2013. október 2., szerda

Kuruc.info: Kezdődik a VII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
The Vegan Vegetarian Online Cooking School

Learn how to cook vegan in the comfort of your home with this cooking course. Enroll today for just $74!
From our sponsors
Kezdődik a VII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál
Oct 3rd 2013, 05:15

Négy napon át 25 kiállító több mint négyszáz párlata, tizenöt kolbász- és sajtkészítő kínálata, valamint két színpadon 21 előadó koncertje várja a látogatókat a csütörtökön kezdődő Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon, amelynek idei vendégpárlata a rum.

A budai Vár Hunyadi-udvarában a pálinka-, kolbász- és sajtkínálat mellett pálinkás desszertek bőséges választékával, valamint egy igazi kuriózummal, a békési szilvalekváros kolbásszal ismerkedhetnek meg a vendégek - közölték a szervezők az MTI-vel.

Önálló helyszínt kapnak a pálinkás desszertkülönlegességek: lesz többek között pálinkával ízesített macaron, békési szilvalekvárral töltött papucs, ágyas málnapálinkával ízesített étcsokoládé vagy mézes körtelikőrrel megbolondított fehér csokoládé.

A fesztivál idén nem csupán egy országot, hanem egy egész térséget lát vendégül. A Karib-szigetek hangulata programokban és különleges ételek formájában is visszaköszön. A fesztiválra speciális rumos desszertek is készülnek: először lesz kóstolható a porcukorral meghintett, rumos csokoládészalámi, a banános-rumos kalácspuding, a rumos karamellpuding tejszínhabbal és a rumos-narancsos szirupba áztatott szavarin.

A karibi térség gasztronómai kínálatának a Rumkert ad helyet, ahol jamaicai bárány curryt vagy "jerk" csirkét, Costa Rica-i mogyorós sertést, valamint koktélkülönlegességeket és forró, rumos italokat is kóstolhatnak az érdeklődők, esténként pedig karibi zenekarok szórakoztatják a közönséget.

A fesztiválon a vállalkozó kedvűek akár saját pálinkát is készíthetnek: a blendelő kurzus során négyféle szilvapálinkából alkothatják meg saját házasításukat, amelynek illatát, ízét és alkoholfokát is maguk állíthatják be.

A Pálinkafesztivál részletes programja a www.palinkaeskolbasz.hu honlapon található.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése