2013. október 2., szerda

Kuruc.info: Kezdődik a VII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
The Vegan Vegetarian Online Cooking School

Learn how to cook vegan in the comfort of your home with this cooking course. Enroll today for just $74!
From our sponsors
Kezdődik a VII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál
Oct 3rd 2013, 05:15

Négy napon át 25 kiállító több mint négyszáz párlata, tizenöt kolbász- és sajtkészítő kínálata, valamint két színpadon 21 előadó koncertje várja a látogatókat a csütörtökön kezdődő Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon, amelynek idei vendégpárlata a rum.

A budai Vár Hunyadi-udvarában a pálinka-, kolbász- és sajtkínálat mellett pálinkás desszertek bőséges választékával, valamint egy igazi kuriózummal, a békési szilvalekváros kolbásszal ismerkedhetnek meg a vendégek - közölték a szervezők az MTI-vel.

Önálló helyszínt kapnak a pálinkás desszertkülönlegességek: lesz többek között pálinkával ízesített macaron, békési szilvalekvárral töltött papucs, ágyas málnapálinkával ízesített étcsokoládé vagy mézes körtelikőrrel megbolondított fehér csokoládé.

A fesztivál idén nem csupán egy országot, hanem egy egész térséget lát vendégül. A Karib-szigetek hangulata programokban és különleges ételek formájában is visszaköszön. A fesztiválra speciális rumos desszertek is készülnek: először lesz kóstolható a porcukorral meghintett, rumos csokoládészalámi, a banános-rumos kalácspuding, a rumos karamellpuding tejszínhabbal és a rumos-narancsos szirupba áztatott szavarin.

A karibi térség gasztronómai kínálatának a Rumkert ad helyet, ahol jamaicai bárány curryt vagy "jerk" csirkét, Costa Rica-i mogyorós sertést, valamint koktélkülönlegességeket és forró, rumos italokat is kóstolhatnak az érdeklődők, esténként pedig karibi zenekarok szórakoztatják a közönséget.

A fesztiválon a vállalkozó kedvűek akár saját pálinkát is készíthetnek: a blendelő kurzus során négyféle szilvapálinkából alkothatják meg saját házasításukat, amelynek illatát, ízét és alkoholfokát is maguk állíthatják be.

A Pálinkafesztivál részletes programja a www.palinkaeskolbasz.hu honlapon található.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: 17-én elvileg fizetésképtelenné válhat Amerika

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Curious about the benefits of meditation?

In just a few minutes daily, this course will teach you how to relax and relieve stress. Even with a full schedule, you will want to make time for this!
From our sponsors
17-én elvileg fizetésképtelenné válhat Amerika
Oct 3rd 2013, 05:07

Kudarccal végződött szerda este Barack Obama amerikai elnök és a kongresszus vezetőinek másfél órás egyeztetése arról, hogyan lehetne kilábalni a kormányzat részleges leállásához vezető helyzetből.

Ez volt az első tárgyalás az ellenérdekelt felek között azóta, hogy október 1-jére virradóra lejárt az átmeneti költségvetés elfogadásának határideje, és a szövetségi kormány kénytelen volt fizetés nélküli szabadságra küldeni 800 ezer alkalmazottját. A két párt vezetői a szerdai sikertelen fehér házi egyeztetést követően egyaránt a másik fél hajthatatlanságát okolták a megállapodás elmaradása miatt. Abban egyetértettek, hogy a konfliktusforrás az egyes részleteiben most bevezetésre kerülő amerikai egészségügyi reform, amely egyebek között további több mint 30 millió emberre terjeszti ki az egészségbiztosítási rendszert.

John Boehner, az amerikai képviselőház republikánus elnöke a tanácskozásról távozóban azzal vádolta meg az elnököt, hogy még mindig nem hajlandó tárgyalni. Boehner szerint a beszélgetés barátságos volt, de kevés haladás történt. Mint mondta, azt szeretné, ha az elnök és a demokraták hajlandók lennének a komoly vitára a szövetségi kormányzat finanszírozásával kapcsolatban.

Nehezményezte, hogy a szenátus négy ízben is elutasította a képviselőház által benyújtott, december 15-ig szóló, részleges költségvetési javaslatot (amely mindannyiszor el kívánta vonni az Obama-kormányzat legjelentősebb vívmányának tekintett egészségügyi reform finanszírozásának forrásait). Boehner úgy vélekedett, hogy a szenátusnak megbízottakat kellene kineveznie a képviselőházi és a szenátusi javaslatok áthidalásáról folytatandó tárgyalásokra.

Harry Reid, a szenátus demokrata elnöke ezzel szemben azt állította, hogy Boehner volt elutasító, amikor azt a javaslatot tették neki, hogy az átmeneti költségvetés elfogadásáért cserébe tárgyaljanak kérdések széles köréről a kormánypárttal. Azt Reid is hangsúlyozta, hogy az elnök "erős, erős, erős" volt, és elutasította, hogy a kormány finanszírozásának újraindítása érdekében új tárgyalásokba kezdjenek az egészségügyi reformról, amelyet a republikánusok tiltakozása ellenére tavaly a Legfelsőbb Bíróság alkotmányosnak talált. "Ha szokásunkká válik, hogy megengedjük azt, hogy néhány ember, egy párt - legyen az a demokrata vagy a republikánus - szélsőséges szárnya zsarolhasson olyan fenyegetéssel, amely aláaknázza az Egyesült Államokba vetett teljes hitet és bizalmat, akkor minden utánam következő elnök olyan helyzetben találja magát, amelyben képtelen a hatékony kormányzásra" - jelentette ki Barack Obama a CNBC televíziónak a fehér házi tárgyalásokat megelőzően.

A "szélsőséges szárny" kifejezéssel Obama a Republikánus Párton belül az ultrakonzervatív Tea Party mozgalom által támogatott képviselőkre utalt.

Nancy Pelosi, a képviselőházi demokrata kisebbség vezetője az államadósság-plafon megemelésének kérdésében kialakult konfliktussal kapcsolatban a fehér házi egyeztetést követően kijelentette, hogy Obama nem fogja az amerikai alkotmány úgynevezett XIV. kiegészítésére hivatkozva, önállóan kiterjeszteni a limitet.

Obama elkeseredettségét fejezte ki

Az Egyesült Államok fizetésképtelenné válik, ha a kongresszus október 17-ig nem hagyja jóvá a 16,7 milliárd dolláros államadósság-limit megemelését.

Az amerikai kongresszus egyébként a szövetségi kormányzat legutóbbi, 1995 és 1996 fordulóján történ leállása óta több mint 100 ideiglenes költségvetést fogadott el, a legtöbbet jelentősebb konfliktus nélkül. A jelenlegi vita tartalmának és időzítésének hátterében az áll, hogy az egészségügyi biztosítások piacán október 1-jén nyílt meg a lehetőség az eddig a rendszeren kívül állók nagy tömegeinek csatlakozására.

Barack Obama amerikai elnök szerdán elkeseredettségének adott hangot a szövetségi kormányzat részleges lebénulása és a republikánusoknak az egészségügyi törvény kisiklatására tett erőfeszítései miatt. Ami most történik, az teljesen fölösleges - jelentette ki Obama a CNBC televíziónak adott nyilatkozatában.

Az elnök, aki szerdán meghatározó bankok vezetőit fogadta, kijelentette, hogy a Wall Street (a pénzügyi világ) joggal aggódik, mert olyan helyzet állt elő, amelyben egy frakció - ezzel a Republikánus Párton belül az ultrakonzervatív Tea Party mozgalom által támogatott képviselőkre utalt - meg akarja szegni az Egyesült Államok pénzügyi kötelezettségeit. Barack Obama azzal vádolta meg a képviselőház republikánus elnökét, John Boehnert, hogy nem kíván megálljt parancsolni ennek a csoportnak, amely kész "leégetni a házat" az egészségügyi reformmal kapcsolatos "rögeszméje" miatt.

Obama kijelentette, hogy nem kívánja újratárgyalni az egészségügyi törvényt, de felajánlotta, hogy az átmeneti költségvetés elfogadása és az államadósság-korlát megemelése esetén kész kérdések széles köréről tárgyalásba bocsátkozni a republikánusokkal. Az elnök szerint a kialakult válsághelyzet nem akadályozza az év végén távozó jegybankelnök, Ben Bernanke utódjának kiválasztását. Mint mondta, olyan jelöltre van szükség, aki segíteni tud a munkanélküliség rátájának leszorításában.

Az interjút röviddel az előtt sugározták, hogy az elnök a Fehér Házban fogadta a kongresszus vezetőit.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Kötelező lehet a megjelenés a nemzetbiztonsági bizottság előtt

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Kötelező lehet a megjelenés a nemzetbiztonsági bizottság előtt
Oct 3rd 2013, 06:02

Videók :: 2013-10-03. 08:02

Kötelező lehet a megjelenés a nemzetbiztonsági bizottság előtt

Mirkóczki Ádám az Echo TV vendége volt.



Szóljon hozzá! ( megjegyzés)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Előzetes letartóztatásban az Arany Hajnal vezetője

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
New Thought, New You!

How to create a joyful life of Health, Wealth, Love & Prosperity. This online course is taught by Rev. Scott DeMarco. Enroll today for just $125.
From our sponsors
Előzetes letartóztatásban az Arany Hajnal vezetője
Oct 3rd 2013, 04:58

Előzetes letartóztatásba helyezték Görögországban csütörtök kora reggel az Arany Hajnal vezetőjét, Nikosz Mihaloliakoszt - jelentette a görög sajtó. A politikust elsősorban azzal vádolják, hogy a pártot "bűnszervezetté változtatta".

Mihaloliakoszt többórás bírósági meghallgatás után helyezték előzetes letartóztatásba, amely előreláthatólag addig tart, amíg a bíróság nem dönt bűnösségéről. Hasonló sorsra jutott előző nap egy másik arany hajnalos képviselő, Janisz Lagosz is, viszont három társukat feltételesen szabadlábra helyezték.

A párt ellen az után indult nyomozás, hogy a szervezet egy híve meggyilkolta Pavlosz Füszasz kommunista rapénekest. A hatóságok azzal kapcsolatban vizsgálódtak, hogy az Arany Hajnalnak szervezeti szinten is köze volt-e ehhez a gyilkossághoz. A párt - amelynek 18 parlamenti képviselője van a 300 fős görög törvényhozásban - cáfolja ezt, és politikai lejárató kampányt gyanít az ügy mögött.

A vizsgálat keretében az Arany Hajnal hat parlamenti képviselőjét és további 15 tagját vették őrizetbe. Mihaloliakoszt ötödikként hallgatta meg a bíróság, egy képviselő kikérdezése még hátravan. A meghallgatás helyszínén (a bírósági épületen kívül) a párt számos híve jelent meg, hogy tiltakozzon az őrizetbe vételek ellen. Amikor a pártvezért megbilincselve elvezették, jelen volt a felesége és a lánya is.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Előzetes letartóztatásban az Arany Hajnal vezetője

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
New Thought, New You!

How to create a joyful life of Health, Wealth, Love & Prosperity. This online course is taught by Rev. Scott DeMarco. Enroll today for just $125.
From our sponsors
Előzetes letartóztatásban az Arany Hajnal vezetője
Oct 3rd 2013, 04:58

Előzetes letartóztatásba helyezték Görögországban csütörtök kora reggel az Arany Hajnal vezetőjét, Nikosz Mihaloliakoszt - jelentette a görög sajtó. A politikust elsősorban azzal vádolják, hogy a pártot "bűnszervezetté változtatta".

Mihaloliakoszt többórás bírósági meghallgatás után helyezték előzetes letartóztatásba, amely előreláthatólag addig tart, amíg a bíróság nem dönt bűnösségéről. Hasonló sorsra jutott előző nap egy másik arany hajnalos képviselő, Janisz Lagosz is, viszont három társukat feltételesen szabadlábra helyezték.

A párt ellen az után indult nyomozás, hogy a szervezet egy híve meggyilkolta Pavlosz Füszasz kommunista rapénekest. A hatóságok azzal kapcsolatban vizsgálódtak, hogy az Arany Hajnalnak szervezeti szinten is köze volt-e ehhez a gyilkossághoz. A párt - amelynek 18 parlamenti képviselője van a 300 fős görög törvényhozásban - cáfolja ezt, és politikai lejárató kampányt gyanít az ügy mögött.

A vizsgálat keretében az Arany Hajnal hat parlamenti képviselőjét és további 15 tagját vették őrizetbe. Mihaloliakoszt ötödikként hallgatta meg a bíróság, egy képviselő kikérdezése még hátravan. A meghallgatás helyszínén (a bírósági épületen kívül) a párt számos híve jelent meg, hogy tiltakozzon az őrizetbe vételek ellen. Amikor a pártvezért megbilincselve elvezették, jelen volt a felesége és a lánya is.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Kötelező lehet a megjelenés a nemzetbiztonsági bizottság előtt

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Kötelező lehet a megjelenés a nemzetbiztonsági bizottság előtt
Oct 3rd 2013, 06:02

Videók :: 2013-10-03. 08:02

Kötelező lehet a megjelenés a nemzetbiztonsági bizottság előtt

Mirkóczki Ádám az Echo TV vendége volt.



Szóljon hozzá! ( megjegyzés)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: 17-én elvileg fizetésképtelenné válhat Amerika

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Curious about the benefits of meditation?

In just a few minutes daily, this course will teach you how to relax and relieve stress. Even with a full schedule, you will want to make time for this!
From our sponsors
17-én elvileg fizetésképtelenné válhat Amerika
Oct 3rd 2013, 05:07

Kudarccal végződött szerda este Barack Obama amerikai elnök és a kongresszus vezetőinek másfél órás egyeztetése arról, hogyan lehetne kilábalni a kormányzat részleges leállásához vezető helyzetből.

Ez volt az első tárgyalás az ellenérdekelt felek között azóta, hogy október 1-jére virradóra lejárt az átmeneti költségvetés elfogadásának határideje, és a szövetségi kormány kénytelen volt fizetés nélküli szabadságra küldeni 800 ezer alkalmazottját. A két párt vezetői a szerdai sikertelen fehér házi egyeztetést követően egyaránt a másik fél hajthatatlanságát okolták a megállapodás elmaradása miatt. Abban egyetértettek, hogy a konfliktusforrás az egyes részleteiben most bevezetésre kerülő amerikai egészségügyi reform, amely egyebek között további több mint 30 millió emberre terjeszti ki az egészségbiztosítási rendszert.

John Boehner, az amerikai képviselőház republikánus elnöke a tanácskozásról távozóban azzal vádolta meg az elnököt, hogy még mindig nem hajlandó tárgyalni. Boehner szerint a beszélgetés barátságos volt, de kevés haladás történt. Mint mondta, azt szeretné, ha az elnök és a demokraták hajlandók lennének a komoly vitára a szövetségi kormányzat finanszírozásával kapcsolatban.

Nehezményezte, hogy a szenátus négy ízben is elutasította a képviselőház által benyújtott, december 15-ig szóló, részleges költségvetési javaslatot (amely mindannyiszor el kívánta vonni az Obama-kormányzat legjelentősebb vívmányának tekintett egészségügyi reform finanszírozásának forrásait). Boehner úgy vélekedett, hogy a szenátusnak megbízottakat kellene kineveznie a képviselőházi és a szenátusi javaslatok áthidalásáról folytatandó tárgyalásokra.

Harry Reid, a szenátus demokrata elnöke ezzel szemben azt állította, hogy Boehner volt elutasító, amikor azt a javaslatot tették neki, hogy az átmeneti költségvetés elfogadásáért cserébe tárgyaljanak kérdések széles köréről a kormánypárttal. Azt Reid is hangsúlyozta, hogy az elnök "erős, erős, erős" volt, és elutasította, hogy a kormány finanszírozásának újraindítása érdekében új tárgyalásokba kezdjenek az egészségügyi reformról, amelyet a republikánusok tiltakozása ellenére tavaly a Legfelsőbb Bíróság alkotmányosnak talált. "Ha szokásunkká válik, hogy megengedjük azt, hogy néhány ember, egy párt - legyen az a demokrata vagy a republikánus - szélsőséges szárnya zsarolhasson olyan fenyegetéssel, amely aláaknázza az Egyesült Államokba vetett teljes hitet és bizalmat, akkor minden utánam következő elnök olyan helyzetben találja magát, amelyben képtelen a hatékony kormányzásra" - jelentette ki Barack Obama a CNBC televíziónak a fehér házi tárgyalásokat megelőzően.

A "szélsőséges szárny" kifejezéssel Obama a Republikánus Párton belül az ultrakonzervatív Tea Party mozgalom által támogatott képviselőkre utalt.

Nancy Pelosi, a képviselőházi demokrata kisebbség vezetője az államadósság-plafon megemelésének kérdésében kialakult konfliktussal kapcsolatban a fehér házi egyeztetést követően kijelentette, hogy Obama nem fogja az amerikai alkotmány úgynevezett XIV. kiegészítésére hivatkozva, önállóan kiterjeszteni a limitet.

Obama elkeseredettségét fejezte ki

Az Egyesült Államok fizetésképtelenné válik, ha a kongresszus október 17-ig nem hagyja jóvá a 16,7 milliárd dolláros államadósság-limit megemelését.

Az amerikai kongresszus egyébként a szövetségi kormányzat legutóbbi, 1995 és 1996 fordulóján történ leállása óta több mint 100 ideiglenes költségvetést fogadott el, a legtöbbet jelentősebb konfliktus nélkül. A jelenlegi vita tartalmának és időzítésének hátterében az áll, hogy az egészségügyi biztosítások piacán október 1-jén nyílt meg a lehetőség az eddig a rendszeren kívül állók nagy tömegeinek csatlakozására.

Barack Obama amerikai elnök szerdán elkeseredettségének adott hangot a szövetségi kormányzat részleges lebénulása és a republikánusoknak az egészségügyi törvény kisiklatására tett erőfeszítései miatt. Ami most történik, az teljesen fölösleges - jelentette ki Obama a CNBC televíziónak adott nyilatkozatában.

Az elnök, aki szerdán meghatározó bankok vezetőit fogadta, kijelentette, hogy a Wall Street (a pénzügyi világ) joggal aggódik, mert olyan helyzet állt elő, amelyben egy frakció - ezzel a Republikánus Párton belül az ultrakonzervatív Tea Party mozgalom által támogatott képviselőkre utalt - meg akarja szegni az Egyesült Államok pénzügyi kötelezettségeit. Barack Obama azzal vádolta meg a képviselőház republikánus elnökét, John Boehnert, hogy nem kíván megálljt parancsolni ennek a csoportnak, amely kész "leégetni a házat" az egészségügyi reformmal kapcsolatos "rögeszméje" miatt.

Obama kijelentette, hogy nem kívánja újratárgyalni az egészségügyi törvényt, de felajánlotta, hogy az átmeneti költségvetés elfogadása és az államadósság-korlát megemelése esetén kész kérdések széles köréről tárgyalásba bocsátkozni a republikánusokkal. Az elnök szerint a kialakult válsághelyzet nem akadályozza az év végén távozó jegybankelnök, Ben Bernanke utódjának kiválasztását. Mint mondta, olyan jelöltre van szükség, aki segíteni tud a munkanélküliség rátájának leszorításában.

Az interjút röviddel az előtt sugározták, hogy az elnök a Fehér Házban fogadta a kongresszus vezetőit.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Kezdődik a VII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
The Vegan Vegetarian Online Cooking School

Learn how to cook vegan in the comfort of your home with this cooking course. Enroll today for just $74!
From our sponsors
Kezdődik a VII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál
Oct 3rd 2013, 05:15

Négy napon át 25 kiállító több mint négyszáz párlata, tizenöt kolbász- és sajtkészítő kínálata, valamint két színpadon 21 előadó koncertje várja a látogatókat a csütörtökön kezdődő Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon, amelynek idei vendégpárlata a rum.

A budai Vár Hunyadi-udvarában a pálinka-, kolbász- és sajtkínálat mellett pálinkás desszertek bőséges választékával, valamint egy igazi kuriózummal, a békési szilvalekváros kolbásszal ismerkedhetnek meg a vendégek - közölték a szervezők az MTI-vel.

Önálló helyszínt kapnak a pálinkás desszertkülönlegességek: lesz többek között pálinkával ízesített macaron, békési szilvalekvárral töltött papucs, ágyas málnapálinkával ízesített étcsokoládé vagy mézes körtelikőrrel megbolondított fehér csokoládé.

A fesztivál idén nem csupán egy országot, hanem egy egész térséget lát vendégül. A Karib-szigetek hangulata programokban és különleges ételek formájában is visszaköszön. A fesztiválra speciális rumos desszertek is készülnek: először lesz kóstolható a porcukorral meghintett, rumos csokoládészalámi, a banános-rumos kalácspuding, a rumos karamellpuding tejszínhabbal és a rumos-narancsos szirupba áztatott szavarin.

A karibi térség gasztronómai kínálatának a Rumkert ad helyet, ahol jamaicai bárány curryt vagy "jerk" csirkét, Costa Rica-i mogyorós sertést, valamint koktélkülönlegességeket és forró, rumos italokat is kóstolhatnak az érdeklődők, esténként pedig karibi zenekarok szórakoztatják a közönséget.

A fesztiválon a vállalkozó kedvűek akár saját pálinkát is készíthetnek: a blendelő kurzus során négyféle szilvapálinkából alkothatják meg saját házasításukat, amelynek illatát, ízét és alkoholfokát is maguk állíthatják be.

A Pálinkafesztivál részletes programja a www.palinkaeskolbasz.hu honlapon található.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Megkezdték munkájukat az ENSZ-ellenőrök Szíriában

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Find SIGG's Classic Aluminum Water Bottles at MYSIGG

Reducing our carbon footprint one bottle at a time!
From our sponsors
Megkezdték munkájukat az ENSZ-ellenőrök Szíriában
Oct 2nd 2013, 19:40

Az ENSZ hágai székhelyű Vegyifegyver-tilalmi Szervezetének (OPCW) szakértői ENSZ-feliratú terepjáróikkal elhagyták a Damaszkusz belvárosában található szállodájukat.

A felügyelőknek munkájukat a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű kormányerők és az ellenük harcoló "felkelők" véres összecsapásai közepette kell végezniük.

A hadsereg jelenleg a fővárosból próbálja kiszorítani az ellenzéki erőket. Kedden Damaszkusz északi részén a hadsereg az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz köthető lázadókkal csapott össze, a harcokban a fegyveres erők legalább tizenkét tagja életét vesztette.

Hétfőn lángolt fel a harc a főváros bizonyos kerületeiben, mivel a törvényes kormányhoz hű fegyveresek nagy erőkkel kezdték támadni a terroristákat, akik már hónapok óta próbálják ellenőrzésük alá vonni a területet.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának előző héten elfogadott határozata alapján a felügyelők elsődleges feladata a tömegpusztító fegyverek gyártásához szükséges eszközök felderítése és megsemmisítésének ellenőrzése november 1-jéig, ezt követően az ellenőröknek kilenc hónap áll rendelkezésükre ahhoz, hogy meggyőződjenek az 1000 tonnásra becsült szíriai vegyifegyver-készlet felszámolásáról.

Ez eddig a legrövidebb határidő, amellyel az OPCW szakértői valaha is szembesültek, valamint az első alkalom, hogy vegyifegyver-ellenőröket küldenek egy háborús övezetbe.

Egy héten belül újabb ellenőrök érkeznek Szíriába, így összesen csaknem száz főt tesznek majd ki azok a csoportok, amelyek az egyes létesítmények felszámolásáért felelnek. A felügyelők haladási útvonaláról biztonságuk, valamint a szíriai katonai titkok védelme érdekében nem lehet többet tudni.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Brüsszel: Horvátország kibocsáthat európai elfogatóparancsot

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Find SIGG's Classic Aluminum Water Bottles at MYSIGG

Reducing our carbon footprint one bottle at a time!
From our sponsors
Brüsszel: Horvátország kibocsáthat európai elfogatóparancsot
Oct 2nd 2013, 19:45

Az európai elfogatóparancs jogintézményének jelenlegi horvátországi alkalmazása értelmében Horvátország kibocsáthat ilyen elfogatóparancsot más EU-országok felé - közölte Mina Andreeva, az igazságügyi kérdésekben illetékes Viviane Reding európai bizottsági alelnök szóvivője szerda este.

Az európai elfogatóparancs eljárásrendje tisztán jogi procedúra, a politikai beavatkozás lehetősége nélkül - hangsúlyozta a szóvivő.

Andreeva kiemelte, hogy minden egyes ügyet a nemzeti igazságügyi hatóságok ítélnek meg szükség esetén. A brüsszeli szóvivő szerint így az unió részéről nem alkothatnak véleményt a Hernádi Zsolttal kapcsolatos konkrét ügy lehetséges kimeneteléről.

Mina Andreeva tudomása szerint a témakör nem szerepel az uniós országok igazságügyi minisztereinek jövő heti luxembourgi tanácskozása napirendjén.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Brüsszel: Horvátország kibocsáthat európai elfogatóparancsot

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Find SIGG's Classic Aluminum Water Bottles at MYSIGG

Reducing our carbon footprint one bottle at a time!
From our sponsors
Brüsszel: Horvátország kibocsáthat európai elfogatóparancsot
Oct 2nd 2013, 19:45

Az európai elfogatóparancs jogintézményének jelenlegi horvátországi alkalmazása értelmében Horvátország kibocsáthat ilyen elfogatóparancsot más EU-országok felé - közölte Mina Andreeva, az igazságügyi kérdésekben illetékes Viviane Reding európai bizottsági alelnök szóvivője szerda este.

Az európai elfogatóparancs eljárásrendje tisztán jogi procedúra, a politikai beavatkozás lehetősége nélkül - hangsúlyozta a szóvivő.

Andreeva kiemelte, hogy minden egyes ügyet a nemzeti igazságügyi hatóságok ítélnek meg szükség esetén. A brüsszeli szóvivő szerint így az unió részéről nem alkothatnak véleményt a Hernádi Zsolttal kapcsolatos konkrét ügy lehetséges kimeneteléről.

Mina Andreeva tudomása szerint a témakör nem szerepel az uniós országok igazságügyi minisztereinek jövő heti luxembourgi tanácskozása napirendjén.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Megkezdték munkájukat az ENSZ-ellenőrök Szíriában

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Find SIGG's Classic Aluminum Water Bottles at MYSIGG

Reducing our carbon footprint one bottle at a time!
From our sponsors
Megkezdték munkájukat az ENSZ-ellenőrök Szíriában
Oct 2nd 2013, 19:40

Az ENSZ hágai székhelyű Vegyifegyver-tilalmi Szervezetének (OPCW) szakértői ENSZ-feliratú terepjáróikkal elhagyták a Damaszkusz belvárosában található szállodájukat.

A felügyelőknek munkájukat a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű kormányerők és az ellenük harcoló "felkelők" véres összecsapásai közepette kell végezniük.

A hadsereg jelenleg a fővárosból próbálja kiszorítani az ellenzéki erőket. Kedden Damaszkusz északi részén a hadsereg az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz köthető lázadókkal csapott össze, a harcokban a fegyveres erők legalább tizenkét tagja életét vesztette.

Hétfőn lángolt fel a harc a főváros bizonyos kerületeiben, mivel a törvényes kormányhoz hű fegyveresek nagy erőkkel kezdték támadni a terroristákat, akik már hónapok óta próbálják ellenőrzésük alá vonni a területet.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának előző héten elfogadott határozata alapján a felügyelők elsődleges feladata a tömegpusztító fegyverek gyártásához szükséges eszközök felderítése és megsemmisítésének ellenőrzése november 1-jéig, ezt követően az ellenőröknek kilenc hónap áll rendelkezésükre ahhoz, hogy meggyőződjenek az 1000 tonnásra becsült szíriai vegyifegyver-készlet felszámolásáról.

Ez eddig a legrövidebb határidő, amellyel az OPCW szakértői valaha is szembesültek, valamint az első alkalom, hogy vegyifegyver-ellenőröket küldenek egy háborús övezetbe.

Egy héten belül újabb ellenőrök érkeznek Szíriába, így összesen csaknem száz főt tesznek majd ki azok a csoportok, amelyek az egyes létesítmények felszámolásáért felelnek. A felügyelők haladási útvonaláról biztonságuk, valamint a szíriai katonai titkok védelme érdekében nem lehet többet tudni.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions