2013. december 22., vasárnap

[Lapszemle] Megszûnik az MSZP? - A Fideszig érnek a romagyilkosságok szálai - Deutsch Tamás: Horváth András egy futóbolond - A villamos energia és a gáz ára folyamatosan csökken a világpiacon - A magánbetétesek pénzét is felhasználhatják bankmentéskor - Tánczos-ügy: Megvan a valódi gyilkos, de 50 évre titkosították! - Új ''Világhelyzet''? Kína január 1-tõl nem dollárban kereskedik, (még olajat sem) és nem vesz USA államkötvényt! - A Moszad kiképezte Nelson Mandelát - Forrong a romániai magyarság

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
SZILVESZTER A NEMZETI HÍRHÁLÓVAL
2013. december 31. kedd




Helyszín: Fehér Páva Étterem
Budapest IX. Üllői u. 7. (Kálvin tértől 1 perc)

Svédasztalos meleg, pezsgős vacsora, éjféli pezsgő, virsli, lencse
Nosztalgia (disco party) zene, tánc hajnalig
Belépő: 6.800.-Ft
Van még hely!

Jelentkezés: admin@egipatrona.hu, (06-30-648-3543)


"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."





Tisztelt hölgyeim és uraim !

A Szent Korona megcsúfolása és kigúnyolása az eddigi sértések és támadások sorában a legsúlyosabb magyarellenes akció.Csatolmányban találják az új osztrák külügyminiszternek írott levelemet amelyben kértem, hogy kérjen bocsánatot Szalay-Bobrovicky nagykövet úrtól és a magyar néptől.

A három "humorista" ellen feljelentést tettem az osztrák államügyészségnél. A válaszról illetve a további folyamatról ismét értesíteni fogok.

Üdvözlettel
Eva Maria Barki
Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

MEGSZŰNIK AZ MSZP?
GAUDI NAGY - MINDA ZOLTÁN SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

2013 12 19 Hungária TV



A Jobbik elszámoltatná az MSZP-t és a Demiszt

A Jobbik azt szeretné, ha az Országgyűlés törvényben gondoskodna a rendszerváltás előtti időszakhoz kötődő egyes társadalmi szervezetek valós vagyonelszámoltatásáról. Erről Gaudi-Nagy Tamás beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Jobbik országgyűlési frakciójának tagja ismertette: az erről szóló törvényjavaslatot már be is nyújtotta az Országgyűlésnek. Ebben azt kezdeményezi, hogy minden szervezet, amelyhez 1989-90-ben került a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) és a Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) akkori áron számolva 12 milliárd forintos vagyonából, részletes elszámolást készítsen ezeknek a vagyontárgyaknak a jelenlegi helyzetéről.

Gaudi-Nagy Tamás szerint ez a rendszerváltás egyik legkomolyabb lezáratlan ügye, ezért azt kezdeményezi Kövér László házelnöknél, hogy kivételes sürgős eljárásban még az idén fogadja el az Országgyűlés ezt a törvényt.

A törvényjavaslat szerint az érintett szervezeteknek - főleg az MSZP-nek és a Magyar Demokratikus Ifjúsági Szövetségnek (Demisz) január végéig kellene leadniuk az elszámolásukat, amelyeket az Állami Számvevőszék ellenőrizné. Amennyiben valamely szervezet nem ad le elszámolást, vagy a leadott dokumentumot az Országgyűlés nem fogadja el, akkor az érintett szervezet július 31-ével automatikusan megszűnne.

A jobbikos politikus reményét fejezte ki, hogy a kormánypártok támogatni fogják a javaslatát.
Az MSZP székháza előtt tartott sajtótájékoztatón Gaudi-Nagy Tamás megpróbálta a törvényjavaslat egyik példányát átadni az ellenzéki párt képviselőjének, azonban azt senki nem vette át.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A Fideszig érnek a romagyilkosságok szálai
2013. december 20. péntek 1:00 AN, MSZP - nepszava.com

Budapest - A Népszabadság híre szerint az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága meghallgatta Sayfo Omar Ádámot, a Fidesz ifjúsági tagozatában is jól ismert férfit, aki a mai napig büszke arra, hogy hosszú éveken át baráti kapcsolatot ápolt a romagyilkosságok miatt elítélt Kiss Istvánnal.


Sayfo Omar Ádámot a nemzetgazdasági tárca korábban állományba vette, ám ő elbukott a "C" típusú nemzetbiztonsági vizsgálaton. A bizottsági meghallgatás azt a kérdést is érintette, hogy lehetett-e szerepe Sayfo Omar Ádámnak Kiss István fegyverbeszerzései kísérletében. Felettébb furcsa az is, hogy Sayfo Omar Ádám neve a romagyilkosságokkal foglalkozó jelentésből kimaradt.

A szocialisták felszólítják a Fideszt, hogy adjon világos és egyértelmű választ az alábbi kérdésekre:
- Milyen mélységű kapcsolatot tart fenn a Fidesz Sayfo Omar Ádámmal, aki a romagyilkosságokért elítélt Kiss István barátja?
- Volt-e nyomás a Fidesz részéről arra, hogy Sayfo Omar Ádám neve kimaradjon a romagyilkosságokkal foglalkozó nyilvános jelentésből?
- Nyilvánvaló a Fidesz kötődése Sayfo Omar Ádámon keresztül a magyarországi extrém szélsőjobboldalhoz. Mit tett - tett-e bármit is - annak érdekében, hogy ezt a kapcsolatot megszüntesse?

A Fidesz hallgatása, illetve további titkolózása a kormánypárt érintettségének gyanúját erősítené. Az MSZP a romagyilkosságokkal összefüggő kapcsolati háló azonnali, teljes körű feltárását követeli.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Deutsch Tamás: Horváth András egy futóbolond
2013. december 22. 12:15 mandiner

A közéleti paranoiás szegény, szerencsétlen futóbolond. Nem velük, hanem a kiszolgáltatottságukkal visszaélő rongy emberekkel van baj.

"Ez a Horváth nem-NAV-revizor András egy szegény, szerencsétlen futóbolond.

Aki volt már életében akár csak egyetlen napot társasházi közös képviselő, bármilyen ügyfélszolgálaton dolgozó munkatárs, pláne ha volt önkormányzati vagy parlamenti képviselő, jól ismeri a Horváth András-féle közéleti paranoiásokat.

Először is, ezek az egyébként jobb sorsa érdemes alakok időt és energiát nem kímélve leveleket irogatnak. Hosszú, terjengős, sokszor a mai napig kézzel irt leveleket, beadványokat, anyagokat gyártanak garmadával, amikben - szerintük - minden részletre kiterjedően leírják az Ügyet.

Az Ügyet, ami nem más, mint a mániájuk, a fixa ideájuk. Az Ügyet, ami a beadványaikban az esetek 99,9 %-ábán valamilyen világ- vagy országos méretű összeesküvés, visszaélés, gigantikus titkosszolgálati manipuláció. A közéleti paranoiás erről, a Nagy Disznóságról lebbenti le a fátylat kérlelhetetlen logikával, a Nagy Disznóságot leplezi le ellentmondást nem tűrő határozottsággal.

A közéleti paranoiás mindenkinek elküldi a leveleket, de a legfontosabb, hogy a Nagy Emberekhez akarja eljuttatni a beadványt. A köztársasági elnöknek, a miniszterelnöknek, minisztereknek, államtitkároknak, a polgármesternek, az alpolgármestereknek, a főbírónak, a főügyésznek. Egyszóval a Hatalmasoknak.

Általában roppant egyszerű dolgokat szoktak kérni, követelni, javasolni a Hatalmas Nagy Emberektől: ne késlekedjenek, ne szarakodjanak tovább, ne piszmogjanak azzal, hogy mekkora orbitális marhaság, amit a közéleti paranoiás ír, azonnal számolják fel a leleplezett disznóságokat, szüntessék meg a cudar viszonyokat.

És természetesen mindig, minden Nagy Disznóságra van Bizonyítéka a közéleti paranoiásoknak. Van a csodaszer, a szent ereklyetartó, az aduász, a minden kétséget eloszlató mirákulum. A Zöld Dosszié. A közéleti paranoiás Bizonyítékai vagy olyanok, mint a Loch Nessi-i szörny, mindig beszél róla, de soha, senki nem látta, vagy olyan bombasztikus anyagok, mint évekkel korábbi újságok kivágott cikkei, a közéleti paranoiás korábbi levelei.

A közéleti paranoiást mindig üldözik. A szomszéd, a csalók, a korruptak, a főnöke, a hatóságok, a titkosszolgálatok, a földönkívüliek. Zaklatják, tönkre akarják tenni vagy már tönkre is tették, a fűtőtesten keresztül sugározzák, lehallgatják, követik.

A közéleti paranoiás szegény, szerencsétlen futóbolond.

A legszemetebb dolog politikai, üzleti, hatalmi érdekből kihasználni ezeket az embereket, tiszavirág életű közéleti celebeket gyártani belőlük, a Nagy Botrány kirobbantójaként sztárolni őket, majd amikor kiderül, hogy nem leleplezők, hanem törődést érdemlő betegek, akkor ripsz-ropsz ejteni őket.

Nem a közéleti paranoiásokkal, hanem a kiszolgáltatottságukkal visszaélő rongy emberekkel van baj."



Feljelentette a miniszterelnököt Deutsch Tamás


Kapcsolódó:
   Feljelenti a NAV a kipakoló ellenőrét
   A maffia érdekeit sértem, a NAV is benne van
   Deutsch Tamás fizettette ki a Csányi által emlegetett síkapukat
   Jöjjön az áfakártya!
   A Fidesznél is fideszesebb lesz a TV2

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A villamos energia és a gáz ára folyamatosan csökken a világpiacon

A földgázt nyáron a Gazprom 30 százalékkal olcsóbban adja. Ekkor a tározókat feltöltötték a multik, de a fogyasztói árba "elfelejtették" beépíteni. A mindenkori kormányok ezt is eltűrték. Nemrégiben 20 százalékkal csökkentette a gázárat a Gazprom. Ez most begyűrűzött a fogyasztói árba, igaz jó nagy rezsiharcnak álcázva.


Az Orbán-kormány nemrégiben lemondott energiaügyi helyettes államtitkára, Holoda Attila egy riportban elmondta, hogy már korábban elindult a villamos energia piacon egy elég erőteljes árcsökkenés, azért, mert a magyar rendszerek is összekapcsolásra kerültek külföldi rendszerekkel, amelyek lehetővé teszik, hogy villamos energia kereskedők olcsóbban szerezhessenek be energiát, mint két-három évvel ezelőtt.
Még tavaly augusztushoz képest is jelentős árcsökkenés zajlott le - mutatott rá. Van ebben trükk, be lehet ezt állítani úgy, mintha a jelenlegi kormány intézkedéseinek lenne köszönhető a rezsicsökkentés és lehet mondani, hogy elkaptuk a szolgáltatók grabancát. A villamos energia ára akkor is csökkent volna, ha Magyarországon piaci körülmények között került volna értékesítésre.

Orbán Viktor a Fidesz választmányi ülésén kiadta a verdiktet: a választásokig a rezsiharcot kell nyomatni. Rájöttek, hogy az MSZP-nek milyen jól bejött annak idején Lendvai Ildikó rikácsolása, hogy Nem lesz gázáremelés. Aztán csak az lett. A választópolgárok a választási ígéreteket eddig még soha nem kérték számon. A Fidesz 2010-es választási ígéretei mind elmaradtak. A legfájóbb, hogy nem lett se elszámoltatás, se felelősségre vonás, a gazdasági válságon felül jócskán nagy az erkölcsi válság, mert egyik kormányzati mutyitól a másikig tántorgunk.

Jó sok reklámkiadás ellenében hirdetik tovább a rezsiharcot, mert ha sokszor mondom sánta vagy, elkezdesz sántítani.

Jobb lenne, ha elkezdenének végre IGAZAT MONDANI!

A rezsiharcnak egyébként már van kormánybiztosa, apparátusa, és január 1-jétől minden megyeszékhelyen is lesznek kihelyezett rezsiharcosok, okozva felesleges milliárdos kiadást az adófizetőknek.

Forrás: SVPSZ/Facebook - sokkaljobb

Emlékeztető: "A mostani kormányzó-pártokat semmilyen pénzügyi visszaéléssel nem lehet hírbe hozni" - jelentette ki a miniszterelnök 2013. november 4-én az országgyűlésben, az azonnali kérdések és válaszok órájában. (hirado.hu). Viccelni tetszik?


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A magánbetétesek pénzét is felhasználhatják bankmentéskor
2013. december 21., szombat Hír TV - MNO

A legfrissebb döntés szerint a bankmentésben a magánbetéteket is felhasználhatják - erősítette meg a Hír TV Magyarország élőben című műsorában a Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős államtitkára.

A százezer euró alatti betétek azonban a bankunió létrejötte után is biztonságban vannak - tette hozzá Győri Enikő. Az Európai Unió kétnapos csúcsértekezletén döntöttek az eurózóna bankjait felügyelő szervezet létrehozásáról. Magyarország később határoz arról, hogy csatlakozik-e a bankunióhoz.

"A kisbetétesek pénzéhez továbbra sem lehet hozzányúlni, százezer euróig ezek garantálva vannak, védettek, semmilyen bankmentésnél nem eshetnek áldozatul, a bankbetétek tulajdonosai tehát nyugodtak lehetnek. A kockázatviselésben elsősorban a bank részvényeseinek, kötvénytulajdonosainak, hitelezőinek kell helytállniuk, utánuk következnek a sorban a nagy bankbetétek birtokosai, a százezer euró feletti befektetésekkel rendelkezők" - mondta az államtitkár.

A magánbetétesek pénzét is felhasználhatják bankmentéskorA magánbetétesek pénzét is felhasználhatják bankmentéskor

Tekintse meg a Győri Enikővel készült teljes interjút:

Magyarország élőben - Bankunió


Kapcsolódó:
   Bankcsapda: Felháborító a Kúria döntése (videó)

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Tánczos-ügy: Megvan a valódi gyilkos, de 50 évre titkosították!
2013-10-20 22:21 Nemzeti InternetFigyelő

Miközben az Orbán-kormány az 1998-as Aranykéz utcai robbantásos merénylet elkövetőit éppen napjainkban tartóztatta le, az ugyanebben az évben brutális kegyetlenséggel megölt körmendi 11 éves kislány, H. Zsófi valódi gyilkosát/gyilkosait futni hagyják.


Az Újbuda Televízió múlt havi adásában az 1998-as nyomozás során közreműködő rendőrségi grafológus, dr. Lépold Józsefné megdöbbentő kijelentést tett: A valódi gyilkos már megvan, de 50 évre titkosították az ügyet! Mindez közvetetten alátámasztja a Magyar Jelen 2007-es oknyomozó riportját, ahol azt bizonyították, hogy egy befolyásos zsidó szekta gyilkolta meg rituális okokból a 11 éves kislányt. Tánczos Gábor pedig ártatlanul ült 10 évet...

Az 1998-as gyilkosságot nyugodtan nevezhetjük a modern-kori tiszaeszlári bűnpernek. Toroczkai László a Magyar Jelen című lapban már 2007-ben közölt egy 2 részes, komoly kutatómunkára alapozott oknyomozó írást, amelyben azt bizonyította, hogy a gyilkosság miatt bebörtönzött Tánczos Gábor ártatlan, a valódi gyilkosokat pedig egy abban az időben Vas megyében járt belterjes, ám nemzetközi befolyással bíró zsidó szekta tagjai között kell keresni. Most mindezt alátámasztja az egykori nyomozásban közreműködő dr. Lépold Józsefné rendőrségi grafológus kijelentése, amelyet az Újbuda Televízió egyik adásában tett, egy hónappal ezelőtt. Dr. Lépold Józsefné egyébként már a nyomozás során - Tánczos Gábor írását tanulmányozva - arra a következtetésre jutott, hogy Tánczos Gábor ártatlan, a gyilkosságot valaki más követte el. Most pedig ki merte mondani azt, hogy a gyilkos már megvan, de 50 évre titkosították az ügyet! Ugyan miféle befolyásos gyilkos vagy gyilkosok lehetnek azok, akiknek a kedvéért 50 évre titkosíthatnak egy ilyen mocskos ügyet? Kísértetiesen emlékeztet ez minket az 1882-es tiszaeszlári perre. Az Újbuda Televízió alábbi adásában 22:33-tól kezdődik a lényeg:

Az alábbi linkeken pedig elolvashatják a Magyar Jelenben 2007-ben megjelent 2 részes oknyomozó riportot, amelyben Toroczkai László azt bizonyítja be, hogy nem Tánczos Gábor gyilkolta meg a 11 éves H. Zsófit, hanem vélhetően egy zsidó szekta. A cikk miatt egyébként a Magyar Jelen felkerült a nemzetközi zsidó szervezetek feketelistájára, ám nem cáfolták és néhány halálos fenyegetésen kívül, nem is perelték be a lapot. 1. rész: Szentkorona Rádió

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Új "Világhelyzet"? - Kína január 1-től nem dollárban kereskedik, (még olajat sem) és nem vesz USA államkötvényt!
2013 dec. 22 Exopolitika - betyárvilág

Peking január 1-től nem vesz dollárt, nem vesz US államkötvényt és a jövőben nem dollárban kereskedik olajjal!


Ez a hír végig kellett volna söpörjön a médiában, ám mégsem nagyon hallhattunk itthon sem elemzéseket, milyen hatásai lehetnek ennek a két pólusú világra, Kelet és Nyugat viszonyára nézve.
Mondják, hogy a profit államhatároktól semleges és egyetlen egy cél van, amire az országokat birtokló korporációk szövetsége törekedik: a mindenkori profit maximalizálása.

A képlet viszont nem ilyen egyszerű és egyetlen dolog abszolút nem mindegy a jövőt tekintve:
Vajon az elkövetkező időkben a világot irányító Illuminati vérvonal családjai+ a nemzetközi pénzhatalmi elit és a piramis csúcsán állók milyen eseményekre és földrajzilag hová szeretnék helyezni a hangsúlyt ?
- Új gazdasági térségek felemelésére, mely szükségszerűen nemkívánatos népességrobbanást is okozna ?
- Vagy netán a "két világ" konfliktusának kiélezésére, mely elvezethet egy hatalmas pusztuláshoz és apokalipszishez ?

Hiszen amellett, hogy hatásos "eszköz" drasztikus népességcsökkentésre, egyben megteremti egy régi világ romjain felépülő Új Világrend lehetőségét is, mely ismét hosszabb időre korlátlan teret biztosít a hatalom megtartásához ?
Jó kérdések, ezt tudom.... A válaszokat sajnos vagy szerencsére még nem.....
Aztán, hogy ez az "orwelli szép új világ" egy Új-Jeruzsálem (ZION) központú Föld lesz-e vagy egy Kína központú keleti blokk uralta érdekszféra, erre talán 50 év múlva tudunk tisztán visszatekinteni majd.
Egyelőre a szemünk előtt alakulnak ki egy drasztikus átalakulás körvonalai, melyben egy dolog látszik csak biztosan: Ez messze nem lesz zökkenőmentes ! (SBG Buddha)

Közben tovább mérgesedik a viszony:
Az Egyesült Államok folyamatosan provokálja Kínát, és feszegeti tűrőképességének határát. Amint Peking kinyilvánította Kína új, védett tengeri légvédelmi határait, és jelezte a terület feletti légi forgalom ellenőrzésének jogát - az USA erre reagálva bombázókat küldött a kérdéses terület fölé, kockáztatva, hogy esetleg le is lőhetik azokat.
Kína azonban az Egyesült Államokkal szemben nem ilyen kisstílű játékot játszik. Válaszul Peking robbantott, csak nem bombát, hanem politikai bombát. A hír olyan jelentőségű, hogy az Egyesült Államokban főáramú hírben alig jelent meg - és a nyugati sajtóban igyekeznek eltitkolni.

Peking közölte, hogy január elsejétől nem vásárol tovább dollárt.

Valuta tartalékai elegendőek, és nem növeli a dollár tartalékokat.

Ezzel együtt az amerikai államkötvényeket sem vásárolják tovább.

Eddig Kína hatalmas összegekkel tartotta fent az Egyesült Államokat. Napi egymilliárd dollárt utaltak át, a folyamatos kötvény vásárlásokra. Az amerikai sajtóban nagy a hallgatás, de a gazdasági szaklapok kezdik kongatni a vészharagokat. Ez pedig az ún. Nightmare Scenario - azaz a "rémálom forgatókönyv" elindulását jelentheti.

Kína hosszú éveken át kitartóan támogatta az Egyesült Államok talpon maradását - de az USA semmi mással nincs elfoglalva Oroszország bekerítésén és ellehetetlenítésén kívül, mint Kínát elvágni a nyersanyagoktól, valamint abban a csendes-óceáni térségben akar nyomást gyakorolni, ahol Kína képes lenne kibontakozni - ezért elérkezett az idő, hogy Peking válaszlépéseket tegyen és megleckéztesse a világ eddigi diktátorát, az USA-t.

Egy angol közgazdásznak feltett kérdésre, hogy mi ebből Kína haszna, hiszen elképesztő mennyiségű olcsó árut szállít az Egyesül Államokat - és így az USA valószínűleg válaszlépésként lezárja a beszállítási lehetőségeket -, meglepő választ olvashattunk.
Az Egyesült Államok képtelen lezárni az utat a kínai áruk előtt. Először is azért, mert a Kínában működő cégek, amelyek az USA-ba szállítanak, nagy számban amerikai cégek vagy vegyesvállalatok.
A másik, ami pedig ennél sokkal fontosabb, hogy nincs alternatívája a kínai olcsó árucikkeknek. Egy átlagos amerikai háztartásban a berendezések 70-80 százaléka kínai
Olcsó, közepes minőségű termékek, melyek használatához, és az olcsóságából adódó problémáihoz már hozzászoktak az emberek. Ahhoz a brutális inflációhoz, amelyet a kínai áruk kivonása jelentene, senki nincs hozzászokva.

Amennyiben pedig az USA lezárná a határokat, Kína válaszlépésként piacra dobhat 3.6 trillió dollárnyi valutát és államkötvényt. Ekkora összeg piacra dobása következtében mind az USA gazdasága, mind a világpiac azonnal összeomlana.

Valójában már most is összeomlana, hiszen csak az emberek hiszékenysége és a "fogyassz-vásárolj-ne foglalkozz semmivel-magatartás tartja életben.

Kína dollártartaléka háromszor akkora, mint a legnagyobb valutatartalékkal rendelkező országé, és több, mint Európa legerősebb iparával rendelkező országának, Németországnak egy évi teljes nemzeti összterméke.
Az ügy kapcsán a gazdasági szakemberek első körben az egész hírt politikai manővernek tekintik.

Kína valószínűleg belátható időn belül egyeztetni fog az Egyesült Államokkal, és megfelelő pozícióból akar tárgyalni. Nyomást akar gyakorolni Washingtonra, a csendes-óceáni terület feletti uralom kérdésében.

Kína meghátrálásra akarja kényszeríteni az Egyesült Államokat. Egyetlen gazdasági szakember sem tartja valószínűnek, hogy Kína kifűrészelné maga alól azt a kiváló és jól jövedelmező világgazdasági pozíciót, amelyet az elmúlt időszakban elért.

Ha megteszi, az olyan világpolitikai folyamatokat indíthat be, olyan káosz állapotokat idézhet elő, melyet ma még megjósolni sem lehet.

A gyenge gazdaságú országok azonnal bedőlnének, ahol pillanatokon belül eluralkodna a káosz.

A stabil nagyhatalmak nem fognak közbeavatkozni, mivel nincs meg a hozzá szükséges pénzügyi tartalék, mert éppen ennek összeomlása okozza magát a káoszt. Így a világ nagy részén tartós káosz uralkodna el, és hosszan elhúzódó háborús időszak következne.

Ezt Kína semmiképpen sem akarhatja, és éppen ezért biztosak abban, hogy Peking a súlyának megfelelő józansággal kezeli a helyzetet. Ha viszont a konfliktusba belemegy, azt csak abban a reményben tenné meg, hogy maximálisan felkészülve győztesként kerülhet ki egy nyugat elleni megsemmisítő háborúból.
A dolog hátulütője, hogy amint a hír felröppent, és megkezdődtek a találgatások,

Kína újabb bejelentést tett, a továbbiakban az olaj üzleteket sem dollárban bonyolítja.

Már ez önmagában is hatalmas kiesés lenne az Egyesült Államoknak, mivel a 2013-as évben a legnagyobb olaj felvásárló Kína lett.

A kínai piacról származó petro-dollárok kiesése önmagában válságos állapotokat fog okozni az USA pénzpiacán.

A továbbiakban Kína saját pénzeszközét fogja használni nagy valószínűséggel. Főleg, hogy a napokban hallhattuk, hogy a Yuan a második leggyakrabban használt valuta a dollár után, melyben az üzleteket kötik és letaszította az eurót is...

A Reuters gazdasági szakembere szerint, ha Kína ezt meglépi, akkor új fejezet kezdődik a történelemben.

Az Egyesült Államok sajtója nem foglalkozik az üggyel, és ezt nagyon rosszul teszi. Az amerikai embereknek - és teszem hozzá, az európai átlagnak sincs fogalma arról valószínűleg, hogy mit jelent ez az egész.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A Moszad kiképezte Nelson Mandelát
Posted on 2013/12/22 Szabad Riport



Nagy volt a szeretet - Simon Peres és Nelson Mandela Johannesburgban, 2002-ben. - Archív fotó: Haaretz

Fegyveres szabotázs és diverzáns cselekményekre képezték ki Mandelát az izraeli ügynökök 1962-ben, néhány hónappal azelőtt, hogy Dél-Afrikában letartóztatták.

1.

"Izrael szó szerint udvarolt Fekete-Afrikának, a múlt század hatvanas éveinek elején" - írta a Haaretz izraeli lap. Ehhez természetesen igénybe vette titkosszolgálatát, a Moszadot is.

Titokban képeztek ki apartheid ellenes fegyveres aktivistákat, a múlt század hatvanas éveinek elején, egyes szomszédos afrikai államokban, többek között Etiópiában. Pusztakezes közelharcra, judóra, fegyveres harcra oktatták őket, valamint a szabotázs és a diverzáns cselekmények elkövetésének a módszereire.

Ezekre a fegyveres, szabotázs és diverzáns ismeretekre képezték ki Nelson Mandelát is az izraeli ügynökök 1962-ben, néhány hónappal azelőtt, hogy Dél-Afrikában letartóztatták.

Mandela kiképzése közben, az izraeliek meglepve tapasztalták, hogy kitűnően ismeri a zsidóság problémáit és Izrael történetét és harcait is. - Ezért természetesen felmerült annak a lehetősége is, hogy igazi cionistává nevelik őt. - És, hogy ebben mennyiben jártak sikerrel, arra a későbbi évtizedek történései választ is adtak.

Ez a napvilágra került tény, mindenesetre új megvilágításba helyezi Mandela eddigi megítélését a zsidó államban.

Az Izraeli Nemzeti Archívum levéltárából "szigorúan titkos" megjelöléssel, a Haaretz című izraeli lap birtokába jutott dokumentumok szerint; Mandela 1962-ben titokban elhagyta hazáját és több afrikai országba ellátogatott. Ekkor történt fegyveres kiképzése is. A Rhodesiából Etiópiába érkező, és a "David Mobsari" fedőnevet használó Mandela felkereste Izrael etiópiai nagykövetségét, ahol "shalommal" köszöntötte a zsidókat. Ismerte a zsidók és Izrael gondjait, és a követség személyzete szerint; értelmiséginek tűnt.

"A személyzet megpróbálta cionistává tenni". (Vagyis elfogadtatni vele azt a gondolatot, hogy Izrael a zsidók hazája.) - "A beszélgetések során szocialista világnézetet mutatott, és olykor olyan benyomást keltett, hogy a kommunizmus felé hajlik". - Az egykori "növendék" érdeklődést mutatott a "Hagana" zsidó félkatonai szervezet illegális módszerei iránt, - melyeket még a Brit gyarmati időkben alkalmaztak, - Izrael állam megalakulása előtt.

Ezek után pedig kiképezték mindarra, amit egy terroristának tudnia kell. Közelharc, fegyveres harc, valamint a szabotázs és a diverzáns cselekményekre.

Az Izraeli Nemzeti Archivum levéltárában őrzött a dokumentum eddig azért nem került eddig nyilvánosságra, - mert míg Mandela élt, - a kutatók aggódtak, hogy veszélyezteti a helyi zsidó közösséget, ha Dél-Afrikában kiderül; Izrael segítette őt.

2.

Így kezdte tehát Mandela, az állítólagos kommunista, akiért szinte rajongtak a kapitalisták. - És, hogy miért?

Hogy miért udvarolt annyira a dél-afrikai feketéknek Izrael és a Nyugat? - Mert Dél-Afrikában találhatók nagy mennyiségben azok a dolgok, amelyek nekik kellenek, - s ezekhez csak nehezen tudtak hozzáférni addig, míg az apartheid rendszer volt uralmon.

És, hogy melyek ezek a dolgok? - Dél-Afrika a Föld ásványkincsekben leggazdagabb országai közé tartozik. A világ aranytermelésének több mint 45%-át adja, valamint nagy mennyiségű uránt, gyémántot, platinát, vasat, vanádiumot, mangánt, krómot, rezet, azbesztet és kőszenet, grafitot, nióbiumot és kolumbitot bányásznak itt. - A gyémántnak mindkét fajtáját bányásszák, az ipari és az ékszergyémántot is.

1994-ben, a fekete-rendszerváltás óta, (amikor Mandela lett a köztársasági elnök), - pedig már a Nyugat totálisan ellenőrzi az ország gazdaságát, de legfőképpen a bányászatát.


Gyémántbánya Dél-Afrikában. - Fotó: mining-technology.com


Meghatározó az angol, amerikai és francia tőkéscsoportok szerepe, melyek a gyémántbányászat majdnem egészét, az aranybányászat kétharmadát, s a feldolgozóipar 50%-át tartják a kezükben.

A világon a leggyorsabban ebben az országban térülnek meg a külföldi tőkebefektetések.

Mindezzel persze együtt jár az is, hogy az idegen tőke leginkább persze a zavarosban tud a legjobban halászni, - mert, akkor a társadalom nem a kapitalista fosztogatással van elfoglalva, - hanem például az egyre terjedő bűnözéssel és romló közbiztonsággal. - Az emberek egymással küzdenek a kizsákmányolók és ipari fosztogatók helyett.

3.

A fekete-rendszerváltás óta Dél-Afrika a világ legveszélyesebb országa lett, - közbiztonsága minősíthetetlen. - A fekete lakosság egymást is fosztogatja és gyilkolja, - de leginkább a még megmaradt fehér lakosságot. Az utóbbi 19 évben egyes információk szerint 70 ezer fehér embert gyilkoltak meg az anarchista fekete bandák. Az országban még a mértéktartó sajtó megállapításai szerint is: Fehér genocídium - népirtás zajlik.

A feketék egymást is ölik, mivel egyre kevesebb van az elosztani való anyagi javakból, - rohamosan terjed a szegénység. - mely már ugyanúgy sújtja a megmaradt fehéreket is.

Csak a külföldi tőke virul, - s viszi kifelé az extra profitot az országból.

S mindezt lényegében köszönheti, az önmagát az egyre szegényedő népe előtt - álcázásképpen kommunistának mondott, - valójában a Moszad által kiképzett Nelson Mandelának. Nemhiába voltak ott a nyugati hatalmak prominens képviselői (kezdve Obamával) a temetésén. - Nagyon szerették őt a gyémántjaival, aranyával, platinájával és uránjával együtt.

Szabad Riport tudósító Iroda

Felhasznált források: Haaretz - MTI - Wiki - Mining-technology.com



Az oltási kötelezettség orosz rulett!

Állítsuk meg az oltási önkényt!
bekenagykovet.hu



*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Forrong a romániai magyarság (A Die Welt írta)
2013. december 21., szombat: Nemzet-nemzetiség

A romániai Erdélyben a magyarság figyelemfelkeltő tettekkel is küzd területi autonómiájáért. A kormány közigazgatási reform formájában számolná fel az érintett megyéket.


Több mint százezer magyar alkotott 53 kilométer hosszú élőláncot - beolvasztástól tartanak. Albert Levente felvétele

Rézvörösen csillog a még épülő ortodox templom teteje a túlnyomóan magyarok lakta, de Romániában található Sepsiszent­györgy egyik új lakótelepén. Az új lakótelephez tartozik az ugyancsak új kaszárnya is: a román állam Erdélyben, a magyarok lakta területeken megerősíti a csendőrséget. A helyi politikus szerint a fordulat óta ez az egyetlen állami "beruházás" ezen elszegényedett vidéken.

"Így kapjuk vissza az adónkat" - zúgolódik Tamás Sándor, a Sepsiszentgyörgy székhelyű Kovászna megye tanácsának elnöke. És sorolni kezdi: az állam a megye adóbevételéből 90 százalékot szakít le. 2007 óta hatályos törvény értelmében a nagyvállalkozók az adójukat egyenesen Bukarestnek fizetik, így a megye hatalmas bevételtől esik el. "Ez a 14 vállalkozás az itteni gazdasági teljesítmény 25 százalékát jelenti"- mondja Tamás. Természetesen, végül az állam valamit visszaad. "De csak 78 százalékot, és azt is többnyire olyan formában, mint az új csendőrlaktanya." A mindennapokban viszont a csendőrségnek semmi valós feladata nincs, egyetlen célt szolgál: gondoskodik az ország nyugalmáról.

És most az ország ama vidéke, amelyet az erdélyi magyarok és németek Székelyföldnek neveznek, nyugtalanná lesz. A székelyek magyarul beszélnek, de saját, ősi kultúrájuk van, szívesen nevezik magukat a magyarok előhadának azon a területen. A székelyek hun eredetűeknek tartják magukat (habár lehet, hogy ez nem így van). A magyar királyság a 13. században telepítette őket fegyveres földművesekként a Kár­pát-kanyarba, a határ védelmére. Ezért széles hatáskörű kiváltságokat kaptak. E szabadságért, az önrendelkezés jogáért fogukat összeszorítva harcoltak évszázadokon keresztül az egymást váltó magyar, török, osztrák és román fennhatóságok ellen.

Románia fel akarja számolni a székely megyéket

Románia közigazgatási területi reform formájában számolná fel a történelmi székely megyéket. Tiltakozása jeléül nemrégiben több mint 100 000 székely 53 km hosszú élőláncot alakított. Területi autonómiát követelt a három, egymással határos, többségben általuk lakott megye számára. Körülbelül 700 000 magyar ajkú ember él éppenséggel Románia földrajzi középpontjában. Székelyföld autonómiája az egyetlen téma, amelyet a politikailag reménytelenül bal- és jobboldalra polarizálódott Magyar­(anya)országban majd minden párt támogat. És az ugyancsak szétveszekedett Romá­niában, párthatárokon túlmenően, ezt messzemenően elutasítják. A három székely megyében már 200 000 aláírást gyűjtöttek a közigazgatási újrafelosztásra vonatkozó népszavazás kiírására. December 8-án tartaná Kovászna és Hargita megye a népszavazást. A romániai központi hatalom allergiásan reagált erre: Tamás területi politikus szerint a harmadik székely megyében, Maros megyében - átlátszó ürüggyel (hamis fejléc az űr lapokon) - már eleve érvénytelennek minősítették az aláírásgyűjtést. "Most arra várunk, hogy az állam a népszavazást leállítja Kovászna és Hargita megyében is" - nyilatkozta. De erre a székely politikusok már felkészültek az illő válasszal, ám nem mondta meg, milyennel. "Félreértve fenyegetésnek fogható fel."

Ez egy történelmileg robbanékony vidék. Már az első világháború után Székely­földet - és az egész, sokkal nagyobb Erdélyt - leszakították Magyarországról, és Romá­niának ítélték oda. Majd 1940-ben, a második bécsi döntéssel Észak-Erdélyt és Szé­kely­földet Hitler újból visszaadta Magyar­országnak, 1944-ig, amikor megjelent a Vörös Hadsereg.

Erőszak a magyar kisebbséggel szemben

A keleti tömb összeomlása után hajszálon múlott, hogy az első háború nem Jugosz­lá­viában, hanem a Balkánon, 1990-ben Er­délyben robbanjon ki. Maros­vásár­helyen a magyar kisebbséggel szemben pogromszerű, nyilvánvalóan az államvédelmiek által provokált zavargásokra került sor. A "magyar veszély" ördögét festve a falra, tulajdonképpen a hitelét vesztett titkosszolgálat fordulat utáni jelenléte jogosultságát próbálták bizonyítani. Ez nagyobb összecsapássá alakulhatott volna. Védeke­zésre kész székelyek százai indultak volna útra a marosvásárhelyi magyaroknak segíteni, már a román hadsereg is kivonult, hogy leállítsa őket. Egy férfi, Kincses Előd, a valamikori marosvásárhelyi szószóló hazatérítette a székelyeket, elhárítva ezzel a nagyobb bajt.

A kiindulási helyzethez képest az elmúlt húsz év nem hozott jelentős javulást. A magyar párt, az RMDSZ többször játszotta a bukaresti kormányalakításkor a mérleg nyelvének szerepét, így átfogó kisebbségi jogokat érhettek el. Létezik anyanyelvi óvoda, elemi iskola, gimnázium, sőt, Ko­lozsvárt egy (magán)egyetem. Eközben Románia aláírt minden lehetséges, a nemzeti kisebbségek védelméről szóló nemzetközi megállapodást.

Félelem mindkét oldalon

De ez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Ott egy komorabb hang is: a helyi, Kovászna megyei vezetés kimutatása szerint a 70 százalékos többségben magyarlakta vidéken "a bírók 98, az ügyészek 95 százaléka" román nemzetiségű. Mindenekelőtt, mondja Tamás, a megyében az "állami ellenőrző szervek" - rendőrség, csendőrség, adóhatóság, titkosszolgálat, államügyészek, bírók - 90 százaléka román nemzetiségű. Ezen a vidéken minden negyedik román ezekben a hatóságokban dolgozik. Ez nem véletlen, az állam akarja így.

Hogy jobban megértsük, mekkora a félelem mindkét - román és magyar - oldalon, ahhoz tudni kell, amikor uralmon volt, mindkét fél gyakran próbálkozott a történelmileg multikulturális Erdély nemzetállami térséggé alakításával. Az 1940-1944 közötti magyar uralmat Észak-Erdélyben az ottani románok tragédiaként élték meg (a zsidókról nem is szólva), és fordítva, az 1940-1944 közötti román uralom tragédiát jelentett a Dél-Erdélyben élő magyarok számára. A Ceauşescu-rendszer folytatta ezt a hagyományt a kommunista időkben, célzott gyarmatosítással próbálta a demográfiai viszonyokat megváltoztatni.

Nos, a magyarok félnek, hogy ehhez hasonló fog történni ismét. A félelem kezdetét az EU egyik találmánya jelentette: a "fejlesztési régiók", azaz csupán statisztikai szempontok végett megjelölt vidékek létrehozása, amelyek semmilyen tényleges közigazgatási jogkört nem kapnak, de amelyekbe fejlesztési pénzek áramolhatnak. Miután Románia belépett az EU-ba, Bukarest ezeket az "absztrakt fejlesztési régiókat" a történelmi tartományokat és a kisebbségi területeket is figyelmen kívül hagyva rajzolta meg. Az RMDSZ részvétele nélkül alakult jelenlegi kormány is e "szuperrégiókat" akarja tényleges közigazgatási egységekké alakítani - nyilatkozta Farcádi Botond, a helyi Három­szék főszerkesztője.

A történelmi határok tűnnek a legjobb megoldásnak

A reform egyik szószólója Klaus Johannis, maga is kisebbségi politikus, Nagyszeben polgármestere, a Német De­mokrata Fórum vezetője, aki az országos színtéren is jelen van, a kormányban részt vevő liberális párt alelnöke. Johannis elengedhetetlennek tartja a regionális reformot, "mert a jelenlegi 41 megye túl kicsi ahhoz, hogy tényleges gazdaságfejlesztés történjen". A magyar vidékek egy nagyobb közigazgatási egységgé való összevonását egyáltalán nem tartja kívá­natosnak: "A katalóniai fejlesztéshez hasonlítana, és az nem jó."

A Német Demokrata Fórumban viszont sokan nem így látják. A tagság körében jelentős személyiségek a reformot inkább Románia történelmi régiói határainak vonulatában látják. "Jo­hannis alapjában nem a Német Demokrata Fórum, hanem a liberális párt álláspontját képviseli" - mondja az egyik ottani tisztségviselő.

Sok román értelmiségi a történelmi határokat tartja jobb megoldásnak. Sabin Gherman újság­író köz­igazgatásilag össze­függő Erdélyt kíván. De a tiszta román megyék is til­takozásuknak adtak hangot. Dob­rudzsa a Fekete-tenger mentén a bolgár határig szeretné saját történelmi határait megtartani.

Csakhogy a jelenlegi, még nem végleges tervek szerint olyan köz­igazgatási területek alakulnának ki, amelyekben nem létezne többé ma­gyar többség, s nem lenne semmilyen önrendelkezés. Ez viszont, véli Ta­más, sértené a Románia által is aláírt, az Európa Tanácsnak a nemzeti kisebbségek védelméről szóló megállapodását. Ezeket a romániai jog­szabályokba is átvették, tehát a kisebbségi közigazgatási területek határainak demográfiai szempontból hátrányos megváltoztatását a törvény is tiltaná. Egy másik törvény pedig a módosítást célzó tervekre regionális népszavazást ír elő.

Hosszú az út a megújulásig

Egyébként is a tényleges reformhoz hosszú és nehézkes út vezet. Ugyanis a román alkotmány nem ismeri a "régió" (közigazgatási terület) kifejezést, így az alkotmányt meg kell változtatni, ehhez viszont népszavazás szükséges. De Ro­mániában a népszavazások az alacsony részvétel miatt kudarcra ítéltettek. Egy új törvény az eddigi 50 százalékos minimális részvételi küszöb helyett csak 30 százalékot ír elő. A részvétel különben azért is ennyire alacsony, mert a fordulat után románok milliói hagyták el az országot, és ők nem vesznek részt a szavazáson. A 30 százalékos részvételi küszöböt viszont megtámadták az alkotmánybíróságon, amelynek salamoni ítélete így foglalható össze: a törvény jó, de csak egyévnyi késedelemmel léphet hatályba.

Így múlik el hát még egy kis idő. De az világos: a területi-közigazgatási átszervezés miatti aggodalom nyomán a székelység autonómiakövetelése - melyet már a fordulat óta hangoztat - újabb lendületet kapott, és a románok a közigazgatási reformot valóban erőszakolni fogják. Erdélyben mindkét oldal összecsapásra készül.

KEREKES MÁRIA fordítása
(Megjelent a Die Welt országos német napilap 2013. november 14-i számában)

Locations of visitors to this page
Programajánló

Törökországi Nagykörút

Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya

Zöld Kapu Vendéglő, étterem Óbuda hangulatával HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000
HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel



Magyar Menedék Könyvesház
Nemzeti Webáruház, Könyvesbolt
Norman Vincent Peale - A pozitív gondolkodás ereje - gyüjteményes díszkiadvány díszdobozban CD melléklettelGönczi Tamás - Nimród gyűrűje
Bunyevácz Zsuzsa - Félni csak...kinek is lehet?Kozsdi Tamás - A Magyar Korona könyve
Zele Richárd - Móricz János legendáriumának nyomábanGönczi Tamás - Piliscsillag Napcsillag
Juhász Zsolt - A magyar nyelv mint útikönyv II.Igor Janke - Hajrá magyarok! - Az Orbán Viktor-sztori egy lengyel újságíró szemével
Obrusánszky Borbála - Hunok Hungárok MagyarokNyirő József - Karácsony a havason
Skrabski Fruzsina - Elhallgatott gyalázat DVDMolnár V. József - Örökség
Maderspach Viktor - Karaván a havasokbanCzakó Gábor - Hitemről
Koltay Gergely - Álmaink útján CDBogár László - Háttérképek
Kuliffay Hanna - Az igazság haszontalanságaSusan George - Lugánói tanulmány 2.
Balogh Béla - A végső valóságDr. Eben Alexander - A mennyország létezik
Marton Veronika - Hol rejtőznek a magyar táltosok?Magyar Trikolór naptár - A Magyar Trikolór tizenkét hónapja 2014
Grandpierre Attila - Apám szíve dobog bennemDr. Gerardo Pena Mattheus - Tayos 2.
Tácsi István - A magyarok Istene, az ősi napisten újra fénylik I-II.Színia Bodnár Erika - Abrakadabra
Pataki János - Székelyföld - A legendák világa 2013Raffay Ernő - Szabadkőműves béklyóban
Pap Gábor - Az Atilla-kincs vallomásaPeter Sheldon Drábik János - Hazugság, hogy Obama elkergeti Orbán Viktort
Mindenféle orvosságoknak rend szedéseTóth Gyula - A kitalált középkoron túl
Edmond Bordeaux Székely - A kortalan kutatása I.Agnes Golenya Purisaca - Perun innen és túl
Vetráb József Kadocsa - Égre nyíló lélek-ajtóGrandpierre Attila - Az Élő Világegyetem Könyve 2012
Hosszú Gábor - Rovás AtlaszKalemandra - Teremtészet
Maurer Teodóra - Onody Gyula - Koppány - Somogy hercegeKozsdi Tamás - A magyar ősemlékezet és az Arvisura világkép
Dr. Szádeczky Lajos - A Csíki székely krónikaMichelangelo Naddeo - A 10.000. éves magyar kontinuitás
Berta Tibor - Az időkód II.  - Jézuspasszport