2013. október 2., szerda

Kuruc.info: Vádat emeltek Szilvásy testvére ellen

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want free Kindle ebooks?

Sign up to receive the best freebie Kindle ebook deals in your email every day.
From our sponsors
Vádat emeltek Szilvásy testvére ellen
Oct 2nd 2013, 18:55

Vádat emelt az egykori Állami Egészségügyi Központ, a budapesti Honvédkórház volt főigazgatója, Szilvásy István ellen a Fővárosi Főügyészség - értesült az MTI Hírcentrum.

Az M1 szerda esti híradójában elhangzott: Szilvásy István - Szilvásy György volt titkosszolgálati miniszter testvére -, a vádirat szerint a kórház főigazgatójaként 2007 októberében fiktív megbízási szerződést kötött egy tanácsadó céggel, majd 2008 februárjában főorvosként alkalmazott egy férfit, "aki nem végzett munkát, és be sem járt a kórházba".

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Híradónak azt mondta: az Állami Egészségügyi Központ volt főigazgatójával és két társával szemben folytatólagosan elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmény miatt emeltek vádat részben fiktív vállalkozási szerződés, részben pedig színlelt foglalkoztatásra irányuló munkaszerződés megkötése miatt.

Szilvásy István ügyvédje, Kende Péter úgy nyilatkozott: nem lepődtek meg a vádemelésen. "Szerinte könnyedén cáfolni tudják majd a vádakat" - hangzott el a Híradóban.

A Magyar Nemzet tavaly júliusban írt arról, hogy Hende Csaba honvédelmi miniszter hűtlen kezelés és egyéb gazdasági vétségek gyanújával büntetőfeljelentést kezdeményezett Szilvásy István, a Honvédelmi Minisztérium (HM) Állami Egészségügyi Központ volt főigazgatója ellen.

A napilap akkor azt közölte: a nyugállományú dandártábornok ellen azért tesznek feljelentést, mert az általa 2007 és 2010 között vezetett HM Állami Egészségügyi Központnál és intézményeinél, illetve a honvédkórház honvédelmi tárca által felügyelt jogelődjeinél számos, gazdasági bűncselekmények gyanúját is felvető szabálytalanságot tárt fel a HM belső ellenőrzési főosztálya.

A vizsgálat legsúlyosabb megállapításai szerint a honvédkórház és jogelődjei összességében többmilliárdos értékben, a közbeszerzés megkerülésével, egyedi megrendelés alapján szereztek be gyógyszereket, illetve több száz milliós értékben rendeltek meg higiéniás takarítást 2002 és 2010 között. Az ellenőrzés megállapításai szerint ugyanakkor nem zárható ki, hogy sokszor szándékosan nem írtak ki pályázatot - írta a lap.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése