2013. szeptember 16., hétfő

Kuruc.info: Leendő cigány rendőrök képzését támogatja a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want free Kindle ebooks?

Sign up to receive the best freebie Kindle ebook deals in your email every day.
From our sponsors
Leendő cigány rendőrök képzését támogatja a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság
Sep 16th 2013, 18:48

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2013. évben is meghirdette cigány diákok részére pályázatát, mellyel a középfokú oktatási intézmények első, második vagy harmadik évfolyamán tanuló cigányok tanulmányainak eredményes befejezését segítik (nem lehet túl nagy a merítés - a szerk.), és egyben ösztönzik a rendőri pálya választására.

A pályázók közül Németh Ádám a salgótarjáni Táncsics Mihály Közgazdasági, Ügyviteli, Kereskedelmi és Vendéglátó Ipari Szakközépiskola és Szakiskola, valamint Oláh Márk Ábrahám a Bolyai János Gimnázium tanulója felelt meg a felvételi kritériumoknak és egyben nyerte el a rendőrség támogatását.

Dr. Nagy László r. ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és a diákok támogatási szerződést írtak alá 2013. szeptember 11-én a rendőr-főkapitányságon. A szerződés alapján a középfokú oktatási intézményben folytatott tanulmányok hátralévő idejére a rendőrség a kollégiumi szállásköltség, illetve menzai költségtérítéssel, tanévenként ruházkodási, illetve tanszersegéllyel segíti a diákokat. Az előző félév végi tanulmányi eredmény függvényében a tanév ideje alatt havi rendszerességgel folyósított pénzbeni juttatással ösztönzik a diákokat a minél magasabb tanulmányi átlageredmény elérésére.

(Infó Nógrád nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Három évvel a fülkeforradalom után hajlandóak voltak szigorítani a fémkereskedelemről szóló törvényt

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Három évvel a fülkeforradalom után hajlandóak voltak szigorítani a fémkereskedelemről szóló törvényt
Sep 16th 2013, 18:39

Az országgyűlés által elfogadott törvény szerint fémkereskedelemről szóló törvény szerint magánszemélyek ingatlanán legfeljebb három köbméter "egyértelműen az ingatlanon termelt" engedélyköteles fém tárolható és alig marad olyan fémkereskedelemhez kötődő tevékenység, amely engedély nélkül végezhető.

A jövőben csak hatósági engedéllyel rendelkező telepek foglalkozhatnak fémkereskedelemmel, és a szigorúbb szabályok megsértése esetén ötmillió forintos bírság is kiszabható lesz. Az ezt rögzítő, a fémkereskedelemről szóló törvényt 261 igen, 35 nem szavazattal és 5 tartózkodás mellett fogadta el az Országgyűlés hétfőn.

A Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter javasolta új szabályozás szerint csak a saját tulajdonú engedélyköteles fémek értékesítése fémkereskedőnek, a jegybanki érmevásárlás, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás, valamint építésből vagy bontásból származó engedélyköteles fémek felvásárlása végezhető majd engedély nélkül.

Újdonság, hogy ezentúl magánszemélyek ingatlanán legfeljebb három köbméter "egyértelműen az ingatlanon termelt" engedélyköteles fém tárolható.

Ezen túlmenően kizárólag a fémkereskedelmi hatóság által kiadott engedéllyel rendelkezők foglalkozhatnak fémkereskedelemmel. Engedélyt legfeljebb öt évre ad ki a hatóság, és csak az kaphat, akinek nincsen köztartozása, nem áll csődeljárás alatt, és aki biztosítékot is letesz a hatóságnak.

A fémkereskedők csak nagykorúaktól vehetnek át fémet, és csak akkor, ha az átadó igazolja személyazonosságát. Szigorodnak a szállítás szabályai is: a jövőben csak kísérő okmánnyal együtt szállíthatják a fémet a kereskedők, akiknek emellett részletes nyilvántartást kell vezetniük az általuk vásárolt, illetve eladott fémekről. A nyilvántartás tartalmazza többek között az eladó és vevő adatait, a vásárlás és a teljesítés időpontját, a vételárat, valamint a szállító jármű rendszámát.

A törvény rögzíti azt is, hogy ha a fémkereskedő gyanúja szerint jogellenesen szerzett anyagot ajánlanak fel megvételre, akkor erről a fémkereskedelmi hatóságot és a rendőrséget haladéktalanul értesítenie kell.

A hatóságok a fenti szabályoknak a megsértését az eddiginél szigorúbban, akár ötmillió forintos bírsággal is szankcionálhatják. A törvény rendelkezéseinek többsége a kihirdetés után két hónappal lép hatályba.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Bírálni merészelte a rendőröket az uzsorásoknak hadat üzenő polgármester - beperelték Mali Zoltánt

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Make fitness a way of life

Sign up at a 24 Hour Fitness near you for a 7 day free trial. Join a class and find a community!
From our sponsors
Bírálni merészelte a rendőröket az uzsorásoknak hadat üzenő polgármester - beperelték Mali Zoltánt
Sep 16th 2013, 20:03

Rendőröket bíráló kijelentése miatt emeltek vádat egy baranyai polgármester, a Drávapiskit vezető Mali Zoltán ellen, aki korábban azzal vált ismertté, hogy hadat üzent az uzsorásoknak.


Szólj igazat, betörik a fejed!

Rendőröket bíráló kijelentése miatt emelt vádat egy baranyai polgármester ellen a Kaposvári Járási Ügyészség. A vádlott, Mali Zoltán, aki Drávapiskit vezeti, telefonon adott interjút egy hírportálnak, és élesen bírálta a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőrök szakmai hozzáértését - közölte a Somogy Megyei Főügyészség hétfőn. A polgármester kijelentette, hogy "számos olyan esettel találkoztam, amikor maguk a rendőrök tüntették el a bizonyítékokat".

Az ügyészség által idézett kijelentés a független polgármesterrel készült interjúban olvasható, amelyet a Pécsi Újság.hu közölt 2012. október 14-én. A polgármester a baranyai uzsoraügyekkel kapcsolatosan nyilatkozott a hírportálnak.

"Ezen - nagy nyilvánosság előtt tett - tényállítás alkalmas volt a Baranya megyei rendőri állomány becsületének sértésére, társadalmi megbecsülésének rendkívül hátrányos befolyásolására" - írta az ügyészség. A közlemény szerint a vádlott az újságíró által megírt és számára megküldött cikket annak közzététele előtt elolvasta és változtatás nélkül jóváhagyta. A járási ügyészség pénzbüntetés kiszabását kérte.

Mali Zoltán arról vált ismertté, hogy öt évvel ezelőtt hadat üzent a helyi uzsorásoknak, akkor még arról beszélt, hogy a rendőrség korrektül jár el a sértettekkel szemben, de a falu vezetése a társadalmi problémát szeretné megoldani azzal, hogy felhívja a figyelmet az uzsora veszélyeire. Van olyan uzsorás, akit Mali Zoltán feljelentése nyomán tartóztattak le, de az illető még a börtönből is be tudja hajtani az adósoktól a tartozásokat.

(MTI - HVG nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: A törökellenes harcok egyetlen felvidéki emlékművét sem kímélték a "rézművesek" - darazsak állták útjukat

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
The Vegan Vegetarian Online Cooking School

Learn how to cook vegan in the comfort of your home with this cooking course. Enroll today for just $74!
From our sponsors
A törökellenes harcok egyetlen felvidéki emlékművét sem kímélték a "rézművesek" - darazsak állták útjukat
Sep 16th 2013, 19:00

1896 óta őrzi a nagyvezekényi csatateret a hatalmas bronzoroszlán, mely az 1652-ben a törökök ellen vívott híres csatára emlékeztet. Az 1200 fős magyar sereg a majdnem négyszeres túlerőben lévő oszmán csapatokat verte szét, a csatában négy Esterházy-fiú is elesett. A bronzoroszlán azonban egyelőre nem szaggatja mancsával a török zászlót, valaki ugyanis megkísérelte ellopni.


Az oroszlán, mely Markup Béla alkotása, a törökellenes harcok gyakorlatilag egyetlen emlékműve a Felvidéken. Körülbelül két kilométerre áll az Aranyosmaróti járásbeli Nagyvezekénytől. A bronzszobrot pár nappal ezelőtt megkísérelték ellopni. Leemelték a talapzatról, és fel akarták darabolni. Tervük azonban nem sikerült, így a csaknem féltonnás kolosszust a közeli bokrokban hagyták.

A tönkre tett szobrot egy arra járó kerékpáros vette észre, és jelentette a községi hivatalban. Bozena Bruchterová nyitrai rendőrszóvivő elmondása szerint műemlékrongálás miatt indítottak eljárást, ami miatt a tettesek - a tót törvények szerint - csak egy év börtönre ítélhetők.

Azt egyelőre nem tudni, kik lehettek a tettesek, ám a nyomozók egészen váratlan helyről kaphatnak segítséget. A bronzszoborba ugyanis lódarazsak fészkeltek, melyeket ugyan tavaly igyekeztek kiirtani, ám valószínűleg ez nem sikerült teljesen. Az önkormányzat felkereste az aranyosmaróti és nyitrai kórházakat, és arra kérték őket, hogy ha valaki több lódarázscsípés ellátását kéri tőlük, jelentsék a rendőrségnek.

A nagyvezekényi oroszlánt felújítják, és visszahelyezik a helyére. Több helyen próbáltak belevágni, kisebb darabokra akarták vágni, ám nem sikerült befejezni a dolgot. A helyreállítás még így is több ezer euróba kerül majd. Nagyvezekény polgármestere, Justína Pálková biztos benne, hogy a tettesek – akik feltehetően legalább ketten lehettek – nem helyiek voltak. A bronzoroszlán kedvelt turistacélpont, tavaly pedig 2800 eurót szereztek a talapzat felújítására és a környezet rendbetételére.

A község fontolgatja, hogy a helyszínre biztonsági kamerát telepít. A szobrot nem akarják áthelyezni a faluba, a polgármester szerint a helye mindenképpen a csatatéren van.

(Bumm nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Alig két hónappal a csatlakozás után az EU már bünteti is a horvátokat - még saját biztosuk is megszavazta

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
Alig két hónappal a csatlakozás után az EU már bünteti is a horvátokat - még saját biztosuk is megszavazta
Sep 16th 2013, 19:36

A zágrábi törvényhozás által egy nappal az EU-hoz való július elsejei csatlakozást megelőzően elfogadott lex Perkovic néven ismert törvény tiltja horvát állampolgárok kiadatását, ami a bizottság szerint a közösségi jog súlyos megsértése.

Alig több mint két hónappal a csatlakozását követően szankciókkal fogja sújtani Horvátországot az Európai Unió a közösségi jogot sértő kiadatási törvénye miatt - jelentette be hétfőn Viviane Reding igazságügyi biztos szóvivője.

A kifogásolt törvény miatt Zágrábtól többek között megvonhatják a közös határvédelemre folyósított uniós támogatást.

A büntetőintézkedést az Európai Bizottság egyhangú döntéssel hozta meg, azaz azt a horvát biztos is támogatta.

A zágrábi törvényhozás által egy nappal az EU-hoz való július elsejei csatlakozást megelőzően elfogadott lex Perkovic néven ismert törvény tiltja horvát állampolgárok kiadatását, ami a bizottság szerint a közösségi jog súlyos megsértése.

A törvényt egy Németországban gyilkossággal vádolt egykori jugoszláv (horvát) titkosszolgálati tiszt védelmében hozták.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Magyarország is vásárolt a kormányzati megfigyelésre használt kémprogramból

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Magyarország is vásárolt a kormányzati megfigyelésre használt kémprogramból
Sep 16th 2013, 19:29

A Wikileaks dokumentumai szerint valószínűsíthető, hogy Magyarország is vásárolt a kormányzati megfigyelésre használt kémprogramból.

A Citizen Lab kutatói még tavasszal észlelték azt a FinSpy és FinFisher néven is ismert szoftver nyomait Magyarországon. Akkor még csak annyit lehetett tudni: nálunk is vannak olyan irányító szerverek, melyek vezérlésével a szakemberek szerint a kormányok politikai ellenfeleiket is figyelik.

Zoom

Az IT café azt írja: ez még önmagában nem jelent feltétlenül kormányzati felhasználást (bár szakértők állítása szerint az irányító szoftver telepítéséhez szolgáltatói közreműködés szükséges), de a gyanút tovább erősítheti egy szeptember elején ismertté vált dokumentum. A Wikileaks pedig szeptember 5-én hozott nyilvánosságra egy szerződést, amelyben piacként említi az országot a lehallgató-technológia gyártója és forgalmazója.

Ez nem jelent kevesebbet, mint hogy a magyar kormány is az amerikaihoz hasonló módon és mélységben kémkedhet a távközlési hálózatokon bárki – bűnözők, de akár civilek, ellenzékiek vagy újságírók után is az országban.

A kémprogram érdekessége, hogy a felhasználó számára Firefox böngészőnek tűnik.

(HVG - IT café nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Magyarország is vásárolt a kormányzati megfigyelésre használt kémprogramból

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Magyarország is vásárolt a kormányzati megfigyelésre használt kémprogramból
Sep 16th 2013, 19:29

A Wikileaks dokumentumai szerint valószínűsíthető, hogy Magyarország is vásárolt a kormányzati megfigyelésre használt kémprogramból.

A Citizen Lab kutatói még tavasszal észlelték azt a FinSpy és FinFisher néven is ismert szoftver nyomait Magyarországon. Akkor még csak annyit lehetett tudni: nálunk is vannak olyan irányító szerverek, melyek vezérlésével a szakemberek szerint a kormányok politikai ellenfeleiket is figyelik.

Zoom

Az IT café azt írja: ez még önmagában nem jelent feltétlenül kormányzati felhasználást (bár szakértők állítása szerint az irányító szoftver telepítéséhez szolgáltatói közreműködés szükséges), de a gyanút tovább erősítheti egy szeptember elején ismertté vált dokumentum. A Wikileaks pedig szeptember 5-én hozott nyilvánosságra egy szerződést, amelyben piacként említi az országot a lehallgató-technológia gyártója és forgalmazója.

Ez nem jelent kevesebbet, mint hogy a magyar kormány is az amerikaihoz hasonló módon és mélységben kémkedhet a távközlési hálózatokon bárki – bűnözők, de akár civilek, ellenzékiek vagy újságírók után is az országban.

A kémprogram érdekessége, hogy a felhasználó számára Firefox böngészőnek tűnik.

(HVG - IT café nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Alig két hónappal a csatlakozás után az EU már bünteti is a horvátokat - még saját biztosuk is megszavazta

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
Alig két hónappal a csatlakozás után az EU már bünteti is a horvátokat - még saját biztosuk is megszavazta
Sep 16th 2013, 19:36

A zágrábi törvényhozás által egy nappal az EU-hoz való július elsejei csatlakozást megelőzően elfogadott lex Perkovic néven ismert törvény tiltja horvát állampolgárok kiadatását, ami a bizottság szerint a közösségi jog súlyos megsértése.

Alig több mint két hónappal a csatlakozását követően szankciókkal fogja sújtani Horvátországot az Európai Unió a közösségi jogot sértő kiadatási törvénye miatt - jelentette be hétfőn Viviane Reding igazságügyi biztos szóvivője.

A kifogásolt törvény miatt Zágrábtól többek között megvonhatják a közös határvédelemre folyósított uniós támogatást.

A büntetőintézkedést az Európai Bizottság egyhangú döntéssel hozta meg, azaz azt a horvát biztos is támogatta.

A zágrábi törvényhozás által egy nappal az EU-hoz való július elsejei csatlakozást megelőzően elfogadott lex Perkovic néven ismert törvény tiltja horvát állampolgárok kiadatását, ami a bizottság szerint a közösségi jog súlyos megsértése.

A törvényt egy Németországban gyilkossággal vádolt egykori jugoszláv (horvát) titkosszolgálati tiszt védelmében hozták.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: A törökellenes harcok egyetlen felvidéki emlékművét sem kímélték a "rézművesek" - darazsak állták útjukat

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
The Vegan Vegetarian Online Cooking School

Learn how to cook vegan in the comfort of your home with this cooking course. Enroll today for just $74!
From our sponsors
A törökellenes harcok egyetlen felvidéki emlékművét sem kímélték a "rézművesek" - darazsak állták útjukat
Sep 16th 2013, 19:00

1896 óta őrzi a nagyvezekényi csatateret a hatalmas bronzoroszlán, mely az 1652-ben a törökök ellen vívott híres csatára emlékeztet. Az 1200 fős magyar sereg a majdnem négyszeres túlerőben lévő oszmán csapatokat verte szét, a csatában négy Esterházy-fiú is elesett. A bronzoroszlán azonban egyelőre nem szaggatja mancsával a török zászlót, valaki ugyanis megkísérelte ellopni.


Az oroszlán, mely Markup Béla alkotása, a törökellenes harcok gyakorlatilag egyetlen emlékműve a Felvidéken. Körülbelül két kilométerre áll az Aranyosmaróti járásbeli Nagyvezekénytől. A bronzszobrot pár nappal ezelőtt megkísérelték ellopni. Leemelték a talapzatról, és fel akarták darabolni. Tervük azonban nem sikerült, így a csaknem féltonnás kolosszust a közeli bokrokban hagyták.

A tönkre tett szobrot egy arra járó kerékpáros vette észre, és jelentette a községi hivatalban. Bozena Bruchterová nyitrai rendőrszóvivő elmondása szerint műemlékrongálás miatt indítottak eljárást, ami miatt a tettesek - a tót törvények szerint - csak egy év börtönre ítélhetők.

Azt egyelőre nem tudni, kik lehettek a tettesek, ám a nyomozók egészen váratlan helyről kaphatnak segítséget. A bronzszoborba ugyanis lódarazsak fészkeltek, melyeket ugyan tavaly igyekeztek kiirtani, ám valószínűleg ez nem sikerült teljesen. Az önkormányzat felkereste az aranyosmaróti és nyitrai kórházakat, és arra kérték őket, hogy ha valaki több lódarázscsípés ellátását kéri tőlük, jelentsék a rendőrségnek.

A nagyvezekényi oroszlánt felújítják, és visszahelyezik a helyére. Több helyen próbáltak belevágni, kisebb darabokra akarták vágni, ám nem sikerült befejezni a dolgot. A helyreállítás még így is több ezer euróba kerül majd. Nagyvezekény polgármestere, Justína Pálková biztos benne, hogy a tettesek – akik feltehetően legalább ketten lehettek – nem helyiek voltak. A bronzoroszlán kedvelt turistacélpont, tavaly pedig 2800 eurót szereztek a talapzat felújítására és a környezet rendbetételére.

A község fontolgatja, hogy a helyszínre biztonsági kamerát telepít. A szobrot nem akarják áthelyezni a faluba, a polgármester szerint a helye mindenképpen a csatatéren van.

(Bumm nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Bírálni merészelte a rendőröket az uzsorásoknak hadat üzenő polgármester - beperelték Mali Zoltánt

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Make fitness a way of life

Sign up at a 24 Hour Fitness near you for a 7 day free trial. Join a class and find a community!
From our sponsors
Bírálni merészelte a rendőröket az uzsorásoknak hadat üzenő polgármester - beperelték Mali Zoltánt
Sep 16th 2013, 20:03

Rendőröket bíráló kijelentése miatt emeltek vádat egy baranyai polgármester, a Drávapiskit vezető Mali Zoltán ellen, aki korábban azzal vált ismertté, hogy hadat üzent az uzsorásoknak.


Szólj igazat, betörik a fejed!

Rendőröket bíráló kijelentése miatt emelt vádat egy baranyai polgármester ellen a Kaposvári Járási Ügyészség. A vádlott, Mali Zoltán, aki Drávapiskit vezeti, telefonon adott interjút egy hírportálnak, és élesen bírálta a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőrök szakmai hozzáértését - közölte a Somogy Megyei Főügyészség hétfőn. A polgármester kijelentette, hogy "számos olyan esettel találkoztam, amikor maguk a rendőrök tüntették el a bizonyítékokat".

Az ügyészség által idézett kijelentés a független polgármesterrel készült interjúban olvasható, amelyet a Pécsi Újság.hu közölt 2012. október 14-én. A polgármester a baranyai uzsoraügyekkel kapcsolatosan nyilatkozott a hírportálnak.

"Ezen - nagy nyilvánosság előtt tett - tényállítás alkalmas volt a Baranya megyei rendőri állomány becsületének sértésére, társadalmi megbecsülésének rendkívül hátrányos befolyásolására" - írta az ügyészség. A közlemény szerint a vádlott az újságíró által megírt és számára megküldött cikket annak közzététele előtt elolvasta és változtatás nélkül jóváhagyta. A járási ügyészség pénzbüntetés kiszabását kérte.

Mali Zoltán arról vált ismertté, hogy öt évvel ezelőtt hadat üzent a helyi uzsorásoknak, akkor még arról beszélt, hogy a rendőrség korrektül jár el a sértettekkel szemben, de a falu vezetése a társadalmi problémát szeretné megoldani azzal, hogy felhívja a figyelmet az uzsora veszélyeire. Van olyan uzsorás, akit Mali Zoltán feljelentése nyomán tartóztattak le, de az illető még a börtönből is be tudja hajtani az adósoktól a tartozásokat.

(MTI - HVG nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Három évvel a fülkeforradalom után hajlandóak voltak szigorítani a fémkereskedelemről szóló törvényt

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Három évvel a fülkeforradalom után hajlandóak voltak szigorítani a fémkereskedelemről szóló törvényt
Sep 16th 2013, 18:39

Az országgyűlés által elfogadott törvény szerint fémkereskedelemről szóló törvény szerint magánszemélyek ingatlanán legfeljebb három köbméter "egyértelműen az ingatlanon termelt" engedélyköteles fém tárolható és alig marad olyan fémkereskedelemhez kötődő tevékenység, amely engedély nélkül végezhető.

A jövőben csak hatósági engedéllyel rendelkező telepek foglalkozhatnak fémkereskedelemmel, és a szigorúbb szabályok megsértése esetén ötmillió forintos bírság is kiszabható lesz. Az ezt rögzítő, a fémkereskedelemről szóló törvényt 261 igen, 35 nem szavazattal és 5 tartózkodás mellett fogadta el az Országgyűlés hétfőn.

A Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter javasolta új szabályozás szerint csak a saját tulajdonú engedélyköteles fémek értékesítése fémkereskedőnek, a jegybanki érmevásárlás, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás, valamint építésből vagy bontásból származó engedélyköteles fémek felvásárlása végezhető majd engedély nélkül.

Újdonság, hogy ezentúl magánszemélyek ingatlanán legfeljebb három köbméter "egyértelműen az ingatlanon termelt" engedélyköteles fém tárolható.

Ezen túlmenően kizárólag a fémkereskedelmi hatóság által kiadott engedéllyel rendelkezők foglalkozhatnak fémkereskedelemmel. Engedélyt legfeljebb öt évre ad ki a hatóság, és csak az kaphat, akinek nincsen köztartozása, nem áll csődeljárás alatt, és aki biztosítékot is letesz a hatóságnak.

A fémkereskedők csak nagykorúaktól vehetnek át fémet, és csak akkor, ha az átadó igazolja személyazonosságát. Szigorodnak a szállítás szabályai is: a jövőben csak kísérő okmánnyal együtt szállíthatják a fémet a kereskedők, akiknek emellett részletes nyilvántartást kell vezetniük az általuk vásárolt, illetve eladott fémekről. A nyilvántartás tartalmazza többek között az eladó és vevő adatait, a vásárlás és a teljesítés időpontját, a vételárat, valamint a szállító jármű rendszámát.

A törvény rögzíti azt is, hogy ha a fémkereskedő gyanúja szerint jogellenesen szerzett anyagot ajánlanak fel megvételre, akkor erről a fémkereskedelmi hatóságot és a rendőrséget haladéktalanul értesítenie kell.

A hatóságok a fenti szabályoknak a megsértését az eddiginél szigorúbban, akár ötmillió forintos bírsággal is szankcionálhatják. A törvény rendelkezéseinek többsége a kihirdetés után két hónappal lép hatályba.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions