2013. október 2., szerda

Kuruc.info: Egy fideszes ki merte mondani: a cigányok miatt rossz a közérzetük a kaposváriaknak

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Client Tracking Software

Want more clients? Stride helps you track new leads, moving them from prospect to client. Sales can be painful, but the software you use shouldn't be. Try Stride!
From our sponsors
Egy fideszes ki merte mondani: a cigányok miatt rossz a közérzetük a kaposváriaknak
Oct 2nd 2013, 08:59

Mit tettünk, mit fogunk tenni a donneri közbiztonság érdekében? Ezzel a címmel interpellált Szép Tamás (Fidesz) önkormányzati képviselő a legutóbbi kaposvári közgyűlésen. Mert, mint mondta, a donneri polgárok vagy bosszankodva, vagy szorongva közlekednek a Nyár, az Iszák utcák, valamint a Jókai liget parkos részén, mert számos esetben atrocitások érik őket.

– S mindez a cigányok miatt van, mondjuk ki – vállalta föl véleményét a közgyűlés nyilvánossága előtt Szép Tamás. – Nem vagyok rasszista, nem általánosítok, egyes "cigány emberek" miatt rossz a közérzetük az embereknek a Donnerban. Mert félelemben tartanak másokat, a járdát teljes szélességében elfoglalják. Aki pedig ezt szóvá teszi, az megkapja a magáét. Hiába a közterületfigyelő kamera? – tette föl a kérdést Szép Tamás. – Hiába a körzeti megbízott, a posztos rendőr? A legfontosabb a személyes és folyamatos rendőri jelenlét lenne. Ha kevés a rendőr, toldd meg egy lépéssel! – javasolta a képviselő. – Talán el kellene gondolkodni városrendőrség felállításán, mielőtt nagyobb probléma lenne!

Kéki Zoltán címzetes főjegyző Buzás László városi rendőrkapitánytól kért tájékoztatást a problémafelvetés kapcsán. A kapitány, miután írásban közölte, mikor mennyi járőrszolgálatot szervezett, hány igazoltatást végzett a rendőrség az említett körzetben, közölte: tájékoztató anyagot készítenének a lakosság számára, mert tapasztalataik szerint sokan nem ismerik a telefonszámot, ahova segítségért fordulhatnak. Ezen kívül pedig a "roma" nemzetiségi önkormányzat bevonását is szükségesnek tartja a rendőrség a probléma kezelésébe.

Miután Szita Károly polgármester közölte, hogy magához kérette a rendőrkapitányt ez ügyben, Szép Tamás a jegyző válaszát elfogadta, ám a rendőrség intézkedéseit nem. Mert mint mondta, a rendőri válasz szerint mindent megtettek, de ezt az ott lakók nem így érzik. – Ha ilyen gond lesz a jövőben is, ismét interpellálok – mondta Szép Tamás.

(Sonline nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése