2013. december 5., csütörtök

[Dokumentum] Soros 4 évenkénti látogatása Budapestre - Békésen is botrányba fulladt a kisiskolásokra rászabadított túlkoros cigányok ''oktatása'' - Ne nézzék hülyének a magyar népet a pártok! - Deviza-hitel: a törvény nem ad olyan hatáskört, amely lehetõvé tenné az intézkedést - Csányi: Indokolatlanul sokat foglalkozik a politika a devizahitelesekkel - Stadiondömping - Bezárják a börtönöket Svédországban - Trianoni hátra arc

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."



Takács Gabriella -
Dobszay Károly verse: Ne féljetek, nem megyünk haza...


Egy verset hallhattok a szepsi Takács Gabriella előadásában, melyet Budapesten a TF estén, jeles közönség előtt mondott el, Ne féljetek, nem megyünk haza...címmel.


Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Soros 4 évenkénti látogatása Budapestre

Soros György újra
Budapestre látogatott. Az ATV mutatta, hogy az általa alapított, a Nyitott Társadalmat hirdető Középeurópai Egyetemen (C.E.U., - Central European University) tartott egy kis előadást, közgazdasági kérdésekről. – Vagy talán másért jött??

Négy éve,
2009-ben is decemberben érkezett meg, - négy hónappal a választások előtt! Akkor elterjedt a hír: hozott magával egy csoda-számítógépet! Ráadásul a vámosok meg sem vizsgálhatták, mert még Kádárral kötött egyezséget a 80-as évek elején, hogy az Alapítványa számára hozott minden "ajándék" vámmentesen jöhet be Amerikából – vámvizsgálat nélkül!

Én 2010. áprilisában
– a két választás közt – felhívtam egy délelőtt a Választási Irodát. Egy ügyeletes fiatalember vette fel a kagylót. Megkérdeztem: Igaz-e a hír, hogy Soros decemberben a Választási Iroda számára hozott egy számítógépet? Azonnali, gyors válasza ez volt: "Nekünk nem, legfeljebb Halmainak." – Elámultam. Halmai Gábor a Választási Bizottság MSzP-s tagja volt. (Az apja mellesleg ÁVH-s kapcsolat-tartó tiszt volt, Csurkával is ő "foglalkozott", - a fia meg a Terror Háza Múzeum munkatársa.) De a fiatalember a további kérdéseimre már nem válaszolt. Vagy megbánta, vagy belépett valaki a szobába – igen hamar befejezte a beszélgetést.

De ez az
információ rendkívül fontos volt! Emlékeznek az áprilisi, második, éjszakai, - hajnali 2 óráig tartó választási eredmény-közlés csúszására? A Soros-csapat remekül megszervezte, hogy az egyik budapesti kerületbe annyian "átjelentkeztek" a választás előtti napokban, hogy 4-5 órát álltak az utcán, hogy sorrakerüljenek! Ez volt a trükk az időhúzásra. A csodagép munkájához idő kellett! Emlékezzenek, hogy milyen nem várt, magas arányú volt a részvétel? Nahát, csak rá kell kapcsolni a gépre a több, mint 10 ezer választási körzet gépét, - és este 10-től, a "zárástól", hajnali kettőig "holt lelkekkel" lehet dúsítani az MSZP és LMP szavazati arányát! (Soros akkor még azt hitte, hogy az egész LMP az övé és Hillary Clintoné, nem csak Karácsony, Jávor, és a többi Lúd-millás renegát!) Arányosan rájuk kell rakosgatni néhány százalékot, és – mondjuk 54% helyett – máris 65% szavazó "ment el" voksolni, - jelenti majd a csodagép! A hamisításhoz ennyi idő kellett!

Halmai Gábor
egész éjjel izgatottan beszélt, szinte irányította a szavazás befejezésének szabotálását, mint buzgó bizottsági tag. Egyfolytában közvetítette a TV. Már többen mondták: 20-30 ember áll már csak sorba, mondják be az ereményt! – az a pár szavazó már nem változtat rajta. – Halmai felkiáltott: "Nem lehet! Mobil-telefon van náluk, hazatelefonálhatnak, és a részeredmény hallatán esetleg másképp szavaznak. Várjunk még!" – Rendkívül ideges volt, az utolsó szavazóig nem engedte lezárni és közölni a kihirdetését. (Talán még nem kapott rá engedélyező-jelzést?)

A szavazás után
szóltam a Fidesznek és a Jobbiknak, hogy hasonlítsák össze a részeredményeket a központi számítógép adataival. – "Stimmelnek!" – mondták.

De a csodagépet
arra is be lehet tanítani, hogy a részek iránt feltett kérdésekre a valódi "nettó" – számot válaszolja, és "felfelé" a hamis, toldott "bruttó" számokat jelentse. (Ez biztosan megoldható, - sugallja logikám, és "nyomozó-agyam".)

Egy dolog biztos:
Soros olyan mértékben avatkozik bele a belügyeinkbe, és kedvence, Clinton asszony is Bajnai Gordont támogatja, - sőt, már az EU-ban is tudják egyes hölgyek, hogy Bajnai fog "vigyázni" arra, hogy Orbán és a "szélsőjobbos" Fidesz ne nyerjen, - hogy ezek után nagyon kell vigyázni a választáskor, és minden gépet, sőt, a Választási Iroda helyiségeit is át kell vizsgálnia a kormánynak! Mert alapos a gyanú a választási csalásra – külföldi, "ultraliberális", kozmopolita jellegű segítséggel!

Népünk nevében kérem
a legszigorúbb vizsgálatot és Soros (=Sörös) úr kikérdezését: Hozott-e számítógépet 2009-ben is, és most is, - és kinek "adományozta"??

"Gyurcsány nyaka
köré már fonódik a kötél a 2006-os események miatt" – mondta a napokban az Echo-tv-ben Völgyessy bíró úr! A rendőrök kezdenek emlékezni és vallani. – Szili Katalin pedig pár hónapja ezt mondta a TV-ben: "Nézzék meg már Gyurcsánnyal kapcsolatban a Teve-utcai Főkapitányságra való lövöldözést, és a Kádár-koponya ellopását!!" – Mi hozzátesszük: És a cigánygyilkosságnál a Nemzetbiztonsági Hivatal működése mellett Gyurcsány, Laborc és Szilvásy szerepét is ebben! Ez a 3 ügy sincs eléggé kivizsgálva! A Sukoró-ügynél pedig sokkal nagyobb bűne Gyurcsánynak, hogy nem csak a Velence-Sukoró-i 2 km-es kajak-kenu versenypályát, - (melyből, mint a versenyzést a leghosszabb és 9 sávos pályán megtanuló sportolók számára szükséges, csak kettő van az országban, a másik Szegeden) – és ezzel a 4-5 aranyérmünket is, a pálya eladásával", - hanem még hat várost is átengedett volna a Zsidó Világszövetség elnökének, R. Laudernek – kaszinóvárosok, bűnbarlangok számára & ndash; egy ekkora kis országban! Hét kaszinóváros épült volna fel ebben a négy évben!! King City = Királyváros=Székesfehérvár!! Kellettek volna az óbudai szigeten a középkori emlékeink is. Lerombolás után: kaszinó és rulett! Gyurcsány  a történelmi múltunkat is eladta volna! Biztosan kapott volna 7-szeres prémiumot utána Laudertől! Tökölt meg Korda György ajánlotta – ott már van neki egy kártya-balangja – s már egy erdőt is kiirtottak.

Bajnai ellen
pedig ne élő libákat vigyenek a nemzeti érzésű tüntetők, hanem a meghalt, öngyilkos áldozatok gyászkeretes fényképeit egy táblán. Ennél megrázóbb érv nincs Bajnai ellen! Fölé lehet tenni egy liba-fotót, - (állatkínzás ezáltal kizárva) – és a "milláit" adócsalással külföldi szigetekre eldugó gordonka képét. Aláfestés magnóról lehet: egy libatelep 3 perces hangos "társalgása". Az ügyvéd úr azt nem támadhatja meg, nem nyírhatja ki a Nyírségben! Sem Sörös úr, sem Clinton asszony!

A szocializmus
becsületes megvalósításában hívő baloldali szavazóknak pedig azt ajánlom, hogy jövendő miniszterelnökük kijelölésekor ne ez legyen a jelszavuk: Gyűjtsd a tőkét! – hanem maradjanak József Attilánál: DÖNTSD A TŐKÉT!

Kampány-tanácsaimat
népem szeretete diktálja. Sem dollárt, sem sékelt nem kérek érte…

2013. dec. 3.
Kéri Edit (nyugdíjas színész, ’56-os elítélt, történelem-kutató)



*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Békésen is botrányba fulladt a kisiskolásokra rászabadított túlkoros cigányok "oktatása"
2013-12-04. 07:56 Kuruc.info


Olvasónk írja (és azóta már többen megerősítették):

Kedves Kurucok!

A Békés városi helyzetről szeretnék beszámolni nektek. Itt is beindult a túlkoros, debil cigányok rászabadítása a kisiskolásokra. Az "oktatás" első napján holtrészegen jelentek meg, és a tanóra keretében szétverték a tantermet. Az iskola és a fenntartó december másodikára válságtanácskozást hívott össze, mert ezek után egy pedagógus sem akarja vállalni ezeknek az állatoknak a tanítását. Az egész horda teljesen fegyelmezhetetlen, mert semmi következménye annak, ha nem tanul egy mukkot sem, és megbukik. Csak egy követelmény van: jelen kell lenniük, mert akkor jár a plusz "munkabér", meg a segíjke.

Az ügyben teljes a hírzárlat, mindenki kussol az országos és a helyi médiában is. A jelekből nyilvánvaló, hogy a Fidesz a méltán kimúlt SZDSZ-t is felülmúlva pusztítja a közoktatást. A tanárok elmondása szerint a felnőtt korú cigányok némelyike olvasni sem tud, a szövegértésről nem is beszélve. Ezeket szabadították rá a kisiskolásokra. A legszebb, hogy ezeknek is ugyanaz a tananyag van előirányozva, mint a kicsiknek. Kevesen gondolták, hogy az SZDSZ-es magyarbálinti őrületet még fokozni lehet, de Orbánnak sikerült. Úgyhogy Békés városa is "jobban teljesít". Gőzerővel zajlik az integráció, a még tanulni képes diákok életének tönkretétele, iskolájuk megutáltatása és integrálása a legidiótább cigányok szintjére.

Zárásként egy javaslat: mindenki írja meg a saját tapasztalatait az ügyben a szerkesztőségnek, mert csak így tudjuk áttörni Orbánék teljes hírzárlatát és hazugságát, hogy Magyarországon nemzeti kormányzás zajlik! Mindenki azt hiszi, hogy csak a saját településén történik ilyen, de egyébként az országban minden rendben, hiszen az összes országos és helyi média mélyen kussol az ügyben (a Kuruc.infót leszámítva, természetesen). Törjük át a hallgatás falát, ne hagyjuk tönkretenni az iskoláinkat, a jövőnket az SZDSZ volt testvérpártja által!

Bajtársi üdvözlettel:
egy békési kuruc

(Kuruc.info, kép: miskolc.jobbik.hu)

Kapcsolódó:
   Olvasó: Szentgotthárdon is megjelentek a "speciális" osztályok

Friss: "Rajzoljon felhőt, napot, hópelyhet!" - Ezt várja el a Fidesz a "közfoglalkoztatott" cigóktól havi 50 ezerért

Korábban írtuk:
   A Jobbik a szülőkkel összefogva akadályozta meg, hogy túlkoros cigányokat ültessenek a kisdiákok közé
   Balog szerint javában zajlik a cigó felzárkózás, következő lépésként iskolába küldi őket - fizetésért
   Túlkoros cigánybűnözőket ültetne a kisdiákok közé a Fidesz

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

NE NÉZZÉK HÜLYÉNEK A MAGYAR NÉPET A PÁRTOK!

1. A Nemzeti Együttműködési Testület Titkársága (NETT) követeli, hogy a multicégek és NAV korrupció gyanús ügyeit egy speciális - külön e célból felállított - parlamenti bizottság, nyílt üléseken tárgyalja meg!

Vessenek véget a gyakorlatnak, hogy a pártok túl-hatalmukat kihasználva, összefogva eltussolnak, titkosítanak kényes kérdéseket. Ez nem demokrácia!

2. Követeljük továbbá: hozzák nyilvánosságra amit a Horvátország ügyészsége, nyomozószervei, felderítettek az elhíresült MOL ügyben.

Jogunk van megtudni azt, hogy kik, kinek a pénzéből "kenték meg" 10 millió euroval az akkori horvát miniszterelnököt!

Mert szerintünk nagy a valószínűsége, hogy ez az összeg a magyar emberek zsebéből hiányzik ma.
A korrupció mindenütt korrupció és pusztít. Üldözni kell! A korrupció kiirtása mindennél fontosabb érdek! Nem tehetünk kivételt!

Ezért követeljük a mindenkori köztájékoztatást! Hiszen tűrhetetlen lenne a gyakorlat folytatása, hogy államtitokká nyilvánítsák az alapos gyanú szerint nyilvánvaló bűncselekményeket.
Az eddigi eltusolások miatt régóta és jogosan gyanítja a köznép -, hogy a pártok hülyének nézik a magyar népet és nem a nép, tehát a "köz" érdekeit képviselik, hanem a multik érdekét és a maguk és holdudvaraik részérdekeit

Ez ellen tiltakozunk december 16-án egész napos rendezvényen, mert tűrhetetlen a devizahitelesek megnyomorítása, az államot és egyént egyaránt sújtó adósságcsapda,
a hazánk és népünk elleni föld-mutyi, s a korrupciónak maffiaszerű elburjánzása.

"Aki magyar velünk tart!"

Csatlakozási lehetőség a Kúria előtt ( Bp. V. Markó 16) reggel 8 órától 16 óráig, ezt követően fáklyás vonulás Markó - Bajcsy Zsilinszky út - Lánc híd - Budai felső-rakpart - Kacsa u. - Fő utca - Budai Központi Kerületi Bíróság.

A NETT nevében: dr. Bene Gábor



Tisztelt Szerkesztőség!


A devizaadósok helyzete ma egyik legnagyobb gondja a magyar társadalomnak, s egyben már a politikai szférának is. Az érintettek száma 1,5-2 millió ember, akik aggódva várják sorsuk alakulását. A devizaadósokat védő szervezetek együttműködve elkészült egy

Teherlerázás című kiadvány,

amelyben megismerhető a kárvallott adósok helyzete és az adósok elképzelése a rendezéséhez. A könyv szerint egyrészt jóval nagyobb összeget kell megmozgatni a rendezés érdekében, másrészt eljött az idő arra, hogy a lakossági devizaadósság rendezése mellett a gazdaság más, eddig nem érintett szféráiban is rendezés történjen.

Nagyon nagy jelentősége van annak, hogy a parlamenti képviselők is - a döntéseik megalapozásához - megismerjék ezt a kiadványt. Ezért kerül sor ennek demonstratív átadására a pártok frakcióvezetőinek, vagy azok által megbízott személyeknek.

Hely: Országház Déli kapu

Időpont: 2013 december 9-e, 12 óra

Történelminek tekinthető az, hogy 386 képviselő egy kárvallott társadalmi tömegtől a saját sorsukat leíró és elvárásaikat tartalmazó tanulmányt átadnak.

Erre hívjuk a sajtó képviseletét a könyvek demonstratív átadására.

Budapest, 2013. december 4.

06 20 398 57 34
Otthonvédelmi Tanács
Nem adom házam mozgalom
Magyarok Szövetsége Mozgalom
Nemzeti Együttműködési Testület


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Deviza-hitel: a törvény nem ad olyan hatáskört, amely lehetővé tenné az intézkedést

Dr. Áder János úrnak,
köztársasági elnök
Budapest

Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!

Több, mint 150 devizahiteles család ügyében folyamatban lévő eljárásokban szerzett tapasztalatainkat írásbeli kérelmünkben megosztottuk Önnel és kértük, hogy komoly intézkedéseket tegyen.

Sajnálattal értesültünk az Ön főtitkára által küldött válaszlevélből, hogy
- Ön személyesen nem foglalkozik a devizahiteles üggyel, hanem főtitkárának adta ki a felvetések megválaszolását, és
- - főtitkára azt a választ adta, hogy Önnek törvény nem ad olyan hatáskört, amely lehetővé tenné az intézkedést; jegyezzük meg főtitkára számára ezen semmitmondó válasz adására mélynyomásos, drága dombornyomott papír ált rendelkezésére, míg az ország szegény, a hitelesek nagy része nem fűt, nem táplálkozik rendesen és nem nyaralt, karácsonyi ajándékot sem tud venni gyermekének vagy már kilakoltatták.

Még sajnálatosabb, hogy a válasz inkorrekt.

Az Alaptörvény ugyanis Önt a nemzet megtestesülése képviselőjeként jelöli meg, ezért - amennyiben a válasz az Ön álláspontját tükrözi - megvetésre méltó, ugyanis Ön általánosan felhatalmazza az Alaptörvény arra, hogy törvényt kezdeményezzen.

Ezért újólag felszólítjuk, hogy személyes kérdésként kezelve a deviza alapú kölcsönszerződések miatt beállott különleges helyzetet, és kezdeményezzen törvényt az alábbi tartalommal:

"1. § A deviza árfolyam szerint törlesztendő önkormányzati és fogyasztói kölcsönök - kivéve az MNB hivatalos árfolyama szerinti elszámolást kikötő szerződéseket - esetében a szerződés bármely jogalapon történő kereset alapján induló bírósági, közjegyzői, peres s nemperes eljárás tárgyi költségmentes.

2. § A deviza árfolyam szerint törlesztendő kölcsönök - kivéve az MNB hivatalos árfolyama szerinti elszámolást kikötő szerződéseket - esetében a szerződés bármely jogalapon történő kereset alapján induló peres eljárásban viszontkereset nem nyújtható be, az eljárás felfüggesztését nem lehet elrendelni, és a keresetet érdemi intézkedés nélkül nem lehet elutasítani.

3. § A deviza árfolyam szerint törlesztendő kölcsönök - kivéve az MNB hivatalos árfolyama szerinti elszámolást kikötő szerződéseket - esetében a szerződés bármely jogalapon történő kereset alapján induló bírósági, közjegyzői, peres s nemperes eljárás a Soproni Járásbíróság és a Győri Törvényszék illetékességi körébe tartozik, amely ezen ügyekben a Köztársasági Elnök Hivatali épületében tartja nyilvános tárgyalásait.

4. § A deviza árfolyam szerint törlesztendő kölcsönök - kivéve az MNB hivatalos árfolyama szerinti elszámolást kikötő szerződéseket - esetében a végrehajtási eljárást a bíróság e törvény hatályba lépése napját követő 8 napon belül felfüggeszti. A deviza árfolyam szerint törlesztendő kölcsönök - kivéve az MNB hivatalos árfolyama szerinti elszámolást kikötő szerződéseket - esetében a szolgáltató a nyilvántartott tartozás behajtása érdekében cselekményt nem foganatosíthat. A deviza árfolyam szerint törlesztendő kölcsönök - kivéve az MNB hivatalos árfolyama szerinti elszámolást kikötő szerződéseket - esetében a szolgáltató a nyilvántartott tartozás behajtása érdekében vagyontárgyat sem bírósági végrehajtás keretében, sem szerződésben kikötött önhatalommal vagy egyoldalúan kikötött jog gyakorlásával (vételi jog, forgalomból történő kivonás) nem gyakorolhat.

5. § A felperes kérelmére a szerződés tisztességtelen kikötéseinek megállapítását követően a részleges érvénytelenség jogkövetkezményei minden más jogkövetkezményt megelőzően alkalmazandók, ennek körében a szerződésből ki kell iktatni a tisztességtelen kikötéseket és az átadott forintösszeg és az érvényes THM mérték és futamidő alapján a bíróságnak a jogszerű törlesztő részletet forintban havi egyenlő fix összegekben kell meghatároznia az ítéletében; továbbá rendelkeznie kell az esetleges túlfizetésekről.

6. § E törvény 2013. december 17-én lép hatályba és rendelkezéseit a már folyamatban lévő eljárásokban is alkalmazni kell."


Mivel az Ön hatáskörébe tartozik a bírák kinevezése, így az alkalmatlan bírák visszahívása körében személyesen is felelősséget kell vállalnia azért, hogy megszülessen az Alaptörvényben említett törvény a bírák visszahívásáról.

Javasoljuk olyan ügyfélszolgálat felállítását az Ön hivatalában, ahol a deviza hiteles állampolgárok személyes meghallgatása történik, ugyanis a média közlései alapján azt a hamis képet formálták az ügyben, mintha az adósok bármilyen közrehatással lettek volna a kialakult helyzetben, illetve bármivel "jól jártak" volna.

Javasoljuk egy vizsgálat megindítását, hogy a nemzeti eljárás devizahitelesek ügyében lehetetlenné vagy rendkívül nehézzé teszi a közösségi jog alkalmazását, Dr. Wellmann György az Alaptörvénybe rögzített államrendtől eltérően egyszemélyben adott ki körlevél-utasítást a bíróságok részére.

(vö. http://curia.europa.eu/juris/document/... 61., 64-65. pont és a rendelkező rész 1. pontja)

Ha nem terjesztenek elő törvénykezdeményezést a hatékony bírói jogvédelem biztosításához, akkor a Kúria jogegységi határozata alapján a köztudomásúan (Kúria 2013. júl. 4. határozata) semmis szerződések igényérvényesítése gátolva lesz.

Kifogásoljuk, hogy a fővárosi bíróságok nem rendelnek el ideiglenes intézkedést a deviza károsultak ügyében a semmisség elbírálásának idejére a bankok által egyoldalúan megállapított szerződési feltételekkel emelt törlesztő részlet-emelések teljesítésének felfüggesztésére.

Ezzel is sértik a nemzetközi egyezményeket.

A jogalanyok közösségi jogból eredő jogai számára biztosítandó hatékony bírói jogvédelem elve úgy értelmezendő, hogy az megköveteli a tagállami jogrendszerekben az ideiglenes intézkedések elrendelésének lehetőségét.

A lehetőség jogszabályi szempontból adott, de a tényleges érvényesülés nem adott, mert a bíróságok nem hoznak a Pp. szabályai szerint 3/15 napon belül határozatot az ideiglenes intézkedés iránti kérelmekről.

Ezt követően a jövő évre, kérjük, terjesszen elő részletes törvényjavaslatot a Gyurcsány - Bajnai Kormány alatt végzett túlzott jogalkotási liberalizálás megszüntetése érdekében, így különösen

- a jogalkotási előkészítés apparátusa teljes átszervezésével a lobbi folyamatok szankcionálásával a társadalmat sújtó hátravetések megszüntetése érdekében,
- fogyasztói szerződés szabályainak visszaállítását,
- - a szolgáltatók egyoldalú, követhetetlen árazási mechanizmusának megszüntetésével a havi rezsi és banki törlesztés jogszerűvé tétele, a túlzottan bonyolult szerződési rendszer felügyeleti felülvizsgálata (70 oldalas üzletszabályzatok és állandóan változtatható hirdetmények) tilalma,
- a Hpt. 213. § hatályának visszaállítását,
- a pénzforgalmi törvény módosítása a banknak azon joga eltörlésére, hogy az ő követelése még a végrehajtást is megelőzően akár a teljes munkabérek egyszerre, egyösszegű leemelése útján érvényesítse az általa vezetett bankszámláról).

Javasolom mindazon reformot, amelyet a banki szektor reguláására az USA bevezetett. (Hitelintézeti Szemle, 2012. / 3. szám), így különösen az MNB indítsa meg a pereket a bankok ellen, ahogyan arra Pszaf. Tv. 116. §-a erre felhatalmazza.

Kérjük ne írja alá a Hpt. most előterjesztett módosítását, amely egyoldalú előnyöket kíván a bankok számára biztosítani a számukra aggályos törvényi szabályozás megváltoztatásával.

Budapest, 2013. november 27.

Tisztelettel:

Dr. Tóth Emese

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Csányi: Indokolatlanul sokat foglalkozik a politika a devizahitelesekkel
2013. december 4. 17:43 Mandiner

Csányi Sándor szerint a fizetőképtelenség kialakulásában olyan okok is közrejátszanak, amelyek a forinthiteleseket ugyanúgy érintik, mint a devizahiteleseket. A takarékszövetkezet államosításával kapcsolatban az OTP-vezér elmondta a Forbes-nak: meglepte a tulajdonnal való szabad rendelkezés jogának korlátozása.


Csányi Sándor szerint indokolatlan, hogy a devizahitelesekkel ilyen kiemelten foglalkozik a politika. Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a magyar Forbes magazin csütörtökön megjelenő, decemberi számában az INA-ügyről és a takarékszövetkezeti rendszer átalakításáról is beszél a havilapnak adott interjúban. Az interjúban - amelynek részleteit a magazin juttatta el az MTI-hez - a devizahitelesekkel kapcsolatban Csányi Sándor kifejtette: a fizetőképtelenség kialakulásában olyan okok is közrejátszanak, amelyek a forinthiteleseket ugyanúgy érintik. Az alapvető gond mindig az, ha a hitelesek elveszítik a munkahelyüket, ez pedig ugyanúgy sújtja a forinthiteleseket is.

Csányi kiemelte, hogy "a problémához az is hozzátartozik, hogy az állami kommunikáció miatt egyre többen vannak olyan nem fizető adósok is, akiknek nem a fizetőképességükkel, hanem a fizetési hajlandóságukkal van a gond. Sokan várnak az újabb és újabb segítségre, így ma már ötből egy devizahitelt nem törlesztenek". A takarékszövetkezeti rendszer átalakításáról szólva azt mondta: "egyetlenegy dolog van, ami számomra is meglepő. A tulajdonnal való szabad rendelkezés jogának korlátozása".

A bankvezető tisztességes versenyre számít a takarékszövetkezetekkel. Véleménye szerint aggályokat csak az vethetne fel, ha mesterséges eszközökkel átterelnének oda ügyfeleket, ha a szabad bankválasztást megszüntetnék és kötelezővé tennék a Takarékbank megbízását. Hozzátette, hogy ennek semmi jelét nem látja.

Az INA esetleges eladásáról is beszélt Csányi Sándor, aki a Mol igazgatóságának alelnöke is. Jelezte, hogy a Molnak alapvetően nem szándéka az értékesítés, elsősorban egy piaci alapon működő INA-ban érdekelt. Ha még sincs más út, arra esetre ajánlották fel a horvát államnak, hogy vásárolja vissza. Ha a horvátok nem akarják, vagy nem tudják megvásárolni a Mol INA-részesedését, akkor harmadik félnek kívánja felajánlani a Mol. Hozzátette, hogy ebben az esetben a Mol új befektetések után néz, de a lehetőségeket nem ebben a régióban keresi.

Kapcsolódó:
   Csányi: Indokolatlan, hogy kiemelten foglalkoznak a devizahitelesekkel
   Összeomlást jósol a Nobel-díjas közgazdász
   Decemberig tizenegyen fagytak meg Magyarországon


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Stadiondömping
2013-12-04 13:01:02 Hírhatár

Valaki megmondhatná már ennek az idiótának, hogy a futballt nem stadionok, hanem csapatok játsszák, a csapathoz meg játékosok kellenek, akik általában nem a stadionokban szedik fel az ehhez szükséges tudást, hanem iskolai pályákon, tornatermekben, strandon, grundon, libalegelőkön - szóval ott, ahol általában a gyerekek megfordulnak.

Ma már a libalegelőn sincs foci, viszont a libák is tehetségesebben terelgetik a labdát, mint korunk profi magyar labdarúgói...

Na persze, az istenadta tehetség sem hátrány, meg a természetes kiválasztódás sem, ami az én gyerekkoromban (Sándor-Göröcs-Albert-Tichy-Fenyvesi) még úgy ment, hogy aki legjobban játszott, az választhatott a többiek közül csapattársakat, akinek meg sok volt a pénze, az nem futballakadémista lett, hanem megengedtük neki, hogy hozza a labdáját és ha szépen nézte a játékot, akkor beállhatott tíz percre.
Ez a tíz perc sem volt kellemes, mert ilyenkor kapott a delikvens három hosszú labdát meg egy köténycselt, ettől aztán azonnal belátta, hogy vannak nála jobbak is és a továbbiakban maga is megéretéssel fogadta, mikor lecserélték, szinte megkönnyebbült.

Hej, de szép is lenne, ha a politikusokkal is el lehetne ezt játszani, milyen jól mutatna Mesterházy, amint a meccs végén a hóna alá kapja a lasztit, vagy Botka kapufának...

Mindenesetre a Gyagya már megint stadiont épít, hogy nőne köröm a csúnyájára, már megint milliárdokat szór ki azt ablakon, pedig ebben az országban ezer helye lenne a pénznek. Sajnos, itt csak két helye van, az egyik az ő zsebe, a másik meg az emlékművei, melyekkel örök emléket akar állítani annak a csak Szent Istvánhoz, vagy IV. Bélához hasonlítható történelmi személyiségnek, akit reggelente a tükörben lát. Rendezettebb demokráciákban az olyan miniszterelnököt, aki a gatyából kilógó seggű népének kenyér helyett stadionokat akar adni, már régen kötelezték volna, hogy vegyen részt egy olyan speciális vizsgálaton, melynek végén komoly nemzetközi hírnévnek örvendő pszichiáterek nyilatkoznak arról, hogy alkalmas-e feladata ellátására, vagy jobban jár az ország, ha vesz neki egy zsák legót meg egy gumilabdát.

Most éppen huszonegymilliárdért építene-bővítene huszonhat stadiont, véleményem szerint két okból: az egyik ok a pénz, mert ebből a huszonegy milliárdból jutna bőven neki is, - aki azt gondolja, hogy Simicska puszira kapja a Közgépnek a megrendeléseket, az nyugodtan hihet a gólyamesében is. A másik ok az lehet, hogy ha a hálátlan népnek menet közben megjönne az esze, és esetleg elhajtaná őt a francba, akkor is maradjon utána emlékmű. A szobor nem jó, ez nem is oly régen nyilvánvalóan be is bizonyosodott, mert még ha hungarocell helyett acélból való volna is (sztálin, így hívják, ugye az acélból készültet a Putyin-dülőben...), akkor is ledönthető lenne, de egy stadiont ledönteni azért már nehézkes, bár nem kivitelezhetetlen.


Azért valaki kivihetné Akasztóra, egy kis kulturális programra, melynek fénypontja a stadion megtekintése lenne, melynek rekonstrukcióját elmulasztani kimondott bűn, hiszen a környék az ő leghívebb támogatóinak szülőföldje, a széleslátókörű magyar földműves évszázadok óta háborítatlan élőhelye, akiket még nem rontott meg ez a cintányéros cudar világ...

Hajdan Stadler is nyomot akart hagyni a világban, de csak romot hagyott, könnyen járhat ő is így.

Repkednek a milliárdok, hasít a gazdaság, mint mondta a Mi Reménységünk, ami csak azért vicces, mert nagyon tudtak poénkodni a Pannon Pumán - jelzem, jogosan - erre most hasítunk. Hát nem mondom, van egy-két mutató, amire büszkék lehetünk, például arra a huszadik helyre, melyre a korrupciós rangsorban foglalunk el az Unió huszonnyolc országa között - figyelem, itt a huszonnyolcadik a legkorruptabb! Szóval nem mi vagyunk még a legrosszabbak, de csak azért nem, mert az állam kikényszerített dotálása a bankok és egyéb gazdálkodó szervek tekintetében nem játszik, továbbá azt sem, mikor egy gazdálkodó szervezet azért ad az adójából a felcsúti stadion építésére, hogy az állami szervek - neadjisten az adóhatóságok - békén hagyják.

De ilyenre nem derülhet fény, hiszen mégiscsak hogy venné az ki magát, hogy a vezér hátsó udvarában épített stadionra a Lázár testvérek által juttatott nyereség kevesebb, mint a CBA által elsikkasztott ÁFA?

Lesz itt forrás dögivel, hiszen Vezérünk takarékos ember, aki nagy tehetséggel csoportosítja át a pénzeket az érdemtelenektől az arra érdemesek zsebébe, odafigyel az utolsó fillérre is, mot például megvonatta Nyers Rezsőtől a nyugdíjpótlékot, ettől majd felvirágzik a haza!
Hogy ennyire pitiáner, kicsinyes aljadékok intézhessék az ország ügyeit, ez bizony nagyon sajnálatos. Nyers Rezső volt ugyanis a szocializmus idején az élhető társadalom egyik megteremtője, a reformok atyja, és nem lehetett arról sem hallani, hogy ő verte volna gumibottal laposra Orbán terhes édesanyjának, a párttitkár elvtárs egyébként szánnivaló és tisztességes feleségének a hasát, amitől aztán ilyen ocsmány féreg lett a kisded.

Hogy az ilyesmire ki adott ezeknek felhatalmazást, az rejtély, de hogy egy demokratikus választás nem, az biztos. Mindenesetre, ha ez a nép - beleértve a lagymatag és langyos ellenzéket is - jövő tavasszal nem rendez nagytakarítást a politikában, akkor megérdemli a sorsát.
Itt a tél, a lelátókat is belepi a hó, bánatos lesz az az ezer ember, aki még a fociért jár focimeccsre ebben az országban, nem pedig az adrenalin, vagy a sportágból szakítható pénz miatt. Vagy aki a lelátón a szotyolát köpködve nem futballozó fiatalokat, hanem adható-vehető tenyészállatokat lát maga előtt, a sport tiszta eszméjének nagyobb dicsőségére.

Mindenesetre hasít az ország, melynek vezére maga a hasíték az ország tomporán.

Van minek örülnünk.

Kapcsolódó:
   Kisvárdától Gyirmótig öntenek ki 21 milliárdot stadionprojektre

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Bezárják a börtönöket Svédországban
2013-12-03 09:45 kurir.hu - Hír.ma

Olyan kevés a bűnöző a 9 milliós országban, hogy nincs szükség négy nagy börtönre.

Mindössze nagyjából 4500 ember tölti a napjait rácsok mögött Svédországban, míg például hazánkban ez a szám 18 ezer. Mivel ez a szám a svédeknél csökken, ezért a büntetés végrehajtás úgy döntött, hogy bezárják a börtönöket. Természetesen nem mindet, hanem a négy legnagyobbat.

A 9 millió fő lakta Svédország, börtönhelyzetét nagyon jól példázza az, hogy annak idején a halálra ítélt iraki diktátor, Szaddam Husszein kérvényezte, hogy ennek az országnak az egyik börtönében ülhessen.

A svéd börtönrendszert gyakran kikezdik, hogy túl enyhe, hiszen a börtönlakók olyan jó körülmények között élhetnek, amelyet némely alacsony jövedelmű állampolgár is megirigyelhetne.

Az se tesz jót az ország megítélésének, hogy az ítélethozatal se túl kemény náluk. Igaz, hogy a svédeknél is létezik a életfogytiglan, ám a súlyos bűnöket elkövetők se sokszor kapnak 10 évnél több börtönbüntetést.

Ennek ellenére az figyelemre méltó adat, hogy a kiszabadult svéd bűnözőknek csak a 30 százaléka követ el újra bűncselekményeket, tehát 10 börtönviseltből, csak 3 esik vissza, ami sokkal kisebb, mint az európai átlag. De nem csak ebben jobbak, mint az európai átlag, ugyanis a börtönbe kerültek száma is alacsonyabb, hiszen csak 70 börtönlakó jut 100 ezer svéd lakosra.

A svéd börtönök bezárása most azért is valósulhat meg, mert az elmúlt években egy nagyon erős, fegyházon kívüli, felügyeletet hoztak létre. Ennek a része az átverhetetlen elektronikus nyomkövetési rendszer, ami az elítéltek világban való mozgását felügyeli.

Az ebben a rendszerben dolgozó, több mint 4000 önkéntes azt vállalta, hogy megállás nélkül figyelik a bűnelkövetők minden egyes lépését a hét minden napján. Ilyen megfigyelés semelyik másik országban se létezik.

A svéd igazságügy most két dologra fókuszál. Az egyik az, hogy a fiatalkorúak ne kerüljenek börtönbe, a másik az, hogy javítsanak a már működő rehabilitációs rendszeren.

A svédek hozzáállását sokan naivnak tartják, ám ez őket nem érdekli, mert szerintük csak néhány olyan ember van, aki nem akar, vagy nem képes megváltozni.

A nagy többségnek viszont csupán segítségre van szüksége, nem pedig börtönrácsra. Ebből a segítségből kaphatnak a megélhetési bűnözők iskolai oktatást, szakképzést, majd az állam által támogatott munkahelyet.

Kapcsolódó:
   Anglia: Börtön is járhat a bírósági perek kommentálásáért
   Orbán: Minden adócsalónak börtönben a helye
   Az izraeli titkosszolgálat védi a TEK-et?


Kamarai vizsgálat indul Gaudi-Nagy ellen
2013. december 4. 10:14 atv - mandiner

Gaudi-Nagy Tamás egy tárgyaláson elfogultságra hivatkozva megkérdezte a bírónőt, hogy nem zsidó-e. Fegyelmi vizsgálat indul ellene.

Az elfogultság kizárási ok egy bíróval szemben, a kérdés feltételével Gaudi-Nagy valószínűleg egy kizárási okot akart kreálni. Ez megengedhetetlen - fejtette ki Réti László, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, aki szerint a jobbikos ügyvéd megnyilvánulása súlyos fegyelmi vétség volt.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Trianoni hátra arc

Le kell szögezni, Trianon a magyar nemzet legnagyobb traumája, amiről meg kell emlékeznünk, éppen úgy mint március 15.-ről, vagy október 23.-ról. A nemzeti összetartozás napjának bevezetése ezért alapból nem volt rossz ötlet a Fidesztől, de vajon mindig így gondolták ezt a fideszes politikusok?

"ELNÖK: Tisztelt Képviselotársaim! Több oldalról fordultak hozzám képviselotársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselotársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviseloi kivonulnak.)"
(Parlamenti Napló, 1990. június 4.)

Tehát, a 2010-ben a Parlamentben lelkesen Székely himnuszt éneklő fideszes képviselők 1990-ben még csak egy perces néma felállásra sem voltak képesek. Mi ez, ha nem elvtelen köpönyegforgatás?


1990-ben még minden más volt...


Történelemhamisítás, judEU-cion módszerek az MTA-tól, Fidesz hazaárulás

"Igaz magyarnak lenni akkora teher, hogy aki sokat viseli, megerősödik." (Wass Albert)



Locations of visitors to this page
Programajánló

Törökországi Nagykörút

Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya

Zöld Kapu Vendéglő, étterem Óbuda hangulatával HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000
HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel



Magyar Menedék Könyvesház
Nemzeti Webáruház, Könyvesbolt
Gönczi Tamás - Nimród gyűrűjeKozsdi Tamás - A Magyar Korona könyve
Zele Richárd - Móricz János legendáriumának nyomábanBunyevácz Zsuzsa - Félni csak...kinek is lehet?
Gönczi Tamás - Piliscsillag NapcsillagIgor Janke - Hajrá magyarok! - Az Orbán Viktor-sztori egy lengyel újságíró szemével
Obrusánszky Borbála - Hunok Hungárok MagyarokNyirő József - Karácsony a havason
Skrabski Fruzsina - Elhallgatott gyalázat DVDMolnár V. József - Örökség
Maderspach Viktor - Karaván a havasokbanCzakó Gábor - Hitemről
Koltay Gergely - Álmaink útján CDMárai Sándor - Beszéljünk másról?
Bogár László - HáttérképekSusan George - Lugánói tanulmány 2.
Dr. Eben Alexander - A mennyország létezikMagyar Trikolór naptár - A Magyar Trikolór tizenkét hónapja 2014
Tácsi István - A magyarok Istene, az ősi napisten újra fénylik I-II.Színia Bodnár Erika - Abrakadabra
Pataki János - Székelyföld - A legendák világa 2013Raffay Ernő - Szabadkőműves béklyóban
Pap Gábor - Az Atilla-kincs vallomásaPeter Sheldon Drábik János - Hazugság, hogy Obama elkergeti Orbán Viktort
Varga Csaba - SzóÉrtelmező SzóTörténeti SzóTárMindenféle orvosságoknak rend szedése
Tóth Gyula - A kitalált középkoron túlDr. Gerardo Pena Mattheus - Tayos 1. kötet
Edmond Bordeaux Székely - A kortalan kutatása I.Agnes Golenya Purisaca - Perun innen és túl
Vetráb József Kadocsa - Égre nyíló lélek-ajtóGrandpierre Attila - Az Élő Világegyetem Könyve 2012
Hosszú Gábor - Rovás AtlaszKalemandra - Teremtészet
Jankovics Marcell - Az ember tragédiája DVDMaurer Teodóra - Onody Gyula - Koppány - Somogy hercege
Kozsdi Tamás - A magyar ősemlékezet és az Arvisura világképObrusánszky Borbála - Szkíta-hun régmúltból székely-magyar jövendő
Juhász Zsolt - A magyar nyelv mint útikönyvGulyás László - Küzdelem a Kárpát-medencéért
Andreas Moritz - A rák nem betegségDr. Szádeczky Lajos - A Csíki székely krónika
Nagy Magyarország Történelmi Magazin - Nagy Magyarország történelmi folyóirat V. 3. számBadiny Jós Ferenc - A magyar nemzet történetének kis tükre I-II.
Berta Tibor - Az időkód II.  - Jézuspasszport