2013. augusztus 27., kedd

Kuruc.info: Líbiát is "felszabadították": pláza épül az ősi görög város helyén

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Find SIGG's Classic Aluminum Water Bottles at MYSIGG

Reducing our carbon footprint one bottle at a time!
From our sponsors
Líbiát is "felszabadították": pláza épül az ősi görög város helyén
Aug 27th 2013, 20:00

Eltűnhet egy ősi görög város minden maradványa, de helyén csillogó luxusapartmanok és boltok nyílhatnak, ahol a még mindig szegény líbiaiak többsége nézelődhet - merthogy vásárolni nem tud.

Líbia észak-keleti részében található Cyrene, melyet az ókori görögök alapítottak, a Római Birodalom idejében is virágzott. Túlélt eddig majd 2700 évet, most viszont bevásárlóközpontoknak adhatja át a helyét. A város temetőjét már dózerek dúlják, a felbecsülhetetlen értékű, i.e. 5-6. századi sírboltok sittként végezhetik.
Zoom
A Sahhat városa melletti történelmi építmények az UNESCO világörökségi listáján is helyet kaptak, így még érthetetlenebb a pusztítás. Helyszíni beszámolók szerint már egy 2200 éves viaduktot is sikerült lerombolni, amit egyszerűen hagytak az alatta elterülő folyóba omlani. De hogyan lehetséges ez? Egy a France 24 francia portálnak nyilatkozó helyi régész szerint Kadhafi alatt a tulajdonviszonyokat nem papírozták le ugyan, de a környékbeli gazdálkodók nem merték sajátjukként kezelni a területet. A vezető meggyilkolásával ez megváltozott, és feltehetőleg eladták egy befektetőnek a felbecsülhetetlen értéket. Persze aprópénzért.
Zoom

Az említett régész értesítette a hatóságokat, elment, ahova el lehetett menni az ügyben, ám mindenhol felfelé mutogattak. A kulturális minisztert mobiltelefonján próbálta elérni, ám nem járt sikerrel, üzenetet írt neki, amire válasz máig nem érkezett. A feldúlt részeknek már befellegzett, de egyre valószínűbb, hogy a többi értékes városrészt sem menti meg már senki.

(Külügyér.blog.hu nyomán, képek: areejkhattab.libyablog.org)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Újra büntetést kapott a Fradi az MLSZ-től

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Build - Release - Deploy

Automate your build process. Integrates with 50+ Dev tools.
From our sponsors
Újra büntetést kapott a Fradi az MLSZ-től
Aug 27th 2013, 19:15

A múlt heti 800 ezer forint után ezúttal 100 ezer forint pénzbüntetést kapott a Ferencváros labdarúgócsapata a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának keddi ülésén.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a testület mint visszaesőt büntette meg a fővárosi klubot, mert megsértette a biztonsági szabályzat vendégszurkolók utaztatására vonatkozó előírását, illetve drukkerei "megbotránkoztatóan viselkedtek vasárnap a debreceni bajnoki találkozón".

Az indoklás szerint a kiemelt kockázatú mérkőzéseken a vendégcsapat szurkolóit kötelezően legalább tíz fővel kell kísérni, ezzel szemben a Ferencváros kísérői közül a jogszabályi előírásoknak csak négy fő felelt meg.

A DVSC-TEVA és a Budapest Honvéd a drukkerei által kiabált "megbotránkoztató rigmusok" miatt egyaránt írásbeli figyelmeztetésben részesült. A Győri ETO FC-nek hasonló okok miatt a soron következő két hazai NB I-es mérkőzésén az előírt rendezői létszámot 20-20 fővel kell felemelnie, továbbá ezeken a mérkőzéseken szövetségi ellenőrt kell fogadnia az eljárási költségek viselésével. A Videoton - szintén szurkolói miatt - soron következő két idegenbeli bajnoki mérkőzésén kénytelen szövetségi ellenőrt fogadni és az eljárási költségeket viselni.

A fegyelmi bizottság tárgyalás megtartása után a paksi Éger László korábbi két mérkőzésre szóló eltiltását egyre mérsékelte.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Orbánék 24 Facebook-felhasználóról kértek adatokat - 8-ról meg is kapták

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
CloudMailin

Incoming Email for your web app. Get started in minutes and scale effortlessly when you need it.
From our sponsors
Orbánék 24 Facebook-felhasználóról kértek adatokat - 8-ról meg is kapták
Aug 27th 2013, 19:37

A magyar hatóságok fél év alatt huszonöt alkalommal kérték a hálózatot arra, hogy szolgáltasson információkat felhasználókról. Ezt nyolc esetben teljesítették – szerepel abban a a jelentésben, amelyet a Facebook hozott nyilvánosságra kedden a hozzá befutó kormányzati adatszolgáltatási kérelmekről. Csak az amerikaiak huszonegyezer felhasználóra voltak kíváncsiak.

2013 első fél éve alatt a világ 74 országa 38 ezer felhasználóról kért adatokat a Facebooktól – szerepel abban a jelentésben, amelyet a hálózat kedden hozott nyilvánosságra a hozzá befutó kormányzati adatszolgáltatási kérelmekről. A Facebook történetében először állt elő hasonló dokumentummal, Ennek tanúsága szerint januártól júliusig a legtöbbször, tizenkétezerszer az amerikai hatóságok kértek adatokat, 21 ezer Facebook-felhasználó érdekelte őket, a hálózat pedig csak minden ötödik esetben tagadta meg az információszolgáltatást tőlük.

Az Egyesült Államok után 2013-ban eddig India a legkíváncsibb: a szubkontinensnyi ország hatóságait hat hónap alatt több mint négyezer felhasználó kezdte el érdekelni valamiért. India után az aktivitási listán Nagy-Britannia, Németország és Olaszország következik. Őket egyaránt több mint kétezer profilról akartak többet megtudni. Változó sikerrel: a Facebook a brit kérelmek kétharmadát, az olaszok felét, a németektől érkezőknek viszont csak az egyharmadát találta megalapozottnak, és szolgáltatott információt.

A jelentés szerint a magyar hatóságok huszonötször fordultak a Facebookhoz adatokért, huszonnégy felhasználóra voltak kíváncsiak, a hálózat viszont csak nyolc esetben engedett a kérésüknek. Romániát fél év alatt 36, Lengyelországot 158 felhasználó érdekelte; ám amíg Facebook a bukaresti kérelmek egyharmadát, a varsóiaknak több mint a kilencven százalékát elutasította.

Oroszország mindössze egyszer kért adatokat a Facebooktól egyetlen felhasználóról, a hálózat azonban ezt a kérést sem teljesítette, de Japánét, Egyiptomét és Dél-Afrikáét sem. A Facebook elutasította Szerbiát, Koszovót és Horvátországot is. Százszázalékos sikerrel csak Izland és Hongkong járt, ami egyébként nem volt nehéz: mind a ketten egy-egy kérelemmel fordultak a hálózathoz.

Keddi bejelentése szerint a Facebook ezután félévente közli, hogy a világon hány ország hatóságai kérték adatszolgáltatásra.

(Nol nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: "Cigánytúladagolás": Franciaországban magánmilíciák szerveződnek a hívatlan vendégek ellen

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Build - Release - Deploy

Automate your build process. Integrates with 50+ Dev tools.
From our sponsors
"Cigánytúladagolás": Franciaországban magánmilíciák szerveződnek a hívatlan vendégek ellen
Aug 27th 2013, 19:19

Franciaországnak is elege van a főként Bulgáriából és Romániából beözönlő cigányokból. A kormány – a "politikai korrektség" nevében – természetesen nem hoz hatékony intézkedéseket. Miután január 1-jétől a két kelet-európai állam csatlakozni fog a schengeni övezethez, még több cigány érkezése várható, de ezzel párhuzamosan erősödik a türelmetlenség és az ellenállás is.


A jelenséggel Romatúladagolás címmel foglalkozik az egyik francia lap - az ő cikkük összefoglalója olvasható itt

Amióta 2007-ben Románia és Bulgária belépett az Európai Unióba, Franciaország kénytelen eltűrni, hogy a két országból cigányok lépjék át a határait – feltéve persze, hogy három hónapnál rövidebb ideig tartózkodnak Franciaországban, és rendelkeznek személyi igazolvánnyal, valamint útlevéllel. Azonban szinte lehetetlen bebizonyítani, hogy egy bevándorló mióta tartózkodik az országban, amennyiben érkezésének időpontja nem tisztázott. A végeredmény az, hogy például Marseilles-ben - ahol több mint 40 illegális cigánytelep létesült 2009 óta -, magánmilíciák szerveződtek a cigányok kiűzésének céljából. Saint Denis-ben július 29-én "büntető akciót" hajtottak végre ellenük az elkeseredett helyi lakosokból szerveződött csoportok, melynek során két cigány súlyosan megsebesült.

Felmérések szerint a franciák 70%-a aggódik a cigányok jelenléte miatt. És nincs különbség a bal- és jobboldaliaknak füstösékről alkotott véleménye között. 2012 októberében az Ifop közvélemény-kutató cég vizsgálataiból az derült ki, hogy a franciák 83%-a egyetért az illegális telepek felszámolásával. (Két évvel korábban ugyanez az arány még csak 66% volt.) Viszont a megkérdezetteknek csupán a 22%-a tartja hatékonynak a hatóságok fellépését a cigányok ellen.


Holott, mint arra a "politikai korrektségnek" nevezett elmebajjal nem törődő kevés számú politikus és újságíró rámutat: a cigányok borzasztó körülmények között, egészségtelen putrikban és táborokban élnek, ahol mindent elborít a kosz és a szemét. Mivel azonban többnyire nagyvárosok közelében vagy kifejezetten magukban a városokban telepednek meg, jelenlétük közegészségügyi szempontból is veszélyes. Mindezek mellett pedig immár a franciák is megtanulták, hogy ahol a "romák" megjelennek, ott növekszik a bűnözés. Sok helyen immár mindennapossá váltak a cigány bűnbandák garázdálkodásai. A "rejtett erőforrások" békés, dolgos polgárokat és turistákat támadnak meg, rabolnak ki. A tűrhetetlen viszonyok következtében az utóbbi időben több baleset és katasztrófa következett be a telepeiken, melyek között halálos kimenetelű is volt. (Egy Lyon melletti telepen egy tűzesetben három cigány halt meg, ezen kívül balesetek történtek Bobigny-ben, a Lille melletti Hellemmes-ben, Vaulx-en-Velin-ben stb.)

Galliában is növekszik tehát a "romaellenesség" – a "jogvédők" ajvékolása különös módon mégsem hangzik az egekig. A "politikai korrektségnek" nevezett őrület miatt persze Franciaországban sem lehetséges őszinte eszmecserét folytatni a cigánykérdésről – melynek következtében azután a megoldás esélye is a nullával egyenlő.

Perge Ottó - Valeurs Aktuelles nyomán

Kapcsolódó: 

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Fadd legrettegettebb cigánybűnözőitől szabadultunk meg a tolnai balesetben - így néz(ett) ki Bácsku

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Fadd legrettegettebb cigánybűnözőitől szabadultunk meg a tolnai balesetben - így néz(ett) ki Bácsku
Aug 27th 2013, 18:18

Vizsgálja a rendőrség, hogy valóban egy bűncselekmény helyszínéről menekültek-e abban az Audiban, amely frontálisan ütközött augusztus 21-én este a 6-os úton egy Lada Samarával. Az Audiban öten haltak meg, a Ladában egy ember vesztette életét. Több olvasónk szerint közveszélyes cigány maffiózók utaztak az Audiban (akik még felfordulni is csak úgy tudtak, hogy kioltották egy vétlen ember életét).

/A legújabb frissítés a cikk alján található./

Zoom

A túlélésre esélyük sem volt azoknak, akik szerda este a 6-os főúton Tolna megyében egy tragikus karambol résztvevőivé váltak. Egy Audi és egy Lada Samara ütközött frontálisan. Előbbiben öten utaztak: egy húszas éveiben járó férfi és nő, valamint egy 42 éves és egy 39 éves férfi, továbbá egy 41 esztendős asszony. A Lada sofőrje egy ötven év körüli férfi volt, utast nem vitt.

Zoom

– Az Audi Paks irányából haladt Szekszárd felé, amikor meg akarta előzni az előtte haladó járművet. Későn észlelte a sofőr, hogy vele szemben érkezik a Lada. Vissza akart térni a saját sávjába, de elvesztette uralmát a kocsi felett, és a menetirány szerinti bal oldalon frontálisan ütközött a Ladával – ismertette a részleteket a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Steinbach Zsolt elmondta: kettőnél több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége ügyében indítottak eljárást, de miután a baleset négy résztvevője a helyszínen, kettő pedig a kórházban meghalt, valószínűleg nem lesz kit felelősségre vonni.

Bűncselekmény helyszínéről menekültek

A baleset helyszínén készült felvételen látható, hogy az Audi és a Lada Samara a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. A szakértők ebből arra következtetnek, hogy az Audival nagyon gyorsan hajtottak. Lapinformációk szerint nem véletlenül: egy bűncselekmény helyszínéről „húzták el a csíkot".

– A rendőrség vizsgálja, van-e összefüggés az Audiban utazó személyek és egy, a közelben elkövetett bűncselekmény között – mondta a sajtó érdeklődésére Steinbach Zsolt rendőrségi szóvivő, arra a kérdésre azonban egyelőre nem válaszolhatott, milyen bűncselekményről van szó.

A beszámolók szerint a halálos előzésbe kezdő autóban utazók rokoni kapcsolatban álltak, egy neve elhallgatását kérő ismerős az MTI-nek azt állította, egy ötgyermekes házaspár volt közöttük. A Bors megtudta: egy faddi család tagjai az áldozatok.

Tüntetést is szerveztek ellene

A lap úgy tudja, az Audi egyik utasa az a Bácsku becenévre hallgató 42 éves B. Kálmán volt, akinek Faddra költözése miatt korábban még tüntetést is szerveztek a településen. A férfi 37 éves volt, amikor a településre érkezett, s addig összesen 16 évet ült börtönben.

Zoom

A kocsiban halt meg Bácsku Zapi becenevű öccse, unokatestvére, valamint a két fivér élettársa. Bácskut annyira nem várták tárt karokkal Faddon, hogy amikor családjával beköltözött, házukra Molotov-koktélt dobtak. Korábbi lapértesülések szerint Bácsku sem ijedt meg a saját árnyékától, szamurájkarddal érkezett egyik ellenlábasa házához, hogy megfenyegesse.

Bácsku és élettársa öt árvát hagyott hátra - áll a Bors cikkében. (Balog Zoltán cigánykárpótlásügyi miniszter már biztosan készíti az utalást - a szerk..)

Fadd legrettegettebb cigánybűnözője volt

Olvasónk írja: Sok hír volt a balesetről, de arról sehol nem ejtenek szót, hogy cigányokról van szó, és hogy meg nem erősített források szerint Paksról épp egy verekedésből menekültek, 180-nal, és hogy 30000 eurót is találtak náluk.

A híradó is próbálja úgy beállítani az ügyet, mintha egy sajnálnivaló ötgyermekes apuka lenne az "áldozat", és ugye a szegény rokonok...

Az igazság az, hogy Fadd most végre megszabadulhatott legrettegettebb cigánybűnözőjétől, a Bácsku becenévre hallgató maffiózótól. A faddi állapotokról 2008-ban még ti is írtatok, gondolom, emlékeztek az ottani eseményekre. Akkor költözött oda ez a többszörösen büntetett (élete majdnem felét börtönben töltötte) cigány és még a fajtársai sem akarták, hogy ott telepedjen le, ezért aztán mindent megtettek az ügy érdekében. Volt Molotov-koktél dobálás meg minden. Aztán szamurájkardos fenyegetőzések, megerősített rendőri jelenlét, tüntetések stb. Egy kis ízelítő az előéletéből pl. itt.
Mindenki félt tőle a faluban. Volt, hogy a boltban fizetés helyett megfenyegette szamurájkarddal a pénztárost, és elégedetten távozott. Köthetők a nevéhez betörések, lopások, rablások... De bárki találhat róla híreket a neten. Itt az egyik bűnöző facebookos oldala, mellékelünk néhány képet róla, ha esetleg törölnék közben, hadd lássák a kedves olvasók, miféle alakokról van szó:
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Zoom

Zoom
Egy fajgyalázással alaposan gyanúsítható fehér kurva
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

(Kuruc.info)

Frissítés: Idős asszonyt vertek meg, mielőtt megdöglöttek

Egy idős nőt bántalmazott a szerdai, tolnai karambol egyik "áldozata" közvetlenül a baleset előtt - közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel.

Steinbach Zsolt, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken elmondta, hogy a baleset előtt nem sokkal az Audiban ülők közül két "férfi" "verekedésbe keveredett" egy felsőtengelici háznál. Itt egyikük egy idős asszonyt bántalmazott. Ezt követően a cigányok autóba ültek, majd nem sokkal később, kilométerekkel távolabb, a 6-os úton történt a (szegény ladás szempontjából sajnálatos, de másfelől fölöttébb örvendetes) baleset.

A sajtóreferens közölte, hogy a bántalmazás helyszínére a rendőrök szinte percre pontosan akkor érkeztek, amikor a baleset több kilométerre onnan bekövetkezett, minden alapot nélkülöznek tehát az olyan híresztelések, melyek szerint a rendőrök üldözték volna az Audit (gratulálunk nekik - a szerk.).

A helyszínen jelen volt egy szolgálaton kívüli rendőr, aki szemtanúja volt a közlekedési balesetnek, és a mentésben is segédkezett. Ő az Audival szemközti irányból érkezett - közölte a szóvivő.

A halálos balesettel kapcsolatos eljárást - kettőnél több ember halálát okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége megalapozott gyanúja miatt - ismeretlen tettes ellen folytatja a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. (Inkább a "gyászoló" rokonságot kellene előzetesbe vágni egy alapos házkutatással párhuzamosan, mert egészen biztos, hogy ők is benne voltak a maffiaügyletekben - a szerk.)

Az MTI értesülését, miszerint jelentős mennyiségű készpénz volt az autóban, a rendőrség egyelőre nem erősítette meg, de nem is cáfolta (tehát ez is igaz - a szerk.).

(MTI korrigálva)

2. frissítés: 9 millió Ft, arany, plébánostól lopott laptop

Körülbelül kilencmillió forintnak megfelelő eurót, összesen 60 deka aranyat, alkoholt és egy laptopot találtak a rendőrök abban a kocsiban, melynek sofőrje halálba vitte utasait és egy másik autó sofőrjét szerda este Tolna és Paks között. A számítógépet, amely a roncsban lapult, állítólag egy plébánostól lopták el - értesült a Hír24.

Keresték ennek kapcsán a rendőrséget, ám ezt az információt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták a nyomozás jelenlegi szakaszában (tehát ez is igaz - a szerk.).

3. frissítés: Kellemetlen az igazság - levetetnék cikkünket

Két levelet is kaptunk érintettektől, mellyel a fentiek eltüntetését szeretnék elérni.

Elsőként Balogh Gyula felesége írt, gyászával és kisgyerekével sajnáltatva magát. Ő vajon sajnálta azokat az embereket, akiket a férje és bűntársai tönkretettek? Nekik talán nem voltak gyerekeik? Ők ráadásul ártatlanok is voltak, míg mi nem tettünk egyebet, csak megírtuk Baloghék kilétét.

"Nem a múltja miatt kéne elítélni" - írja még, ezzel mintegy elismerve az elkövetett bűncselekményeket. De mégis mi alapján lehetne megítélni az embereket, talán a jövőjük alapján? A bíróságon is azzal jöttek volna, ha netán elkapják őket, hogy a múlt, az elkövetett bűncselekmények nem számítanak?

Az is kiderül, hogy "bemocsoltuk az emlékét"... Szerintünk viszont ő maga mocskolta be, amikor még haláluk előtt is idős asszonyt vertek, és plébánostól loptak laptopot.

És a végére hagytuk a legjobbat: a maffiózó özvegye jogi lépéseket emleget... Íme az első levél:

kuruc info én vagyok szerda estei balesetben elhunyt balogh gyula felesége mélyen megalázo és sértő amiket irtak a baleeströl tájékoztatom önöket jogi utra terelem nem fogom ezt ennyiben hagyni a gyászomal és a fájdalmamal ez elég nagy tragédia nekem egy honapos kis fiam van és önnök be mocckolták a férjem emlékét mielött elkezdenének irkálni ilyen durváa sértö dolgokat gyözödjenek meg a teljes igazságrol és hogy milyen ember volt ö valojában mert nem a multja miatt kéne el itélni az a mult kérem hivjanak mert nem hagyom ennyibe

(A nevet és telefonszámot nem írtuk ki, ennyiben tekintettel vagyunk gyászára - a szerk.)

A fenti levélíró legalább őszinte volt, nem így a "nőtestvére", aki pikáns módon szintén Balogh Gyula ügyében írt. A fehér kurvának nevezett fehér kurváról van szó (aki ugyan P., de nem Krisztina, hanem Dominika), ő jobbikos szimpatizánsnak adta ki magát, így próbálva rávenni bennünket, hogy távolítsuk el a fényképét. Sajnos túlságosan átlátszó módon:

Tisztelt Szerkesztőség!

A tárgyban említett cikkel volna "egy kis" problémám!

Miért kellett Balog Gyulának a létező összes képét közzé tenni a facebookról, főleg amelyeken nem csak ő szerepel! Miért nem lehetett kitakarni azokat a személyeket???
Sőt még adjátok a lovat a nép alá és neki álltok kurvázni! Szégyen!
Ami engem Jobbikos lévén felháborít, alig egy évre a választásoktól!
Most ilyenkor mit gondoljon az ember???

Az eszükbe se jut hogy, vki ismer valakit de annak "piszkos" ügyeit nem, készül egy közös fotó és már rögtön az ember fajgyalázó meg kurva is!

Csalódtam Önökben!

Kérem hogy a személyiségi jogokat sértő képeket vegyék le!

Tisztelettel:
egy Jobbikos
P. Krisztina

4. frissítés: A Blikk cikke:

Adósukkal száguldottak a halálba

Öt embert vitt magával a sírba annak az Audi A8-nak a sofőrje, amelyik szerda éjjel karambolozott egy Lada Samarával a 6-os főúton. Mint kiderült, a karambol nem csak egyszerű baleset volt: információink szerint az Audi egyik utasánál 3,5 millió forintot találtak.

A levitézlett luxusautóban öten utaztak, a sofőr eszeveszett tempóban hajtott, amikor belerohant a szemből érkező piros Ladába. Az Audi szabályosan kettétört, a Lada pedig felismerhetetlenné roncsolódott. Most mindenki arra keresi a választ, miért száguldott a kocsi.

A baleset estéjén a Bácsku néven emlegetett 42 éves B. Kálmán – akinek Faddra költözése miatt korábban tüntetést is szerveztek a településen – testvérével és két nővel együtt jelent meg egy ismerőse házánál Tengelicen. Azért érkeztek, hogy az itt lakó 22 éves fia­talembertől behajtsák korábbi tartozásukat, de az „üzleti ügy" véres vitába csapott át. Bácsku testvére, B. Gyula kést rántott, megvágta vele a fiatal fiú édesanyjának arcát, majd betuszkolták a férfit a kocsiba, és nagy gázzal távoztak.

– Erőszakkal vitték magukkal a férjemet! – zokogta a 22 éves férfi özvegye, aki nem tudja, mit akarhattak párjától B.-ék. A kompánia végül csak a főútig jutott. Előzés közben frontálisan ütköztek a szemből érkező Lada Samarával, amelynek a sofőrje azonnal meghalt. Az Audiban ülőknek sem volt esélyük a túlélésre: B. Gyula és barátnője, valamit a fiatal férfi szörnyethalt, Bácsku és felesége életéért pedig hiába küzdöttek a kórházban, csütörtökön ők is belehaltak sérüléseikbe.

– Gyula (valószínűleg Ártatlan Gyuszika, akinek a felesége levelet írt nekünk, nem zavartatva a ténytől, hogy épp egy kurvával utazgatott - a szerk.), a sofőr be volt drogozva, ráadásul még alkoholt is ivott! 240-nel ment, nem csoda, hogy nem tudott megállni – magyarázta lapunknak az elrabolt férfi bátyja. A Tolna megyei rendőrség arról tájékoztatta lapunkat, hogy az Audi sofőrjének még jogosítványa sem volt.

A Faddon élő B. család hozzátartozói nem akartak nyilatkozni.

– Borzalmas família volt, arra is képesek lennének, hogy a házat is ránk gyújtsák éjszaka – mesélt Bácskuékról Mária, aki a család közelében lakik. Információink szerint az ­Audi­ban talált pénz drogügyletekből származott.

5. frissítés: "A legjobb az autósnak is, ha hallgat, ezek képesek még álmában is rágyújtani a házat az emberre" - hiába keres szemtanúkat a rendőrség

Hiába keres szemtanúkat a rendőrség a szerda esti halálos autóbaleset kapcsán, a helyiek még mindig rettegnek attól a faddi családtól, amelynek öt tagja életét vesztette a karambolban - írja a Vasárnapi Blikk.

Az Audiban a 42 éves "B. Kálmán", a férfi testvére és két másik nő ült, akik a közeli Tengelicen nem sokkal korábban betuszkolták a kocsiba adósukat is, így száguldottak a halálba. A 6-os főúton ütköztek egy Ladával, a balesetben a vétlen autós és az Audi öt utasa meghalt.

Bár a karambolnak több szemtanúja is volt, a nyomozók leginkább egy világos színű autót keresnek, akit Baloghék megelőztek.

– A falubeliek egy szót sem fognak szólni, annyira rettegnek a hozzátartózóktól – mondta a Vasárnapi Blikknek Mária, aki az arcát nem merte felvállalni. Véleményét egy másik szomszéd is osztja. – A legjobb az autósnak is, ha hallgat, ezek képesek még álmában is rágyújtani a házat az emberre – figyelmeztetett a férfi.

A Bácsku néven emlegetett férfi ellen még tüntetést is szerveztek, amikor Faddra költözött. Akkor ezt ő több falubelin meg is torolta, a helyiek állítása szerint több családot megfenyegetett és volt, akit meg is vert.

6. frissítés: Így néz(ett) ki Bácsku

Fénykép Bácskuról eddig sehol nem volt látható, a fenti galéria a Gyula nevű öccséről készült, de még az ő Facebook-oldalán sem lehetett találni képet Kálmán nevű testvéréről. Nos, így fest az az "ártatlan ember", akit a szegény rokonok gyászolnak, s akit a híradók és lapok napokon át sajnáltattak, mondván, öt árvát hagyott hátra. Ami tényleg nagy baj, de nem azért, amiért a híradósok sugallták...


Mellesleg úgy tudjuk, a velük utazó nagydorogi Cs. Veronika nem más, mint a Csillag Születik táncoslábú Csikó Szabijának a nővére. Akit meg nem erősített források szerint prostituáltként "alkalmaztak".

Ez rövid időn belül már a második eset (de persze a közérdek szempontjából naponta szükség lenne hasonlókra, ha már Pintérék nem végzik a munkájukat), korábbi cikkünk: Cigány maffiózók hagyták ott a fogukat az érdi balesetben - újabb részletek: bozótvágó és fenyegetés

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions