2013. augusztus 27., kedd

Kuruc.info: "Éberség, elvtársak!" - Két amerikai politikus elégedett Orbán zsidókért vívott harcával, de amíg a "fasiszta Jobbik" létezik, a jó partizán nem dőlhet hátra

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Complimentary Downloads

7 Days of Complimentary Downloads: 100,000+ Motion Backgrounds, Video Clips, Production Music Tracks, Sound Effects, Special Effects and More.
From our sponsors
"Éberség, elvtársak!" - Két amerikai politikus elégedett Orbán zsidókért vívott harcával, de amíg a "fasiszta Jobbik" létezik, a jó partizán nem dőlhet hátra
Aug 27th 2013, 09:51

Korábban "aggódtak a terjedő antiszemitizmus miatt" a demokrata párti kongresszusi képviselők, de a kormány erőfeszítéseiről szóló beszámolókat "szerencsére" biztatónak találják. Az amerikaiak ugyanakkor további határozott lépéseket sürgetnek Közép-Európa sajnos legnagyobb zsidó közösségének érdekében.


David N. Cicilline és Lois Frankel amerikai demokrata párti kongresszusi képviselők üdvözölték a magyar kormány eddigi kiállását az antiszemitizmus ellen, egyúttal további határozott fellépésre ösztönöztek Szapáry György washingtoni magyar nagykövetnek írt levelükben.

A levélben - amelyet kedden tettek közzé a kormany.hu oldalon - a politikusok kifejtik: az amerikai kormány és több civil szervezet "aggodalommal figyelte a szélsőségek és az antiszemitizmus erősödését" Magyarországon az elmúlt években, különösen a zsidók "elleni támadásokat", a zsidó temetők megrongálását és "a fasiszta Jobbik tagjainak antiszemita kijelentéseit".

A washingtoni nagykövetség beszámolója a magyar kormánynak e folyamat visszaszorítására tett erőfeszítéseiről mindazonáltal biztatóak - vélekedtek.

A képviselők felidézték Orbán Viktornak a Zsidó Világkongresszuson májusban mondott beszédét, amelyben a miniszterelnök kijelentette: az antiszemitizmus elfogadhatatlan. Emlékeztettek a kormányfőnek a Jobbikról szóló nyilatkozatára is, amelyben azt mondta, hogy a párt politikai ideológiája veszélyezteti "a zsidók emberi jogait".

Az amerikai politikusok üdvözölték azt is, hogy a magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben, továbbá a 2014-es "holokauszt emlékév" alkalmából emlékbizottságot állított fel.

A levélben ugyanakkor aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy "antiszemita írók" is szerepelnek a nemzeti alaptantervben, hogy több önkormányzat tiszteletét fejezi ki Horthy Miklós egykori kormányzó előtt, valamint azért, hogy "rasszista szervezetek félkatonai tevékenységet folytatnak".

Csaknem 100 ezer zsidó él Magyarországon, tehát az ország a legnagyobb zsidó közösség otthona Közép-Európában - mutattak rá. Hangsúlyozták: a magyar kormánynak elkötelezettnek kell lennie a "gyűlölet-bűncselekmények és a gyűlöletbeszéd elleni harc" mellett.

A két politikus a kisebbségek helyzetére is kitért, mint írták, új törvényi szabályozásra lenne szükség "a szexuális irányultság alapján elkövetett erőszakos bűncselekményeket illetően".

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése