2013. november 8., péntek

[Dokumentum] Csõcselékkel a gyülekezet ellen - Újabb nyomásgyakorlás Amerikától - Trianon rablóbéke volt - Nem várta meg a kilakoltatást: öngyilkos lett a szegedi férfi - Egy kisebbségi (sváb) levele zsidó és cigány polgártársaihoz - Putyin: A mai nyugati mocskos civilizáció felülmúlja az ókori Róma züllött társadalmát

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


Lechner Judit biokertész: Gyógynövények,
fűszerek a magyar bio kertekben 2. rész

MA! 2013. november 8. péntek 18 óra

Gyógynövényismeretünk kettős forrása, a népi növényismeret, Szent László füve, orbáncfű, Csabaíre-vérfű, szurokfű, kakukkfű. A halimbai hagyaték.
A kolostorkertek gyógynövényei, mediterrán eredetű fűszercserjéink helye a kertben, nevelésük, szárítás, felhasználás. Levendula, zsálya, rozmaring, izsóp, ruta, borsikafű, kövirózsa,tárkony a kertben és a konyhában. Amerikai eredetű gyógynövények, kasvirág, ánizsmenta, aranyvessző.
Helyszín: Sóter Klub Bp.VI. Dessewffy u. 53.
Előadás belépő: 1.200.-Ft

Vetráb József Kadocsa Pilis kutató és író:
Égre nyíló lélek-ajtó - Könyvbemutató előadás

Holnap! 2013. november 9. szombat 18 óra

A vetített képes előadás témaköre kitér a Pilis mítikus történelmére, történeti földrajzára, a területén egykor volt, megtalálható királyi központok feltérképezésére, valamint a pannóniai bebryszek, azaz szikamberek eredet történetére.
Helyszín: Sóter Klub Bp.VI. Dessewffy u. 53.
Előadás belépő: 1.200.-Ft



Matyi libái idén nem Döbrögi vásáron végezték
Márton napi történet: A római császár katonájaként szolgáló Márton a franciaországi Amiens városában egy hideg téli estén odaadta meleg köpenyének felét egy nélkülöző koldusnak. Aznap éjszaka álmában megjelent Jézus a koldus alakjában. Innentől kezdve nem a hadsereget, hanem Istent szolgálta, megkeresztelkedett. Misszionáriusként sok jót cselekedett. Jóságáról még életében legendák keringtek, püspökké akarták szentelni. A monda szerint mikor ennek hírét vette, az érte jövő küldöttek elől nagy alázatosságában a ludak óljába bújt. A szárnyasok azonban gágogásukkal, szárnyuk verdesésével óriási zajt csaptak, így elárulva Márton rejtekhelyét.

Zöld Kapu Vendéglő libás cuccok
Rendszer élesítése: 2013. november 09. 12.00
Asztalfoglaláskor érdemes jelezni az igényelt libacombok darabszámát, mert a készlet, habár nagy, de nem végtelen. És az előkészítés is idő. Persze mindent elkövetünk, hogy ... De, hogy ne legyen, de ... Köszönjük előre is.
A képen: Libavadas, a madár combját elősütjük, vadas mártással, zsemlyegombóccal kerül asztalra

Asztalfoglalás év végi bulikra, céges összejövetelekre ajánlott, mert a helyek vészesen fogynak.
Érdeklődéshez, egyeztetéshez: zoldkapufoglalas@gmail.com, vagy a 0036- 1- 387- 70- 28- as telefonszám is használható.

Várjuk szeretettel!
Cím: 1034 Óbuda Szőlő utca 42
Térkép, útvonal tervezés
Telefon: 06-1-387-70-28
Drótposta: zoldkapuvendeglo@gmail.com
Asztalfoglalás: zoldkapufoglalas@gmail.com
Honlap www.zoldkapuvendeglo.hu
Csülök csárda részleg.
Facebook, Twitter, Google+
Nyitva: minden nap 10-22 óráig


Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Csőcselékkel a gyülekezet ellen
Horthy Miklós kormányzó és szoborállítói védelmében
A Magyarok Világszövetsége közleménye


A mai magyar valóság megdöbbentő lelete mutatkozott meg 2013. november 3-án Budapesten, amikor a Szabadság téri Hazatérés Templomának református gyülekezete az egyház belterületén felállította Horthy Miklós mellszobrát. Annak a Horthy Miklósnak szobrát, aki 1920-1944 között Magyarország kormányzója volt, és református emberként döntő szerepet játszott abban, hogy a ma neki szobrot állító gyülekezet temploma felépülhessen.

Amíg a templomot teljesen megtöltő gyülekezet a hálaadó istentiszteletet hallgatta, a templom előtt lármásan zajongó csőcselék gyűlt össze, szélsőséges politikai erők hívására. A fenyegetőző, ordibáló, a zsidók sérelmeit emlegető, Horthy Miklóst és szoborállítóit gyalázóktól a karhatalom kellett az imádkozó-emlékező gyülekezetet megvédje.

A mai Magyarország e döbbenetes látleletével kapcsolatban a Magyarok Világszövetsége az alábbiakat kívánja a magyar nemzet és a világ nyilvánosságának tudomására hozni:

Elfogadhatatlannak és megengedhetetlennek tartjuk, hogy a 90%-ban keresztény Magyarországon szitkozódó csőcseléket vezényeljenek egy templomban imádkozó gyülekezet ellen. Ami történt, az a keresztény erkölccsel összeegyeztethetetlen, a magyar nép lelkétől idegen, közösség elleni izgatás, aminek Magyarországon nem szabad megismétlődnie.

A Magyarok Világszövetsége Horthy Miklós kormányzót - minden ismert hibájával együtt - a XX. századi Magyarország legnagyobb politikusának, igazi államférfiúnak tartja. Személyével és a nevével fémjelzett korszakkal kapcsolatban a következőket tartja fontosnak emlékezetbe idézni:
    Horthy Miklós nem a zsidók ellen lépett szövetségre a hitleri Németországgal, hanem Magyarország érdekében, amelynek polgárai között az igen jelentős számra duzzadt zsidó népcsoport tagjait is ott találjuk.
    Az, hogy Magyarországnak a szovjetellenes háborúból való kilépését a Zsidó Világkongresszus akadályozta meg, mára közismert. Tették ezt arra való hivatkozással, hogy Magyarország kilépése esetén Németország katonailag megszállná az országot, és ezzel végveszélybe sodorná a Magyarországon biztonságban élő 800 ezer zsidót.
    A magyar történelemírás még adós annak a feltárásával, hogy Magyarország milyen indítékkal és pontosan kinek a követelésére üzent hadat a Szovjetuniónak, és ebben a döntésben mekkora szerepe volt a Magyarországon biztonságban élő 800 ezer zsidó féltésének a hadba lépés további halogatásával kockáztatott német katonai megszállástól?
    A Horthy Miklós kormányozta Magyarországon azért duzzadt pár év alatt 800 ezer főre a zsidó népcsoport, mert a párszáz ezres őshonos zsidó mellé ide menekült több százezer zsidó a környező, németek által megszállt országokból (Ausztria, Lengyelország), és meg nem szállt országokból (Szlovákia, Románia, Jugoszlávia). Amint azt a Horthy-Magyarországra menekülő zsidók egyike, amúgy fontos személy, a Bécsben elhunyt Almási (Blumgrund) János ismételten elmondta, itt a zsidóknak Kánaán volt élni, szemben Csehszlovákiával, ahonnan ők menekültek.
    Amíg tényleges kormányzói hatalma megengedte, Magyarország 1944. március 19-én bekövetkezett német megszállásáig Horthy Miklós a legelszántabban védte a magyarországi zsidókat, szükség esetén a hadsereg bevetésével is, lásd a Koszorús Ferenc vezérezredes vezette hadművelet, amellyel megakadályozták a budapesti zsidóság deportálását. A zsidóság hálájának kézzelfogható eredményeként Horthy Miklóst vádlottként meg sem idézték a nürnbergi perben. 12 éves portugáliai száműzetése idején pedig a hálás zsidóság - élén a Chorin családdal - folyósította Magyarország egykori kormányzójának az életjáradékot.
    Horthy Miklós kormányzása idején 1920 és 1930 között hivatalos népszámlálási adatok szerint 700 ezer fővel gyarapodott Magyarország népessége, ami kiemelkedő és az ország gyarapodásáról mindent elmondó mutató.
    A vasárnapi csőcselék támadásának egyik legaljasabb - háttérben meghúzódó, felkészült politikai boszorkánykonyhára valló - fogása az volt, hogy Horthy Miklós kormányzót egy lapra tette a kommunista Kádár Jánossal, hirdetve, hogy egyiküknek sem jár szobor Magyarországon, és álságosan "megfeledkezve" arról, hogy Horthy Miklóst nem szovjet tankokkal, sem más idegen hatalom segítségével ültették a kormányzói székbe, hanem odaemelték őt életútja, hadvezéri sikerei és a magyar nép tisztelete.

A Magyarok Világszövetsége kiáll a Szabadság téri Hazatérés Temploma református gyülekezete, annak presbitériuma és lelkésze mellett, és köszönetet mond nekik Horthy Miklós kormányzó emlékének ápolásáért, az egyik legfőbb magyar érték, a méltányosság gyakorlásáért.

Visszataszítónak tartjuk a Református Egyház azon vezetőinek és papjainak magatartását, akik - ahelyett, hogy védelmükbe vennék a csőcselékkel megtámadott, segítséget kérő gyülekezetet, elhatárolódnak és fegyelmi eljárást indítanak a gyülekezet lelkésze ellen. Arra kérjük a pálcát törőket, hogy ne feledjenek el két dolgot:
    - A Magyarországi Református Egyház mai elsőszámú vezetője a mostanihoz hasonló Horthy-emlékhely kialakításának volt tevőleges részvevője anélkül, hogy haja szála görbült volna. Óvakodjanak tehát a kettős mércétől!
    - A Szabadság téri Hazatérés templomának református gyülekezete és annak lelkésze Dr. Hegedűs Loránt püspök, a XX. századi magyar reformáció kiemelkedő alakja, Ravasz László püspök utóda oltalma alatt áll.

A Magyarok Világszövetsége szánalmasnak tartja a budapesti Horthy Miklós-szobor ellen tiltakozók silány történelmi ismereteit, és ezt a kommunizmus máig húzódó áldatlan örökségének tartja. Különösen aggasztó a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) azonos hangnemű, és hasonlóan hiányos ismereteket tanúsító megszólalása ez ügyben.

A Magyarok Világszövetsége nyitott a magyar-zsidó együttélés súlyos kérdéseinek megvitatására. Ebben a szellemben kész helyt adni és részt venni egy kerekasztalon, amely megvitatja a magyar nemzet és a zsidó népcsoport együttélésének neuralgikus kérdéseit. A zsidóság tömegeinek a XIX. század elején bekövetkezett beáramlásától a kiegyezés által meghozott emancipáción át a magyarellenes népirtást jelentő, Kun Béla vezette Tanácsköztársaságig, és Trianontól a holokauszton és a kommunizmuson át a mai Magyarországig.

A Magyarok Világszövetsége felhívással fordul a Horthy Miklós kormányzó által alapított Vitézi Rend mai szerveződéseihez, és kéri, hogy vegyék tevőlegesen védelmükbe Horthy Miklós kormányzó emlékét, és mindazokat, akik a legfontosabb magyar értékek mentén - igazság, tisztesség, méltányosság - a magyar nemzet jövőjét a hagyományok tiszteletével, a tudás eszközeivel és az erkölcs megtartó erejével alakítják.

Budapest, 2013. november 6-án
A Magyarok Világszövetsége

A kiadmányt hitelesíti:
Patrubány Miklós István Ádám elnök

MVSZ Sajtószolgálat
8092/131106

Lakatos Pál
"Történelmi paródia nyilvános elismerésben részesíteni egy olyan embert, aki 1938-ban bevezette a zsidóellenes törvényeket, aki Adolf Hitler oldalán állt a második világháború előtt és alatt, és aki nem akadályozta meg a magyar zsidóság legyilkolását" - fejezte ki felháborodását a budapesti Horthy-szobor felavatása miatt hétfőn Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke. A megdöbbentek sorából nem maradt ki a MAZSIHISZ vezérkara sem.

Varsóban, az egyik emlékművön olvasható: "A magyar-lengyel történelmi barátság elkötelezettje, több mint 130 ezer lengyel menekült befogadásának, ellátásának és Nyugatra segítésüknek megszervezője 1939 és 1943 között, szembeszállva a szélsőjobb és a szélsőbal erőivel. A közép-európai kereszténydemokrácia megújulásának hirdetője. Emlékművén keresztül fejezi ki a lengyel nemzet köszönetét mindazoknak, akik a lengyel menekültek megmentését előmozdították." - az emlékművel O'sváth László, a Horthy-korszak belügyminisztériumi köztisztviselője előtt tisztelegtek annak felállítói. Miközben, az emlékművön lévő 35 név mellett, akiknek szintén kijár a köszönet, a következő nevek is olvashatók: Horthy Miklós, Kállay Miklós (1942 márciusától 1944 márciusáig miniszterelnök), Keresztes-Fischer Ferenc (belügyminiszter volt a Károlyi-, Gömbös-, Imrédy-, Teleki-, Bárdossy- és Kállay-kormányokban ), Teleki Pál, Serédi Jusztinián.

Lauder úr, hazai örjöngők, pártvezérek és sárga csillagosok! Nem kellene továbbképzésre, Varsóba menni?

Kapcsolódó:
   Egy zsidó tábornok fia a történelmi hazugságokról
   Svédország: egy jóléti állam két arca
   Egyházi tiltakozás a Horthy-szobor miatt
   Belháború tört ki a reformátusoknál a Horthy-szobor miatt
   Lelkipásztorok a Horthy szobor mellett
   Emlékezők és ellentüntetők a Horthy-szobor avatásán, és a reakciók
   Az Egyesült Államok elítéli a szoboravatást
   Feljelentik a Horthy-szobor ellen tüntetőket




*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Újabb nyomásgyakorlás Amerikától
Pilhál Tamás 2013. november 08., péntek 05:30 Magyar Nemzet

Elítélte a Horthy-szobor felállítását, és a magyar kormány elhatárolódását követelte tegnap az Egyesült Államok nagykövetsége, holott azt Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője már vasárnap megtette. A hazai balliberálisokat feltehetőleg lehallgatási információkkal is támogató Egyesült Államok nem először avatkozik magyar belügyekbe, és próbál nyomást gyakorolni az Orbán-kormányra.

Az Egyesült Államok elítéli a Horthy-szobor vasárnapi felavatását, és szükségesnek tartja, hogy a legmagasabb rangú magyar vezetők is határozottan és egyértelműen ítéljék el a történteket - derül ki a budapesti amerikai nagykövetség csütörtöki kommünikéjéből. Eszerint ők a "náciszövetséges Horthy Miklós" mellszobrának felállítását "egy etnikai gyűlölettel és antiszemitizmussal azonosított magyar politikai párthoz", a Jobbikhoz kötik, és akik szervezték, azok "nemcsak saját intoleranciájuknak vitték hírét, hanem Magyarországról is drámaian negatív képet festettek". Elismerték, a magyar kormány egyes tagjai helytelenítették a szoborállítást, ám szerintük a legmagasabb rangú magyar vezetőknek is "gyorsan, határozottan és egyértelműen" el kell ítélniük a történteket.

A követség közleményével ellentétben Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető még vasárnap provokációnak nevezte a szoborállítást, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár pedig azt mondta, a Horthy-korszakot történészeknek, és nem politikusoknak kell megítélniük, és minden ilyen politikai provokáció árt a kérdés megítélésének. Ismeretes, a fővárosi Szabadság téren a Hazatérés templomának előterében - jobbikos politikusok részvételével - avatták fel a mellszobrot. Előtte istentiszteleten ifj. Hegedűs Lóránt lelkész hirdetett igét, aki ellen fegyelmi vizsgálatot indítottak a református egyházban. Az eseményt ellentüntetés kísérte.

Politikai befolyásszerzés van a háttérben?
Minden parlamenti párt érintett lehet az Egyesült Államok nemzetbiztonsági ügynökségéhez, az NSA-hoz fűződő lehallgatási botrányban, és a velünk egy szövetségi rendszerben lévő nagyhatalom az érdekei szerint üzletelhetett azokkal az adatokkal, amelyeket a magyar politikai közélet szereplőiről célzottan gyűjthettek. Így értékelték a Magyar Nemzet kérdésére nevük elhallgatását kérő hírszerzési szakemberek azt, hogy a magyarországi politikai befolyásszerzés gyanúja is felmerült az Egyesült Államokat érintő lehallgatási botránnyal összefüggésben.


Az Egyesült Államok nem először avatkozik be a magyar belpolitikába. Mint arról a lap csütörtökön beszámolt, hazai baloldali és balliberális körök is kedvezményezettjei lehettek annak a nemzetközi botrányt kiváltó lehallgatás- és adatgyűjtés-sorozatnak, amelyet az Egyesült Államok nemzetbiztonsági ügynöksége, az NSA folytatott Magyarországon, feltehetőleg a Szabadság téri amerikai nagykövetség épületében. A parlament nemzetbiztonsági bizottságának keddi ülésén elhangzottak alapján két párt esetében vetődhet fel a politikai befolyásszerzés gyanúja. A lap úgy tudja, a kormányfő a jövő hét közepéig találkozik valamennyi parlamenti párt frakcióvezetőjével a lehallgatási botrány ügyében. A Demokratikus Koalíció és a Bajnai Gordon-féle Együtt-PM nem kapott meghívást az Orbán Viktor által kezdeményezett egyeztetésre.

Amerikai körök egyébként jelentős pénzzel is támogatnak balliberális csoportokat a színfalak mögött. Például Bajnai csapata is jelentős amerikai támogatást kapott, és Gyurcsány cégcsoportja is sorra nyer el megbízásokat a Soros György amerikai spekuláns érdekeltségébe tartozó alapítványtól. A színfalak előtt pedig rendre úgy avatkozik be belpolitikai kérdésekbe az Egyesült Államok itteni kirendeltsége, hogy azzal a balliberális oldalnak kedvezzen. Emlékezetes, a magyar alkotmányozás folyamatát is sorozatosan támadások érték, miként az egyházügyi törvényt vagy a médiatörvényt is. Utóbbi kapcsán különösen a Klubrádió "betiltása" miatt tiltakoztak amerikai körök, noha a rádió az elhúzódó peres eljárások idején is zavartalanul sugározhatott. (Kapcsolódó hír, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa úgy döntött: hivatalból eljárást indít a Klubrádió budapesti 92,9 MHz-es frekvenciára szóló szerződésének hatósági szerződéssé alakítása érdekében. A testület ezzel párhuzamosan megteszi a szükséges lépéseket a rádió közösségi médiaszolgáltatásként való elismeréséhez, amely lehetővé teszi az ingyenes sugárzást.)

Ugyancsak nyomást próbáltak gyakorolni a magyar kormányzatra a Sukoró-ügyben. Az amerikai nagykövetség munkatársai egy munkaértekezleten számon kérték Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztoson, amiért nyomozás folyik az ügyben, majd annak ellenére minősítették politikai indíttatásúnak a büntetőeljárást, hogy akkor a volt kormányfőt még meg sem gyanúsították. A lehallgatási ügyben a lap kereste az amerikai nagykövetséget, hogy miként kommentálják az értesülést, illetőleg azt tudakolták, adtak-e át lehallgatásból származó információkat hazai balliberális köröknek, ám lapzártáig nem érkezett válasz.

Az információ átadásra vonatkozó kérdésükre az Együtt-PM sajtóosztályán azt válaszolták: "Bajnai Gordon és az Együtt-PM-szövetség politikusai szerint a nemrégiben napvilágra került információk alapján kirajzolódó lehallgatások szövetségesek között elfogadhatatlanok." Hozzátették: ha ilyesmiről bármikor tudomásuk lett volna, azonnal kifejezték volna tiltakozásukat. Arra a kérdésükre viszont, politikusaik kaptak-e ilyen, lehallgatásból származó információkat, nem válaszoltak. A DK-sokat az ügyben nem sikerült elérnie a Magyar Nemzetnek.

Kapcsolódó:
   Ostrom alatt az Egyesült Államok nagykövetsége

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Trianon rablóbéke volt
2013. november 7., csütörtök MHO/MTI

Az első bécsi döntés 75. évfordulójára emlékeztek VeszprémbenKözép-Európa máig tartó konfliktusai abból adódnak, hogy az első világháború után kialakított politikai határok nem fedték az etnikai határokat - jelentette ki Csáky Pál.

Szlovákia korábbi kormányfőhelyettese ezt csütörtökön Veszprémben mondta az első bécsi döntés 75. évfordulója alkalmából rendezett kétnapos nemzetközi konferenciát megnyitó beszédében, amelyben Trianont rablóbékének nevezte.

Csáky Pál, aki a Magyar Közösség Pártjának elnökségi tagja is, hangsúlyozta, hogy az első világháború után a nemzetek önrendelkezési jogát megtagadták a magyarokról, és bizonyos fokig a németektől is.

A Laczkó Dezső Múzeum és a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége szervezésében létrejött tanácskozáson a politikus úgy fogalmazott, hogy a sem az Egyesült Államok, sem a Szovjetunió által nem ratifikált trianoni békére adott reakciók voltak a bécsi döntések, s etnikai szempontból kétségkívül igazságosabb határokat hoztak létre, mint amelyek az első és a második világháború után kialakultak.

Szerinte szlovák, román vagy szerb szempontból úgy tűnhet, mintha a történelem 1918-ban, vagy 1920-ban kezdődött volna, de ez a szemlélet elfogadhatatlan. "Ha pedig azt nézzük, hogy ki hogyan viselkedett, vagy viselkedik a saját kisebbségeivel kapcsolatban, akkor azt látjuk, hogy előszeretettel alkalmaznak kettős mércét" - jelentette ki.

Úgy látja: a magyarok a külhoni magyarok helyzetét alapvetően emberi jogi és kisebbségi kérdésnek látják, az Osztrák-Magyar Monarchia utódállamai azonban hatalmi és biztonságpolitikai kérdésnek tekintik. Értékelése szerint ezért is alkalmazták és alkalmazzák a magyarság ellen az asszimilálás rejtett vagy durva módszereit.

Némedi Lajos, Veszprém fideszes alpolgármestere a konferencia elején mondott köszöntőjében azt mondta, azért is sorfordító az első bécsi döntés, mert visszaadta Magyarországnak a Felvidék egy részét, de ugyanakkor elmérgesítette a magyar-szlovák viszonyt.

1938. november 2-án a bécsi Belvedere-kastélyban Ribbentrop német és Ciano olasz külügyminiszter hirdette ki az első bécsi döntést. Ez lényegében az etnikai revíziót valósította meg: Szlovákia csaknem kizárólag magyarok lakta déli részén 11 927 négyzetkilométernyi területet adott vissza, ahol a 869 299 lakos 86,5 százaléka volt magyar és csak 9,8 százaléka szlovák (az új határokon túl 67 ezer magyar maradt).

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Nem várta meg a kilakoltatást: öngyilkos lett a szegedi férfi
2013, november 7 - 09:26 alfahir.hu

Egy szegedi férfi nem tudta elviselni azt a szégyent, hogy 59 évesen utcára kerül: gyógyszerekkel végzett magával. Holttestére a kilakoltatók találtak rá.

A szomorú esetről a Délmagyar.hu hírportál számolt be csütörtök reggel. A kegyeleti okokból csak "Dönisz" néven említett férfit egy héttel ezelőtt találta holtan otthonában az Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. (IKV) rendőrséggel és végrehajtóval érkező képviselője.

Rokkantnyugdíj mellett dolgozott

Dönisz egy Gutenberg utcai önkormányzati bérlakásban élt, és az egyik Kárász utcai üzletben dolgozott rokkantnyugdíjasként. Egy agyérgörcs után százalékolták le, előtte dekoratőr volt és címfestőknél dolgozott. Az édesanyjával lakott, aki azonban pár éve elhunyt, azóta a férfi egyre nehezebben jött ki 48 ezer forintos rokkantnyugdíjából. Barátai elmondása szerint hol a gázt, hol a villanyt kötötték ki nála, a végén már semmije sem volt.

"Itt találkoztunk vele a Propellerben, sűrűn beszélgettünk. Láttuk, hogy nehéz helyzetben van, étellel, élelmiszerrel segítettük. Ritkán beszélt az anyagi helyzetéről, mindig tiszta ruhában, rendesen felöltözve járt. Október 27-én még együtt söröztünk, pedig Dönisz már tudta: másnap rendőri segítséggel kilakoltatják. Az utolsó este sem lehetett rajta semmit észrevenni" - mesélte a neve mellőzését kérő barát.

Elmondásuk alapján a férfi nem akarta megvárni a novemberi kilakoltatást - és az ezzel járó szégyent -, ezért gyógyszerekkel végzett magával.

Nem pályázhatnak szociális bérlakásra a kilakoltatottak

A Délmagyar.hu az ügyben az önkormányzathoz és az IKV-hoz fordult. A Városüzemeltetési Irodától megtudták, létezik kedvezményes garzonlakás nyugdíjasoknak, de az elhelyezésért 843 ezer forintot kell fizetni. A kevés üres helyre ráadásul rengeteg érdeklődő van, nemcsak bér-, hanem magánlakásban élők is szeretnének ide költözni. Az iroda munkatársa elmondta, akit kilakoltatnak, 5 évig szociális bérlakásra sem tud pályázni.

"A lakásbérlők háromhavi hátralék felhalmozását követően kapnak fizetési felszólítást társaságunktól" - tájékoztatott Nagy Ferenc. Az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette, ha az ügyfél nem lép a megkeresésre, ügyvédhez továbbítják a tartozást. "200 ezer forintos adósságnál a jogszabályoknak megfelelően felmondjuk a bérleti szerződést. De még ekkor is van lehetőség a tartozás rendezésére. 2013-ban 43 lakás kiürítésére nyújtottunk be eddig bírósági keresetet, egy részét lejárt szerződések, más részét pedig a tartozások miatt - közölte a végrehajtók főnöke.

Nem az első tragédia

A Jobbik évek óta követeli az igazságtalan hitelszerződések felülvizsgálatát, a kényszerkilakoltatások megakadályozását, a családi csődvédelem bevezetését. A kilakoltatás veszélye Magyarországon közvetve több mint százezer családot fenyeget, a problémát sem a nemzeti eszközkezelő, sem az ócsai lakópark nem tudta kezelni.

Sajnos nem ez az első tragédia, amely az adóssággal terhelt ingatlanok kényszerintézkedése miatt következik be. Két éve egy férfi kiugrott ablakából, amikor megjelentek nála a végrehajtók, de próbáltak már utcára tenni nyolc hónapos kismamát, súlyos betegségben szenvedő édesanyát és 92 éves nénit is.

Kapcsolódó:
   Orbán megszüntetné az Erzsébet-utalványt?
   Orbán: Egymillió ember menekült meg - a magánnyugdíj megtakarításától
   A rezsi olcsóbb, az étel, ital jóval drágább lesz jövőre



*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Egy kisebbségi (sváb) levele zsidó és cigány polgártársaihoz

Őseim a ti őseitekhez hasonlóan évszázadokkal ezelőtt ezt az országot választották hazájuknak. Mivel minket senki nem kényszerített arra, hogy itt éljünk, ezért jogosan várta és várja el a befogadó ország, hogy elfogadjuk : első a magyarok érdeke. Mi svábok nem érezzük magunkat elnyomottnak, hiszen beszélhetünk, tanulhatunk németül, ápolhatjuk hagyományainkat. Ahogy ti is.

Természetesen nem felejtettük el azt a sötét, kommunista korszakot, amikor a svábokat tömegesen deportálták, málenkij robotra hurcolták őket, házaikat elvették, sokukat névmagyarosításra kényszerítették. Akkor persze liberálisok, fajvédők, népszavás idióták nem tiltakoztak. Gusztosokban és mohácsikban nem keltett félelmet a Munkásőrség, a kommunisták felfegyverzett, bakancsos, egyenruhás párthadserege.

Nagyszüleimtől is mindent elvettek. Anyu így lett Brauer helyett Bányai, és ráadásként a középiskolából is kirúgták. Mégsem lettek megélhetési bűnözők. Kemény munkával előlről kezdték az életüket, ahogy még nagyon sok sváb. Híresek is a svábok a spórolásukról. Persze országokat még ma sem tudunk felvásárolni.

Vallom, hogy minden fajnak, rassznak, etnikumnak és nemzetiségnek vannak jellemző tulajdonságai. Nem vagyunk
egyformák. Ez a különbözőség az egyik fontos része a kriminológiában alkalmazott profilalkotásnak.

Milliárdos ingatlanpanama, tőzsdespekuláció - zsidóbűnözés.

Színesfémlopás, emberölés különös kegyetlenséggel 200 Ft-ért, csoportosan elkövetett garázdaság kapákkal és kaszákkal felfegyverkezve - cigánybűnözés.

Ha majd a svábok között is elszaporodik egyfajta bűnelkövetési módszer, én nem fogok tiltakozni a svábbűnözés szóösszetétel használata miatt. Sőt, elsőként fogok elhatárolódni a bűnöző életmódot folytató sváboktól.

Fiamat a tisztességes, becsületes életre nevelem. Kitűnő tanuló és nem szokott "gyerekcsínyt" elkövetni.

Zsidók és cigányok!
Szörnyű lehet itt élnetek, hiszen mindenkit gyűlöltök és nem értitek miért gyűlöl meg benneteket mindenki. Vajon én, mint sváb származású, miért nem érzékelem a kirekesztést? Mert mi elfogadtuk a szabályokat.

Megszerettük ezt az országot, Magyarországot a hazánknak tekintjük. Ti csak egy gazdatestnek, amin parazitaként
élősködtök.

Ha nem érzitek itt jól magatokat, gondoljatok ex-miniszterelnökötök szavaira : "El lehet innen menni!".

Kapcsolódó:
   Izrael minden irányból falak mögé zárja a palesztin területeket

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Putyin: A mai nyugati mocskos civilizáció felülmúlja az ókori Róma züllött társadalmát
2013. október 17., 18:47 pravda - magyartudat.com

Vlagyimir Putyin a közelmúltban fejtette ki nézeteit arról az euro-atlanti hatásról, amely a keresztény európai gyökerek határát próbálja ezoterikus megközelítéssel kelet felé tolni.

Az orosz miniszterelnök szerint a kereszténység bölcsője az Atlanti-óceántól az Uralig terjed - ahogy ezt de Gaulle is kijelentette. Mostanra azonban, a hagyományokban bővelkedő, büszke kontinens teljesen átformálta és felforgatta több ezer éves kultúráját.

Sötét erők dolgoznak a jelenlegi modern euro-atlanti világban, amely térben és időben egyaránt pusztít. Putyin így fogalmazott: Ezt a világot olyan sátáni erők irányítják, amelyek elkötelezett hívei a kereszténységnek. Ebben a kultúrában Lady Gaga, az Android, Tim Burton, stb. képviselik az értéket, lesöpörve Mozart, vagy Tolsztoj által teremtett kultúrát.

Ez az új nyugati világ a kereszténység álarca mögött, a fehér emberek nyakába zúdít minden rosszat, az új pápa pedig hátat fordítva a heteroszexualitásnak, szemet huny a homoszexualitás növekvő térnyerése felett. Nem tesz különbséget jó és rossz között, átlép az ősi nyugati keresztény hagyományokon.

A keresztény nyugat jelenleg egy olyan koncepciót vázolt fel, amely befogadja az orosz ortodox lelkeket és az egész birodalmat, amely valamiféle kegy gyakorlása a volt Szovjetúnió múltjának eltörléséért.

Az euro-atlanti civilizáció három nagyhatalma - az Egyesült Államok (amely leginkább a mátrixra hasonlít, legkevésbé sem nemzetállamra), Anglia (intellektuálisan a legveszélyesebb, gondoljunk csak például Bacon lázadására) és Franciaország (amely 1789 óta hasznosan idióta tagja a pokoli hármas szövetségnek) -, olyan lázadó angyalok, akik bibliát forgatnak. Ez a bűnös civilizáció felelős a tudományosan megtervezett rendbontásokért, lázadásokért és olyan parádés napirendi pontokat dolgoz ki, amelyek az embereket megosztják, lelküket felaprózzák, majd megsemmisítik.

A szociáldemokrata utópia szajkózása abszurd: az a 300 leggazdagabb amerikai oligarcha beszél humanitárius viselkedésről és világbékéről, akiknek vagyona 2300 milliárd dollár és akik az emberek lelkével a legcsekélyebb mértékben sem foglalkoznak. A világot fenekestől felfordítani, megosztani és bankautomatákat gyártani, ez az egyetlen programjuk. Ez az egész, ami zajlik, Hamletbe illő zakkant színjáték.

Gustav Flaubert a Salammbo c. könyvében, írt az oligarchikus világról és a keleti civilizációról. Leírja, hogy a nyugat mennyire a pénz megszállottja, hogyan képes manipulálni az embereket degenerált, mocskos tervének végrehajtásához. Leginkább Karthágóhoz hasonlítható ez a trend, ahol a vallás rendszeresen szedte emberi áldozatait, különösen a gyermekeket kínozta kifinomult kegyetlenséggel. Napjainkban a gyermekek éppen ilyen gyötrelmeknek vannak kitéve, gyakran pusztán árut jelentenek az interneten. A mai nyugati mocskos civilizáció felülmúlja az ókori Róma züllött társadalmát, amelybe beletartozik a mai Róma és Vatikán is.

Flaubertazt azt mondta, Karthágóban a pénz az úr, ahol az oligarchák szabad kezet kapnak a hatalomhoz és a közvélemény megvásárlásához, ennek következménye a kaotikus politika. Oroszország mindezt tapasztalhatta már Jelcin idején, de ugyanez mondható el a globalizáció, mint az új világrend alapítóiról, a francia Sárközyről és az amerikai Bushról is.

A II. világháború után felépített Bilderberg Európa Amerika autokrata vezetését követte, a Rousseau-féle menetrend azonban értelemszerűen nem volt képes megőrizni a szociális, kulturális és nem utolsó sorban a lelki, de még a demográfiai örökségeket sem. A szemlélet igazán a 90-es évekre bontakozott ki, ma pedig azt tapasztalhatjuk, hogy a vezető német és francia politikusok köpnek saját zászlóikra. Merkel a legutóbbi választási győzelmével végképp hátat fordított a német zászlónak, emellett meg kell említeni, hogy választóinak átlagos életkora 60 év. Itt lenne az ideje, hogy a kiöregedett választók tartózkodjanak a szavazástól.

Vlagyimir Putyin kifejezésénél maradva, az euro-atlanti erők baljós szerepe már Lovecraft rémálmaiban is szerepelt. A múltban, őseink féltek a nagy óceán hullámzásának irányától, de ez semmi rosszat nem jelent. Jean Parvulesco könyvében beszámolt Putyin hihetetlen példamutató szerepéről és egyben rámutat: mostantól az európaiaknak semmi köze Ázsia ősi hagyományaihoz.

Vlagyimir Putyin kifejtette még az euro-atlanti erők sötét mítosza szerint, a háborgó Földközi-tengeren erőszakos szélnek kitett hajó pusztulását, megemlítette Atlantis eltűnését, de kitért a Platón által leírt degenerált áltudományra is.

Putyinnak nagy kihívással kell szembenéznie: ugyanis valóban léteznek a tengerben szörnyek, de úgy tűnik, ő nagyon is tudja, kik foglalkoznak velük.



Locations of visitors to this page
Programajánló

Törökországi Nagykörút


Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya

Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda
HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000

HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel
Egészség Sziget



[Dokumentum] Csõcselékkel a gyülekezet ellen - Újabb nyomásgyakorlás Amerikától - Trianon rablóbéke volt - Nem várta meg a kilakoltatást: öngyilkos lett a szegedi férfi - Egy kisebbségi (sváb) levele zsidó és cigány polgártársaihoz - Putyin: A mai nyugati mocskos civilizáció felülmúlja az ókori Róma züllött társadalmát

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


Lechner Judit biokertész: Gyógynövények,
fűszerek a magyar bio kertekben 2. rész

MA! 2013. november 8. péntek 18 óra

Gyógynövényismeretünk kettős forrása, a népi növényismeret, Szent László füve, orbáncfű, Csabaíre-vérfű, szurokfű, kakukkfű. A halimbai hagyaték.
A kolostorkertek gyógynövényei, mediterrán eredetű fűszercserjéink helye a kertben, nevelésük, szárítás, felhasználás. Levendula, zsálya, rozmaring, izsóp, ruta, borsikafű, kövirózsa,tárkony a kertben és a konyhában. Amerikai eredetű gyógynövények, kasvirág, ánizsmenta, aranyvessző.
Helyszín: Sóter Klub Bp.VI. Dessewffy u. 53.
Előadás belépő: 1.200.-Ft

Vetráb József Kadocsa Pilis kutató és író:
Égre nyíló lélek-ajtó - Könyvbemutató előadás

Holnap! 2013. november 9. szombat 18 óra

A vetített képes előadás témaköre kitér a Pilis mítikus történelmére, történeti földrajzára, a területén egykor volt, megtalálható királyi központok feltérképezésére, valamint a pannóniai bebryszek, azaz szikamberek eredet történetére.
Helyszín: Sóter Klub Bp.VI. Dessewffy u. 53.
Előadás belépő: 1.200.-Ft



Matyi libái idén nem Döbrögi vásáron végezték
Márton napi történet: A római császár katonájaként szolgáló Márton a franciaországi Amiens városában egy hideg téli estén odaadta meleg köpenyének felét egy nélkülöző koldusnak. Aznap éjszaka álmában megjelent Jézus a koldus alakjában. Innentől kezdve nem a hadsereget, hanem Istent szolgálta, megkeresztelkedett. Misszionáriusként sok jót cselekedett. Jóságáról még életében legendák keringtek, püspökké akarták szentelni. A monda szerint mikor ennek hírét vette, az érte jövő küldöttek elől nagy alázatosságában a ludak óljába bújt. A szárnyasok azonban gágogásukkal, szárnyuk verdesésével óriási zajt csaptak, így elárulva Márton rejtekhelyét.

Zöld Kapu Vendéglő libás cuccok
Rendszer élesítése: 2013. november 09. 12.00
Asztalfoglaláskor érdemes jelezni az igényelt libacombok darabszámát, mert a készlet, habár nagy, de nem végtelen. És az előkészítés is idő. Persze mindent elkövetünk, hogy ... De, hogy ne legyen, de ... Köszönjük előre is.
A képen: Libavadas, a madár combját elősütjük, vadas mártással, zsemlyegombóccal kerül asztalra

Asztalfoglalás év végi bulikra, céges összejövetelekre ajánlott, mert a helyek vészesen fogynak.
Érdeklődéshez, egyeztetéshez: zoldkapufoglalas@gmail.com, vagy a 0036- 1- 387- 70- 28- as telefonszám is használható.

Várjuk szeretettel!
Cím: 1034 Óbuda Szőlő utca 42
Térkép, útvonal tervezés
Telefon: 06-1-387-70-28
Drótposta: zoldkapuvendeglo@gmail.com
Asztalfoglalás: zoldkapufoglalas@gmail.com
Honlap www.zoldkapuvendeglo.hu
Csülök csárda részleg.
Facebook, Twitter, Google+
Nyitva: minden nap 10-22 óráig


Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Csőcselékkel a gyülekezet ellen
Horthy Miklós kormányzó és szoborállítói védelmében
A Magyarok Világszövetsége közleménye


A mai magyar valóság megdöbbentő lelete mutatkozott meg 2013. november 3-án Budapesten, amikor a Szabadság téri Hazatérés Templomának református gyülekezete az egyház belterületén felállította Horthy Miklós mellszobrát. Annak a Horthy Miklósnak szobrát, aki 1920-1944 között Magyarország kormányzója volt, és református emberként döntő szerepet játszott abban, hogy a ma neki szobrot állító gyülekezet temploma felépülhessen.

Amíg a templomot teljesen megtöltő gyülekezet a hálaadó istentiszteletet hallgatta, a templom előtt lármásan zajongó csőcselék gyűlt össze, szélsőséges politikai erők hívására. A fenyegetőző, ordibáló, a zsidók sérelmeit emlegető, Horthy Miklóst és szoborállítóit gyalázóktól a karhatalom kellett az imádkozó-emlékező gyülekezetet megvédje.

A mai Magyarország e döbbenetes látleletével kapcsolatban a Magyarok Világszövetsége az alábbiakat kívánja a magyar nemzet és a világ nyilvánosságának tudomására hozni:

Elfogadhatatlannak és megengedhetetlennek tartjuk, hogy a 90%-ban keresztény Magyarországon szitkozódó csőcseléket vezényeljenek egy templomban imádkozó gyülekezet ellen. Ami történt, az a keresztény erkölccsel összeegyeztethetetlen, a magyar nép lelkétől idegen, közösség elleni izgatás, aminek Magyarországon nem szabad megismétlődnie.

A Magyarok Világszövetsége Horthy Miklós kormányzót - minden ismert hibájával együtt - a XX. századi Magyarország legnagyobb politikusának, igazi államférfiúnak tartja. Személyével és a nevével fémjelzett korszakkal kapcsolatban a következőket tartja fontosnak emlékezetbe idézni:
    Horthy Miklós nem a zsidók ellen lépett szövetségre a hitleri Németországgal, hanem Magyarország érdekében, amelynek polgárai között az igen jelentős számra duzzadt zsidó népcsoport tagjait is ott találjuk.
    Az, hogy Magyarországnak a szovjetellenes háborúból való kilépését a Zsidó Világkongresszus akadályozta meg, mára közismert. Tették ezt arra való hivatkozással, hogy Magyarország kilépése esetén Németország katonailag megszállná az országot, és ezzel végveszélybe sodorná a Magyarországon biztonságban élő 800 ezer zsidót.
    A magyar történelemírás még adós annak a feltárásával, hogy Magyarország milyen indítékkal és pontosan kinek a követelésére üzent hadat a Szovjetuniónak, és ebben a döntésben mekkora szerepe volt a Magyarországon biztonságban élő 800 ezer zsidó féltésének a hadba lépés további halogatásával kockáztatott német katonai megszállástól?
    A Horthy Miklós kormányozta Magyarországon azért duzzadt pár év alatt 800 ezer főre a zsidó népcsoport, mert a párszáz ezres őshonos zsidó mellé ide menekült több százezer zsidó a környező, németek által megszállt országokból (Ausztria, Lengyelország), és meg nem szállt országokból (Szlovákia, Románia, Jugoszlávia). Amint azt a Horthy-Magyarországra menekülő zsidók egyike, amúgy fontos személy, a Bécsben elhunyt Almási (Blumgrund) János ismételten elmondta, itt a zsidóknak Kánaán volt élni, szemben Csehszlovákiával, ahonnan ők menekültek.
    Amíg tényleges kormányzói hatalma megengedte, Magyarország 1944. március 19-én bekövetkezett német megszállásáig Horthy Miklós a legelszántabban védte a magyarországi zsidókat, szükség esetén a hadsereg bevetésével is, lásd a Koszorús Ferenc vezérezredes vezette hadművelet, amellyel megakadályozták a budapesti zsidóság deportálását. A zsidóság hálájának kézzelfogható eredményeként Horthy Miklóst vádlottként meg sem idézték a nürnbergi perben. 12 éves portugáliai száműzetése idején pedig a hálás zsidóság - élén a Chorin családdal - folyósította Magyarország egykori kormányzójának az életjáradékot.
    Horthy Miklós kormányzása idején 1920 és 1930 között hivatalos népszámlálási adatok szerint 700 ezer fővel gyarapodott Magyarország népessége, ami kiemelkedő és az ország gyarapodásáról mindent elmondó mutató.
    A vasárnapi csőcselék támadásának egyik legaljasabb - háttérben meghúzódó, felkészült politikai boszorkánykonyhára valló - fogása az volt, hogy Horthy Miklós kormányzót egy lapra tette a kommunista Kádár Jánossal, hirdetve, hogy egyiküknek sem jár szobor Magyarországon, és álságosan "megfeledkezve" arról, hogy Horthy Miklóst nem szovjet tankokkal, sem más idegen hatalom segítségével ültették a kormányzói székbe, hanem odaemelték őt életútja, hadvezéri sikerei és a magyar nép tisztelete.

A Magyarok Világszövetsége kiáll a Szabadság téri Hazatérés Temploma református gyülekezete, annak presbitériuma és lelkésze mellett, és köszönetet mond nekik Horthy Miklós kormányzó emlékének ápolásáért, az egyik legfőbb magyar érték, a méltányosság gyakorlásáért.

Visszataszítónak tartjuk a Református Egyház azon vezetőinek és papjainak magatartását, akik - ahelyett, hogy védelmükbe vennék a csőcselékkel megtámadott, segítséget kérő gyülekezetet, elhatárolódnak és fegyelmi eljárást indítanak a gyülekezet lelkésze ellen. Arra kérjük a pálcát törőket, hogy ne feledjenek el két dolgot:
    - A Magyarországi Református Egyház mai elsőszámú vezetője a mostanihoz hasonló Horthy-emlékhely kialakításának volt tevőleges részvevője anélkül, hogy haja szála görbült volna. Óvakodjanak tehát a kettős mércétől!
    - A Szabadság téri Hazatérés templomának református gyülekezete és annak lelkésze Dr. Hegedűs Loránt püspök, a XX. századi magyar reformáció kiemelkedő alakja, Ravasz László püspök utóda oltalma alatt áll.

A Magyarok Világszövetsége szánalmasnak tartja a budapesti Horthy Miklós-szobor ellen tiltakozók silány történelmi ismereteit, és ezt a kommunizmus máig húzódó áldatlan örökségének tartja. Különösen aggasztó a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) azonos hangnemű, és hasonlóan hiányos ismereteket tanúsító megszólalása ez ügyben.

A Magyarok Világszövetsége nyitott a magyar-zsidó együttélés súlyos kérdéseinek megvitatására. Ebben a szellemben kész helyt adni és részt venni egy kerekasztalon, amely megvitatja a magyar nemzet és a zsidó népcsoport együttélésének neuralgikus kérdéseit. A zsidóság tömegeinek a XIX. század elején bekövetkezett beáramlásától a kiegyezés által meghozott emancipáción át a magyarellenes népirtást jelentő, Kun Béla vezette Tanácsköztársaságig, és Trianontól a holokauszton és a kommunizmuson át a mai Magyarországig.

A Magyarok Világszövetsége felhívással fordul a Horthy Miklós kormányzó által alapított Vitézi Rend mai szerveződéseihez, és kéri, hogy vegyék tevőlegesen védelmükbe Horthy Miklós kormányzó emlékét, és mindazokat, akik a legfontosabb magyar értékek mentén - igazság, tisztesség, méltányosság - a magyar nemzet jövőjét a hagyományok tiszteletével, a tudás eszközeivel és az erkölcs megtartó erejével alakítják.

Budapest, 2013. november 6-án
A Magyarok Világszövetsége

A kiadmányt hitelesíti:
Patrubány Miklós István Ádám elnök

MVSZ Sajtószolgálat
8092/131106

Lakatos Pál
"Történelmi paródia nyilvános elismerésben részesíteni egy olyan embert, aki 1938-ban bevezette a zsidóellenes törvényeket, aki Adolf Hitler oldalán állt a második világháború előtt és alatt, és aki nem akadályozta meg a magyar zsidóság legyilkolását" - fejezte ki felháborodását a budapesti Horthy-szobor felavatása miatt hétfőn Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke. A megdöbbentek sorából nem maradt ki a MAZSIHISZ vezérkara sem.

Varsóban, az egyik emlékművön olvasható: "A magyar-lengyel történelmi barátság elkötelezettje, több mint 130 ezer lengyel menekült befogadásának, ellátásának és Nyugatra segítésüknek megszervezője 1939 és 1943 között, szembeszállva a szélsőjobb és a szélsőbal erőivel. A közép-európai kereszténydemokrácia megújulásának hirdetője. Emlékművén keresztül fejezi ki a lengyel nemzet köszönetét mindazoknak, akik a lengyel menekültek megmentését előmozdították." - az emlékművel O'sváth László, a Horthy-korszak belügyminisztériumi köztisztviselője előtt tisztelegtek annak felállítói. Miközben, az emlékművön lévő 35 név mellett, akiknek szintén kijár a köszönet, a következő nevek is olvashatók: Horthy Miklós, Kállay Miklós (1942 márciusától 1944 márciusáig miniszterelnök), Keresztes-Fischer Ferenc (belügyminiszter volt a Károlyi-, Gömbös-, Imrédy-, Teleki-, Bárdossy- és Kállay-kormányokban ), Teleki Pál, Serédi Jusztinián.

Lauder úr, hazai örjöngők, pártvezérek és sárga csillagosok! Nem kellene továbbképzésre, Varsóba menni?

Kapcsolódó:
   Egy zsidó tábornok fia a történelmi hazugságokról
   Svédország: egy jóléti állam két arca
   Egyházi tiltakozás a Horthy-szobor miatt
   Belháború tört ki a reformátusoknál a Horthy-szobor miatt
   Lelkipásztorok a Horthy szobor mellett
   Emlékezők és ellentüntetők a Horthy-szobor avatásán, és a reakciók
   Az Egyesült Államok elítéli a szoboravatást
   Feljelentik a Horthy-szobor ellen tüntetőket




*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Újabb nyomásgyakorlás Amerikától
Pilhál Tamás 2013. november 08., péntek 05:30 Magyar Nemzet

Elítélte a Horthy-szobor felállítását, és a magyar kormány elhatárolódását követelte tegnap az Egyesült Államok nagykövetsége, holott azt Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője már vasárnap megtette. A hazai balliberálisokat feltehetőleg lehallgatási információkkal is támogató Egyesült Államok nem először avatkozik magyar belügyekbe, és próbál nyomást gyakorolni az Orbán-kormányra.

Az Egyesült Államok elítéli a Horthy-szobor vasárnapi felavatását, és szükségesnek tartja, hogy a legmagasabb rangú magyar vezetők is határozottan és egyértelműen ítéljék el a történteket - derül ki a budapesti amerikai nagykövetség csütörtöki kommünikéjéből. Eszerint ők a "náciszövetséges Horthy Miklós" mellszobrának felállítását "egy etnikai gyűlölettel és antiszemitizmussal azonosított magyar politikai párthoz", a Jobbikhoz kötik, és akik szervezték, azok "nemcsak saját intoleranciájuknak vitték hírét, hanem Magyarországról is drámaian negatív képet festettek". Elismerték, a magyar kormány egyes tagjai helytelenítették a szoborállítást, ám szerintük a legmagasabb rangú magyar vezetőknek is "gyorsan, határozottan és egyértelműen" el kell ítélniük a történteket.

A követség közleményével ellentétben Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető még vasárnap provokációnak nevezte a szoborállítást, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár pedig azt mondta, a Horthy-korszakot történészeknek, és nem politikusoknak kell megítélniük, és minden ilyen politikai provokáció árt a kérdés megítélésének. Ismeretes, a fővárosi Szabadság téren a Hazatérés templomának előterében - jobbikos politikusok részvételével - avatták fel a mellszobrot. Előtte istentiszteleten ifj. Hegedűs Lóránt lelkész hirdetett igét, aki ellen fegyelmi vizsgálatot indítottak a református egyházban. Az eseményt ellentüntetés kísérte.

Politikai befolyásszerzés van a háttérben?
Minden parlamenti párt érintett lehet az Egyesült Államok nemzetbiztonsági ügynökségéhez, az NSA-hoz fűződő lehallgatási botrányban, és a velünk egy szövetségi rendszerben lévő nagyhatalom az érdekei szerint üzletelhetett azokkal az adatokkal, amelyeket a magyar politikai közélet szereplőiről célzottan gyűjthettek. Így értékelték a Magyar Nemzet kérdésére nevük elhallgatását kérő hírszerzési szakemberek azt, hogy a magyarországi politikai befolyásszerzés gyanúja is felmerült az Egyesült Államokat érintő lehallgatási botránnyal összefüggésben.


Az Egyesült Államok nem először avatkozik be a magyar belpolitikába. Mint arról a lap csütörtökön beszámolt, hazai baloldali és balliberális körök is kedvezményezettjei lehettek annak a nemzetközi botrányt kiváltó lehallgatás- és adatgyűjtés-sorozatnak, amelyet az Egyesült Államok nemzetbiztonsági ügynöksége, az NSA folytatott Magyarországon, feltehetőleg a Szabadság téri amerikai nagykövetség épületében. A parlament nemzetbiztonsági bizottságának keddi ülésén elhangzottak alapján két párt esetében vetődhet fel a politikai befolyásszerzés gyanúja. A lap úgy tudja, a kormányfő a jövő hét közepéig találkozik valamennyi parlamenti párt frakcióvezetőjével a lehallgatási botrány ügyében. A Demokratikus Koalíció és a Bajnai Gordon-féle Együtt-PM nem kapott meghívást az Orbán Viktor által kezdeményezett egyeztetésre.

Amerikai körök egyébként jelentős pénzzel is támogatnak balliberális csoportokat a színfalak mögött. Például Bajnai csapata is jelentős amerikai támogatást kapott, és Gyurcsány cégcsoportja is sorra nyer el megbízásokat a Soros György amerikai spekuláns érdekeltségébe tartozó alapítványtól. A színfalak előtt pedig rendre úgy avatkozik be belpolitikai kérdésekbe az Egyesült Államok itteni kirendeltsége, hogy azzal a balliberális oldalnak kedvezzen. Emlékezetes, a magyar alkotmányozás folyamatát is sorozatosan támadások érték, miként az egyházügyi törvényt vagy a médiatörvényt is. Utóbbi kapcsán különösen a Klubrádió "betiltása" miatt tiltakoztak amerikai körök, noha a rádió az elhúzódó peres eljárások idején is zavartalanul sugározhatott. (Kapcsolódó hír, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa úgy döntött: hivatalból eljárást indít a Klubrádió budapesti 92,9 MHz-es frekvenciára szóló szerződésének hatósági szerződéssé alakítása érdekében. A testület ezzel párhuzamosan megteszi a szükséges lépéseket a rádió közösségi médiaszolgáltatásként való elismeréséhez, amely lehetővé teszi az ingyenes sugárzást.)

Ugyancsak nyomást próbáltak gyakorolni a magyar kormányzatra a Sukoró-ügyben. Az amerikai nagykövetség munkatársai egy munkaértekezleten számon kérték Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztoson, amiért nyomozás folyik az ügyben, majd annak ellenére minősítették politikai indíttatásúnak a büntetőeljárást, hogy akkor a volt kormányfőt még meg sem gyanúsították. A lehallgatási ügyben a lap kereste az amerikai nagykövetséget, hogy miként kommentálják az értesülést, illetőleg azt tudakolták, adtak-e át lehallgatásból származó információkat hazai balliberális köröknek, ám lapzártáig nem érkezett válasz.

Az információ átadásra vonatkozó kérdésükre az Együtt-PM sajtóosztályán azt válaszolták: "Bajnai Gordon és az Együtt-PM-szövetség politikusai szerint a nemrégiben napvilágra került információk alapján kirajzolódó lehallgatások szövetségesek között elfogadhatatlanok." Hozzátették: ha ilyesmiről bármikor tudomásuk lett volna, azonnal kifejezték volna tiltakozásukat. Arra a kérdésükre viszont, politikusaik kaptak-e ilyen, lehallgatásból származó információkat, nem válaszoltak. A DK-sokat az ügyben nem sikerült elérnie a Magyar Nemzetnek.

Kapcsolódó:
   Ostrom alatt az Egyesült Államok nagykövetsége

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Trianon rablóbéke volt
2013. november 7., csütörtök MHO/MTI

Az első bécsi döntés 75. évfordulójára emlékeztek VeszprémbenKözép-Európa máig tartó konfliktusai abból adódnak, hogy az első világháború után kialakított politikai határok nem fedték az etnikai határokat - jelentette ki Csáky Pál.

Szlovákia korábbi kormányfőhelyettese ezt csütörtökön Veszprémben mondta az első bécsi döntés 75. évfordulója alkalmából rendezett kétnapos nemzetközi konferenciát megnyitó beszédében, amelyben Trianont rablóbékének nevezte.

Csáky Pál, aki a Magyar Közösség Pártjának elnökségi tagja is, hangsúlyozta, hogy az első világháború után a nemzetek önrendelkezési jogát megtagadták a magyarokról, és bizonyos fokig a németektől is.

A Laczkó Dezső Múzeum és a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége szervezésében létrejött tanácskozáson a politikus úgy fogalmazott, hogy a sem az Egyesült Államok, sem a Szovjetunió által nem ratifikált trianoni békére adott reakciók voltak a bécsi döntések, s etnikai szempontból kétségkívül igazságosabb határokat hoztak létre, mint amelyek az első és a második világháború után kialakultak.

Szerinte szlovák, román vagy szerb szempontból úgy tűnhet, mintha a történelem 1918-ban, vagy 1920-ban kezdődött volna, de ez a szemlélet elfogadhatatlan. "Ha pedig azt nézzük, hogy ki hogyan viselkedett, vagy viselkedik a saját kisebbségeivel kapcsolatban, akkor azt látjuk, hogy előszeretettel alkalmaznak kettős mércét" - jelentette ki.

Úgy látja: a magyarok a külhoni magyarok helyzetét alapvetően emberi jogi és kisebbségi kérdésnek látják, az Osztrák-Magyar Monarchia utódállamai azonban hatalmi és biztonságpolitikai kérdésnek tekintik. Értékelése szerint ezért is alkalmazták és alkalmazzák a magyarság ellen az asszimilálás rejtett vagy durva módszereit.

Némedi Lajos, Veszprém fideszes alpolgármestere a konferencia elején mondott köszöntőjében azt mondta, azért is sorfordító az első bécsi döntés, mert visszaadta Magyarországnak a Felvidék egy részét, de ugyanakkor elmérgesítette a magyar-szlovák viszonyt.

1938. november 2-án a bécsi Belvedere-kastélyban Ribbentrop német és Ciano olasz külügyminiszter hirdette ki az első bécsi döntést. Ez lényegében az etnikai revíziót valósította meg: Szlovákia csaknem kizárólag magyarok lakta déli részén 11 927 négyzetkilométernyi területet adott vissza, ahol a 869 299 lakos 86,5 százaléka volt magyar és csak 9,8 százaléka szlovák (az új határokon túl 67 ezer magyar maradt).

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Nem várta meg a kilakoltatást: öngyilkos lett a szegedi férfi
2013, november 7 - 09:26 alfahir.hu

Egy szegedi férfi nem tudta elviselni azt a szégyent, hogy 59 évesen utcára kerül: gyógyszerekkel végzett magával. Holttestére a kilakoltatók találtak rá.

A szomorú esetről a Délmagyar.hu hírportál számolt be csütörtök reggel. A kegyeleti okokból csak "Dönisz" néven említett férfit egy héttel ezelőtt találta holtan otthonában az Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. (IKV) rendőrséggel és végrehajtóval érkező képviselője.

Rokkantnyugdíj mellett dolgozott

Dönisz egy Gutenberg utcai önkormányzati bérlakásban élt, és az egyik Kárász utcai üzletben dolgozott rokkantnyugdíjasként. Egy agyérgörcs után százalékolták le, előtte dekoratőr volt és címfestőknél dolgozott. Az édesanyjával lakott, aki azonban pár éve elhunyt, azóta a férfi egyre nehezebben jött ki 48 ezer forintos rokkantnyugdíjából. Barátai elmondása szerint hol a gázt, hol a villanyt kötötték ki nála, a végén már semmije sem volt.

"Itt találkoztunk vele a Propellerben, sűrűn beszélgettünk. Láttuk, hogy nehéz helyzetben van, étellel, élelmiszerrel segítettük. Ritkán beszélt az anyagi helyzetéről, mindig tiszta ruhában, rendesen felöltözve járt. Október 27-én még együtt söröztünk, pedig Dönisz már tudta: másnap rendőri segítséggel kilakoltatják. Az utolsó este sem lehetett rajta semmit észrevenni" - mesélte a neve mellőzését kérő barát.

Elmondásuk alapján a férfi nem akarta megvárni a novemberi kilakoltatást - és az ezzel járó szégyent -, ezért gyógyszerekkel végzett magával.

Nem pályázhatnak szociális bérlakásra a kilakoltatottak

A Délmagyar.hu az ügyben az önkormányzathoz és az IKV-hoz fordult. A Városüzemeltetési Irodától megtudták, létezik kedvezményes garzonlakás nyugdíjasoknak, de az elhelyezésért 843 ezer forintot kell fizetni. A kevés üres helyre ráadásul rengeteg érdeklődő van, nemcsak bér-, hanem magánlakásban élők is szeretnének ide költözni. Az iroda munkatársa elmondta, akit kilakoltatnak, 5 évig szociális bérlakásra sem tud pályázni.

"A lakásbérlők háromhavi hátralék felhalmozását követően kapnak fizetési felszólítást társaságunktól" - tájékoztatott Nagy Ferenc. Az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette, ha az ügyfél nem lép a megkeresésre, ügyvédhez továbbítják a tartozást. "200 ezer forintos adósságnál a jogszabályoknak megfelelően felmondjuk a bérleti szerződést. De még ekkor is van lehetőség a tartozás rendezésére. 2013-ban 43 lakás kiürítésére nyújtottunk be eddig bírósági keresetet, egy részét lejárt szerződések, más részét pedig a tartozások miatt - közölte a végrehajtók főnöke.

Nem az első tragédia

A Jobbik évek óta követeli az igazságtalan hitelszerződések felülvizsgálatát, a kényszerkilakoltatások megakadályozását, a családi csődvédelem bevezetését. A kilakoltatás veszélye Magyarországon közvetve több mint százezer családot fenyeget, a problémát sem a nemzeti eszközkezelő, sem az ócsai lakópark nem tudta kezelni.

Sajnos nem ez az első tragédia, amely az adóssággal terhelt ingatlanok kényszerintézkedése miatt következik be. Két éve egy férfi kiugrott ablakából, amikor megjelentek nála a végrehajtók, de próbáltak már utcára tenni nyolc hónapos kismamát, súlyos betegségben szenvedő édesanyát és 92 éves nénit is.

Kapcsolódó:
   Orbán megszüntetné az Erzsébet-utalványt?
   Orbán: Egymillió ember menekült meg - a magánnyugdíj megtakarításától
   A rezsi olcsóbb, az étel, ital jóval drágább lesz jövőre



*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Egy kisebbségi (sváb) levele zsidó és cigány polgártársaihoz

Őseim a ti őseitekhez hasonlóan évszázadokkal ezelőtt ezt az országot választották hazájuknak. Mivel minket senki nem kényszerített arra, hogy itt éljünk, ezért jogosan várta és várja el a befogadó ország, hogy elfogadjuk : első a magyarok érdeke. Mi svábok nem érezzük magunkat elnyomottnak, hiszen beszélhetünk, tanulhatunk németül, ápolhatjuk hagyományainkat. Ahogy ti is.

Természetesen nem felejtettük el azt a sötét, kommunista korszakot, amikor a svábokat tömegesen deportálták, málenkij robotra hurcolták őket, házaikat elvették, sokukat névmagyarosításra kényszerítették. Akkor persze liberálisok, fajvédők, népszavás idióták nem tiltakoztak. Gusztosokban és mohácsikban nem keltett félelmet a Munkásőrség, a kommunisták felfegyverzett, bakancsos, egyenruhás párthadserege.

Nagyszüleimtől is mindent elvettek. Anyu így lett Brauer helyett Bányai, és ráadásként a középiskolából is kirúgták. Mégsem lettek megélhetési bűnözők. Kemény munkával előlről kezdték az életüket, ahogy még nagyon sok sváb. Híresek is a svábok a spórolásukról. Persze országokat még ma sem tudunk felvásárolni.

Vallom, hogy minden fajnak, rassznak, etnikumnak és nemzetiségnek vannak jellemző tulajdonságai. Nem vagyunk
egyformák. Ez a különbözőség az egyik fontos része a kriminológiában alkalmazott profilalkotásnak.

Milliárdos ingatlanpanama, tőzsdespekuláció - zsidóbűnözés.

Színesfémlopás, emberölés különös kegyetlenséggel 200 Ft-ért, csoportosan elkövetett garázdaság kapákkal és kaszákkal felfegyverkezve - cigánybűnözés.

Ha majd a svábok között is elszaporodik egyfajta bűnelkövetési módszer, én nem fogok tiltakozni a svábbűnözés szóösszetétel használata miatt. Sőt, elsőként fogok elhatárolódni a bűnöző életmódot folytató sváboktól.

Fiamat a tisztességes, becsületes életre nevelem. Kitűnő tanuló és nem szokott "gyerekcsínyt" elkövetni.

Zsidók és cigányok!
Szörnyű lehet itt élnetek, hiszen mindenkit gyűlöltök és nem értitek miért gyűlöl meg benneteket mindenki. Vajon én, mint sváb származású, miért nem érzékelem a kirekesztést? Mert mi elfogadtuk a szabályokat.

Megszerettük ezt az országot, Magyarországot a hazánknak tekintjük. Ti csak egy gazdatestnek, amin parazitaként
élősködtök.

Ha nem érzitek itt jól magatokat, gondoljatok ex-miniszterelnökötök szavaira : "El lehet innen menni!".

Kapcsolódó:
   Izrael minden irányból falak mögé zárja a palesztin területeket

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Putyin: A mai nyugati mocskos civilizáció felülmúlja az ókori Róma züllött társadalmát
2013. október 17., 18:47 pravda - magyartudat.com

Vlagyimir Putyin a közelmúltban fejtette ki nézeteit arról az euro-atlanti hatásról, amely a keresztény európai gyökerek határát próbálja ezoterikus megközelítéssel kelet felé tolni.

Az orosz miniszterelnök szerint a kereszténység bölcsője az Atlanti-óceántól az Uralig terjed - ahogy ezt de Gaulle is kijelentette. Mostanra azonban, a hagyományokban bővelkedő, büszke kontinens teljesen átformálta és felforgatta több ezer éves kultúráját.

Sötét erők dolgoznak a jelenlegi modern euro-atlanti világban, amely térben és időben egyaránt pusztít. Putyin így fogalmazott: Ezt a világot olyan sátáni erők irányítják, amelyek elkötelezett hívei a kereszténységnek. Ebben a kultúrában Lady Gaga, az Android, Tim Burton, stb. képviselik az értéket, lesöpörve Mozart, vagy Tolsztoj által teremtett kultúrát.

Ez az új nyugati világ a kereszténység álarca mögött, a fehér emberek nyakába zúdít minden rosszat, az új pápa pedig hátat fordítva a heteroszexualitásnak, szemet huny a homoszexualitás növekvő térnyerése felett. Nem tesz különbséget jó és rossz között, átlép az ősi nyugati keresztény hagyományokon.

A keresztény nyugat jelenleg egy olyan koncepciót vázolt fel, amely befogadja az orosz ortodox lelkeket és az egész birodalmat, amely valamiféle kegy gyakorlása a volt Szovjetúnió múltjának eltörléséért.

Az euro-atlanti civilizáció három nagyhatalma - az Egyesült Államok (amely leginkább a mátrixra hasonlít, legkevésbé sem nemzetállamra), Anglia (intellektuálisan a legveszélyesebb, gondoljunk csak például Bacon lázadására) és Franciaország (amely 1789 óta hasznosan idióta tagja a pokoli hármas szövetségnek) -, olyan lázadó angyalok, akik bibliát forgatnak. Ez a bűnös civilizáció felelős a tudományosan megtervezett rendbontásokért, lázadásokért és olyan parádés napirendi pontokat dolgoz ki, amelyek az embereket megosztják, lelküket felaprózzák, majd megsemmisítik.

A szociáldemokrata utópia szajkózása abszurd: az a 300 leggazdagabb amerikai oligarcha beszél humanitárius viselkedésről és világbékéről, akiknek vagyona 2300 milliárd dollár és akik az emberek lelkével a legcsekélyebb mértékben sem foglalkoznak. A világot fenekestől felfordítani, megosztani és bankautomatákat gyártani, ez az egyetlen programjuk. Ez az egész, ami zajlik, Hamletbe illő zakkant színjáték.

Gustav Flaubert a Salammbo c. könyvében, írt az oligarchikus világról és a keleti civilizációról. Leírja, hogy a nyugat mennyire a pénz megszállottja, hogyan képes manipulálni az embereket degenerált, mocskos tervének végrehajtásához. Leginkább Karthágóhoz hasonlítható ez a trend, ahol a vallás rendszeresen szedte emberi áldozatait, különösen a gyermekeket kínozta kifinomult kegyetlenséggel. Napjainkban a gyermekek éppen ilyen gyötrelmeknek vannak kitéve, gyakran pusztán árut jelentenek az interneten. A mai nyugati mocskos civilizáció felülmúlja az ókori Róma züllött társadalmát, amelybe beletartozik a mai Róma és Vatikán is.

Flaubertazt azt mondta, Karthágóban a pénz az úr, ahol az oligarchák szabad kezet kapnak a hatalomhoz és a közvélemény megvásárlásához, ennek következménye a kaotikus politika. Oroszország mindezt tapasztalhatta már Jelcin idején, de ugyanez mondható el a globalizáció, mint az új világrend alapítóiról, a francia Sárközyről és az amerikai Bushról is.

A II. világháború után felépített Bilderberg Európa Amerika autokrata vezetését követte, a Rousseau-féle menetrend azonban értelemszerűen nem volt képes megőrizni a szociális, kulturális és nem utolsó sorban a lelki, de még a demográfiai örökségeket sem. A szemlélet igazán a 90-es évekre bontakozott ki, ma pedig azt tapasztalhatjuk, hogy a vezető német és francia politikusok köpnek saját zászlóikra. Merkel a legutóbbi választási győzelmével végképp hátat fordított a német zászlónak, emellett meg kell említeni, hogy választóinak átlagos életkora 60 év. Itt lenne az ideje, hogy a kiöregedett választók tartózkodjanak a szavazástól.

Vlagyimir Putyin kifejezésénél maradva, az euro-atlanti erők baljós szerepe már Lovecraft rémálmaiban is szerepelt. A múltban, őseink féltek a nagy óceán hullámzásának irányától, de ez semmi rosszat nem jelent. Jean Parvulesco könyvében beszámolt Putyin hihetetlen példamutató szerepéről és egyben rámutat: mostantól az európaiaknak semmi köze Ázsia ősi hagyományaihoz.

Vlagyimir Putyin kifejtette még az euro-atlanti erők sötét mítosza szerint, a háborgó Földközi-tengeren erőszakos szélnek kitett hajó pusztulását, megemlítette Atlantis eltűnését, de kitért a Platón által leírt degenerált áltudományra is.

Putyinnak nagy kihívással kell szembenéznie: ugyanis valóban léteznek a tengerben szörnyek, de úgy tűnik, ő nagyon is tudja, kik foglalkoznak velük.



Locations of visitors to this page
Programajánló

Törökországi Nagykörút


Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya

Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda
HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000

HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel
Egészség Sziget