2013. augusztus 27., kedd

Kuruc.info: Rezesová továbbra is áldozatait vádolja - üldözhette is a Fiatot

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
2012 Intl Green Construction Code

Sign up for the most comprehensive introductory course available on the web for the 2012 International Green Construction Code (IgCC). Just $29.
From our sponsors
Rezesová továbbra is áldozatait vádolja - üldözhette is a Fiatot
Aug 27th 2013, 09:27

Tagadta bűnösségét, és nem tett vallomást a Budapest Környéki Törvényszék épületében megkezdődött büntetőperben az a szlovák nő, aki ittas állapotban, a megengedett sebességet jelentősen túllépve négy halálos áldozatot követelő közlekedési balesetet okozott egy évvel ezelőtt az M3-as autópályán.

A vádlott a tárgyaláson ismertetett korábbi vallomásában azt hazudta, hogy nem volt ittas, a baleset bekövetkeztekor kamionokat előzött, mikor hirtelen irányjelzés nélkül kivágott elé a sértettek autója, és már nem tudta elkerülni a balesetet, amelyet nagyon sajnál, és részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak.

Akár egy hónap múlva ítélet születhet a szlovák nő perében - mondta az áldozatok ügyvédje.

Az ügyészség több ember halálát okozó, ittas járművezetéssel vádolja a baleset okozóját, amiért akár tízéves szabadságvesztés is kiszabható.

Az áldozatok családjának ügyvédje, Hantos Ádám kedden a tárgyalás előtt elmondta, első alkalommal tanúkat hallgat meg a bíróság, többek közt azokat, akik látták a balesetben részt vett gépkocsikat, meghallgatják azt a kamionsofőrt, akinek a Fiat nekisodródott, és az intézkedő rendőröket is.

Vita zajlik arról, hogy a vádlott fogyasztott-e alkoholt. A nő azt állítja, azért találtak szeszt a vérében, mert a baleset után, sokkos állapotban meghúzta az autójában lévő vodkásüveget. Hantos Ádám szerint azonban a nyomozati szakban született szakértői vélemény nem támasztja alá a vádlott állítását. Az áldozatok jogi képviselője hangsúlyozta, a vádlott vérének igen magas volt az alkoholszintje, 1,55 ezrelék, ami közepes fokú alkoholos befolyásoltságnak felel meg. Ezt nem okozhatta a baleset után állítólag elfogyasztott mennyiség.

Azt, hogy a vádlott valóban üldözte-e terepjárójával a Fiatot, a bíróság fogja megállapítani. Van olyan tanúvallomás, amely alapján feltételezhető, hogy ez így történt, tehát akár a közúti veszélyeztetés vádja is megállhat – mondta az ügyvéd.

Arra a kérdésre, hogy az áldozatok hozzátartozói milyen kártérítésre számíthatnak, Hantos Ádám azt válaszolta, pontos összegről nem kíván nyilatkozni. Jogos kártérítést szeretnének a hátramaradottak, sajnos azonban a vádlott családja részéről idáig ilyet nem kaptak – tette hozzá Hantos Ádám, aki tizenöt hozzátartozót képvisel. Hozzátette: a családtagok egy része ott lesz a tárgyaláson.

A szakértőket körülbelül két hét múlva hallgatják meg, és a bíróság dönti majd el, hogy ki kell-e egészíteni a szakértői véleményeket. Ha ez nem szükséges, akkor legkorábban egy hónap múlva születhet ítélet, ellenkező esetben körülbelül az év végére várható az elsőfokú döntés, jogerős ítélet pedig nagyjából egy-két év múlva.

(MTI - Híradó)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése