2013. szeptember 14., szombat

Kuruc.info: Kassa megelégelte a szeméthegyeket: nehézgépekkel takarítja ki, majd dózerolja le a város a cigánygettót

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
Kassa megelégelte a szeméthegyeket: nehézgépekkel takarítja ki, majd dózerolja le a város a cigánygettót
Sep 14th 2013, 17:20

Nehézgépekkel takarítják ki Európa egyik legnagyobb cigánygettóját, a kassai Lunyík IX-es lakótelepet, ahol tarthatatlan állapotok alakultak ki.


Több emelet magas szeméthegyek gyűltek össze és olyan mértékű járványveszély van, hogy az a telep határain kívül is aggasztó. Az önkormányzat döntése értelmében hamarosan lebontanak újabb harminc panellakást, miután az elmúlt években két tömböt már eldózeroltak. Elszállítják majd a hatalmas szeméthegyeket is, amelyet hosszú évek alatt halmoztak fel a cigányok, elszaporodtak ugyanis a patkányok és a hőségben nagy a fertőzésveszély.

Több száz cigány kerül majd az utcára, mert cserelakást csak az kaphat, aki be volt jelentve, és fizette a lakbért is. Ilyen pedig nem sok van.

Két életveszélyes panel lakótömböt már lebontottak az elmúlt években a telepen. Most újabb harminc cigánycsaládnak kell kiköltöznie. „Az egyik lakótömb olyan kritikus állapotba került, hogy elhatároztuk a lebontását" - nyilatkozta a Főpolgármesteri Hivatal szóvivője.


300-an élnek a bontásra ítélt lakásokban, közülük mindösszesen csak két család fizette a lakbért, ennélfogva mindennemű felújítási munka elmaradt. Nekik a főpolgármesteri Hivatal biztosít pótlakást, de a többi család utcára fog kerülni.

A kelet-közép európai régió országai közül az ún. Szlovákiában támogatják az adófizetők pénzén legkevésbé az élősködőket. Nem csak a mélyigénytelenség, de a hivatalos állami szintű szegregáció is gondoskodik róla, hogy ne vegyüljenek a fehérbőrű lakossággal.


A kilencvenes évek végén Rudolf Schuster, Kassa akkori polgármestere - a későbbi köztársasági elnök -, kitelepítette a városból a cigányokat, és egy elkülönített lakóhelyet jelölt ki számukra, amit mostanra végképp élhetetlenné tettek.

(Infokarcag.hu nyomán)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése