2013. augusztus 27., kedd

Kuruc.info: "Cigánytúladagolás": Franciaországban magánmilíciák szerveződnek a hívatlan vendégek ellen

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Build - Release - Deploy

Automate your build process. Integrates with 50+ Dev tools.
From our sponsors
"Cigánytúladagolás": Franciaországban magánmilíciák szerveződnek a hívatlan vendégek ellen
Aug 27th 2013, 19:19

Franciaországnak is elege van a főként Bulgáriából és Romániából beözönlő cigányokból. A kormány – a "politikai korrektség" nevében – természetesen nem hoz hatékony intézkedéseket. Miután január 1-jétől a két kelet-európai állam csatlakozni fog a schengeni övezethez, még több cigány érkezése várható, de ezzel párhuzamosan erősödik a türelmetlenség és az ellenállás is.


A jelenséggel Romatúladagolás címmel foglalkozik az egyik francia lap - az ő cikkük összefoglalója olvasható itt

Amióta 2007-ben Románia és Bulgária belépett az Európai Unióba, Franciaország kénytelen eltűrni, hogy a két országból cigányok lépjék át a határait – feltéve persze, hogy három hónapnál rövidebb ideig tartózkodnak Franciaországban, és rendelkeznek személyi igazolvánnyal, valamint útlevéllel. Azonban szinte lehetetlen bebizonyítani, hogy egy bevándorló mióta tartózkodik az országban, amennyiben érkezésének időpontja nem tisztázott. A végeredmény az, hogy például Marseilles-ben - ahol több mint 40 illegális cigánytelep létesült 2009 óta -, magánmilíciák szerveződtek a cigányok kiűzésének céljából. Saint Denis-ben július 29-én "büntető akciót" hajtottak végre ellenük az elkeseredett helyi lakosokból szerveződött csoportok, melynek során két cigány súlyosan megsebesült.

Felmérések szerint a franciák 70%-a aggódik a cigányok jelenléte miatt. És nincs különbség a bal- és jobboldaliaknak füstösékről alkotott véleménye között. 2012 októberében az Ifop közvélemény-kutató cég vizsgálataiból az derült ki, hogy a franciák 83%-a egyetért az illegális telepek felszámolásával. (Két évvel korábban ugyanez az arány még csak 66% volt.) Viszont a megkérdezetteknek csupán a 22%-a tartja hatékonynak a hatóságok fellépését a cigányok ellen.


Holott, mint arra a "politikai korrektségnek" nevezett elmebajjal nem törődő kevés számú politikus és újságíró rámutat: a cigányok borzasztó körülmények között, egészségtelen putrikban és táborokban élnek, ahol mindent elborít a kosz és a szemét. Mivel azonban többnyire nagyvárosok közelében vagy kifejezetten magukban a városokban telepednek meg, jelenlétük közegészségügyi szempontból is veszélyes. Mindezek mellett pedig immár a franciák is megtanulták, hogy ahol a "romák" megjelennek, ott növekszik a bűnözés. Sok helyen immár mindennapossá váltak a cigány bűnbandák garázdálkodásai. A "rejtett erőforrások" békés, dolgos polgárokat és turistákat támadnak meg, rabolnak ki. A tűrhetetlen viszonyok következtében az utóbbi időben több baleset és katasztrófa következett be a telepeiken, melyek között halálos kimenetelű is volt. (Egy Lyon melletti telepen egy tűzesetben három cigány halt meg, ezen kívül balesetek történtek Bobigny-ben, a Lille melletti Hellemmes-ben, Vaulx-en-Velin-ben stb.)

Galliában is növekszik tehát a "romaellenesség" – a "jogvédők" ajvékolása különös módon mégsem hangzik az egekig. A "politikai korrektségnek" nevezett őrület miatt persze Franciaországban sem lehetséges őszinte eszmecserét folytatni a cigánykérdésről – melynek következtében azután a megoldás esélye is a nullával egyenlő.

Perge Ottó - Valeurs Aktuelles nyomán

Kapcsolódó: 

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése