2013. október 2., szerda

Kuruc.info: Martonyi eddigi legundorítóbb beszéde: "A holokauszt a legnagyobb nemzeti trauma számunkra; kiirtottuk a zsidókat"

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
Martonyi eddigi legundorítóbb beszéde: "A holokauszt a legnagyobb nemzeti trauma számunkra; kiirtottuk a zsidókat"
Oct 2nd 2013, 18:19

A holokauszt a legnagyobb nemzeti trauma számunkra - jelentette ki Martonyi János külügyminiszter a Zsidó élet és antiszemitizmus a mai Európában című, a Tom Lantos Intézet által szervezett nemzetközi konferencián szerdán az Országházban.


A "magyar" külügyi tárca vezetője a kétnapos rendezvényen tartott záróbeszédében azt hangoztatta: "a magyar holokausztot magyarok követték el magyarok ellen, az elkövetők és az áldozatok egyaránt magyarok voltak, számunkra ez a legnagyobb nemzeti trauma, amivel szembe kell nézni".

"Elfogadjuk a felelősséget" - tette hozzá Martonyi János, aki Navracsics Tibornak a konferencia előző napján tartott beszédével kapcsolatban azt hazudta, hogy a miniszterelnök-helyettes a magyar kormány, az ország és nemzet nevében beszélt. A külügyminiszter szavait a résztvevők tapssal fogadták.

Kedden Navracsics kijelentette: "a magyar állam is felelős volt a holokausztért, szembefordult saját polgáraival, sőt segédkezett abban, hogy kiirtsák őket". (Ahhoz képest, hogy kiirtották őket, még mindig rohadt sokan rontják hazánkban a levegőt.... - a szerk.) Martonyi szerdai záróbeszédében kiemelte: a külpolitikának értékalapúnak kell lennie, és ahol vannak eszmék, ideák, ott van felelősség is, és "ha Izrael államról beszélünk, soha nem szabad megfeledkezni a felelősségről".

A külügyminiszter szerint "konstruktív együttélésre van szükség". Hiszünk a zsidó reneszánszban Magyarországon - tette hozzá. Kitért arra: ez a konferencia nemcsak arról szól, hogy fel kell lépni "a gonosz ellen", hanem hogy lehetőségeket kell felmutatni. Ez a konferencia gesztus a zsidóság felé, de még inkább segít nekünk az együttélésben - mondta a besúgó bilderberges.

A kétnapos rendezvényen részt vett többek között Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, Harrach Péter, a KDNP és Schiffer András, az LMP frakcióvezetője, Kovács László volt szocialista külügyminiszter, az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon volt kormányfő, Réthelyi Miklós volt erőforrás-miniszter, Szili Katalin korábbi házelnök, Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök, Bölcskei Gusztáv, a református egyház zsinatának lelkészi elnöke, Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke, valamint a Jair Lapid izraeli pénzügyminiszter és Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése