2014. január 15., szerda

[Lapszemle] A Fidesz megvéd minket? - Profi munka volt a Lehel utcai robbantás - Megszületett az antimagyar koalíció: a szemkilövetõ harmadik a listán, Fodor Gabriellát is bevették - Magyarországon éppen puccs van

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás

Közeledik a személyi jövedelemadó bevallás időszaka, amikor rendelkezhet SZJA 1%-áról valamilyen közhasznú alapítvány javára. A Nemzeti Hírháló Egyesület köszönettel fogad minden támogatást, így adója 1%-ának felajánlását is.

Ön is segíthet az adó 1 százalék felajánlásával!
Kérjük, segítsen Ön is adója 1%-val, hogy minél több, minőségi programmal szolgálhassunk és minél szélesebb olvasótábornak küldhessük napi szerkesztett hírleveleinket!
Részletek: http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/ado-1-felajanlasa

"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."





Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A Fidesz megvéd minket?

A Fidesz megvédi az ingyenes készpénzfelvételt
MNO - eco.hu
A Fidesz nem engedi, hogy a bankok áthárítsák az ingyenes készpénzfelvétel díját a lakosságra - jelentette be Hoppál Péter.

A Fidesz megvédi a rezsicsökkentést
AN, MTI - nepszava.com
Nincs még hozzászólásNyomtatásBetűméret változtatásShare/Bookmark A Fidesz megvédi a rezsicsökkentést
Budapest - Ezúttal nem leveleznek, hanem személyesen keresik fel azokat, akik visszaküldték a rezsicsökkentést támogató aláírást. Az akció állítólag tízmillió forintba kerül, és ha hinni lehet a kormánypárt kommunikációjának, a pártkasszából fizetik.

A fidesz megvédi a rezsicsökkentést, elűzi a rezsidémont
rosszkifogas.blog

A Fidesz megvédi a nyugdíjakat
kdnp.hu
A Fidesz megvédi a nyugdíjakat, szemben a baloldallal, amelynek programja veszélyt jelent a nyugdíjasokra nézve - mondta a kormánypárt szóvivője.

Ígéret a választások előtt: 'A Fidesz megvédi a nyugdíjpénztárakat'
kisalfold.hu
Az LMP Facebook oldalán fotó bizonyítja, hogy az idei választások előtt a Fidesz ígéretet tett a nyugdíjpénztárak védelmére.

A Fidesz megvédi a nyugdíjakat, szemben a baloldallal
mandiner.hu

Így mentette meg a Fidesz a nyugdíjasokat
magyarnarancs.hu
A papagáj szembeszáll a karvalyokkal. Ma délutáni sajtótájékoztatóján Hoppál Péter Papagáj a nyugdíjasokat vette szárnya alá, midőn egyebek mellett imigyen szólott: "Gyurcsányék a magyar emberek nyugdíj-megtakarításait elherdálták, a befizetéseket kötelezően külföldi kézben lévő magánpénztárakba irányították át".

Az össznemzeti riogatásról: a Fidesz megvédi a gyed extrát is
hacsaknem.blog
Sokadszorra olvasom, hogy a kétharmados Fidesz kormány valaminek az azonnali hatályú megvédésére készül. A magyar tragikomédia egyik legújabb részében a gyed extrát kívánja oltalmazó szárnyai alá venni, amelynek érdekében a Fidesz női tagozata aláírás gyűjtési akcióba lendül.

A Fidesz kiáll a nők mellett
mno.hu
A jövő évtől minden eddiginél több eszköz áll rendelkezésre a nők és édesanyák megbecsülésére - mondta vasárnap a Fidesz szóvivője.

A Fidesz megvédi a magyar földet
bama.hu
A nemrég elfogadott, jövő évtől hatályos földtörvényről beszélt tegnap Pécsett sajtótájékoztatón Hoppál Péter pécsi országgyűlési képviselő.

A Fidesz megvédi a fogyasztókat
magyarhirlap.hu
Nagy terveink vannak arra nézve, hogyan védjük meg az állampolgárokat a fogyasztóvédelem területén - mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője Zsigó Róbert fideszes országgyűlési képviselővel, a Fidesz fogyasztóvédelmi munkacsoportjának vezetőjével közösen tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján. Zsigó Róbert ugyanitt arról beszélt, az elmúlt évek fogyasztóvédelmi politikájának legfontosabb célja az volt, hogy az emberek érdekeit megvédjék, illetve erősítsék az együttműködést a fogyasztóvédelem területén lévő szereplők között.

A Fidesz megvédi a magyar vállalkozásokat
nol.hu
A Fidesz nem asszisztál a gazdaság egyes szereplői ellen indított hajtóvadászathoz vagy lejárató akcióhoz, s megvédi a magyar vállalkozásokat - tudatta a nagyobbik kormánypárt.

A Fidesz megvédi Önt
http://www.youtube.com/watch?v=2v8q2ILtN8A

A Fidesz megvédi Tusványost és a kétoldalú kapcsolatokat
manna.ro
A Fidesz szerint a tusnádfürdői nyári szabadegyetem 1990 óta mindig a magyar-román párbeszéd helyszíne volt, ahol a külhoni magyarság sorsáról mindig is higgadt, mértéktartó módon tudtak beszélni.

A Fidesz megvédi a nyugdíjpénztárakat
kuruc.info
Ezt ígérték áprilisban. Nem mintha bánnánk, hogy a nemzeti vagyon egy része kikerül a spekuláns zsidó pénztőke karmai közül, de történelmi dokumentumnak megteszi.

Kezdhetünk félni: a Fidesz megvédi az állampolgárokat
stop.hu
A Fidesz megvédi a fogyasztókat a közműszolgáltatók erőfölénnyel való visszaélésétől - jelentette ki a parlament fogyasztóvédelmi bizottságának kormánypárti alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, megerősítve, hogy ennek érdekében egy törvényjavaslat-csomaggal készülnek a Fidesz-KDNP februári gyulai frakcióülésére.

A Fidesz megvédi a szekszárdi trafikmutyizókat
velemenyvezer.blog
Egy képviselő vagy polgármester pont addig maradhat posztját, ameddig a párt ott tartja. A szekszárdi polgármester is addig adhatja elő a kamerák előtt a teljesen abszurd magyarázatait, amíg valaki a pártból nem telefonál le, hogy vége.

A Fidesz megvédi a VMSZ listázását, ha az érdeke úgy kívánja
delhir.com
Egy régi bölcsesség szerint, ha kíváncsi vagy arra kik gyakorolják a hatalmat, akkor meg kell nézni kik azok, akiket nem szabad bírálni. Ha pedig arra vagy kíváncsi kik azok, akik leginkább a hatalmasok bögyében vannak, akkor azt kell megvizsgálni, hogy ők kiket támadnak a leghevesebben.

A Fidesz megvédi a bajaiakat
fovarosi-hirhatar.hu
A családok pártja nem kíméli a gyerekeket se Baján! -írja facebookos oldalán egy bajai lakos, aki a Bajai Járási Hivatal Járási Gyámhivatalánál eljárást kezdeményezett a gyermekek védelmében, mivel hangszórókból üvölt ez a szöveg: "Tisztelt Bajaiak vasárnap, október 13-án újra választás lesz! Ne hagyja magát megfélemlíteni! Ne hagyja, hogy átverjék és üldözzék! Ne féljen Bajnai, Gyurcsány és Mesterházy embereitől. Ne higgyen a gyűlöletet keltő Teket Melindának és társainak. A FIDESZ megvédi Önt!"

A Fidesz védi az új zeneközpontot
index.hu
Átadták a Budapest Music Center (BMC) épületét a ferencvárosi Mátyás utcában. A BMC ugyan döntően magánvállalkozásként jött létre, de mégis Orbán Viktor vágta át a szalagot, és prominens fideszes politikusok tartottak beszédeket.

Lassan már csak a Fidesz védi a kommunista ügynököket
hvg.hu
Az LMP után egy újabb ellenzéki erő áll ki az ügynökakták nyilvánossága mellett: Bajnai Gordon csak azokkal hajlandó választási szövetségre, akik vállalják a kérdés rendezését. Ide jutottunk: a magyar baloldal többet tenne a múlt feltárásáért, mint a jobb - írja a Véleményvezér blog.

Schöpflin szerint a Fidesz védi meg a demokráciát a Jobbiktól
origo.hu
Válaszolt a Magyarországot ért antidemokratikus vádakra a Financial Timesban Schöpflin György fideszes európai parlamenti képviselő, aki szerint a Fidesz védi meg a demokráciát a Jobbiktól.

A Fidesz védi a védhetetlent - az ócsai lakóparkot
gepnarancs.hu
Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője szerint egyedül a bukott baloldal élcelődik a devizahitelesek megsegítésén.
Cinikus és felháborító, hogy éppen a devizahitelesek helyzetéért felelős "bukott baloldal" űz gúnyt a kormány szociális családiház-építési programjának keretében kialakított ócsai lakóparkból, mely az adósságaik miatt otthonaikat elvesztett embereken segít - jelentette ki a Fidesz szóvivője pénteken, Helvécián.

Fidesz: A kormánytöbbség senkit sem hagy az út szélén
mandiner.hu
A Fidesz közlése szerint a bukott baloldallal ellentétben a jelenlegi kormánytöbbség senkinek sem engedi el a kezét, senkit sem hagy az út szélén, és ahogy az ország erősebb lesz, támogatni fogja a szociális területen dolgozók béremelését is.

Fidesz: továbbra sem hagyunk senkit sem az út szélén
nol.hu
Magyarország külön intézkedésekkel védi a fogyatékkal élőket, ezt az új alaptörvényében rögzítették - hangsúlyozza a Fidesz az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében, amelyben a siket és nagyothalló állampolgárokat köszönti a hallássérültek világnapján.


A Fidesz megvéd a bankoktól és a gázártól
fn.hir24.hu
Hamarabb dönt a parlament az Alkotmányról, s az ellenzéki pártokon múlik, részt vesznek-e az alkotmányozásban - mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője Siófokon pénteken, aki egyébiránt Audijától is megszabadul. A Fidesz-KDNP megvédi az embereket az áram- és gázdíjak emelkedésétől, a banki szolgáltatási díjak növekedésétől.

A Fidesz megvéd a közműcégektől
mti - vehir.hu
A Fidesz megvédi a fogyasztókat a közműszolgáltatók erőfölényétől - jelentette ki Zsigó Róbert csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, megerősítve, hogy ennek érdekében egy törvényjavaslat-csomaggal készülnek a Fidesz-KDNP februári gyulai frakcióülésére.

A kormány minden magyart megvéd
fidesz.hu
A Terrorelhárítási Központtal együttműködő líbiai magyar nagykövetség és konzulátus munkatársainak önfeláldozó munkáját dicsérte egyebek mellett Gruber Attila (Fidesz) a hétvégi mentőakció eseményeit felelevenítve napirend előtti felszólalásában.

A nap képe: így jár, akit megvéd a Fidesz?
hvg.hu
A kormány döntése értelmében a jövőben nem számíthat járandóságra az állami nyugdíjalapból, aki jövő január után is megtartja tagságát valamelyik magánnyugdíjpénztárban. Ezzel a döntéssel a kabinet lényegében kivérezteti a magánnyugdíjpénztárakat, noha a kampányban a Fidesz még védelmet ígért nekik.

Vigyázz, megvéd a Fidesz!
kemma.hu
Hogy egészen őszinte legyek, nehezen tudom eldönteni, örülnünk kell-e Lázár János fideszes frakcióvezető minapi bejelentésének, miszerint "a kormánypárti képviselők a védelem időszakának tekintik a következő hat hónapot", hiszen a magán-nyugdíjkasszák "megvédése" finoman szólva is elég különösre sikeredett.

Orbán megint azt ígéri, megvéd minket - A Fidesz n+1-ik pótcselekvése
kuruc.info
Hétfő délben Orbán Viktor és Tarlós István közös, rendkívüli sajtótájékoztatót tartott. Bejelentették, hogy elemzésük szerint Magyarország szociális válságba sodródott, ráadásul ez sokkal gyorsabban mélyült, mint azt várták volta, ezért a Fidesz létrehozza a Polgári Szociális bázist, amely úgymond "a leszakadók és kiszolgáltatottak" védelmét szolgálja. Emlékezetes: a legnagyobb "ellenzéki" párt 2002-ben Demokrácia Központot hívott életre, amelynek feladata a kormányzati törvénytelenségek áldozatainak védelme lett volna. Az elmúlt 5 évben - különösen tavaly óta - esetek százaiban kellett volna eljárnia a Központnak, de a fideszes sóhivatal helyett a Nemzeti Jogvédő Iroda és más civil szervezetek álltak ki konkrét tettekkel az emberi jogokért. A Kuruc.info jóslata: a Polgári Szociális Bázis pontosan ugyanennyire fogja segíteni a szocionista rezsim által nyomorba döntött milliókat: pofázás lesz, más semmi. A Fidesz semmiféle segítséget nem nyújtott az ősszel bev arrt hazafiak 99%-ának, még annak a katonának sem, akit puszta részvételért a tüntetéseken letöltendő börtönbüntetésre ítéltek.

Orbán Viktor beszédének szó szerinti leirata
fidesz.hu
A józan ész tehát azt diktálja, hogy tűzzük ki célként magunk elé, hogy az elkövetkező tíz év alatt egymillió munkahelyet hozunk létre. Ezért mindenekelőtt a hazai kis- és középvállalkozásokat kell támogatnunk, mert most is ők adnak munkát a legtöbb embernek. Az embereknek csak akkor lesz munkájuk Magyarországon, ha őszintén kimondjuk: ha megvédjük a magyar termékeket, ha megvédjük a magyar árukat, ha megvédjük a magyar földet és megvédjük a magyar vízkészletet. Legyünk szerények! Legalább ugyanannyira meg kell védeni magunkat, mint amennyire ezt más országok, például az Egyesült Államok, Németország vagy Franciaország minden fönntartás nélkül, bátran megteszik.

A Fidesz mindent és mindenkit "megvéd"
SzanyiTibor
Szedi is a védelmi pénzt, rendesen! Ebben Magyarország a legjobban teljesít.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Profi munka volt a Lehel utcai robbantás
2014. január 13., hétfő 13:05 Hír TV, MTI, MNO

Figyelemfelkeltő akciót hajthattak végre annál a Lehel utcai bankfióknál, ahol a hajnali órákban robbantott egy ismeretlen elkövető. A rendőrség időközben megszüntette a forgalomkorlátozást.

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a Hír TV Híradójában elmondta: az elkövető valószínűleg figyelemfelkeltő akciót hajtott végre, ugyanis nem az utcán, hanem zárt térben helyezte el a robbanószerkezetet, figyelmeztette az ott tartózkodó hajléktalant, ráadásul hajnalban követte el tettét. Jelzésértékű lehetett a robbantás, akár egy banknak is szólhatott - utalt a devizahitelek körül kialakult társadalmi felháborodásra Spöttle.

Ugyanakkor elmondta azt is, sokféle feltételezés van azzal kapcsolatban, ki követhette el a robbantást. Ilyen lehetőség egy radikális csoport fellépése, amely a közelgő választások előtt akar nyugtalanságot kelteni, de akár egy külföldi titkosszolgálat vagy pedig egy jól kiképzett terrorista is lehetett az elkövető.

Robbantás történt a fővárosi bankfióknál - 12 óra

A biztonságpolitikai szakértő véleménye szerint a robbantás profi munka volt, ezt a detonáció ereje bizonyítja. Abból és a bomba elhelyezéséből - valószínűleg az ajtó mögé helyezték el, talán egy belső pénzfelvevő-terminál ajtajához - ugyanis arra lehet következtetni, hogy az elkövető hozzáértő módon összeszerelte, időzítette, majd robbantotta a bombát professzionális robbanóanyagot használva. Egy házilag barkácsolt pokolgép valószínűleg nagyobb méretű és súlyú lett volna, nagyobb feltűnést is okozva ezáltal.

"A helyszínválasztás is emblematikus"

A hétfő hajnalban elkövetett budapesti robbantás helyszínének kiválasztása üzenetértékű lehet - nyilatkozta Jasenszky Nándor biztonsági szakértő. Úgy vélte: a helyszín kiválasztását egyfelől motiválhatta, hogy a környéken számos bankfiók van, ugyanakkor a bűncselekmény irányulhatott céltudatosan az adott bankfiókra is.

Jasenszky arra a kérdésre, hogy csoport- vagy politikai motiváció állhatott-e a történtek hátterében, azt mondta: ezeknek a bűncselekményeknek a jellemzője, hogy az elkövetői kör felvállalja tettét, ilyen eddig nem történt, továbbá a politikai motiváció esetében a helyszínválasztás is emblematikus, politikai üzenettel bíró kell, hogy legyen. A konkrét esettel összefüggésben azt mondta: a robbantás célja egyértelműen a vagyoni károkozás volt, ezt támasztják alá azok a sajtóhírek is, amelyek szerint a környékbeli hajléktalanokat előzőleg figyelmeztették, menjenek el a helyszín közeléből.

Így vélekednek a devizahiteles tüntetők

Pozitív hírként tálalják és kommentálják a hétfő reggeli, budapesti bankrobbantást a devizahitelek eltörléséért tüntető csoportok oldalain, kiemelve, hogy személyi sérülés nem történt, csak "a mocskos bank" szenvedett károkat. "Lehet, hogy valakinek tele lett a hócipője?! Giga lájk! A lakókat ettől függetlenül sajnálom" - osztotta meg a hírt és a véleményét a Radikális Bankellenes Csoport ismeretlen adminisztrátora. Néhány kommenttel lejjebb ugyanő még azt is hozzáfűzte: "Egy ilyen bulit nagyon meg kell tervezni. Remélem, lesz annyi esze, hogy soha senkinek nem mondja el. Ez a legnehezebb. Nekünk csendes hősökre, nem börtönben csücsülő mártírokra van szükségünk!"

"Mi plakátokat tettünk, de valaki bátrabb volt: Borítékot hagyott" - írta a Nem adom a házamat adminisztrátora, aki szerint a robbantó hős, hiszen ügyelt rá, hogy ne sérüljön meg senki. "Ha én lettem volna, akkor biztosan akarnám, hogy elinduljon valami. Mert mi értelme van egy bank felrobbantásának, ha nem követi a teljes ellehetetlenítés és a jogos igényeink, az eltörlés és kártalanítás kikényszerítése?" - lamentál a szervező azon, szabad-e "ráülniük" a robbantásos akcióra.

Egyébként Kásler Árpád, aki több tüntetésen is részt vett a devizahitelesek károsultai mellett január 10-i nyílt levelében agyonlövéssel fenyegette meg Orbán Viktor miniszterelnököt, ha nem rendezi a devizahitelesek kérdését.

A Jobbik az elmúlt 24 évet hibáztatja

Z. Kárpát Dániel és Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselői az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták: a robbantás célja jelenleg nem ismert, de az elsődleges adatok szerint a bűncselekmény nem emberi élet kioltására vagy személyi sérülés okozására irányult. Szerintük beszédes, hogy a felrobbantott épületben több bankfiók is található.

Szerintük az elmúlt 24 év kormányainak kereskedelmi bankokkal kapcsolatos politikája, számonkérésük elmaradása és a pénzintézeteknek biztosított indokolatlan kedvezményekből eredő gazdasági előny jelentős társadalmi feszültséget okozott. Mindez a bankok és a kormányok által átvert, megkárosított devizahiteleseknél csúcsosodott ki - értékelték.

Dopeman így csinált viccet a robbantásból

Pityinger László a közösségi oldalán a hajnali eseményekről úgy vélekedett: "a 13-ban tegnap bankot, szó szerint bankot robbantottak... De jól tették..." "Istennek hála senkinek nem lett baja, így történt egy kis poénkodás. A bankot meg nem nagyon sajnálom, megmondom őszintén" - tette hozzá később Dopeman.

Motoron menekült az elkövető?

Az elsődleges vizsgálatok szerint robbantásos bűncselekmény történt a fővárosi Lehel utca egyik pénzintézeténél - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata. A XIII. kerületben lévő bankfiók utcafronti bejárati oldalának egy része hajnali 4 óra 18 perc körüli időben kirobbant. A pénzintézet hátsó részében és az ott parkoló autókban is károkat okozott a detonáció. Személyi sérülés nem történt.

Az elsődleges adatok szerint a robbanást ismeretlen szerkezetű és típusú robbanóanyag okozta, a bűncselekmény nem emberi élet kioltására vagy személyi sérülés okozására irányult - írta a rendőrség. Szemtanúk egy motorost láttak elhajtani a bank épülete elől a robbanást megelőzően - értesült az MTI helyszínen lévő tudósítója.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés, illetve közveszély okozása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen elkövető ellen.

A járda le van zárva

A rendőrség megszüntette a forgalomkorlátozást a főváros XIII. kerületében, a Lehel utcában, ahol hétfő hajnalban robbanószerkezet lépett működésbe - tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője hétfő délután. Korábban az utca egy szakaszának lezárása a 14-es villamos és a 105-ös autóbusz közlekedését is érintette.

A helyszínelés még nem ért véget, emiatt a bankfiókok előtti járdaszakasz továbbra is le van zárva - közölte Kovács Viktória, az ORFK szóvivője.


Olvasó: Na pont erről beszéltünk ma az egyik barátommal. Aranykéz utca!
Jön a választás. Szükség van terrorizmusra (majd keresnek egy másik Budaházyt)...
De a Fidesz megvédi a magyarokat. Itt nem lesz több robbantás!
Szólnak a robbantási szekértőnek elég volt, most a Fidesz védi a magyarokat.
Azért elgondolkodtató az is, ha véletlen egy elégedetlen devizahiteles volt, akkor bizony az Orbán-kormány jobban teljesít. Elérte, hogy ez is megtörténjen! Erre eddig az egyszeri magyar nem volt képes!
(Miért érzem úgy, hogy megrendezett robbantás volt?)

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Kinek jó ez a bohócverseny? Ki jár vele jól? Csak a Fidesz! - KJ
Megszületett az antimagyar koalíció: a szemkilövető harmadik a listán, Fodor Gabriellát is bevették
2014-01-14. 16:24 InfoRádió - MTI - HVG nyomán Kuruc.info

Megszületett a balliberális megállapodás: a közös lista első helyét Mesterházy Attila az MSZP elnöke foglalja el, egyben ő lett az összefogás miniszterelnök-jelöltje. Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője a második, mögöttük a harmadik helyen Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke szerepel.


Íme a fideszes "elszámoltatás" - sajnos - élő bizonyítékai

A negyedik helyen került fel a listára a volt SZDSZ-elnök, Fodor Gábor, a Liberálisok vezetője. Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke az ötödik pozíciót szerezte meg.

A közös lista első hatvan helyén összesen 9 Együtt-PM-es és 5 DK-s név szerepel. Két hely a "Magyar" Liberális Párt jelöltjeinek is jutott, a többi értelemszerűen az MSZP-é.

Az antimagyar pártok vezetői szerint ahhoz, hogy nyerjenek, hatvan listás helyre van szükségük - ezek tehát a befutó helyek a megállapodás alapján.

Századvég: a választók többsége nem szavazna egy Gyurcsányt szerepeltető baloldali listára

A Századvég Alapítvány országos felmérése szerint a megkérdezettek 72 százaléka nem szavazna olyan közös baloldali listára, amelyen Gyurcsány Ferenc is szerepel.

A Századvég január 10 és 12 között végzett telefonos közvélemény-kutatást, ezer felnőtt megkérdezésével. A reprezentatív felmérés hibahatára 3,2 százalékpontos.

Eszerint a választók 64 százaléka egyértelműen hátrányosnak tartotta Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció vezetőjének szerepeltetését a baloldali szövetség számára, azt mindössze 24 százalékuk ítélte előnyösek.

A megkérdezettek 64 százalékának véleménye szerint Gyurcsány Ferenc gyengíti a szerveződő baloldali együttműködést, 28 százalékuk pedig úgy látja, inkább erősíti. A baloldali választók körében ez az arány 50, illetve 48 - azaz minden második baloldali szerint a Demokratikus Koalíció elnöke inkább gyengíti, mint erősíti a formálódó szövetséget.

Frissítés: Jobbik: újra itt az MSZP-SZDSZ-koalíció

A Jobbik szerint a baloldali ellenzéki pártok együttműködése azt jelenti, hogy "a politikai holtak megpróbálkoznak a feltámadással". Erről Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője beszélt kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Úgy értékelte: a múlt liberális és szélsőbaloldali erői megpróbálnak visszatérni, "a politikai holtak megpróbálkoznak a feltámadással", és ennek a helyzetnek a legfőbb felelőse a Fidesz, amely "elfelejtette és elszabotálta" az elszámoltatást, holott 2010-ben ennek ígérete nélkül aligha szerzett volna kétharmadot.

Úgy fogalmazott: mindegyik csapat annyira tud futballozni, amennyire a másik hagyja neki.

Olyan embereket tettek a közös ellenzéki lista első helyeire, mint a Zuschlag-ügyben érintett Mesterházy, vagy az a Gyurcsány Ferenc, "aki még mindig kegyenc és nem fegyenc" - fogalmazott.

Apáti István szerint a Fidesznek az lehetett az érdeke, hogy a politika dzsungelében megtartsa a természetes ellenséget, de ez visszafelé is igaz, mert a baloldalt a leginkább az Orbán-ellenesség tartja össze.
Kijelentette, a baloldal képtelen a megújulásra, "odakozmált" arcokkal próbálnak kampányolni, az 1990-es évektől jellemző MSZP-SZDSZ-koalíció állt most össze.

Hangsúlyozta: a Jobbik kormányra kerülve nemcsak a szélsőbaloldaliakat számoltatja el, hanem a Fidesz politikusbűnözőit is.

Kapcsolódó:
   A kérdés, melyre Mesterházy nem tudott válaszolni

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Magyarországon éppen puccs van
2014.01.15. 08:31 vastagbor.blog

Tegnap a baloldalon megalakult a Mesterházy-Bajnai-Gyurcsány-Fodor alkotta "álomcsapat" a Párbeszéd Magyarországért párt csendes unicumos asszisztálásával, és amíg ezen röhögcsélt mindenki.....nos, eközben Orbán Viktor megállapodott Putyinnal Magyarország történetének legnagyobb beruházásáról.


Az oroszok építik Paks II.-t, a két 1200 megawattos blokkot. Az egyik a tervek szerint legkorábban 2023-ban kezd el termelni, egy darabig párhuzamosan futnának az új blokkok a meglévőkkel, majd Paks I.-et bezárják. Paks II. élettartama 60 év lesz, tehát a 2080-as években kell majd bezárni. A Roszatom ígérete szerint Paks II. 10-12 milliárd euróba, vagyis 3000-3600 milliárd forintba fog kerülni. Az összeg 80 százalékára az orosz állam hitelt ad Magyarországnak 30 éves futamidőre, a maradék 20%-ot Magyarországnak kell előteremtenie. Az orosz államközi hitel állítólag a jelenleg elérhető piaci hiteleknél kedvezőbb kamatozású lesz, a törlesztést 2023-ban kell elkezdeni.

A dolognak csak "néhány" szépséghibája van:

- Paks II. a számítások szerint veszteséges lesz, vagy a villanyszámlánk drágább

- a hatástanulmányokért és költségelemzésekért is perelni kellett, szerencsére nyert az Energiaklub

- 2007 óta már 13 milliárdot költöttek az új blokkokra, mármint tanácsadási és reklámköltségekre

- az oroszokkal augusztus óta titokban tárgyalt a kormány, mindenféle parlamenti vita és/vagy felhatalmazás nélkül

- nem írtak ki tendert, egyszerűen eldöntötték, hogy az oroszok építik

"Lázár János elmondta, hogy amióta ő kormányüléseken jelen van, fel sem merült tender kiírása. Lázár azt állította: a Moszkvába vitt szerződések tervezetét előzetesen megmutatták az Európai Bizottság energetikai biztosának - ez kötelessége is egy uniós tagállamnak ilyen szerződések esetén -, amely rábólintott a konstrukcióra, így arra is, hogy Magyarország nem ír ki tendert. Lázár úgy fogalmazott: az EU az ügyben "nem emelt vétót".

"Lázár az orosz-magyar kormány kapcsolatát jellemezve elmondta: "Ez egy egyre jobban működő érdekházasság, ami egyre nagyobb élvezetet biztosít a feleknek" - hangsúlyozta az államtitkár, aki a kapcsolatok 2010 óta tartó alakulását jellemezte így."

- de legalább Lajos örülhet

"Lázár szerint a beruházás 40 százaléka - az alvállalkozók révén - magyar cégeknek fog jutni."


- persze a legszebb most is az, ahogy segget csinálnak a szájukból

2008. január 6., Illés Zoltán fideszes szakpolitikus, ma környezetvédelmi államtitkár:

"A paksi atomerőmű tervezett bővítése olyan fajsúlyos dolog, hogy feltétlenül népszavazásnak kellene róla dönteni"

Mégse lett.... bezzeg a 200 forintos vizitdíjról volt!

Viszont természetesen a miniszterelnök úr nyerte a seggszáj-versenyt.
Orbán Viktor, 2008. február 28., a Gyurcsány által Putyinnal aláírt Déli Áramlat-megállapodás kapcsán

Orbán Viktor 2008.február 28. Losonc
"Anélkül, hogy külpolitikai kalandokba bocsátkoznék, szeretném önöket tájékoztatni arról, hogy Magyarországon éppen puccs van. A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, a magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen". Orbán Viktor azt bírálta kijelentésével, hogy a kormány egyelőre titkosított, hosszú távra szóló szerződést köt Oroszországgal "a XXI. századot és a teljes Kárpát-medencei magyar nép életét meghatározó" energiakérdésben."

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=P7Zc3MCO0XI

Kapcsolódó:
   Jön az újabb Nagy Stadionépítés
   A stadionépítés büdzséje - A sportra többet költ az állam
   Diósgyőri stadionépítés: több állami pénz és hamarabb
   A Fidesz kommunistái jó kommunisták
   Szégyenteljes leleplezés, avagy: Amit Orbán Viktor nem tett ki a honlapjára állambiztonsági múltjáról
   Los Angeles - A Dodger Stadiont FEMA táborrá alakítják át

Locations of visitors to this page
Programajánló

Törökországi Nagykörút


Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya
HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000
HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel



[Lapszemle] A Fidesz megvéd minket? - Profi munka volt a Lehel utcai robbantás - Megszületett az antimagyar koalíció: a szemkilövetõ harmadik a listán, Fodor Gabriellát is bevették - Magyarországon éppen puccs van

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás

Közeledik a személyi jövedelemadó bevallás időszaka, amikor rendelkezhet SZJA 1%-áról valamilyen közhasznú alapítvány javára. A Nemzeti Hírháló Egyesület köszönettel fogad minden támogatást, így adója 1%-ának felajánlását is.

Ön is segíthet az adó 1 százalék felajánlásával!
Kérjük, segítsen Ön is adója 1%-val, hogy minél több, minőségi programmal szolgálhassunk és minél szélesebb olvasótábornak küldhessük napi szerkesztett hírleveleinket!
Részletek: http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/ado-1-felajanlasa

"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."





Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A Fidesz megvéd minket?

A Fidesz megvédi az ingyenes készpénzfelvételt
MNO - eco.hu
A Fidesz nem engedi, hogy a bankok áthárítsák az ingyenes készpénzfelvétel díját a lakosságra - jelentette be Hoppál Péter.

A Fidesz megvédi a rezsicsökkentést
AN, MTI - nepszava.com
Nincs még hozzászólásNyomtatásBetűméret változtatásShare/Bookmark A Fidesz megvédi a rezsicsökkentést
Budapest - Ezúttal nem leveleznek, hanem személyesen keresik fel azokat, akik visszaküldték a rezsicsökkentést támogató aláírást. Az akció állítólag tízmillió forintba kerül, és ha hinni lehet a kormánypárt kommunikációjának, a pártkasszából fizetik.

A fidesz megvédi a rezsicsökkentést, elűzi a rezsidémont
rosszkifogas.blog

A Fidesz megvédi a nyugdíjakat
kdnp.hu
A Fidesz megvédi a nyugdíjakat, szemben a baloldallal, amelynek programja veszélyt jelent a nyugdíjasokra nézve - mondta a kormánypárt szóvivője.

Ígéret a választások előtt: 'A Fidesz megvédi a nyugdíjpénztárakat'
kisalfold.hu
Az LMP Facebook oldalán fotó bizonyítja, hogy az idei választások előtt a Fidesz ígéretet tett a nyugdíjpénztárak védelmére.

A Fidesz megvédi a nyugdíjakat, szemben a baloldallal
mandiner.hu

Így mentette meg a Fidesz a nyugdíjasokat
magyarnarancs.hu
A papagáj szembeszáll a karvalyokkal. Ma délutáni sajtótájékoztatóján Hoppál Péter Papagáj a nyugdíjasokat vette szárnya alá, midőn egyebek mellett imigyen szólott: "Gyurcsányék a magyar emberek nyugdíj-megtakarításait elherdálták, a befizetéseket kötelezően külföldi kézben lévő magánpénztárakba irányították át".

Az össznemzeti riogatásról: a Fidesz megvédi a gyed extrát is
hacsaknem.blog
Sokadszorra olvasom, hogy a kétharmados Fidesz kormány valaminek az azonnali hatályú megvédésére készül. A magyar tragikomédia egyik legújabb részében a gyed extrát kívánja oltalmazó szárnyai alá venni, amelynek érdekében a Fidesz női tagozata aláírás gyűjtési akcióba lendül.

A Fidesz kiáll a nők mellett
mno.hu
A jövő évtől minden eddiginél több eszköz áll rendelkezésre a nők és édesanyák megbecsülésére - mondta vasárnap a Fidesz szóvivője.

A Fidesz megvédi a magyar földet
bama.hu
A nemrég elfogadott, jövő évtől hatályos földtörvényről beszélt tegnap Pécsett sajtótájékoztatón Hoppál Péter pécsi országgyűlési képviselő.

A Fidesz megvédi a fogyasztókat
magyarhirlap.hu
Nagy terveink vannak arra nézve, hogyan védjük meg az állampolgárokat a fogyasztóvédelem területén - mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője Zsigó Róbert fideszes országgyűlési képviselővel, a Fidesz fogyasztóvédelmi munkacsoportjának vezetőjével közösen tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján. Zsigó Róbert ugyanitt arról beszélt, az elmúlt évek fogyasztóvédelmi politikájának legfontosabb célja az volt, hogy az emberek érdekeit megvédjék, illetve erősítsék az együttműködést a fogyasztóvédelem területén lévő szereplők között.

A Fidesz megvédi a magyar vállalkozásokat
nol.hu
A Fidesz nem asszisztál a gazdaság egyes szereplői ellen indított hajtóvadászathoz vagy lejárató akcióhoz, s megvédi a magyar vállalkozásokat - tudatta a nagyobbik kormánypárt.

A Fidesz megvédi Önt
http://www.youtube.com/watch?v=2v8q2ILtN8A

A Fidesz megvédi Tusványost és a kétoldalú kapcsolatokat
manna.ro
A Fidesz szerint a tusnádfürdői nyári szabadegyetem 1990 óta mindig a magyar-román párbeszéd helyszíne volt, ahol a külhoni magyarság sorsáról mindig is higgadt, mértéktartó módon tudtak beszélni.

A Fidesz megvédi a nyugdíjpénztárakat
kuruc.info
Ezt ígérték áprilisban. Nem mintha bánnánk, hogy a nemzeti vagyon egy része kikerül a spekuláns zsidó pénztőke karmai közül, de történelmi dokumentumnak megteszi.

Kezdhetünk félni: a Fidesz megvédi az állampolgárokat
stop.hu
A Fidesz megvédi a fogyasztókat a közműszolgáltatók erőfölénnyel való visszaélésétől - jelentette ki a parlament fogyasztóvédelmi bizottságának kormánypárti alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, megerősítve, hogy ennek érdekében egy törvényjavaslat-csomaggal készülnek a Fidesz-KDNP februári gyulai frakcióülésére.

A Fidesz megvédi a szekszárdi trafikmutyizókat
velemenyvezer.blog
Egy képviselő vagy polgármester pont addig maradhat posztját, ameddig a párt ott tartja. A szekszárdi polgármester is addig adhatja elő a kamerák előtt a teljesen abszurd magyarázatait, amíg valaki a pártból nem telefonál le, hogy vége.

A Fidesz megvédi a VMSZ listázását, ha az érdeke úgy kívánja
delhir.com
Egy régi bölcsesség szerint, ha kíváncsi vagy arra kik gyakorolják a hatalmat, akkor meg kell nézni kik azok, akiket nem szabad bírálni. Ha pedig arra vagy kíváncsi kik azok, akik leginkább a hatalmasok bögyében vannak, akkor azt kell megvizsgálni, hogy ők kiket támadnak a leghevesebben.

A Fidesz megvédi a bajaiakat
fovarosi-hirhatar.hu
A családok pártja nem kíméli a gyerekeket se Baján! -írja facebookos oldalán egy bajai lakos, aki a Bajai Járási Hivatal Járási Gyámhivatalánál eljárást kezdeményezett a gyermekek védelmében, mivel hangszórókból üvölt ez a szöveg: "Tisztelt Bajaiak vasárnap, október 13-án újra választás lesz! Ne hagyja magát megfélemlíteni! Ne hagyja, hogy átverjék és üldözzék! Ne féljen Bajnai, Gyurcsány és Mesterházy embereitől. Ne higgyen a gyűlöletet keltő Teket Melindának és társainak. A FIDESZ megvédi Önt!"

A Fidesz védi az új zeneközpontot
index.hu
Átadták a Budapest Music Center (BMC) épületét a ferencvárosi Mátyás utcában. A BMC ugyan döntően magánvállalkozásként jött létre, de mégis Orbán Viktor vágta át a szalagot, és prominens fideszes politikusok tartottak beszédeket.

Lassan már csak a Fidesz védi a kommunista ügynököket
hvg.hu
Az LMP után egy újabb ellenzéki erő áll ki az ügynökakták nyilvánossága mellett: Bajnai Gordon csak azokkal hajlandó választási szövetségre, akik vállalják a kérdés rendezését. Ide jutottunk: a magyar baloldal többet tenne a múlt feltárásáért, mint a jobb - írja a Véleményvezér blog.

Schöpflin szerint a Fidesz védi meg a demokráciát a Jobbiktól
origo.hu
Válaszolt a Magyarországot ért antidemokratikus vádakra a Financial Timesban Schöpflin György fideszes európai parlamenti képviselő, aki szerint a Fidesz védi meg a demokráciát a Jobbiktól.

A Fidesz védi a védhetetlent - az ócsai lakóparkot
gepnarancs.hu
Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője szerint egyedül a bukott baloldal élcelődik a devizahitelesek megsegítésén.
Cinikus és felháborító, hogy éppen a devizahitelesek helyzetéért felelős "bukott baloldal" űz gúnyt a kormány szociális családiház-építési programjának keretében kialakított ócsai lakóparkból, mely az adósságaik miatt otthonaikat elvesztett embereken segít - jelentette ki a Fidesz szóvivője pénteken, Helvécián.

Fidesz: A kormánytöbbség senkit sem hagy az út szélén
mandiner.hu
A Fidesz közlése szerint a bukott baloldallal ellentétben a jelenlegi kormánytöbbség senkinek sem engedi el a kezét, senkit sem hagy az út szélén, és ahogy az ország erősebb lesz, támogatni fogja a szociális területen dolgozók béremelését is.

Fidesz: továbbra sem hagyunk senkit sem az út szélén
nol.hu
Magyarország külön intézkedésekkel védi a fogyatékkal élőket, ezt az új alaptörvényében rögzítették - hangsúlyozza a Fidesz az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében, amelyben a siket és nagyothalló állampolgárokat köszönti a hallássérültek világnapján.


A Fidesz megvéd a bankoktól és a gázártól
fn.hir24.hu
Hamarabb dönt a parlament az Alkotmányról, s az ellenzéki pártokon múlik, részt vesznek-e az alkotmányozásban - mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője Siófokon pénteken, aki egyébiránt Audijától is megszabadul. A Fidesz-KDNP megvédi az embereket az áram- és gázdíjak emelkedésétől, a banki szolgáltatási díjak növekedésétől.

A Fidesz megvéd a közműcégektől
mti - vehir.hu
A Fidesz megvédi a fogyasztókat a közműszolgáltatók erőfölényétől - jelentette ki Zsigó Róbert csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, megerősítve, hogy ennek érdekében egy törvényjavaslat-csomaggal készülnek a Fidesz-KDNP februári gyulai frakcióülésére.

A kormány minden magyart megvéd
fidesz.hu
A Terrorelhárítási Központtal együttműködő líbiai magyar nagykövetség és konzulátus munkatársainak önfeláldozó munkáját dicsérte egyebek mellett Gruber Attila (Fidesz) a hétvégi mentőakció eseményeit felelevenítve napirend előtti felszólalásában.

A nap képe: így jár, akit megvéd a Fidesz?
hvg.hu
A kormány döntése értelmében a jövőben nem számíthat járandóságra az állami nyugdíjalapból, aki jövő január után is megtartja tagságát valamelyik magánnyugdíjpénztárban. Ezzel a döntéssel a kabinet lényegében kivérezteti a magánnyugdíjpénztárakat, noha a kampányban a Fidesz még védelmet ígért nekik.

Vigyázz, megvéd a Fidesz!
kemma.hu
Hogy egészen őszinte legyek, nehezen tudom eldönteni, örülnünk kell-e Lázár János fideszes frakcióvezető minapi bejelentésének, miszerint "a kormánypárti képviselők a védelem időszakának tekintik a következő hat hónapot", hiszen a magán-nyugdíjkasszák "megvédése" finoman szólva is elég különösre sikeredett.

Orbán megint azt ígéri, megvéd minket - A Fidesz n+1-ik pótcselekvése
kuruc.info
Hétfő délben Orbán Viktor és Tarlós István közös, rendkívüli sajtótájékoztatót tartott. Bejelentették, hogy elemzésük szerint Magyarország szociális válságba sodródott, ráadásul ez sokkal gyorsabban mélyült, mint azt várták volta, ezért a Fidesz létrehozza a Polgári Szociális bázist, amely úgymond "a leszakadók és kiszolgáltatottak" védelmét szolgálja. Emlékezetes: a legnagyobb "ellenzéki" párt 2002-ben Demokrácia Központot hívott életre, amelynek feladata a kormányzati törvénytelenségek áldozatainak védelme lett volna. Az elmúlt 5 évben - különösen tavaly óta - esetek százaiban kellett volna eljárnia a Központnak, de a fideszes sóhivatal helyett a Nemzeti Jogvédő Iroda és más civil szervezetek álltak ki konkrét tettekkel az emberi jogokért. A Kuruc.info jóslata: a Polgári Szociális Bázis pontosan ugyanennyire fogja segíteni a szocionista rezsim által nyomorba döntött milliókat: pofázás lesz, más semmi. A Fidesz semmiféle segítséget nem nyújtott az ősszel bev arrt hazafiak 99%-ának, még annak a katonának sem, akit puszta részvételért a tüntetéseken letöltendő börtönbüntetésre ítéltek.

Orbán Viktor beszédének szó szerinti leirata
fidesz.hu
A józan ész tehát azt diktálja, hogy tűzzük ki célként magunk elé, hogy az elkövetkező tíz év alatt egymillió munkahelyet hozunk létre. Ezért mindenekelőtt a hazai kis- és középvállalkozásokat kell támogatnunk, mert most is ők adnak munkát a legtöbb embernek. Az embereknek csak akkor lesz munkájuk Magyarországon, ha őszintén kimondjuk: ha megvédjük a magyar termékeket, ha megvédjük a magyar árukat, ha megvédjük a magyar földet és megvédjük a magyar vízkészletet. Legyünk szerények! Legalább ugyanannyira meg kell védeni magunkat, mint amennyire ezt más országok, például az Egyesült Államok, Németország vagy Franciaország minden fönntartás nélkül, bátran megteszik.

A Fidesz mindent és mindenkit "megvéd"
SzanyiTibor
Szedi is a védelmi pénzt, rendesen! Ebben Magyarország a legjobban teljesít.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Profi munka volt a Lehel utcai robbantás
2014. január 13., hétfő 13:05 Hír TV, MTI, MNO

Figyelemfelkeltő akciót hajthattak végre annál a Lehel utcai bankfióknál, ahol a hajnali órákban robbantott egy ismeretlen elkövető. A rendőrség időközben megszüntette a forgalomkorlátozást.

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a Hír TV Híradójában elmondta: az elkövető valószínűleg figyelemfelkeltő akciót hajtott végre, ugyanis nem az utcán, hanem zárt térben helyezte el a robbanószerkezetet, figyelmeztette az ott tartózkodó hajléktalant, ráadásul hajnalban követte el tettét. Jelzésértékű lehetett a robbantás, akár egy banknak is szólhatott - utalt a devizahitelek körül kialakult társadalmi felháborodásra Spöttle.

Ugyanakkor elmondta azt is, sokféle feltételezés van azzal kapcsolatban, ki követhette el a robbantást. Ilyen lehetőség egy radikális csoport fellépése, amely a közelgő választások előtt akar nyugtalanságot kelteni, de akár egy külföldi titkosszolgálat vagy pedig egy jól kiképzett terrorista is lehetett az elkövető.

Robbantás történt a fővárosi bankfióknál - 12 óra

A biztonságpolitikai szakértő véleménye szerint a robbantás profi munka volt, ezt a detonáció ereje bizonyítja. Abból és a bomba elhelyezéséből - valószínűleg az ajtó mögé helyezték el, talán egy belső pénzfelvevő-terminál ajtajához - ugyanis arra lehet következtetni, hogy az elkövető hozzáértő módon összeszerelte, időzítette, majd robbantotta a bombát professzionális robbanóanyagot használva. Egy házilag barkácsolt pokolgép valószínűleg nagyobb méretű és súlyú lett volna, nagyobb feltűnést is okozva ezáltal.

"A helyszínválasztás is emblematikus"

A hétfő hajnalban elkövetett budapesti robbantás helyszínének kiválasztása üzenetértékű lehet - nyilatkozta Jasenszky Nándor biztonsági szakértő. Úgy vélte: a helyszín kiválasztását egyfelől motiválhatta, hogy a környéken számos bankfiók van, ugyanakkor a bűncselekmény irányulhatott céltudatosan az adott bankfiókra is.

Jasenszky arra a kérdésre, hogy csoport- vagy politikai motiváció állhatott-e a történtek hátterében, azt mondta: ezeknek a bűncselekményeknek a jellemzője, hogy az elkövetői kör felvállalja tettét, ilyen eddig nem történt, továbbá a politikai motiváció esetében a helyszínválasztás is emblematikus, politikai üzenettel bíró kell, hogy legyen. A konkrét esettel összefüggésben azt mondta: a robbantás célja egyértelműen a vagyoni károkozás volt, ezt támasztják alá azok a sajtóhírek is, amelyek szerint a környékbeli hajléktalanokat előzőleg figyelmeztették, menjenek el a helyszín közeléből.

Így vélekednek a devizahiteles tüntetők

Pozitív hírként tálalják és kommentálják a hétfő reggeli, budapesti bankrobbantást a devizahitelek eltörléséért tüntető csoportok oldalain, kiemelve, hogy személyi sérülés nem történt, csak "a mocskos bank" szenvedett károkat. "Lehet, hogy valakinek tele lett a hócipője?! Giga lájk! A lakókat ettől függetlenül sajnálom" - osztotta meg a hírt és a véleményét a Radikális Bankellenes Csoport ismeretlen adminisztrátora. Néhány kommenttel lejjebb ugyanő még azt is hozzáfűzte: "Egy ilyen bulit nagyon meg kell tervezni. Remélem, lesz annyi esze, hogy soha senkinek nem mondja el. Ez a legnehezebb. Nekünk csendes hősökre, nem börtönben csücsülő mártírokra van szükségünk!"

"Mi plakátokat tettünk, de valaki bátrabb volt: Borítékot hagyott" - írta a Nem adom a házamat adminisztrátora, aki szerint a robbantó hős, hiszen ügyelt rá, hogy ne sérüljön meg senki. "Ha én lettem volna, akkor biztosan akarnám, hogy elinduljon valami. Mert mi értelme van egy bank felrobbantásának, ha nem követi a teljes ellehetetlenítés és a jogos igényeink, az eltörlés és kártalanítás kikényszerítése?" - lamentál a szervező azon, szabad-e "ráülniük" a robbantásos akcióra.

Egyébként Kásler Árpád, aki több tüntetésen is részt vett a devizahitelesek károsultai mellett január 10-i nyílt levelében agyonlövéssel fenyegette meg Orbán Viktor miniszterelnököt, ha nem rendezi a devizahitelesek kérdését.

A Jobbik az elmúlt 24 évet hibáztatja

Z. Kárpát Dániel és Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselői az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták: a robbantás célja jelenleg nem ismert, de az elsődleges adatok szerint a bűncselekmény nem emberi élet kioltására vagy személyi sérülés okozására irányult. Szerintük beszédes, hogy a felrobbantott épületben több bankfiók is található.

Szerintük az elmúlt 24 év kormányainak kereskedelmi bankokkal kapcsolatos politikája, számonkérésük elmaradása és a pénzintézeteknek biztosított indokolatlan kedvezményekből eredő gazdasági előny jelentős társadalmi feszültséget okozott. Mindez a bankok és a kormányok által átvert, megkárosított devizahiteleseknél csúcsosodott ki - értékelték.

Dopeman így csinált viccet a robbantásból

Pityinger László a közösségi oldalán a hajnali eseményekről úgy vélekedett: "a 13-ban tegnap bankot, szó szerint bankot robbantottak... De jól tették..." "Istennek hála senkinek nem lett baja, így történt egy kis poénkodás. A bankot meg nem nagyon sajnálom, megmondom őszintén" - tette hozzá később Dopeman.

Motoron menekült az elkövető?

Az elsődleges vizsgálatok szerint robbantásos bűncselekmény történt a fővárosi Lehel utca egyik pénzintézeténél - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata. A XIII. kerületben lévő bankfiók utcafronti bejárati oldalának egy része hajnali 4 óra 18 perc körüli időben kirobbant. A pénzintézet hátsó részében és az ott parkoló autókban is károkat okozott a detonáció. Személyi sérülés nem történt.

Az elsődleges adatok szerint a robbanást ismeretlen szerkezetű és típusú robbanóanyag okozta, a bűncselekmény nem emberi élet kioltására vagy személyi sérülés okozására irányult - írta a rendőrség. Szemtanúk egy motorost láttak elhajtani a bank épülete elől a robbanást megelőzően - értesült az MTI helyszínen lévő tudósítója.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés, illetve közveszély okozása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen elkövető ellen.

A járda le van zárva

A rendőrség megszüntette a forgalomkorlátozást a főváros XIII. kerületében, a Lehel utcában, ahol hétfő hajnalban robbanószerkezet lépett működésbe - tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője hétfő délután. Korábban az utca egy szakaszának lezárása a 14-es villamos és a 105-ös autóbusz közlekedését is érintette.

A helyszínelés még nem ért véget, emiatt a bankfiókok előtti járdaszakasz továbbra is le van zárva - közölte Kovács Viktória, az ORFK szóvivője.


Olvasó: Na pont erről beszéltünk ma az egyik barátommal. Aranykéz utca!
Jön a választás. Szükség van terrorizmusra (majd keresnek egy másik Budaházyt)...
De a Fidesz megvédi a magyarokat. Itt nem lesz több robbantás!
Szólnak a robbantási szekértőnek elég volt, most a Fidesz védi a magyarokat.
Azért elgondolkodtató az is, ha véletlen egy elégedetlen devizahiteles volt, akkor bizony az Orbán-kormány jobban teljesít. Elérte, hogy ez is megtörténjen! Erre eddig az egyszeri magyar nem volt képes!
(Miért érzem úgy, hogy megrendezett robbantás volt?)

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Kinek jó ez a bohócverseny? Ki jár vele jól? Csak a Fidesz! - KJ
Megszületett az antimagyar koalíció: a szemkilövető harmadik a listán, Fodor Gabriellát is bevették
2014-01-14. 16:24 InfoRádió - MTI - HVG nyomán Kuruc.info

Megszületett a balliberális megállapodás: a közös lista első helyét Mesterházy Attila az MSZP elnöke foglalja el, egyben ő lett az összefogás miniszterelnök-jelöltje. Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője a második, mögöttük a harmadik helyen Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke szerepel.


Íme a fideszes "elszámoltatás" - sajnos - élő bizonyítékai

A negyedik helyen került fel a listára a volt SZDSZ-elnök, Fodor Gábor, a Liberálisok vezetője. Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke az ötödik pozíciót szerezte meg.

A közös lista első hatvan helyén összesen 9 Együtt-PM-es és 5 DK-s név szerepel. Két hely a "Magyar" Liberális Párt jelöltjeinek is jutott, a többi értelemszerűen az MSZP-é.

Az antimagyar pártok vezetői szerint ahhoz, hogy nyerjenek, hatvan listás helyre van szükségük - ezek tehát a befutó helyek a megállapodás alapján.

Századvég: a választók többsége nem szavazna egy Gyurcsányt szerepeltető baloldali listára

A Századvég Alapítvány országos felmérése szerint a megkérdezettek 72 százaléka nem szavazna olyan közös baloldali listára, amelyen Gyurcsány Ferenc is szerepel.

A Századvég január 10 és 12 között végzett telefonos közvélemény-kutatást, ezer felnőtt megkérdezésével. A reprezentatív felmérés hibahatára 3,2 százalékpontos.

Eszerint a választók 64 százaléka egyértelműen hátrányosnak tartotta Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció vezetőjének szerepeltetését a baloldali szövetség számára, azt mindössze 24 százalékuk ítélte előnyösek.

A megkérdezettek 64 százalékának véleménye szerint Gyurcsány Ferenc gyengíti a szerveződő baloldali együttműködést, 28 százalékuk pedig úgy látja, inkább erősíti. A baloldali választók körében ez az arány 50, illetve 48 - azaz minden második baloldali szerint a Demokratikus Koalíció elnöke inkább gyengíti, mint erősíti a formálódó szövetséget.

Frissítés: Jobbik: újra itt az MSZP-SZDSZ-koalíció

A Jobbik szerint a baloldali ellenzéki pártok együttműködése azt jelenti, hogy "a politikai holtak megpróbálkoznak a feltámadással". Erről Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője beszélt kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Úgy értékelte: a múlt liberális és szélsőbaloldali erői megpróbálnak visszatérni, "a politikai holtak megpróbálkoznak a feltámadással", és ennek a helyzetnek a legfőbb felelőse a Fidesz, amely "elfelejtette és elszabotálta" az elszámoltatást, holott 2010-ben ennek ígérete nélkül aligha szerzett volna kétharmadot.

Úgy fogalmazott: mindegyik csapat annyira tud futballozni, amennyire a másik hagyja neki.

Olyan embereket tettek a közös ellenzéki lista első helyeire, mint a Zuschlag-ügyben érintett Mesterházy, vagy az a Gyurcsány Ferenc, "aki még mindig kegyenc és nem fegyenc" - fogalmazott.

Apáti István szerint a Fidesznek az lehetett az érdeke, hogy a politika dzsungelében megtartsa a természetes ellenséget, de ez visszafelé is igaz, mert a baloldalt a leginkább az Orbán-ellenesség tartja össze.
Kijelentette, a baloldal képtelen a megújulásra, "odakozmált" arcokkal próbálnak kampányolni, az 1990-es évektől jellemző MSZP-SZDSZ-koalíció állt most össze.

Hangsúlyozta: a Jobbik kormányra kerülve nemcsak a szélsőbaloldaliakat számoltatja el, hanem a Fidesz politikusbűnözőit is.

Kapcsolódó:
   A kérdés, melyre Mesterházy nem tudott válaszolni

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Magyarországon éppen puccs van
2014.01.15. 08:31 vastagbor.blog

Tegnap a baloldalon megalakult a Mesterházy-Bajnai-Gyurcsány-Fodor alkotta "álomcsapat" a Párbeszéd Magyarországért párt csendes unicumos asszisztálásával, és amíg ezen röhögcsélt mindenki.....nos, eközben Orbán Viktor megállapodott Putyinnal Magyarország történetének legnagyobb beruházásáról.


Az oroszok építik Paks II.-t, a két 1200 megawattos blokkot. Az egyik a tervek szerint legkorábban 2023-ban kezd el termelni, egy darabig párhuzamosan futnának az új blokkok a meglévőkkel, majd Paks I.-et bezárják. Paks II. élettartama 60 év lesz, tehát a 2080-as években kell majd bezárni. A Roszatom ígérete szerint Paks II. 10-12 milliárd euróba, vagyis 3000-3600 milliárd forintba fog kerülni. Az összeg 80 százalékára az orosz állam hitelt ad Magyarországnak 30 éves futamidőre, a maradék 20%-ot Magyarországnak kell előteremtenie. Az orosz államközi hitel állítólag a jelenleg elérhető piaci hiteleknél kedvezőbb kamatozású lesz, a törlesztést 2023-ban kell elkezdeni.

A dolognak csak "néhány" szépséghibája van:

- Paks II. a számítások szerint veszteséges lesz, vagy a villanyszámlánk drágább

- a hatástanulmányokért és költségelemzésekért is perelni kellett, szerencsére nyert az Energiaklub

- 2007 óta már 13 milliárdot költöttek az új blokkokra, mármint tanácsadási és reklámköltségekre

- az oroszokkal augusztus óta titokban tárgyalt a kormány, mindenféle parlamenti vita és/vagy felhatalmazás nélkül

- nem írtak ki tendert, egyszerűen eldöntötték, hogy az oroszok építik

"Lázár János elmondta, hogy amióta ő kormányüléseken jelen van, fel sem merült tender kiírása. Lázár azt állította: a Moszkvába vitt szerződések tervezetét előzetesen megmutatták az Európai Bizottság energetikai biztosának - ez kötelessége is egy uniós tagállamnak ilyen szerződések esetén -, amely rábólintott a konstrukcióra, így arra is, hogy Magyarország nem ír ki tendert. Lázár úgy fogalmazott: az EU az ügyben "nem emelt vétót".

"Lázár az orosz-magyar kormány kapcsolatát jellemezve elmondta: "Ez egy egyre jobban működő érdekházasság, ami egyre nagyobb élvezetet biztosít a feleknek" - hangsúlyozta az államtitkár, aki a kapcsolatok 2010 óta tartó alakulását jellemezte így."

- de legalább Lajos örülhet

"Lázár szerint a beruházás 40 százaléka - az alvállalkozók révén - magyar cégeknek fog jutni."


- persze a legszebb most is az, ahogy segget csinálnak a szájukból

2008. január 6., Illés Zoltán fideszes szakpolitikus, ma környezetvédelmi államtitkár:

"A paksi atomerőmű tervezett bővítése olyan fajsúlyos dolog, hogy feltétlenül népszavazásnak kellene róla dönteni"

Mégse lett.... bezzeg a 200 forintos vizitdíjról volt!

Viszont természetesen a miniszterelnök úr nyerte a seggszáj-versenyt.
Orbán Viktor, 2008. február 28., a Gyurcsány által Putyinnal aláírt Déli Áramlat-megállapodás kapcsán

Orbán Viktor 2008.február 28. Losonc
"Anélkül, hogy külpolitikai kalandokba bocsátkoznék, szeretném önöket tájékoztatni arról, hogy Magyarországon éppen puccs van. A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, a magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen". Orbán Viktor azt bírálta kijelentésével, hogy a kormány egyelőre titkosított, hosszú távra szóló szerződést köt Oroszországgal "a XXI. századot és a teljes Kárpát-medencei magyar nép életét meghatározó" energiakérdésben."

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=P7Zc3MCO0XI

Kapcsolódó:
   Jön az újabb Nagy Stadionépítés
   A stadionépítés büdzséje - A sportra többet költ az állam
   Diósgyőri stadionépítés: több állami pénz és hamarabb
   A Fidesz kommunistái jó kommunisták
   Szégyenteljes leleplezés, avagy: Amit Orbán Viktor nem tett ki a honlapjára állambiztonsági múltjáról
   Los Angeles - A Dodger Stadiont FEMA táborrá alakítják át

Locations of visitors to this page
Programajánló

Törökországi Nagykörút


Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya
HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000
HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel