2013. augusztus 27., kedd

Kuruc.info: Szíria megpróbálja megvédeni magát a cionisták támadása ellen

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Szíria megpróbálja megvédeni magát a cionisták támadása ellen
Aug 27th 2013, 12:49

Szíria "minden lehetséges eszközt" bevet, hogy megvédje magát egy amerikai katonai csapás esetén - jelentette ki kedden Valíd Moallem szíriai külügyminiszter.

Szíria két út előtt áll: vagy feladják, vagy felveszik a harcot, és ők az utóbbit választják - közölte a külügyminiszter a fővárosban, Damaszkuszban tartott sajtótájékoztatóján. A szíriai diplomácia vezetője azt nem fejtette ki, pontosan mit is értett "minden lehetséges eszköz" alatt.

Moallem szerint John Kerry amerikai külügyminiszter hazudott, és semmibe vette az ENSZ ellenőreinek folyamatban lévő vizsgálatát, amikor hétfőn azt állította, hogy "tagadhatatlan" bizonyítékai vannak a vegyi fegyverek múlt hét szerdai szíriai bevetésének.

Moallem felszólította a szíriai vezetést vegyi fegyverek használatával megvádoló embereket, hogy mutassák be bizonyítékaikat.

A jenkibérenc arabok is támogatják a támadást

A Szíria elleni esetleges támadás csak bizonyos célpontokat érintsen - ebben értettek egyet tíz nyugati és arab állam vezető katonai tisztségviselői kedden egy Jordániában tartott tanácskozáson. "Arra jutottunk, hogy a célzott rakétatámadások jelentenék a legfelelősségteljesebb és legtartósabb választ, amennyiben szükségessé válik a nemzetközi közösség beavatkozása Szíriában" - közölte a jordániai hadsereg egyik illetékese.

A jordániai találkozón részt vevő küldöttségek tagjaitól származó információk szerint nincs egyetértés abban a kérdésben, hogy adott esetben létrehozzanak-e egy repüléstilalmi zónát Szíria felett, és elpusztítsák-e Bassár el-Aszad légierejét.

Burhán Galjún, a Szíriai Nemzeti Tanács (SZNT) volt elnöke arra figyelmeztetett, hogy egy olyan katonai csapás, amely nem Aszad hatalomtól való megfosztására irányul, csak tovább bonyolítaná a helyzetet. "A korlátozott katonai válaszlépés csak ürügyként szolgálna Aszadnak arra, hogy még nagyobb bosszút álljon a szíriai népen" - hangsúlyozta az "ellenzék" tagja közleményében, amely kedden jelent meg szíriai internetes oldalakon.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése