2013. október 2., szerda

Kuruc.info: Előzetes letartóztatásban az Arany Hajnal vezetője

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
New Thought, New You!

How to create a joyful life of Health, Wealth, Love & Prosperity. This online course is taught by Rev. Scott DeMarco. Enroll today for just $125.
From our sponsors
Előzetes letartóztatásban az Arany Hajnal vezetője
Oct 3rd 2013, 04:58

Előzetes letartóztatásba helyezték Görögországban csütörtök kora reggel az Arany Hajnal vezetőjét, Nikosz Mihaloliakoszt - jelentette a görög sajtó. A politikust elsősorban azzal vádolják, hogy a pártot "bűnszervezetté változtatta".

Mihaloliakoszt többórás bírósági meghallgatás után helyezték előzetes letartóztatásba, amely előreláthatólag addig tart, amíg a bíróság nem dönt bűnösségéről. Hasonló sorsra jutott előző nap egy másik arany hajnalos képviselő, Janisz Lagosz is, viszont három társukat feltételesen szabadlábra helyezték.

A párt ellen az után indult nyomozás, hogy a szervezet egy híve meggyilkolta Pavlosz Füszasz kommunista rapénekest. A hatóságok azzal kapcsolatban vizsgálódtak, hogy az Arany Hajnalnak szervezeti szinten is köze volt-e ehhez a gyilkossághoz. A párt - amelynek 18 parlamenti képviselője van a 300 fős görög törvényhozásban - cáfolja ezt, és politikai lejárató kampányt gyanít az ügy mögött.

A vizsgálat keretében az Arany Hajnal hat parlamenti képviselőjét és további 15 tagját vették őrizetbe. Mihaloliakoszt ötödikként hallgatta meg a bíróság, egy képviselő kikérdezése még hátravan. A meghallgatás helyszínén (a bírósági épületen kívül) a párt számos híve jelent meg, hogy tiltakozzon az őrizetbe vételek ellen. Amikor a pártvezért megbilincselve elvezették, jelen volt a felesége és a lánya is.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése