2013. szeptember 16., hétfő

Kuruc.info: Bírálni merészelte a rendőröket az uzsorásoknak hadat üzenő polgármester - beperelték Mali Zoltánt

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Make fitness a way of life

Sign up at a 24 Hour Fitness near you for a 7 day free trial. Join a class and find a community!
From our sponsors
Bírálni merészelte a rendőröket az uzsorásoknak hadat üzenő polgármester - beperelték Mali Zoltánt
Sep 16th 2013, 20:03

Rendőröket bíráló kijelentése miatt emeltek vádat egy baranyai polgármester, a Drávapiskit vezető Mali Zoltán ellen, aki korábban azzal vált ismertté, hogy hadat üzent az uzsorásoknak.


Szólj igazat, betörik a fejed!

Rendőröket bíráló kijelentése miatt emelt vádat egy baranyai polgármester ellen a Kaposvári Járási Ügyészség. A vádlott, Mali Zoltán, aki Drávapiskit vezeti, telefonon adott interjút egy hírportálnak, és élesen bírálta a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőrök szakmai hozzáértését - közölte a Somogy Megyei Főügyészség hétfőn. A polgármester kijelentette, hogy "számos olyan esettel találkoztam, amikor maguk a rendőrök tüntették el a bizonyítékokat".

Az ügyészség által idézett kijelentés a független polgármesterrel készült interjúban olvasható, amelyet a Pécsi Újság.hu közölt 2012. október 14-én. A polgármester a baranyai uzsoraügyekkel kapcsolatosan nyilatkozott a hírportálnak.

"Ezen - nagy nyilvánosság előtt tett - tényállítás alkalmas volt a Baranya megyei rendőri állomány becsületének sértésére, társadalmi megbecsülésének rendkívül hátrányos befolyásolására" - írta az ügyészség. A közlemény szerint a vádlott az újságíró által megírt és számára megküldött cikket annak közzététele előtt elolvasta és változtatás nélkül jóváhagyta. A járási ügyészség pénzbüntetés kiszabását kérte.

Mali Zoltán arról vált ismertté, hogy öt évvel ezelőtt hadat üzent a helyi uzsorásoknak, akkor még arról beszélt, hogy a rendőrség korrektül jár el a sértettekkel szemben, de a falu vezetése a társadalmi problémát szeretné megoldani azzal, hogy felhívja a figyelmet az uzsora veszélyeire. Van olyan uzsorás, akit Mali Zoltán feljelentése nyomán tartóztattak le, de az illető még a börtönből is be tudja hajtani az adósoktól a tartozásokat.

(MTI - HVG nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése