2013. augusztus 27., kedd

Kuruc.info: Izraeli álcázott katonai egység gyilkolászott a Kálándijá palesztin menekülttáborban

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
CloudMailin

Incoming Email for your web app. Get started in minutes and scale effortlessly when you need it.
From our sponsors
Izraeli álcázott katonai egység gyilkolászott a Kálándijá palesztin menekülttáborban
Aug 27th 2013, 10:12

Tegnap magát arabnak álcázó izraeli katonai egység kezdett gyilkolászni a "Nagy-Jeruzsálem" területén levő Kálándijá palesztin menekülttáborban, mire a helybeliek kővel és a kezük ügyébe kerülő egyéb tárgyakkal fölvették a küzdelmet a betolakodókkal. A páncélozott katonai járműveket és a palesztinnak beöltözött pribékeket megfutamították, ám azok maguk mögött hagytak három meggyilkolt (sáhíd - شهيد), illetve egy tucat sebesült palesztint.

Zoom
Az egyik sáhíd temetése Kálándijában (Fotó: Kudsz Press)

"Nagy-Jeruzsálembe" az 1967-es rablóháború egyik gyümölcsként bekebelezett, mintegy 15 ezer lakosú Kálándijá (مخيم قلنديا) nevű palesztin menekülttáborba hétfőn hajnalban ismét betörtek, úgymond "körözött terroristákat" lefogni a megszálló izraeli katonák. A magyarországi magyar nyelvű sajtóban tegnap a magyarok és az izraeliek megannyi közös vonásának hangsúlyozása mellett - két eldugott és pontatlan tudósítást kivéve - valószínűleg nem jutott idő a három palesztin halálos és legalább egy tucat sebesült áldozatot követelő izraeli terrorista akcióról szóló beszámolóra. A Kálándijá menekülttábor elleni újabb gyilkos támadás mindenesetre az amúgy is komolytalan izraeli-palesztin "béketárgyalások" előkészítő szakaszának fölfüggesztésére kényszerítette a rámalláhi vezetőséget.

Zoom
A "rasszizmus fala" mögé szorított Kálándijá menekülttábor (Fotó: Wikipédia)

Az izraeli megszállók újabb gyilkolászásának érdekessége, hogy a palesztin fiatalok ezúttal is megfutamították a betolakodók egy részét, s a sajátos ellenállásról a menekülttáborban élő és újságíróként dolgozó Májszá' 'Ajád készítette, mellékelt videójáról is meggyőződhetünk.

A tegnap hajnalban kezdődött izraeli katonai akció másik érdekessége, hogy a megszálló hadsereg szóvivője a meggyilkoltakról közölte: közülük kettő veszedelmes terrorista volt. A harmadik halálos áldozatról valószínűleg majd csak később derül ki, hogy éppen robbantani készült, ám az utolsó pillanatban lefogták a kezét... A Kálándijá menekülttáborban tegnap végrehajtott leszámoló támadás részét képezi annak az izraeli gyakorlatnak, amelynek értelmében egymás után teszik el láb alól a korábban ilyen-olyan alku keretében az izraeli börtönökből kiengedett palesztinokat.

Zoom
A három halálos áldozat temetése Kálándijában (Fotó: Kudsz Press)

Tegnap hajnalban a jól bevált recept szerint az izraeli hadsereg keretében működő egyik, úgynevezett "magát arabnak álcázó" (héberül: misztá'árávím - מסתערבים, arabul: musztá'rábín - مستعربين), valóban terrorista egység tagjai behatoltak a Kálándijá menekülttáborba a Gilád Sálít izraeli tizedes szabadon engedése fejében az izraeli börtönből 2011 őszén elengedett, a főiskolai tanulmányai befejezése előtt álló palesztin, a 22 éves Júnesz Dzsámál Dzsáhdzsúh lefogásának, vagy, ami még valószínűbb, a meggyilkolásának a szándékával. A behatolás ténye, mint ilyenkor szokás, futótűzként terjedt a menekülttáborban, s a palesztin fiatalok (nem tévesztendőek össze a híreinkben sokszor szerepelő "mi" fiataljainkkal - H. J.) pillanatok alatt talpraugrottak, elfoglalták "állásaikat" a lapos háztetőkön, majd mindent, ami mozdítható volt, követ. cserepet, deszkadarabot zúdítottak az izraeli álcázott katonai egység civil ruhás tagjaira, illetve a biztosításukra érkezett dzsipekre és egyéb katonai járműre.

Zoom
Elakadt katonai dzsip Kálándijában (Fotó: Májszá Ajád videóképe)

A menekülttáborba hívatlan vendégként érkezett izraeli katonák, feltehetőleg a "magukat arabnak álcázott" egység tagjai, elkezdték a behatolást a kiszemelt célszemélyek lakásaiba, elkezdtek fegyvert használni, mire a helybeliek a magasból rájuk támadtak. Arról nem szólnak a jelentések, hogy a megtámadott, majd meggyilkolt, megsebesített személyeknél is lett volna lőfegyver, de valószínűleg nem volt, vagy a többségénél nem volt, hiszen a három halotton kívül egy tucat sebesült áldozata is van az izraeli katonai akciónak. A három meggyilkolt és a tucatnyi megsebesített palesztin fiatal elleni föllépést, az éles lövedék használatát a külföld felé Izraelben meg szokták magyarázni, s ezt ezúttal is megtették a jól bevált fordulattal: "a harcosok életük megóvása érdekében éles lövedék használatára kényszerültek".

A megszálló izraeliek, akik a nemzetközi törvények és az ENSZ több határozata ellenére továbbra is háboríttatlanul tartózkodnak és gyilkolásznak Ciszjordániában, a Kálándijá menekülttáborban tegnap reggel három palesztin fiatal, Rubin Zájd, Júnisz Dzsámál Dzsáhdzsúh és Dzsihád Aszlán halálát okozták éles lövedék használatával. Több mint egy tucat palesztint megsebesítettek, közülük többet igen súlyosan. Az "álcázott arab" egység katonáinak biztosítására a táborba behatoló dzsipek és más katonai járművek közül többnek vezetője megzavarodott a szűk sikátorokban rájuk zúduló kő és egyéb tárgyak miatt, aminek következtében rövid időre elakadtak, egymásba rohantak, majd fejvesztve menekültek a helyszínről.

Az izraeli hadsereg szóvivője már tegnap közölte: a három meggyilkolt "terrorista" egyike a 22 éves Júnisz Dzsámál Dzsáhdzsúh volt. Dzsáhdzsúh 2011 végén szabadult az izraeli börtönből, s egyike volt annak az ötszáz palesztin rabnak, akiket a Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom fogságába esett Gilád Sálít izraeli tizedes elengedése fejében Izrael kénytelen volt szabadlábra helyezni. A másik, tegnap meggyilkolt palesztinról egyelőre csak annyit tudhattunk meg az izraeli katonai szóvivőtől, hogy ő "az izraeli belbiztonsági szolgálat, a Sábák számára ismert terrorista személy volt". A harmadik meggyilkolt palesztin fiatalról még ennyit sem, róla valószínűleg majd később derül ki, hogy pontosan milyen terrortevékenység fűződik a nevéhez...

Hering József - Kuruc.info

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése