2013. augusztus 27., kedd

Kuruc.info: Erre kell a pénzünk: különvonat ingyen nyaraló retkeknek a Balatonra

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
The Vegan Vegetarian Online Cooking School

Learn how to cook vegan in the comfort of your home with this cooking course. Enroll today for just $74!
From our sponsors
Erre kell a pénzünk: különvonat ingyen nyaraló retkeknek a Balatonra
Aug 27th 2013, 17:10

Olvasónk írja:

Tisztelt Szerkesztőség!

A napokban a közpénzek elköltésének egy fölöttébb hasznos módjával ismerkedtem meg: két intercity kocsival különvonatot indítottak purdéknak a Balatonra (még jó, hogy nem csúcsszezonban nyaraltatják őket, mert akkor még többet tudnának lopni a turistáktól).

A vonat tehát tele volt cigánypurdéval, akik teljesen ingyen nyaralnak a Balatonon államilag finanszírozva, miután egy különvonat elvitte oda őket (mert ugye a menetrend szerinti nem jó már nekik), persze ingyen, ráadásul két klímás intercity kocsit kellett kivonni a fizető utasoknak fenntartott forgalomból! (Mert hát ugye meleg van, és kell nekik a klíma, meg ezeknek központilag záródik az ajtajuk, és elvileg nem eshetnek ki menet közben...)

Volt szerencsém látni a kocsik belsejét a végállomáson... Olyan szinten összekenték, -hányták, -szarták (igen, a kocsi előterében a földre!) őket, hogy takarításra vissza kellett húzni őket Budapestre. Na így üljön az ember intercityre! A gyomrom fordult fel tőlük - és nemcsak nekem, hanem az ott dolgozóknak is.

Arról nem is beszélve, hogy a pályahasználati költségek, a vonatkísérők, a kocsik díja, a takarítás, a fertőtlenítés stb. további súlyos százezrek, plusz maga a nyaralás. Tehát, ha lakossági áron kellene kifizetni, akkor ezen az úton elfogyasztottunk vagy 200+ ezer forintnyi áramot + még 100 ezer körül, amit csak a klíma fogyasztott. (Persze a MÁV, mint az ország egyik legnagyobb áramfogyasztója, olcsóban kapja az áramot, mint mi.)

Erre költi az állam az Erzsébet kártyás mutyizásból befolyó pénzeket!

A cigányokkal teli különvonat mint ötlet nem rossz, csak az útirány és a kocsik nem stimmelnek...

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése