2013. október 2., szerda

Kuruc.info: Nyitrai példátlan társadalmi támogatottságról beszél, Apáti szerint nem csoda, hogy az emberek kevesebbet akarnak fizetni a rezsiért

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Build - Release - Deploy

Automate your build process. Integrates with 50+ Dev tools.
From our sponsors
Nyitrai példátlan társadalmi támogatottságról beszél, Apáti szerint nem csoda, hogy az emberek kevesebbet akarnak fizetni a rezsiért
Oct 2nd 2013, 12:27

Az elmúlt két hétben 113, a rezsicsökkentést támogató lakossági fórumot tartott országszerte a Fidesz, a rendezvényeken összesen csaknem negyvenezren vettek részt - közölte Nyitrai Zsolt, a párt társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója szerdán.

A lakossági fórumokon számos kormányzati szereplő és vezető fideszes politikus szólalt fel, akik több mint 25 ezer kilométert tettek meg az elmúlt két hétben.

Nyitrai szerint példátlan társadalmi támogatottság áll a rezsicsökkentés mögött, hiszen a megvédése érdekében indított aláírás-gyűjtési akcióban több mint 2,5 millióan vettek részt az elmúlt hónapokban. Erre nagy szükség volt, a rezsicsökkentés ugyanis eddig "sem volt egy sétagalopp", a multinacionális cégek és az ellenzéki pártok is támadták, sőt Brüsszel is rosszallását fejezte ki - tette hozzá.

A Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója megerősítette azt is, hogy a rezsicsökkentés folytatódik, egyúttal emlékeztetett a párt múlt hétvégi kongresszusán elfogadott politikai nyilatkozatra, amelyben rögzítették: megvédik Magyarország gazdasági függetlenségét. A következő tervük a közműszolgáltatók nonprofittá alakítása, amit ha kell, alaptörvénybe foglalnak - közölte Nyitrai Zsolt.

Jobbik-közlemény: szerénységet javasolnak a Fidesznek

Erőltetett és visszatetszően dicsekvő a fideszes Nyitrai Zsolt sajtótájékoztatója. A kormánypártiak ahelyett, hogy hozzánk hasonlóan kellő szerénységgel és alázattal látnák el képviselői feladataikat, már azzal is kérkednek, hogy eleget tesznek törvényes kötelezettségeiknek. A Jobbik mindenféle melldöngetés nélkül a 113 lakossági fórum többszörösét teljesíti évente. Ami a 25 ezer kilométer megtételét illeti, egy a fővárostól távolabb élő képviselő ezt a távot négy-öt hónap alatt teljesíti, ráadásul megfelelő költségtérítést kap érte. A 8 millió választásra jogosulthoz képest a 2,5 millió aláírás összegyűjtése ekkora médiahátszéllel inkább szerénységre ad okot, mint büszkeségre, hiszen ki ne támogatná, ha kevesebbet kell fizetnie a közüzemi szolgáltatóknak?

Azt egyenesen hazugságnak tartjuk, hogy az ellenzék ne támogatná a rezsicsökkentést. A baloldal ellenzi, a Jobbik azonban támogatja és mindig meg is szavazza azt. Visszautasítjuk tehát, hogy a nemzeti radikális pártot összemossák a szélsőbaloldallal.

Ismét hangsúlyozzuk: a parlamenti pártok közül elsőként még 2010 áprilisában a Jobbik közleményben vetette fel a rezsicsökkentés és a közüzemi szolgáltatók állami tulajdonba vételének kívánalmát. A multikkal és a Brüsszellel folytatott harcra hivatkozást árnyékboksznak tartjuk, ugyanis a Fidesz elfelejti, hogy míg az intézkedés révén állítólag 100 milliárd forintot hagynak a családoknál, addig szintén közpénzből 50 milliárdot adnak kompenzációként a cégeknek. (Utóbbit legfeljebb az önkormányzati szolgáltatóknál tartjuk elfogadhatónak.)

A Jobbik már idén áprilisában felhívta a figyelmet, hogy az E.ON gázüzletágának visszavásárlására szánt összeget irreálisan magasnak tartja, ezért szükséges az ügylet összes körülményének feltárása, a cégek valós értékének meghatározása, és ha bebizonyosodik a gyanú, akkor az adófizetői pénzek elherdálóinak elszámoltatása.

Azt is hangsúlyozzuk, hogy a Fidesz intézkedései nem védik meg a közműcégeknél dolgozókat az elbocsátástól, nem kötelezik a szolgáltatókat karbantartásra, akik ráadásul ronthatnak is a szolgáltatás minőségén.

A Jobbik tehát egyetért a rezsicsökkentéssel, támogatja azt, örülünk, hogy a családok terhei csökkennek. Felelős politikusként viszont fel kell hívnunk a figyelmet azokra a kiskapukra, mellyel a szolgáltatók ellensúlyozhatják extraprofitjuk kiesését.

Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője

(Kuruc.info - MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése