2013. szeptember 16., hétfő

Kuruc.info: Lépfenét mutatott ki a laboratóriumi vizsgálat egy jászladányi állattartónál

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want free Kindle ebooks?

Sign up to receive the best freebie Kindle ebook deals in your email every day.
From our sponsors
Lépfenét mutatott ki a laboratóriumi vizsgálat egy jászladányi állattartónál
Sep 16th 2013, 08:30

Lépfene, azaz antrax baktériumot mutatott ki egy laboratóriumi vizsgálat egy jászladányi állattartónál, akinél helyi zárlatot, forgalmi korlátozást rendeltek el és a fagyasztójában talált húsokat elkobozták.

A településen vasárnap polgárőrök, önkormányzati dolgozók, közmunkások jártak házról házra, hogy tájékoztassanak mindenkit a kórokozó megjelenéséről - írta hétfői számában az Új Néplap.

Mint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei napilapban olvasható: a spórás baktérium három úton kerülhet az emberi szervezetbe, belégzéssel, bőrsérüléssel vagy a fertőzött hús elfogyasztásával. A baktérium gyulladást okoz, ami antibiotikummal gyógyítható, de súlyos esetben halálhoz is vezethet. Tünetei bőrelváltozás, láz és hasmenés. A kórokozó emberről emberre azonban nem terjed tovább.

Drávucz Katalin polgármester a lapnak elmondta: a feltételezhetően fertőzött állatokat a szakemberek beoltották, azokat egyelőre nem lehet közterületen legeltetni. Az elöljáró cáfolta azt a híresztelést, hogy az antrax miatt bárki kórházba került volna. Az ügyben a megyei kormányhivatal hétfőre ígért tájékoztatást - áll az Új Néplapban.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése