a kormány stratégiai partnere - ígéretes 2014-es borsodi körkép
2014. január 02. - 10:47 Jövőnk.info

Pont a Karácsony felfokozott forgatagában tömeges elbocsátást jelentett be a kormány egyik kiemelt munkahelyteremtő stratégiai partnere, a tiszaújvárosi JABIL Circuit vállalatcsoport.


Belső információink szerint közel 700 embert bocsátottak el az ünnepi időszak alatt! Éppen annyit, amennyi ember foglalkoztatására 2011-ben támogatást igényeltek (6milliárd forintot) és kaptak is. Csakhogy a támogatás határideje lejárt, így jobb híján szélnek eresztik a dolgozókat. Pedig a kormány úgy állapodott meg az amerikai cégcsoporttal, hogy a pályázat lejárta után is a cég megtartja munkavállalóit. Mint megtudtuk, mivel folyamatosan csökken az üzem megrendelési rátája, így várhatóak lesznek további leépítések is. A kormány jól választott még a bekerülés idején, a statisztikák javítására! Mára viszont kifulladni látszik a Munkahely-teremtési ütemterv! Vajon, akkor szerződés-szegés jogcímén nem kellene visszakövetelnie az államnak a "befektetett" 6milliárd forintot? Ez nem minősül kötelezettség-szegésnek?

Az alsózsolcai telepükön szintén elengedtek 1300! embert január 1.-vel! Itt a szebb napokon még 8000 fő teljesített "munkaszolgálatot"! Mára alig 3000 dolgozója van a részlegnek, hozzáteszem a mai gyártástechnológiai elvárásokhoz képest elavult gépsorokkal. Tehát volt legalább minimális fejlesztés? Nem volt! Gyarapodás? Hogy is ne! Akkor...mi lesz, gyerekek?

Meddig feszegessük...?

Gölöncsér Miklós - Jövőnk.infó
MNA Észak-Magyarország


Kapcsolódó:
   Stratégiai megállapodást kötött a kormány és a Jabil Circuit (+videó)
   Orbán jobban teljesít: kivándorol az ezredik ápolónő

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Mire jó a kétharmad?
Ángyán nagykutyákat talált a földbérlők között
2014. 01. 03. 07:33 ORIGO

Elkészült Ángyán József legújabb, az összes megyére kiterjedő jelentése az állami földek bérbeadásáról - írta a Népszabadság. A volt fideszes, jelenleg független országgyűlési képviselő szerint a rendszert a különféle érdekcsoportoknak juttatott területek aránytalan és igazságtalan elosztása, a családi gazdálkodók háttérbe szorítása jellemzi. Ángyán szerint néhány kormányhoz közel álló "nagykutya" kapta a legnagyobb földterületeket.
Ángyán József - korábbi megállapításait megerősítve - arra a következtetésre jutott, hogy sok nyertes pályázó jut kicsike földterületekhez, és kevés "nagykutya" osztozik a zsírosabb falatokon - írta a Népszabadság.

A több mint háromszáz oldalas tanulmány az ország valamennyi megyéjét megvizsgálva térképezi fel, melyik régióban kik jutottak jelentős állami földekhez, és milyen, a kormányhoz vagy egyes tagjaihoz közel álló társaságok, személyek nyerték el a haszonbérleti pályázatok "legzsírosabb falatjait".

Az elemzés megállapítja, hogy Magyarországon 2013. szeptember 1-jéig pályázati úton 1582 állami birtokot adtak bérbe: ezek összterülete meghaladja a 32 ezer hektárt, értékük pedig az 555 ezer aranykoronát. Az egy érdekeltségre jutó átlagos területnagyság 35,2 hektár, ez azonban jelentős szórást mutat, ha egyenként vizsgálják a megyéket.

Míg ugyanis Csongrádban 133, Fejérben pedig 83 hektár esik átlagosan egy pályázóra, addig Vas megyében ez az érték alig 9, Tolnában pedig mindössze 7,5 hektár. A bérbe adott területek nagyságát és földértékét illetően Fejér megye vezeti a sort, majd Borsod, Veszprém és Békés következik: e négy megyében található a pályázati úton eddig bérbe adott területek csaknem hatvan százaléka.

Alsóház és felsőház

Ángyán József elemzése szerint a nyertes érdekeltségek és pályázók "alsóházi" népes csoportja, mintegy 460 pályázó (a nyertesek majdnem fele) tíz hektárnál kisebb területhez jutott, és az összes aranykorona-értéknek csupán 8,3 százalékát, az összes területnek pedig mindössze 7 százalékát tudta bérbe venni.

A "felsőházi" szűk, kis létszámú csoportot viszont alig 14 érdekeltség (1,5 százalék) 39 pályázója (3,9 százalék) alkotja. Ennek az "elit csoportnak" minden egyes tagja 300 hektár feletti területhez jutott, és együtt az összes aranykorona-érték 28 százalékát és a területek harmadát megszerezték - állapította meg a képviselő.

Közülük hat cég Borsodban, négy Fejérben, kettő Veszprémben, egy-egy pedig Csongrád és Somogy megyében található - összegzi a tanulmány. Ebben a "felsőházi csoportban" van például Ángyán szerint Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester családtagjaival és cégével - írta a lap.

Ángyán József azt is közli a jelentésben, hogy a pályázati úton elnyert területeken túl a 14 legnagyobb érdekeltség pályáztatás nélküli megbízási szerződéssel további 495 állami földrészlet bérleti jogát is megkapta a földalaptól. Ezek összterülete és egyéb jellemzője azonban nem ismert, mert a Nemzeti Földalapkezelő a területre vonatkozó, illetve a szerződési feltételeket illető információkat Ángyán József szavai szerint nem hajlandó nyilvánosságra hozni - írta a Népszabadság.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Nem reklám, csak tájékoztatás!
Múzeumpedagógiai programajánló 2013/14
2013. augusztus 17. Holokauszt Emlékközpont

Elkészült 2013/14-es múzeumpedagógiai ajánlónk, mellyel a pedagógusok egész éves oktatási és nevelő munkájához kívánunk segítséget nyújtani. Gazdag programválasztékkal, kihelyezezett foglalkozásokkal és kiállításokkal, diáktárlatvezető képzéssel, a MÁV-nak köszönhetően ingyenes utazással várjuk a hozzánk látogató iskolai csoportokat.

A Holokauszt Emlékközpont múzeumpedagógiai programjaira 2004 óta több mint ötvenezer diák és több száz pedagógus látogatott el. Kínálatunkban a magyar holokauszt történetét bemutató állandó és időszaki kiállítások tárlatvezetése mellett modulszerűen összeállítható, a tanárok igényeihez és a tanulók korcsoportjához igazodó, térítésmentes foglalkozásokat ajánlunk a 12-18 éves korosztálynak. Programjainkat úgy állítottuk össze, hogy sok közülük nem csupán az Emlékközpontban, hanem a fogadó oktatási intézményben is megrendezhető.

Az Országgyűlés idén meghozott határozata alapján (66/2013 OGY) a kerettanterv ajánlásként írja elő minden köznevelési intézményben tanuló magyar fiatal számára a Holokauszt Emlékközpont meglátogatását.

Jelentős kedvezményünk, hogy a vidékről vonattal hozzánk kiránduló csoportok, előzetes bejelentkezést követően (keddtől péntekig) ingyenesen utazhatnak az Emlékközpontba. A programajánlóban szereplő foglalkozások egész évben az intézmény nyitvatartási idejére - keddtől vasárnapig 10-18 óra között - kérhetők (a fogadó oktatási intézményekben előzetes egyeztetéssel más időpontok is lehetségesek). Jelentkezni a honlapunkon található űrlap>> kitöltésével, vagy a programajánló végén megadott elérhetőségeken lehet.
(...)

Kapcsolódó:
   Újabb csodálatos holotúlélő-sztori, ezúttal Korda (Klein) Györgytől - jöhet a kárpótlás

Milan Mitrovic megosztott egy fényképet
FIGYELEM!!!
Az egyiptomi forradalomkor a Muzulmán Testvériségnél találtak rengeteg Mossad iratokat a székházukban. Akkor ezeket az anyagokat mindenhol megosztottam. A kuruc.info azóta is "puccsnak" minősíti a hadsereg lépését. Emlékeztetőül írom, hogy Morsit Amerika és Izrael segítette a hatalomba.
Egy újabb információ szerint a Muzulmán Testvériség soraiban hemzsegnek a Mossad ügynökök akik segítik a felfordulást Egyiptomban. Ilyen az a kettős állampolgárságú (amerikai , izraeli) ügynök aki most bukott le Egyiptomban. Az izraeli hadseregben is szolgált. Mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy kik segítik és kik állnak a Muzulmán Testvériség mögött. :):):)

Facebook

Két videó a zsidó ügynökről...
http://www.youtube.com/watch?v=RFERBzIxEm0
http://www.youtube.com/watch?v=SuffRGOId74



Kapcsolódó:
   Zsidó telepesek "Hebroni Tokaji" címkével ellátott bort palackoznak a megszállt területeken

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Marranó kukacok a Vatikán Almájában - Zsidó születésű papok a II Vatikáni Zsinat filoszemita reformjai mögött
2013. május 22., szerda kitalaltujkor.blog

Meghalt Vermes Géza, a kumráni tekercsek és Jézus történelmi alakjának világhírű kutatója. Izraeli(ta) olvasóim egy része talán kegyeletsértőnek is találhatja, hogy ennek kapcsán hova fogok kilyukadni a bejegyzésben, de azt gondolom, hogy egy 89 éves ember halála nem tragédia, szép kort élt meg, még ha a végére sok szenvedéssel járó hosszú betegség is jutott, amiért együttérzünk vele (illetve emlékét megőrizzük - én itt a magam módján...). Hazánk szakmai körökben világhírűvé vált szülötte életműve alapján egyértelműen a szerencse fia volt, többszörösen megadatott neki, hogy kivételezett lehessen:

- zsidó létére katolikus pap lett
- katolikus pap létére többször nősült
- makói születésű létére nagyon közel állt Jeruzsálemhez! :-)

A bejegyzés végére látni fogjuk, hogy az elméleti munka mellett még milyen Nagy Küldetésben is megadatott a részvétel lehetősége e neves kutatónak.

Igazából a jelen bejegyzésre, ami részben felfrissíti korábbi bejegyzések információit is, már korábban viszketett a billentyűzetem.


alázatos szolgája...

Egyrészt, mert a sok szempontból látványosan formabontó Ferenc pápa látványosan nem formabontó módon halad tovább a II Vatikáni Zsinat utáni elődjei útján, az Egyházat és tanítását "Idősebb Fivéreink" elvárásaihoz igazító úton, másrészt, mert egyre gyakrabban botlok a "grassroots" szinten ennek egy feltűnő, bizarr jelébe.

Az utóbbi időben többször hallottam a helyi katolikus templomban, illetve az egyházmegyei katolikus rádióban (ami egy egész jó kis rádió, nem a maffiózó Rydzyk agymosó szektás Mária Rádiójának stílusában) a zsidók legfőbb imáját, a minden reggel és este elmondandó Smá Jiszráelt énekelni.


A Smá Jiszráél az izraeli államiság szimbóluma is - kezdőszavai a Knesszet Menóráján (napkorong és Ouroboros társaságában...)

Az új pápa is elsők között találkozott rabbikkal és vezető izraeli politikussal (a világfelvásárlásügyi felelőssel), ami már egy idő óta az új állami és egyházi vezetők szinte rituális beiktatási ceremóniája. A katolikus szószékekről és vatikáni sajtókonferenciákról dől az Izraelbarát és zsidóbarát propaganda, a II Vatikáni Zsinat óta, melyen a teológiából és liturgiából radikálisan kigyomlálták a Választott Nép érzékenységét netalán sérteni képes elemeket, a hivatalos egyház nyíltan filoszemita és elítéli a zsidó vallással szemben kritikus ordas eszméket, illetve azok képviselőit.


Korábbi, Santo Subito (A zsidó pápa) c. bejegyzésemben már idéztem, hogy a Vatikán e nyílt filoszemita irányvonala, illetve annak látványos külsőségekkel való rendszeres kinyilvánítása a származásilag is Izrael felé elkötelezett II. János Pál pápasága idején alakult ki, ő volt az első pápa, aki egy zsinagógába látogatott és az első, aki imádkozott a jeruzsálemi Siratófalnál és zsidó szokás szerint imája szövegével cédulát dugott a fal résébe.


(A fentebbi képen a zsinagóga előtt barátját és rokonát üdvözlő Elio Toaff akkori római főrabbi tényleg érdemdús ember, ugyanis ő nemzette Ariel Toaff történészprofesszort, mellesleg szintén rabbit, a Vérhúsvétok című, a zsidó rituális gyilkosságokról írt, őszinteségével botrányt kiváltó könyv derék szerzőjét.)

E jelenség kapcsán egyből felmerül a kevésbé konformista megfigyelőben a kérdés, hogy vajon a korábbi "viszályban levő felek" békülése keretében megköveteltek-e a katolikus egyház vezetői bármilyen viszonossági lépést a zsidó vallás képviselőitől, akikkel az utóbbi időben szertartásos rendszerességgel mutatkoznak együtt, hogy vajon a zsidóknak is hozzá kellett-e igazítaniuk teológiájukat és liturgiájukat a keresztények érzékenységéhez, nekik is ki kellett-e gyomlálniuk ezekből a "goj"-ellenes elemeket és hogy milyen gyakran imádkozzák a zsinagógákban a Miatyánkot? Vagy ez az egész "békülés" egy egyoldalú fegyverletétel a katolikus egyház vezetése részéről egy továbbra is elszánt ellenség előtt?

A bejegyzés folytatása.
Természetesen a kérdésem retorikai, sugallja a választ, kapásból egy példa arra, hogy a zsidó fél az előtte való állandó hajbókolást nem viszonozza hasonló, vagy csak korrekt hozzáállással:

Friss hír (bár a fősodor médiumokban nem láttuk...), hogy szentföldi keresztény egyházi vezetők az izraeli rendőrség papokkal és keresztény zarándokokkal szembeni brutalitása ellen tiltakoznak (ezek szerint a lentebbi szinteken még vannak partizánháborút folytató bekerített egységeink, akik szóvá merik tenni a judaista-cionista agressziót).

Izraeli biztonsági erők keresztény papokkal szembeni brutális bánásmódja

Keresztény vezetők tiltakoznak az izraeli rendőrség zarándokokkal szembeni rossz bánásmódja ellen a Szent Sír templomában

A jelenség nem egyedülálló, a téma iránt minimálisan érdeklődők jól tudják, hogy a zsidók világszerte milyen agresszívan viszonyulnak a "gojokhoz", köztük a keresztényekhez, azon belül a katolikusokhoz is.

A judaizmus viszonya a kereszténységhez: az AGRESSZIÓ

Az izraeli Haaretz cikke 2004-ből (amikor már régóta filoszemita volt a katolikus egyház és sok más keresztény felekezet is):
"A jeruzsálemi keresztények azt akarják, hogy a zsidók szüntessék be a leköpködésüket"
(...)



Baranyai Imre: (Facebook) Shalom!
..hej, de szép reggel!... Mága Zoli húzta a fülembe, a "hanuka" c. zeneművét...át kapcsoltam..mit ad Isten, a pannoniás túrázó fiúk, éppen a Tokaj melletti zsidó temetőt járták be... majd átvonultak, hogy megcsodálják a "mádi zsinagógát", amely mellett egy talmud iskola is működött... a zsidók, 56 után elhúztak onnan, így hamarosan leamortizálódott.... de sebaj, a "rendszerváltó" népképviselet, 2004 vagy 7-ben, nem sajnálva a pénzt, fáradságot, helyre hozatta... immár teljes pompában, eredeti állapotban látható...
...úgy látom, hogy a műsor szerkesztők, már otthon vannak!!



A Kormányzati Információs Központ reagálása a MAZSIHISZ közleményére
2014. január 2. 17:52 kormany.hu

A Kormány értetlenül áll a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének mai közleménye előtt. Magyarország Alaptörvénye világosan fogalmaz: "Hazánk 1944. március tizenkilencedikén elveszített állami önrendelkezésének visszaálltát 1990. május másodikától, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk. Ezt a napot tekintjük hazánk új demokráciája és alkotmányos rendje kezdetének. Valljuk, hogy a huszadik század erkölcsi megrendüléshez vezető évtizedei után múlhatatlanul szükségünk van a lelki és szellemi megújulásra."

Ennek szellemében döntött a Kormány, hogy a magyar holokauszt 70. évfordulója alkalmából emlékévet tart, valamint felállítja Magyarország tragikus német megszállásának emlékművét. Ezen lépéseivel a Kormány minden magyar áldozat előtt lerója kegyeletét.

(Kormányzati Információs Központ)

Kapcsolódó:
   55 százalékon a Hajnal Athénban

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Az USA a világbéke legfőbb ellensége?
2014.01.02. 18:30 Hír24

A felmérésből az is kiderül, hogy ennek ellenére a legtöbben ott szeretnének élni.

Az Egyesült Államokat tartja a világbékére leselkedő legnagyobb veszélynek a világ lakosságának csaknem negyede - derült ki a WIN/Gallup International közvélemény-kutató csütörtökön közzétett nemzetközi felméréséből.

A kutatás szerint a második legveszélyesebb állam Pakisztán (8 százalék), a harmadik Kína (6 százalék), a további helyeken pedig Afganisztán, Irán, Izrael és Észak-Korea (5-5 százalék) osztozik.

Az Egyesült Államokkal szembeni ellenérzések a Közel-Keleten és Észak-Afrikában - korábbi amerikai katonai beavatkozások helyszínein - voltak a legerősebbek, de az amerikai lakosság 13 százaléka is saját hazáját tartotta a világbéke elsőszámú veszélyeztetőjének. Emellett Washington egyes NATO-szövetségeseinek - például Görögország és Törökország - népessége is félve tekint az Egyesült Államokra.

A kutatásból az is kiderül, hogy ennek ellenére a világon a legtöbben (9 százalék) Amerikában szeretnének élni. E tekintetben a két másik legnépszerűbb ország Kanada és Ausztrália volt.

A felmérés során 2013 szeptembere és decembere között 65 ország csaknem 68 ezer polgárát kérdezték a közvélemény-kutatók a világ helyzetével és a jövőbeli kilátásokkal kapcsolatban. Magyarország nem volt a vizsgált államok között. Ez volt a WIN és a Gallup 37. hasonló éves felmérése.

A kutatás szerint a nehéz világgazdasági helyzet ellenére a megkérdezettek fele pozitívabban látja a jövőt, mint tavaly, és általában véve 1989 óta folyamatosan javulnak az emberek várakozásai.

Locations of visitors to this page
Programajánló

Törökországi Nagykörút

Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya

Zöld Kapu Vendéglő, étterem Óbuda hangulatával HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000
HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel



Magyar Menedék Könyvesház
Nemzeti Webáruház, Könyvesbolt
Norman Vincent Peale - A pozitív gondolkodás ereje - gyüjteményes díszkiadvány díszdobozban CD melléklettelGönczi Tamás - Nimród gyűrűje
Bunyevácz Zsuzsa - Félni csak...kinek is lehet?Kozsdi Tamás - A Magyar Korona könyve
Zele Richárd - Móricz János legendáriumának nyomábanGönczi Tamás - Piliscsillag Napcsillag
Juhász Zsolt - A magyar nyelv mint útikönyv II.Igor Janke - Hajrá magyarok! - Az Orbán Viktor-sztori egy lengyel újságíró szemével
Obrusánszky Borbála - Hunok Hungárok MagyarokNyirő József - Karácsony a havason
Skrabski Fruzsina - Elhallgatott gyalázat DVDMolnár V. József - Örökség
Maderspach Viktor - Karaván a havasokbanCzakó Gábor - Hitemről
Koltay Gergely - Álmaink útján CDBogár László - Háttérképek
Kuliffay Hanna - Az igazság haszontalanságaSusan George - Lugánói tanulmány 2.
Balogh Béla - A végső valóságDr. Eben Alexander - A mennyország létezik
Marton Veronika - Hol rejtőznek a magyar táltosok?Magyar Trikolór naptár - A Magyar Trikolór tizenkét hónapja 2014
Grandpierre Attila - Apám szíve dobog bennemDr. Gerardo Pena Mattheus - Tayos 2.
Tácsi István - A magyarok Istene, az ősi napisten újra fénylik I-II.Színia Bodnár Erika - Abrakadabra
Varga Tibor - Apostoli koronaPataki János - Székelyföld - A legendák világa 2013
Raffay Ernő - Szabadkőműves béklyóbanPap Gábor - Az Atilla-kincs vallomása
Peter Sheldon Drábik János - Hazugság, hogy Obama elkergeti Orbán ViktortEdmond Bordeaux Székely - A kortalan kutatása I.
Agnes Golenya Purisaca - Perun innen és túlVetráb József Kadocsa - Égre nyíló lélek-ajtó
Grandpierre Attila - Az Élő Világegyetem Könyve 2012Hosszú Gábor - Rovás Atlasz
Kalemandra - TeremtészetMaurer Teodóra - Onody Gyula - Koppány - Somogy hercege
Kozsdi Tamás - A magyar ősemlékezet és az Arvisura világképDr. Szádeczky Lajos - A Csíki székely krónika
Michelangelo Naddeo - A 10.000. éves magyar kontinuitásBerta Tibor - Az időkód II.  - Jézuspasszport