2013. szeptember 14., szombat

Kuruc.info: Három gyermekét akarja elszakítani édesapjától a jehovás rokonság - olvasónk története

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Három gyermekét akarja elszakítani édesapjától a jehovás rokonság - olvasónk története
Sep 15th 2013, 06:15

Tisztelt Szerkesztőség!

A napokban olvashattam a "A gyámügyet is ráküldte a családra az Istent játszó fakabát" című cikk eseményeit. Az írás olvasásakor gondoltam arra, hogy egy szintén gyámügyes esetet osszak meg önökkel és mindazokkal, akik rendszeresen olvassák az oldalukat.

Egy kicsit szeretnék beszélni az előzményekről, hogy lássanak hát csodát, kicsik és nagyok, nem egy ilyen eset történik nap mint nap a hétköznapi emberek életében. Édesapám második házassága jól sikerült, hála Istennek 3 egészséges gyermekkel szaporítva a magyar nemzetet. Teltek az évek, édesapám idősebb lett, láttam megőszülni, és még mindig örömmel láttam, hogy édesapám boldogan él a családjával. Ugyanakkor nem kötött mindent az orrunkra, de az már hamar kiderült, hogy a feleségének a családja, akik  Jehova tanúinak vallották magukat, már nem egészen voltak tisztességeseknek mondhatók. A gyerekek édesanyja - kifolyólag abból, hogy 3 gyerek mellett már nagyon nehezen talált volna állást -, főállású anyaként otthon látta el a gyerekeket, öltöztette rendesen, főzött rájuk, sőt, volt hogy édesapám is főzött. A család, tekintettel a dübörgő magyar gazdaságra" egy háztartásban élt a gyerekek édesanyai nagyszülőivel. De sajnos 2011-ben csapás érte a családot. A gyerekek édesanyja leukémiában elhunyt, és édesapám egyedül maradt a három kicsivel. Sajnos megint csak a dübörgő gazdaságunk miatt, ő is elveszítette a munkahelyét. Így mi igyekeztünk a nővéremmel segíteni nekik, hiszen olyannyira voltak rossz anyagi helyzetben, hogy édesapám elhunyt feleségének búcsúztatóját, és annak anyagi vonzatát fele arányában magamra vállaltam. Nővérem mindeközben millió egy papírt töltött ki, szerzett be azért, hogy a gyerekek jóléte (legalábbis, amit ma megélhetésnek is nevezhetnénk) ne kerüljön veszélybe.

Azt is kell tudni, hogy négy testvére is volt az édesanyjuknak, akik önzetlenül soha egy szalmaszálat nem tettek keresztbe azért, hogy csak egy kicsikét is, de segítsenek az árván maradt gyerekeknek. Még el sem búcsúztattuk a gyerekek édesanyját, mikor annak anyukája, a drága mama azzal kereste fel édesapánkat, hogy a családi béke fennmaradásának érdekében, ő azt szeretné, ha azzal a pénzzel, amit a gyerekek után kapott apukánk, (amit megjegyzem, nem mellesleg a nővérem közreműködésével, sorban állásával, és az egyéb ezzel járó idejébe kerülően sikerült az önkormányzattól megigényelnie), ő gazdálkodhasson. Édesapám természetesen ezt azonnal visszautasította. Amikor a gyerekek árvák lettek, édesapánk szorosan együtt működött a gyermekjóléti szolgálattal, akik igyekeztek szintén segítséget nyújtani számukra. (Ezúton is szeretném köszönetemet kifejezni annak a szociális gondozó hölgynek, akihez édesapám esete került.) Ekkor kezdődött el igazán az a kálvária, amelynek még napjainkban is vannak nyomai, és gyanítom lesz még folytatása is. Ha otthon volt a gyerekekkel édesapám az volt a baj, hogy nem dolgozik, ezért mindennaposakká váltak a terrorizálások. Édesapámnak nem sokkal később sikerült alkalmi munkát találnia, amelyet becsülettel, napi rendszerességgel, megbízhatóan el is végzett. De miután dolgozni kezdett, akkor az volt a baj, hogy soha nincs otthon a gyerekekkel. Tetszenek érteni? Az édesapám sógornője igen tehetős érdekházasságának köszönhetően, talán máig élvezi annak minden gyümölcsét, hozzátéve, hogy az édesanyai ágon lévő családban, senkinek nem volt magasabb az iskolai végzettsége a 8 általánosnál. Ennek a sógornőnek uszítására édesapám ultimátumot kapott, hogy idei év június 15-ével hagyja el az ingatlant, amelyben 16 évet élt a családjával. Ekkor kérte édesapám ismét a segítségünket, és közös ingatlanunkban elszállásoltuk őt, és majdan később a gyerekeket. Június 15-től nem engedték édesapám az ingatlanban aludni, és a gyerekeket sem akarták elengedni vele. Ez kereken majd két hétig így működött. Ekkor a nővérem megelégelve a pofátlanságnak minden tetőfokát édesapámmal rendőrökkel vonult fel, majd végül sikerült érvényt szerezni a törvényes gondozói jogainak. Ezzel egy időben a család már bejelentést tett a gyámügynél, hogy édesapánk alkoholista, és hogy indítványozzák a gyerekek kiskorú védelembe vételét.

Arról nem is beszélve, hogy nyomdafestéket nem tűrő szavakkal porig alázták édesapánkat a rendőrök előtt, még az a vád is elhangzott, hogy édesapánk szexuálisan molesztálta a három gyereket. Mindezt azért, hogy el tudják vetetni édesapánktól a három kicsit, és ezzel egy időben rá tudják tenni a kezüket a gyerekek után járó pénzösszegekre. Édesapánknak több mint negyven év munkaviszony van a háta mögött, de még nem tudott előnyugdíjba sem menni, köszönhetően ismét a mi drága kormányunknak. Ekkor már én is úton voltam hazafelé, hogy a családunkon segítsek, találjunk albérletet, és iskolakezdésig megnyugodjanak a gyerekek, akiknek folyamatosan fejmosást adtak a nagyszülők és a nagynéni. Megjegyzem, mire végre sikerült kiszakítani a gyerekeket ebből az undorító, uszító közegből, máris önálló gondolataik lettek a gyerekeknek. Sajnos ők még nagyon kicsik (9, 12, 14 évesek), és nem látnak a dolgok lényegébe, értelmébe. Azok után, hogy hazaérkeztem, a költözködés sem volt zökkenőmentes, hiszen édesapánk épületgépészként egy életen át gyűjtött, vásárolt szerszámaiból - amelyek között jócskán voltak még bontatlan állapotúak -, érdekes módon megfogyatkoztak. Sőt még egy alkalommal ki kellett vonulnunk a rendőrséggel, mert a "fejmosás" következtében, a középső kistestvérem manipulálása miatt megint nem akarták kiadni a gyereket. Arról nem beszélve, hogy a gyámügy is szigorúan tiltotta annak a lehetőségét, hogy a gyerekek egyike sem aludhat a volt otthonukban. Kettő egész héten keresztül, amíg megtaláltuk az albérletet, valamint elköltöztettük őket, minden áldott nap hivatalból jöttek ki a gyámügytől, hogy a gyerekekre vonatkozóan szükségessé válik-e a védelembe vétel. Természetesen mindent rendben találtak, de egy hét után már azzal keresték meg a gyámügyet, hogy én mint idősebb testvér, miért alszok egy ágyban a saját húgommal, aki még pici, és hála Istennek ragaszkodik hozzám. Gyakorlatilag azzal panaszoltak be engem is, hogy én is fajtalankodok a húgommal. Kész röhej, és gyomorforgatóan undorító. Édesapámmal az első dolgunk volt ügyvédhez fordulni, de a becsületsértést csak abban az esetben tudjuk bizonyítani, ha a rendőri jelentésbe ez bekerült. Továbbá érdekesség szintén, hogy az érintett fél, azaz édesapánk sem tekinthet bele a jelentésbe, még akkor sem, ha annak gyanúja merül fel, hogy becsületsértés és rágalom érte édesapánkat. Márpedig a pedofília igen súlyos bűncselekménynek minősül. Az ember ilyenkor legszívesebben elégtételt szeretne a gyerekek meghurcolása, az emberi méltóság sárba tiprása és az aljas rágalmak miatt. De mi jelenleg abban reménykedünk, hogy a gyerekek végre megnyugodjanak, és végre egészséges gondolkodással, hatalmas magyar öntudattal nevelkedjenek. Ennek érdekében mindent elkövetünk, és amennyiben lesz még folytatása az ügynek, márpedig úgy tűnik lesz, be fogok számolni róla.

Köszönettel:
Egy rendszeres olvasójuk

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Szíria október 14-től csatlakozhat a vegyi fegyverek tilalmáról szóló nemzetközi egyezményhez

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Szíria október 14-től csatlakozhat a vegyi fegyverek tilalmáról szóló nemzetközi egyezményhez
Sep 15th 2013, 04:57

Az ENSZ megkapta az összes dokumentumot, amely ahhoz szükséges, hogy Szíria csatlakozhasson a vegyi fegyverek tilalmáról szóló nemzetközi egyezményhez (CWC), ezzel az arab ország október 14-től kezdve az egyezmény részesévé válhat.

A világszervezet szombati sajtóközleménye emlékeztet: az előírások szerint Szíria számára az egyezmény a csatlakozási dokumentumok letétbe helyezése után harminc nappal, azaz október 14-én lép életbe.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Szépen felaprózódtak a koncon osztozkodni nem tudó ballibek - legalább 5 balos pártlista öli egymást jövő tavasszal

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Szépen felaprózódtak a koncon osztozkodni nem tudó ballibek - legalább 5 balos pártlista öli egymást jövő tavasszal
Sep 15th 2013, 05:34

A jelenlegi állás szerint legalább 5 baloldali pártlista verseng majd egymással jövő tavasszal, és az egyéni választókerületekben is egymás ellen indulnak a baloldali jelöltek.

Jóváhagyta a szocialista párt választmánya az MSZP és az Együtt-PM választási megállapodását: külön listán indulnak, de a 106 egyéni választókerületben közösen állítanak jelöltet; 75 helyen a szocialisták, 31 helyen az Együtt-PM.

Sorra érkeztek a szocialista politikusok a párt budapesti székházába, az MSZP választmányi ülésére. Botka László választmányi elnök az ülés elején azt mondta: abban kell megállapodniuk, hogy kikkel indulnak közösen a választásokon, és kiket indítanak az egyéni körzetekben.

Kovács László korábbi pártelnök a zárt ülés előtt azt mondta: a választásokig nem szabadna lezárni az ellenzéki tárgyalásokat. Úgy fogalmazott: még nem lehet véglegesen eldönteni milyen széles lesz az együttműködés, mert abban érdekeltek, hogy minél szélesebb legyen.

A zárt ülés után a választmányi elnök és a pártelnök bejelentette: nem volt komolyabb vita az egyezségről. Az MSZP és az Együtt-PM Szövetség külön listán indul, de a 106 egyéni választókerületben közösen állítanak jelöltet: 75 helyen a szocialisták, 31 helyen Bajnai Gordonék. Mesterházy Attila azt is felolvasta, hogy a választmány döntése szerint három másik párttal nem kötnek szövetséget: sem a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalícióval, sem a Fodor Gábor vezette Liberálisokkal, sem a Szociáldemokratákkal.

Az Együtt-PM Szövetség közleményben reagált az MSZP választmányi döntésére. A Bajnai Gordon vezette pártszövetség szerint a döntéssel hivatalossá vált a két legnagyobb ellenzéki erő választási együttműködése, vagyis létrejött az ellenzéki szövetség.

Délután a Demokratikus koalíció szezonnyitó nagygyűlésén Gyurcsány Ferenc kijelentette: hitet kell adni az embereknek, csak akkor lehet változás. Úgy fogalmazott: „Készen állunk, hogy győzzön Magyarország lelkének jobbik fele, a demokraták." A volt kormányfő nem beszélt arról, hogy pártját kihagyta az MSZP és az Együtt-PM az ellenzéki összefogásból. De azt mondta: szerinte csak szenvedélyes politikusok tudják megmozgatni az országot.

Bajnai Gordon azonban az elmúlt napokban többször is arról beszélt: a Demokratikus Koalíció szavazói is kellenek a kormányváltáshoz. És hozzátette: az Együtt-PM egyéni helyekről mondott le, hogy az MSZP ezeket átadja a kis pártoknak, köztük a DK-nak. Mesterházy Attila a választmányi ülés után arról beszélt: ezek a helyek náluk maradnak. Vagyis nem kapják meg más baloldali pártok, és nem jár belőlük Bajnai Gordonéknak sem. Az MSZP elnöke szerint nem ők kaptak vissza négy helyet az Együtt-PM-től, hogy megállapodjanak másokkal, hanem eredetileg is csak 31 helyet adtak Bajnai Gordonéknak. Mesterházy Attila elmondta, hogy 35 fölé nem tudnak menni, mert a szocialisták is szeretnének indulni a választásokon, ezért a harmincöt hely a maximum.

A jelenlegi állás szerint tehát legalább 5 baloldali pártlista verseng majd egymással jövő tavasszal, és az egyéni választókerületekben is egymás ellen indulnak a baloldali jelöltek.

(Híradó)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Oroszország és az USA megállapodott Genfben a szíriai vegyi fegyverek megsemmisítésének tervéről

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Oroszország és az USA megállapodott Genfben a szíriai vegyi fegyverek megsemmisítésének tervéről
Sep 15th 2013, 05:54

Oroszország és az Egyesült Államok megállapodott Genfben a szíriai vegyi fegyverek külföldi megsemmisítésének tervéről. Ebben egy hetet adtak Damaszkusznak, hogy átadja vegyi fegyvereinek listáját, és megegyeztek, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsához fordulnak egy erő alkalmazásával fenyegető határozat elfogadása érdekében.

John Kerry amerikai külügyminiszter az orosz kollégájával, Szergej Lavrovval folytatott három napi tárgyalássorozat után, szombati sajtóértekezletükön kijelentette: egyetértettek abban, hogy "az ENSZ határozatának utalnia kell az Alapokmány erő alkalmazását lehetővé tévő 7. fejezetére". "Nem hagyunk teret a manővereknek (...) vagy bármi másnak, ami azt jelentené, hogy az Aszad-rezsim nem hajtja végre teljes mértékben" a leszerelést - tette hozzá. Szergej Lavrov kijelentette: az ENSZ vegyifegyver-leszerelési szervezetének még jóvá kell hagynia az amerikai-orosz javaslatot, a leszerelés menetrendje csak azután lép hatályba.

Az Európai Unió üdvözli az Egyesült Államok és Oroszország között létrejött megállapodást a szíriai vegyi fegyverek gyors és biztonságos megsemmisítésére - tudatta szombati közleményében az EU külügyi főképviselője. Catherine Ashton Moszkvához és Washingtonhoz csatlakozva felszólítja a damaszkuszi vezetést, hogy azonnal biztosítson akadálytalan hozzáférést az ENSZ és az OPCW számára minden létesítményhez, amely a vegyi fegyverekhez köthető.

Ashton arra számít, hogy napokon belül az OPCW Végrehajtó Tanácsa elé kerülhet az a határozattervezet, amely részletesen rendelkezik majd minden, a szíriai vegyifegyver-programhoz köthető anyag megsemmisítéséről és a program felszámolásáról, valamint mindezek szigorú ellenőrzéséről. A külügyi főképviselő azt is üdvözli, hogy a szíriai kormány nyilatkozatban vállalta, hogy azonnal alkalmazza a vegyi fegyverekről szóló nemzetközi egyezmény (CWC) előírásait, még azelőtt, hogy a dokumentum Szíriára nézve hatályossá, kötelező érvényűvé válna.

Az uniós politikus arra is kitér, hogy az EU az OPCW legnagyobb anyagi támogatója, az uniós tagállamok közül pedig több is rendelkezik a kellő tudással és technológiával egyes vegyi anyagok semlegesítéséhez, ezért az EU és a tagállamok készen állnak, hogy segítséget nyújtsanak az OPCW-nek a feladat teljesítéséhez. Ashton hangot ad reményének, hogy a vegyi fegyverekről kötött megállapodás lehetővé teszi, hogy folytatódjanak az erőfeszítések a szíriai konfliktus politikai megoldására, valamint mielőbbi békekonferencia megrendezését sürgeti ennek érdekében.

A hágai székhelyű OPCW szintén üdvözölte a Genfben létrejött amerikai-orosz megállapodást. Ahmet Üzümcü, a szervezet török főigazgatója reményét fejezte ki, hogy a megállapodás előmozdítja majd, hogy Szíria teljesítse a CWC előírásait, mivel Damaszkusz úgy döntött, aláírja az egyezményt. Üzümcü világossá tette, hogy amint a szervezet Végrehajtó Tanácsa meghozza a javasolt döntéséket, meg fogják tenni a szükséges lépéseket, hogy a lehető leghamarabb, ellenőrizhető módon megtörténhessen a teljes szíriai vegyifegyver-készlet és a gyártó kapacitások felszámolása, megsemmisítése. A főigazgató szerint ezt a szervezet minden tagállami és a nemzetközi közösség egésze is támogatni fogja. Üzümcü tudatta továbbá, hogy a szervezet végrehajtó tanácsa már a héten foglalkozik a kérdéssel, és leszögezi, hogy a CWC az egyetlen többoldalú egyezmény, mechanizmus, a kizárólagos eszköz arra, hogy a világ megszabaduljon a vegyi fegyverektől, a szervezet szakértői pedig már elkezdtek dolgozni azon, hogy előkészítsék a Szíriában elvégzendő feladatokat.

Az OPCW 1997-ben, a CWC hatályba lépésekor jött létre. A hágai székhelyű szervezet feladata annak ellenőrzése és végrehajtása, hogy a teljes nevén a vegyi fegyverek fejlesztésének, előállításának, felhalmozásának és használatának tilalmáról szóló egyezmény részes államai teljesítik a CWC-ben foglalt kötelezettségeket. A CWC-t eddig a világ 189 tagállama írta alá. Az ENSZ tagállamai közül hét ország nem vállalta, hogy csatlakozik az egyezményhez: Angola, Mianmar, Egyiptom, Izrael, Észak-Korea, Dél-Szudán és Szíria. Utóbbi a napokban jelezte, csatlakozik az egyezményhez. Izrael és Mianmar már aláírta szerződést, de egyelőre nem ratifikálta az egyezményt. Az OPCW 2000-ben együttműködési megállapodást írt alá az ENSZ-szel, de ettől eltekintve teljes mértékben független az Egyesült Nemzetek Szervezetétől.

Jelentős lépésnek nevezte a NATO főtitkára a szíriai vegyi fegyverek megsemmisítése szempontjából az amerikai-orosz megállapodást. Anders Fogh Rasmussen kijelentette: "ez egy fontos lépés ahhoz, hogy biztosítani lehessen a szíriai vegyifegyver-készletek gyors, biztonságos és ellenőrizhető megsemmisítését. Most pedig Szíria teljes és feltétlen együttműködésére van szükség". A főtitkár álláspontja az, hogy a nemzetközi közösség felelőssége biztosítani annak a régóta fennálló "normának és gyakorlatnak" a fenntartását, amely kizárja a vegyi fegyverek alkalmazását. "Ennek megsértőit pedig felelősségre kell vonni" - hangsúlyozta a NATO főtitkára, aki szerint a genfi amerikai-orosz megállapodás új lendületet adhat a szíriai konfliktus politikai rendezésének, annak érdekében, hogy véget érhessen az "iszonyú vérontás" Szíriában.

A magyar Külügyminisztérium (KüM) üdvözli a kétoldalú genfi egyeztetések eredményeként megszületett, a szíriai vegyi fegyverek leszereléséről és megsemmisítéséről szóló amerikai-orosz megállapodást. A közlemény szerint a KüM a megállapodást "rendkívül pozitív fejleménynek" tekinti, amely újabb lökést adhat a politikai rendezésre vonatkozó erőfeszítések folytatásának is. A magyar kormány álláspontja az, hogy a szíriai konfliktusnak nincs katonai megoldása, hosszú távon politikai eszközökkel kell rendezni a válságot. Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy el lehessen kerülni a katonai beavatkozást Szíriában, ugyanakkor a vegyi fegyverek alkalmazása is elfogadhatatlan.

A magyar diplomácia üdvözöli, hogy a megállapodás révén a katonai fellépés közvetlen lehetősége egyelőre elhárulhat, és diplomáciai eszközökkel érhető el a szíriai vegyifegyver-készletek teljes leszerelése. Hangsúlyozzák: a multilaterális nemzetközi fórumoknak (ENSZ, Vegyifegyver-tilalmi Szervezet, OPCW) kiemelt szerepük lesz a megállapodás végrehajtásában és a magyar kormány "kész ennek segítésére", hogy a szombati megállapodást konkrét lépések kövessék. A kormány azt várja, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozatban erősítse meg az egyezségben foglaltakat, majd azt a szíriai rezsim – korábbi bejelentésének megfelelően – hajtsa maradéktalanul végre.

(MTI - VG)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Oroszország és az USA megállapodott Genfben a szíriai vegyi fegyverek megsemmisítésének tervéről

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Oroszország és az USA megállapodott Genfben a szíriai vegyi fegyverek megsemmisítésének tervéről
Sep 15th 2013, 05:54

Oroszország és az Egyesült Államok megállapodott Genfben a szíriai vegyi fegyverek külföldi megsemmisítésének tervéről. Ebben egy hetet adtak Damaszkusznak, hogy átadja vegyi fegyvereinek listáját, és megegyeztek, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsához fordulnak egy erő alkalmazásával fenyegető határozat elfogadása érdekében.

John Kerry amerikai külügyminiszter az orosz kollégájával, Szergej Lavrovval folytatott három napi tárgyalássorozat után, szombati sajtóértekezletükön kijelentette: egyetértettek abban, hogy "az ENSZ határozatának utalnia kell az Alapokmány erő alkalmazását lehetővé tévő 7. fejezetére". "Nem hagyunk teret a manővereknek (...) vagy bármi másnak, ami azt jelentené, hogy az Aszad-rezsim nem hajtja végre teljes mértékben" a leszerelést - tette hozzá. Szergej Lavrov kijelentette: az ENSZ vegyifegyver-leszerelési szervezetének még jóvá kell hagynia az amerikai-orosz javaslatot, a leszerelés menetrendje csak azután lép hatályba.

Az Európai Unió üdvözli az Egyesült Államok és Oroszország között létrejött megállapodást a szíriai vegyi fegyverek gyors és biztonságos megsemmisítésére - tudatta szombati közleményében az EU külügyi főképviselője. Catherine Ashton Moszkvához és Washingtonhoz csatlakozva felszólítja a damaszkuszi vezetést, hogy azonnal biztosítson akadálytalan hozzáférést az ENSZ és az OPCW számára minden létesítményhez, amely a vegyi fegyverekhez köthető.

Ashton arra számít, hogy napokon belül az OPCW Végrehajtó Tanácsa elé kerülhet az a határozattervezet, amely részletesen rendelkezik majd minden, a szíriai vegyifegyver-programhoz köthető anyag megsemmisítéséről és a program felszámolásáról, valamint mindezek szigorú ellenőrzéséről. A külügyi főképviselő azt is üdvözli, hogy a szíriai kormány nyilatkozatban vállalta, hogy azonnal alkalmazza a vegyi fegyverekről szóló nemzetközi egyezmény (CWC) előírásait, még azelőtt, hogy a dokumentum Szíriára nézve hatályossá, kötelező érvényűvé válna.

Az uniós politikus arra is kitér, hogy az EU az OPCW legnagyobb anyagi támogatója, az uniós tagállamok közül pedig több is rendelkezik a kellő tudással és technológiával egyes vegyi anyagok semlegesítéséhez, ezért az EU és a tagállamok készen állnak, hogy segítséget nyújtsanak az OPCW-nek a feladat teljesítéséhez. Ashton hangot ad reményének, hogy a vegyi fegyverekről kötött megállapodás lehetővé teszi, hogy folytatódjanak az erőfeszítések a szíriai konfliktus politikai megoldására, valamint mielőbbi békekonferencia megrendezését sürgeti ennek érdekében.

A hágai székhelyű OPCW szintén üdvözölte a Genfben létrejött amerikai-orosz megállapodást. Ahmet Üzümcü, a szervezet török főigazgatója reményét fejezte ki, hogy a megállapodás előmozdítja majd, hogy Szíria teljesítse a CWC előírásait, mivel Damaszkusz úgy döntött, aláírja az egyezményt. Üzümcü világossá tette, hogy amint a szervezet Végrehajtó Tanácsa meghozza a javasolt döntéséket, meg fogják tenni a szükséges lépéseket, hogy a lehető leghamarabb, ellenőrizhető módon megtörténhessen a teljes szíriai vegyifegyver-készlet és a gyártó kapacitások felszámolása, megsemmisítése. A főigazgató szerint ezt a szervezet minden tagállami és a nemzetközi közösség egésze is támogatni fogja. Üzümcü tudatta továbbá, hogy a szervezet végrehajtó tanácsa már a héten foglalkozik a kérdéssel, és leszögezi, hogy a CWC az egyetlen többoldalú egyezmény, mechanizmus, a kizárólagos eszköz arra, hogy a világ megszabaduljon a vegyi fegyverektől, a szervezet szakértői pedig már elkezdtek dolgozni azon, hogy előkészítsék a Szíriában elvégzendő feladatokat.

Az OPCW 1997-ben, a CWC hatályba lépésekor jött létre. A hágai székhelyű szervezet feladata annak ellenőrzése és végrehajtása, hogy a teljes nevén a vegyi fegyverek fejlesztésének, előállításának, felhalmozásának és használatának tilalmáról szóló egyezmény részes államai teljesítik a CWC-ben foglalt kötelezettségeket. A CWC-t eddig a világ 189 tagállama írta alá. Az ENSZ tagállamai közül hét ország nem vállalta, hogy csatlakozik az egyezményhez: Angola, Mianmar, Egyiptom, Izrael, Észak-Korea, Dél-Szudán és Szíria. Utóbbi a napokban jelezte, csatlakozik az egyezményhez. Izrael és Mianmar már aláírta szerződést, de egyelőre nem ratifikálta az egyezményt. Az OPCW 2000-ben együttműködési megállapodást írt alá az ENSZ-szel, de ettől eltekintve teljes mértékben független az Egyesült Nemzetek Szervezetétől.

Jelentős lépésnek nevezte a NATO főtitkára a szíriai vegyi fegyverek megsemmisítése szempontjából az amerikai-orosz megállapodást. Anders Fogh Rasmussen kijelentette: "ez egy fontos lépés ahhoz, hogy biztosítani lehessen a szíriai vegyifegyver-készletek gyors, biztonságos és ellenőrizhető megsemmisítését. Most pedig Szíria teljes és feltétlen együttműködésére van szükség". A főtitkár álláspontja az, hogy a nemzetközi közösség felelőssége biztosítani annak a régóta fennálló "normának és gyakorlatnak" a fenntartását, amely kizárja a vegyi fegyverek alkalmazását. "Ennek megsértőit pedig felelősségre kell vonni" - hangsúlyozta a NATO főtitkára, aki szerint a genfi amerikai-orosz megállapodás új lendületet adhat a szíriai konfliktus politikai rendezésének, annak érdekében, hogy véget érhessen az "iszonyú vérontás" Szíriában.

A magyar Külügyminisztérium (KüM) üdvözli a kétoldalú genfi egyeztetések eredményeként megszületett, a szíriai vegyi fegyverek leszereléséről és megsemmisítéséről szóló amerikai-orosz megállapodást. A közlemény szerint a KüM a megállapodást "rendkívül pozitív fejleménynek" tekinti, amely újabb lökést adhat a politikai rendezésre vonatkozó erőfeszítések folytatásának is. A magyar kormány álláspontja az, hogy a szíriai konfliktusnak nincs katonai megoldása, hosszú távon politikai eszközökkel kell rendezni a válságot. Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy el lehessen kerülni a katonai beavatkozást Szíriában, ugyanakkor a vegyi fegyverek alkalmazása is elfogadhatatlan.

A magyar diplomácia üdvözöli, hogy a megállapodás révén a katonai fellépés közvetlen lehetősége egyelőre elhárulhat, és diplomáciai eszközökkel érhető el a szíriai vegyifegyver-készletek teljes leszerelése. Hangsúlyozzák: a multilaterális nemzetközi fórumoknak (ENSZ, Vegyifegyver-tilalmi Szervezet, OPCW) kiemelt szerepük lesz a megállapodás végrehajtásában és a magyar kormány "kész ennek segítésére", hogy a szombati megállapodást konkrét lépések kövessék. A kormány azt várja, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozatban erősítse meg az egyezségben foglaltakat, majd azt a szíriai rezsim – korábbi bejelentésének megfelelően – hajtsa maradéktalanul végre.

(MTI - VG)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Szépen felaprózódtak a koncon osztozkodni nem tudó ballibek - legalább 5 balos pártlista öli egymást jövő tavasszal

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Szépen felaprózódtak a koncon osztozkodni nem tudó ballibek - legalább 5 balos pártlista öli egymást jövő tavasszal
Sep 15th 2013, 05:34

A jelenlegi állás szerint legalább 5 baloldali pártlista verseng majd egymással jövő tavasszal, és az egyéni választókerületekben is egymás ellen indulnak a baloldali jelöltek.

Jóváhagyta a szocialista párt választmánya az MSZP és az Együtt-PM választási megállapodását: külön listán indulnak, de a 106 egyéni választókerületben közösen állítanak jelöltet; 75 helyen a szocialisták, 31 helyen az Együtt-PM.

Sorra érkeztek a szocialista politikusok a párt budapesti székházába, az MSZP választmányi ülésére. Botka László választmányi elnök az ülés elején azt mondta: abban kell megállapodniuk, hogy kikkel indulnak közösen a választásokon, és kiket indítanak az egyéni körzetekben.

Kovács László korábbi pártelnök a zárt ülés előtt azt mondta: a választásokig nem szabadna lezárni az ellenzéki tárgyalásokat. Úgy fogalmazott: még nem lehet véglegesen eldönteni milyen széles lesz az együttműködés, mert abban érdekeltek, hogy minél szélesebb legyen.

A zárt ülés után a választmányi elnök és a pártelnök bejelentette: nem volt komolyabb vita az egyezségről. Az MSZP és az Együtt-PM Szövetség külön listán indul, de a 106 egyéni választókerületben közösen állítanak jelöltet: 75 helyen a szocialisták, 31 helyen Bajnai Gordonék. Mesterházy Attila azt is felolvasta, hogy a választmány döntése szerint három másik párttal nem kötnek szövetséget: sem a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalícióval, sem a Fodor Gábor vezette Liberálisokkal, sem a Szociáldemokratákkal.

Az Együtt-PM Szövetség közleményben reagált az MSZP választmányi döntésére. A Bajnai Gordon vezette pártszövetség szerint a döntéssel hivatalossá vált a két legnagyobb ellenzéki erő választási együttműködése, vagyis létrejött az ellenzéki szövetség.

Délután a Demokratikus koalíció szezonnyitó nagygyűlésén Gyurcsány Ferenc kijelentette: hitet kell adni az embereknek, csak akkor lehet változás. Úgy fogalmazott: „Készen állunk, hogy győzzön Magyarország lelkének jobbik fele, a demokraták." A volt kormányfő nem beszélt arról, hogy pártját kihagyta az MSZP és az Együtt-PM az ellenzéki összefogásból. De azt mondta: szerinte csak szenvedélyes politikusok tudják megmozgatni az országot.

Bajnai Gordon azonban az elmúlt napokban többször is arról beszélt: a Demokratikus Koalíció szavazói is kellenek a kormányváltáshoz. És hozzátette: az Együtt-PM egyéni helyekről mondott le, hogy az MSZP ezeket átadja a kis pártoknak, köztük a DK-nak. Mesterházy Attila a választmányi ülés után arról beszélt: ezek a helyek náluk maradnak. Vagyis nem kapják meg más baloldali pártok, és nem jár belőlük Bajnai Gordonéknak sem. Az MSZP elnöke szerint nem ők kaptak vissza négy helyet az Együtt-PM-től, hogy megállapodjanak másokkal, hanem eredetileg is csak 31 helyet adtak Bajnai Gordonéknak. Mesterházy Attila elmondta, hogy 35 fölé nem tudnak menni, mert a szocialisták is szeretnének indulni a választásokon, ezért a harmincöt hely a maximum.

A jelenlegi állás szerint tehát legalább 5 baloldali pártlista verseng majd egymással jövő tavasszal, és az egyéni választókerületekben is egymás ellen indulnak a baloldali jelöltek.

(Híradó)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Szíria október 14-től csatlakozhat a vegyi fegyverek tilalmáról szóló nemzetközi egyezményhez

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Szíria október 14-től csatlakozhat a vegyi fegyverek tilalmáról szóló nemzetközi egyezményhez
Sep 15th 2013, 04:57

Az ENSZ megkapta az összes dokumentumot, amely ahhoz szükséges, hogy Szíria csatlakozhasson a vegyi fegyverek tilalmáról szóló nemzetközi egyezményhez (CWC), ezzel az arab ország október 14-től kezdve az egyezmény részesévé válhat.

A világszervezet szombati sajtóközleménye emlékeztet: az előírások szerint Szíria számára az egyezmény a csatlakozási dokumentumok letétbe helyezése után harminc nappal, azaz október 14-én lép életbe.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Három gyermekét akarja elszakítani édesapjától a jehovás rokonság - olvasónk története

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Három gyermekét akarja elszakítani édesapjától a jehovás rokonság - olvasónk története
Sep 15th 2013, 06:15

Tisztelt Szerkesztőség!

A napokban olvashattam a "A gyámügyet is ráküldte a családra az Istent játszó fakabát" című cikk eseményeit. Az írás olvasásakor gondoltam arra, hogy egy szintén gyámügyes esetet osszak meg önökkel és mindazokkal, akik rendszeresen olvassák az oldalukat.

Egy kicsit szeretnék beszélni az előzményekről, hogy lássanak hát csodát, kicsik és nagyok, nem egy ilyen eset történik nap mint nap a hétköznapi emberek életében. Édesapám második házassága jól sikerült, hála Istennek 3 egészséges gyermekkel szaporítva a magyar nemzetet. Teltek az évek, édesapám idősebb lett, láttam megőszülni, és még mindig örömmel láttam, hogy édesapám boldogan él a családjával. Ugyanakkor nem kötött mindent az orrunkra, de az már hamar kiderült, hogy a feleségének a családja, akik  Jehova tanúinak vallották magukat, már nem egészen voltak tisztességeseknek mondhatók. A gyerekek édesanyja - kifolyólag abból, hogy 3 gyerek mellett már nagyon nehezen talált volna állást -, főállású anyaként otthon látta el a gyerekeket, öltöztette rendesen, főzött rájuk, sőt, volt hogy édesapám is főzött. A család, tekintettel a dübörgő magyar gazdaságra" egy háztartásban élt a gyerekek édesanyai nagyszülőivel. De sajnos 2011-ben csapás érte a családot. A gyerekek édesanyja leukémiában elhunyt, és édesapám egyedül maradt a három kicsivel. Sajnos megint csak a dübörgő gazdaságunk miatt, ő is elveszítette a munkahelyét. Így mi igyekeztünk a nővéremmel segíteni nekik, hiszen olyannyira voltak rossz anyagi helyzetben, hogy édesapám elhunyt feleségének búcsúztatóját, és annak anyagi vonzatát fele arányában magamra vállaltam. Nővérem mindeközben millió egy papírt töltött ki, szerzett be azért, hogy a gyerekek jóléte (legalábbis, amit ma megélhetésnek is nevezhetnénk) ne kerüljön veszélybe.

Azt is kell tudni, hogy négy testvére is volt az édesanyjuknak, akik önzetlenül soha egy szalmaszálat nem tettek keresztbe azért, hogy csak egy kicsikét is, de segítsenek az árván maradt gyerekeknek. Még el sem búcsúztattuk a gyerekek édesanyját, mikor annak anyukája, a drága mama azzal kereste fel édesapánkat, hogy a családi béke fennmaradásának érdekében, ő azt szeretné, ha azzal a pénzzel, amit a gyerekek után kapott apukánk, (amit megjegyzem, nem mellesleg a nővérem közreműködésével, sorban állásával, és az egyéb ezzel járó idejébe kerülően sikerült az önkormányzattól megigényelnie), ő gazdálkodhasson. Édesapám természetesen ezt azonnal visszautasította. Amikor a gyerekek árvák lettek, édesapánk szorosan együtt működött a gyermekjóléti szolgálattal, akik igyekeztek szintén segítséget nyújtani számukra. (Ezúton is szeretném köszönetemet kifejezni annak a szociális gondozó hölgynek, akihez édesapám esete került.) Ekkor kezdődött el igazán az a kálvária, amelynek még napjainkban is vannak nyomai, és gyanítom lesz még folytatása is. Ha otthon volt a gyerekekkel édesapám az volt a baj, hogy nem dolgozik, ezért mindennaposakká váltak a terrorizálások. Édesapámnak nem sokkal később sikerült alkalmi munkát találnia, amelyet becsülettel, napi rendszerességgel, megbízhatóan el is végzett. De miután dolgozni kezdett, akkor az volt a baj, hogy soha nincs otthon a gyerekekkel. Tetszenek érteni? Az édesapám sógornője igen tehetős érdekházasságának köszönhetően, talán máig élvezi annak minden gyümölcsét, hozzátéve, hogy az édesanyai ágon lévő családban, senkinek nem volt magasabb az iskolai végzettsége a 8 általánosnál. Ennek a sógornőnek uszítására édesapám ultimátumot kapott, hogy idei év június 15-ével hagyja el az ingatlant, amelyben 16 évet élt a családjával. Ekkor kérte édesapám ismét a segítségünket, és közös ingatlanunkban elszállásoltuk őt, és majdan később a gyerekeket. Június 15-től nem engedték édesapám az ingatlanban aludni, és a gyerekeket sem akarták elengedni vele. Ez kereken majd két hétig így működött. Ekkor a nővérem megelégelve a pofátlanságnak minden tetőfokát édesapámmal rendőrökkel vonult fel, majd végül sikerült érvényt szerezni a törvényes gondozói jogainak. Ezzel egy időben a család már bejelentést tett a gyámügynél, hogy édesapánk alkoholista, és hogy indítványozzák a gyerekek kiskorú védelembe vételét.

Arról nem is beszélve, hogy nyomdafestéket nem tűrő szavakkal porig alázták édesapánkat a rendőrök előtt, még az a vád is elhangzott, hogy édesapánk szexuálisan molesztálta a három gyereket. Mindezt azért, hogy el tudják vetetni édesapánktól a három kicsit, és ezzel egy időben rá tudják tenni a kezüket a gyerekek után járó pénzösszegekre. Édesapánknak több mint negyven év munkaviszony van a háta mögött, de még nem tudott előnyugdíjba sem menni, köszönhetően ismét a mi drága kormányunknak. Ekkor már én is úton voltam hazafelé, hogy a családunkon segítsek, találjunk albérletet, és iskolakezdésig megnyugodjanak a gyerekek, akiknek folyamatosan fejmosást adtak a nagyszülők és a nagynéni. Megjegyzem, mire végre sikerült kiszakítani a gyerekeket ebből az undorító, uszító közegből, máris önálló gondolataik lettek a gyerekeknek. Sajnos ők még nagyon kicsik (9, 12, 14 évesek), és nem látnak a dolgok lényegébe, értelmébe. Azok után, hogy hazaérkeztem, a költözködés sem volt zökkenőmentes, hiszen édesapánk épületgépészként egy életen át gyűjtött, vásárolt szerszámaiból - amelyek között jócskán voltak még bontatlan állapotúak -, érdekes módon megfogyatkoztak. Sőt még egy alkalommal ki kellett vonulnunk a rendőrséggel, mert a "fejmosás" következtében, a középső kistestvérem manipulálása miatt megint nem akarták kiadni a gyereket. Arról nem beszélve, hogy a gyámügy is szigorúan tiltotta annak a lehetőségét, hogy a gyerekek egyike sem aludhat a volt otthonukban. Kettő egész héten keresztül, amíg megtaláltuk az albérletet, valamint elköltöztettük őket, minden áldott nap hivatalból jöttek ki a gyámügytől, hogy a gyerekekre vonatkozóan szükségessé válik-e a védelembe vétel. Természetesen mindent rendben találtak, de egy hét után már azzal keresték meg a gyámügyet, hogy én mint idősebb testvér, miért alszok egy ágyban a saját húgommal, aki még pici, és hála Istennek ragaszkodik hozzám. Gyakorlatilag azzal panaszoltak be engem is, hogy én is fajtalankodok a húgommal. Kész röhej, és gyomorforgatóan undorító. Édesapámmal az első dolgunk volt ügyvédhez fordulni, de a becsületsértést csak abban az esetben tudjuk bizonyítani, ha a rendőri jelentésbe ez bekerült. Továbbá érdekesség szintén, hogy az érintett fél, azaz édesapánk sem tekinthet bele a jelentésbe, még akkor sem, ha annak gyanúja merül fel, hogy becsületsértés és rágalom érte édesapánkat. Márpedig a pedofília igen súlyos bűncselekménynek minősül. Az ember ilyenkor legszívesebben elégtételt szeretne a gyerekek meghurcolása, az emberi méltóság sárba tiprása és az aljas rágalmak miatt. De mi jelenleg abban reménykedünk, hogy a gyerekek végre megnyugodjanak, és végre egészséges gondolkodással, hatalmas magyar öntudattal nevelkedjenek. Ennek érdekében mindent elkövetünk, és amennyiben lesz még folytatása az ügynek, márpedig úgy tűnik lesz, be fogok számolni róla.

Köszönettel:
Egy rendszeres olvasójuk

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Találós kérdés extra

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Learning HTML & CSS shouldn't be difficult.

Master Trainer, Mark Lassoff, will teach you everything you need to know to create a creative and professional web site in 4 hours.
From our sponsors
Találós kérdés extra
Sep 14th 2013, 19:51

Humor :: 2013-09-14. 21:51

Találós kérdés extra

Ki ismeri fel a képen a biciklijét?

Zoom


Szóljon hozzá! ( megjegyzés)

Olvasóink a Facebookon!

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Ismét "miniszterelnököt" választottak a szíriai "felkelők"

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want new traffic sources?

Download a copy of our complimentary eBook today, and read about sources that most marketers are not aware of.
From our sponsors
Ismét "miniszterelnököt" választottak a szíriai "felkelők"
Sep 14th 2013, 19:36

A mérsékelt iszlamistának tartott Ahmad Tumehet választotta a "felkelők" ellenőrzése alatt álló szíriai területek "ideiglenes miniszterelnökévé" a Szíriai Nemzeti Koalíció szombaton Isztambulban. A szíriai ellenzék mérsékeltebbnek tekintett részét tömörítő ernyőszervezet 97 küldötte közül 75-en szavaztak a 48 éves volt politikai fogolyra.

A Reuters megfogalmazása szerint a Szíriai Nemzeti Koalíció ezzel a döntésével azt reméli, hogy Tumeh személye növelni fogja a szíriai ellenzék hitelét, miközben Oroszország és az Egyesült Államok a vegyi fegyverek kérdésének megoldásán fáradozik.

Haszan Hitto július 8-án mondott le erről a tisztségről, amelyre a Szíriai Nemzeti Koalíció március 19-én Isztambulban tartott tanácskozásán választotta meg. A szíriai származású, nyugati műveltségű texasi vállalkozó feladata lett volna egy olyan ügyvivő kormány megalakítása, amely a "felkelők" által elfoglalt területeken koordinálná az irányítási feladatokat, illetve megakadályozná a fosztogatásokat és az önbíráskodást. Jelenleg a helyőrségek vagy a helyi tanácsok irányítják a "lázadók" által megszállt településeket és környezetüket, de munkájuk nincs összehangolva.

Hitto azzal az indokkal köszönt le mindössze négy hónap után a posztról, hogy nem sikerült ilyen kormányt alakítania. Egyes megfigyelők ugyanakkor úgy vélték, hogy a háttérben inkább az ellenzéki erők közötti ellentétek álltak. Egy részük bizalmatlan volt Haszan Hittóval szemben, akiről azt tartották, hogy a Katar által támogatott iszlamistákhoz áll közel.

Állítólag a Szíriai Nemzeti Koalíción belüli erőviszonyokat tükrözi, hogy az ernyőszervezet elnöke, Ahmad el-Dzsarbát személye Szaúd-Arábiához kötődik, ő korábban ellenezte, hogy Hittót válasszák meg ideiglenes miniszterelnökké. Dzsarba ellenfele az elnöki posztért folyt versenyben annak idején a Katar által támogatott Musztafa asz-Szabbáh volt.

Arról még nem írtak szombaton a hírügynökségek, hogy Tumeh megválasztása milyen kompromisszum gyümölcse, nem tudni azt sem, hogy elődjénél sikeresebben lesz-e képes integrálni a sokszínű ellenzéket.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Barroso zöld utat adna a "jómódú nyugdíjasok" Nyugat-Európába özönlésének

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want new traffic sources?

Download a copy of our complimentary eBook today, and read about sources that most marketers are not aware of.
From our sponsors
Barroso zöld utat adna a "jómódú nyugdíjasok" Nyugat-Európába özönlésének
Sep 14th 2013, 19:22

José Manuel Barroso szerint Románia és Bulgária teljesítette a schengeni tagság feltételeit és minél előbb lehetővé kell tenni számukra a csatlakozást a belső határellenőrzés nélküli övezethez - idézték szombaton a román hírügynökségek az Európai Bizottság elnökének a bolgár közszolgálati rádióban elhangzott interjúját.

Az európai polgárok utazási szabadsága az Európai Unió alapértékeinek egyike, amit nem szabad feltételekhez kötni - mutatott rá Barroso a bolgár közszolgálati rádiónak adott interjúban azt a hírt kommentálva, miszerint Nagy Britannia korlátozná az idénymunka vállalását egyes uniós állampolgárok számára.

Az EB elnöke hangsúlyozta: nem szabad Európát teljes jogú és másodrangú polgárokra osztani.

"Az Európai Bizottság azok oldalán áll, akik erős, egységes és nyitott Európát akarnak. Mindent megteszünk azért, hogy ne legyenek különbségek a tagállamok jogállása között (...) Én hiszek Európa egységében és úgy vélem, egységesen erősebbek vagyunk" - idézték José Manuel Barroso nyilatkozatát a román hírforrások.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Győzött a Jobbik Kalocsán is

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want new traffic sources?

Download a copy of our complimentary eBook today, and read about sources that most marketers are not aware of.
From our sponsors
Győzött a Jobbik Kalocsán is
Sep 14th 2013, 19:45

Tisztelt Szerkesztőség!

Örömmel közlöm, hogy a mai napon a Kalocsai Paprika Napok főzőversenyén elindult Bács-Kiskun megyei Jobbik-csapat első helyezést ért el.

Zoom

Az alkalmi főzőbrigád Suhajda Krisztián országgyűlési képviselőnk és Németh László mesterszakács, az Új Magyar Gárda tagjának vezetésével vett részt a megmérettetésen. Egyszerű, hétköznapi magyar étellel, paprikás-kolbászos lecsó és langalló összeháziasításával indultak - és nyertek. Nemcsak a zsűri tetszését nyerték el, hanem a kóstolókon is nagy népszerűségnek örvendett az étel mind lecsós, mind szilvalekváros változatában. Az ételhez idei barackpálinkát és kiskőrösi borokat kínáltak.

Zoom

Gratulálunk a csapat többi tagjának is, így Némethné Mónikának, Szervánszky Juditnak és Kollár Lászlónak - írja a Bács-Kiskun megyei Jobbik-sajtószolgálat.

Zoom

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: 100 ezer dollárt remélnek Hitler gyűrűjéért

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want new traffic sources?

Download a copy of our complimentary eBook today, and read about sources that most marketers are not aware of.
From our sponsors
100 ezer dollárt remélnek Hitler gyűrűjéért
Sep 14th 2013, 18:48

Elárverezik Adolf Hitler ezüstgyűrűjét a jövő héten az Egyesült Államokban, az árverést szervező aukciósház 100 ezer dollárt (23 millió forint) remél érte.

A horogkereszteket ábrázoló, rubinnal ékes, hajdan aranybevonatú hatalmas gyűrűt Karl Berthold aranyműves ajándékozta a vezérnek, akinek uralma alatt karriert futott be.

A történelmi relikviákra szakosodott Alexander Historical Auctions árverezőház közleménye szerint a Führer "elveszett" gyűrűjéről van szó, amelyet egy amerikai katona vitt magával a háború végén az Egyesült Államokba.

Az ékszer az évtizedek folyamán állítólag többször is gazdát cserélt, a legutóbbi tulajdonosa két éve meghalt, s unokái akarnak megválni a történelmi tárgytól. Az aukciósház szerint az utolsó tulajdonosnak egyszer 400 ezer dollárt kínáltak az ékszerért, de ő elutasította az ajánlatot.

Az örökösök ugyancsak áruba bocsátják egy másik német vezető, Hermann Göring smaragddal ékes arany gallértűjét is, amelyen szarvasagancs ölel körbe egy horogkeresztet.

Bill Panagopulos becsüs szerint a "nácik által zsákmányolt tárgyak" és a második világháborús emlékek a legkeresettebb tételek a történelmi relikviák árverésein.

A szeptember 10-11-i Chesapeake City-i árverésen kalapács alá kerül sok egyéb mellett a Time magazin 1940. április 1-jei, Göringet ábrázoló címlapja is.

Frissítés: A Führer "elveszett" gyűrűje


Zoom

(MTI nyomán; képek: Daily Mail)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: 100 ezer dollárt remélnek Hitler gyűrűjéért

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want new traffic sources?

Download a copy of our complimentary eBook today, and read about sources that most marketers are not aware of.
From our sponsors
100 ezer dollárt remélnek Hitler gyűrűjéért
Sep 14th 2013, 18:48

Elárverezik Adolf Hitler ezüstgyűrűjét a jövő héten az Egyesült Államokban, az árverést szervező aukciósház 100 ezer dollárt (23 millió forint) remél érte.

A horogkereszteket ábrázoló, rubinnal ékes, hajdan aranybevonatú hatalmas gyűrűt Karl Berthold aranyműves ajándékozta a vezérnek, akinek uralma alatt karriert futott be.

A történelmi relikviákra szakosodott Alexander Historical Auctions árverezőház közleménye szerint a Führer "elveszett" gyűrűjéről van szó, amelyet egy amerikai katona vitt magával a háború végén az Egyesült Államokba.

Az ékszer az évtizedek folyamán állítólag többször is gazdát cserélt, a legutóbbi tulajdonosa két éve meghalt, s unokái akarnak megválni a történelmi tárgytól. Az aukciósház szerint az utolsó tulajdonosnak egyszer 400 ezer dollárt kínáltak az ékszerért, de ő elutasította az ajánlatot.

Az örökösök ugyancsak áruba bocsátják egy másik német vezető, Hermann Göring smaragddal ékes arany gallértűjét is, amelyen szarvasagancs ölel körbe egy horogkeresztet.

Bill Panagopulos becsüs szerint a "nácik által zsákmányolt tárgyak" és a második világháborús emlékek a legkeresettebb tételek a történelmi relikviák árverésein.

A szeptember 10-11-i Chesapeake City-i árverésen kalapács alá kerül sok egyéb mellett a Time magazin 1940. április 1-jei, Göringet ábrázoló címlapja is.

Frissítés: A Führer "elveszett" gyűrűje


Zoom

(MTI nyomán; képek: Daily Mail)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions