2013. szeptember 15., vasárnap

Kuruc.info: Izrael elégedett, mert elérte célját: sikerült megfosztani Szíriát a vegyi fegyvereitől

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
Izrael elégedett, mert elérte célját: sikerült megfosztani Szíriát a vegyi fegyvereitől
Sep 16th 2013, 06:18

John Kerry amerikai külügyminiszter főnökeihez jelentéstételre Jeruzsálembe érkezett. Miután az izraeli miniszterelnök kegyeskedett meghallgatni beosztottja beszámolóját, Benjamin Netanjahu közölte: támogatja a Washington és Moszkva között a szíriai vegyi fegyverek „nemzetközi ellenőrzés alá helyezéséről" született megegyezést.

Zoom
Kerry és Bibi

„Szoros figyelemmel követjük és támogatjuk az Önök erőfeszítéseit, amelyek Szíria megfosztását célozzák a vegyi fegyvereitől" – jelentette ki az izraeli kormányfő az amerikai külügyminiszterrel folytatott megbeszélését követően. Teljes mértékben érhető, hogy Izrael elégedett. Végtére is a cionisták Oroszország segédletével elérték egyik legfontosabb céljukat. Megfosztották Szíriát az egyetlen olyan eszközétől, amellyel bizonyos mértékig elrettentő hatást fejtettek ki Izraelre: a vegyi fegyverkészletétől. A „nemzetközi ellenőrzés" egyébként annyit jelent, hogy a zsidóknak és nyugati csatlósaiknak komoly befolyásuk lesz a szíriai vegyi fegyverek további tárolásának, majd megsemmisítésének folyamatára.

Ne feledkezzünk el arról, hogy korábban Moamer Kadhafi líbiai vezető is kötött olyan egyezséget a Nyugattal, melynek értelmében fel kellett hagynia a vegyi fegyverek előállításával. Hasonlóképpen késznek mutatkozott a kompromisszumra a kérdésben Szaddam Huszein az első Öböl-háborút követő időszakban. Azonban hiába volt a hajlandóságuk a megegyezésre, mert a cionisták mindkettőjük hatalmát megdöntötték, és agressziót követtek el úgy Irak, mint Líbia ellen. Bassár el-Aszad, valamint a teheráni vezetés is jól teszi tehát, ha Irak és Líbia balsorsából levonja a tanulságot: a kompromisszumkészség az Izrael vezényelte Nyugatot a legkevésbé sem hatja meg, sőt további agressziókra bátorítja.

A damaszkuszi rezsim tehát valójában most pusztán csak időt nyert, habár Bassár el-Aszad talán úgy gondolja, ez sem csekélység, végtére is aki „aki időt nyer, életet nyer". Csakhogy ismét érdemes felidézni, hogy Irak is „nyert időt" az első Öböl-háborút követően, sokra azonban nem ment vele. Hasonlóképpen „nyert időt" a líbiai rezsim és maga Moamer Kadhafi is (nyolc évet), miután erőteljes nyugati nyomásra 2003 decemberében a tripoli vezetés közölte: lemond a biológiai, vegyi és nukleáris fegyverek előállításáról, és felfüggeszti atomprogramját. A két vezető megegyezési szándékát a nyugat agresszióval hálálta meg, és mindkettőjüket az USA parancsára kivégezték.

A szíriai (korábban a líbiai és iraki) vegyi fegyverek, valamint az iráni nukleáris program körül gerjesztett cirkusz, valamint a megszületett úgynevezett egyezmények egyébként a nemzetközi jog szellemének a súlyos sérelmét jelentik. Az említett országok ugyanis nem jókedvükben fejlesztettek ki vegyi fegyvereket, hanem azért, mert védekezniük kell a közel-keleti térség teljes leigázásra törekvő, arab földeket (beleértve a Szíriához tartozó Golán-fennsíkot) törvénytelenül uralma alatt tartó Izrael, a mögötte álló USA, valamint más nyugati hatalmak óriási fölényben lévő haderejével szemben. Izrael, az USA, Franciaország és Nagy-Britannia összehasonlíthatatlanul nagyobb vegyi fegyverarzenállal rendelkezik, mint akár Szíria, akár Irán (vagy korábban Irak és Líbia), ráadásul Izrael, USA és a két nyugati hatalom atomfegyvereket is birtokol. Ezért mindenfajta jogi és erkölcsi alapelv legteljesebb semmibe vétele, hogy Szíriától és Irántól várják el a leszerelést, ezzel szemben sem Izrael, sem az USA nem hajlandó megválni egyetlen vegyi, biológiai vagy nukleáris fegyverétől sem. Mi értelme van egyáltalán az ENSZ fenntartásának és a nemzetközi jog létezésének, ha kizárólag csak a legerősebb hatalom akarata érvényesül a világban?

Perge Ottó - Kuruc.info

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Több tízezren tüntettek a verespataki ciános bányaprojekt ellen

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
Több tízezren tüntettek a verespataki ciános bányaprojekt ellen
Sep 16th 2013, 05:43

Több tízezren tüntettek vasárnap este Romániában a verespataki ciános bányaprojekt ellen - jelentette a dpa német hírügynökség.

A hírügynökség szerint a legnagyobb tiltakozó megmozdulásra Bukarestben került sor, ahol mintegy 25 ezren vonultak az utcákra a ciántechnológiás aranybánya tervezett megnyitása miatt. A tüntetők a ciántechnológia okozta várható környezeti károk ellen fejezték ki tiltakozásukat. Bukarestben több mint egy hete tartanak a ciános aranybányászatot ellenző tüntetések.

Közben Victor Ponta miniszterelnök vasárnap este Verespatakon tett váratlan látogatást, ahol munkahelyüket féltő bányászok tüntetnek napok óta a bányaprojekt mellett.

Szerda óta a ciántechnológiás aranybánya megnyitását tervező Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) több mint húsz alkalmazottja barikádozta el magát egy föld alatti tárnában azt követelve, hogy a hatóságok mielőbb engedélyezzék az aranybánya megnyitását.

A Bukarestben kormányzó Szociálliberális Szövetségen belül a bányaprojekt megnyitásáról koalíciós feszültség alakult ki. A verespataki beruházásra vonatkozó törvénytervezet megvitatását a napokban egy parlamenti különbizottságra bízták.

A kanadai többségi tőkével és 20 százaléknyi román állami részesedéssel létrehozott RMGC 15 éve vár hatósági engedélyre, hogy Verespatakon megnyithassa Európa legnagyobb külszíni aranybányáját, ahol ciántechnológiás eljárással 300 tonna aranyat és 1600 tonna ezüstöt akar kitermelni. Az RMGC mintegy félmilliárd dollárt költött eddig a projekt előkészítésére.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Ismét csalódtam - olvasónk levele

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Ismét csalódtam - olvasónk levele
Sep 16th 2013, 05:56

Tisztelt Kuruc.info!

Amióta felébredt bennem a nemzeti öntudat, tudtam, hogy sok buta és tanulatlan ember szeretne állást foglalni bizonyos politikai kérdésekben. Például a Magyar Gárda jelenéről és jövőéről, és ide tartozik a június 4-e megkérdőjelezése is.

Nekem van egy 4 éves kislányom és tartok attól, hogy egyszer meglátja a televízióban a szivárványszínes Andrássy-felvonulást… Ha megkérdezi, akkor hogyan fogom elmondani neki mindezt? Eddig humánusan próbáltam bánni a homokosokkal és a cigányokkal, de rájöttem, hogy felesleges mindez.

Történt a napokban, hogy egy régi cigány ismerősöm írt nekem egy bizonyos kék-fehér mutatóujjas közösségi oldalon. Érdeklődött a család, a munkám, és a társas kapcsolatom felől. A nagyon régi ismeretséget értékelve gondoltam, hogy megosztom vele a Kárpátia: Magyar Gárda induló feldolgozását. Erre ő heves tiltakozásban közölte, hogy én egy utolsó cigánygyűlölő ember vagyok. Említettem neki, hogy ez csak a kulturálatlan emberek sablonja, hiszen minden olyan ember értékes az állam számára, amelyik dolgozik és munkájával hozzájárul a nemzet előrelépéséhez. Erre azt tapasztaltam, hogy jelentette a megosztásomat „Cukorvár" bácsiéknak, és egy szót nem értett meg. Most akkor hogyan magyarázzam meg az ilyennek, hogy Nekünk nem a zsidókkal és a romákkal van bajunk, hanem csupán a cionistákkal és a nemzet pénzét felélő cigányokkal?

Eddig azt gondoltam, hogy a zsidók között is van olyan, aki nem cionista és a cigányok között olyan, aki nem cigányként gondolkozik.
Tehát az általánosítás csupán a realitást tükrözi?

Tisztelettel:
Egy nemzeti értékeket őrző család

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Mubarak: Amerika buktatott meg, nem a lázadók

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want free Kindle ebooks?

Sign up to receive the best freebie Kindle ebook deals in your email every day.
From our sponsors
Mubarak: Amerika buktatott meg, nem a lázadók
Sep 16th 2013, 06:07

Az amerikaiak már 2005 óta szervezték a forradalmat és Hoszni Mubarak megbuktatását - állítja a volt egyiptomi diktátor egy hangfelvételen, ami a börtönből szivárgott ki. Mubarak ezen börtönőrökkel és az orvosával beszélget, és azt mondja nekik, a 2011-es arab tavasz, ami a bukásához vezetett valójában az amerikaiak műve. Mubarak állítása szerint felajánlotta az USA-nak, hogy lemond a posztjáról, és a hatalmat nem a fiára, Gamalra hagyja, ez azonban nem volt elég nekik.

Mubarak állítólagos szavai, amelyek egy egyiptomi lapban jelentek meg először, új megvilágításba helyezik a 2011-es eseményeket. A diktátor először visszautasított mindenféle kompromisszumot a tüntetőkkel, és mire amerikai nyomásra beleegyezett, hogy új, demokratikus választásokat írjanak ki, túl késő volt, az indulatok elszabadultak, és az események elsodorták.

Egyiptomban azóta is kaotikus állapotok uralkodnak, az új elnök Morszi ellen is tízezres tüntetések törtek ki, és idén nyáron katonai puccsal távolították el a helyéről. Mubarak állítólag azt mondta, ha kiengednék a börtönből, három nap alatt rendet csinálna az országban

(Index)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Mubarak: Amerika buktatott meg, nem a lázadók

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want free Kindle ebooks?

Sign up to receive the best freebie Kindle ebook deals in your email every day.
From our sponsors
Mubarak: Amerika buktatott meg, nem a lázadók
Sep 16th 2013, 06:07

Az amerikaiak már 2005 óta szervezték a forradalmat és Hoszni Mubarak megbuktatását - állítja a volt egyiptomi diktátor egy hangfelvételen, ami a börtönből szivárgott ki. Mubarak ezen börtönőrökkel és az orvosával beszélget, és azt mondja nekik, a 2011-es arab tavasz, ami a bukásához vezetett valójában az amerikaiak műve. Mubarak állítása szerint felajánlotta az USA-nak, hogy lemond a posztjáról, és a hatalmat nem a fiára, Gamalra hagyja, ez azonban nem volt elég nekik.

Mubarak állítólagos szavai, amelyek egy egyiptomi lapban jelentek meg először, új megvilágításba helyezik a 2011-es eseményeket. A diktátor először visszautasított mindenféle kompromisszumot a tüntetőkkel, és mire amerikai nyomásra beleegyezett, hogy új, demokratikus választásokat írjanak ki, túl késő volt, az indulatok elszabadultak, és az események elsodorták.

Egyiptomban azóta is kaotikus állapotok uralkodnak, az új elnök Morszi ellen is tízezres tüntetések törtek ki, és idén nyáron katonai puccsal távolították el a helyéről. Mubarak állítólag azt mondta, ha kiengednék a börtönből, három nap alatt rendet csinálna az országban

(Index)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Ismét csalódtam - olvasónk levele

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Ismét csalódtam - olvasónk levele
Sep 16th 2013, 05:56

Tisztelt Kuruc.info!

Amióta felébredt bennem a nemzeti öntudat, tudtam, hogy sok buta és tanulatlan ember szeretne állást foglalni bizonyos politikai kérdésekben. Például a Magyar Gárda jelenéről és jövőéről, és ide tartozik a június 4-e megkérdőjelezése is.

Nekem van egy 4 éves kislányom és tartok attól, hogy egyszer meglátja a televízióban a szivárványszínes Andrássy-felvonulást… Ha megkérdezi, akkor hogyan fogom elmondani neki mindezt? Eddig humánusan próbáltam bánni a homokosokkal és a cigányokkal, de rájöttem, hogy felesleges mindez.

Történt a napokban, hogy egy régi cigány ismerősöm írt nekem egy bizonyos kék-fehér mutatóujjas közösségi oldalon. Érdeklődött a család, a munkám, és a társas kapcsolatom felől. A nagyon régi ismeretséget értékelve gondoltam, hogy megosztom vele a Kárpátia: Magyar Gárda induló feldolgozását. Erre ő heves tiltakozásban közölte, hogy én egy utolsó cigánygyűlölő ember vagyok. Említettem neki, hogy ez csak a kulturálatlan emberek sablonja, hiszen minden olyan ember értékes az állam számára, amelyik dolgozik és munkájával hozzájárul a nemzet előrelépéséhez. Erre azt tapasztaltam, hogy jelentette a megosztásomat „Cukorvár" bácsiéknak, és egy szót nem értett meg. Most akkor hogyan magyarázzam meg az ilyennek, hogy Nekünk nem a zsidókkal és a romákkal van bajunk, hanem csupán a cionistákkal és a nemzet pénzét felélő cigányokkal?

Eddig azt gondoltam, hogy a zsidók között is van olyan, aki nem cionista és a cigányok között olyan, aki nem cigányként gondolkozik.
Tehát az általánosítás csupán a realitást tükrözi?

Tisztelettel:
Egy nemzeti értékeket őrző család

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Több tízezren tüntettek a verespataki ciános bányaprojekt ellen

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
Több tízezren tüntettek a verespataki ciános bányaprojekt ellen
Sep 16th 2013, 05:43

Több tízezren tüntettek vasárnap este Romániában a verespataki ciános bányaprojekt ellen - jelentette a dpa német hírügynökség.

A hírügynökség szerint a legnagyobb tiltakozó megmozdulásra Bukarestben került sor, ahol mintegy 25 ezren vonultak az utcákra a ciántechnológiás aranybánya tervezett megnyitása miatt. A tüntetők a ciántechnológia okozta várható környezeti károk ellen fejezték ki tiltakozásukat. Bukarestben több mint egy hete tartanak a ciános aranybányászatot ellenző tüntetések.

Közben Victor Ponta miniszterelnök vasárnap este Verespatakon tett váratlan látogatást, ahol munkahelyüket féltő bányászok tüntetnek napok óta a bányaprojekt mellett.

Szerda óta a ciántechnológiás aranybánya megnyitását tervező Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) több mint húsz alkalmazottja barikádozta el magát egy föld alatti tárnában azt követelve, hogy a hatóságok mielőbb engedélyezzék az aranybánya megnyitását.

A Bukarestben kormányzó Szociálliberális Szövetségen belül a bányaprojekt megnyitásáról koalíciós feszültség alakult ki. A verespataki beruházásra vonatkozó törvénytervezet megvitatását a napokban egy parlamenti különbizottságra bízták.

A kanadai többségi tőkével és 20 százaléknyi román állami részesedéssel létrehozott RMGC 15 éve vár hatósági engedélyre, hogy Verespatakon megnyithassa Európa legnagyobb külszíni aranybányáját, ahol ciántechnológiás eljárással 300 tonna aranyat és 1600 tonna ezüstöt akar kitermelni. Az RMGC mintegy félmilliárd dollárt költött eddig a projekt előkészítésére.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Izrael elégedett, mert elérte célját: sikerült megfosztani Szíriát a vegyi fegyvereitől

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
Izrael elégedett, mert elérte célját: sikerült megfosztani Szíriát a vegyi fegyvereitől
Sep 16th 2013, 06:18

John Kerry amerikai külügyminiszter főnökeihez jelentéstételre Jeruzsálembe érkezett. Miután az izraeli miniszterelnök kegyeskedett meghallgatni beosztottja beszámolóját, Benjamin Netanjahu közölte: támogatja a Washington és Moszkva között a szíriai vegyi fegyverek „nemzetközi ellenőrzés alá helyezéséről" született megegyezést.

Zoom
Kerry és Bibi

„Szoros figyelemmel követjük és támogatjuk az Önök erőfeszítéseit, amelyek Szíria megfosztását célozzák a vegyi fegyvereitől" – jelentette ki az izraeli kormányfő az amerikai külügyminiszterrel folytatott megbeszélését követően. Teljes mértékben érhető, hogy Izrael elégedett. Végtére is a cionisták Oroszország segédletével elérték egyik legfontosabb céljukat. Megfosztották Szíriát az egyetlen olyan eszközétől, amellyel bizonyos mértékig elrettentő hatást fejtettek ki Izraelre: a vegyi fegyverkészletétől. A „nemzetközi ellenőrzés" egyébként annyit jelent, hogy a zsidóknak és nyugati csatlósaiknak komoly befolyásuk lesz a szíriai vegyi fegyverek további tárolásának, majd megsemmisítésének folyamatára.

Ne feledkezzünk el arról, hogy korábban Moamer Kadhafi líbiai vezető is kötött olyan egyezséget a Nyugattal, melynek értelmében fel kellett hagynia a vegyi fegyverek előállításával. Hasonlóképpen késznek mutatkozott a kompromisszumra a kérdésben Szaddam Huszein az első Öböl-háborút követő időszakban. Azonban hiába volt a hajlandóságuk a megegyezésre, mert a cionisták mindkettőjük hatalmát megdöntötték, és agressziót követtek el úgy Irak, mint Líbia ellen. Bassár el-Aszad, valamint a teheráni vezetés is jól teszi tehát, ha Irak és Líbia balsorsából levonja a tanulságot: a kompromisszumkészség az Izrael vezényelte Nyugatot a legkevésbé sem hatja meg, sőt további agressziókra bátorítja.

A damaszkuszi rezsim tehát valójában most pusztán csak időt nyert, habár Bassár el-Aszad talán úgy gondolja, ez sem csekélység, végtére is aki „aki időt nyer, életet nyer". Csakhogy ismét érdemes felidézni, hogy Irak is „nyert időt" az első Öböl-háborút követően, sokra azonban nem ment vele. Hasonlóképpen „nyert időt" a líbiai rezsim és maga Moamer Kadhafi is (nyolc évet), miután erőteljes nyugati nyomásra 2003 decemberében a tripoli vezetés közölte: lemond a biológiai, vegyi és nukleáris fegyverek előállításáról, és felfüggeszti atomprogramját. A két vezető megegyezési szándékát a nyugat agresszióval hálálta meg, és mindkettőjüket az USA parancsára kivégezték.

A szíriai (korábban a líbiai és iraki) vegyi fegyverek, valamint az iráni nukleáris program körül gerjesztett cirkusz, valamint a megszületett úgynevezett egyezmények egyébként a nemzetközi jog szellemének a súlyos sérelmét jelentik. Az említett országok ugyanis nem jókedvükben fejlesztettek ki vegyi fegyvereket, hanem azért, mert védekezniük kell a közel-keleti térség teljes leigázásra törekvő, arab földeket (beleértve a Szíriához tartozó Golán-fennsíkot) törvénytelenül uralma alatt tartó Izrael, a mögötte álló USA, valamint más nyugati hatalmak óriási fölényben lévő haderejével szemben. Izrael, az USA, Franciaország és Nagy-Britannia összehasonlíthatatlanul nagyobb vegyi fegyverarzenállal rendelkezik, mint akár Szíria, akár Irán (vagy korábban Irak és Líbia), ráadásul Izrael, USA és a két nyugati hatalom atomfegyvereket is birtokol. Ezért mindenfajta jogi és erkölcsi alapelv legteljesebb semmibe vétele, hogy Szíriától és Irántól várják el a leszerelést, ezzel szemben sem Izrael, sem az USA nem hajlandó megválni egyetlen vegyi, biológiai vagy nukleáris fegyverétől sem. Mi értelme van egyáltalán az ENSZ fenntartásának és a nemzetközi jog létezésének, ha kizárólag csak a legerősebb hatalom akarata érvényesül a világban?

Perge Ottó - Kuruc.info

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Szíriában a Nyugat kedvenceinek fele radikális iszlamista

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want free Kindle ebooks?

Sign up to receive the best freebie Kindle ebook deals in your email every day.
From our sponsors
Szíriában a Nyugat kedvenceinek fele radikális iszlamista
Sep 16th 2013, 04:55

Radikális iszlamista az Aszad-rezsim ellen harcoló szíriai "felkelők" mintegy fele egy brit tanulmány szerint.

A terrorizmussal foglalkozó IHS Jane's londoni kutatóintézet erre vonatkozó jelentését a brit The Daily Telegraph című napilap közölte hétfői számában.

A tanulmány szerint 30-35 ezret tesz ki a szíriai "felkelők" soraiban harcoló radikális iszlamisták száma. Ezen kívül kereken 10 ezer dzsihádista harcol Szíriában, akik nem csupán az Aszad-kormány megbuktatására törnek, hanem az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet világméretű harcát támogatják.

A damaszkuszi kormány ellen harcoló terroristák számát a tanulmány mintegy 100 ezerre teszi. Ugyanakkor azt állítja, hogy a mintegy két és fél éve tartó felkelésben az iszlamista álláspontot képviselő csoportok töltenek be vezető szerepet.

A felkelők táborán belül kereken 1000 fegyveres csoport van - tartalmazza az érintettek megkérdezésén és hírszerzői információkon alapuló jelentés.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Új ombudsman, alaptörvény-módosítás, mentelmijog-felfüggesztés - mai program az Országgyűlésben

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want free Kindle ebooks?

Sign up to receive the best freebie Kindle ebook deals in your email every day.
From our sponsors
Új ombudsman, alaptörvény-módosítás, mentelmijog-felfüggesztés - mai program az Országgyűlésben
Sep 16th 2013, 05:16

Ötödik alkalommal módosíthatja az Országgyűlés mai ülésén a 2012 januárjában hatályba lépett alaptörvényt, valamint Székely László személyében megválaszthatja az új alapjogi biztost.

A Ház ülése 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amelyeket a szokásoknak megfelelően az interpellációk, majd az azonnali kérdések és válaszok követnek.

A parlament titkos szavazással dönt a következő ombudsman személyéről. Áder János korábban Székely Lászlót nevezte az alapvető jogok biztosának. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának oktatója az elmúlt években miniszteri biztosként koordinálta az új polgári törvénykönyv (Ptk.) előkészítését. Az Országgyűlés a képviselők kétharmadának támogatása esetén hat évre választhatja meg Székely Lászlót, aki a 2007-ben Sólyom László jelöltjeként ombudsmanná választott Szabó Mátét követheti a tisztségben.

A határozathozatalok sorában elsők között fogadhatják el az alaptörvény ötödik módosítását, amelynek új szövegét augusztus végén nyújtotta be a kormány azt követően, hogy a parlament a nyári ülésszakban nem vette napirendre Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter júniusban előterjesztett eredeti indítványát. A módosítás új változata a vallási közösségekre és a kampányhirdetésekre vonatkozó szabályokkal egészült ki. Ugyancsak ma dönthetnek a kormány azon indítványáról, amely megvalósítja a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete és a Magyar Nemzeti Bank egységesítését.

A szavazások végén két képviselő mentelmi jogát is felfüggesztheti az Országgyűlés. A Ház mentelmi bizottsága ugyanis a korábban fideszes, jelenleg független Balogh József és a jobbikos Zagyva György Gyula esetében is ezt ajánlotta. Balogh József mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítványozta, abban a nagy sajtófigyelmet kiváltó ügyben, amelyben a vád szerint az akkor még kormánypárti politikus áprilisban ittasan bántalmazta élettársát, aki nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Zagyva György Gyula, mentelmi jogának felfüggesztését maga vállalta, miután korábbi frakciótársa, a jelenleg szintén független Pősze Lajos azzal vádolja, hogy egy vita során arcon köpte őt.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Reggel újraindították a két Korea közös ipari parkját

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
Reggel újraindították a két Korea közös ipari parkját
Sep 16th 2013, 05:01

Öt hónapos szünet után helyi idő szerint hétfő reggel újraindították a két Korea közös ipari parkját.

A határtól mintegy 10 kilométerre, észak-koreai területen fekvő, 2004-ben létrehozott különleges gazdasági övezetből a phenjani kommunista vezetés áprilisban vonta ki a 123 dél-koreai cég által ott foglalkoztatott 53 ezer dolgozóját.

Szöul és Phenjan viszonya idén februártól vált ismét feszültebbé, miután a 2011 végén hatalomba emelt Kim Dzsong Un atomháború kirobbantásával fenyegetőzött, és Phenjan újabb kísérleti atomrobbantást hajtott végre. Márciusban pedig Észak-Korea egyoldalúan felmondta az ENSZ égisze alatt kötött fegyverszüneti megállapodást Dél-Koreával.

A két Korea viszonyát azonban az utóbbi hetekben ismét a közeledés jellemezte: Phenjan lehetővé tette több tucat, az 1950-1953-as koreai háború során szétszakadt család találkozását, helyreállt a katonai forródrót, s az északiak augusztusban jelezték, hogy készek újra megnyitni keszongi ipari parkot.

Az első dél-koreai menedzserek hétfő reggel nem sokkal nyolc óra után lépték át a koreaközi határt.

Az elmúlt hetekben folytatott tárgyalásokon a dél-koreai fél bizonyos feltételeket fogadtatott el az északi partnerrel. Így a többi között azt, hogy a közös vállalkozásba külföldi beruházók is bekapcsolódhatnak.

Értesülések szerint Szöul ettől mindenekelőtt azt reméli, hogy Phenjan nem szánja el magát ismét olyan drasztikus lépésre, mint amilyet a különleges gazdasági övezet öt hónappal ezelőtti bezárása jelentett.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Kuruc.info: Reggel újraindították a két Korea közös ipari parkját

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
Reggel újraindították a két Korea közös ipari parkját
Sep 16th 2013, 05:01

Öt hónapos szünet után helyi idő szerint hétfő reggel újraindították a két Korea közös ipari parkját.

A határtól mintegy 10 kilométerre, észak-koreai területen fekvő, 2004-ben létrehozott különleges gazdasági övezetből a phenjani kommunista vezetés áprilisban vonta ki a 123 dél-koreai cég által ott foglalkoztatott 53 ezer dolgozóját.

Szöul és Phenjan viszonya idén februártól vált ismét feszültebbé, miután a 2011 végén hatalomba emelt Kim Dzsong Un atomháború kirobbantásával fenyegetőzött, és Phenjan újabb kísérleti atomrobbantást hajtott végre. Márciusban pedig Észak-Korea egyoldalúan felmondta az ENSZ égisze alatt kötött fegyverszüneti megállapodást Dél-Koreával.

A két Korea viszonyát azonban az utóbbi hetekben ismét a közeledés jellemezte: Phenjan lehetővé tette több tucat, az 1950-1953-as koreai háború során szétszakadt család találkozását, helyreállt a katonai forródrót, s az északiak augusztusban jelezték, hogy készek újra megnyitni keszongi ipari parkot.

Az első dél-koreai menedzserek hétfő reggel nem sokkal nyolc óra után lépték át a koreaközi határt.

Az elmúlt hetekben folytatott tárgyalásokon a dél-koreai fél bizonyos feltételeket fogadtatott el az északi partnerrel. Így a többi között azt, hogy a közös vállalkozásba külföldi beruházók is bekapcsolódhatnak.

Értesülések szerint Szöul ettől mindenekelőtt azt reméli, hogy Phenjan nem szánja el magát ismét olyan drasztikus lépésre, mint amilyet a különleges gazdasági övezet öt hónappal ezelőtti bezárása jelentett.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions