2013. november 27., szerda

[Lapszemle] Aláírásra bocsátották a Székelyek nagy menetelése kiáltványát - Horváth: a Fidesz már 2011-ben tudott az áfacsalásokról - Egy olyan körrõl van szó, mely kormányok felett áll (Videó) - Varga: humanitárius katasztrófa a devizahitelezés - Kisdiákok mellé ültetné a Fidesz a huszonéves hetedikeseket Miskolcon? - Martonyi: a kormány ellenfelei eltúlozzák az antiszemitizmust - Amerika támadás alatt!

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


A Nemzeti Hírháló ajánlata
SZILVESZTER A SZÉKELYEKNÉL (Farkaslaka)




dec. 29.: Budapest - 4-es főút - Ártánd (határállomás) - Nagyvárad - Királyhágó - Kolozsvár (rövid séta a belvárosban) - Torda - Szováta - szállás Farkaslakán.


dec. 30.: Kirándulás a Hargitára: Hargitafürdő (séta a székely havason) - Csíksomlyó (ferencesek kegytemploma; csodatévő Szűz Mária-szobor; Jelenések-hegye, stb.) - Máréfalva (székelykapuk) - szállás Farkaslakán.


dec. 31.: Szejkefürdő (Orbán Balázs kopjafás sírja) - Székelyudvarhely (Jézus szíve kápolna; Vasszékely szobor, Hősök parkja, stb.) - szállás Farkaslakán. Este hálaadó szentmise, majd többfogásos ünnepi vacsora és mulatság, zene, tánc reggelig a helybéliekkel.


jan. 01.: Pihenés, séta Farkaslakán (Tamási Áron szülőháza és sírja; emlékkiállítás) - szállás Farkaslakán (búcsúest).


jan. 02.: Korond (ismerkedés a székely fazekassággal; vásárlási lehetőség) - Kolozsvár - Nagyvárad - Budapest. Érkezés a késő esti órákban.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, estebéd, többfogásos vacsora szilveszter éjszaka, idegenvezetés. Az ár a belépőket nem tartalmazza. (Erre kb. 20 RON szükséges.)

Utazás: légkondicionált busszal
Találkozó: 05.30-kor a Déli Pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalánál (a Mercure hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.
Szállás: Farkaslakán, a faluturizmus keretein belül magánházaknál különbejáratú kétágyas szobákban fürdőszoba használattal.
Ellátás: bőséges reggeli a magánházaknál, házias estebéd falusi vendéglőben. Farkaslaka: Tamási Áron faluja a Hargita lábánál, a Szőke Nyikó szelíd katlanában, a havasi hegyek előrenyújtott karjai között, Székelyudvarhely szomszédságában fekszik.

Indulás: 2013. dec. 29., Érkezés: 2014. jan. 2.
Csomagár: 54900 Ft/fő, Egyágyas felár: 12000 Ft/fő

Jelentkezés: admin@egipatrona.hu, Tel: +36-30/648-3543
Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Aláírásra bocsátották a Székelyek nagy menetelése kiáltványát
2013. november 27., szerda MTI - Kitekintő

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) aláírásra bocsátotta a világhálón a Székelyek nagy menetelésén egy hónappal ezelőtt elfogadott kiáltványt.

Az SZNT szerdai közleménye szerint azért teszik a kiáltványt az egész világon aláírhatóvá, hogy az aláírók tekintélyes hányadát tudják a jövőben a székely autonómia mellett mozgósítani.

A tanács emlékeztetett arra, hogy Victor Ponta román miniszterelnök az október 27-én tartott székelyföldi nagy menetelés után úgy nyilatkozott: a román alkotmány és az Európai Unió jogrendjének szellemében fog választ adni a székelyek igényeire. Válasz azonban sem a menetelés kiáltványára, sem a márciusi Székely szabadság napján elfogadott marosvásárhelyi kiáltványra nem érkezett.

"Már ma leszögezhetjük: az állampolgárok igényeinek mellőzése, az ígéretek be nem tartása biztosan nem felel meg annak az európai szellemnek, amelyre Románia miniszterelnöke késlekedő válaszát alapozni kívánja" - áll a közleményben.

A Székely Nemzeti Tanács nyomatékosította, hogy nem fog lemondani Székelyföld területi autonómiájáról, és nem fog letérni a békés, de határozott és következetes küzdelem útjáról, amelyen tíz esztendeje elindult.
"Itthon és a nagyvilágban újabb megmozdulásokat fogunk kezdeményezni, és bízunk abban, hogy az október 27-én megvalósult széles körű összefogás erősödni fog a jövőben" - közölte az SZNT.

A Kiáltványt az interneten itt lehet aláírni: http://www.autonomia.ro/peticiok.html

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Horváth: a Fidesz már 2011-ben tudott az áfacsalásokról
2013. november 27., szerda 13:26 Index

Szerdán 12.30-kor kezdődött a számvevőszéki es költségvetési bizottság ellenőrző albizottságának ülese a parlamentben, melyen meghallgatták Horváth Andrást, volt adóellenőrt, a NAV-botrány kirobbantóját. Pontosabban egy ülésnek látszó beszélgetésre került sor, melyen az ellenzéki pártok képviselői és a teljes sajtó részt vesz, a Fidesz azonban nem.

Már 2011-ben foglalkozott az áfacsalással a Fidesz

Horváth, a volt adóellenőr azt állította, hogy az adóhatóság szemet huny a kiemelt adózók áfacsalásai felett. A kár saját becslése szerint ezermilliárdnál is nagyobb összegben mérhető.

A Fidesz - ahogy azt már korábban is tudni lehetett - bojkottálta az ülést, tagjaik nélkül pedig nem is volt határozatképes a parlamenti bizottság. Konzultációs jelleggel, nem hivatalosan azonban mégis üléseztek jobbikos, LMP-s és MSZP-s részvétellel. Ezt a bizottság elnöke, a jobbikos Z. Kárpát Dániel jelentette be, aki felkérte a jelenlévő Horváth Andrást, hogy mutassa be 10-15 percben az ügyet. A fideszesek helyeit a médiamunkások és kameráik foglalták el.

Horváth arról beszél, hogy Varga Mihály és több fideszes képviselő is tudott az általa feltárt problémáról, az adócsalások rendszeréről, már azelőtt, hogy ő erről tájékoztatta volna a politikusokat. Sőt úgy tudja, hogy a Fidesz frakciója 2011 tavaszán egy ülésén foglalkozott is ezzel a témával. Délután a Fidesz-frakció közölte: valójában nem foglalkoztak az adócsalások ügyével.

Horváth András úgy fogalmazott: 2007-től alakult ki a nagy értékű adócsalások "védelmi rendszere", amikor az adóhatóságot regionális szintre szervezték, és olyan emberek kerültek magas vezetői posztokba, akik "a másik oldalról érkeztek". Szerinte ezen emberek mögött olyan oligarchák állnak, akik érvényesíteni tudják az akaratukat bármely kormányon, ezért is működhet a rendszer a 2007 óta dolgozó mindhárom kormány alatt. Hozzátette: a legnagyobb kiskereskedelmi láncok és a nagy exportőrök a leginkább érintettek ebben a rendszerben.

Révész Máriusz nem emlékszik, Horváth igen

Az ülésen szóba került az is, hogy Horváth vezető fideszes politikusokat is megkeresett, akik azonban erre most valahogy nem emlékeznek. Cséfalvay Zoltán NGM-államtitkárt és Lázár Jánost Révész Máriusz közvetítésével kereste meg, hozzájuk egy levelet is eljuttatott az elérhetőségeivel, de senki nem kereste. Cséfalvay és Lázár tagadják, hogy erre sor került volna, Révész Máriusz pedig ezekre nem emlékszik. Horváth elmondta, ő viszont igen. A levelet az Átlátszó.hu nyilvánosságra is hozta szerda reggel.

Pozitívumként említette viszont Horváth Rogán Antal reakcióját. Őt is Révész segítségével kereste meg, és pár nappal utána a NAV vizsgálatot is indított azon cégek ellen, melyeket nevesített. Horváth a bizottságban annyit árult el, hogy három nagy multiról van szó. Szerinte korábban nem volt rá példa, hogy egy ilyen bejelentést után három ekkora cég ellen vizsgálat induljon. Később az Index kérdésére elmondta, ezek a vizsgálatok tudomása szerint ma is folynak.

Összességében azonban sem megkeresést nem kapott, sem az általa rendszerszintűnek nevezett problémákra nem látott azóta sem semmilyen megoldási kísérletet a kormány részéről.

A titkok zöld dossziéja

Horváth magával vitt az ülésre egy zöld dossziét, amiben állítólag adatok vannak az élelmiszer-ipari csalásokról. Elmondta, a dosszié tartalmát az ügyészségnek, a NAV-nak, illetve zárt bizottsági ülésen adja csak ki, ha kikérik tőle. Azt állítja, több száz cégről van szó szektoronként.

Az ülésen megjelent Ángyán József, Scheiring Gábor es Mesterházy Attila is. Ők nem tagjai a bizottságnak, de képviselőként joguk van felszólalni és kérdéseket feltenni. Ángyán József megköszönte a jobbikos Z. Kárpát Dánielnek a bátorságot, hogy a határozatképtelenség ellenére ilyen formában is megtartotta az ülést. Mesterházy ehhez annyit tett hozzá, szerinte csak Horváth Andrást illeti köszönet, ha bátorságról van szó.

Az MSZP elnöke arról kérdezte a volt NAV-ost, mennyire hihető, hogy az adóhatóság egyetlen hétvége alatt megvizsgálta saját magát és a Horváth által előtárt áfacsalásgyanút. Horváth erről azt mondta, a NAV-nál valószínűleg lefuttattak a már lezárt ügyeken egy számítógépes vizsgálatot, amivel talán nyolc revizor, ha foglalkozhatott. Egy ilyen vizsgálat szerinte azonban nem tárhatja fel az általa elmondottakat, ugyanis ahhoz az áfacsaló cégek könyvelését, papírjait kellene újra átnézni.

Mesterházy szerint a vizsgálat eredményét nyilvánosságra kellene hozni, akár például az Átlátszó.hu-n. Vágó Gábor LMP-s bizottsági tag erre reagálva elmondta, pártja és Ángyán József közérdekű adatigénylés formájában már kikérték az átvilágítás dokumentumait, amit 15 napos határidővel elvileg meg kellene kapniuk.

Hollandia, Svájc, Románia, Szlovákia

Ángyán Józseftől és a Jobbik képviselőjétől is kapott olyan kérdést Horváth, hogy vajon nemzetközi vagy magyar cégek érintettek elsősorban a csalásban. A volt NAV-os szerint mindkettő, azonban négy országot kiemelt: az adócsalós hálózat haszonélvezői között holland és svájci cégeket említett (nevek nélkül), valamint hozzátette, hogy az export esetében elsősorban Szlovákia és Románia érintett az áfacsalásban.

Horváth szerint a cégek nem csupán a forgalmi adót nem fizették be, hanem a társasági adót sem. Úgy fogalmazott, a pénz leköltségelésekkel megy ki az országból. Neki magának is volt olyan ügye, melyben Svájcból pénzeltek egy adócsaló hálózatot.

A Fidesz szerint ez nem a parlament ügye

A Fidesz szerint a volt adóellenőr bűncselekmények elkövetésével vádol másokat, az igazságot bűnvádi eljárásban kell tisztázni, ami az ügyészség feladata, és nem a parlamenté. Ez a távolmaradásuk oka. Az ellenzék szerint ez csak annak a bizonyítéka, hogy a kormánypárt nem akar tisztán látni az elmúlt éveket érintő botrány ügyében.

Selmeczi Gabriella szerdai budapesti sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre szintén azt mondta: Horváth súlyos bűncselekményekkel gyanúsít embereket, cégeket, így az ügynek nem egy parlamenti vizsgálóbizottság előtt van a helye, hanem az ügyészségen.

A szóvivő szerint a parlamenti testületben egyébként is napi politikai célokra akarják felhasználni az ügyet. Hozzátette azt is, hogy Horváth András nem sérthet adótitkot, így ha részt is vesz egy országgyűlési bizottság ülésén, ott csak általánosságokban beszélhetne.

Horváth András múlt pénteken az LMP tüntetésén arról beszélt, éppen azért van szükség az ökopárt által kezdeményezett külön parlamenti vizsgálóbizottságra, mert annak zárt ülésén megszólalhatnának olyan tanúk is, akik félnek a nyilvánosság elé állni.

Arról, hogy a Fidesz-frakció tárgyalt is a témában még 2011-ben, és hogy akkor az volt az álláspont, hogy nem lehet mit tenni, Horváth már az Indexnek adott interjújában is beszélt.

Interjúnkat Horváth Andrással itt találja!

Kapcsolódó:
   Ezért nem kíváncsi a Fidesz a volt adóellenőrre
   Álbérletben büntettek a revizorok

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Egy olyan körről van szó, mely kormányok felett áll (Videó)
2013, november 27 - 19:54 alfahir.hu

A volt NAV-alkalmazott szerint 2007 óta rendíthetetlenül gyakorolja uralmát az adóhatóság felett az a gazdasági hatalom, mely szabad kártyával rendelkezik a vizsgálatokkal szemben. Nagykereskedelmi multikról és kiskereskedelmi láncokról van szó, akik olyan szinten mozognak, hogy ott már nem számít sem a nemzetiség, sem a politika.

Meghallgatták Horváth Andrást, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy évvel ezelőtt távozott alkalmazottját a Parlamentben. Azt mondja, 2007 óta rendíthetetlenül gyakorolja uralmát az adóhatóság felett az a gazdasági hatalom, mely szabad kártyával rendelkezik a vizsgálatokkal szemben. Az Országgyűlés Számvevőszéki és Költségvetési Bizottságának ellenőrző albizottsága szerdán meghallgatta a NAV volt alkalmazottját azzal kapcsolatban, milyen visszaélések történtek az adóhatóság berkein belül, és idáig miért nem történt ezzel kapcsolatban érdemi előrelépés.


Az albizottság jobbikos elnöke, Z. Kárpát Dániel annak ellenére hívta össze az ülést, hogy az a távolmaradók miatt határozatképtelen volt. Ugyanis, mint azt előre jelezték, nem jelentek meg az ülésen a kormánypárti tagok, így Horváth András valódi bizottsági meghallgatás helyett egyfajta konzultáción válaszolt a kérdésekre.


Ángyán József szerint bátor dolog volt Z. Kárpát Dánieltől, hogy összehívta a bizottságot

Nem tegnap kezdődött

Horváth szerint az adóhatóság ellenőrzési területén a legnagyobb visszaélések 2007-től kezdődtek, amikor a régiósítási átalakítások során új, szakmailag is megkérdőjelezhető személyek kerültek vezető pozíciókba. Onnantól kezdve azok, akik valamilyen módon lépni kívántak a számukra egyértelmű törvénysértések ellen, a volt NAV-os szerint rendre "parkoló pályára lettek állítva". Mint mondta, közülük sokakat ügyintéző pozícióra leszorítva, alibimunkákkal foglaltak le, vagy akár egyenesen el is bocsájtottak. Horváth elmondta továbbá, hogy a 2010-es kormányváltáskor reménykedtek a változásban (személyi cserékben - a szerk.), de ez nem történt meg, így minden úgy folytatódott, ahogy korábban volt. A meghallgatáson a Jobbikon kívül részt vett azt LMP, a PM, Ángyán József, valamint a szocialista párt személyében Mesterházy Attila is. Utóbbi annak fényében, hogy az esetet két szocialista kormány (Gyurcsány -és Bajnai-kormányok) ideje alatt is szükséges viz sgálni, külön érdekességre tesz szert.


A Fidesz bojkottálta a bizottságot, de a konzultáció így is tartalmas volt

Kormányváltás, érdemi változás nélkül

Mint az imént kitértünk Horváth András szavaira, 2010 után a NAV-nál a belső visszaélések tekintetében nem történt változás. A bizottságon elhangzott kérdésre válaszolva viszont kiderült, hogy a hatóság vezetőségének felkeresésén túl több jelentős kormánypárti képviselő is megkapta az ügyet leleplezni kívánó Horváth anyagait, mégsem tettek semmit. Mint elmondta, az információk elvileg eljutottak Rogán Antalhoz, Révész Máriuszhoz, Lázár Jánoshoz és Cséfalvai Zoltánhoz, valamint Varga Mihályhoz is, sőt, egy fideszes frakcióülésen tudomása szerint még 2011 tavaszán tárgyalták is az ügyet - mégsem történt semmi.

A NAV-nál a botrány kitörése után ellenőrzést hajtottak végre, amelyre mindössze két napot, egy hétvégét szántak. Ezt követően megállapították, hogy visszaélések nem történtek, az ügyet pedig lezártnak tekintették. Horváth egy szintén bizottsági kérdésre elmondta, ennyi idő alatt csak felületes vizsgálatot lehet tartani, ami haszontalan. A rengeteg kapcsolati háló, működési mechanizmus áttekintéséhez szerinte egy tapasztalt revizorokból álló csapatnak is hosszú hónapokra lenne szüksége.


A zöld mappa 2011-2013 közti csalásokat bizonyít, de tartalma nem lehet nyilvános

"Egyértelműen az látszik, hogy hiába volt itt több kormány az elmúlt 6-7 év alatt, a mechanizmus, az kezdettől fogva élt az adóhivatalon belül, a védelmi rendszer bizonyos adózói csoportok vonatkozásában kezdettől fogva működött. Nagyjából azok a vezetők működtették ezt a védelmi rendszert 2007-től, akik most is ott vannak. Mindezt csak azt jelentheti, hogy azok az emberek, akik őket védik, azok kormányokon átívelő személyek. Érvényesíteni tudják az akaratukat bármelyik kormány alatt... ezek az emberek már elszakadtak attól, hogy jobb vagy bal oldal, ők gazdaságilag már olyan erősek, hogy a politika sem mer hozzájuk nyúlni" - fogalmazott Horváth András a kiemelt adózói körök által évi akár 1700 milliárd forintos veszteséget jelentő visszaélésekkel kapcsolatban.

Kapcsolódó:
   Orbán szerint az elszámoltatás és a gazdaság rendbetétele a legfontosabb teendők
   A jövő tétje az elszámoltatás
   Ángyán József Kishantosról és az országról - Szentencia

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Varga: humanitárius katasztrófa a devizahitelezés
2013.11.26. 11:09 MTI - FN24

A terheket egyharmad-egyharmad arányban kell viselniük az adósoknak, a bankoknak és az államnak - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak (FAZ).

A lap összefoglalója szerint a miniszter a védelmébe vette, hogy a nemzeti konzervatív kormány beavatkozik a magángazdaság folyamataiba. Azt mondta, az államosítás nem visszalépés a tervgazdaságba, hanem korrekció.

Nyolc évig rossz irányba haladtunk

Varga Mihály az interjúban humanitárius katasztrófának nevezte a devizahitelezésből fakadó gondokat. Hangsúlyozta: a szerződések megkötése óta keletkezett terheket egyharmad-egyharmad arányban kell viselniük az adósoknak, a bankoknak és az államnak.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramjával kapcsolatban kiemelte: a válság újszerű válaszokat követel. Hozzátette: "Szükségesnek tartom, hogy az MNB intézkedései szabályozottan és ellenőrzötten menjenek végbe."

Arra a kérdésre, hogy miért esett vissza Magyarország versenyképessége régiós összevetésben, a miniszter azt mondta, hogy nyolc évig rossz irányban haladtak a folyamatok, és meglepő lett volna, ha sikerül három év alatt visszatalálni a helyes útra. "A felgyülemlett problémákat nem lehet egy kormányzati ciklus alatt megoldani" - mondta Varga Mihály, hozzátéve, hogy a kormány megtett mindent, amit három év alatt tenni lehetett.

Az eredmények között említette, hogy a GDP-arányos államadósság 85,3 százalékról a 80 százalék körüli szintre csökkent, az államháztartási hiány pedig évek óta 3 százalék alatt van. Az Európai Bizottság megszüntette a túlzott mértékű hiány miatt indított eljárást, és az államadósság 2015-ig csökkenő pályán marad - mondta a miniszter. Versenyelőnyként értékelte a politikai stabilitást és a kétharmados parlamenti többség biztosította cselekvőképességet is.

Külföldön dolgozók és közmunkások

Arra a kérdésre, hogy a kormány mit tesz a külföldi befektetők bizalmának visszaszerzéséért elmondta, hogy valóban vannak példák a bizalom megrendülésére, de azt is látni kell, hogy a német autóipar több beruházást hajtott végre Magyarországon, mint Kínában, és csak az utóbbi két hónapban 6-7 új beruházást és kapacitásbővítést jelentettek be nagy külföldi cégek.

Arra a kérdésre, hogy korrekt eljárás-e sikerként elkönyvelni a külföldön dolgozók és a közmunkások számának emelkedését, kifejtette, hogy 2010 óta 230 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, így az évi 100 ezer új munkahely megteremtése reális célkitűzés. A kivándorlással kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a külföldön dolgozók tavaly 1,7 milliárd eurót utaltak haza.

Arra a felvetésre, hogy a stratégiai ágazatokban végrehajtott államosítások visszatérést jelentenek a tervgazdaságba, Varga Mihály a hamburgi áramhálózat államosításának példáját említette, és hangsúlyozta, hogy a német nagyvárosban és máshol is hasonló folyamatok zajlanak bizonyos szolgáltatások esetében. Az 1947-es államosításokkal ellentétben a folyamat az önkéntességen alapul - tette hozzá. Az államosítások okáról szólva elmondta, hogy a budapesti vízellátás privatizációja után a szolgáltató adósságállománya nőtt, a szolgáltatás ára pedig gyorsan emelkedett, színvonala csökkent. Az ilyen esetek indokolják az állami közbelépést, és azt, hogy bizonyos szolgáltatásokat nem engednek át a privát haszonszerzésnek - mondta Varga Mihály.

Kapcsolódó:
   Kúria: el kell dönteni, uzsora-e a devizahitel
   Az sem törleszt, akinek lenne miből
   9 és fél milliárdra büntették a csaló bankokat
   A bankrendszert azért nem döntené be a kormány
   Kúria-döntés a devizahitelekről
   Sukoró-ügy: pert vesztettek Lauderék
   Kövér nem tiltaná a Parlamentben az alkoholfogyasztást


Kepli Lajos: A Magyar Országgyűlés Magyarország 2030-ig tartó fejlesztési koncepcióját tárgyalja egyetlen kormánypárti képviselő jelenlétében, aki elmondta: megszámolta, 862 égő világítja meg az üléstermet... Eközben nívós jobbikos szakmai felszólalások hangzanak el az üres falaknak. Van ennél lejjebb?


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Kisdiákok mellé ültetné a Fidesz a huszonéves hetedikeseket Miskolcon?
november 27, 2013 borsvezer.info

Pattanásig feszült a helyzet Miskolc Selyemrét városrészében, ahol a helyi általános iskolába járó gyerekek szülei attól félnek, 6-14 éves gyermekeikkel 18-25 év közötti túlkoros "diákok" fognak egy iskolapadba ülni.


A hírek a Jobbikhoz is eljutottak, számolt be a párt szerdai sajtótájékoztatóján Badány Lajos a városrész országgyűlési képviselőjelöltje hozzátéve, a szülők aggodalma sajnos megalapozott. Mint mondta, utánajártak az információnak, és mint kiderült, a Fidesz tervei szerint valóban olyan túlkoros diákok fognak a Selyemréti Általános Iskolába járni, akiknek 18 éves korukig sem sikerült elvégezniük a nyolc osztályt. Badány vérlázítónak nevezte, hogy a kormánypárt egy iskolába kényszerítené a 10 éves negyedikest, azzal az adott esetben börtönviselt 20 éves felnőttel, aki feltételezhető szociális-mentális igénytelenségéből adódóan aztán terrorizálhatja a kisiskolásokat. A képviselőjelölt szerint, ha már a Fidesz kísérletezgetni akar, akkor azt legalább szegregáltan, felnőttképzésre szakosodott tanárokkal tegye. Kiemelte azt is, mindez nem az iskolaigazgató döntése, haneKlebelsberg Intézményfenntartó Központ utasítása.

Jakab Péter, a párt önkormányzati képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy a Selyemréti Általános Iskola nem az egyetlen, csupán az első áldozata a KLIK-nek, a kormány tervei szerint ugyanis több miskolci iskolában is megjelenthetnek a 18 éven felüliek. Hangsúlyozta azt is, a fiatal felnőtteket nem a tudásszomj motiválja, hanem az a havi közel 50 ezer forint, amit ezért az államtól kapnak. Mint mondta, az újabb felzárkóztató programot az a Türr István Képző és Kutatóintézet szervezi, amely a lyukói komplex telepprogramnak is fő koordinátora, és amely program ügyében jelenleg a NV nyomoz költségvetési csalás gyanúja miatt.

A politikusok szerint a Fidesz újabb merénylete nem más, mint a Világsátor 2.0: a kormánypárt ezúttal nem a Miskolci Egyetemen akarja rászabadítani az alulművelt tömegeket a normél tanmenet szerint működő intézményrendszerre, hanem az általános iskolákban. A párt felszólította a miskolci városvezetést, álljon ki a kisiskolásokért, lépjen fel a KLIK akciója ellen. Ha erre a Fidesz nem hajlandó, a Jobbik ismét a miskolciak segítségét fogja kérni, és ha kell az utcára vonulva fognak fellépni a miskolciak érdekében ugyanúgy, ahogy azt megtették a Miskolci Egyetem védelmében is, jelentették be a párt politikusai.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Martonyi: a kormány ellenfelei eltúlozzák az antiszemitizmust
2013. november 27., szerda 11:24 InfoRádió / MTI

Izraelnek szigorúan ellenőriznie kellene az iráni nukleáris programról szóló ideiglenes genfi megállapodás végrehajtását, mondta a Közel-Kelet egyik legégetőbb kérdéséről Martonyi János külügyminiszter a Jerusalem Post című, angol nyelvű izraeli lap szerdai számában megjelent exkluzív interjúban. Magyarországgal kapcsolatban úgy vélekedett, hogy a kormány ellenfelei politikai célokra használják fel és eltúlozzák az antiszemitizmust.

A kétnapos térségbeli látogatása idején készült interjúban a magyar diplomácia vezetője elmondta, hogy Benjámin Netanjahu miniszterelnök találkozójukon kifejezte nyílt rosszallását a genfi egyezmény miatt, de ugyanakkor jelezte, hogy Izrael részt kíván venni a további alkufolyamatokban.

Az eddigi tárgyalások azonban nagyrészt titokban zajlottak, és mire az izraeli kormány meg tudta fogalmazni aggodalmait, addigra már talán késő lett - vélte a miniszter.

Martonyi János szerint a megállapodás végrehajtásában szorosan és aktívan részt kellene vállalnia a zsidó államnak. "Izraelnek, amennyire csak lehet, részt kellene vennie a folyamat végrehajtásában és ellenőrzésében, ami a folyamat helyes irányba terelésének kulcskérdése. A távolmaradás nem segít" - közölte a magyar miniszter.

Arra a kérdésre, hogy Jeruzsálem miképpen gyakorolhat kontrollt ebben az ügyben, Martonyi János azt válaszolta, valószínűleg Izraelnek vannak a legjobb ellenőrző eszközei annak követésére, hogy mi történik Iránon belül a nukleáris program vonatkozásában.

Az izraeli részvételnek szerinte nem kellene az ellenőrzésre korlátozódnia, az ország a politikai folyamatoknak is részese lehet, ahogy ez már nyilvánvalóvá is lett Benjámin Netanjahu és Barack Obama amerikai elnök vasárnapi telefonbeszélgetéséből.

Martonyi János az interjúban kiemelten foglalkozott a magyarországi antiszemitizmus kérdésével. Azt mondta eltúlozzák a mértékét, Orbán Viktor kormányának ellenfelei politikai célokra használják fel azt. Ha valóban annyira mély lenne az antiszemitizmus, akkor miért tanulna Magyarországon, főként az orvosi karon évente kétezer izraeli diák, és miért látogatna évi 200 ezer izraeli az országba, akár évente többször? - tette fel a kérdést Martonyi János.


Visszautasította az Európai Unió Alapjogi Ügynökségének azon kutatási eredményét, amely azt állította, hogy az uniós országok közül a legtöbben Magyarországon tartanak az antiszemitizmustól.

A felmérés 517 magyar zsidó válaszadója szerint gondot okoz az antiszemitizmus, és emiatt 48 százalékuk fontolgatja az ország elhagyását.

"Ez nem igaz. Politikai harc folyik" - mondta a magyar külügyminiszter. "Az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy vannak olyan politikai erők, amelyek nem érdekeltek abban, hogy Magyarországról valós és hiteles képet fessenek, ez a politikai harc része... Mindenféle közvélemény-kutatás és jelentés létezik" - tette hozzá, és nonszensznek nevezte a magyar zsidók ilyen arányú távozási szándékát.

Ugyanakkor azt mondta, hogy senki sem tagadja az antiszemitizmus létét Magyarországon. A lap szerint a parlament harmadik legnagyobb pártjára, a Jobbikra utalva hozzátette, hogy a jelenség a politika szintjén is jelen van. De kijelentette, hogy ez a jelenség mind Európában, mind a világ más részein is létezik.

"Nem lehetünk félénkek, szembe kell néznünk a kihívással és küzdenünk kell ellene, és ezt is tesszük " - mondta a miniszter, és ismertette a törvényhozásban megtett lépéseket, köztük az antiszemitizmus és a holokauszttagadás elleni törvényt, valamint a szoros együttműködést a zsidó közösséggel és az antiszemitizmus elleni civil szervezetekkel.

Martonyi János közölte, hogy kormánya "zéró toleranciát" hirdet az antiszemitizmussal szemben, világosan kifejezi álláspontját és határozottan reagál minden "elfogadhatatlan kijelentésre" ebben az ügyben.

"Nem értek egyet semmilyen olyan utalással, hogy tolerálnánk az antiszemitizmust vagy hogy nem teszünk ellene eleget. Éppen ellenkezőleg" - mondta a külügyminiszter a lapnak. "Azt javasoljuk, hogy jöjjenek, és tapasztalják meg saját maguk, nézzék meg a saját szemükkel" - zárult a magyar diplomácia vezetőjével készített interjú.

Kapcsolódó:
   Újabb 800 telepeslakás felépítését engedélyezték Izraelben

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Amerika támadás alatt!

Mindenkinek a figyelmébe ajánljuk az alábbi videós összeállítást. Azoknak is, akik eddig kételkedtek abban, hogy az Egyesült Államokban egyre komolyabb katonai készülődések zajlanak és a városokban rendre megjelennek a hadsereg egységei, úgymond gyakorlatozás céljából. Ezeket a felvételeket nem lehet letagadni és az azokban látható tevékenységeket érdektelennek nyilvánítani. Ahogyan 20-30 évvel ezelőtt nem voltak az égen órákkal később is megmaradó és szétterülő "kondenzcsíkok", úgy szintén 15-20 évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna az, hogy katonai egységek tűnjenek fel a városokban és ott gyakorlatozzanak, a lakosság legnagyobb rémületére. Az Alkotmány egyébként is tiltja az ország haderejének belföldön való bevetését, úgy látszik, ezt is ignorálni kívánja az USA-t rabláncon tartó háttérhatalom.

A videó szinte sokkoló, ennek ellenére azt tanácsoljuk, hogy ne hagyjanak ki belőle egyetlen képkockát sem. Valami készül odaát, méghozzá valami nagyon komoly dolog és teljesen egyértelmű, hogy ebben az eseményben a hadseregnek és a Nemzeti Gárdának jelentős szerepe lesz. A katonaság állig felfegyverkezve háborús helyzeteket szimulál a belváros kellős közepén, katonai csónakok gépfegyveres állványzattal felszerelve úsznak lassan, járőrözés szerűen egy város folyóján a kertes házak mellett. Rendkívül abszurd képek ezek, korábban elképzelhetetlen volt, hogy ilyesmiket láthassunk. Fekete katonai helikopterek gyakorlatoznak Phoenix városa fölött, néha lövések dördülnek - egyelőre még csak vaktölténnyel...

Az országutak mentén egyre több, a térképeken nem jelölt, ismeretlen rendeltetésű bázisok tűnnek fel, egyre-másra nőnek ki a földből, gombamód szaporodnak szerte az Egyesült Államokban. A kerítéseken túl csapatszállító járművek, páncélozott terepjáró egységek, egyéb, hadifelszerelések láthatóak - mintha csak a megfelelő pillanatra, parancsra várnának ugrásra készen...

2001. szeptember 11-et követően nem volt észlelhető akkora katonai és rendészeti mozgolódás az országban, mint most, 2013-ban... Azért ez sokat mondó és ezzel együtt nem túl bíztató. Vezető katonákat, tábornokokat rúgnak - például Michael Carey tábornok, aki egy nukleáris fegyverekkel felszerelt egység parancsnoka is volt - ki felelős pozíciókból, arra való hivatkozással, hogy többé már nem számítanak megbízhatónak. A hivatalos indoklás szerint az alkoholizmusa miatt váltak meg tőle, de ez például a családja és ismerősei szerint sem igaz, mivel Carey tábornok nem alkoholizált, sokkal valószínűbb, hogy nem hajtaná végre azokat a parancsokat, amiket a jövőben kapna. A korábbi belügyminiszter egyszerűen lemondott, és azért, mert nem kíván felelősséget vállalni azért, ami a közeljövőben történni fog. Egy katona a Navy Seal-tól arról beszél, hogy a kormány egy rendkívüli helyzet kialakítására készül és úgy kondicionálja a körülményeket, hogy idővel kihirdethessék a szükségálla potot. Amennyiben ez megtörténik, a fegyveres erők elárasztják a városokat és az amerikai hadsereg a saját országát fogja elfoglalni.

Egy katonai eligazításon közlik, hogy amennyiben szükségállapot kerül bevezetésre, úgy fel fogják függeszteni az Alkotmány 2. kiegészítését, ami a szabad fegyverviselés jogát adja meg az állampolgároknak. Az eligazító úgy beszél a leendő szükségállapotról, mintha tudná, hogy az hamarosan be fog következni... A kérdésre, miszerint ez esetben a katonáknak kell elvenniük az állampolgároktól a fegyvereiket az a válasz érkezik, hogy "igen, ezt fogjuk tenni". Amikor a hadsereg kivonul az utcákra, nem lesz többé jogrendszer, ahhoz lesz jogod, hogy hazamenj, és kussolj. Ez a legrosszabb forgatókönyv, de ha megtörténik, lesznek katonák szép számmal, akik majd "csak parancsot teljesítenek". Nem szépen kérik majd el ezeket a fegyvereket az emberektől. Nem úgy lesz, hogy mindenhová bekopogtatnak és megkérik az ott lakókat, hogy legyenek kedvesek átadni a fegyvereiket. Inkább úgy kell ezt elképzelni, hogy bemennek a házba, az ott levőknek meg azt fogják mondani, hogy "kussoljatok, és álljatok félre"! A szükségállapot bevezetése lesz az utolsó esélye a változásnak, miután minden összeomlott.

Miami városa felett Blackhawk katonai helikopterek végeztek hadgyakorlatot. Vaktöltényekkel lövöldöznek a zsúfolt belváros fölött, az emberek szeme láttára, akiknek fogalmuk nincs arról, hogy mi folyik körülöttük. Los Angelesben a nyílt utcán hajtanak végre terrorellenes gyakorlatokat, láthatóan utcai harcokat szimulálva. Houstonban szabályos háborús zónává változtattak egy iskolát és annak környékét, Felfegyverzett katonai osztagok jelentek meg, helikopteres támogatással és gyakorlatoztak egy jót. A környéken lakók természetesen halálra rémültek - vajon hogy fognak érezni akkor, amikor már élesben fog menni ez az egész...

Katonai konvojok Észak-Karolinában, a felvételt készítő megkérdezi az osztag vezetőjét, hogy mi végre ez az egész, miért állítanak fel országszerte FEMA-táborokat, miért vásárol be a hadsereg és egyéb rendfenntartó szervek több milliónyi nagy kaliberű töltényből, miért gyakorlatoznak országszerte, miért állítanak fel ellenőrző pontokat, és erre a parancsnok csak azt tudja mondani, hogy "nem beszélhetek erről". Kaliforniában páncélozott katonai járművek állnak készenlétben az országút mentén. Várnak valamire. Egy parancsra... Sok-sok ehhez hasonló videó készül országszerte.

Ezek a felvételek léteznek, letagadhatatlanok. Bárki, bármikor megnézheti. A félelem növekszik. Az emberek nem tudják, hogy mi folyik körülöttük és miért veszik be városaikat egyre gyakrabban gyakorlatozásra hivatkozva a katonák. Valami oka biztosan van...

Hihetetlen Magazin



Kapcsolódó:
   Matt Damon igazi "ébresztő beszéddel" állt az igazság oldalára - Az engedelmesség a probléma!


30 amerikai nagyvárosban útellenőrző-pontokat állítottak fel szövetségi ügynökök, ahol VÉR és DNS-mintákat vesznek mindenkitől...
Az Új Világrend előszobájában vagyunk ? ... vagy a New World Order megérkezett ?
Cikk: http://worldtruth.tv/federal-contractors-set-up-roadblocks-in-30-u-s-cities-to-harvest-dna-samples-2/
(Vilaghelyzete.com)

Locations of visitors to this page
Programajánló

Törökországi Nagykörút

Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya

Zöld Kapu Vendéglő, étterem Óbuda hangulatával HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000
HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel



[Lapszemle] Aláírásra bocsátották a Székelyek nagy menetelése kiáltványát - Horváth: a Fidesz már 2011-ben tudott az áfacsalásokról - Egy olyan körrõl van szó, mely kormányok felett áll (Videó) - Varga: humanitárius katasztrófa a devizahitelezés - Kisdiákok mellé ültetné a Fidesz a huszonéves hetedikeseket Miskolcon? - Martonyi: a kormány ellenfelei eltúlozzák az antiszemitizmust - Amerika támadás alatt!

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


A Nemzeti Hírháló ajánlata
SZILVESZTER A SZÉKELYEKNÉL (Farkaslaka)




dec. 29.: Budapest - 4-es főút - Ártánd (határállomás) - Nagyvárad - Királyhágó - Kolozsvár (rövid séta a belvárosban) - Torda - Szováta - szállás Farkaslakán.


dec. 30.: Kirándulás a Hargitára: Hargitafürdő (séta a székely havason) - Csíksomlyó (ferencesek kegytemploma; csodatévő Szűz Mária-szobor; Jelenések-hegye, stb.) - Máréfalva (székelykapuk) - szállás Farkaslakán.


dec. 31.: Szejkefürdő (Orbán Balázs kopjafás sírja) - Székelyudvarhely (Jézus szíve kápolna; Vasszékely szobor, Hősök parkja, stb.) - szállás Farkaslakán. Este hálaadó szentmise, majd többfogásos ünnepi vacsora és mulatság, zene, tánc reggelig a helybéliekkel.


jan. 01.: Pihenés, séta Farkaslakán (Tamási Áron szülőháza és sírja; emlékkiállítás) - szállás Farkaslakán (búcsúest).


jan. 02.: Korond (ismerkedés a székely fazekassággal; vásárlási lehetőség) - Kolozsvár - Nagyvárad - Budapest. Érkezés a késő esti órákban.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, estebéd, többfogásos vacsora szilveszter éjszaka, idegenvezetés. Az ár a belépőket nem tartalmazza. (Erre kb. 20 RON szükséges.)

Utazás: légkondicionált busszal
Találkozó: 05.30-kor a Déli Pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalánál (a Mercure hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.
Szállás: Farkaslakán, a faluturizmus keretein belül magánházaknál különbejáratú kétágyas szobákban fürdőszoba használattal.
Ellátás: bőséges reggeli a magánházaknál, házias estebéd falusi vendéglőben. Farkaslaka: Tamási Áron faluja a Hargita lábánál, a Szőke Nyikó szelíd katlanában, a havasi hegyek előrenyújtott karjai között, Székelyudvarhely szomszédságában fekszik.

Indulás: 2013. dec. 29., Érkezés: 2014. jan. 2.
Csomagár: 54900 Ft/fő, Egyágyas felár: 12000 Ft/fő

Jelentkezés: admin@egipatrona.hu, Tel: +36-30/648-3543
Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Aláírásra bocsátották a Székelyek nagy menetelése kiáltványát
2013. november 27., szerda MTI - Kitekintő

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) aláírásra bocsátotta a világhálón a Székelyek nagy menetelésén egy hónappal ezelőtt elfogadott kiáltványt.

Az SZNT szerdai közleménye szerint azért teszik a kiáltványt az egész világon aláírhatóvá, hogy az aláírók tekintélyes hányadát tudják a jövőben a székely autonómia mellett mozgósítani.

A tanács emlékeztetett arra, hogy Victor Ponta román miniszterelnök az október 27-én tartott székelyföldi nagy menetelés után úgy nyilatkozott: a román alkotmány és az Európai Unió jogrendjének szellemében fog választ adni a székelyek igényeire. Válasz azonban sem a menetelés kiáltványára, sem a márciusi Székely szabadság napján elfogadott marosvásárhelyi kiáltványra nem érkezett.

"Már ma leszögezhetjük: az állampolgárok igényeinek mellőzése, az ígéretek be nem tartása biztosan nem felel meg annak az európai szellemnek, amelyre Románia miniszterelnöke késlekedő válaszát alapozni kívánja" - áll a közleményben.

A Székely Nemzeti Tanács nyomatékosította, hogy nem fog lemondani Székelyföld területi autonómiájáról, és nem fog letérni a békés, de határozott és következetes küzdelem útjáról, amelyen tíz esztendeje elindult.
"Itthon és a nagyvilágban újabb megmozdulásokat fogunk kezdeményezni, és bízunk abban, hogy az október 27-én megvalósult széles körű összefogás erősödni fog a jövőben" - közölte az SZNT.

A Kiáltványt az interneten itt lehet aláírni: http://www.autonomia.ro/peticiok.html

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Horváth: a Fidesz már 2011-ben tudott az áfacsalásokról
2013. november 27., szerda 13:26 Index

Szerdán 12.30-kor kezdődött a számvevőszéki es költségvetési bizottság ellenőrző albizottságának ülese a parlamentben, melyen meghallgatták Horváth Andrást, volt adóellenőrt, a NAV-botrány kirobbantóját. Pontosabban egy ülésnek látszó beszélgetésre került sor, melyen az ellenzéki pártok képviselői és a teljes sajtó részt vesz, a Fidesz azonban nem.

Már 2011-ben foglalkozott az áfacsalással a Fidesz

Horváth, a volt adóellenőr azt állította, hogy az adóhatóság szemet huny a kiemelt adózók áfacsalásai felett. A kár saját becslése szerint ezermilliárdnál is nagyobb összegben mérhető.

A Fidesz - ahogy azt már korábban is tudni lehetett - bojkottálta az ülést, tagjaik nélkül pedig nem is volt határozatképes a parlamenti bizottság. Konzultációs jelleggel, nem hivatalosan azonban mégis üléseztek jobbikos, LMP-s és MSZP-s részvétellel. Ezt a bizottság elnöke, a jobbikos Z. Kárpát Dániel jelentette be, aki felkérte a jelenlévő Horváth Andrást, hogy mutassa be 10-15 percben az ügyet. A fideszesek helyeit a médiamunkások és kameráik foglalták el.

Horváth arról beszél, hogy Varga Mihály és több fideszes képviselő is tudott az általa feltárt problémáról, az adócsalások rendszeréről, már azelőtt, hogy ő erről tájékoztatta volna a politikusokat. Sőt úgy tudja, hogy a Fidesz frakciója 2011 tavaszán egy ülésén foglalkozott is ezzel a témával. Délután a Fidesz-frakció közölte: valójában nem foglalkoztak az adócsalások ügyével.

Horváth András úgy fogalmazott: 2007-től alakult ki a nagy értékű adócsalások "védelmi rendszere", amikor az adóhatóságot regionális szintre szervezték, és olyan emberek kerültek magas vezetői posztokba, akik "a másik oldalról érkeztek". Szerinte ezen emberek mögött olyan oligarchák állnak, akik érvényesíteni tudják az akaratukat bármely kormányon, ezért is működhet a rendszer a 2007 óta dolgozó mindhárom kormány alatt. Hozzátette: a legnagyobb kiskereskedelmi láncok és a nagy exportőrök a leginkább érintettek ebben a rendszerben.

Révész Máriusz nem emlékszik, Horváth igen

Az ülésen szóba került az is, hogy Horváth vezető fideszes politikusokat is megkeresett, akik azonban erre most valahogy nem emlékeznek. Cséfalvay Zoltán NGM-államtitkárt és Lázár Jánost Révész Máriusz közvetítésével kereste meg, hozzájuk egy levelet is eljuttatott az elérhetőségeivel, de senki nem kereste. Cséfalvay és Lázár tagadják, hogy erre sor került volna, Révész Máriusz pedig ezekre nem emlékszik. Horváth elmondta, ő viszont igen. A levelet az Átlátszó.hu nyilvánosságra is hozta szerda reggel.

Pozitívumként említette viszont Horváth Rogán Antal reakcióját. Őt is Révész segítségével kereste meg, és pár nappal utána a NAV vizsgálatot is indított azon cégek ellen, melyeket nevesített. Horváth a bizottságban annyit árult el, hogy három nagy multiról van szó. Szerinte korábban nem volt rá példa, hogy egy ilyen bejelentést után három ekkora cég ellen vizsgálat induljon. Később az Index kérdésére elmondta, ezek a vizsgálatok tudomása szerint ma is folynak.

Összességében azonban sem megkeresést nem kapott, sem az általa rendszerszintűnek nevezett problémákra nem látott azóta sem semmilyen megoldási kísérletet a kormány részéről.

A titkok zöld dossziéja

Horváth magával vitt az ülésre egy zöld dossziét, amiben állítólag adatok vannak az élelmiszer-ipari csalásokról. Elmondta, a dosszié tartalmát az ügyészségnek, a NAV-nak, illetve zárt bizottsági ülésen adja csak ki, ha kikérik tőle. Azt állítja, több száz cégről van szó szektoronként.

Az ülésen megjelent Ángyán József, Scheiring Gábor es Mesterházy Attila is. Ők nem tagjai a bizottságnak, de képviselőként joguk van felszólalni és kérdéseket feltenni. Ángyán József megköszönte a jobbikos Z. Kárpát Dánielnek a bátorságot, hogy a határozatképtelenség ellenére ilyen formában is megtartotta az ülést. Mesterházy ehhez annyit tett hozzá, szerinte csak Horváth Andrást illeti köszönet, ha bátorságról van szó.

Az MSZP elnöke arról kérdezte a volt NAV-ost, mennyire hihető, hogy az adóhatóság egyetlen hétvége alatt megvizsgálta saját magát és a Horváth által előtárt áfacsalásgyanút. Horváth erről azt mondta, a NAV-nál valószínűleg lefuttattak a már lezárt ügyeken egy számítógépes vizsgálatot, amivel talán nyolc revizor, ha foglalkozhatott. Egy ilyen vizsgálat szerinte azonban nem tárhatja fel az általa elmondottakat, ugyanis ahhoz az áfacsaló cégek könyvelését, papírjait kellene újra átnézni.

Mesterházy szerint a vizsgálat eredményét nyilvánosságra kellene hozni, akár például az Átlátszó.hu-n. Vágó Gábor LMP-s bizottsági tag erre reagálva elmondta, pártja és Ángyán József közérdekű adatigénylés formájában már kikérték az átvilágítás dokumentumait, amit 15 napos határidővel elvileg meg kellene kapniuk.

Hollandia, Svájc, Románia, Szlovákia

Ángyán Józseftől és a Jobbik képviselőjétől is kapott olyan kérdést Horváth, hogy vajon nemzetközi vagy magyar cégek érintettek elsősorban a csalásban. A volt NAV-os szerint mindkettő, azonban négy országot kiemelt: az adócsalós hálózat haszonélvezői között holland és svájci cégeket említett (nevek nélkül), valamint hozzátette, hogy az export esetében elsősorban Szlovákia és Románia érintett az áfacsalásban.

Horváth szerint a cégek nem csupán a forgalmi adót nem fizették be, hanem a társasági adót sem. Úgy fogalmazott, a pénz leköltségelésekkel megy ki az országból. Neki magának is volt olyan ügye, melyben Svájcból pénzeltek egy adócsaló hálózatot.

A Fidesz szerint ez nem a parlament ügye

A Fidesz szerint a volt adóellenőr bűncselekmények elkövetésével vádol másokat, az igazságot bűnvádi eljárásban kell tisztázni, ami az ügyészség feladata, és nem a parlamenté. Ez a távolmaradásuk oka. Az ellenzék szerint ez csak annak a bizonyítéka, hogy a kormánypárt nem akar tisztán látni az elmúlt éveket érintő botrány ügyében.

Selmeczi Gabriella szerdai budapesti sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre szintén azt mondta: Horváth súlyos bűncselekményekkel gyanúsít embereket, cégeket, így az ügynek nem egy parlamenti vizsgálóbizottság előtt van a helye, hanem az ügyészségen.

A szóvivő szerint a parlamenti testületben egyébként is napi politikai célokra akarják felhasználni az ügyet. Hozzátette azt is, hogy Horváth András nem sérthet adótitkot, így ha részt is vesz egy országgyűlési bizottság ülésén, ott csak általánosságokban beszélhetne.

Horváth András múlt pénteken az LMP tüntetésén arról beszélt, éppen azért van szükség az ökopárt által kezdeményezett külön parlamenti vizsgálóbizottságra, mert annak zárt ülésén megszólalhatnának olyan tanúk is, akik félnek a nyilvánosság elé állni.

Arról, hogy a Fidesz-frakció tárgyalt is a témában még 2011-ben, és hogy akkor az volt az álláspont, hogy nem lehet mit tenni, Horváth már az Indexnek adott interjújában is beszélt.

Interjúnkat Horváth Andrással itt találja!

Kapcsolódó:
   Ezért nem kíváncsi a Fidesz a volt adóellenőrre
   Álbérletben büntettek a revizorok

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Egy olyan körről van szó, mely kormányok felett áll (Videó)
2013, november 27 - 19:54 alfahir.hu

A volt NAV-alkalmazott szerint 2007 óta rendíthetetlenül gyakorolja uralmát az adóhatóság felett az a gazdasági hatalom, mely szabad kártyával rendelkezik a vizsgálatokkal szemben. Nagykereskedelmi multikról és kiskereskedelmi láncokról van szó, akik olyan szinten mozognak, hogy ott már nem számít sem a nemzetiség, sem a politika.

Meghallgatták Horváth Andrást, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy évvel ezelőtt távozott alkalmazottját a Parlamentben. Azt mondja, 2007 óta rendíthetetlenül gyakorolja uralmát az adóhatóság felett az a gazdasági hatalom, mely szabad kártyával rendelkezik a vizsgálatokkal szemben. Az Országgyűlés Számvevőszéki és Költségvetési Bizottságának ellenőrző albizottsága szerdán meghallgatta a NAV volt alkalmazottját azzal kapcsolatban, milyen visszaélések történtek az adóhatóság berkein belül, és idáig miért nem történt ezzel kapcsolatban érdemi előrelépés.


Az albizottság jobbikos elnöke, Z. Kárpát Dániel annak ellenére hívta össze az ülést, hogy az a távolmaradók miatt határozatképtelen volt. Ugyanis, mint azt előre jelezték, nem jelentek meg az ülésen a kormánypárti tagok, így Horváth András valódi bizottsági meghallgatás helyett egyfajta konzultáción válaszolt a kérdésekre.


Ángyán József szerint bátor dolog volt Z. Kárpát Dánieltől, hogy összehívta a bizottságot

Nem tegnap kezdődött

Horváth szerint az adóhatóság ellenőrzési területén a legnagyobb visszaélések 2007-től kezdődtek, amikor a régiósítási átalakítások során új, szakmailag is megkérdőjelezhető személyek kerültek vezető pozíciókba. Onnantól kezdve azok, akik valamilyen módon lépni kívántak a számukra egyértelmű törvénysértések ellen, a volt NAV-os szerint rendre "parkoló pályára lettek állítva". Mint mondta, közülük sokakat ügyintéző pozícióra leszorítva, alibimunkákkal foglaltak le, vagy akár egyenesen el is bocsájtottak. Horváth elmondta továbbá, hogy a 2010-es kormányváltáskor reménykedtek a változásban (személyi cserékben - a szerk.), de ez nem történt meg, így minden úgy folytatódott, ahogy korábban volt. A meghallgatáson a Jobbikon kívül részt vett azt LMP, a PM, Ángyán József, valamint a szocialista párt személyében Mesterházy Attila is. Utóbbi annak fényében, hogy az esetet két szocialista kormány (Gyurcsány -és Bajnai-kormányok) ideje alatt is szükséges viz sgálni, külön érdekességre tesz szert.


A Fidesz bojkottálta a bizottságot, de a konzultáció így is tartalmas volt

Kormányváltás, érdemi változás nélkül

Mint az imént kitértünk Horváth András szavaira, 2010 után a NAV-nál a belső visszaélések tekintetében nem történt változás. A bizottságon elhangzott kérdésre válaszolva viszont kiderült, hogy a hatóság vezetőségének felkeresésén túl több jelentős kormánypárti képviselő is megkapta az ügyet leleplezni kívánó Horváth anyagait, mégsem tettek semmit. Mint elmondta, az információk elvileg eljutottak Rogán Antalhoz, Révész Máriuszhoz, Lázár Jánoshoz és Cséfalvai Zoltánhoz, valamint Varga Mihályhoz is, sőt, egy fideszes frakcióülésen tudomása szerint még 2011 tavaszán tárgyalták is az ügyet - mégsem történt semmi.

A NAV-nál a botrány kitörése után ellenőrzést hajtottak végre, amelyre mindössze két napot, egy hétvégét szántak. Ezt követően megállapították, hogy visszaélések nem történtek, az ügyet pedig lezártnak tekintették. Horváth egy szintén bizottsági kérdésre elmondta, ennyi idő alatt csak felületes vizsgálatot lehet tartani, ami haszontalan. A rengeteg kapcsolati háló, működési mechanizmus áttekintéséhez szerinte egy tapasztalt revizorokból álló csapatnak is hosszú hónapokra lenne szüksége.


A zöld mappa 2011-2013 közti csalásokat bizonyít, de tartalma nem lehet nyilvános

"Egyértelműen az látszik, hogy hiába volt itt több kormány az elmúlt 6-7 év alatt, a mechanizmus, az kezdettől fogva élt az adóhivatalon belül, a védelmi rendszer bizonyos adózói csoportok vonatkozásában kezdettől fogva működött. Nagyjából azok a vezetők működtették ezt a védelmi rendszert 2007-től, akik most is ott vannak. Mindezt csak azt jelentheti, hogy azok az emberek, akik őket védik, azok kormányokon átívelő személyek. Érvényesíteni tudják az akaratukat bármelyik kormány alatt... ezek az emberek már elszakadtak attól, hogy jobb vagy bal oldal, ők gazdaságilag már olyan erősek, hogy a politika sem mer hozzájuk nyúlni" - fogalmazott Horváth András a kiemelt adózói körök által évi akár 1700 milliárd forintos veszteséget jelentő visszaélésekkel kapcsolatban.

Kapcsolódó:
   Orbán szerint az elszámoltatás és a gazdaság rendbetétele a legfontosabb teendők
   A jövő tétje az elszámoltatás
   Ángyán József Kishantosról és az országról - Szentencia

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Varga: humanitárius katasztrófa a devizahitelezés
2013.11.26. 11:09 MTI - FN24

A terheket egyharmad-egyharmad arányban kell viselniük az adósoknak, a bankoknak és az államnak - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak (FAZ).

A lap összefoglalója szerint a miniszter a védelmébe vette, hogy a nemzeti konzervatív kormány beavatkozik a magángazdaság folyamataiba. Azt mondta, az államosítás nem visszalépés a tervgazdaságba, hanem korrekció.

Nyolc évig rossz irányba haladtunk

Varga Mihály az interjúban humanitárius katasztrófának nevezte a devizahitelezésből fakadó gondokat. Hangsúlyozta: a szerződések megkötése óta keletkezett terheket egyharmad-egyharmad arányban kell viselniük az adósoknak, a bankoknak és az államnak.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramjával kapcsolatban kiemelte: a válság újszerű válaszokat követel. Hozzátette: "Szükségesnek tartom, hogy az MNB intézkedései szabályozottan és ellenőrzötten menjenek végbe."

Arra a kérdésre, hogy miért esett vissza Magyarország versenyképessége régiós összevetésben, a miniszter azt mondta, hogy nyolc évig rossz irányban haladtak a folyamatok, és meglepő lett volna, ha sikerül három év alatt visszatalálni a helyes útra. "A felgyülemlett problémákat nem lehet egy kormányzati ciklus alatt megoldani" - mondta Varga Mihály, hozzátéve, hogy a kormány megtett mindent, amit három év alatt tenni lehetett.

Az eredmények között említette, hogy a GDP-arányos államadósság 85,3 százalékról a 80 százalék körüli szintre csökkent, az államháztartási hiány pedig évek óta 3 százalék alatt van. Az Európai Bizottság megszüntette a túlzott mértékű hiány miatt indított eljárást, és az államadósság 2015-ig csökkenő pályán marad - mondta a miniszter. Versenyelőnyként értékelte a politikai stabilitást és a kétharmados parlamenti többség biztosította cselekvőképességet is.

Külföldön dolgozók és közmunkások

Arra a kérdésre, hogy a kormány mit tesz a külföldi befektetők bizalmának visszaszerzéséért elmondta, hogy valóban vannak példák a bizalom megrendülésére, de azt is látni kell, hogy a német autóipar több beruházást hajtott végre Magyarországon, mint Kínában, és csak az utóbbi két hónapban 6-7 új beruházást és kapacitásbővítést jelentettek be nagy külföldi cégek.

Arra a kérdésre, hogy korrekt eljárás-e sikerként elkönyvelni a külföldön dolgozók és a közmunkások számának emelkedését, kifejtette, hogy 2010 óta 230 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, így az évi 100 ezer új munkahely megteremtése reális célkitűzés. A kivándorlással kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a külföldön dolgozók tavaly 1,7 milliárd eurót utaltak haza.

Arra a felvetésre, hogy a stratégiai ágazatokban végrehajtott államosítások visszatérést jelentenek a tervgazdaságba, Varga Mihály a hamburgi áramhálózat államosításának példáját említette, és hangsúlyozta, hogy a német nagyvárosban és máshol is hasonló folyamatok zajlanak bizonyos szolgáltatások esetében. Az 1947-es államosításokkal ellentétben a folyamat az önkéntességen alapul - tette hozzá. Az államosítások okáról szólva elmondta, hogy a budapesti vízellátás privatizációja után a szolgáltató adósságállománya nőtt, a szolgáltatás ára pedig gyorsan emelkedett, színvonala csökkent. Az ilyen esetek indokolják az állami közbelépést, és azt, hogy bizonyos szolgáltatásokat nem engednek át a privát haszonszerzésnek - mondta Varga Mihály.

Kapcsolódó:
   Kúria: el kell dönteni, uzsora-e a devizahitel
   Az sem törleszt, akinek lenne miből
   9 és fél milliárdra büntették a csaló bankokat
   A bankrendszert azért nem döntené be a kormány
   Kúria-döntés a devizahitelekről
   Sukoró-ügy: pert vesztettek Lauderék
   Kövér nem tiltaná a Parlamentben az alkoholfogyasztást


Kepli Lajos: A Magyar Országgyűlés Magyarország 2030-ig tartó fejlesztési koncepcióját tárgyalja egyetlen kormánypárti képviselő jelenlétében, aki elmondta: megszámolta, 862 égő világítja meg az üléstermet... Eközben nívós jobbikos szakmai felszólalások hangzanak el az üres falaknak. Van ennél lejjebb?


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Kisdiákok mellé ültetné a Fidesz a huszonéves hetedikeseket Miskolcon?
november 27, 2013 borsvezer.info

Pattanásig feszült a helyzet Miskolc Selyemrét városrészében, ahol a helyi általános iskolába járó gyerekek szülei attól félnek, 6-14 éves gyermekeikkel 18-25 év közötti túlkoros "diákok" fognak egy iskolapadba ülni.


A hírek a Jobbikhoz is eljutottak, számolt be a párt szerdai sajtótájékoztatóján Badány Lajos a városrész országgyűlési képviselőjelöltje hozzátéve, a szülők aggodalma sajnos megalapozott. Mint mondta, utánajártak az információnak, és mint kiderült, a Fidesz tervei szerint valóban olyan túlkoros diákok fognak a Selyemréti Általános Iskolába járni, akiknek 18 éves korukig sem sikerült elvégezniük a nyolc osztályt. Badány vérlázítónak nevezte, hogy a kormánypárt egy iskolába kényszerítené a 10 éves negyedikest, azzal az adott esetben börtönviselt 20 éves felnőttel, aki feltételezhető szociális-mentális igénytelenségéből adódóan aztán terrorizálhatja a kisiskolásokat. A képviselőjelölt szerint, ha már a Fidesz kísérletezgetni akar, akkor azt legalább szegregáltan, felnőttképzésre szakosodott tanárokkal tegye. Kiemelte azt is, mindez nem az iskolaigazgató döntése, haneKlebelsberg Intézményfenntartó Központ utasítása.

Jakab Péter, a párt önkormányzati képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy a Selyemréti Általános Iskola nem az egyetlen, csupán az első áldozata a KLIK-nek, a kormány tervei szerint ugyanis több miskolci iskolában is megjelenthetnek a 18 éven felüliek. Hangsúlyozta azt is, a fiatal felnőtteket nem a tudásszomj motiválja, hanem az a havi közel 50 ezer forint, amit ezért az államtól kapnak. Mint mondta, az újabb felzárkóztató programot az a Türr István Képző és Kutatóintézet szervezi, amely a lyukói komplex telepprogramnak is fő koordinátora, és amely program ügyében jelenleg a NV nyomoz költségvetési csalás gyanúja miatt.

A politikusok szerint a Fidesz újabb merénylete nem más, mint a Világsátor 2.0: a kormánypárt ezúttal nem a Miskolci Egyetemen akarja rászabadítani az alulművelt tömegeket a normél tanmenet szerint működő intézményrendszerre, hanem az általános iskolákban. A párt felszólította a miskolci városvezetést, álljon ki a kisiskolásokért, lépjen fel a KLIK akciója ellen. Ha erre a Fidesz nem hajlandó, a Jobbik ismét a miskolciak segítségét fogja kérni, és ha kell az utcára vonulva fognak fellépni a miskolciak érdekében ugyanúgy, ahogy azt megtették a Miskolci Egyetem védelmében is, jelentették be a párt politikusai.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Martonyi: a kormány ellenfelei eltúlozzák az antiszemitizmust
2013. november 27., szerda 11:24 InfoRádió / MTI

Izraelnek szigorúan ellenőriznie kellene az iráni nukleáris programról szóló ideiglenes genfi megállapodás végrehajtását, mondta a Közel-Kelet egyik legégetőbb kérdéséről Martonyi János külügyminiszter a Jerusalem Post című, angol nyelvű izraeli lap szerdai számában megjelent exkluzív interjúban. Magyarországgal kapcsolatban úgy vélekedett, hogy a kormány ellenfelei politikai célokra használják fel és eltúlozzák az antiszemitizmust.

A kétnapos térségbeli látogatása idején készült interjúban a magyar diplomácia vezetője elmondta, hogy Benjámin Netanjahu miniszterelnök találkozójukon kifejezte nyílt rosszallását a genfi egyezmény miatt, de ugyanakkor jelezte, hogy Izrael részt kíván venni a további alkufolyamatokban.

Az eddigi tárgyalások azonban nagyrészt titokban zajlottak, és mire az izraeli kormány meg tudta fogalmazni aggodalmait, addigra már talán késő lett - vélte a miniszter.

Martonyi János szerint a megállapodás végrehajtásában szorosan és aktívan részt kellene vállalnia a zsidó államnak. "Izraelnek, amennyire csak lehet, részt kellene vennie a folyamat végrehajtásában és ellenőrzésében, ami a folyamat helyes irányba terelésének kulcskérdése. A távolmaradás nem segít" - közölte a magyar miniszter.

Arra a kérdésre, hogy Jeruzsálem miképpen gyakorolhat kontrollt ebben az ügyben, Martonyi János azt válaszolta, valószínűleg Izraelnek vannak a legjobb ellenőrző eszközei annak követésére, hogy mi történik Iránon belül a nukleáris program vonatkozásában.

Az izraeli részvételnek szerinte nem kellene az ellenőrzésre korlátozódnia, az ország a politikai folyamatoknak is részese lehet, ahogy ez már nyilvánvalóvá is lett Benjámin Netanjahu és Barack Obama amerikai elnök vasárnapi telefonbeszélgetéséből.

Martonyi János az interjúban kiemelten foglalkozott a magyarországi antiszemitizmus kérdésével. Azt mondta eltúlozzák a mértékét, Orbán Viktor kormányának ellenfelei politikai célokra használják fel azt. Ha valóban annyira mély lenne az antiszemitizmus, akkor miért tanulna Magyarországon, főként az orvosi karon évente kétezer izraeli diák, és miért látogatna évi 200 ezer izraeli az országba, akár évente többször? - tette fel a kérdést Martonyi János.


Visszautasította az Európai Unió Alapjogi Ügynökségének azon kutatási eredményét, amely azt állította, hogy az uniós országok közül a legtöbben Magyarországon tartanak az antiszemitizmustól.

A felmérés 517 magyar zsidó válaszadója szerint gondot okoz az antiszemitizmus, és emiatt 48 százalékuk fontolgatja az ország elhagyását.

"Ez nem igaz. Politikai harc folyik" - mondta a magyar külügyminiszter. "Az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy vannak olyan politikai erők, amelyek nem érdekeltek abban, hogy Magyarországról valós és hiteles képet fessenek, ez a politikai harc része... Mindenféle közvélemény-kutatás és jelentés létezik" - tette hozzá, és nonszensznek nevezte a magyar zsidók ilyen arányú távozási szándékát.

Ugyanakkor azt mondta, hogy senki sem tagadja az antiszemitizmus létét Magyarországon. A lap szerint a parlament harmadik legnagyobb pártjára, a Jobbikra utalva hozzátette, hogy a jelenség a politika szintjén is jelen van. De kijelentette, hogy ez a jelenség mind Európában, mind a világ más részein is létezik.

"Nem lehetünk félénkek, szembe kell néznünk a kihívással és küzdenünk kell ellene, és ezt is tesszük " - mondta a miniszter, és ismertette a törvényhozásban megtett lépéseket, köztük az antiszemitizmus és a holokauszttagadás elleni törvényt, valamint a szoros együttműködést a zsidó közösséggel és az antiszemitizmus elleni civil szervezetekkel.

Martonyi János közölte, hogy kormánya "zéró toleranciát" hirdet az antiszemitizmussal szemben, világosan kifejezi álláspontját és határozottan reagál minden "elfogadhatatlan kijelentésre" ebben az ügyben.

"Nem értek egyet semmilyen olyan utalással, hogy tolerálnánk az antiszemitizmust vagy hogy nem teszünk ellene eleget. Éppen ellenkezőleg" - mondta a külügyminiszter a lapnak. "Azt javasoljuk, hogy jöjjenek, és tapasztalják meg saját maguk, nézzék meg a saját szemükkel" - zárult a magyar diplomácia vezetőjével készített interjú.

Kapcsolódó:
   Újabb 800 telepeslakás felépítését engedélyezték Izraelben

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Amerika támadás alatt!

Mindenkinek a figyelmébe ajánljuk az alábbi videós összeállítást. Azoknak is, akik eddig kételkedtek abban, hogy az Egyesült Államokban egyre komolyabb katonai készülődések zajlanak és a városokban rendre megjelennek a hadsereg egységei, úgymond gyakorlatozás céljából. Ezeket a felvételeket nem lehet letagadni és az azokban látható tevékenységeket érdektelennek nyilvánítani. Ahogyan 20-30 évvel ezelőtt nem voltak az égen órákkal később is megmaradó és szétterülő "kondenzcsíkok", úgy szintén 15-20 évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna az, hogy katonai egységek tűnjenek fel a városokban és ott gyakorlatozzanak, a lakosság legnagyobb rémületére. Az Alkotmány egyébként is tiltja az ország haderejének belföldön való bevetését, úgy látszik, ezt is ignorálni kívánja az USA-t rabláncon tartó háttérhatalom.

A videó szinte sokkoló, ennek ellenére azt tanácsoljuk, hogy ne hagyjanak ki belőle egyetlen képkockát sem. Valami készül odaát, méghozzá valami nagyon komoly dolog és teljesen egyértelmű, hogy ebben az eseményben a hadseregnek és a Nemzeti Gárdának jelentős szerepe lesz. A katonaság állig felfegyverkezve háborús helyzeteket szimulál a belváros kellős közepén, katonai csónakok gépfegyveres állványzattal felszerelve úsznak lassan, járőrözés szerűen egy város folyóján a kertes házak mellett. Rendkívül abszurd képek ezek, korábban elképzelhetetlen volt, hogy ilyesmiket láthassunk. Fekete katonai helikopterek gyakorlatoznak Phoenix városa fölött, néha lövések dördülnek - egyelőre még csak vaktölténnyel...

Az országutak mentén egyre több, a térképeken nem jelölt, ismeretlen rendeltetésű bázisok tűnnek fel, egyre-másra nőnek ki a földből, gombamód szaporodnak szerte az Egyesült Államokban. A kerítéseken túl csapatszállító járművek, páncélozott terepjáró egységek, egyéb, hadifelszerelések láthatóak - mintha csak a megfelelő pillanatra, parancsra várnának ugrásra készen...

2001. szeptember 11-et követően nem volt észlelhető akkora katonai és rendészeti mozgolódás az országban, mint most, 2013-ban... Azért ez sokat mondó és ezzel együtt nem túl bíztató. Vezető katonákat, tábornokokat rúgnak - például Michael Carey tábornok, aki egy nukleáris fegyverekkel felszerelt egység parancsnoka is volt - ki felelős pozíciókból, arra való hivatkozással, hogy többé már nem számítanak megbízhatónak. A hivatalos indoklás szerint az alkoholizmusa miatt váltak meg tőle, de ez például a családja és ismerősei szerint sem igaz, mivel Carey tábornok nem alkoholizált, sokkal valószínűbb, hogy nem hajtaná végre azokat a parancsokat, amiket a jövőben kapna. A korábbi belügyminiszter egyszerűen lemondott, és azért, mert nem kíván felelősséget vállalni azért, ami a közeljövőben történni fog. Egy katona a Navy Seal-tól arról beszél, hogy a kormány egy rendkívüli helyzet kialakítására készül és úgy kondicionálja a körülményeket, hogy idővel kihirdethessék a szükségálla potot. Amennyiben ez megtörténik, a fegyveres erők elárasztják a városokat és az amerikai hadsereg a saját országát fogja elfoglalni.

Egy katonai eligazításon közlik, hogy amennyiben szükségállapot kerül bevezetésre, úgy fel fogják függeszteni az Alkotmány 2. kiegészítését, ami a szabad fegyverviselés jogát adja meg az állampolgároknak. Az eligazító úgy beszél a leendő szükségállapotról, mintha tudná, hogy az hamarosan be fog következni... A kérdésre, miszerint ez esetben a katonáknak kell elvenniük az állampolgároktól a fegyvereiket az a válasz érkezik, hogy "igen, ezt fogjuk tenni". Amikor a hadsereg kivonul az utcákra, nem lesz többé jogrendszer, ahhoz lesz jogod, hogy hazamenj, és kussolj. Ez a legrosszabb forgatókönyv, de ha megtörténik, lesznek katonák szép számmal, akik majd "csak parancsot teljesítenek". Nem szépen kérik majd el ezeket a fegyvereket az emberektől. Nem úgy lesz, hogy mindenhová bekopogtatnak és megkérik az ott lakókat, hogy legyenek kedvesek átadni a fegyvereiket. Inkább úgy kell ezt elképzelni, hogy bemennek a házba, az ott levőknek meg azt fogják mondani, hogy "kussoljatok, és álljatok félre"! A szükségállapot bevezetése lesz az utolsó esélye a változásnak, miután minden összeomlott.

Miami városa felett Blackhawk katonai helikopterek végeztek hadgyakorlatot. Vaktöltényekkel lövöldöznek a zsúfolt belváros fölött, az emberek szeme láttára, akiknek fogalmuk nincs arról, hogy mi folyik körülöttük. Los Angelesben a nyílt utcán hajtanak végre terrorellenes gyakorlatokat, láthatóan utcai harcokat szimulálva. Houstonban szabályos háborús zónává változtattak egy iskolát és annak környékét, Felfegyverzett katonai osztagok jelentek meg, helikopteres támogatással és gyakorlatoztak egy jót. A környéken lakók természetesen halálra rémültek - vajon hogy fognak érezni akkor, amikor már élesben fog menni ez az egész...

Katonai konvojok Észak-Karolinában, a felvételt készítő megkérdezi az osztag vezetőjét, hogy mi végre ez az egész, miért állítanak fel országszerte FEMA-táborokat, miért vásárol be a hadsereg és egyéb rendfenntartó szervek több milliónyi nagy kaliberű töltényből, miért gyakorlatoznak országszerte, miért állítanak fel ellenőrző pontokat, és erre a parancsnok csak azt tudja mondani, hogy "nem beszélhetek erről". Kaliforniában páncélozott katonai járművek állnak készenlétben az országút mentén. Várnak valamire. Egy parancsra... Sok-sok ehhez hasonló videó készül országszerte.

Ezek a felvételek léteznek, letagadhatatlanok. Bárki, bármikor megnézheti. A félelem növekszik. Az emberek nem tudják, hogy mi folyik körülöttük és miért veszik be városaikat egyre gyakrabban gyakorlatozásra hivatkozva a katonák. Valami oka biztosan van...

Hihetetlen Magazin



Kapcsolódó:
   Matt Damon igazi "ébresztő beszéddel" állt az igazság oldalára - Az engedelmesség a probléma!


30 amerikai nagyvárosban útellenőrző-pontokat állítottak fel szövetségi ügynökök, ahol VÉR és DNS-mintákat vesznek mindenkitől...
Az Új Világrend előszobájában vagyunk ? ... vagy a New World Order megérkezett ?
Cikk: http://worldtruth.tv/federal-contractors-set-up-roadblocks-in-30-u-s-cities-to-harvest-dna-samples-2/
(Vilaghelyzete.com)

Locations of visitors to this page
Programajánló

Törökországi Nagykörút

Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya

Zöld Kapu Vendéglő, étterem Óbuda hangulatával HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000
HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel