2013. szeptember 14., szombat

Kuruc.info: 100 ezer dollárt remélnek Hitler gyűrűjéért

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want new traffic sources?

Download a copy of our complimentary eBook today, and read about sources that most marketers are not aware of.
From our sponsors
100 ezer dollárt remélnek Hitler gyűrűjéért
Sep 14th 2013, 18:48

Elárverezik Adolf Hitler ezüstgyűrűjét a jövő héten az Egyesült Államokban, az árverést szervező aukciósház 100 ezer dollárt (23 millió forint) remél érte.

A horogkereszteket ábrázoló, rubinnal ékes, hajdan aranybevonatú hatalmas gyűrűt Karl Berthold aranyműves ajándékozta a vezérnek, akinek uralma alatt karriert futott be.

A történelmi relikviákra szakosodott Alexander Historical Auctions árverezőház közleménye szerint a Führer "elveszett" gyűrűjéről van szó, amelyet egy amerikai katona vitt magával a háború végén az Egyesült Államokba.

Az ékszer az évtizedek folyamán állítólag többször is gazdát cserélt, a legutóbbi tulajdonosa két éve meghalt, s unokái akarnak megválni a történelmi tárgytól. Az aukciósház szerint az utolsó tulajdonosnak egyszer 400 ezer dollárt kínáltak az ékszerért, de ő elutasította az ajánlatot.

Az örökösök ugyancsak áruba bocsátják egy másik német vezető, Hermann Göring smaragddal ékes arany gallértűjét is, amelyen szarvasagancs ölel körbe egy horogkeresztet.

Bill Panagopulos becsüs szerint a "nácik által zsákmányolt tárgyak" és a második világháborús emlékek a legkeresettebb tételek a történelmi relikviák árverésein.

A szeptember 10-11-i Chesapeake City-i árverésen kalapács alá kerül sok egyéb mellett a Time magazin 1940. április 1-jei, Göringet ábrázoló címlapja is.

Frissítés: A Führer "elveszett" gyűrűje


Zoom

(MTI nyomán; képek: Daily Mail)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése