2013. augusztus 27., kedd

Kuruc.info: Havi 214 ezret kapnak Lázár gyakornokai

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Havi 214 ezret kapnak Lázár gyakornokai
Aug 27th 2013, 12:00

Bruttó 214 ezer forintot keres a Miniszterelnökség 13 gyakornoka július elseje óta, bár érdemi munkát nem végezhetnek.

Tizenhárom kiválasztott közgazdász- és bölcsészhallgató gyakornok segíti a Miniszterelnökség munkáját július elseje óta, a vonatkozó törvények értelmében azonban ügyintézői vagy ügyviteli munkát valójában nem végezhetnek. Ennek ellenére a gyakornokok havi bruttó 214 ezer forintot kapnak a program ideje alatt, amiért a Miniszterelnökség mindössze azt várja el, hogy „alázattal, a köz érdekében tevékenykedjenek a gyakorlati idő lezárultáig", vagyis december 31-ig - írja az Ezt így hogy? blog.

A gyakornoki pályázatot idén márciusban Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hirdette meg közgazdász-, és bölcsészhallgatók számára. A lehetőségre több mint kétszázan jelentkeztek, közülük mindössze tizenhármat választottak ki. A gyakornokokat első napjukon még Orbán Viktor miniszterelnök is fogadta.

A pályázaton győztes tizenhárom gyakornok (négy lány és kilenc fiú) egy kivétellel – aki jelenleg utolsó éves hallgató – mind főiskolai, vagy egyetemi diplomával és legalább egy idegen nyelv tárgyalóképes tudásával rendelkezik. Közülük tizenegyen jelenleg is felsőfokú tanulmányokat folytatnak, ketten PhD-képzésben vesznek részt. A blog a kormányszóvivői irodától megtudta, a gyakornokokat több körös interjún választották ki a Miniszterelnökség szakmai felső vezetésének részvételével.

„A kiválasztás során elsődleges szempont volt a politikai, a közéleti és az általános intelligenciára vonatkozó kérdések sikeres megválaszolása. A jelentkezők politikai irányultsága nem volt szempont az elbírálás folyamán. A harmadik körbe jutott jelentkezők pszichológiai vizsgálaton vettek részt, ennek figyelembevétele mellett a végső döntést Lázár János hozta meg" - közölte a kabinet.

A gyakornokok munkáját szakmai mentorok felügyelik és irányítják, és van, aki Lázár titkárságán, míg más a stratégiai és tájékoztatás helyettes államtitkárságon, egyesek pedig a programszervezésen, a protokoll osztályon vagy épp a Miniszterelnökség levelezési osztályán kapott feladatot. A kormányszóvivői iroda szerint a tizenhárom fiatal a napi munkavégzés mellett szakmai előadásokon vesznek részt, ezek például Magyarország alkotmányos berendezkedéséről vagy a Miniszterelnökség szerepéről szól a politikai döntéshozatalban. A gyakornokok több ízben szakmai vizsgát is tesznek, a program december 31-én ér véget.

A Miniszterelnökség tervezi, hogy hasonló programot ír ki a jövőben joghallgatók és jogászok számára.

(HVG)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése